Forum » Programiranje » [C++] Serializacija in deserializacija objektov
[C++] Serializacija in deserializacija objektov
igmale ::
Hej,
v C++ delam na projektu, kjer moram objekte (ki vsebujejo npr. int32_t, std::string, char in kak array) spremeniti oz. serializirati v obliko, da podam char* in velikost ali pa std::string.
Prav tako moram potem te iste podatke pretvoriti nazaj v objekt. Glede na to, da bo podatkov precej si želim hitro in prostorsko učinkovito implementacijo.
Prvič se srečujem s takim problemom. Kaj priporočate? Zelo koristen bi bil tudi kak primer.
PS: Ko sem Googlal sem našel Boost knjižnico in cereal, vendar nikjer ne najdem kako bi te serializirane podatke dobil kot char*+velikost ali std::string?
v C++ delam na projektu, kjer moram objekte (ki vsebujejo npr. int32_t, std::string, char in kak array) spremeniti oz. serializirati v obliko, da podam char* in velikost ali pa std::string.
Prav tako moram potem te iste podatke pretvoriti nazaj v objekt. Glede na to, da bo podatkov precej si želim hitro in prostorsko učinkovito implementacijo.
Prvič se srečujem s takim problemom. Kaj priporočate? Zelo koristen bi bil tudi kak primer.
PS: Ko sem Googlal sem našel Boost knjižnico in cereal, vendar nikjer ne najdem kako bi te serializirane podatke dobil kot char*+velikost ali std::string?
Ahim ::
Najdes na prvi strani od cereal, ki si jo prilepil zgoraj, dobesedno prvi link pod "At a glance", ki se imenuje "Quick Start" (kar pomenljivo ime ...)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] struct in int[] (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7298 (6371) | MrBrdo |
» | vprasanje c++Oddelek: Programiranje | 2454 (2453) | Volk| |
» | [C++] Pretvorba iz int v char *Oddelek: Programiranje | 2957 (2333) | Gundolf |
» | [c++] operator new pa pointerjiOddelek: Programiranje | 1261 (1168) | 64202 |
» | [c] char zadevaOddelek: Programiranje | 2245 (2043) | TheCyborg |