Forum » Omrežja in internet » Nič več xxxxxxx@siol.net?
Nič več xxxxxxx@siol.net?
cvalsr ::
Živjo
Zamenjal bom internetnega ponudnika, ničveč ne bom pri Telekomu. Pač prehod na prvo dostopno ponudbo optike, ki jo že vkopavajo proti nam. Zato mi hočejo Telekomovci zaračunavati (baje) 2,5€ na mesec za uporabo poštne končnice xxxxxx@siol.net. Saj ni veliko, je pa nepotreben strošek in dodatna obveznost, ki je ne smeš pozabiti, da te ne 'skenslajo'.
1) Kje naj si odprem nov e-mail naslov? gmail mi malo smrdi zaradi totalnega vohunjenja, čeprav bi bil najbrž zame, povprečnega laičnega uporabnika, najenostavnejši. Hotmail? Kaj tretjega?
Aja, pred leti me je začel Outlook nekaj zezati in sem prešel na Thunderbird (po vašem nasvetu tule), v redu je. Ali se gmail sploh da uporabljati v Thunderbirdu ali le na njihovi internetni strani? Se je pojavil kak še boljši odjemalec pošte?
2) ALi obstaja kak način, da bi vse moje korespondente (ki so mi v zadnjih par letih poslali e-pošto, ali pa jaz njim) z "eno potezo" oziroma z enim postopkom obvestil, naj začnejo uporabljati novi (bodoči) e-mail? Peš nabirati vse naslove in jih vnašati (kopiraj-prilepi) med prejemnike je matranje in nezanesljivo z možnostjo napak.
Hvala.
Zamenjal bom internetnega ponudnika, ničveč ne bom pri Telekomu. Pač prehod na prvo dostopno ponudbo optike, ki jo že vkopavajo proti nam. Zato mi hočejo Telekomovci zaračunavati (baje) 2,5€ na mesec za uporabo poštne končnice xxxxxx@siol.net. Saj ni veliko, je pa nepotreben strošek in dodatna obveznost, ki je ne smeš pozabiti, da te ne 'skenslajo'.
1) Kje naj si odprem nov e-mail naslov? gmail mi malo smrdi zaradi totalnega vohunjenja, čeprav bi bil najbrž zame, povprečnega laičnega uporabnika, najenostavnejši. Hotmail? Kaj tretjega?
Aja, pred leti me je začel Outlook nekaj zezati in sem prešel na Thunderbird (po vašem nasvetu tule), v redu je. Ali se gmail sploh da uporabljati v Thunderbirdu ali le na njihovi internetni strani? Se je pojavil kak še boljši odjemalec pošte?
2) ALi obstaja kak način, da bi vse moje korespondente (ki so mi v zadnjih par letih poslali e-pošto, ali pa jaz njim) z "eno potezo" oziroma z enim postopkom obvestil, naj začnejo uporabljati novi (bodoči) e-mail? Peš nabirati vse naslove in jih vnašati (kopiraj-prilepi) med prejemnike je matranje in nezanesljivo z možnostjo napak.
Hvala.
- spremenil: bluefish ()
harvey ::
. Ali se gmail sploh da uporabljati v Thunderbirdu ali le na njihovi internetni strani? Se je pojavil kak še boljši odjemalec pošte?
Da, tako kot v vseh poštnih odjemalcih.
2) ALi obstaja kak način, da bi vse moje korespondente (ki so mi v zadnjih par letih poslali e-pošto, ali pa jaz njim) z "eno potezo" oziroma z enim postopkom obvestil, naj začnejo uporabljati novi
Siri npr. se dela dokaj pametno, da ti predlaga med kontatki, tudi mail, ki ga najde iz korespondence
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
bluefish ::
Večja razširjena ponudnika sta Gmail in Outlook.
Če iščeš zasebnost, imaš pa kar nekaj manjših - Protonmail, Tutanota, CTemplar, ipd.
Priporočam nakup lastne domene.
Če ti izbrani ponudnik "zasmrdi", enostavno izbereš novega, preusmeriš domeno in nimaš težav, ki pridejo s spremembo naslova. Je pa res, da ta pot pri večini ponudnikov zahteva plačilo. Pač odločitev, ali ti zasebnost in priročnost pomenita dovolj, da odtegneš tistih cca. 50 € letno za skupen strošek.
Če iščeš zasebnost, imaš pa kar nekaj manjših - Protonmail, Tutanota, CTemplar, ipd.
Priporočam nakup lastne domene.
Če ti izbrani ponudnik "zasmrdi", enostavno izbereš novega, preusmeriš domeno in nimaš težav, ki pridejo s spremembo naslova. Je pa res, da ta pot pri večini ponudnikov zahteva plačilo. Pač odločitev, ali ti zasebnost in priročnost pomenita dovolj, da odtegneš tistih cca. 50 € letno za skupen strošek.
starfotr ::
Prosi nekoga, ki ima se vedno telekom, da ti siol mail napopa na svoj racun. Tako bos se naprej imel mail zastonj.
Pa je protonmail iz EU (ali vsaj nekitajski in neameriški ?)
Siri ne poznam, ker skušam shajati s čimmanj nenujnega balasta; zato tudi tega stavka o njej ne razumem.
Outlook je pa Microsoftov, torej podobno 'zbirateljski'?
'Gostovanje' pri nekem znancu telekomovcu nekako ni čisto prava rešitev.
Sploh pa če je ta znanec idiot kot jaz, ki je še vedno na siol.net ... žalitev me niti ni presenetila, se je pač en slotechovec odzval na svojem 'visokem' nivoju.
Siri ne poznam, ker skušam shajati s čimmanj nenujnega balasta; zato tudi tega stavka o njej ne razumem.
Outlook je pa Microsoftov, torej podobno 'zbirateljski'?
'Gostovanje' pri nekem znancu telekomovcu nekako ni čisto prava rešitev.
Sploh pa če je ta znanec idiot kot jaz, ki je še vedno na siol.net ... žalitev me niti ni presenetila, se je pač en slotechovec odzval na svojem 'visokem' nivoju.
Protonmail je švicarski, Tutanota nemški, CTemplar islandski.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
... seveda z vrhunskim izredno koristnim nasvetom.
eh, bluefish se mi je vrinil pred 'postscriptum' ;)
eh, bluefish se mi je vrinil pred 'postscriptum' ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cvalsr ()
Ice-Heki ::
Včasih se je dalo @siol.net maile ohraniti na način, da si obstoječi paket spremenil v nek dial-up paket s plačilom po porabi (če ne uporabljaš je strošek enak 0).
Ne vem pa, če to še obstaja ...
Ne vem pa, če to še obstaja ...
Mogoče še kaka beseda o temle "problemu lenuhov":
ALi obstaja kak način, da bi vse moje korespondente (ki so mi v zadnjih par letih poslali e-pošto, ali pa jaz njim) z "eno potezo" oziroma z enim postopkom obvestil, naj začnejo uporabljati novi (bodoči) e-mail? Peš nabirati vse naslove in jih vnašati (kopiraj-prilepi) med prejemnike je matranje in nezanesljivo z možnostjo napak.
ALi obstaja kak način, da bi vse moje korespondente (ki so mi v zadnjih par letih poslali e-pošto, ali pa jaz njim) z "eno potezo" oziroma z enim postopkom obvestil, naj začnejo uporabljati novi (bodoči) e-mail? Peš nabirati vse naslove in jih vnašati (kopiraj-prilepi) med prejemnike je matranje in nezanesljivo z možnostjo napak.
_Sajmon_ ::
Glede protonmail-a en ne ravno zanemarljiv detajl: zaradi samega koncepta šifriranja vsebine sporočil ni možno iskanje po vsebini poštnih sporočil (body). Še iščejo rešitev - nenazadnje mislim, da en podoben konkurent (tutanota?) to že omogoča, tako da je za upat, da bo to možno enkrat v prihodnosti.
Invictus ::
Mogoče še kaka beseda o temle "problemu lenuhov":
Saj si si naredil imenik?
https://posta.siol.net/help/en_US/stand...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
MrStein ::
Rešitev je prenosljivost email naslovov med ponudniki.
.
.
.
Samo so "vsi proti".
.
.
.
Samo so "vsi proti".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Gagatronix ::
Nikoli mi ne bo jasno zakaj bi kdorkoli uporabljal elektronski naslov, ki mu ga dodeli ponudnik internet storitev. Ponavadi gre za tako polovicarsko narejeno resitev, da glava boli.
Pa se taki problemi kot jih ima OP se potlej zgodijo.
Emaili od resnih ponudnikov (interneta) so čisto ok. Vsaj niso vsi podatki pri amerih in njihovih oglaševalcih.
Je pa res, da niso zastonj in da navadno niso tako veliki predali ter tako fensi aplikacije ter webmail.
Je pa res, da niso zastonj in da navadno niso tako veliki predali ter tako fensi aplikacije ter webmail.
Gagatronix je izjavil:
Nikoli mi ne bo jasno zakaj bi kdorkoli uporabljal elektronski naslov, ki mu ga dodeli ponudnik internet storitev. Ponavadi gre za tako polovicarsko narejeno resitev, da glava boli.
A to, da ljudje "uporabljajo" države kot Bolgarija, Zambija ipd pa razumeš? Če pa imajo na voljo Švico, Dansko, Singapur in druge?
Motiti se je človeško.
Boobiz ::
Protonmail je švicarski, Tutanota nemški, CTemplar islandski.
Omenit velja še mailbox.org. Je nemški pa precej cenejši od protona oz. enako poceni kot Tutanota.
Tutanota ima težavo, ker ne omogoča importa mailov zato je lahko problematična, za ljudi ki bi radi importali maile od drugje. Glede na njihovo hitrost dodajanja funkcij, je ta stvar še daleč stran ker zdej je prioriteta hardening proti kvantnim računalnikom (i shits you not he he).
I'm drunk, what's your excuse?
Ales ::
Ja ja, prenosljivost telefonskih številk ne more delovati, ker, a si predstavljaš, kako kompleksno bi to bilo?
Sem čakal, kdo bo prvi prišel s tem argumentom.
Veš kaj? V bistvu nič, kar ne obstaja že danes, ni mogoče. Evo, da se debata ne vleče. Zmenjeno?
Veš kaj? V bistvu nič, kar ne obstaja že danes, ni mogoče. Evo, da se debata ne vleče. Zmenjeno?
Motiti se je človeško.
Ja ja, prenosljivost telefonskih številk ne more delovati, ker, a si predstavljaš, kako kompleksno bi to bilo?
Skratka nimaš nobene ideje, kako bi to izpeljal.
Tudi v redu.
Zakaj bi jaz izpeljal?
Za telefonske številke tudi nisem imel idej, pa vseeno deluje.
Za telefonske številke tudi nisem imel idej, pa vseeno deluje.
Motiti se je človeško.
Skratka, birokacija.
Zaradi tega, ker nekdo zaradi nekega razloga (velikokrat je to prihranek) menja ponudnika, se pač odreče nekim storitvam, ki jih je imel prej v paketu. Te storitve lahko zakupi, če želi. Seveda je treba to plačat. Saj če je menjal ponudnika, potem je prihranil nekaj denarja. In naj ta prihranek vloži v storitev, ki jo želi. Govorimo o ceni parih kav na mesec. Ali se je vredno sploh pogovarjat in zbirokratizirat vse?
In zakaj bi to moralo biti zastonj oz. zakaj bi morali imeti neko "prenosljivost" emaila?
Tisti, ki želi biti neodvisen od nekega ponudnika storitve, lahko zakupi svojo domeno in ima storitve kjerkoli želi ter jih prenaša na drugega pobudnika storitve emaila. Samo DNS spremeni pa je.
Zaradi tega, ker nekdo zaradi nekega razloga (velikokrat je to prihranek) menja ponudnika, se pač odreče nekim storitvam, ki jih je imel prej v paketu. Te storitve lahko zakupi, če želi. Seveda je treba to plačat. Saj če je menjal ponudnika, potem je prihranil nekaj denarja. In naj ta prihranek vloži v storitev, ki jo želi. Govorimo o ceni parih kav na mesec. Ali se je vredno sploh pogovarjat in zbirokratizirat vse?
In zakaj bi to moralo biti zastonj oz. zakaj bi morali imeti neko "prenosljivost" emaila?
Tisti, ki želi biti neodvisen od nekega ponudnika storitve, lahko zakupi svojo domeno in ima storitve kjerkoli želi ter jih prenaša na drugega pobudnika storitve emaila. Samo DNS spremeni pa je.
zakaj bi morali imeti neko "prenosljivost" emaila?
Zakaj bi morali imeti imeti prenosne telefone?
Zakaj bi morali imeti barvno televizijo?
Zakaj bi morali imeti električne naprave?
Ne vemo, a na koncu jih celo Največji skeptiki uporabljajo. Tisti, ki so vztrajali, da ne vidijo smisla v tem. Mogoče spregledajo...
Motiti se je človeško.
Zakaj se nočejo vsi cepit?
Zakaj je folk predebel?
Zakaj se folk ne giba?
Sprašujemo se lahko n različnih zadev. Vedno in povsod.
Zakaj je folk predebel?
Zakaj se folk ne giba?
Sprašujemo se lahko n različnih zadev. Vedno in povsod.
@MrStein, morda boš pa ti vmes spregledal, da samo zato ker par zblojenih ponudnikov daje ljudem brezplačne maile to še ne izenači tega z javno telefonsko številko niti ne pomeni, da je uporabnik "lastnik" takega email naslova.
Lasnik je lepo Telekom, Google, MS, ali kjerkoli se je pač kdo parkiral.
Če hočeš imeti svoj mail, ki ga že zdaj lahko preneseš kamorkoli, moraš imeti svojo domeno. Tako kot za prenos telefonske moraš dejansko imeti svojo telefonsko številko.
TLDR; Svoj mail že zdaj lahko preneseš kamorkoli.
Bo šlo?
Lasnik je lepo Telekom, Google, MS, ali kjerkoli se je pač kdo parkiral.
Če hočeš imeti svoj mail, ki ga že zdaj lahko preneseš kamorkoli, moraš imeti svojo domeno. Tako kot za prenos telefonske moraš dejansko imeti svojo telefonsko številko.
TLDR; Svoj mail že zdaj lahko preneseš kamorkoli.
Bo šlo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ProtonMail.comOddelek: Omrežja in internet | 5803 (1679) | Boobiz |
» | E-mail gostovanjeOddelek: Omrežja in internet | 1307 (801) | Shinobi |
» | DeGoogleOddelek: Informacijska varnost | 6509 (3305) | McClane |
» | Alternativa gmailuOddelek: Omrežja in internet | 10116 (8478) | c3p0 |