» »

Zakaj padec Bitcoina lahko sproži revolucije

Zakaj padec Bitcoina lahko sproži revolucije

1
2
3

showsover ::

Vanilija, odlično, potem smo rešeni?

vanilija ::

Ne, nismo, ni pa tako slabo kot pravite da je.

Jaz ničesar ne pravim, nisem napisal tega članka (ki je res pretirano mračen) me pa zanima, kakšen saldo podpira tvoje izhodišče, da se prideš sem pofočkat.

Unilseptij ::

vanilija je izjavil:

Pa na kometatorja zgoraj, zakaj ne bi mogel imeti % dobicke v btcju, ce ga dajes nekomu na voljo???
Jaz posojam svoj btc, menjalnica z njim dela kar hoce in mi kasneje placa nekaj vec btcja nazaj. Od kje je prislo teh nekaj vec? Recimo, da so ga posodili naprej in za izposojo racunajo nekar dolarjev na dan. Na koncu z nabranimi dolarji kupijo btc in ga meni dajo nazaj in se teh nekaj % vec.

Če dobro premisliš, boš videl, da tole ne pije vode. Naredi konkretni primer in prikaži, kako boš plačal obresti v BTC-jih in še zaslužil zraven... s tem, da valuta samo raste. Obresti imajo smisel samo v inflacijskem režimu, kjer se denar za poplačilo obresti pač natiska. Kot najbolj ektremen primer si predstavljaj, da nekako kupim vseh 21 milijonov BTC-jev in ti jih posodim. Kako mi boš plačal obresti v BTC-jih, če jih pa niti teoretično ne moreš imeti več kot je določeno z algoritmom.

gruntfürmich ::

pri bitcoinu vidim problem v tem, ker je deflatorna valuta. za razliko od recimo zlata.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

vanilija je izjavil:

Prvo, bitcoin ne more iti na 0 kar cez noc, kar tako radi mecete naprej. Drugo, menjavanje Bitcoina se ne dogaja na Bitcoi blockchainu, kar je opisano v uvodnem tekstu, kot da bodo vsi menjal btc na blockchainu in gane bodo mogli prodat.

Ne razumem najbolje. Kako ti lahko nekaj prodaš in se to ne zapiše na blockchainu, če pa je tam zapisano, koliko kdo ima? Če bi bilo to res tako (pa seveda dopušča možnost da imaš prav), potem je lahko v realnosti čisto neko drugo stanje kot na blockchainu. Ampak kdo pa potem ima točno informacijo, kaj je trenutno pravo stanje?

Ti lahko pošiljaš btc med naslovi, to je itak jasno. Ne more se paz godit, to kar je napisano v članku. Da bi ljudje kar množicno hoteli prodajat btcje in njihova transkacija ne bi prišla na vrsto, ker bi bilo toliko menjav. Vse menjavanje se dela preko menjalnic, ali pa direkt v živo. Ti men nakažeš btc, jz ti dam v zameno nekaj drugega. Če nekdo proda 0.5 btcja na binanceu za 30k$, se ta transakcija ne bo zapisala na blockchain. Osnovnega razumevanje pač avtor nima. Pa koga briga, kaj si misli nek papak na twitterju ali pa jaz. Nismo pomembni.

gruntfürmich je izjavil:

pri bitcoinu vidim problem v tem, ker je deflatorna valuta. za razliko od recimo zlata.

No, tole pa tudi verjetno v praksi ne drži. Bitcoinov je točno določeno število, zlata je na zemlji tudi točno določena količina. Ne nastaja več niti miligram. Ni nobenih pogojev za to. To, da nastaja novo zlato nekaj milijonov svetlobnih let drugje pa je morda pomembno zgolj iz filozofskega stališča. Ampak morda je tudi neka druga civilizacija, na nekem drugem planetu, ustvarila svoj bitcoin neodvisno od nas+.

vanilija je izjavil:

Ti lahko pošiljaš btc med naslovi, to je itak jasno. Ne more se paz godit, to kar je napisano v članku. Da bi ljudje kar množicno hoteli prodajat btcje in njihova transkacija ne bi prišla na vrsto, ker bi bilo toliko menjav.

Pa si že slišal za flash crashe na borzah? Danes se s tem prekupčevanjem ne ukvarjajo samo mali "vlagatelji", ampak to počno samodejno računalniki na podlagi algoritmov. Ko se bo zgodil crash se ne bo zato, ker bi ljudje prodajali. Ta lekcija bitcoin še čaka. Morda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

In kaj ima flash crash veze z Bitcoinom? Flash crash se lahko zgodi kjerkoli, kot se tudi že je dogajalo, ko se je kakim botom utrgalo. Zakaj naj bi bila to lastnost Bitcoina?

vanilija je izjavil:

In kaj ima flash crash veze z Bitcoinom? Flash crash se lahko zgodi kjerkoli, kot se tudi že je dogajalo, ko se je kakim botom utrgalo. Zakaj naj bi bila to lastnost Bitcoina?

Saj ne pravim da je to lastnost Bitcoina ali blockchaina. Flash crash je realna možnost povsod tam, kjer trgujejo samodejno računalniški algoritmi.

gruntfürmich je izjavil:

Še par besed o zlatu, pa imam samo eno verižico, da ne bi kdo mislil, da navijam za karkoli. Zlato je kot rečeno zelo dragocena kovina, ki je nastala v majhnih količinah in v pogojih, ki jih mi ne bomo mogli nikdar sami ustvariti. Zlato so ustvarile Zvezde. Tudi čez 100.000 let ne bo čisto nič drugače. Dopuščam možnost, da bomo rudarili takrat po drugih planetih, samo tudi tam je zlato v zelo majhnih količinah. Kar je pri vsem skupaj presenetljivo je pa njegova cena, sploh na to, kaj sedaj počno s fiat valutami. Po moje edina logična razlaga je, da dejansko s ceno manipulirajo centralne banke, ker bi jih bilo sram, če bi cena zlata šla v nebo, hkrati pa obstaja očitno čuda nekih skladov, ki trgujejo z zlatom, ki ga sploh ni nikjer v fizični obliki (druga razlaga je, da je šel denar raje v kripto, torej v 1 in 0). Pri zlatu pač šteje samo to, kar lahko položiš na tehtnico. In ideja, da ima monetarni sistem za protiutež fizično zlato verjetno sploh ni slaba. To tiskanje denarja v tri krasne ne vodi nikamor oziroma v velike težave. Na ta način se prelahko ustvarja dolgove in breme odplačevanja prelaga na naslednje generacije. To je sprevržena morala.

Zgodovina sprememb…

Kje bosta bitcoin in zlato čez eno leto, ali deset let si ne upam napovedat. Čez 1000 let pa je zame brez sence dvoma. Kaj je bil bitcoin se ne bo spomnil nihče več, zlato pa bo bilo vredno in cenjeno še bistveno več kot je sedaj. Tako je bilo pred 1000 leti in tako bo čez 1000 let. Brez sence dvoma. Vsaj po moje. ;)

Uizi ::

Kaj pa če v zemljo trešči zlat Asteroid?

Unilseptij ::

Bitcoin in zlato imata nekaj zelo podobnih lastnosti. Oba je potrebno rudariti, da se povečuje emisija in oba sta že v tretji tretjini po izdani količini:
https://www.gold.org/about-gold/gold-su...
https://www.buybitcoinworldwide.com/how...

Tako do bo fino spremljati, kako se bodo gibale cene zlata in BTC v bodoče. Rekel bi, da bi moralo biti obnašanje podobno.

Uizi je izjavil:

Kaj pa če v zemljo trešči zlat Asteroid?

Ali pa pristanejo nezemljani in začno iz vesoljskih ladij odmetavat USB ključke s hladno kripto denarnico (crypto cold wallet storage) z 1000 bitcoini! Si predstavljaš paniko na crypto marketu, ko začno vsi letat okrog s po 1000 bitcoini v žepu. Če bi moral oceniti verjetnost dogodka je verjetnost da pade na zemljo zlat asteroid bistveno, bistveno, bistveno manjša. ;)

Zgodovina sprememb…

Dr. Onyx thinks bitcoin is just another big scam to transfer wealth from the poor to the rich. If it was the other way around, it would have been banned by now. :))

Se vidi da spet nimas pojma o cem govoris.

vanilija je izjavil:

Se vidi da spet nimas pojma o cem govoris.

Ko pogledam mojo kripto denarnico točno vem o čem govorim. :))

Kako meces usb kljucke s 1000 bitcoini, iz kje jih potegnes?

vanilija je izjavil:

Samo strašim. Ponavadi ko vlada velika evforija so težave takoj za ovinkom, samo jih nihče ne vidi, ker so vsi zaslepljeni. 8-O

c3p0 ::

dronyx je izjavil:

Dr. Onyx thinks bitcoin is just another big scam to transfer wealth from the poor to the rich. If it was the other way around, it would have been banned by now. :))

Ne rabi bit noben scam ali zarota. Big money lahko vpliva na vsak trg, ga manipulira in ob pravem času kupi poceni in dosti, hkrati pa si še sami tiskajo denar, ali ga vsaj dobivajo ugodneje od navadnih smrtnikov.

c3p0 je izjavil:

Ne rabi bit noben scam ali zarota. Big money lahko vpliva na vsak trg, ga manipulira in ob pravem času kupi poceni in dosti, hkrati pa si še sami tiskajo denar, ali ga vsaj dobivajo ugodneje od navadnih smrtnikov.

Drži. Ampak na trgu, kjer pa res ne obstaja praktično nobene regulacije so pa take manipulacije praktično del vsakdanjika. Bo zanimivo izvedeti, kaj je povzročilo takšno skokovito rast vrednosti bitcoina iz 10.000 USD na 60.000 USD. Da bi v Venezueli pokupili toliko bitcoinov ne bo držalo. Jaz mislim da je v to vpleten nek velik igralec, lahko celo kakšna država.

dronyx je izjavil:

vanilija je izjavil:

Samo strašim. Ponavadi ko vlada velika evforija so težave takoj za ovinkom, samo jih nihče ne vidi, ker so vsi zaslepljeni. 8-O

Torej, ker so bitcoin in delnice v balonu, je potrebno lagat o vsem, da ljudi odvrnes od tega? Ni dovolj da recea, da je stvar napihnjena, potrebno je lagat kako stvar dela, kaj se lahko zgodi, itd? Zanimivo.

vanilija je izjavil:

Torej, ker so bitcoin in delnice v balonu, je potrebno lagat o vsem, da ljudi odvrnes od tega? Ni dovolj da recea, da je stvar napihnjena, potrebno je lagat kako stvar dela, kaj se lahko zgodi, itd? Zanimivo.

Vanilija, iz nekega, morda ne povsem neznanega razloga, precenjuješ dronyxove prispevke, meni osebno je to bolj indikativno.

dronyx je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Še par besed o zlatu, pa imam samo eno verižico, da ne bi kdo mislil, da navijam za karkoli. Zlato je kot rečeno zelo dragocena kovina, ki je nastala v majhnih količinah in v pogojih, ki jih mi ne bomo mogli nikdar sami ustvariti. Zlato so ustvarile Zvezde. Tudi čez 100.000 let ne bo čisto nič drugače. Dopuščam možnost, da bomo rudarili takrat po drugih planetih, samo tudi tam je zlato v zelo majhnih količinah. Kar je pri vsem skupaj presenetljivo je pa njegova cena, sploh na to, kaj sedaj počno s fiat valutami. Po moje edina logična razlaga je, da dejansko s ceno manipulirajo centralne banke, ker bi jih bilo sram, če bi cena zlata šla v nebo, hkrati pa obstaja očitno čuda nekih skladov, ki trgujejo z zlatom, ki ga sploh ni nikjer v fizični obliki (druga razlaga je, da je šel denar raje v kripto, torej v 1 in 0). Pri zlatu pač šteje samo to, kar lahko položiš na tehtnico. In ideja, da ima monetarni sistem za protiutež fizično zlato verjetno sploh ni slaba. To tiskanje denarja v tri krasne ne vodi nikamor oziroma v velike težave. Na ta način se prelahko ustvarja dolgove in breme odplačevanja prelaga na naslednje generacije. To je sprevržena morala.

zlato komodt ustvarimo sami; pač obsevamo določene elemente ki se pretvorijo v zlato.

no, v realnosti pa želim povdariti, da bo emisija bitcoina počasi končana, ter da jih je veliko izgubljenih za vedno (ampak tudi zlata je nekaj izgubljenega; morda ne za vedno), ampak za časa najinega življenja se bo emisija zlata nadaljevala, bitcoina pa ne. to je tista glavna razlika.

zato pa obstajajo nekater kripto 'valute', kjer se povečuje emisija recimo par %% letno; da to ne postane deflatorna valuta in je ni vedno manj. ampak bitcoin ni tak.

gruntfürmich je izjavil:

zlato komodt ustvarimo sami; pač obsevamo določene elemente ki se pretvorijo v zlato.

Super. Radioaktivno zlato bi bilo sigurno velik hit na trgu.

Mato989 ::

gruntfürmich je izjavil:

A torej hočeš da zlata je neomejena količina? Tu se ne bi strinjal... tudi ZEMLJA je deflatorna "stvar", praktično vse na našem planetu je OMEJENO in je tehnično gledano deflatorno... Vse kar lahko fizično primeš seveda...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Furbo ::

gruntfürmich je izjavil:

Bodo prek zlomili bitcoin, kot pa boš ti profitabilno ustvarjal zlato.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Mato989 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

A torej hočeš da zlata je neomejena količina? Tu se ne bi strinjal... tudi ZEMLJA je deflatorna "stvar", praktično vse na našem planetu je OMEJENO in je tehnično gledano deflatorno... Vse kar lahko fizično primeš seveda...

ampak za časa najinega življenja se bo emisija zlata nadaljevala, bitcoina pa ne. to je tista glavna razlika.

Furbo je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Bodo prek zlomili bitcoin, kot pa boš ti profitabilno ustvarjal zlato.

s tem se vsekakor strinjam.

Zgodovina sprememb…

Ko opazujem, kakšno neverjetno smolo imam pri trgovanju na kripto marketu, se mi čedalje bolj dozdeva, da sem verjetno v prejšnjem življenju povozil do smrti kakšnega otroka. Druge logične razlage zaenkrat nimam. Boli pa, ko opazuješ, kako drugi obogatijo praktično čez noč in to brez dela, kar največ šteje, sam pa denar izgubljaš, ker si ga zaupal čisto navadnim lopovom v kravatah in lepih oblekah.

Včasih so obljubljali, da bo na blockchainu v kratkem tako toaletni papir, kot tudi koleraba in krompir, torej vsa ozimnica. Zgodilo se ni pa praktično nič, razen da so na blockchainu sedaj še Goldman Sachs in JP Morgan Chase. To verjetno pa pomeni samo to, da so težave blizu.

Sem pa zadnjič nekje na spletu prebral, da je nekdo sinu slavnostno odprl prvo kripto denarnico in kupil prvi bitcoin oziroma bolj verjetno prvega satošija. To očitno sedaj postaja nekakšen družinski praznik, kjer se zbere cela družina, se skupaj poveselijo in kaj dobrega pojedo in popijejo. Torej nekako tako, kot so bili včasih prazniki bar mitzvah in pri nas birma ali sveto obhajilo. Komentarja v smislu kdo je koga tu zamenjal za kaj se bom pa raje vzdržal.

Tole pa najnovejša ideja iz Onyxove tovarne sanj:

OPIS PROBLEMA:
Trenutno imamo na enem valutnem območju eno samo valuto oziroma menjalno sredstvo. Evro cona ima evro, ZDA dolar, Hrvati pa znamenite kune. Problem? Vsi prihodki in odhodki so v eni sami valuti, država lahko spodbuja ali zavira potrošnjo praktično samo prek davkov oziroma davčne politike ali prek raznih spodbud. Tiste grde škatle za cigarete s slikami uničenih pljuč so zame izven konkurence.

MOŽNA REŠITEV:
Recimo da si evro območje zastavi za najvišjo prioriteto prehod na ekološko vzdržno družbo 2.0. Torej družbo, ki s svojim obnašanjem ne bo žagala veje, na katere sedi. Moja ideja je, da se obstoječa valuta razdeli na več vej. Recimo da se ustvari še "ekološki evro", kripto valuta na tehnologiji blockchain. Ti kot posameznih se lahko odločiš, da bi del plače dobival v obliki "eko evra". S tem "eko evrom" lahko kupuješ samo izdelke, ki spodbujajo ekološko vzdržno družbo. Recimo od Tesle solarne strešnike, električne avtomobile in kolesa, biološko pridelano hrano in tako naprej. Država to spodbuja tako, da so za te izdelke nižji oziroma minimalni davki, če jih kupiš z "eko evrom". Seveda potem pametne glave pridejo na idejo, da to kupijo ceneje z "eko evrom" in prodajo naprej za navaden keš. Ampak tu pride pa blockchain, kjer je zapisano lastništvo. Torej to lahko prodaš naprej samo za "eko evro" in se prenese tudi lastništvo. Če te dobijo, da sistem zlorabljaš, pa greš malo sedet ali pa visoka kazen.

Če logično razmislimo je neumnost, da na strehe dajemo navadne in ne solarne strešnike oziroma strešnike za gret vodo. Ampak tega si žal sedaj ne moremo masovno privoščiti. Čez 100 let pa praktično nihče ne bo gradil hiše z navadnimi strešniki. First adopters sicer plačajo več, kot bo to stalo čez čas, morajo pa biti vgrajene vzpodbude, da ...

To je seveda samo osnutek, ki ga moram še dodelati.

In kaj jaz pričakujem od tega? The commision. The commision dragi moji (da ne napišem grde kletvice). Potem pa kupim Šmarno goro, Blejsko jezero in za češnjo na torti še Katanca.

Elon Musk ni vizionar zato, ker vidi v prihodnost. On je vizionar zato, ker prihodnost ustvarja (malce mu piham na dušo, da me pošlje na Mars)!

Zgodovina sprememb…

Si kar v živo predstavljam, ko se SpaceX Mars Mariner 69 spusti na površje planeta Mars, ven stopi Onyx in...se spotakne. :)):8)

Nekaj milijard ljudi na Zemlji pa pade po tleh od smeha.

Jebi ga (fuck it).

Zgodovina sprememb…

Življenje je igral kot računalniško igrico in ... zajebal tudi to... Pa je dobro kazalo ... :))

avani ::

Dronyx, to drugace obstaja in se temu rece local currency.

Local currency @ Wikipedia

Je zelo dober ukrep za na primer ozivljanje starih mestnih jeder. Skofja Loka na primer uvede Skofejloski taler, ki je veljaven le v starem mestnem jedru. S takimi ukrepi so ljudje "prisiljeni" denar zapravljati v SL, kar ozivlja lokalno gospodarstvo.

V Hongkongu je pa tako, da lahko banke izdajajo svoje verzije Hongkoskega dolarja. pojavlja se zanimiva konkurenca, ko nobena banka noce devalvirati svoje verzije dolarja.

Hong Kong dollar @ Wikipedia

scipascapa ::

dronyx: smisel BT je, da nekdo puši, da drugi služi. Več ljudi bo proti temu, bolje bo.

kow ::

A ni HK dollar podprt s pravimi dolarji v banki? Kako bos potem devalviral HK dollar?

Nevermind, pise tukaj:
Linked exchange rate system in Hong Kong @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

avani je izjavil:

Dronyx, to drugace obstaja in se temu rece local currency.

Dobro, to je samo izraz za nekaj. Jaz sem predlagal tehnično rešitev in v to vključil še blockchain, kar se danes prodaja kot vroče žemljice. Res pa je, da je vedno poslovni model pri teh rešitvah enak. Nekaj bomo razvili na blockchainu (polka coin recimo) in potem bodo postali čez noč milijarderji vsi, ki so dosti zgodaj kupili žetone. Ampak to je BS.

Bom kot kaže moral vložiti za tole patentno prijavo ali kaj takega. 3 leta preden je Cukeberg prišel s Facebookom sem jaz o tem sanjal. Samo on je to izvedel. Že dolgo časa nazaj sem sanjal o izolacijskih panelih iz vakuma za hiše. Tega ni do sedaj sicer še nihče izvedel. Ampak tudi to verjetno bodo. Seveda pa vsi pozabijo Onyxa in provizijo.

dexterboy ::

c3p0 je izjavil:

Če smo v ameriških enotah, je 1000 billion = 1 trillion. Pljunek v morje. Samo USA national debt je $22 trillion.

updejtaj podatke!
hint; 28 ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

dexterboy je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Če smo v ameriških enotah, je 1000 billion = 1 trillion. Pljunek v morje. Samo USA national debt je $22 trillion.

updejtaj podatke!
hint; 28 ;)

V tej številki je veliko notranjega dolga, torej raznim skladom itd. Kitajska ima naš bilijon obveznic, morda še kaj več Japonska.

Zimonem ::

Je pač balon kamor gre presežek naštampanih dolarjev.
Saj ima CHF še hujše probleme. Švicarji so se odločili, da ne morejo več nadzorovati valute. In za prodane franke nabavljajo deleže v podjetjih po svetu. Snb je postal ena največjih investicijskih bank. Ne vedo pa kaj bo z Frankom....

GrX ::

enemon je izjavil:

Too big to fall. A bo FED začel poleg obveznic kupovati še BTC?

Pred leti sem bral,da naj bi FBI imel v lasti precej Bitcoinov. Po številu le teh naj bi sodili sam vrh...

Zimonem ::

Mah bc je balon za parkiranje helikopterskega dolarja. Amerika potrebuje konstantno rast gospodarstva. Pa če se hash kode prodajajo po par deset tisoč dolarjev. V koliko je to vzdržno je pa drugo vprašanje.

LeQuack ::

Cel svet se lahko napaja samo od rasti Bitcoina, a ne veš tega?
Quack !

LeQuack je izjavil:

Cel svet se lahko napaja samo od rasti Bitcoina, a ne veš tega?

Glede na to, da BDP večinoma samo raste in da število prebivalcev vedno samo narašča, bi se račun morda lahko izšel, če bi vsi hranili prihranke v bitcoinih. Ampak kot so napovedali, da bodo nekoč pile kamele vodo iz Ljubljanice, jaz napovedujem, da bo nekoč prišel dan, ko bo bitcoin vreden nič. Bo to jutri, čez en mesec ali ob koncu časa, pa ne upam napovedat.

xx23 ::

Jaz napovedujem, da bo nekoč prišel dan, ko bo dollar vreden nič. Bo to jutri, čez en mesec ali ob koncu časa, pa ne upam napovedat.

xx23 je izjavil:

Jaz napovedujem, da bo nekoč prišel dan, ko bo dollar vreden nič. Bo to jutri, čez en mesec ali ob koncu časa, pa ne upam napovedat.

S tako prerokbo praktično ne moreš zgrešit. :)

dronyx je izjavil:

V tej številki je veliko notranjega dolga, torej raznim skladom itd. Kitajska ima naš bilijon obveznic, morda še kaj več Japonska.

Zanimiv je podatek, da sta za Japonsko, Kitajsko in VB največja lastnika Ameriškega zunanjega dolga Irska in Luksemburg, ki sta manjši ekonomiji. Mogoče bi lahko tudi pri nas kupili kakšno ameriško obveznico za v muzej bančništva na Čopovi.

Meni se čedalje bolj zdi, da nekdo snema drugi del filma Se7en in je kripto market prispodoba za smrtni greh POHLEP!

Tole so smrtni grehi:
Superbia: napuh
Avaritia: pohlep
Luxuria: pohota
Ira: jeza
Gula: požrešnost
Invidia: zavist
Acedia: lenoba

Če se kripto market enkrat res zruši, bo lahko potem hkrati še prispodoba za JEZO in morda celo ZAVIST. :))

Problem pri vsem tem je, da se jaz tu najdem praktično povsod (razen napuh ne vem čisto natančno kaj bi lahko pomenilo). To so dejansko besede, s katerimi se me najlažje opiše. ;((

Zgodovina sprememb…

energetik ::

scipascapa je izjavil:

dronyx: smisel BT je, da nekdo puši, da drugi služi. Več ljudi bo proti temu, bolje bo.
Jaz tega ne vidim tako.
Dejansko ti posodiš FIAT, ki ga trenutno ne potrebuješ, da si drugi kupujejo Lambote. Tebi bo Lambota čez X-let nabavil nekdo, ki bo takrat začel vlagati.

Ascendor ::

energetik je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Jaz tega ne vidim tako.
Dejansko ti posodiš FIAT, ki ga trenutno ne potrebuješ, da si drugi kupujejo Lambote. Tebi bo Lambota čez X-let nabavil nekdo, ki bo takrat začel vlagati.

To se sliši, kot piramidni sistem. ;) Kaj bo, ko zmanjka tistih na koncu?
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kriptovalute so scam! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
31439880 (1300) trancer01
»

Španija omejuje oglaševanje kriptovalut, na Kosovo po prepovedi razprodaja opreme (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
14823569 (15642) 49106
»

Bitcoin dosegel zgodovinski rekord (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
7625382 (17850) Prospekt
»

Od kod imajo kriptovalute vrednost (strani: 1 2 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
8921424 (18297) gruntfürmich

Več podobnih tem