Forum » Omrežja in internet » T2 tv signal ne deluje preko switcha
T2 tv signal ne deluje preko switcha
RoccoLoco ::
Imam težave s T-2 Arris boxom. Če ga priklopim direktno na T-2 modem, potem televizija deluje. Če pa ga priklopim na switch, ki je priklopljen na T-2 modem, mi javlja napako da ne more dobiti IP-naslova. Poizkusil sem ga priklopiti tudi na router, ki ga imam priklopljenega na switch, in tam stvar zopet deluje.
Težava je ta, da imam router v drugem prostoru, kjer imam tudi računalnike in ga raje nebi oddaljeval, nakup še enega routerja zgolj za namen televizije pa se mi ne zdi smiselen. Sem klical T-2, vendar težave nismo uspeli rešiti, poizkusil sem tudi z drugimi porti na switchu, vendar nič ne pomaga. Očitno bi bilo nekaj potrebno nastaviti na switchu, vendar se na omrežne stvari ne spoznam kaj dosti.
Switch je: tl-sg1218mpe
Box je: Arris VIP1113
Vuli ::
bo treba pa na switch v managment pogledat.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
bo treba pa na switch v managment pogledat.
Vem, vendar kot sem omenil, daleč od tega, da bi bil ekspert. Na prvi pogled izgleda OK, me pa skrbi, da bo potrebna konfiguracija z VLAN-i.
IGMP Snooping na stikalu moraš vklopiti za tv2.
IGMP snooping je vključen po defaultu, sem poizkusil izklopit in ponovno vklopit ampak žal brez uspeha.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RoccoLoco ()
Smartydug ::
Mislim da nimajo tvja na svojem vlan kot telekom. Preveri če imaš 100mbit switch...giga ne bo deloval. Vem da sem enkrat porabil goro časa pa sem potem dal nek star 100/10 switch in je delovalo.
Parkelj ::
Imam težave s T-2 Arris boxom. Če ga priklopim direktno na T-2 modem, potem televizija deluje. Če pa ga priklopim na switch, ki je priklopljen na T-2 modem, mi javlja napako da ne more dobiti IP-naslova. Poizkusil sem ga priklopiti tudi na router, ki ga imam priklopljenega na switch, in tam stvar zopet deluje.
Težava je ta, da imam router v drugem prostoru, kjer imam tudi računalnike in ga raje nebi oddaljeval, nakup še enega routerja zgolj za namen televizije pa se mi ne zdi smiselen. Sem klical T-2, vendar težave nismo uspeli rešiti, poizkusil sem tudi z drugimi porti na switchu, vendar nič ne pomaga. Očitno bi bilo nekaj potrebno nastaviti na switchu, vendar se na omrežne stvari ne spoznam kaj dosti.
Switch je: tl-sg1218mpe
Box je: Arris VIP1113
Imel sem identicen problem, pa sem arrisa enostavno odklopil, instaliral T-2 android aplikacijo na TVju in vse deluje brezhibno! Kateri TV imas?
P.S.: Meni je po mukotrpnih zajebancijah ratalo celo, da sem odklopil T-2jev Innbox (modem optical--->ethernet) in optiko direktno povezal v svojega Mikrotika (sedaj imam vec prostora v minimalnem rack-u) in vse deluje ok!
Lp,
M.
Mislim da nimajo tvja na svojem vlan kot telekom. Preveri če imaš 100mbit switch...giga ne bo deloval. Vem da sem enkrat porabil goro časa pa sem potem dal nek star 100/10 switch in je delovalo.
Bravo, sem omejil hitrost na portu, ki gre na box na 10Mb in tv dela! Očitno mu res gigabitna povezava ne paše...
Vuli ::
a nebi moglo samo zaznat hitrosti povezave oz auto ruknit link na 10Mb.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
MrStein ::
Moralo bi, samo včasih v določenih okoliščinah ne dela.
Z moderno opremo bi pričakoval, da deluje.
Z moderno opremo bi pričakoval, da deluje.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop več televizij na telekomov modemOddelek: Omrežja in internet | 8414 (5230) | Vaseer |
» | T-2 ip tv vprašanjeOddelek: Omrežja in internet | 5093 (4402) | sandmat |
» | IPTV T-2 problemOddelek: Omrežja in internet | 908 (751) | s1ck |
» | siol, trunk težavaOddelek: Omrežja in internet | 1546 (1172) | sirotka |
» | Postavitev domače mrežeOddelek: Omrežja in internet | 4393 (4055) | JanezH |