» »

Težave s PPPoE povezavo

Težave s PPPoE povezavo

Cassandra ::

Pozdravljeni,

Soočam se s precej nadležnim problemom, ki pa je sledeč: Za povezavo s internetom uporabljam lasten router (ASUS RT-AC68U), pri čemer je modem ponudnika A1 v načinu BRIDGE. Router brez težav vzpostavi PPPoE povezavo, vendar pa ta prej ali slej pade. Sistemski dnevnik routerja pri padcu povezave ne izpiše nič kaj preveč uporabnega.
Izpis dnevika ob padcu povezave:

lldpd[184]: removal request for address of (TRENUTNI WAN IP NASLOV)%13, but no knowledge of it
WAN_Connection: Fail to connect with some issues.
pppd[1775]: LCP: timeout sending Config-Requests
pppd[1775]: Connection terminated.
pppd[1775]: Sent PADT
pppd[1775]: Modem hangup

Se je kdo že soočil s tem problemom in bi mi znal pomagati?

Zahvaljujem se vam za odgovore.

sbawe64 ::

Brez tvojega routerja povezava ostane ? Dsl ali optika ?
Ko povezava pade, se router več ne uspe povezati ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Brez routerja povezava načeloma ostane, kolikor sem stestiral. Gre za optično povezavo, modem pa je Genexis Hybrid. Po padcu povezave se ta ponovno samodejno vzpostavi nazaj ter ostane vzpostavljena v povprečju okoli 3 ure potem pa ponovno pade.

Klic na A1 nič kaj preveč presenetljivo ni bil v nikakeršno pomoč, dobil sem odgovor v smislu da če hočem tehnično podporo iz njihove strani naj uporabljam izključno njihov modem, težave z lastno opremo pa naj odpravljam sam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cassandra ()

starfotr ::

Vzpostavi sejo na računalniku za test.

V temu primeru je povezava stabilna.

Kar se tiče PPPoE parametrov na routerju sem vse pustil na privzetih vrednostih, saj nisem nikejer zasledil da bi se uporabljale kakšne posebnosti. Posumil sem da je mogoče problem DoT, DNSSEC oziroma DNS rebind protection, vendar tudi po izklopu teh funkcij težava ostaja.

https://imgur.com/a/ZrXl8Ls

sbawe64 ::

Kateri fw imaš na asusu ?
Imaš na asusu še kakšne vlane nastavljene (iptv) ?
Dnssec dvomim da a1 podpira.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Naložen imam Asus Merlin zaradi dodatne uporabnosti (Diversion, Skynet,...). Vlani so nastavljeni na privzete nastavitve.
Tudi sam sem podomvil da je mogoce problem kaj v zvezi z DNS nastavitvami, ampak kot sem omenil je tezava ostala tudi po izkolpu vseh DNS zascit.

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Posnifaj promet, mogoče pride kaj čudnega po žici.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Kako naj naredim to? Predvidevam da bi moral poslusati med modem in routerjem, imam prav?

Lahko poženeš tcpdump na ruterju?

Če ne, pa eno napravo vmes daš. Ni ravno za laike...
Motiti se je človeško.

Bakunin ::

Sem pognal tcp dump s parametri: "tcpdump -e -p -v -i eth0 pppoed" in po padcu povezave se izpiše sledeče:

00:00:00.443420 a4:7b:2c:9c:9f:44 (oui Unknown) > e0:28:6d:75:1a:85 (oui Unknown                                                                                                                                                             ), ethertype PPPoE D (0x8863), length 60: PPPoE PADT [ses 0x1]
00:00:00.444474 a4:7b:2c:9c:9f:44 (oui Unknown) > 3c:7c:3f:72:9c:28 (oui Unknown                                                                                                                                                             ), ethertype PPPoE D (0x8863), length 60: PPPoE PADT [ses 0x1]
11:00:56.607349 3c:7c:3f:72:9c:28 (oui Unknown) > a4:7b:2c:9c:9f:44 (oui Unknown                                                                                                                                                             ), ethertype PPPoE D (0x8863), length 40: PPPoE PADT [ses 0x1] [AC-Cookie 0xFB31                                                                                                                                                             A98AAE4479106BE9DC558169DC35]
11:01:06.716586 3c:7c:3f:72:9c:28 (oui Unknown) > Broadcast, ethertype PPPoE D (                                                                                                                                                             0x8863), length 24: PPPoE PADI [Service-Name]
11:01:06.720663 a4:7b:2c:9c:9f:44 (oui Unknown) > 3c:7c:3f:72:9c:28 (oui Unknown                                                                                                                                                             ), ethertype PPPoE D (0x8863), length 64: PPPoE PADO [Service-Name] [AC-Name "SI                                                                                                                                                             LJ_CIGALE_BNG1"] [AC-Cookie 0xFB31A98AAE4479106BE9DC558169DC35]
11:01:06.720849 3c:7c:3f:72:9c:28 (oui Unknown) > a4:7b:2c:9c:9f:44 (oui Unknown                                                                                                                                                             ), ethertype PPPoE D (0x8863), length 44: PPPoE PADR [Service-Name] [AC-Cookie 0                                                                                                                                                             xFB31A98AAE4479106BE9DC558169DC35]
11:01:06.725733 a4:7b:2c:9c:9f:44 (oui Unknown) > 3c:7c:3f:72:9c:28 (oui Unknown                                                                                                                                                             ), ethertype PPPoE D (0x8863), length 60: PPPoE PADS [ses 0x1] [Service-Name]

a4:7b:2c:9c:9f:44 je MAC modema, 3c:7c:3f:72:9c:28 pa MAC routerja. e0:28:6d:75:1a:85 mi je povesem neznan, dvomim da sploh je v omrežju.

Je komu jasno kaj se dogaja?

edit: Se oproščam za slab format, tukaj je nekoliko bolje https://pastenote.net/7afvs

Zgodovina sprememb…

Bakunin je izjavil:

https://forum.openwrt.org/t/pppoe-disco... tole?

Na prvi pogled zgleda to, ja.

(Vsaj v tistem primeru) je rešitev update linux kernela, torej firmware od ruterja.
Če merlin nima aktualnega kernela, lahko probaš OpenWRT, ki ima popravek vključen.

PS: a4:7b:2c:9c:9f:44 ni modem ampak DSLAM.
PPS: _zgleda_ tak, ni nujno, da je res to.

Zakaj je čas za prva dva 00:00:00 za ostale loge pa 11:00 ?
Motiti se je človeško.

Nisem prepričan zakaj je cas nastavljen na 00:00:00, drugje je nastavljen pravilno. Ni prevec optimalno, saj openwrt nima podprtega wifi čipa, tako da bom moral najti neko drugo rešitev. Ali bo lahko to odpravili če pokličem na A1? Če pravilno razumem naj na liniji nebi prejemal pakotov ki niso namenjeni meni.

A Merlin nima podpore? Kateri kernel je gor? Prijavi jim bug, pa naj popravijo.

A1 dvomim, da bo kaj naredil. O tem je malo bilo pogovora v tej temi (ne takoj na začetku): A1 MITM
Motiti se je človeško.

uname -r in cat /proc/version izpišeta "Linux version 2.6.36.4brcmarm (merlin@ubuntu-dev) (gcc version 4.5.3 (Buildroot0". Sem zadevo sporočil vodiji projekta Merlin, tako da upam da se bo našla kakšna rešitev. Glede A1 pa popolna katastorfa, če bi menjal operaterja bi še vedno imel isti problem ali ne?

Zahvaljujem se vsem še enkrat za vso pomoč in napotke.

Cassandra je izjavil:

Glede A1 pa popolna katastorfa, če bi menjal operaterja bi še vedno imel isti problem ali ne?

Hja, lahko uporabniki drugih ponudnikov preverijo pri sebi stanje pa poročajo.

To imaš optiko?
Motiti se je človeško.

Da, gre za optiko

starfotr ::

Kaj pa, če sejo vzpostavi modem in narediš DHCP na routerju? Sicer pa A1 dovoli več pppoe sej, tako da reči naj ti nazaj vklopijo, kot je bilo, pa boš videl.

Bakunin ::

MrStein je izjavil:

A1 dvomim, da bo kaj naredil.

"pretakanje" MAC/ARP/L2 prometa ni vedno v "domeni" A1.
Sploh na omrežjih, kjer A1 ni lastnik infrastrukture.

"Nekdo" pač ne blokira "unknown-unicast". :-)

Si rešil?

Patch za kernel je sicer preprost in bi moral delovati tudi na 2.6 kernelih.

Objavljen je na LKML in tule: https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cg...

Če lepo prosiš Merlin-ovce, ga bodo vključili.

Lahko pa sam probaš kernel popatchat.
Motiti se je človeško.

Mi je useplo. Na koncu se je izakzalo da ni šlo za ta problem "stray" PADT paketov. Po resnici povedano še vedno nevem kaj je bilo narobe, vendar zadnja beta verzija deluje brez problemov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol IPV6 in Mikrotik

Oddelek: Omrežja in internet
215572 (5116) Lonsarg
»

xbox 360 & windows media player

Oddelek: Konzole
233569 (2716) astras
»