Forum » Izdelava spletišč » Problem s PHP in HTMl formami
Problem s PHP in HTMl formami
marek ::
Zdravo,
Imam sledeč problem:
Imam form v kateri imam deklarirano listo. Na listi lahko izbere uporabnik vec opcij (nastavljano na allow multiple values). Ko poslem podatke iz te forme neki drugi strani se mi preprosto samo zadnja izbira iz lista posta naprej. Zanima me, ce obstaja kak nacin, da se naprej posle vse izbire iz lista.
Hvala za odgovor in lp
Marko
Imam sledeč problem:
Imam form v kateri imam deklarirano listo. Na listi lahko izbere uporabnik vec opcij (nastavljano na allow multiple values). Ko poslem podatke iz te forme neki drugi strani se mi preprosto samo zadnja izbira iz lista posta naprej. Zanima me, ce obstaja kak nacin, da se naprej posle vse izbire iz lista.
Hvala za odgovor in lp
Marko
darh ::
<select name="seznam[]" multiple="multiple"> <option>Bla..<option> <option>Bla..<option> <option>Bla..<option> </select>
V PHPju dobiš array...
$_POST['seznam'][0] $_POST['seznam'][1] $_POST['seznam'][2]
Excuses are useless! Results are priceless!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: darh ()
marek ::
Zdravo,
Hvala za odgovor.
Pa še nekaj bi vprašal:
Jaz mam formo kjer mam ta list in formo preverjam, če je vse pravilno izpolnjeno. Zato pošilajm podatke ali isti fomi nazaj ali pa s pomočjo URL spremenljivk naslednji formi. Želel bi, da uporabnik ne rabi vedno znova izbirati iz lista, ampak, da se ohrani prejšna izbira. Jaz zato ne pošiljam podatke s postom ampak ker gre za isti php dokument. Mi lahko bolj točen primer daš za to pošiljanje listov ?
Hvala 10000x
Marko
Hvala za odgovor.
Pa še nekaj bi vprašal:
Jaz mam formo kjer mam ta list in formo preverjam, če je vse pravilno izpolnjeno. Zato pošilajm podatke ali isti fomi nazaj ali pa s pomočjo URL spremenljivk naslednji formi. Želel bi, da uporabnik ne rabi vedno znova izbirati iz lista, ampak, da se ohrani prejšna izbira. Jaz zato ne pošiljam podatke s postom ampak ker gre za isti php dokument. Mi lahko bolj točen primer daš za to pošiljanje listov ?
Hvala 10000x
Marko
Ziga Dolhar ::
Predizbranim elementom dodaš atribut selected="selected". S phpjem pa znaš preverit vrednost določene spremenljivke in glede na to določit elementu 'selected', da?
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | jquery in div-i (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 11268 (10006) | lisjak |
» | [c#] seštevanje itemov v checkedListBoxuOddelek: Programiranje | 828 (725) | mihies |
» | [c#] iz class v classOddelek: Programiranje | 881 (755) | darkolord |
» | ASP.NET (C#) - PomočOddelek: Izdelava spletišč | 1122 (899) | Denisj |
» | C#, Dodajanje podatkov v Arraylist z GumbomOddelek: Programiranje | 2282 (2121) | Beezgetz |