Forum » Loža » Parlamentarne volitve 2022 Slovenija
Parlamentarne volitve 2022 Slovenija
Temo vidijo: vsi
Malidelničar ::
Jožeta Pičkec Damjana noben ne jemlje več resno.
Če ignoriram bedaste COVID ukrepe, tale sedanja vlada dela kar dobro. Upam si rečt, da je to najbolj efektivna vlada doslej. Všeč mi je, ker gremo pa sedaj res proti digitalizaciji(e-vinjeta, e-gradbeno..in 38 more e-zadev). Okol Covida so pa itak srale vse svetovne vlade, tako da jim ne morem kaj dosti zameriti. Tako da žal, res ne vem kaj bi drugega glasoval, kot za SDS. Ni mi všeč Janša, ampak ne vem zakaj bi se kot volilec sploh moral obremenjevati z eno osebo. Gledam samo program. In njihov program mi je všeč.
Ja sej. Glej, mogoče en vidik, zakaj je bilo medijsko kurjenje protestov nevarno. Dokler so bile gor razne - kot si lepo napisal - "pičkice" ala Jenull (ki v gatah dela performans v tutuju - to je bilo pred leti poglejte Youtube - ali pa cvili 'au,au, a snemaš') pa tudi JPD, in lublanska alter-NVO, metro-LGBT-scena, so mediji to lepo nadzorovali. Lepo so jih imeli na vrvicah, dajali medijski prostor in usmerjali v nastanek novega obraza oz. nove stranke.
Sedaj pa so to medijsko 'dividendo' videli tudi ostali, bolj takšni agresivni, res populistični, rekli bi 'Chadi', in je to problem. Ampak problem za VSE nas. Kaj če je Stevanović samo prvi izmed mnogih? Kdo bo prevzel odgovornost, babnice na Rtvslo? Saj pravim, bumbarji medijski so to zakuhali sami. Tako kot je v Nemčiji na oblast prišel Dolfe. Debili MSM-jevski toliko nabivajo o nekih "nacijih" sedaj pa se odpira možnost, da v parlament res dobimo prave populiste. Pa ne tiste odtenka iz Levice.....
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Utk ::
PrihajaNodi je izjavil:
Tudi sam mislim da jansa dela dobro
Janša za predsednika, BF minister za resnico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
pegasus ::
simonchelo je izjavil:
Mislim da bodo naslednje volitve najbolj bizarna stvar v zgodovini Slovenije.A ni tko, da bodo neustavne?
Ustavno sodišče je zaukazalo nekaj spremenit, parlament pa tega še ni implementiral. To so že razrešili?
one-half ::
Malidelničar je izjavil:
Malidelničar je izjavil:
dejanski novi obrazi
Tega se je dejansko za najbolj bati. Kupe novih strank (tale anticepilska je ze ena), ki dejansko ne bojo imeli blage veze o vodenju drzave in bojo prisle z eno samo populisticno agendo, prepreciti cepljenje. Ko/ce jim to uspe, pa 3 leta ne bojo vedeli kaj sami s sabo in bojo samo mesali drek, medtem, ko bo treba dejansko popravljati skodo SDSove vlade. In kot se trenutno celotna zadeva sestavlja, ze kaze v to smer.
Ja, ampak do tega so pripeljali mediji s 'samo-da-ni-Janša'. Dejansko že Šarec ni imel blage veze o ničemer in je mešal drek. Zato mediji pri vsem tem nosijo daleč največjo krivdo.
S "samo-da-ni-Jansa" ni nic narobe, on in SDS bi morala iti ze davno na odpad. Bolj je zalostno, da bo fragmentacija spet otezila sestavo ne-SDS vlade (SDS vedno dobi od 20-30%) in da bomo v najhujsem primeru dobili kopico strank tipa Jelincic, ki bojo 4 leta samo iskale svojo identiteto po covidu.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: one-half ()
feryz ::
Jožeta Pičkec Damjana noben ne jemlje več resno.Take stvari lahko nakracajo samo janezovi oportunisti.
Če ignoriram bedaste COVID ukrepe, tale sedanja vlada dela kar dobro. Upam si rečt, da je to najbolj efektivna vlada doslej. Všeč mi je, ker gremo pa sedaj res proti digitalizaciji(e-vinjeta, e-gradbeno..in 38 more e-zadev). Okol Covida so pa itak srale vse svetovne vlade, tako da jim ne morem kaj dosti zameriti. Tako da žal, res ne vem kaj bi drugega glasoval, kot za SDS. Ni mi všeč Janša, ampak ne vem zakaj bi se kot volilec sploh moral obremenjevati z eno osebo. Gledam samo program. In njihov program mi je všeč.
Se pravi ljudje, ki sodelujejo pri kraji.
Btw. še ena "pičkica", ki jo bo očitno Stevanović tudi zasenčil je Filip - Muki - Dobranić. Inštitut 'Danes je nov dan'. Ta tip je protestiral že pred nastankom trenutne vlade.
Saj pravim, za parlamentarne volitve 2022 so zadeve ušle izpod nadzora. In dobili bomo na koncu zmešano vlado, ki pa se bo mogla soočiti z resnimi problemi. Mogoče celo same korone do konca leta ne bo še konec. In če slučajno vlade ne bo sploh možno sestaviti po treh poizkusih (vključujoč tehničnega mandatarja) bodo poleti potencialno očitno še ene volitve. Butale na kvadrat.
P.S. - veliko omenjate JJ, mislim, da NAJVEČJI kiks v zadnjem letu dela Fajonova. Absolutno sem antiSD (odkar ni v stranki več Pahor-Lukšič sredinske linije). Ampak iz vidika politične obrti, SD oz. Fajonova bi se morala se jasno profilirati za prihodnjo kandidatko za mandatarko. Narediti vlado v senci. Kadra ima SD dovolj. Nobenega prčkanja z nekimi JPD in Er(h)javci. Nobenega pogovarjanja s propadlim Šarcem in tečno babo Bratuškovo. Pozicioniranje SDja kot prve sile na širši levi sredini, nobenega koketiranja z Levico. To bi naredil vsak normalen opozicijski politik. Ljudje bi videli, da je pripravljena voditi in bi imela višje procente. V Evropi bi jo podprli (Timmermans anyone). Ampak NE, ona je mešala drek in ne namešala trenutno situacijo TUDI ona. Politično kot trenutno kaže je nesposobna, tega kar ona dela, NOBEN opozicijski lider ne bi delal. NIKOLI.
Saj pravim, za parlamentarne volitve 2022 so zadeve ušle izpod nadzora. In dobili bomo na koncu zmešano vlado, ki pa se bo mogla soočiti z resnimi problemi. Mogoče celo same korone do konca leta ne bo še konec. In če slučajno vlade ne bo sploh možno sestaviti po treh poizkusih (vključujoč tehničnega mandatarja) bodo poleti potencialno očitno še ene volitve. Butale na kvadrat.
P.S. - veliko omenjate JJ, mislim, da NAJVEČJI kiks v zadnjem letu dela Fajonova. Absolutno sem antiSD (odkar ni v stranki več Pahor-Lukšič sredinske linije). Ampak iz vidika politične obrti, SD oz. Fajonova bi se morala se jasno profilirati za prihodnjo kandidatko za mandatarko. Narediti vlado v senci. Kadra ima SD dovolj. Nobenega prčkanja z nekimi JPD in Er(h)javci. Nobenega pogovarjanja s propadlim Šarcem in tečno babo Bratuškovo. Pozicioniranje SDja kot prve sile na širši levi sredini, nobenega koketiranja z Levico. To bi naredil vsak normalen opozicijski politik. Ljudje bi videli, da je pripravljena voditi in bi imela višje procente. V Evropi bi jo podprli (Timmermans anyone). Ampak NE, ona je mešala drek in ne namešala trenutno situacijo TUDI ona. Politično kot trenutno kaže je nesposobna, tega kar ona dela, NOBEN opozicijski lider ne bi delal. NIKOLI.
SDSov program je ze vec kot desetletje samo se ena laz. Lahko tudi NSijevega pogledas, je tudi posut s sladkorjem in zlatimi listici. Problem je, da ko pridejo na pozicijo, da bi ga lahko izvajali, delajo vse drugo samo to ne.
Malidelničar je izjavil:
Btw. še ena "pičkica", ki jo bo očitno Stevanović tudi zasenčil je Filip - Muki - Dobranić. Inštitut 'Danes je nov dan'. Ta tip je protestiral že pred nastankom trenutne vlade.
Zal v slovenskem navijaskem politicnem prostoru nekaj takega kot predlagas za Fajonovo ni izvedljivo. Stalen problem je discipliniranost SDSovih volilcev, ki konsistentno dosegajo visoke procente na volitvah (ne glede kaksno stalo je v prejsnjem mandatu naredila SDS) in razdrobljenost centra (se enkrat povdarjam, da leve stranke v Sloveniji ni) in na vsakih volitvah se pojavi se ena Nova(tm) stranka, ki vnese se vecjo zmedo v center. JJ se pa lahko potem igra z njimi, kot je izvedel nazadnje Sarcu.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Miki N ::
No ampak potem se morate pa tudi Jajoisti strinjati, da je Stevo če ne drugega saj malo odškrtnil pozornost medijskim čivavam tipa Jenul pa tudi na nek način "5G" antivakserjem tipa Troha - ki so v resnici tudi simbiotično živeli z oblastjo/mediji kot neke vrste dvorni norčki. Saj veste: monarh in dvorni norček skupaj jebeta ljudstvo v glavo. V tandemu. Prava šala je na račun ljudstva.
Še nedolgo nazaj so bili novica, zdaj ne več. To je pa tudi nekaj vredno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
kow ::
@one-half
A zdej ze Levica ni levica? Mao je bil centrist?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
@one-half
s.levo levo sredina desno s.desno |---------|---------|---------|---------| FDR (1942) |---------|---------|---------|---------| (definicija iz 1942) FDR (2021) |---------|---------|---------|---------| (percepcija iz 2021)
A gremo probat se nase stranke narisat? Kubo, S. Korejo, sem kot diktaturi izpustil, ne spadata nikamor, kvecjemu na skrajno desno, ampak to ni stvar debate.
s.levo levo sredina desno s.desno |---------|---------|---------|---------| Levica SD SDS |---------|---------|---------|---------| (po definiciji) Levica SD SDS |---------|---------|---------|---------| (po percepciji iz 2021)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Zal v slovenskem navijaskem politicnem prostoru nekaj takega kot predlagas za Fajonovo ni izvedljivo. Stalen problem je discipliniranost SDSovih volilcev, ki konsistentno dosegajo visoke procente na volitvah (ne glede kaksno stalo je v prejsnjem mandatu naredila SDS) in razdrobljenost centra (se enkrat povdarjam, da leve stranke v Sloveniji ni) in na vsakih volitvah se pojavi se ena Nova(tm) stranka, ki vnese se vecjo zmedo v center. JJ se pa lahko potem igra z njimi, kot je izvedel nazadnje Sarcu.
Je izvedljivo. To je izvedel Pahor leta 2008, potem ko je že leto prej SD popeljal v neko državniško sredino. Delno je to izvedel Cerar (kar nekaj desnih ga je volilo) čeprav je bil v ozadju medijski push. Pozitivna Slovenija je bila 'napumpana' zadnji teden zato je sem ne štejem. Torej je povsem lepo možno, zadevo je izvedel Pahor (in ponovil na predsedniških).
Btw. pozabljate na predsedniške. Na zadnjih je bil Šiško (ki je dobil ogromnih 16.636 glasov oz. 2,21 %). Si predstavljate, kaj bo na naslednjih predsedniških?!? Stevanović, Šiško, itd. Mogoče je komu do smeha, meni ni.
No ampak potem se morate pa tudi Jajoisti strinjati, da je Stevo če ne drugega saj malo odškrtnil pozornost medijskim čivavam tipa Jenul pa tudi na nek način "5G" antivakserjem tipa Troha - ki so v resnici tudi simbiotično živeli z oblastjo/mediji kot neke vrste dvorni norčki. Saj veste: monarh in dvorni norček skupaj jebeta ljudstvo v glavo. V tandemu. Prava šala je na račun ljudstva.
Ja to se strinjam (sem desni, ne pa janšist, Janša zame ni Bog oz. maziljenec :) ). S tem, da jaz že samega Jenulla NIKOLI nisem podpiral in sem se strinjal z Vodebom (in ostalimi) ki so kritizirali neetično početje medijev, ki so pumpali zadevo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
Malidelničar je izjavil:
Btw. pozabljate na predsedniške. Na zadnjih je bil Šiško (ki je dobil ogromnih 16.636 glasov oz. 2,21 %). Si predstavljate, kaj bo na naslednjih predsedniških?!? Stevanović, Šiško, itd. Mogoče je komu do smeha, meni ni.
Wtf, tole za Siskota sem ocitno tudi spregledal... ne, meni tudi ni do smeha.
Sploh bo to velik problem zdaj, ker se ljudje odlocajo na podlagi navijastva. In si kar predstavljam, da bo mularija, razpizdena zaradi PCT volila nekega populista zaradi pomanjkanja razumevanja, da to ni fuzbal tekma in je potrebno se kaj vec kot "sem antivaxer".
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
mr_chai ::
Malidelničar je izjavil:
pozabljaš še na zlatana zlatkota čordiča, tega bi tud volilo kar nekaj mladih topoglavcev
A FDR je neki Jezus? Ali zakaj si zacel takrat steti? Kaksen je bil pa graf leta 1890?
Uh nisem skopiral zraven, ti bo takoj jasno:
In 1942, Franklin Roosevelt, the President of the United States, had one answer. After paying federal income tax, FDR proposed, no individual American should have an annual income greater than $25,000, about $375,000 in today’s dollars.
"Komunist", mar ne? Po danasnjih merilih zagotovo.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Ja. Izredno slaba ideja. Zlahka bi jo izigrali. Poleg tega so visoke place odlicna zadeva za reveze, ker imamo veliko progresivno obdavcitev.
Zgodovina sprememb…
dild0idis ::
BTW, malce sem pozabil že, s katerimi strankami je Šarec razlagal, da ne more več sodelovati in je potem odstopil?
Kako gre že un pregovor s oslom in ledom?
Nekdo v tej temi omenja, participacijo pri dobičku podjetja, si tudi za to, da se sodeluje pri pokrivanju izgub?
Če se za, ti lahko dobesedno zastonj najdemo kar nekaj podjetij in jih lahko brez problema vodiš pa še vsi istomisleči kolegi lahko sodelujejo pri tem projektu.
Se zna zgoditi, da bodo za marsikoga naslednje volitve hudo razočaranje, sploh glede na vsa pričakovanja danes med ljudmi na cesti in tudi v tej temi!
Posebaj ukrepi, ki bodo sledili volitvam.
Kako gre že un pregovor s oslom in ledom?
Nekdo v tej temi omenja, participacijo pri dobičku podjetja, si tudi za to, da se sodeluje pri pokrivanju izgub?
Če se za, ti lahko dobesedno zastonj najdemo kar nekaj podjetij in jih lahko brez problema vodiš pa še vsi istomisleči kolegi lahko sodelujejo pri tem projektu.
Se zna zgoditi, da bodo za marsikoga naslednje volitve hudo razočaranje, sploh glede na vsa pričakovanja danes med ljudmi na cesti in tudi v tej temi!
Posebaj ukrepi, ki bodo sledili volitvam.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dild0idis ()
Utk ::
Se zna zgoditi, da bodo za marsikoga naslednje volitve hudo razočaranje,
Zakaj si napisal kot da je to nekaj novega? Na razočaranja po, pred in med volitvami smo navajeni že vsaj 20 let.
Upam pa, da bo v primeru zmage levakov, antiwaxerjev, procepilcev, desnakov, zelenih, vijolčnih, rdečih, kogarkoli že, tudi enak odziv javnosti na več ali manj iste ukrepe.
Se zna zgoditi, da bodo za marsikoga naslednje volitve hudo razočaranje,
Zakaj si napisal kot da je to nekaj novega? Na razočaranja po, pred in med volitvami smo navajeni že vsaj 20 let.
Prvi odzivi po volitvah bodo taki, da bodo vsi razlagali, da so zmagali.
Stranka Vul, ki je dobila samo pet glasov, pa še te od najbližjih kolegov: "Počutimo se kot zmagovalci, ker smo predstavili svojo vizijo Slovenije"
Stranke xxxigracha, ki je dobila 0,00001%: "Danes lahko praznujemo, ker smo, na srečanjih in volitvah, prikazali vso bedo današnjega volilnega sistema!"
Stranka levak, ki je dobila 4%: "Lahko rečemo, da v tej klimi smo zmagovalci, sicer smo dobili veliko manj glasov kot prejšnjič, a to je zaradi grdega vremena, v srcu ljudi smo prvi"
Stranka desnak, ki je dobila 6%: "Na voltivah smo prva stranka med enakimi, saj smo pridobili kar 51% najmlajših volilcev, ki nikoli ne pridejo na volitve"
Stranka anitwaxer 4 eva, ki je dobila 6%: "Ljudje so proti cepljenju, saj to kaže naš odličen rezultat"
Stranka vaxxer plus, ki je dobila 6,1%: "Ljudje so se odločili za cepljenje in mi s svojim sporočilom smo prepričali večino ljudi, veliko več kot naši nasprotniki"
itd.
ps: Povprečni državljan: "Pa kaj hudiča sem jaz volil, saj so vsi enaki lumpi"
Zgodovina sprememb…
Ja. Izredno slaba ideja. Zlahka bi jo izigrali. Poleg tega so visoke place odlicna zadeva za reveze, ker imamo veliko progresivno obdavcitev.
No, vseeno, ko pogledam tebe in FDRja, bomo samo zakljucili, da en brezveznik na slo-techu ni v stanju odlocati o njegovih idejah
Sicer pa ni bilo nalepljeno zato, da bos lahko ti sodil o njegovih idejah, ampak samo kot pokazatelj, kako nas kapital nateguje in kako se je center premaknil v desno. Danes samo omenis vec pravic za depriviligerane delavce pa si ze komunist, skrajni levicar ipd.
Dejansko pa gre za druzbo v kateri zivimo vsi in v kateri si je kapital prigrabil vec pravic kot delavci in ne rabimo skrajnih levicarjev, da bi to koregirali. Pravi politicni center, Levica, bi lahko to cisto lepo uredila, seveda pa se morajo najprej volilci zaceti zavedati, da minimalen set pravic za delavce, ki ga zagovarja Levica ni nic posebnega.
Gre samo za navadno postenost do vseh. Ne pa samo "postenost" do kapitala.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ ::
simonchelo je izjavil:
Mislim da bodo naslednje volitve najbolj bizarna stvar v zgodovini Slovenije.
Dejansko nimamo ene sposobne stranke, ki bi bila vredna glasu.
Se vedno se vse stranke ukvarjajo ali si njihov ali pač nisi. Dejansko nikomur ni mar za dobrobit čim večjega bazena prebivalcev.
V bistvu vsi hočejo samo tisto poslansko plačo vlečt za nič dela.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Goody ::
No, vseeno, ko pogledam tebe in FDRja, bomo samo zakljucili, da en brezveznik na slo-techu ni v stanju odlocati o njegovih idejah
Sicer pa ni bilo nalepljeno zato, da bos lahko ti sodil o njegovih idejah, ampak samo kot pokazatelj, kako nas kapital nateguje in kako se je center premaknil v desno. Danes samo omenis vec pravic za depriviligerane delavce pa si ze komunist, skrajni levicar ipd.
Dejansko pa gre za druzbo v kateri zivimo vsi in v kateri si je kapital prigrabil vec pravic kot delavci in ne rabimo skrajnih levicarjev, da bi to koregirali. Pravi politicni center, Levica, bi lahko to cisto lepo uredila, seveda pa se morajo najprej volilci zaceti zavedati, da minimalen set pravic za delavce, ki ga zagovarja Levica ni nic posebnega.
aha, tja pes taco moli. Levica gverila novačenje. Levica nikakor ni politični center, pa lahko ti očitni član Levice to še milijonkrat napišeš. So kar lepo v zdajšnjem evropskem prostoru, ki je edini za volivca relevanten, skrajna levica.
Levica ::
@one-half
s.levo levo sredina desno s.desno
|---------|---------|---------|---------|
FDR (1942)
|---------|---------|---------|---------| (definicija iz 1942)
FDR (2021)
|---------|---------|---------|---------| (percepcija iz 2021)
A gremo probat se nase stranke narisat? Kubo, S. Korejo, sem kot diktaturi izpustil, ne spadata nikamor, kvecjemu na skrajno desno, ampak to ni stvar debate.
Levica SD SDS
|---------|---------|---------|---------| (po definiciji)
Levica SD SDS
|---------|---------|---------|---------| (po percepciji iz 2021)
Kdor je tole narisal nima blage veze o politiki in kje je kakšna stranka. Tole je en navaden pamflet nekoga, ki je začel spremljat politiko 1 teden nazaj.
aha, tja pes taco moli. Levica gverila novačenje. Levica nikakor ni politični center, pa lahko ti očitni član Levice to še milijonkrat napišeš. So kar lepo v zdajšnjem evropskem prostoru, ki je edini za volivca relevanten, skrajna levica.
Ne, samo tvoja percepcija, enako kot to, da sem clan Levice Dajte se ze pocasi odlocit, bil sem ze vse od SDS do Levice in to samo zato, ker nekemu idiotu ni bilo vsec kar sem mu povedal. Nisem jaz kriv za tvoje nerazumevanje politicne situacije.
@one-half
FDR (1942)
|---------|---------|---------|---------| (definicija iz 1942)
FDR (2021)
|---------|---------|---------|---------| (percepcija iz 2021)
Levica SD SDS
|---------|---------|---------|---------| (po definiciji)
Levica SD SDS
|---------|---------|---------|---------| (po percepciji iz 2021)
Kdor je tole narisal nima blage veze o politiki in kje je kakšna stranka. Tole je en navaden pamflet nekoga, ki je začel spremljat politiko 1 teden nazaj.
U zanimivo, da nekoga, ki ima nick "Levica" moti, da po dejanski definiciji politicnih polov recem, da je Levica sredina. Nakladac
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Ne, samo tvoja percepcija, enako kot to, da sem clan Levice Dajte se ze pocasi odlocit, bil sem ze vse od SDS do Levice in to samo zato, ker nekemu idiotu ni bilo vsec kar sem mu povedal. Nisem jaz kriv za tvoje nerazumevanje politicne situacije.
Kar je očitno, je, da si plačan pamfletaš. Zdaj si pač na plačilni listi Levice, ki očitno želi priti navidez malo v sredino.
Nerazumevanje politične situacije je pa tvoje stalno ponavljanje FDR. Od 1940 se je glede delavskih pravi marsikaj spremenilo, ti pa zgolj davke ponavljaš...(ki so tudi takšni kot so bili, za sedanjo slo situacijo pravzaprav za ogromno večino bolj znosni kot so sedanji.)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Goody ()
Glede na debato je pravilno nekako takole:
Skrajno levo:
LEVICA
Levo:
SD
Leva sredina:
SAB
LMŠ
DeSUS
Desna sredina:
SMC
Desno:
NSI
SDS
Skrajno desno:
SNS
V praksi in glede na politike je pa malce bolj zmešano, samo primer: SD ima desne ukrepe in SDS ima leve ukrepe.
Skrajno levo:
LEVICA
Levo:
SD
Leva sredina:
SAB
LMŠ
DeSUS
Desna sredina:
SMC
Desno:
NSI
SDS
Skrajno desno:
SNS
V praksi in glede na politike je pa malce bolj zmešano, samo primer: SD ima desne ukrepe in SDS ima leve ukrepe.
Zgodovina sprememb…
Naslednja vlada, ki bo KUL mora upoštevati te smernice v naslednji vladi. Kot insajder sem vsem tem strankam tudi že polslal te smernice in ni bilo večjih nasprotovanj tako, da me veseli napredek.
1. Zamenjava vseh kadrov, ki jih je nastavila Janševa vlada
2. vojski vzeti 50% sredstev za delovanje doma imajo 50% dovolj.
3. Na južni meji umakniti ograjo
4. Zaprtje azilnih centrov in azilante namestiti v hiše odprtega tipa saj niso zaporniki.
5. Nič več vračanja prebežnikov na Hrvaško kjer jim grozi mučenje
6. Večje sodelovanje pri EU projektih in pri premeščanju prebežnikov iz Italije, Grčije, Afganistana in Libije. Predvsem pa premestiti prebežnike iz Bosne v Slovenijo kjer živijo v nehumanih razmerah. Slovenija bo, do leta 2050 potrebovala 350 000 nove delovne sile. Slovenija bi morala letno v Slovenijo pripeljati okoli 12 000 prebežnikov in jih integrirati to ne bi smel biti problem pri tako malem številu.
7. Izstop iz NATO pakta
8. Nova medijska zakonodaja, ki bo prepovedovala, da imajo politične stranke svoj medij
9. Zvišanje prispevka za RTV
10. Zvišanje socialne pomoči
11. bivše republike SFRJ Kosovo/Albanijo se zapiše v ustavo kot legitimne manjšine v Sloveniji kot sta to Madžarska in Italija
12. Pridobitev državljanstva zmanjšati na 3 leta in za delavce takojšnje prebivanje za stalno in združevanje z družinami
13. Boj proti desnemu ekstremizmu.
14. V ustanove kot so zdravstveni domovi vrtci šole možnost večjezičnosti.
15. Prepovedati zvonenje cerkvenih zvonov
16. Obdavčiti cerkev
17. Obdavčiti bogataše
18. Bolj obdavčiti velike firme
19. Zaščititi žvižgače
20. Več financ za NGO-je
21. Vzeti MNZ odločanje o azilih in to naj delajo nevladne organizacje tipa PIC, Amnesty in druge, ki se spoznajo na to problematiko.
22. Omejiti mandat poslancev na 2 leti
23. Poslance na minimalce
24. Defundirati policijo
25. Obdavčiti tiste, ki imajo luksuz v obliki več avtomobilov ali stanovanj vikendov...
26. Kvote v parlament. Bivše sfrj republike bi morale imeti po 1 predstavnika v parlamentu, ki bi jih zastopal zato tudi je nujen zapis v ustavo. Živeča skupnost v Sloveniji, ki ima vsaj 5 tisoč prebivalcev bi morala imeti predstavnika v parlamentu kot manjšino.
27. LGBT zapisati v ustavo kot najvišjo človeško pravico
28. Rasizem mora biti kaznovan z najvišjo možno zaporno kaznijo v Sloveniji
29. V šoli učiti o suženjstvu in kaj je rasizem. Tudi mi v Evropi se moramo počutiti krivi za suženjstvo čeprav se je to dogajalo toliko let pred nami tudi mi smo odogovrni.
4. Zaprtje azilnih centrov in azilante namestiti v hiše odprtega tipa saj niso zaporniki.
6. Večje sodelovanje pri EU projektih in pri premeščanju prebežnikov iz Italije, Grčije, Afganistana in Libije. Predvsem pa premestiti prebežnike iz Bosne v Slovenijo kjer živijo v nehumanih razmerah. Slovenija bo, do leta 2050 potrebovala 350 000 nove delovne sile. Slovenija bi morala letno v Slovenijo pripeljati okoli 12 000 prebežnikov in jih integrirati to ne bi smel biti problem pri tako malem številu.
7. Izstop iz NATO pakta
8. Nova medijska zakonodaja, ki bo prepovedovala, da imajo politične stranke svoj medij
11. bivše republike SFRJ Kosovo/Albanijo se zapiše v ustavo kot legitimne manjšine v Sloveniji kot sta to Madžarska in Italija
12. Pridobitev državljanstva zmanjšati na 3 leta in za delavce takojšnje prebivanje za stalno in združevanje z družinami
16. Obdavčiti cerkev
17. Obdavčiti bogataše
19. Zaščititi žvižgače
20. Več financ za NGO-je
21. Vzeti MNZ odločanje o azilih in to naj delajo nevladne organizacje tipa PIC, Amnesty in druge, ki se spoznajo na to problematiko.
24. Defundirati policijo
25. Obdavčiti tiste, ki imajo luksuz v obliki več avtomobilov ali stanovanj vikendov...
26. Kvote v parlament. Bivše sfrj republike bi morale imeti po 1 predstavnika v parlamentu, ki bi jih zastopal zato tudi je nujen zapis v ustavo. Živeča skupnost v Sloveniji, ki ima vsaj 5 tisoč prebivalcev bi morala imeti predstavnika v parlamentu kot manjšino.
29. V šoli učiti o suženjstvu in kaj je rasizem. Tudi mi v Evropi se moramo počutiti krivi za suženjstvo čeprav se je to dogajalo toliko let pred nami tudi mi smo odogovrni.
Ce prav razumem, ti gledas relativno, one-half pa ima neko svojo absolutno lestvico. Oz. ni povedal kaksni so kriteriji. Ce prav razumem, je na njegovi lestvici, levica sovjetska partija, skrajna levica pa rdeci kmeri. Jugopartija bi bila potem nekje med levico in sredino.
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
Tale program Levice je pa naperjen proti Slovencem.
Naj gredo vsi na Kosovo, če jim je tam všeč...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Ce prav razumem, ti gledas relativno, one-half pa ima neko absolutno lestvico.
Recimo, sam gledam, glede na to, kakšna je percepcija ljudi in medijev glede na pozicionaranje strank.
Če gledamo pa same ukrepe, ki se jih sprejema, pa težko rečeš, da je SDS neka striktno desna stranka, ali SAB striktno leva stranka, ker so ukrepi, ki jih sprejemajo nekateri bolj levi, nekateri bolj desni itd.
Te debate me vedno spominjajo na tole "risanko":
Ce prav razumem, ti gledas relativno, one-half pa ima neko absolutno lestvico.
ne mporeš pri absolutni lestvici delavskih pravic gledati samo davke. Pa četudi jih gledaš, moraš biti pošten in povedati, da bi po FDR davkih iz 1940 let, 99,9% (če ne kar 100%) slovenskih davkoplačevalcev plačevalo nižje davke kot sedaj. Če bi seveda skopiral inflacijsko korigirane vrednosti pri katerih se plača kakšen davek.
Naslednja vlada, ki bo KUL mora upoštevati te smernice v naslednji vladi. Kot insajder sem vsem tem strankam tudi že polslal te smernice in ni bilo večjih nasprotovanj tako, da me veseli napredek.
7. Izstop iz NATO pakta
16. Obdavčiti cerkev
17. Obdavčiti bogataše
19. Zaščititi žvižgače
20. Več financ za NGO-je
24. Defundirati policijo
Si ti SDS-ovec? Zgleda mi že tako, ker si ravno naštel vse kar odbija, da bi kdorkoli volil tako stranko ali več njih, ki bi to zahtevala.
Kot insajder
A ves, da ti ne verjamem Prevec se trudis, bolj bi rekel, da si SDSov trojanski konj
Motiti se je človeško.
frke ::
Volil bi stranko, ki bo obljubila in nato, če bo prišla v vlado
UKINILA obvezno plačevanje RTV prispevka.
Any?
UKINILA obvezno plačevanje RTV prispevka.
Any?
scipascapa ::
Tale program Levice je pa naperjen proti Slovencem.
A ti verjames, da je tole od stranke Levica? En beden SDSovec si je dal nick Levica in skopiral SDSov program.
Motiti se je človeško.
Mato989 ::
Haha. Ti to res verjames? Da je nasa vlada odgovorna za digitalizacijo?
Ne verjamem, ampak VEM
Ampak odkar imamo pdo SDSom ministra za digitalizacijo ali whatever smo padli v digitalizaciji za 4 mesta... kaj ti to pove?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Haha. Ti to res verjames? Da je nasa vlada odgovorna za digitalizacijo?
Ne verjamem, ampak VEM
Ampak odkar imamo pdo SDSom ministra za digitalizacijo ali whatever smo padli v digitalizaciji za 4 mesta... kaj ti to pove?
Da delajo na sončno energijo ("pare na sunce" sistem), ker digitalizacija preveč sledi vsem in je vse logirano, kam je kaj šlo.
Saj nima veze ali vi meni verjamete ali ne večina stvari je že tako zapisanih v programih 2014 2018.
Včasih je potrebno prebrati kakšen program ne pa samo pametovat kaj slišite od Franclna v gostilni.
Včasih je potrebno prebrati kakšen program ne pa samo pametovat kaj slišite od Franclna v gostilni.
Malidelničar je izjavil:
Sploh bo to velik problem zdaj, ker se ljudje odlocajo na podlagi navijastva. In si kar predstavljam, da bo mularija, razpizdena zaradi PCT volila nekega populista zaradi pomanjkanja razumevanja, da to ni fuzbal tekma in je potrebno se kaj vec kot "sem antivaxer".
one-half: še en vidik, ki se je pojavil že ob sestavi zadnje vlade po odstopu Šarca: implicitna nelegitimnost ne samo določene stranke ampak dela volivnega telesa. Zato so bili protesti že PRED (!) ne samo formiranjem ampak najavo (!) pogovorov z Janšo po odstopu Šarca, iz medijskega vidika tako problematični. Mediji bi tu morali umirjati zadevo ampak so kurili že od vsega začetka.
Glede volitev po 2022 mojem lahko samo upamo, da bi se na koncu odvilo da dobimo približno ok vlado, ki bo imela jasno večino in bo operativna, ker vlada bo imela zelo težko delo (COVID nadaljevanje, stiskanje pasu, reforme na vseh področjih). COVID-a in Kitajske (upcoming Evergrande crisis clusterfuck anyone) v bistvu NE briga ali Slovenijo vodi J.J ali ne oz. ali so ljudje obsedeni z J.J.-jem oz. samo-da-ni-Janša ali ne. :)
ADIJOOO1 ::
7. Izstop iz NATO pakta
16. Obdavčiti cerkev
17. Obdavčiti bogataše
19. Zaščititi žvižgače
20. Več financ za NGO-je
24. Defundirati policijo
Bo že držalo. nekaj starega nekaj novega.
Čas je za vpis pravic narodnih manjšin nekdanje SFRJ v Ustavo https://www.levica.si/cas-je-za-vpis-pr...
Slovenija naj prevzame odgovornost do afganistanskih beguncev https://www.levica.si/slovenija-naj-pre...
V zvezi s tem je PS Levica danes vložila pobudo Vladi RS ter Ministrstvu za notranje zadeve in Ministrstvu za pravosodje z naslednjimi točkami:
Vlada RS naj takoj ustavi vse deportacijske postopke državljanov Afganistana (tako v Afganistan kot tudi vračanja v druge države) ter izpusti državljane Afganistana iz Centra za tujce v Postojni, ki so zaradi načrtovanih deportacij v njem zaprti.
V postopkih za podelitev statusa mednarodne zaščite državljanom Afganistana naj Vlada RS dosledno upošteva, da Afganistan ni varna država, in jim v skladu s tem podeli status mednarodne zaščite.
Vlada RS naj revidira vse odločbe v zvezi s prošnjami za mednarodno zaščito državljanov Afganistana, s katerimi so bile zavrnjene prošnje za mednarodno zaščito. V ponovnih postopkih morajo pristojni organi upoštevati aktualne dejanske razmere v Afganistanu.
Vlada RS naj nemudoma preneha s pravno spornimi pushbacki na Hrvaško, s katerimi se mimo zakonsko določenih postopkov vrača begunce preko meje s Hrvaško. Med temi begunci je veliko število Afganistancev.
Vzpostavi naj se program humanitarnih viz na nacionalni in EU ravni, s pomočjo katerih bi lahko ogroženi Afganistanci iz Afganistana prišli v Republiko Slovenijo in Evropsko unijo.
KUL 24 ur zamenjali bomo vse kadre Janševe vlade, dodelili več denarja nevladnim ogranizacijam in ga vzeli vojski ... https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...
Poslanska skupina ZL zahteva sklic nujne seje odbora za notranje zadeve, na kateri namerava zahtevati prekinitev postavljanja žične ograje na južni meji oz. njeno odstranitev. Kot je na novinarski konferenci ocenila poslanka ZL Violeta Tomić, je postavitev žice nesorazmeren in škodljiv ukrep, za katerega ni nobenega razloga. https://www.sta.si/2219177/zl-z-nujno-s...
Tanja Fajon - Tudi Slovenci smo ekonomski migranti. Vedno smo bili in vedno bomo. https://es-la.facebook.com/tanja.fajon/...
koyotee ::
Vsi levicarji lahko domov vzamete migrante, sej to smo ze dali skozi, pa se 5m ograje/cloveka si lahko odrezete na meji
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
PrihajaNodi ::
Sej migrantje so se edini, ki seborijo za slovenijo. Slovenc gre na vse 4 pa vse pusti
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Telbanc ::
Stevanovič ima danes na FB že 55.000 sledilcev, torej 5000 več kot pred par dnevi.
Da zadeva postaja hudo resna, je jasno po tem, da vsi prikrivajo, kolk je blo ljudi včeraj.
Da zadeve uhajajo politično v nevarne vode, so začutli tud v SDS, kjer Jajčko zahteva da se protesti prepovejo.
Torej če bo šlo tko naprej bojo volitve 22 zaznamovale velika udeležba in eliminacijo večino dosedanjih "koritarjev".
Da zadeva postaja hudo resna, je jasno po tem, da vsi prikrivajo, kolk je blo ljudi včeraj.
Da zadeve uhajajo politično v nevarne vode, so začutli tud v SDS, kjer Jajčko zahteva da se protesti prepovejo.
Torej če bo šlo tko naprej bojo volitve 22 zaznamovale velika udeležba in eliminacijo večino dosedanjih "koritarjev".
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
koyotee ::
Sepravi imamo 55k low iq ljudstva, lahko bi bilo slabše.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!