» »

Nov HDD in problemi

Nov HDD in problemi

PPG78 ::

Zamenjal sem disk z novim in mislil da bo zadeva zgolj formalnost, ampak so se pojavili problemi ki bi jih rad rešil preden nadaljujem. Torej če gremo od začetka:
Star disk ven, novega noter (Maxtor 120G/8M). Bios ga lepo zazna. Nato noter zagonsko disketo od W98 in zaženem fdisk. PRVI PROBLEM!! Fdisk mi zazna samo dobrih 50G diska, torej nov disk ven, starega noter in na slo-tech stran, kjer zasledim da je fdisk že zgodovina (baje da sicer procentualno zadeva dela) in da naj uporabim SW od maxtorja, to je MAXBlast. Super, potegnem zadevo dol, naredim disketo, zamenjam diske, lepo z maxblast-om naredim particije, naložim sistem in vse driverje brez problema nato pa DRUGI PROBLEM!! ;( ;(
Ko hočem računalnik ugasniti mi na modrem ozadju napiše da s pogona C ne more brati!! Nato računalnik ugasnem in ga ponovno prižgem ter čakam na najhujše. Ob zagonu se zažene Scandisk ki mi javi da nekaj ni uredu s FAT1 tabelo in da jo bo nadomestil z FAT2 (upam da sem tole pravilno napisal). Nato se windoze lepo zaženejo in vse je OK. SEDAJ PA VPRAŠANJE!! Ali naj raje še enkrat formatiram disk in ponovno naložim sistem ali pa zadevo pustim pri miru in nadaljujem z inštalacijami ostalih zadev.

LP, Peter

boštjan ::

čuj jaz mam tudi maxtora 120GB/8MB SATA,maš tudi ti SATA ali ATA?ker meni pa sploh ne gre naložit winXP,rač se kar sam vgasne ko stisnem enter,da se začnejo winsi nalagat.Particije pa bi rad z winXP CD naredo.

PPG78 ::

Boštjan, imam ATA disk. zanima me samo kaj je bolje narediti, saj lažje sedaj naložim vse na novo kot pa kasneje.

LP, Peter

Han ::

Boštjan, malo za tem, ko se začne namestitev z Windows XP zagonske plošče, lahko pritisneš F6 in naložiš SATA gonilnik z diskete...

boštjan ::

ne boš verjel,a jaz veselo stisnem F6 pol malo počakam kjer me vpraša,nekaj o drugih podatkovnih nosilcih,kjer stisnem S,dam not disketo s SATA driverji,jih naloži in ko bi se morali začet nalagat winsi,puf,se comp vgasne. Sicer pa je moja tema tukaj odprta in če ma kdo kaki predlog naj v moji temi zapiše.Aja particijo sem si tudi naredo z MAXblast CD-jom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim pomoč-stara plata-nov disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
5833 (765) Mr.
»

Ne gre naložit winXP na novi hardwer

Oddelek: Pomoč in nasveti
392901 (2182) boštjan
»

2x MAXTOR SATA V RAID0 in problem z inštalacijo XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
91249 (1154) morphling1
»

120GB Maxtor ali WD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
503643 (2818) mamut
»

dodal se en disk, instalacija xp spodletela kaj storiti?

Oddelek: Pomoč in nasveti
161597 (1359) amater

Več podobnih tem