Forum » Pomoč in nasveti » Težava - Slika zmrzuje
Težava - Slika zmrzuje
chiiiii ::
Zdravo,
Že nekaj časa se ubadam s težavo, ki mi gre pošteno na živce in je nikakor ne uspem rešiti. Na vsake toliko časa mi slika zamrzne za nekaj sekund - 5-8 sekund, za tem je vse ok. V tem času (ko je slika zamrznjena) delajo vse operacije, ki so vidne šele po tem, ko se vrne slika. Ugotavljam, da se ta težava pojavlja pogosteje, ko je računalnik bolj obremenjen. Poskusil sem že vse mogoče: geforce experience, format, starejše driverje za grafiko,... Je imel kdo podobne težave oziroma ima kdo idejo kaj bi še lahko poskusil?
Imam licenčne windows 10 Pro in dokaj zmogljiv računalnik.
Specifikacije računalnika:
Procesor: Intel® Quad-Core Processor i7–4702MQ (2.2 GHz up to 3.2 GHz, 6 MB Cache)
Osnovna plošča: Mobile Intel® HM86 Express Chipset
Pomnilnik: 16GB DDR3, ni proste reže
Trdi disk: 120 GB SSD + 1TB 2.5 inch 5400rpm 9.5mm HDD
Optična enota: DVD-Super 8X Multi DL drive
Zaslon: 17,3" (43,9 cm) FHD LED (1920 × 1080, 16:9), nesvetleč, svetilnost: 300nit
Grafična kartica: NVIDIA® GeForce® GTX 850M; 2GB DDR5 VRAM
Brezžična povezava: Acer InviLink™ Nplify™ 802.11a/g/n Wireless LAN, Bluetooth® 4.0
Kamera: Acer Crystal Eye HD, 1280 × 720
Čitalec kartic: SD card reader
Zvočniki: Dolby Digital Home Theater® v4
Že nekaj časa se ubadam s težavo, ki mi gre pošteno na živce in je nikakor ne uspem rešiti. Na vsake toliko časa mi slika zamrzne za nekaj sekund - 5-8 sekund, za tem je vse ok. V tem času (ko je slika zamrznjena) delajo vse operacije, ki so vidne šele po tem, ko se vrne slika. Ugotavljam, da se ta težava pojavlja pogosteje, ko je računalnik bolj obremenjen. Poskusil sem že vse mogoče: geforce experience, format, starejše driverje za grafiko,... Je imel kdo podobne težave oziroma ima kdo idejo kaj bi še lahko poskusil?
Imam licenčne windows 10 Pro in dokaj zmogljiv računalnik.
Specifikacije računalnika:
Procesor: Intel® Quad-Core Processor i7–4702MQ (2.2 GHz up to 3.2 GHz, 6 MB Cache)
Osnovna plošča: Mobile Intel® HM86 Express Chipset
Pomnilnik: 16GB DDR3, ni proste reže
Trdi disk: 120 GB SSD + 1TB 2.5 inch 5400rpm 9.5mm HDD
Optična enota: DVD-Super 8X Multi DL drive
Zaslon: 17,3" (43,9 cm) FHD LED (1920 × 1080, 16:9), nesvetleč, svetilnost: 300nit
Grafična kartica: NVIDIA® GeForce® GTX 850M; 2GB DDR5 VRAM
Brezžična povezava: Acer InviLink™ Nplify™ 802.11a/g/n Wireless LAN, Bluetooth® 4.0
Kamera: Acer Crystal Eye HD, 1280 × 720
Čitalec kartic: SD card reader
Zvočniki: Dolby Digital Home Theater® v4
ST-777 ::
Testiraj z Windows 7 ali 8.1.
Nimam namena uporabljat drugih windowsov.
... Na vsake toliko časa mi slika zamrzne za nekaj sekund - 5-8 sekund ...Kateri video predvajalnik pa uporabljaš?
Uporabljam VLC 3.0.7.1 predvajalnik in ni težav z zamrznitvijo slike.
Kaj ima pa tukaj veze video predvajalnik?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chiiiii ()
Han ::
Potem se s tem pač sprijazni ali nabavi nov prenosnik. Obstoječ je prilagojen za Windows 7 ali 8.1.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
ST-777 ::
Če so temperature v mejah normale, lahko na delovanje vplivaš samo s "šoferji" ali z menjavo sistema. BIOS je zadnji?
Zgodovina sprememb…
Gagatronix ::
Kaksno je stanje trdega diska v sistemu ? Sam sem imel podobne tezave ko mi je zacel disk odpovedovati.
Potem se s tem pač sprijazni ali nabavi nov prenosnik. Obstoječ je prilagojen za Windows 7 ali 8.1.
4 leta sem imel windows 10 gor in ni blo težav. Zadnje pol leta se to dogaja.
Računalnik je bil sformatiran 10 dni nazaj. Sistemski disk je SSD 128 in je fraj 70gb od 120gb, vse programe pa imam na D disku ki je prav tako SSD 1tb.
Ali si mislil kaj drugega ko si vprašal kakšno je stanje trdega diska?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chiiiii ()
Izločati boš moral po korakih. Si prepričan, da je SSD 100% brezhiben? Je RAM 100% brezhiben? Windows 10 je v zadnjih 4 letih bil deležen 4 večjih revizij (posodobitev) in še 4 manjših polletnih. Kompatibilnost s hardverom in softverom se spreminja, računalnik pa se medtem stara...
Zgodovina sprememb…
Izločati boš moral po korakih. Si prepričan, da je SSD 100% brezhiben? Je RAM 100% brezhiben? Windows 10 je v zadnjih 4 letih bil deležen 4 večjih revizij in še 4 manjših polletnih. Kompatibilnost s hardverom in softverom se spreminja, računalnik pa se medtem stara...
Absolutno nisem prepričan niti za disk niti za rame. Kako je to najbolje preverit?
SSD npr. s proizvajalčevim diagnostičnim programom - Samsung Magician, Crucial Storage Executive... Za hitro in grobo oceno lahko prej poženeš CrystalDiskInfo.
RAM stestiraš z MemTest86.
Technics111 ::
SSD npr. s proizvajalčevim diagnostičnim programom - Samsung Magician, Crucial Storage Executive... Za hitro in grobo oceno lahko prej poženeš CrystalDiskInfo.
Ti programski testi so navadne jajce. Najboljse da imas druge komponente in testiras. Sumim na maticno..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows ob zagonu dela zelo počasi (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8240 (7212) | oo7 |
» | Počasen SSD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22519 (9786) | nsa_ag3nt |
» | Win 7 Ultimate "Blue screen" vzrok?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1327 (939) | rk7254 |
» | MX100: Občasno zatrokiranje, "failed to boot", blue screen - KERNEL_DATA_INPUT_ERROR?Oddelek: Strojna oprema | 7037 (6512) | hojnikb |
» | SSD disk-Računalnik zamrzneOddelek: Pomoč in nasveti | 5078 (4510) | styled |