Forum » Zvok in slika » Samsung OneRemote + Logitech Z906 + RM Mini3
Samsung OneRemote + Logitech Z906 + RM Mini3
akulp ::
Živjo.
Če ima kdo izkušnje z Broadlink RM univerzalnim "daljincem" prosim za pomoč oz. sploh ne vem, če je izvedljivo, kar sem si zamislil.
Tole: https://www.udobno-bivanje.eu/trgovina/...
Rad bi s Samsung OneRemote daljincem upravljal Logitech Z906 ozvočenje.
Imam model RM Mini3, ki je IR izvedenka, Samsungov OneRemote je default RF, ampak se ga da shecati, da oddaja tudi IR. Tako da ta del sem rešil.
Zvočniki so povezani na TV prek optike, source na TVju pa je PC, tako da gumba za glasnost/kanal gor-dol na Samsung daljincu nista v funkciji.
RM Mini3 pa zna sicer sam zase (to imam nastavljeno preko Alexe) kontrolirati zvočnike.
Razmišljam ali obstaja varianta, da bi torej z omenjenima gumboma na Samsung daljicnu, preko RM Mini3 kontroliral direktno Logitechov reciever - glasnost in input Drugega itak ne rabim ...
Hvala za pomoč.
Če ima kdo izkušnje z Broadlink RM univerzalnim "daljincem" prosim za pomoč oz. sploh ne vem, če je izvedljivo, kar sem si zamislil.
Tole: https://www.udobno-bivanje.eu/trgovina/...
Rad bi s Samsung OneRemote daljincem upravljal Logitech Z906 ozvočenje.
Imam model RM Mini3, ki je IR izvedenka, Samsungov OneRemote je default RF, ampak se ga da shecati, da oddaja tudi IR. Tako da ta del sem rešil.
Zvočniki so povezani na TV prek optike, source na TVju pa je PC, tako da gumba za glasnost/kanal gor-dol na Samsung daljincu nista v funkciji.
RM Mini3 pa zna sicer sam zase (to imam nastavljeno preko Alexe) kontrolirati zvočnike.
Razmišljam ali obstaja varianta, da bi torej z omenjenima gumboma na Samsung daljicnu, preko RM Mini3 kontroliral direktno Logitechov reciever - glasnost in input Drugega itak ne rabim ...
Hvala za pomoč.
Lukcc
rdecaluc ::
Zdravo.
Imam Samsung Q6FN in Logitech z906 povezana preko optičnega kabla.
Če grem preko "čarovnika" za nastavit in poišcem z906 v iskalniku, mi glasnost gor in dol deluje preko daljinca čisto brez problema.
Ne morem pa jih vklopit oz. izklopit ali menjat izbora zvoka na z906.
Zame je to dovolj, me pa zanima če uspeš kako rešit :)
Imam Samsung Q6FN in Logitech z906 povezana preko optičnega kabla.
Če grem preko "čarovnika" za nastavit in poišcem z906 v iskalniku, mi glasnost gor in dol deluje preko daljinca čisto brez problema.
Ne morem pa jih vklopit oz. izklopit ali menjat izbora zvoka na z906.
Zame je to dovolj, me pa zanima če uspeš kako rešit :)
Est modus in rebus. ,typos
To bi bilo načeloma tudi že ok, ja.
A mi znaš bolj podrobno razložiti tole "če grem preko čarovnika za nastavit in poišcem z906 v iskalniku".
Ker ta moj TV ima možnost zdaj da se obnaša daljinec kot univerzalni, ampak samo za določene znamke naprav, pa še to mislim, da morajo biti priklopljene preko HDMI..." Sicer lahko izberem XY znamko in source izberem optiko, ampak ne šmirgla.
Mi opišeš, kako si naredil to?
Hvala.
A mi znaš bolj podrobno razložiti tole "če grem preko čarovnika za nastavit in poišcem z906 v iskalniku".
Ker ta moj TV ima možnost zdaj da se obnaša daljinec kot univerzalni, ampak samo za določene znamke naprav, pa še to mislim, da morajo biti priklopljene preko HDMI..." Sicer lahko izberem XY znamko in source izberem optiko, ampak ne šmirgla.
Mi opišeš, kako si naredil to?
Hvala.
Lukcc
Ja, nisem videl da pod dodajanje "Universal Remote-a" lahko tudi iščeđ ostale znamke. Sem našel Logitech, ampak še vedno ne deluje ...
Lukcc
Šel se pod iskanje, napisal Logitech. Potem izberem Logitech. Potem proba narest power test pa ne dela in sam poskušam ene 3x in dam ne dokler ne ponudi opcije "search model number". Vpišem z906, izberem probam power test in dela. Izberem done in dela :).
PS. Universal remote setup - Home-Theater - Logitech - Optical - power test 3x da ne dela - Search model number - z906 - Power test ok - done :)
Vrhunsko, dela, hvala ti 100x!
Zanimiva fora ... To ti je slučajno uspelo ali si prebral kje, da po tretjem poskusu prideš do vpisa modela? :)
Zanimiva fora ... To ti je slučajno uspelo ali si prebral kje, da po tretjem poskusu prideš do vpisa modela? :)
Lukcc
Ne sam prvič sm šel tkole in nisem hotu prec obupat :D. Naj ti dobro služi!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Led TV H6400 - vtisi, težave, zadnji firmware (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 66387 (11594) | Han |
» | Nakup zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 17029 (13163) | 2f4u |
» | Budget surround soundsystem za dnevnoOddelek: Zvok in slika | 6340 (5125) | Bearrorist |
» | Logitech z906Oddelek: Pomoč in nasveti | 1260 (830) | thebaloh |
» | Logitech z5500, pomoč pri digitalnem načinuOddelek: Zvok in slika | 2895 (2318) | 2mlavric |