» »

pomoč..open proxy?

pomoč..open proxy?

predator32 ::

naložen imam operacijski sistem windows xp,imam kabelski dostop do interneta,pa mi je ponudnik(kksonline)poslal email v katerem me obveščajo da imam do nadaljnega onemogočeno pošiljanje email z svojega (originalnega)naslova zaradi precejšnega števila sprejema SPAM pošte,in da imam verjetno kje kakšen virus.Naj povem da sem računalnik pregledal z vsaj 4-mi antivirusnimi programi in niso našli nič.Obupan sem formatiral disk in ponoivno naložil windowse pa se je vsa stvar ponovila,na moj originalni naslov prihaja velika količina SPAM pošte,sumim koga domačih da se je pač pri brskanju po internetu kje registriral z tem mojim pravim naslovom in od tam zdaj ta pošta,isto sem razložil ponudniku,nakar so mi odgovorili da imam najverjetneje odprt PROXY.
Sprašujem vas ,če mi lahko razložite kje in kako naj ta proxy izklopim ali za kakšno drugo varijanto da se obranim te SPAM pošte.Hvala za vsak odgovor.

largie ::

smeh..pa sem mislil da se pri trieri spoznajo na zadeve. prvič čujem da je virus lahko kriv za prejemanje spama.
povej tem bukseljnom da ti ne moreš nič za to če se ti pošilja ogromne količine spama, in naj si namestijo spam filtre na njihove mail strežnike če jih kaj moti.

Predator ::

odsurfaj semle in si instaliraj firewall, to bi moralo problem proxya ( če obstaja ) rešit

kar se pa filtriranja spamma tiče pa preglej predloge klik, klik, oz iskanje^2 :)

drugače pa to da dobivaš dosti spamma sploh ni nič takega, samo enkrat mora prava oseba nekje tvoj mail dobit ( kakšni forumi, registracije... ) potem se pa stvar že strada naprej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Predator ()

Bakunin ::

largie:

tip ima ocitno pri SEBI open proxy preko katerega nekdo DRUG posilja SPAM.

To so mu povedali kks-ovci.

resitev:

- instalacija pozarnega zidu
- neuporaba "odprtih" sistemov kot so Windows
- uporabiti kaksen "open source" za usmerjevalnik ter pozarni zid, ki bo med uporabnkom ter Internetom

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bakunin ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Aktualno v Forumu

Oddelek: Novice / Obvestila
72400 (2400) OmegaBlue

Več podobnih tem