» »

Nalaganje windows 10

Nalaganje windows 10

anja:o)) ::

Zdravo,

naložim windows 10.
Nato po prvem zagonu (brez boot usb) se zažene Windows - proces Pripravljanje naprav pride do 73%, nato vse zmrzne, pojavi se error in modri ekran.

Kaj delam narobe v proicesu inštalacije? Mogoče narobe definiram particije? Imam SDD in HD disk.

Se opravičujem, če sem "butasta". Hvala, lp

Fsegula62 ::

S katerim orodjem si naredila zagonski medij na USB?

+ Dodaj model prenosnika ali konfiguracijo računalnika.

Zgodovina sprememb…

Ventoy

Han ::

Uporabi Microsoftovo orodje ali RUFUS. Pred namestitvijo se prepričaj, da ima računalnik zadnji BIOS.

In kako namestiti zadnji bios, če ne moreš v Windows (ker nimaš trenutno nić)?

Z USB ključa, tako kot Windows...

tudi z Rufus zgodbs enaka

in najnovejši bios je gor - dejansko sem mela windows 10 že več kot leto, torej ni težava v "starosti"

Ali?

Bezukhoff ::

Kje si dobila te Windowse, ki jih nalagaš?

Namesti si jih od tukaj:
https://www.microsoft.com/sl-si/softwar...

hojnikb ::

napisi specifikacije masine. mogoce je kaksna nekompatabilnost.
#brezpodpisa

Daliborg ::

anja:o)) je izjavil:

Zdravo,

naložim windows 10.
Nato po prvem zagonu (brez boot usb) se zažene Windows - proces Pripravljanje naprav pride do 73%, nato vse zmrzne, pojavi se error in modri ekran.

Kaj delam narobe v proicesu inštalacije? Mogoče narobe definiram particije? Imam SDD in HD disk.

Se opravičujem, če sem "butasta". Hvala, lp

Zanimivo da noben ni komentiral "..pojavi se error in modri ekran." in vsi sklepate da ima okvarjen iso. Kaj pa če se enostavno zadeva pregreva? Je bil to razlog da ste šli nanovo inštalirati windowse? Ker je po domače rečeno štekal? Pa ste sklepali da so windowsi "zabasani" ? ...kaj pa če se le zadeva pregreva ali ima okvarjen pomnilnik?? Včasih je bil dostikrat blue screen zaradi tega mar ne? Ker ravno pri 73% nekje začne z vklaplanjem ostalih komponent in se posledično tudi processor najbolje takrat obremeni.

Sicer le sprejmite dobre nasvete ostalih uporabnikov in si dolpotegnite pravo verzijo windowsov iz uradne microsoftove strani. Ampak če bo tudi tu ista napaka, smatrajte da gre lahko za enostavno pregrevanje kot sem zgoraj opisal.

lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Lahko je tudi SSD defekten, zato bi bilo smiselno poskusiti namestiti Polkna na HDD.

Če je (zelo) star računalnik, moraš v RUFUS izbrati MBR particijo za ključ in kompatibilnost za star BIOS, drugače pustiš privzeto (GPT). Windows ISO pa seveda pobereš z uradne M$ strani.

Zdaj še poskušam z iso z uradne strani.

mašina i5 750 2,67gHZ, 250gb SDD in 500gb HDD

Načeloma zadovoljna, je pa res, da je malo štekalo vmes (sem že pisala, da se mi poveže kišta z ekranom šele v 2. ali 3.) pa tudi zaradi podatkov, ki so se v zadnjem letu nabrali (računalnik sem "vzela" k sebi po koncu zveze, ipd.)

Anney ::

So to ženitvene korespondence, ali obujaš računalo?

Odklopi drugu disk in nalagaj na ssd, dobi uraden iso in nalagaj preko win programa.
Ssd ni poblem, dokler dela , bo delal. Napaka je v sami namestitvi, včasih pa se tudi obesi sama namestitev.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

anja:o)) je izjavil:

Zdaj še poskušam z iso z uradne strani.

mašina i5 750 2,67gHZ, 250gb SDD in 500gb HDD

Načeloma zadovoljna, je pa res, da je malo štekalo vmes (sem že pisala, da se mi poveže kišta z ekranom šele v 2. ali 3.) pa tudi zaradi podatkov, ki so se v zadnjem letu nabrali (računalnik sem "vzela" k sebi po koncu zveze, ipd.)

No evo ..že več podatkov samo še model grafične kartice nam manjka, nekako imam občutek da zna biti prav ona glavni krivec ali pa sam napajalnik. Si to računalo zadnjih par let kaj odprla in očistila prahu? Se vsi ventilatorji vrtijo (napajalnik, grafična, procesor)
Ampak naredi najprej tako kot so ti predlagali, skopiraj uraden iso in z njim probaj pa izklopi HDD da boš imela viden samo SSD in nanj namestila sistem.

lp.
Format life:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daliborg ()

Grafična: nvidia geforce gtx 1050 ti

Z uradnim iso včeraj pozno večer ista zgodba.. ko pride na neke procente, se vse ustavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: anja:o)) ()

Odklopi vse kar ni potrebno, HDD ali SSD, v osnovni plošči naj bo le ena RAM palčka... RAM lahko stestiraš z USB ključa.

https://www.memtest86.com/

Bezukhoff ::

Verjetno težava tiči v kakšnem delu strojne opreme, v kolikor bi prišlo do pregrevanja, bi se računalnik preprosto izklopil, tako pa namestitvena procedura, očitno pri konfiguraciji naprav, zamrzne.

Če se ti pri vnovičnem nameščanju pojavi možnost "Popravi obstoječo Windows inštalacijo/Repair Windows", poizkusi najprej s tem, v kolikor pa niti to ne bo delovalo, pa poizkusi Windows namestiti na drug disk (imaš dva), ker trenutno ti ne preostane drugega, kot da se greš strojne diagnostike korak-za-korakom.

Hmmm 1050ti je dokaj nova graficna napram samem sistemu, to zna biti kriv dotrajan napajalnik...ampak bo treba več diagnostike...imaš slučajno kako starejšo grafično ali drug napajalnik?
Format life:

Kiwix ::

Lahko gre za kakšno težavo z driverji. Enako težavo sem imel, ko sem na prenosnik nameščal win10, težava je bila z lan kartico, ker je windows želel namestiti nek novejši drajver... Ko sem probal s starejšo verzijo win10 ni bilo nobenih težav. Če imaš možnost lan, wifi ali bt adapterje izklopi v biosu in probaj še enkrat :).

solatko ::

Izklopi HDD, v bios-u naštimaj disk na AHCI in bi moralo it. Ob instalaciji ti preklopi na HDD in se ustavi. Lahko vzameš ven samo podatkovni kabel. Imaš 10 let staro mašino in protokoli o zagonskem disku niso tako lepo delujoči, zato ti zna ob namestitvi, nekaj pisati na SSD, nekaj pa na HDD.
Namesti na SSD ob priklopu HDD -ja pa poglej, če imaš še kakšne particije od sistema, ki je bil verjetno pred nakupom SSD-ja, na tem disku. Če ne boš očistila HDD-ja, ti zna zopet nagajat pri posodobitvah. Počisti s kakšnim orodjem za delo z diski, jaz priporočam -

https://www.aomeitech.com/pa/standard.h...

Kiwix - Pri tako starih mašinah gonilniki niso problem, ker Windows ob namestitvi, instalira svoje, ki preverjeno delajo, nimajo pa čisto vseh funkcij.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

@solatko ni res. Sicer se mi je to prvič zgodilo ampak dejansko je bila težava v drajverju. Rešitev sem našel na nekem forumu, ker so imeli vsi prenosniki s tem lan adapterjem enak problem :).

Drugače pa lahko narediš še test rama. Kateri OS je bil pa prej na mašini?

Prej sem mela tudi windows 10, nameščeni lani decembra.

Sem očistila kišto - prah, zdaj bom probala z starejšo verzijo 10 (tista, ki je delala).

anja:o)) - Vseeno ti bo ob instalaciji pobralo tudi posodobitve ali pa pozneje. Odklopi HDD, instaliraj na SSD, bo delalo, zagotavljam, najnovejši, potegnjen iz uradne strani in dan na ključek

https://www.microsoft.com/en-us/softwar...

potem pa z orodjem, ki sem ti ga linkal prej, iz HDD pobriši vse particije (najmanj ena skrita), če si imela na tistem disku prej gor sistem. Potem bo to delalo, brez problemov. Nikar ne dajaj gor stare verzije, sploh, če ni originalna.
Delo krepa človeka

Moram povedati, da mi je uspelo! Namestila sem windows 10, verzijo november 2019 brez težav.

Zdaj, kje je tu finta med različicami 2019 in 2020, ne vem.

Hvala vsem, ki ste se trudili z mano vred.

Verjetno tako kot sem napisal, v drajverjih :). Če boš naredila update na 2020 verzijo in se bo spet ustvilo je sigurno to. Drugače pa malo počakaj do to "popravijo" in update naredi preko media creation tool
direktno na zadnjo verzijo ;).

M$ je začel te dni forsirati nadgradnjo na 2004.

Predvčerajšnjim sem fasal tihi update na 12 let stari C2Q mašini z 2019 na 2004, ravno ko sem želel na sveže naložit 20H2. To sem potem vseeno storil brez kakršne koli težave na Gigabyte P43 plati z MX100 SSD in dvema HDD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Pod 2019 je bila seveda mišljena verzija 1909. :P

pegasus ::

Windows 20h2, poskus sveže namestitve na x570 plato s 5900x, takoj na začetku v fazi "Collecting information" zahteva nek driver iz neobstoječega CDja, brez pojasnila kater driver hoče. Ima kdo kristalno kroglo, ki razume skrite želje windowsov?

pegasus - Kristalna krogla ne dela, ker je megla, bi pa bilo mogoče več možnosti, če bi napisal tip računalnika, oziroma prepisal podatke iz škatle od matične. Če gre za popolnoma novo zadevo, M$ še ni naredil generika in moraš pač na ključek potegnit gonilnike iz strani proizvajalca, ko ga zahteva, ga pa poženeš.
Gonilnike moraš na ključku razpakirat, ne bo šlo v zip obliki.
Delo krepa človeka

Ugotovitev - iz neznanega nerazumljivega razloga dd windows iso fajla na usb ključek ni dovolj dober. Kar rabiš je fat32 formatiran ključek in wimsplit orodje, da razdeliš 5gb velik install.wim na kose, manjše od 4gb, da jih fat32 prebavi. Potem zadeva dela. Če kdo ve zakaj, bi rad slišal razlago.

Meni res ni jasno, kaj čarate. Namestitveni ključ narediš najprej z M$ orodjem z že neštetokrat omenjene uradne strani. Če rajši ustvarjaš sam, si z iste strani preneseš ISO in uporabiš RUFUS ali spečeš DVD.

Lej, najbližji delujoč windows pc je nekje pri sosedih, pri meni ga ni. In če MS podpira ustvarjanje namestitvenega medija samo v MS okolju, imajo resen problem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 setup ne zazna SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
445568 (2139) jahidtech
»

New build Windows 7 javi napako pri inštalaciji

454343 (3726) Mare3
»

Nov prenosnik med inštalacijo ne zazna ssd diska

385599 (4623) solatko
»

težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5612285 (10812) solatko
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6520009 (2247) Mare2

Več podobnih tem