Forum » Loža » Kako si razdelite stroške s partnerjem?
Kako si razdelite stroške s partnerjem?
Temo vidijo: vsi

zobnik ::
....kaj pa ne stara leta, če tolk dobro se zasluži je pametno varčevat, ne moreš pa s 400-600 evri varčevat, amapk s 1000 evrov+ neto pa lahko

koyotee ::
Ne, nisem še tako blizu. Ampak denar, ki mi ostane je moj in lahko z njim delam kar hočem brez slabe vesti. Niti v sanjah mi ne bi prišlo na pamet, da bi vse plačeval. Dela in zasluži, ravno tako kot jaz. Zakaj ne bi potem še prispevala temu primerno?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!

Gama ::

Daliborg ::
Ne, nisem še tako blizu. Ampak denar, ki mi ostane je moj in lahko z njim delam kar hočem brez slabe vesti. Niti v sanjah mi ne bi prišlo na pamet, da bi vse plačeval. Dela in zasluži, ravno tako kot jaz. Zakaj ne bi potem še prispevala temu primerno?
Se pravi ji ne zaupaš? Zakaj si z njo? ..glede na tvoje dohodke si lahko par lukenj na mesec privoščiš pa boš imel manj stroškov?!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Ne, ampak zakaj bi jaz dal 80% svoje plače, ona pa 20%? Če imaš pa plačo 10000 pa verjamem da ni problem.
Odvisno kam da ona ostalih 80%.
Govorimo o skupnih stroških.
Kam gre višek mi je pa čiato vseeno, lahko tudi vse za tobak, pa za čevlje, parfume, 1001 kremo,...
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()

@koyotee
Se pravi imaš ti že namen da jo boš v prihodnosti nadomestil z drugo? Ti je čisto vseeno kam daje ona denar? Je to reflekcije sebe, da imaš ti neke slabe navade katere se nočeš odvadit? Kompleks denarja?
Resno me zanima...kaj je zadržek? Ali ni bolj smiselno imeti skupni cilj? Npr. kupit nepremičnine, narest otrokam boljšo prihodnost itd?
Se pravi imaš ti že namen da jo boš v prihodnosti nadomestil z drugo? Ti je čisto vseeno kam daje ona denar? Je to reflekcije sebe, da imaš ti neke slabe navade katere se nočeš odvadit? Kompleks denarja?
Resno me zanima...kaj je zadržek? Ali ni bolj smiselno imeti skupni cilj? Npr. kupit nepremičnine, narest otrokam boljšo prihodnost itd?
Format life:

Gama ::
Ne, ampak zakaj bi jaz dal 80% svoje plače, ona pa 20%? Če imaš pa plačo 10000 pa verjamem da ni problem.
Odvisno kam da ona ostalih 80%.
Govorimo o skupnih stroških.
Kam gre višek mi je pa čiato vseeno, lahko tudi vse za tobak, pa za čevlje, parfume, 1001 kremo,...
Testiraj jo, povej (v hecu) da nujno potrebuješ dodatnih 500EUR ta mesec za neko investicijo alpa strošek..
Če ti bo z veseljem dala/posodla denar je OK.
Če se bo začela kregat, pretirano zasliševat, menjat temo, pomem da temelji niso zdravi in da je v razmerju iz koristi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gama ()

energetik ::
Ne, nisem še tako blizu. Ampak denar, ki mi ostane je moj in lahko z njim delam kar hočem brez slabe vesti. Niti v sanjah mi ne bi prišlo na pamet, da bi vse plačeval. Dela in zasluži, ravno tako kot jaz. Zakaj ne bi potem še prispevala temu primerno?Ko imaš enkrat skupno gospodinjstvo z osebo, s katero misliš biti za nedoločen čas, in to z otroki, ti pač ne pride na misel, da bi delal excel tabele. Tudi če bo kakšen brez šihta, ga bo jasno drugi živel in obratno. To ti tudi preberejo pred poroko. Sicer nisem poročen, pa mi je bilo to že samo od sebe jasno.
Če na to nisi pripravljen, par nimaš partnerke/žene+otrok ampak imaš občasne ljubice ali živiš sam.

@energetik
Sem istega mišljenja.
Ampak me res zanima čemu so te "na pol" , "procenti", "excel tabele" , "bmk za kaj rabi denar" ....je to sploh smiselno imeti tako "partnerko" ? A ni ceneje 2x na mesec čez mejo skočit ?
Sem istega mišljenja.
Ampak me res zanima čemu so te "na pol" , "procenti", "excel tabele" , "bmk za kaj rabi denar" ....je to sploh smiselno imeti tako "partnerko" ? A ni ceneje 2x na mesec čez mejo skočit ?
Format life:

Invictus ::
Sicer nisem poročen, pa mi je bilo to že samo od sebe jasno.
Pravno si "poročen", saj je eno leto življenja na istem naslovu enakovredno poroki

Excel ne škodi, da malo vidiš kam gre denar, ne pa za splitanje stroškov...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x

jozef67 ::
Gagatronix je izjavil:
> Spita v skupni postelji?
To je eden najvecjih debilizmov.
Torej imaš partnerko, ali ženo, ne spita niti v isti postelji, seksata najbrž tudi ne, ona pomiva posodo in sesa stanovanje, ti pa plačaš vse položnice in ostale stroške?
Ni ceneje, če greš vsak teden h kurbi in enkrat tedensko plačaš čistilko?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jozef67 ()

Hypathia ::
Žena (600 eur prilivov):
- občasno hrana - 100-200 eur
Jaz (1200 eur prilivov):
- elektrika - 100 eur
- voda - 50 eur
- vrtec za 2 otroka - 400 eur
- stroški v povezavi z vzdrževanjem hiše - 50 eur
- registraciji za njen in moj avto, bencin, vinjeta - 120 eur
- kredit za peč - 200 eur
Mesečno: 100 + 50 + 400 + 50 + 120 + 200 = 920 eur
Najemnine ni, saj živimo pod streho, ki so jo zgradili moji predniki.
Je zato, ker ima nižjo plačo upravičena do neplačevanja stroškov? Moji prilivi so tudi vezani na nadure, ki jih opravljam v večernih urah ko otroci spijo. Ona predvsem surfa v tem času.
Njeni starši imajo denar vendar ne prispevajo in ko je še živela na svojem, je njen oče vse plačeval (avto, zavarovanje, stroški v povezavi z bivanjem, hrana).
Moje mnenje je, da bi morala ona plačevati sorazmerno glede na plačo in da ta vzorec, ki ga je vajena ni primeren.
V eni od prejšnjih tem si omenil, da imata dva energična mala otroka, za katera verjetno večinoma skrbi ona, poleg 4 urne službe pa še za levji delež gospodinjskih opravil, zato se mi zdi povsem normalno, da za to terja določeno kompenzacijo, ti ji pa očitaš priboljške, ki si jih kupuje in pa čas samo zase, po opravljenem delovnemu dnevu, kar je precej bedno.
Če te trenutna ureditev resnično moti, pa na korekten način odpri z njo pogovor na to temo, najbolj očitna rešitev, ki se ponuja, je ta, da ti prevzameš 50% skrbi za otroke in gospodinjstvo, ona gre pa delat za polni delovni čas. Je pa ta primer še en dokaz več zakaj finančna odvisnost žensk ne vodi v drugega kot mizerijo ter stalne očitke in kregarijo.

energetik ::
Excel ne škodi, da malo vidiš kam gre denar, ne pa za splitanje stroškov...Za to mi zadostuje spletna banka. Saj je vse gor. Odprem seznam prometa in je vse jasno. Občasno prestavim viške na varčevalni račun.
Z gotovino praktično ne plačujeva več.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

Netrunner ::
Pri nas oba prihodka združimo in plačamo kar je potrebno plačati. Vsakdo si lahko privošči kar si želi do neke mere, neglede na to čigav je denar. Za večje stroške ki niso namenjeni obema pa se pomenimo.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

jozef67 ::
Žena (600 eur prilivov):
- občasno hrana - 100-200 eur
Jaz (1200 eur prilivov):
- elektrika - 100 eur
- voda - 50 eur
- vrtec za 2 otroka - 400 eur
- stroški v povezavi z vzdrževanjem hiše - 50 eur
- registraciji za njen in moj avto, bencin, vinjeta - 120 eur
- kredit za peč - 200 eur
Mesečno: 100 + 50 + 400 + 50 + 120 + 200 = 920 eur
Najemnine ni, saj živimo pod streho, ki so jo zgradili moji predniki.
Je zato, ker ima nižjo plačo upravičena do neplačevanja stroškov? Moji prilivi so tudi vezani na nadure, ki jih opravljam v večernih urah ko otroci spijo. Ona predvsem surfa v tem času.
Njeni starši imajo denar vendar ne prispevajo in ko je še živela na svojem, je njen oče vse plačeval (avto, zavarovanje, stroški v povezavi z bivanjem, hrana).
Moje mnenje je, da bi morala ona plačevati sorazmerno glede na plačo in da ta vzorec, ki ga je vajena ni primeren.
V eni od prejšnjih tem si omenil, da imata dva energična mala otroka, za katera verjetno večinoma skrbi ona, poleg 4 urne službe pa še za levji delež gospodinjskih opravil, zato se mi zdi povsem normalno, da za to terja določeno kompenzacijo, ti ji pa očitaš priboljške, ki si jih kupuje in pa čas samo zase, po opravljenem delovnemu dnevu, kar je precej bedno.
Če te trenutna ureditev resnično moti, pa na korekten način odpri z njo pogovor na to temo, najbolj očitna rešitev, ki se ponuja, je ta, da ti prevzameš 50% skrbi za otroke in gospodinjstvo, ona gre pa delat za polni delovni čas. Je pa ta primer še en dokaz več zakaj finančna odvisnost žensk ne vodi v drugega kot mizerijo ter stalne očitke in kregarijo.
Še ena feministka? Pa kaj vam ni jasno ženščeta? Kakšno kompenzacijo?
Kot že rečeno zanimiv ženski izgovor, vsakič dober!
Kaj pa kompenzacija za moška dela? Hipatija gnoj skidaš tudi ti v štali, pokosiš travnik, pomolzeš živino, popraviš streho, pripraviš drva, zorješ in pognojiš njivo, voziš avto in traktor, prepleskaš stene, itd?
Kakšno kompenzacijo jebote! Ste enakovredne partnerke ali parazitke, ki kompenzirate s seksom ali gospodinjskimi opravili?

feryz ::
Master_Yoda je izjavil:
Cifre za vege prehrano so manjse razen ce jes veliko vege junkfooda. Ali pa ce kupujes vse "bio".Izjava leta. Vegi ne pomeni zgolj, da ne ješ mesa, ampak da živiš in se prehranjuješ izbrano. To je verjetno pa tudi tebi jasno, kaj pomeni. Da travo ješ, zagotovo ne.
Pejd enkrat kupit vegi hrenovke, pa ti bo vse jasno. Za en paketek vegi hrenovk, jaz dobim poln škaf domačih konjskih hrenovk. Ki so ultra dobre.

Master_Yoda ::
Oboje je junkfood, ki ga je treba minimalizirati. Namesto porcije teh vege hrenovk si naredis porcijo lece oz. odpres 0.5 EUR konzervo lece/cicerike ali rdece/bele/rjave/pisane fizole ki je ne rabis pripravljati ce se ti mudi.
Dovie'andi se tovya sagain.

Alayne ::
Kot so nekateri že prej omenili, mogoče se prvo z njo pogovori...
Drugače pa konkreten odgovor na temo:
Pri nama je precej odvisno od trenutnega dohodka. Ko je on začenjal s s.p. je komaj pokril prispevke in sem jaz imela precej višjo plačo. Posledično sem plačala VSE razen njegovih zavarovanj in telefona. Vključno z najemnino, fasungo...
Sedaj sem na porodniški in dobim otroške in starševski dodatek, ki gredo za plenice, vlažilne robčke in to sranje. S preostalim plačam telefon in moja zavarovanja. Sedaj on krije VSE tekoče stroške s svojo višjo plačo. Nekih bedarij si ne kupujeva, za kozmetiko + frizerja gre mogoče 50eur na mesec pa še to mi krade kremo za britje, ker je moja boljša.
Prav tako sem prevzela 99% gospodinjskih opravil in kuho, ker on ni zato. Mogoče menja gume na avtu in ga opere. Pa kako nedeljo zakuri žar. Pazi pa otroka, ko pride popoldne/zvečer domov, da jaz kaj opravim za svoje projekte. Večji nakupi gredo iz mojih prihrankov, ki sem jih ustvarila ob višji plači. On še dodatno odplačuje svoj kredit za šolanje.
Nimava pa excel tabel. Ne vem no... a pri vas res ne gre brez tega? Imate tako slabe partnerske odnose? Jaz sem se poročila, ker imam namen z njim ostati.
Drugače pa konkreten odgovor na temo:
Pri nama je precej odvisno od trenutnega dohodka. Ko je on začenjal s s.p. je komaj pokril prispevke in sem jaz imela precej višjo plačo. Posledično sem plačala VSE razen njegovih zavarovanj in telefona. Vključno z najemnino, fasungo...
Sedaj sem na porodniški in dobim otroške in starševski dodatek, ki gredo za plenice, vlažilne robčke in to sranje. S preostalim plačam telefon in moja zavarovanja. Sedaj on krije VSE tekoče stroške s svojo višjo plačo. Nekih bedarij si ne kupujeva, za kozmetiko + frizerja gre mogoče 50eur na mesec pa še to mi krade kremo za britje, ker je moja boljša.
Prav tako sem prevzela 99% gospodinjskih opravil in kuho, ker on ni zato. Mogoče menja gume na avtu in ga opere. Pa kako nedeljo zakuri žar. Pazi pa otroka, ko pride popoldne/zvečer domov, da jaz kaj opravim za svoje projekte. Večji nakupi gredo iz mojih prihrankov, ki sem jih ustvarila ob višji plači. On še dodatno odplačuje svoj kredit za šolanje.
Nimava pa excel tabel. Ne vem no... a pri vas res ne gre brez tega? Imate tako slabe partnerske odnose? Jaz sem se poročila, ker imam namen z njim ostati.

Likalnik ::
Midva živiva skupaj že 10 let...hišo sem podedoval...vendar sva celo obnovila...podrla do tretje gradbene faze in obnovila....imava vsak nekaj kredita....
jaz plačujem zavarovanje, elektriko,komunalo in svoj avto
ona hrano, tv/mobitel in svoj avto.
kar se kupuje za hišo, prispevava vsak po svojih zmožnostih...enkrat da eden več drugič drugi (je pa tudi odvisno kaj se kupuje...pač če bi imel rad top TV ga kupim....njej se zdi to brezveze.....ona recimo je hotela nov sesalec....men je bilo to brezveze ker se mi je stari zdel še super....in je ona kupila nov sesalec)....nikoli pač noben nobenmu ne vrača nazaj za katero stvar....tudi, če greva ven jest...plačava po trenutnem navdihu.
Poznam primere, ko bejba pride iz trgovine in s s partnerjem strošek razdelita...tudi, če je bil nakup samo 5€....
jaz plačujem zavarovanje, elektriko,komunalo in svoj avto
ona hrano, tv/mobitel in svoj avto.
kar se kupuje za hišo, prispevava vsak po svojih zmožnostih...enkrat da eden več drugič drugi (je pa tudi odvisno kaj se kupuje...pač če bi imel rad top TV ga kupim....njej se zdi to brezveze.....ona recimo je hotela nov sesalec....men je bilo to brezveze ker se mi je stari zdel še super....in je ona kupila nov sesalec)....nikoli pač noben nobenmu ne vrača nazaj za katero stvar....tudi, če greva ven jest...plačava po trenutnem navdihu.
Poznam primere, ko bejba pride iz trgovine in s s partnerjem strošek razdelita...tudi, če je bil nakup samo 5€....

stara mama ::
Master_Yoda je izjavil:
Cifre za vege prehrano so manjse razen ce jes veliko vege junkfooda. Ali pa ce kupujes vse "bio".Izjava leta. Vegi ne pomeni zgolj, da ne ješ mesa, ampak da živiš in se prehranjuješ izbrano. To je verjetno pa tudi tebi jasno, kaj pomeni. Da travo ješ, zagotovo ne.
Pejd enkrat kupit vegi hrenovke, pa ti bo vse jasno. Za en paketek vegi hrenovk, jaz dobim poln škaf domačih konjskih hrenovk. Ki so ultra dobre.
To, kako zelo sfaljena je vegi hrana govori že dejstvo, da poskušajo kopirat mesno hrano. Vegi hrenovke, vegi burgerji, vegi zrezki, vegi-nevemkajševse.
To je enako kot feministke (bolj ali manj neuspešno) silijo ženske v moške vloge samo zato, ker pač hočemo nevemkomu dokazat da se da.
Ob tem pa pozabljajo na svojo lastno identiteto in na svoje dejanske prednosti (Velja tako za ženske kot za vegi hrano).

gruntfürmich ::
Aquafriend je izjavil:
Mama ne potrebuje avtomobila, se en velik prihranek. Mama ne potrebuje havajev in dragih pocitnic, ker je itak doma in spocita. Sminke tudi ne potrebuje toliko, ker dobi naravno zdrava rdeca licka, ko zivi na kmetiji in je zdravo domaco hrano. Ne potrebuje toliko dragih oblek, ker na podezelju jih itak ne potrebuje, razen obcasno. A vidite, koliko se da prihranit na denarju, zivcih, casu.
itq. žena ne potrebuje nič. ker je baba!

to je to.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

To, kako zelo sfaljena je vegi hrana govori že dejstvo, da poskušajo kopirat mesno hrano. Vegi hrenovke, vegi burgerji, vegi zrezki, vegi-nevemkajševse.
Seveda ker v naravi meso ven pride v taksni obliki in ima mesna industrija patent na obliko valja in pleskavice, da gre enostavno med kruh oz. v strucko.
Da ne govorimo kako sfaljena mesna hrana o cem govori ze dejstvo da jo morate zaciniti s soljo, ter drugimi zacimbami vege izvora. Zakaj rabite to ce je meso samo po sebi tako okusno ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()

feryz ::
Master_Yoda je izjavil:
Oboje je junkfood, ki ga je treba minimalizirati. Namesto porcije teh vege hrenovk si naredis porcijo lece oz. odpres 0.5 EUR konzervo lece/cicerike ali rdece/bele/rjave/pisane fizole ki je ne rabis pripravljati ce se ti mudi.Ojoj, a si lečo našel na internetu? Pri nas ne odpiramo konzerv z lečo, ampak kar svojo ponucamo.
Sem že povedal, da je od zelenjave vse na voljo eko bio z domače njive. Ne bom našteval, ker je spisek preprosto predolg.
Še pico delam z domačo, frišno mleto pšenico.

Zimonem ::
Jaz plačam. Ne rabim veliko. Če pa kaj, da pa tudi fajn. Denar v bistvu ni toliko pomemben. V pamže naj pa partner investira.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

Invictus ::
gruntfürmich je izjavil:
itq. žena ne potrebuje nič. ker je baba!za štedilnikom je njeno mesto in da vzgaja naraščaj. za nagrado pa jo pelješ na veselico, na dopust pa v sindikalno prikolico (če je še kje kakšna)
to je to.
Pozabljaš na strošek verige, da ne more v dnevno

"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

Master_Yoda je izjavil:
Oboje je junkfood, ki ga je treba minimalizirati. Namesto porcije teh vege hrenovk si naredis porcijo lece oz. odpres 0.5 EUR konzervo lece/cicerike ali rdece/bele/rjave/pisane fizole ki je ne rabis pripravljati ce se ti mudi.Ojoj, a si lečo našel na internetu? Pri nas ne odpiramo konzerv z lečo, ampak kar svojo ponucamo.
Sem že povedal, da je od zelenjave vse na voljo eko bio z domače njive. Ne bom našteval, ker je spisek preprosto predolg.
Še pico delam z domačo, frišno mleto pšenico.
Bralno razumevanje ? "Si naredis porcijo lece" in po tem na koncu "ce se ti mudi" modifier po predlogu konzerve. In konzervo sem predlagal ker so bile predlagane fast-food hrenovke, da mi nebi nazaj hodili z argumenti da ni casa lece kuhati.
Zgodovina sprememb…

HulkHogan ::
Master_Yoda je izjavil:
Seveda ker v naravi meso ven pride v taksni obliki in ima mesna industrija patent na obliko valja in pleskavice, da gre enostavno med kruh oz. v strucko.
Da ne govorimo kako sfaljena mesna hrana o cem govori ze dejstvo da jo morate zaciniti s soljo, ter drugimi zacimbami vege izvora. Zakaj rabite to ce je meso samo po sebi tako okusno ?
Eni kdaj kaj dvignemo, športamo, pa nimamo fetiša na umeten kolk po 50em letu.
Study finds vegans are more likely to break bones
People who eat a plant-based diet are 2.3 times more likely to break a hip than meat-eaters and 43% more likely to fracture a bone in general.

Aston_11 ::
People who eat a plant-based diet are 2.3 times more likely to break a hip than meat-eaters and 43% more likely to fracture a bone in general.
Nemogoče. Vegani so oh in sploh in hrana, ki ima ime po mesu, je bila hrana gladiaterjev (niso zdržali dolgo TM).

Barakuda1 ::
neomarvel
Loči se čimprej.
Ženi boš nardil neizmerno uslugo.
Loči se čimprej.
Ženi boš nardil neizmerno uslugo.
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Master_Yoda je izjavil:
Eni kdaj kaj dvignemo, športamo, pa nimamo fetiša na umeten kolk po 50em letu.
Bolj tezko z boleznimi srca in ozilja, ter rakom debelega crevesja.
Those who followed a vegan diet experienced a 35 percent lower risk of prostate cancer than any of the other dietary groups studied. Researchers suspected that higher intakes of fiber, lower consumption of saturated fat from animal protein, and the anti-inflammatory content of fruits and vegetables in a vegan diet were contributors to lower cancer risk.
The Oxford researchers arrived at the figure of 32% risk reduction (of heart disease) after accounting for factors such as age, smoking, alcohol intake, physical activity, educational level and socioeconomic background.
Mah s temi statistikami se lahko v neskoncnost ping pongama. Ne zelim nikogar prepricati kaj naj je oz. ne je. Na tisti post sem samo odgovoril ker mi gre na organ da ima nekdo za argument da je oblika pleskavice oz hrenovke uradno rezervirana samo za mesne izdelke

Zgodovina sprememb…

WOW....kako ste lahko obrnili temo "Kako si razdelite stroške s partnerjem?" v " I AM VEGAN "... WTF?!
Format life:

Dober dan ::
Moja žena ima pa fobijo pred denarjem. Dolgo sem rabil, da sem jo pogruntal. Nikoli nima denarja. Na porodniški je vedno vse zapravila. Plačevala je samo vrtec za starejšega in plenice za dojenčka, pa je dobla lepo porodniško. Vse ostalo sem plačeval jaz. Doma sem v štumf varčeval in je vedno nekaj manjkalo, povedala pa ni, da je vzela ven denar. Brez kreganja sem denar odnesel na banko in ga imam sedaj na računu. Sedaj žena hodi v službo, da pa ne zapravi vsega, ji jaz kar lepo vsak mesec dam položnice. Nič se ne pritožuje, da jih nebi plačala. Na diplomatski način sem poskrbel, da ji od plače ostane 300€, da ima za gorivo in luksuz. Gradiva hišo, tako da gre skoraj moja cela plača v ta projekt. Ne vem, kako drugače spraviti k pameti tak potrošno osebo?

WOW....kako ste lahko obrnili temo "Kako si razdelite stroške s partnerjem?" v " I AM VEGAN "... WTF?!
Od kje ti to? Nisem vegan.

Master_Yoda je izjavil:
Hypathia je moski ki trolla kot zenska baje.
Baje, potem pa svizec zavije čokolado.

Indeed, vsi ki se na spletu kjer si lahko naredis account v pol minute predstavljajo kot zenske to 100% so. My bad.
Zgodovina sprememb…

Še ena feministka? Pa kaj vam ni jasno ženščeta? Kakšno kompenzacijo?
Ja, Jožef, še ena feministka, ki ji ne moreš prodajati svojih buč.
Kot že rečeno zanimiv ženski izgovor, vsakič dober!
Samo dejstva.
Kaj pa kompenzacija za moška dela? Hipatija gnoj skidaš tudi ti v štali, pokosiš travnik, pomolzeš živino, popraviš streho, pripraviš drva, zorješ in pognojiš njivo, voziš avto in traktor, prepleskaš stene, itd?
OP ne počne nič od navedenega, samo po računalniku klepa. Če mu je pa prehudo, pa lahko on ostane doma, ampak potem se naj ne pritožuje, če mu bo žena ves denar pobrala, ker je to edino pravično in gospodinjstvo in skrb za otroke ne šteje za delo.
Kakšno kompenzacijo jebote! Ste enakovredne partnerke ali parazitke, ki kompenzirate s seksom ali gospodinjskimi opravili?
Paraziti se kvečjemu vi, ki na račun neplačanega dela žensk, delate kariere in služite boljši denar.

Master_Yoda je izjavil:
Indeed, vsi ki se na spletu kjer si lahko naredis account v pol minute predstavljajo kot zenske to 100% so. My bad.
Torej, ne verjameš eni neznani osebi, ki pravi, da je ženska, verjameš, pa drugi neznani osebi, ki pravi, da prva oseba ni ženska. "Zanimivo", ampak kot rečeno, whatever.

Gagatronix ::
Gagatronix je izjavil:
> Spita v skupni postelji?
To je eden najvecjih debilizmov.
Torej imaš partnerko, ali ženo, ne spita niti v isti postelji, seksata najbrž tudi ne, ona pomiva posodo in sesa stanovanje, ti pa plačaš vse položnice in ostale stroške?
Ni ceneje, če greš vsak teden h kurbi in enkrat tedensko plačaš čistilko?
Spanje v skupni postelji je idiotizem, za katerega mi ni jasno od kje se je navlekel. Ljudje imamo razlicne spalne navade, zatorej forsirano spanje ob cloveku, ki ima spalne navade drugacne od tebe, ne prinasa nic dobrega.
Ce se pa ti prostovoljno javljas za leta slabega spanca pa kar izvoli.
Z mojo tazadnjo partnerko sva bila tako glede dnevnega ritma kot tudi spalnih navad totalno nasprotje in bi spanje v isti postelji bilo kvecjemu problematicno.
Spolne navade drugih ljudi se te pa ne ticejo, zato prihrani svoje perverzije za kam drugam.

Men sploh ni jasno kaj je tukaj vprašanje. Daš denar in plačaš, če si z nekom. Upaš da bi bilo obratno tudi res. Ampak a je problem. Si ne zaupate?

freesty ::
Kak ste se vsi obesli na excel tabelo haha :D
Moj primer je sledec, kot sem ze napisal. Jaz kupujem vse stvari preko spleta. Torej njena oblacila, laptop za njo, vse kar pac si hoce kupit. In namesto, da leti ona na banko in mi prenakaze denar, pac napisem v excel. Prav tako najemnino in stroske vse jaz placujem. Tu sta dve opciji, da imas totalno skupne finance in je potem vseeno. Ali pa, da pac vodis kam gre denar.
Sem pa tudi tip, ki zeli imeti pregled nad svojimi financami. Hocem vedet koliko zasluzim in koliko zapravim, da vem prilagajati nacin zivljenja.
Konec koncev nama obema ugaja tak nacin. Sploh, ker imava podobni placi.
Kaj tisti, ki imate skupni racun pa si moski zeli kupit novi tv za 1500eur. Zenski se zdi bedarija, saj je 10 let star tv se vedno zadosten. Torej, ce ga kupis, ne bos srecen, ker ves, da je bla partnerka proti, ce ga ne kupis si se pa brezveze "prerekal". Pac ne vidim nobenega plusa v tem nacinu zivljenja.
Moj primer je sledec, kot sem ze napisal. Jaz kupujem vse stvari preko spleta. Torej njena oblacila, laptop za njo, vse kar pac si hoce kupit. In namesto, da leti ona na banko in mi prenakaze denar, pac napisem v excel. Prav tako najemnino in stroske vse jaz placujem. Tu sta dve opciji, da imas totalno skupne finance in je potem vseeno. Ali pa, da pac vodis kam gre denar.
Sem pa tudi tip, ki zeli imeti pregled nad svojimi financami. Hocem vedet koliko zasluzim in koliko zapravim, da vem prilagajati nacin zivljenja.
Konec koncev nama obema ugaja tak nacin. Sploh, ker imava podobni placi.
Kaj tisti, ki imate skupni racun pa si moski zeli kupit novi tv za 1500eur. Zenski se zdi bedarija, saj je 10 let star tv se vedno zadosten. Torej, ce ga kupis, ne bos srecen, ker ves, da je bla partnerka proti, ce ga ne kupis si se pa brezveze "prerekal". Pac ne vidim nobenega plusa v tem nacinu zivljenja.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

poweroff ::
Placam vse stroske hise, zivljenja in otroka + nakazem ji 400eur "zepnine", da si lahko iz tega poravna zivljensko zavarovanje, gre sem pa tja v trgovino in spremlja beauty bloggerke ter potem kupuje precenjene kozmeticne izdelke. Vecji nakupi hrane in oblacil so tudi moji.
Kdaj točno si rekel, da se boš ločil?
sudo poweroff

Noben se ne poroči z namenom, da bi se ločil, je pa dejstvo, da je ločitev veliko in se lahko tudi tebi zgodi. Sicer me nič ne briga, menim pa, da ti bo to, da si ga odvezala vseh gospodinjskih del "ker pač ni za to", kdo pa je, čez čas narobe hodilo.

poweroff ::
Jaz sem svoji ženi dal kartico, vse kar rabim je do 10EUR/dan za malico in pijačo (kak eur kovanec še ostane konec dneva). Imava 2 otroka in najin skupni cilj je da otroka živita čimbolj udobno kot se da tako da ji zaupam da bo finance prilagodila najprej njihovim potrebam potem pa najinim.
Res mi je smešno tole "na pol" , "procentualno" ....wtf? Zakaj sploh vztrajate s to osebo, če imate že pri denarju zadržke. Vzel/a in dal/a vam je srce, dušo in ljubezen...ampak hej pri dnarju se začne in konča?! A ste izbiral partnerja/ko glede na njihov dohodek?! Dajte se malo razpisat bolj podrobno o tem prosim, res me zanima.
Zadeve funkcionirajo, če je zaupanje in če ni izkoriščanja.
Problem nastane, ko začne en partner na veliko zapravljati (in to denar drugega partnerja). Ko zadeve pridejo tako daleč, da ima drugi partner potem na računu minus. Prvi partner pa kopiči denar ali pa ga preprosto zapravlja za igre na srečo, alkohol ali pa "bio" izdelke. Takrat pa nastopi problem.
Excel tabela (no, v resnici LibreOffice Calc!) je pa čisto v redu zadeva za spremljat stroške. Se da tudi brez tega, bistveno je, da se malo pogovoriš o družinskih financah in da znaš narediti načrt kako privarčevati oz. katere dolgoročne cilje dosegati.
Skratka, po mojem mnenju je zaupanje temelj vsega, potreben je pa tudi pogovor.
To, da tvoja partnerka fura celotno družinsko ekonomijo, tebi pa ostane 10 EUR na dan je pa mogoče čisto v redu odločitev. Dokler se kaj ne zgodi. Te partnerka zapusti, umre,... potem se bo mogoče izkazalo, da nisi sposoben furat družinske ekonomije. Ali da si ostal brez ficka v žepu, sam.
Jaz sem mnenja, da morata oba partnerja obvladati kuhanje, pranje, čiščenje, osnovno skrb za avto in podobne zadeve (ja, tudi ženska, peljati avto na servis ni nobena znanost, pokositi okrog hiše tudi ne), skrb za otroke in skrb za finance. Oba. Vse.
Ne pa, da imaš moške, ki si še jajca ne znajo skuhati ali pa otroku zamenjati plenice. Ali pa žensko, ki ne zna prižgati kosilnice (če je pri hiši). To je pa katastrofa.
sudo poweroff

Noben se ne poroči z namenom, da bi se ločil, je pa dejstvo, da je ločitev veliko in se lahko tudi tebi zgodi. Sicer me nič ne briga, menim pa, da ti bo to, da si ga odvezala vseh gospodinjskih del "ker pač ni za to", kdo pa je, čez čas narobe hodilo.
Popravljat stare napake v življenjskih odločitvah je precej brezplodno. Če razmišljaš tako se ne boš nikoli ničesar lotil.

aborko ::
Jaz sem svoji ženi dal kartico, vse kar rabim je do 10EUR/dan za malico in pijačo (kak eur kovanec še ostane konec dneva). Imava 2 otroka in najin skupni cilj je da otroka živita čimbolj udobno kot se da tako da ji zaupam da bo finance prilagodila najprej njihovim potrebam potem pa najinim.
Huh poznam enega takega, pač moje mnenje je, da so takšni tipi povečini copate, ličeki. Žena je financ minister in vsakič ji mora razlagat zakaj rabi par 10€ - npr cigareti, tankanje. Zame nepredstavljivo, ampak vsakemu svoje, eni rabijo gospodarje, sicer zabluzijo :)
Jst sm za 50/50 sistem, če je le plača obeh primerljiva, sicer proporcionalno, ni zdej to gestapo varianta na vsak € pa excel, ampak bolj iz glave približno. Midva zaslužima približno enako in gredo skupni stroški, večje investicije, potovanja na pol, vsak pa razpolaga le s svojim denarjem. Zaslužima oba približno enako, ona res malce več pospravlja, vse tehnične zadeve (tudi avte) okoli bajte pa servisiram jaz.
Da potem to ni tisto pravo, da to ni ok zveza, da mora biti skupni denar za vse, da so to priprave za kasnejšo delitev in podobnim neumnostim se le nasmehnem zaslepljeni predstavi nekaterih, kaj naj bi bistvo zveze bilo. Tudi poročena nisva, ker je to za naju le papir, ki ne pomeni nič, že 20 let... Ne tak papir, kot tudi ne skupen denar ne bodo rešili veze, kvečjemu se tako omejuje partnerjeva svoboda. Da bi se sploh moral pogovarjati in razlagati, da si bom kupil nov telefon/prenosnik ali drugo tehnično robo, hkrati pa bi me glava bolela za kakšne bedarije parterka zapravlja (tudi moj) denar. Zakaj že? Aja točno brezpogojna ljubezen in razumevanje :) Gre se za to, da na ta način dobita oba max iz zveze, hkrati pa ne omejuješ finančne svobode partnerja. Pač enakopravnost ane, povsod in pri vsem!

+1, ampak če nimaš skupnega proračuna si baje za v samski dom in nisi pravi moški, ki ne redi svoje partnerke

Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skupne financeOddelek: Loža | 7056 (4742) | jest10 |
» | Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25810 (14766) | stara mama |
» | Plačevanje preživnine (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 44350 (24988) | bambam20 |