» »

Avtoradio - na 230V

Avtoradio - na 230V

Grizzly ::

Doma imam en avtoradio, ki mi ne pride v poštev, vsaj ne za v avto. Bi mi pa prišel prav, če bi ga priklopil na 230V kot stacionarni radio. Nanj bi priklopil ene računalniške zvočnike, ki jih tudi trenutno ne potrebujem. Na youtubu in tudi na tem forumu je bilo o tem že veliko povedanega, zato se v podrobnosti ne bi spuščal. Potrebujem le ISO konektor, ki ga potem priklopim na primeren usmernik. Računalniškega napajalnika ne bi uporabil, ampak bi raje nabavil kakšen univerzalni napajalec.

Me pa zanima, kakšna sta nazivna napetost in el. tok za priklop? Bo v redu, če kupim napajalca, ki ima na outputu 12V/1A, ali je premalo za delovanje radia? Zasledil sem, da mora biti 12 - 15V in vsaj 1A. Ampak to je interval. Jaz bi potreboval minimalne vrednosti, kjer je delovanje zanesljivo.

In še eno vprašanje. Če imam prave informacije, ima avtoradio (kadar je priklopljen v avtu) konstantno dodatno napajanje 5V, da se med izklopom ne izbrišejo nastavitve, shranjene radijske postaje itd. Bo držalo?

jest10 ::

12-14V in 6+A

profii ::

Če ne boš nabijal bo tud kak amper manj OK. Zna pa ekran hitro utripat po glasbi. :)

Tisto je stalnih 12V.

Grizzly ::

Torej rabim vsaj 5A. Težka bo, ker vsi napajalci imajo 1A ali 2A toka.

A. Smith ::

Z računalniškim napajalnikom dela dobro.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Transformator iz napajlnika, predelava za ojačevalnik tda7294

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
163629 (3205) jjedat
»

osnove o motorčku, napajanje le tega

101992 (1726) int47
»

ideje o predelavi napajalnika

303960 (3341) Azrael
»

adapter 24V -> 12V

164209 (4033) CCfly
»

Polnilec za akumulator iz računalniškega napajalnika?

65751 (5584) Brane2

Več podobnih tem