» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
145 / 175
»»

zmaugy ::

@Oberyn:

Mato989 je izjavil:

HAHAHAHAHAHAHA

Neverjetno za oz. S covidom 19 je umrla sledeča struktura:

187 + 405 moških in žensk starih NAD 85 let!!!!
199 + 173 moških n žensk starih 75-84 let
95 + 42 moških in žensk starih 65 - 74 let
28 + 8 moških in žensk starih 55 - 64 let
DEVET moških in žensk starih 45 - 54 let
in celi ŠTIRJE stari pod 45 let... a vsi starejši od 35 let...

Da tole napišeš, mora biti nekaj v temelju narobe s tabo. Sorry.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

blay44 ::

Danes pa so okužbe in smrti čudežno izginile iz prvih strani.
Podatki iz tujine za Slovenijo: danes 1642 okuženih in 43 smrti
Propagandni stroj laufa sto na uro.
Trošite, trošite...

sbawe64 ::

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
Izraelski minister za zdravje Juli Edelštajn je v sredo dejal, da bodo državljani, ki se bodo cepili, prejeli t. i. zeleni potni list, s katerim bodo imeli določene ugodnosti, med drugim jim ne bo treba v karanteno, lahko se bodo udeležili javnih dogodkov ali obiskali restavracije. Dokument bodo prejeli dva tedna po drugem odmerku cepiva.
2020 is new 1984
Corona World order

lexios ::

Upam da še smem.

Komaj! //S.

...če se tvoje mnenje razlikuje od mnenja, ki je v uradnem listu in medijih razglašeno za mainstream. Neglede na vlado. Ker kot pravijo "intelektualci" v sosednji izbrisani temi o propadu družinskih vrednot (in s tem povezanem razkroju družbe, manjku etike in morale ter pusijih): "smo demokratična in solidarna družba!". :))

Vsako življenje šteje in nimaš pravice izražati svojega mnenja, o tem kako naj živijo drugi! Še posebej, če gre za mnenje o migrantih, LGBT, transeksualcih, feministkah, posvojitvah v istospolnih družinah, itd ali JJ. Ironično, prav to (vsiljevanje mnenja kako naj drugi živijo) v tej krizi, t.i. samooklicani "levi intelektualci", diktirajo sami.

Nimaš pravice do kritike! (Samo)cenzura, ko gre za "naše" je upravičena. Vsako kritiko oblasti pa se lahko upravičeno kaznuje z izključitvijo iz stranke/športne ekipe/foruma ali teme... V najboljšem primeru pa te doleti upravičeno zmerjanje: "vsi, ki se ne strinjate z našo agendo, ste psihopati in naciji!" ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

lotar123 ::

No vsaj prizna, da je bila debilna odločitev, namreč Tina:

A ko se okužbe začnejo neobvladljivo širiti med zaposlenimi, je kader še dodatno podhranjen. 3. novembra je zdaj že bivša državna sekretarka Tina Bregant podpisala zloglasni dokument, v katerem dovoljuje, da v rdečih conah v domovih za starejše, bolnišnicah in socialno-zdravstvenih zavodih delajo okužene osebe. Danes to odločitev obžaluje: "Ta odločitev je bila slab kompromis. Sama tej rešitvi nisem bila naklonjena, sem le zdravnica in vem, kaj pomeni delati pozitiven, pravzaprav je to tisto, česar si ne želimo. Najhujše, kar bi se nam lahko zgodilo, je to, da bi zaradi naše želje, da bi bilo vse prav in idealno, naši starostniki ostali sami, brez oskrbe. Tako kot se je žal zgodilo v Španiji v prvem valu."

Mr.B ::

Mato989 je izjavil:

Bwaze6 je izjavil:

Mačeta, definitivno to ni enakovrednost, če ti bi koristil javno zdravstvo, 70 letni babici pa bi to odrekel, ker je "svoje že oddelala".

To ni nič drugega kot poziv k genocidu. In ja, napisal sem "idiot". Na tem forumu sem 20 let, brez raznih nazivov "persona non grata" ali banov. Ampak za take je pa vredno napisat, kar si mislim.

Ampak ta ista babica je koristila zdravstvo ko še mene sploh BLO NI... je pol to enakopravnost? To ne deluje tako. Potrebno je sprejet dejstvo da če imaš na izbiro reševat življenje mladega ki še mora dosti doživet in rastline pri 95tih DILEME NI... razen ko ste čustveno navezani na osebo (kar ni prav da vlečeš v debato)

Ko to sprejmeš je vse lažje, VSI BOMO UMRLI nihče ne bo ostal živ, ampak raje vidim da bi VSI dočakali 65 let, kot pa tvoja babica 95, nek otrok pa 20 zato ker bi ga foter ubil in nardil samomor ker je zgubil šiht... kapiš?

In kaj hoces povedati, da so te ukrepi bs. Verjetno si hotek reci da ce v kolini za repitev zivljena stoji 1000 nad 65 let starhi in 400 pod 65 let starih, bos odrezal teh 1000 nad 65 pa se vedno imel premalo kapacitet za teh 400 ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kotanyi ::

Se spomnite mojih pisanj izpred tednov. Očitno so to kriminalno nesposobnost končno zavohali tudi novinarji. Stanje je še vedno enako, ljudem težimo za maske in preprečujemo svobodno gibanje, takšnih najbolj v nebo vpijocih failov pa ne uredimo.

Zrelo za odstope.

WizzardOfOZ ::

A je vlada res dovolila obrede pedofilske agencije od sobote naprej?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

WizzardOfOZ je izjavil:

DA!

111111111111 ::

lotar123 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

DA!

Lotar je presrečen. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

lotar123 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

DA!

Mah tale vlada je res za na gnoj.
Biseri...
neumnosti.

Pred novico o odpiranju tehničnih trgovin je zmotilo tudi mene. Ampak sj veste, diskriminacija pa to?

floyd1 ::

Kako je sedaj vse to skladno s tisto tabelico sproščanja ukrepov, ki so nam jo še pred tednom dni tako vztrajno kazali v medijih? Tabelica nix mehr aktualna? Bukseljni.

Okapi ::

Saj tudi tista prva tabela, o zaostrovanju, iz oktobra,ni veljala dolgo. Ker logično bi bilo, da pač merila veljajo tudi v obratni smeri. Številke v bistvu izgledajo prav smešno. 360 v bolnici, 60 na intenzivni negi, in so najstrožji ukrepi. Zdaj smo pri 3x večjih številkah (1200/200), pa bi že sproščali. Pač klovni, ki do jutra spremenijo tisto, kar so zvečer sklenili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

harvey ::

Širši pogled na to zakaj smo na platoju za razliko od drugih držav, recimo Avstrije

Verjetno ni odredbe, pri kateri bi ob njeni kršitvi manj nagajali oblasti kot pri ukrepih za preprečevanja širjenja covida-19. Z nedovoljenim druženjem, z nenošenjem mask, s kršitvijo higiene rok ne branimo svoje svobode pred sovražno državo, pač pa neposredno prizadenemo sebe in svoje bližnje. Zato otroci že mesece živijo v hišnem priporu, znanci trpijo v bolnišnici, sorodniki umirajo v domovih za ostarele, zdravstveni delavci omedlevajo pod skafandri. Celotno družbo pa obvladuje krč, v katerem ni počitnic, praznikov, rojstnodnevnih zabav in prijateljev. In jih, kot kaže, še dolgo ne bo.

https://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pe...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Hemi426 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

U,so edgy! Sedaj si jim pa pokazal!!11

Drugače pa cerkev predstavlja večini starejših psihično oporo, druženje po maši, pa neko rutino.
Ni vse eksluzivno vera.

Se bo že vsak sam odločil ali se izpostavi potencialnemu tveganju.

Tamle razmetavate z besedami izrazi tipa genocid nad starejšimi, a vi bi jih pa zaprli v kleti, brez druženja, psihične težave niso nič naprav smrtonosnemu Covidu!
#zaživljenjagre!

harvey je izjavil:

Širši pogled na to zakaj smo na platoju za razliko od drugih držav, recimo Avstrije

Verjetno ni odredbe, pri kateri bi ob njeni kršitvi manj nagajali oblasti kot pri ukrepih za preprečevanja širjenja covida-19. Z nedovoljenim druženjem, z nenošenjem mask, s kršitvijo higiene rok ne branimo svoje svobode pred sovražno državo, pač pa neposredno prizadenemo sebe in svoje bližnje. Zato otroci že mesece živijo v hišnem priporu, znanci trpijo v bolnišnici, sorodniki umirajo v domovih za ostarele, zdravstveni delavci omedlevajo pod skafandri. Celotno družbo pa obvladuje krč, v katerem ni počitnic, praznikov, rojstnodnevnih zabav in prijateljev. In jih, kot kaže, še dolgo ne bo.

Bi rad rekel, da se nehal brati pri Človek je umrl, ker si nekdo ni umil rok,ampak nisem.
Zakaj ta trobila terorja vedno uporabljajo pletoro primerjav?
V članku primerja, da jih na dan v SLO umre več kot v Vietnamski vojni, ali pa da je Covid bolj nevaren za mlade ker jih umre več kot dnevno vojakov v Afganistanu?
Zakaj pa ne uporabi primerjave z KUGO ali Špansko gripo, slednja je bila za mlade (>65 let je bilo 60% žrtev) pogubna, ker je pri njih sprožila citokinsko nevihto?
Al pa z WW2, bi se lahko bolj enačila z pandemijo, ker sta obe izrazito globalni?
AJA, ker potem to ne bi ustrezalo njegovi agendi in stališču.
Pa tam pove Če nekdo vozi vinjen, naredi eno nesrečo, če pa preneaša virus pa več.
Kako krhko more biti tvoje stališče, da moraš tako kraspati?

Pa tam primerja, citiram:" nobena teroristična organizacija ni tako vešča, da ne bi za seboj pustila vsaj sled sledi. Pri prenosu virusa pa ostajamo absolutno anonimni.
Ponovno, njegov članek je 80% nekih subjektivnih piškavih primerjav, ki ustrezajo njegovemu mnenju.

5min googlanja pa tudi pove, da je ta gospod, avtor članka, užival veliko podporo neke trenutne vodilne stranke pri imenovanju za varuha človekovih pravic.

Se pa opazil, da se ta trobila terorja zelo zatekajo parabolam.
Npr. primerjanje nujnosti aplikacije pri prehodu regijskih mej z zimsko opremo na avtu, kolega mi je linkal določenga stranskarskega veljaka, ki je na Twitterju spraševal, če se na avtobusu tudi pritožujemo ko moramo pokazati vozovnico, da to je isti koncept.
Kot da bi morali sami sebi opredmetit nek nesmisel in si poiščejo neke šibke asociacije, ki potrjujejo njihov absurd.

Kot ponavadi, prelaga visoko smrt v najranljiveši skupini starejših, na nas državljane, ker se nismo držalo ukrepov.
Če še ne veš, oz. nočeš videt, večina starostnikov, ki umrejo so se ukužili v DSOjih, ki so žarišča okužb.
Vlada ni sprejela ukrepov testiranja zaposlenih v DSOjih, čeprav jim je že opcija bila ponujena septemba!
https://www.24ur.com/novice/korona/vlad...

Še več, Tina Bergant (zdravnica!) je vmes dovolila da so OKUŽENI DELALI V DSOJIH!!, zaradi kadrovske podhranjenosti, čeprav je večina oddelkov v zdravstvu občutna zmanjšala delovanje in so bili zaposleni v rezervi.
Sedaj je Tini žal in se opravičuje in apelira na vaše razumevanje, da po 10 letih šolanja, pač ne moreš vedeti, da če bo nekdo okužen nekje delal, bo okužil veliko pacientov.
https://www.24ur.com/novice/korona/breg...

Pred naši očmi se je zgodil uboj ali pa umor starostnikov, ki bi ga lahko primerjali z genocidom, ti pa nam linkaš tega gospoda, ki krivi nas, ker si nismo umivali rok,
Ja pa ja de, treba je zdaj preko intelektualnega sloja zaščiti odločitve trenutne vlade.

Bom pa z temlem postom tudi apeliru na Bwaze6 in osebe, ki ste tako radodarne z obtoževanjem genocida in zapora za Matota in v manjši meri tudi mene.
Zaradi takšnih oseb ne bo nikoli nič bolje, ker je država zmagala, da se kregamo med seboj, deli in vladaj.
Mene in Matota bi ob omembi nekih trditev, ki tebi niso ustrezne razčetveril, obsodil za genocid, poslal v zapor, kaj boš pa naredil proti ljudem, ki so dejansko omogočili, da virus kosi po DSOjih, ki so ignorirali poziv na testiranje že septembra, ki so poslali okužene delat.
Pa to je sedaj že drugič tako, se niso nič naučili iz prvega vala!
TO PA JE DEJANSKO GENOCID!
Jaz se ne sekiram, moja koža je trda bom prenesl vse žaljivke; bog odpusti jim, ker ne vedo kaj delajo, ampak da vas ni sram, da ste tako enostavno manipulirani s strani oblasti in države.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hemi426 ()

Bwaze6 ::

TL;DR.

Ne mene mešat v tvoje fantazme. Jaz sem se odzval na en čisto določen zapis Matota, ki je pisaril, kako bi morali VSO zdravniško pomoč starejšim od 65 let ukinit. Ti si mu stopil v bran, in še vedno se od tega kriminalnega pisarjenja nisi distanciral.

Hemi426 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

U,so edgy! Sedaj si jim pa pokazal!!11

Drugače pa cerkev predstavlja večini starejših psihično oporo, druženje po maši, pa neko rutino.
Ni vse eksluzivno vera.

Se bo že vsak sam odločil ali se izpostavi potencialnemu tveganju.

Tamle razmetavate z besedami izrazi tipa genocid nad starejšimi, a vi bi jih pa zaprli v kleti, brez druženja, psihične težave niso nič naprav smrtonosnemu Covidu!
#zaživljenjagre!

Se strinjam, naj se družijao, kjer koli čejo, pa naj bo to v cerkvah ali pa garažah.

Problem ni to, problem je da se odpira vse pred šolami. A otroci pa ne rabijo druženja in kvalitetnega izobraževanja?

Res ne vem kje živimo, da se cerkev odpre pred šolami?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lotar123 ()

Bwaze6 je izjavil:

TL;DR.

Ne mene mešat v tvoje fantazme. Jaz sem se odzval na en čisto določen zapis Matota, ki je pisaril, kako bi morali VSO zdravniško pomoč starejšim od 65 let ukinit. Ti si mu stopil v bran, in še vedno se od tega kriminalnega pisarjenja nisi distanciral.

Sedaj vidim, da si troll(nastavljen ali plačan). Ker težko ti dam uvidevnost, da si toliko omejen, da še pišeš take.

Ampak, ti še dam eno opcijo. Kopiraj mi post, kjer sem mu stopil v bran. Lepo prosim.

Okapi je izjavil:

Saj tudi tista prva tabela, o zaostrovanju, iz oktobra,ni veljala dolgo. Ker logično bi bilo, da pač merila veljajo tudi v obratni smeri. Številke v bistvu izgledajo prav smešno. 360 v bolnici, 60 na intenzivni negi, in so najstrožji ukrepi. Zdaj smo pri 3x večjih številkah (1200/200), pa bi že sproščali. Pač klovni, ki do jutra spremenijo tisto, kar so zvečer sklenili.

Odločite se kaj bi radi, ne da godrnjate in kontrirate za vsako ceno. Ko zapirajo frizerje ni ok, ko odpirajo frizerje ni ok. :))

https://slo-tech.com/forum/t773723/p696...

Največji problem, in eden izmed pomembnejših razlogov zakaj smo po številkah v spopadanju z epidemijo tako neuspešni, je da še danes 18.12., ni jasnih navodil osebam v rizičnem stiku da morajo brez pardona 10-14 dni ostati doma in da bodo imeli brezpogojno in v celoti krit celoten izpad dohodka. Avtomatike ni, presoja je prepuščena ljudem in delodajalcem ki si morajo sami urejat status in nadomestila. Oseba, ki ima v gospodinjstvu novookuženega, se še danes sama odloči ali bo upoštevala priporočila ali pa se bo prosto legalno gibala naokoli. Kaj bo naredil nekdo na minimalcu ki se mu dohodek zmanjša za 20%? Ali pa kaj bo naredil nek SP, ki ima doma okuženega, sam je pa zdrav, obenem pa ima v teku posle ki jih bo izgubil če jih ne bo opravil, brezpogojne garancije države, da mu bo izpad krila, pa seveda nima?

Lahko si sicer zatiskamo oči in rečemo, folk je kriv, bi pa že morali vedeti da morajo ostati doma. Ampak ni tako - zagotavljanje epidemiološkega nadzora sredi epidemije in omilitev neposrednih posledic je morda najpomembnejša naloga, ki jo stroka in vlada imata med epidemijo.

Mi se pa prerekamo okoli drobtinic ala frizerji in cerkve ter zapiramo ljudi v enote velikosti občine Trzin.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kotanyi ()

Hemi426 je izjavil:

Bwaze6 je izjavil:

TL;DR.

Sedaj vidim, da si troll(nastavljen ali plačan). Ker težko ti dam uvidevnost, da si toliko omejen, da še pišeš take.

Ampak, ti še dam eno opcijo. Kopiraj mi post, kjer sem mu stopil v bran. Lepo prosim.

Daj ne sprenevedaj se. A moram res iskat citate izpred nekaj ur? Plačaj.

In naredi svojo temo s tem off topicom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bwaze6 ()

harvey je izjavil:

Hojs vas je še premal zategnu. :D
"Ljudje kljub tesnim stikom z okuženimi hodijo na delo," opažajo na Inštitutu za medicino dela in opozarjajo, da je za to krivo tudi pomanjkanje nadzora. Medtem ko v sosednjih državah spoštovanje karantene nadzirajo, vas v Sloveniji inšpektor ali policist lahko kaznujeta, ker nepravilno nosite masko. Tega, ali ste res v osamitvi, pa v državi ne preverja praktično nihče.

"Nekega neposrednega nadzora ne bo, vendar če vas bo nekdo ovadil, da ste hodili okrog, ali pa, bog ne daj, ste prodajali kruh v trgovini in se ve, da bi morali biti v karanteni doma, bo prišla do vas inšpekcija," pravi Vesna Krstič Petrič iz Direktorat za javno zdravje pri ministrstvu za zdravje .

Resnični razlog za vse težave pa so se pričeli oktobra, kot je razvidno tudi iz grafov na sledilniku, za katere se podatkov od takrat ne sporoča več, je država oktobra umrla. Nema veze tu nošenje mask, druženje s sosedi in higiena rok, testiralo se ni na delovnem mestu, zombiji so vede in nevede hodili naokoli:

A na domača vrata zdravstveni inšpektorji skoraj ne trkajo več. Še avgusta so spoštovanje karantene preverili več kot 11.000-krat, novembra vsega 10-krat. Za to nimajo več pravne podlage. Ko epidemiologi niso več zmogli slediti stikom, je namreč vlada sredi oktobra ukinila karantenske odločbe. Kazen vas zato zdaj lahko doleti le, če vas nekdo prijavi, da karanteno kršite.

Septembra je bilo v državi manj kot 3 tisoč novih okuženih, tistim, ki so bili z njimi v tesnih stikih pa so izdali skoraj 29 tisoč odločb. November je prinesel več kot 41 tisoč novih primerov okužbe ‒ 14-krat več kot septembra. Novembra bi torej pričakovali tudi 14-krat več karantenskih potrdil ‒ dobrih 400 tisoč torej. A si je potrdilo prejšnji mesec zagotovilo le dobrih 12.500 ljudi.

Zgodovina sprememb…

Bwaze6 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Bwaze6 je izjavil:

TL;DR.

Daj ne sprenevedah se. A moram res iskat citate izpred nekaj ur? Plačaj.

In naredi svojo temo s tem off topicom.

Haha, jaz bi moral tebi plačati, da bi ti poiskal dokaze za tvoje trditve.
Hvališ se, da si 10 let na tem forumu, pa si na takem nivoju.... sad!
So ti lepo tudi posterji za mano povedali, kaj je tvoj problem.

Pa tudi, če se strinjam ali ne z Matotom, da označiš neke poste v svobodni diskusiji, v demokratično državi, za kriminalno, je res žalostno.

Pri takih kot si ti, oblast vedno zmaga :)

Hemi426 je izjavil:

Pa tudi, če se strinjam ali ne z Matotom, da označiš neke poste v svobodni diskusiji, v demokratično državi, za kriminalno, je res žalostno.

Na telefonu sem, in v službi. Ti si napisal, da "Mato morda pretirava, ampak napiše, kar si vsi mislite".

In ne, navijanje za "Carousel" iz "Logan's Run" ne bi smelo biti legalno.

Sorry, snowflake.

Smrekar1 ::

kotanyi je izjavil:

Lahko si sicer zatiskamo oči in rečemo, folk je kriv, bi pa že morali vedeti da morajo ostati doma. Ampak ni tako - zagotavljanje epidemiološkega nadzora sredi epidemije in omilitev neposrednih posledic je morda najpomembnejša naloga, ki jo stroka in vlada imata med epidemijo.

Konkretno to, da niso vzpostavili nadzora karanten, je razlog, zakaj je vlada objektivno odgovorna za stanje v državi.

Urejanje nadomestil na prostovoljni bazi in 80% nadomestilo namesto 100% zadevo še močno ojača, jasno. Toda tole, da niso vzpostavili nadzora karanten, medtem ko bi nam za zgled dali Tajvan kao "kako se uni držijo" kaže na popolno odpoved na najvišjih inštancah. Na Tajvanu imajo karantene v hotelih, prejšnji teden je nek delavec iz Filipinov, ki niti ni bil potrjeno okužen, za vsega 8 sekund izstopil iz sobe.

Osebje ga je videlo na kameri in to javilo policiji. Dobil je 3500 dolarjev kazni, 440 dolarjev na sekundo.

Aja, mi se moramo držati kot Tajvanci, ampak da bi pa od odgovornih zahtevali, da opravijo minimum svojih del in nalog pa ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Smrekar1 je izjavil:

kotanyi je izjavil:

Konkretno to, da niso vzpostavili nadzora karanten, je razlog, zakaj je vlada objektivno odgovorna za stanje v državi.

Urejanje nadomestil na prostovoljni bazi in 80% nadomestilo namesto 100% zadevo še močno ojača, jasno. Toda tole, da niso vzpostavili nadzora karanten, medtem ko bi nam za zgled dali Tajvan kao "kako se uni držijo" kaže na popolno odpoved na najvišjih inštancah. Na Tajvanu imajo karantene v hotelih, prejšnji teden je nek delavec iz Filipinov, ki niti ni bil potrjeno okužen, za vsega 8 sekund izstopil iz sobe.

Osebje ga je videlo na kameri in to javilo policiji. Dobil je 3500 dolarjev kazni, 440 dolarjev na sekundo.

Aja, mi se moramo držati kot Tajvanci, ampak da bi pa od odgovornih zahtevali, da opravijo minimum svojih del in nalog pa ne.

Nimajo časa v Desusu sedaj se s tem ukvarjat:

Ljudje kljub tesnim stikom z okuženimi hodijo na delo, ugotavljajo na Inštitutu za medicino dela. "Delodajalec jih sili v delo, čeprav so definirani kot tesni stiki. Drugič, tudi če so tesni stik, dobijo le 80 odstotkov osebnega dohodka. Pri majhnih plačah je to ogromno. Doslej smo videli, da je ta ozaveščenost izjemno majhna, zanemarljiva. Ljudje preprosto ukrepe ignorirajo. Noben sistem ne deluje brez kontrole," pa pravi Metoda Dodič Fikfak.

Ali pristojni razmišljajo, da bi nadzor spet omogočili? Na ministrstvu za zdravje odgovarjajo, da ne

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

Resnični razlog za vse težave pa so se pričeli oktobra, kot je razvidno tudi iz grafov na sledilniku, za katere se podatkov od takrat ne sporoča več, je država oktobra umrla. Nema veze tu nošenje mask, druženje s sosedi in higiena rok, testiralo se ni na delovnem mestu:

Tako je. Nam so vsakotedensko spreminjali ukrepe, sprejemali nesmisle kot je nepotrebno zapiranje trgovin, razkuževanje večstanovanjskih stavb, omejitve na občine ter nošnja mask zunaj "vedno in povsod", tam, kjer bi morali ukrepati pa smo pogrnili na celi črti. NIJZ je 8. oktobra nehal izdajati odločbe rizičnim stikom. Vlada je čakala do 24. oktobra, preden je končno uredila zadevo vsaj toliko, da je nekdo, ki si je želel ostati doma, to sploh lahko sistemsko uredil (Link). Kdor pa kljub rizičnim stikom noče ostati doma, pa še danes lahko prosto legalno hodi naokoli in mirno opravlja svoje opravke še naprej. Nadomestila pa ostajajo na 80%, s tem da so v dejanski 80% višini izpada praktično zagotovoljena samo redno zaposlenim.

Ne vem, če se da bolj zajebat kot je oblast zajebala tule.

lexios je izjavil:

Nimajo časa v Desusu sedaj se s tem ukvarjat

Desus ima najbolj nesposobnega ministra v tej vladi. V tem pogledu je pravzaprav dobro da čimprej odleti. Ampak ne pričakovat da bo stanje kaj boljše - če JJ obdrži vlado, bodo nastavili podobnega nesposobneža, ker je več kot očitno da tudi v celi vladi ni zavedanja kje so resnične težave. Obenem mu v nesposobnosti tesno sledi Hojs.

Če pa na vlado pride KUL z DESUS-om, pa - najbrž dobimo Gantarja nazaj ;((. Eden glavnih razlogov, zakaj imajo podporniki tele nesposobne vlade najbrž celo prav, ko pravijo da ne bo nič bolje z drugo vlado. Kar je tudi praktično edini potencialen razlog, zakaj nekdo racionalen ne bi bil za to, da se vlada v tem trenutku ne zamenja.

Edino zdravilo ki ga imamo na voljo, je tako žal le to, da na volitvah pošljemo nesposobneže na smetišče. Desus gre tako definitivno na listo mojih never-vote strank.

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

[
Nimajo časa v Desusu sedaj se s tem ukvarjat:

Na Tajvanu to ureja notranje ministrstvo ob podpori obrambnega. Kar Hojsiju piši, on je za to. Za Tonina boš moral pripraviti slikanico.

Ampak, če pogledaš širšo sliko, tud ti dobiš občutek, da se zadeve namerno sabotira? Imamo mešanje megle in ustvarjanje kaosa! Kot bi imeli na eni strani predloge, vemo kaj bi bilo potrebno (recimo tudi okoli množičnega testiranja), na drugi pa cel kup nesposobnih in zaspanih ter levo usmerjenih zaposlenih, ki se upirajo ali nočejo, ne vem... In si raje prepevajo "Meni dobro je..." in mrmrajo "Ne bom Janez! Za vsako ceno..." :))

Pa še Hojsi je nepreklicno odstopu! :D

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

Ampak, če pogledaš širšo sliko, tud ti dobiš občutek, da se zadeve namerno sabotira? Imamo mešanje megle in ustvarjanje kaosa! Kot bi imeli na eni strani predloge, vemo kaj bi bilo potrebno (recimo tudi okoli množičnega testiranja), na drugi pa cel kup nesposobnih in zaspanih ter levo usmerjenih zaposlenih, ki se upirajo ali nočejo, ne vem... In si raje prepevajo "Meni dobro je..." in mrmrajo "Ne bom Janez! Za vsako ceno..." :))

Pa še Hojsi je nepreklicno odstopu! :D

Iz vlade naprej stvar ni bila organizirana. Ne zdaj valiti zadeve na "leve" zaposlene v zdravstvenih domovih itd...

"Levo usmerjenih"? V Janševi vladi? :))

lexios je izjavil:

Ampak, če pogledaš širšo sliko, tud ti dobiš občutek, da se zadeve namerno sabotira?

Ne, jaz vedno prvenstveno krivim nesposobnost. So me izkušnje naučile da rek "never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity" nedvomno drži.

Glede odločb je bilo po mojem takole. Ko so poleti "planirali" priprave na drugi val, niti v sanjah niso pričakovali da bo tako velik, obenem niso poznali zmogljivosti svojih epidemioloških sistemov. Kar ni nič nenavadnega, saj jim zbiranje realnih podatkov o delovanju sistema ter učinku ukrepov med epidemijo že od začetka ne gre, ker so oceno nesposobni izvajat - ti kadri nimajo ne idej ne znanja za to. Ustrašili so se tudi morebitnih prevelikih finančnih posledic kritja nadomestil, ter morebitnih izkoriščevalcev sistema. Zato so nadomestila zastavili tako, da so bila pogojena z odločbo, nadomestila pa so ostala čimmanjša. Ko se je vse skupaj izkazalo za strahovit fail, pa so si vsi zatiskali oči in praskali po zadnjicah.

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

Ampak, če pogledaš širšo sliko, tud ti dobiš občutek, da se zadeve namerno sabotira?

Takole bom rekel, tudi Halonova britvica (kar lahko razloži nesposobnost ni bila zlonamernost) ima svoje meje.

Načrtno slabšanje krize so bile pogosto orodje totalitarcev - Stalin (Holodomor) in Mao (Veliki korak naprej) sta tipična primera. Nora24 je ravno prejšnji teden uradno postala Stalinistično glasilo, ko je predlagala, da je na volitvah v zboru elektorjev sicer res zmagal Biden, ampak lahko Pence to prešteje "pač po svoje" (direkten citat) in s tem doseže zmago Trumpa.

Tako da če pridejo ven kakšni dokumenti, magnetogrami ali pričevanja, da je PTTM namenoma sabotiral odziv na epidemijo, jim je počasi za verjeti.

Jaz sem čisto prepričan, da je vrh SDS verjel, da se bo krivulja sama od sebe obrnila navzdol, zato neukrepanje.

Je bilo preveč dela s kadrovanji, in zakrivanjem svoje zločinske preteklosti (proti SDS še vedno potekajo preiskave glede financiranja s tujine).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bwaze6 ()

Ok! :)) Samo sprašujem, celotnega birokratskega aparata se pač ne menja, ali? Ker, če na vprašanje zgoraj dobiš takšne odgovore, človek ne ve kaj naj si misli. In ako sem jst JJ, bi vsi leteli na cesto, za vsako ceno:

Ali pristojni razmišljajo, da bi nadzor spet omogočili?

Na ministrstvu za zdravje odgovarjajo, da ne

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

Ok! :)) Samo sprašujem, celotnega birokratskega aparata se pač ne menja, ali? Ker, če na vprašanje zgoraj dobiš takšne odgovore, človek ne ve kaj naj si misli. In ako sem jst JJ, bi vsi leteli na cesto, za vsako ceno:

Ja, nesposobnost ali namernost, the buck stops at JJ. PM je pač odgovoren za delovanje svoje vlade.

Bwaze6 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Na telefonu sem, in v službi. Ti si napisal, da "Mato morda pretirava, ampak napiše, kar si vsi mislite".

Sorry, snowflake.

Kaj zdaj vpliva če si v službi in telefonu? To je tvoj problem, kdaj in kako pišeš.
Spet ciljaš na emotional appeal, tako kot z babico?
To kar si ti navedel je rekel blubiu včeraj ob 16:04:36.

Pa resnično ne vem kaj je Carousel, oprosti.

Drugače pa ti nisi v poziciji, da bi odločal kaj je legalno in ne.

Se ti bom malo podredil; jaz podpiram oz. ne vidim težave v enakovredni ZD oskbi do smrti državljana. Pa če je star 1 ali 99let, to je osnova civilizacije.
Podpiram pa, da se v nekem apokaliptičnem scenariju odstopi mesta za Covid nego mlajšim. Ker to je evolucijsko, tako smo preživeli skozi tisočletja.
Pa kot bonus, ti danes podpišem, da se tudi jaz odrečem Covid zdravljenju.

Je pa zelo žalostno, da tukaj mene loviš na besede, mi proporočaš zapor, razčetverjenje, očitaš nelegalnost.

Medtem, ko je pa vlada septembra zavrnila 300 dodatnih postelj in pomoč v osebju iy tujine, dajala delat v DSOje okužene delavce, praktično 2x falirala vodenje DSOjev in grem stavit, da če bo 3. val bo isto, in dejansko naredila stvari za katere me ti očitaš, dejansko je vršila mehki genocid, pa nič od tebe!

Vidiš kako omejen si v svojem dojemanju?

Pa tudi, glede na to, da si me žalil, oblagal z idiotim, snowflake, mi grozil, si kršil napisana pravila diskusije na tem forumu in to kao po 10 letih udeležbe(sad!),si izgubil debato, pa tudi ne bom ti več odgovarjal.

Utk ::

lexios je izjavil:

Ja, ko bo minister za zdravje v novi vladi natanko isti, bo delal čisto drugače.

Hemi426 je izjavil:

Bwaze6 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Sorry, snowflake.

Kaj zdaj vpliva če si v službi in telefonu? To je tvoj problem, kdaj in kako pišeš.
Spet ciljaš na emotional appeal, tako kot z babico?
To kar si ti navedel je rekel blubiu včeraj ob 16:04:36.

Pa resnično ne vem kaj je Carousel, oprosti.

Drugače pa ti nisi v poziciji, da bi odločal kaj je legalno in ne.

Se ti bom malo podredil; jaz podpiram oz. ne vidim težave v enakovredni ZD oskbi do smrti državljana. Pa če je star 1 ali 99let, to je osnova civilizacije.
Podpiram pa, da se v nekem apokaliptičnem scenariju odstopi mesta za Covid nego mlajšim. Ker to je evolucijsko, tako smo preživeli skozi tisočletja.
Pa kot bonus, ti danes podpišem, da se tudi jaz odrečem Covid zdravljenju.

Je pa zelo žalostno, da tukaj mene loviš na besede, mi proporočaš zapor, razčetverjenje, očitaš nelegalnost.

Medtem, ko je pa vlada septembra zavrnila 300 dodatnih postelj in pomoč v osebju iy tujine, dajala delat v DSOje okužene delavce, praktično 2x falirala vodenje DSOjev in grem stavit, da če bo 3. val bo isto, in dejansko naredila stvari za katere me ti očitaš, dejansko je vršila mehki genocid, pa nič od tebe!

Vidiš kako omejen si v svojem dojemanju?

Pa tudi, glede na to, da si me žalil, oblagal z idiotim, snowflake, mi grozil, si kršil napisana pravila diskusije na tem forumu in to kao po 10 letih udeležbe(sad!),si izgubil debato, pa tudi ne bom ti več odgovarjal.

Ja, ker sem bil pač prepričan, da se bo Matotova, in posledično tvoja nit pogovora brisala.

Še vedno je off topic. Get a room.

Utk je izjavil:

Ja, ko bo minister za zdravje v novi vladi natanko isti, bo delal čisto drugače.

Seveda ne bo. To je praktično edini pameten razlog za to, da morda ne bi menjali trenutne vlade z obstoječo sestavo parlamenta ampak bi preferirali nove volitve.

Jaz gotovo nočem še ene vlade v kateri bo Gantar minister za zdravstvo. Vseeno je to prekleto nezadosten rezultat za trenutno garniturco, se ti ne zdi?

Zgodovina sprememb…

Bwaze6 je izjavil:

Jaz sem čisto prepričan, da je vrh 55-80 verjel, da se bo krivulja sama od sebe obrnila navzdol, zato neukrepanje.

Saj pravim, da ima tudi Halonova britvica svoje meje. Ko sprejmeš ukrepe, pa po dveh tednih ni nič bolje okej, je nesposobnost. Štiri tedne, da, je še vedno nesposobnost. Po šestih tednih se človek že malo vpraša ali nas tile zajebavajo ali so res tako zabiti.

Ampak ko po osmih tednih brez izboljšav odprejo cerkve in ne šol je pa nesposobnost na že izredno trhlih tleh. Tudi Halonova britvica govori le o "zadovoljivi" razlagi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Smo šesti najslabši na svetu po številu smrti na milijon. Vlada vlaga nečloveške napore v boj proti epidemiji.
Verjetno bi bilo res boljše, če bi vlagali človeške napore...

https://www.worldometers.info/coronavir...
Biseri...
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

Smo šesti najslabši na svetu po številu smrti na milijon. Vlada vlaga nečloveške napore v boj proti epidemiji.
Verjetno bi bilo res boljše, če bi vlagali človeške napore...

https://www.worldometers.info/coronavir...

Boljši smo od Bosne! Vlada dela dobro! Če si virus.

Na prebivalca nimamo niti pol toliko testov kot VB in bistveno manj kot številne primerljive države. Starleta ki kao vodi 'strokovno' ekipo nas je pred kratkim v intervjuju označevala za "evropske prvake".

Urbano#Desno ::

Smo pa odprli cerkve in bog nam bo pomagal. Po novem letu pa odpremo še šole za teden ali dva potem pa švas v bajto. :))

nekikr ::

Ne bodi pesimističen. Če nas preletijo še letala smo iz najhujšega ven.

HappyPills ::

Če se vmes prevzame vse medije, da začno pisat, da smo zmagal potem smo tudi rešli težavo. \O/

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Niso nesposobni, ne bojte se. Kot sem napisal, še bebec bi izpeljal bolje. Ker pa jim do te faze še čisto malo manjka, je logična izpeljanka, da je bilo to namerno.
Javnemu sektorju in kompletni Ljubljani (če zanemarimo politike in prikoritarje) tako stanje zelo, zelo ustreza. In ga bodo vlekli dokler se bo dalo. Zato (pa tudi zaradi korla), se zadeve zdaj brezglavo in brez veze odpirajo. Številke enostavno ne smejo popustiti.

Telbanc ::

Ja no, dons je 1512 na novo okuženih, zaj lah že govorimo, da gremo dol. expresno. :D
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Urbano#Desno ::

Telbanc je izjavil:

Ja no, dons je 1512 na novo okuženih, zaj lah že govorimo, da gremo dol. expresno. :D

Dva meseca nazaj bi bilo 1512 nepredstavljiva groza, joj in jej :D, a danes je to pozitivna novica. :)) Bomo videli čez kakšen teden kako so se kaj prešpukali nakupovalci gat in verniki v namišljenega prijatelja.
««
145 / 175
»»