» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
120 / 175
»»

Miki N ::

Dobro jutro ST-damusi. Danes je supersreda - kakih številk se nadejate pri korona žrebanju tokrat?

Facebook dev ::

Moje videnje je 2130 potrjenih, 29.3% pozitivnih testov.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

Urbano#Desno ::

Miki N je izjavil:

Dobro jutro ST-damusi. Danes je supersreda - kakih številk se nadejate pri korona žrebanju tokrat?

Jest sem dal jurja na 1965 in 26.4%. Če dobim častim čevape seveda šele ko bo Bojanca dovolila.

Mr.B ::

lexios je izjavil:

Mr.B je izjavil:

lexios je izjavil:

Ja, ta graf sem mislil. Glede na to, da so sprejeli toliko ukrepov naenkrat, si ne domišljam, da VEM, kateri točno je bil.
Ukrepe so metali ob steno in nekaj se je očitno prijelo, sicer bi bila slika drugačna.

Ne boš verjel, če ti namignem, da glede na to statistično dato lahko razbereš, da tudi če od začetka novembra dalje ne bi sprejeli prav nič novega, skoraj popolnoma enaka!? ;)

Glede na to da čas od okuzbe do simptovom trajajo X ddni.
SEdaj pa ti obrazloži od kje ti podatki, da se simptomi pojavijo takoj.
Ko boš to razčistil, ti bo tudi graf bolj jasen. Pač samo namignem da ne boš vlekel napačne zaključke, kot sinonim vostok.

...14 dnevni zamik upoštevan. ;((

Torej je od zadnjega ukrepa poteklo koliko dni...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

dexterboy ::

Moje videnje je povečane cifre (itak potegnjene iz riti), jutri seja vlade, s ponedeljkom totalni lockdown za dva tedna, jasno seveda še v soboto nabijanje Bojane da smo fuknjeni v glavo in kurčiča, da se ne držimo ukrepov. Ker naslednjih 14 dni bo kritičnih!!!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

zmaugy ::

feryz je izjavil:

Če laž dovolj dolgo ponavljaš, postane resnica.

Ljudje se ne držijo ukrepov.
Janez pravi, če zapremo regije, se bo stanje izboljšalo.
Janez pravi, če zapremo še gostilne se bo stanje zagotovo izboljšalo.
Janez pravi, če zapremo še šole, se bo stanje sigurno izboljšalo.
Janez pravi, če zapremo še trgovine, knjižnice in občine, se bo stanje sto procentno izboljšalo.
Janez pravi, če prepovemo še alkohol, se bo stanje zilijon procentno izboljšalo.
Če uvedemo 24 urno policijsko uro, zapremo vse trgovine in ukinemo vse gospodarstvo ....

Ljudje se ne držijo ukrepov. Janez, pejmo raje v Izrael in ZDA.

Dejstvo je, da je tale vlada nesposobna. Po drugi strani pa je dejstvo, da če izvedejo lockdown, kot je bil v prvem valu, bo epidemija ustavljena. Se pravi, če prepovejo vse izhode razen tistih nujnih v trgovino z živili in v lekarno.
Ampak to je pretirano. Ker vlada nima kredibilnosti, je edina možnost, da enforca ukrepe, več kontrole. Se mi zdi da je s tem problem, ker je policije premalo - po mojem zato hočejo vojsko na mejo, da bi lahko organizirali policijsko državo, ki bi enforcala ukrepe.
Blokada vojske na mejo torej preprečuje, da bi Jajo imel policaja na vsakem vogalu, kar je, glede na njegov track record, dobro, po drugi strani pa objektivno tudi slabša epidemijo.
Za izhod iz te godlje je edina pametna možnost nova vlada.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

@zmaugy; tudi, če izvedeš TOTALNI lockdown, epidemija NE BO ustavljena. To je NEMOGOČE doseči z zgolj 14 dnevnim zapiranjem... To smo že razglabljali, a si pozabil?

Egidij88 ::

Pa kakšna nova vlada? Res še to se nam manjka. Pa kdo jo bo sestavil? Pa koga bi ti volil sploh, božička?

Če volite mene, bo Slovenija nova Šwica!

dexterboy je izjavil:

@zmaugy; tudi, če izvedeš TOTALNI lockdown, epidemija NE BO ustavljena. To je NEMOGOČE doseči z zgolj 14 dnevnim zapiranjem... To smo že razglabljali, a si pozabil?

Potem pač za en mesec. Če efektivno ustaviš mešanje ljudi, se bo stvar ustavila. Ampak za to nimamo ne denarja in ne potrpljenja.
Biseri...
neumnosti.

dexterboy je izjavil:

Dexter, pozicija epidemiologa v svetovalni ekipi je prosta. Si razmišljal da bi se prijavil? :D
Zdej ko so prodajalne čevljev zaprte in se nimaš kam dat cel dan.:D

lexios ::

Mr.B je izjavil:

Pa poglejmo, na časovnici piše "Načrt" in "Alkohol". :))

Za mizo sedi večja skupina. Na mizi načrti. Najstarejši med njimi riše po načrtu in pravi: Tone, ti boš stal za vrati in če pride policija boš skočil skozi okno WC, Micka ti boš v avtu s prižganim motorjem, Tinček ti boš stal pri oknu dnevne sobe in opazoval okolico skozi okno. Tina ti boš pazila na ulici in opazovala, če kdo prihaja. Mimo pride vnuk 8-leten fantič in vpraša babico: Kaj dedek načrtuje bančni rop? Ne, zabavo za Novo leto!

Potrpljenje Mr.B, praznovanja se niti še začela niso... Porast okužb bo konec decembra/janurja večja, ampak glede na starostno strukturo manj bolnikov hospitaliziranih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Egidij88 je izjavil:

Pa kakšna nova vlada? Res še to se nam manjka. Pa kdo jo bo sestavil? Pa koga bi ti volil sploh, božička?

Ne rabiš volitev za to. Dovolj bo, če Kahel izstopi iz kokodalicije in zraven potegne še koga.
Biseri...
neumnosti.

kotanyi ::

zmaugy je izjavil:

Dejstvo je, da je tale vlada nesposobna. Po drugi strani pa je dejstvo, da če izvedejo lockdown, kot je bil v prvem valu, bo epidemija ustavljena. Se pravi, če prepovejo vse izhode razen tistih nujnih v trgovino z živili in v lekarno.
Ampak to je pretirano. Ker vlada nima kredibilnosti, je edina možnost, da enforca ukrepe, več kontrole.

To ni dobra možnost - kot si že sam ugotovil, kakršenkoli večji lockdown zahteva ali konsenz in polno podporo ljudi ali pa velik represivni aparat. Prvo smo marca imeli pa smo zdaj to že zdavnaj zakartali, drugega nismo imeli ne takrat ne zdaj.

Precej boljša možnost bi bila takoj uvesti obvezno 10-dnevno karanteno (in ne samo priporočeno samoizolacijo) za vse osebe v rizičnem stiku (npr. tiste, ki imajo doma potrjeno pozitivnega pa so sami še brez simptomov), urediti avtomatsko brezpogojno kritje nadomestila ter odsotnosti iz dela za takšne osebe, takoj povečati nadzor nad gibanjem oseb v karanteni (ne pa zabijat energije na mejah občine) ter izboljšati nabiranje statistike okužb.

Vse to bi morali v resnici narediti že mesece nazaj če ne bi bili popolnoma nesposobni.

zmaugy je izjavil:

Egidij88 je izjavil:

Ne rabiš volitev za to. Dovolj bo, če Kahel izstopi iz kokodalicije in zraven potegne še koga.

Korhlu so se baje poslanci uprli, da on lahko gre po svoje, a oni ostajajo. Pomojem bo puklasti še kar do volitev 2022 oziroma do crkljota države kar bo že prej nastopilo.:)

kotanyi je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Ampak to je pretirano. Ker vlada nima kredibilnosti, je edina možnost, da enforca ukrepe, več kontrole.

To ni dobra možnost - kot si že sam ugotovil, kakršenkoli večji lockdown zahteva ali konsenz in polno podporo ljudi ali pa velik represivni aparat. Prvo smo marca imeli pa smo zdaj to že zdavnaj zakartali, drugega nismo imeli ne takrat ne zdaj.

Precej boljša možnost bi bila takoj uvesti obvezno 10-dnevno karanteno (in ne samo priporočeno samoizolacijo) za vse osebe v rizičnem stiku (npr. tiste, ki imajo doma potrjeno pozitivnega pa so sami še brez simptomov), urediti avtomatsko brezpogojno kritje nadomestila ter odsotnosti iz dela za takšne osebe, takoj povečati nadzor nad gibanjem oseb v karanteni (ne pa zabijat energije na mejah občine) ter izboljšati nabiranje statistike okužb.

Vse to bi morali v resnici narediti že mesece nazaj če ne bi bili popolnoma nesposobni.

Saj če to trenutno ne velja, potem se lahko vse te žabe, ki se napihujejo pred kamerami in nam karkoli zapovedujejo, vržejo z balkona in smo zaključili.
Biseri...
neumnosti.

HulkHogan ::

Yohan del Sud je izjavil:

Po smrtnosti na malijon smo sedaj na 10 mestu, pred USA. GO SLOVENIA. Champion of the World!

Pri našem zdravstvu me to sploh ne preseneča. Sploh ko se tu zastonj izšolaš za doktorja in jo potem pihneš v tujino, vsaj če si nad minimalno sposobnim. Socializem pač.

zmaugy je izjavil:

Saj če to trenutno ne velja, potem se lahko vse te žabe, ki se napihujejo pred kamerami in nam karkoli zapovedujejo, vržejo z balkona in smo zaključili.

Da, začuda ne velja. Če imaš danes, 9.12., naprimer v gospodinjstvu potrjeno novookuženega, se ti še vedno lahko legalno giblješ naokoli in hodiš na delo dokler ne kažeš simptomov. Samoizolacija ti je sicer priporočena, ampak presoja o morebitnem delu na domu oziroma o izostanku z dela bo prepuščena kar tebi in delodajalcu.

Urbano#Desno je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Egidij88 je izjavil:

Korhlu so se baje poslanci uprli, da on lahko gre po svoje, a oni ostajajo. Pomojem bo puklasti še kar do volitev 2022 oziroma do crkljota države kar bo že prej nastopilo.:)

Sem jaz tudi bral to. Ta Desus se mi je vedno zdela skrajno škodljiva stranka, če bojo njihovi poslanci vztrajali pri tem, jih v naslednjem mandatu ne bo več v parlamentu.
Biseri...
neumnosti.

3p ::

lexios je izjavil:

Potrpljenje Mr.B, praznovanja se niti še začela niso... Porast okužb bo konec decembra/janurja večja, ampak glede na starostno strukturo manj bolnikov hospitaliziranih.

Mogoče. Lahko pa se zgodi, da bo koronca učinkoviteje dosegla tudi starejše, ki živijo sami in so se do zdaj dokaj uspešno izogibali okužbi. (Prišli otroci in vnuki na obiske in prinesli dosti malih darilc.)

Ja upam, da tolk zdrave pameti pa premorete, ane? >:D

kotanyi je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Da, začuda ne velja. Če imaš danes, 9.12., naprimer v gospodinjstvu potrjeno novookuženega, se ti še vedno lahko legalno giblješ naokoli in hodiš na delo dokler ne kažeš simptomov. Samoizolacija ti je sicer priporočena, ampak presoja o morebitnem delu na domu oziroma o izostanku z dela bo prepuščena kar tebi in delodajalcu.

Nimam besed. Kar se mi ne zgodi pogosto. To je bolj kot karkoli drugega videti kot namerna sabotaža ukrepov s strani kar same vlade. Nekdo si želi, da bi izredne razmere trajale čim dlje.
Bom ugibal, pleša, dolenjski naglas, diktatorske težnje...
Biseri...
neumnosti.

Mr.B ::

lexios je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Pa poglejmo, na časovnici piše "Načrt" in "Alkohol". :))

Za mizo sedi večja skupina. Na mizi načrti. Najstarejši med njimi riše po načrtu in pravi: Tone, ti boš stal za vrati in če pride policija boš skočil skozi okno WC, Micka ti boš v avtu s prižganim motorjem, Tinček ti boš stal pri oknu dnevne sobe in opazoval okolico skozi okno. Tina ti boš pazila na ulici in opazovala, če kdo prihaja. Mimo pride vnuk 8-leten fantič in vpraša babico: Kaj dedek načrtuje bančni rop? Ne, zabavo za Novo leto!

Za balkance smo na dunaju že nastavili past. Preden greš žurirat na balkan se moraš testirat, in ko prideš nazaj se moraš testirat. Sem prepročan da za naslednji cerkveni praznik, ne boš mogel priti ali iti nazaj.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

zmaugy je izjavil:

Nimam besed. Kar se mi ne zgodi pogosto. To je bolj kot karkoli drugega videti kot namerna sabotaža ukrepov s strani kar same vlade. Nekdo si želi, da bi izredne razmere trajale čim dlje.
Bom ugibal, pleša, dolenjski naglas, diktatorske težnje...

Tudi jaz ne vem kje jim je pamet. Ampak beri: Navodila NIJZ z dne 23.11.2020

Avtomatike ni, presoja je prepuščena ljudem in delodajalcem ki si morajo sami urejat status in nadomestila. To pa pomeni točno to kar sem napisal zgoraj - oseba, ki ima v gospodinjstvu novookuženega, se sama odloči ali bo upoštevala priporočila ali pa se bo prosto legalno gibala naokoli. Moja teorija je, da so se ustrašili finančnih posledic preširoke avtomatike oddobritve karanten, zato tega niso bolje uredili.

Primeren korak bi bil tiho priznanje v stilu da "nas morda ljudje niso pravilno razumeli" in da je naj bo od tega trenutka naprej vsakomur, ki ima novookuženega člana gospodinjstva, jasno da mora ostati v 10-dnevni karanteni pod grožnjo sankcij, država pa bo brezpogojno krila vsa nadomestila in izpad dohodka, delodajalec pa ga ne sme klicat na delovno mesto.

Bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kotanyi ()

Facebook dev je izjavil:

Moje videnje je 2130 potrjenih, 29.3% pozitivnih testov.

Mislim da tokratno Supersredo zmaga naš Zuckerdamus - čestitamo.

Mato989 ::

darkolord je izjavil:

SuperKripto je izjavil:

Kako to da je gripa skoraj izkoreninjena. Pravijo da zato, ker se je uvedel korona ukrep, ki ocitno deluje. Ko jih vprasas, zakaj se korona se zmeraj siri, se bolj kot prej. Potem pa recejo, zato, ker ljudje ne spostujejo ukrepov. A res. A za gripo jih pa spostujejo?
Tako je, ukrepi ki so dovolj za gripo, za covid niso dovolj.

Narobe, gripa je zmesana med covidom vse pa vodimo pod covid
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Facebook dev ::

Hvala :) Je novo tekmovanje jutri ali spet naslednjo sredo?
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

Za Supersredo ob sredah, ki je nekakšna glavna zvezda loterije. To vsi čakajo. Lahko bi imeli pa tudi stave na manjše kombinacije, seštevke, povprečja ... aktualnejše od Športnih stav trenutno!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Slopek ::

https://www.24ur.com/novice/korona/koro...
Torek, dan rekordov, nikoli ne razočara.

s1m0n ::

Čakamo še samo kdo bo kriv za to število ta teden?
Miklavža je policija že kaznovala?

Bwaze6 ::

kotanyi je izjavil:

Primeren korak bi bil tiho priznanje v stilu da "nas morda ljudje niso pravilno razumeli" in da je naj bo od tega trenutka naprej vsakomur, ki ima novookuženega člana gospodinjstva, jasno da mora ostati v 10-dnevni karanteni pod grožnjo sankcij, država pa bo brezpogojno krila vsa nadomestila in izpad dohodka, delodajalec pa ga ne sme klicat na delovno mesto.

Bolje pozno kot nikoli.

Poznam ljudi, ki so se zaradi stika s potrjeno okuženim "osamokarantenili" že dvakrat - enkrat spomladi, ko je potem dejansko lahko dobil bolniško za nazaj, in enkrat v začetku jeseni, ko se je pač zmenil z delodajalcem in dal dopust. Ampak to je že mesec izostanka iz delovnega procesa v pol leta, pa tip sploh še ni dobil covida, in bo potencialno še enkrat šel na daljšo bolniško.

Se mi zdi, da je bilo tole narejeno popolnoma nalašč in v dogovoru s Počivalškom, ni "slučajno ven padlo".

Smrekar1 ::

zmaugy je izjavil:

Ampak to je pretirano. Ker vlada nima kredibilnosti, je edina možnost, da enforca ukrepe, več kontrole. Se mi zdi da je s tem problem, ker je policije premalo - po mojem zato hočejo vojsko na mejo, da bi lahko organizirali policijsko državo, ki bi enforcala ukrepe.

Vojsko na meji bi lahko dobili. Opozicija je predlagala, da vojska dobi pooblastila Policije v 5 km obmejnem pasu. Vlada je rekla ne in so raje ostali brez.
Zaključek? Vojska na meji z obvladovanjem epidemije (ali prehodov meje) nima nobene povezave. Šlo je izključno za iskanje nečesa, kar bi lahko uporabili za propagando proti opoziciji.

sunshine403 ::

zmaugy je izjavil:

Zares tocno tak lockdown ze imamo. Vse kar je bilo prepovedano spomladi, je prepovedano tudi sedaj. Ni bilo pa spomladi nobene prepovedi izhoda.
Je pa ena razlika... spomladi so ljudje se nekako mislili, da bo gospodarstvo nekako ze prezivelo par mesecev zaprtja (tisti del, ki je bil zaprt, ker vecina je se vedno delala), danes pa je vsem jasno, da vsake 3 mesece ne moremo imeti 3 mesece zaprto in se tudi tisti, ki bi morali biti zaprti, znajdejo po svoje zato da sploh lahko prezivijo.

Se pravi, če prepovejo vse izhode razen tistih nujnih v trgovino z živili in v lekarno.

Natanko tako, točno tak lockdown že imamo, le da pod nujne izhode šteje tudi delo.

gozdar1 ::

Nekateri ste res obsedeni z lockdowni, še vedno pa nimamo porihtane karantene za tiste , ki naj bi tam bili, kar je osnova. Ukrepi, ki na dolgi rok niso vzdržni so že v svojem bistvu slabi, ker če večina ni opazila so se začetni 3 tedni razvlekli že v 9 mesec, brez konca na obzorju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

Bwaze6 ::

Čakaj, da ugotovijo, da "cepivo čez nekaj tednov" pomeni tako majhne pošiljke, da niti ranljivih ne bomo precepili do naslednje jeseni...

Bwaze6 je izjavil:

Čakaj, da ugotovijo, da "cepivo čez nekaj tednov" pomeni tako majhne pošiljke, da niti ranljivih ne bomo precepili do naslednje jeseni...

In da ugotovijo, da od "prvega smo cepili" do "prvi cepljeni je odporen na bolezen" mine mesec dni.

KG-348 ::

jaz ne vem če to sploh vredno...se mi zdi da bi bilo bolje če bi dali obvezno nošenje mask in da bi ljudje ki živijo v gospodinjstvih z ogroženimi skupinami bili upravičeni do dela od doma oziroma da so pač doma dokler se zadeva ne umiri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Okapi ::

Bwaze6 je izjavil:

Saj je že zdaj precej jasno, da pred koncem aprila ne bo na voljo dovolj cepiva niti za vse, ki so na prednostnih seznamih.

Okapi je izjavil:

Saj je že zdaj precej jasno, da pred koncem aprila ne bo na voljo dovolj cepiva niti za vse, ki so na prednostnih seznamih.

Tega se ni za bati. Veš, najprej moraš imeti prednostne sezname in ne vidim nobenega dokaza, da 'naša' 'vlada' to sploh ve.

;-) ::

Okapi je izjavil:

Bwaze6 je izjavil:

zaboga, kaj še nimamo prekuženosti v DSOjih? če že vse leto poslušamo kako tolče po DSOjih, pa zdravstveni delavci so že tudi vrjetno preko 50% gpede na to da jih je v vsakem UKC konstantno 100-150 na bolniškem staležu.

Rabimo samo čas, nobenega cepiva in nobenih večjih ukrepov, narava pa bo uredila ravnovesje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

;-) je izjavil:

Rabimo samo čas, nobenega cepiva in nobenih večjih ukrepov, narava pa bo uredila ravnovesje.

In nekje 40 tisoč mrtvih.

Kar smo že nabrali + Celje

Če zdravstveni sistem ne popusti pod pritiskom, seveda.

smrekar ne bluzi. Gantar pravi da imamo aktivno okuzenih 400.000+ (1/2 delovno aktivnega prebivalstva) torej smo vsaj na petini že.

FoxKnox ::

Vladi teče voda v grlo, s neustavljivim širjenjem okužb se zmanjšuje masa ljudi željnih cepljenja. Najbolj ranljivi umirajo, ostali prebolevajo.Kdo pa se bo cepil, če bo kovid 19 že prebolel?
Verjetno le tisti, ki se je komaj zlizal.
Kmalu se bo izteklo eno leto od pojava virusa in epidemiologi še vedno trdijo, da ne poznajo vseh posledic virusa, da bi lahko zagotovo vedeli koliko in koliko časa smo v primeru prebolenja varni pred novo okužbo.Tukaj nekaj zelo smrdi. Ali " praznijo " DSO - je ali pa načrtno preprečujejo prekuževanje populacije, da se bo cepljenje izvajalo v dogovorjenem številu, za katero so verjetno že prejeli provizije (podkupnine).To bo jasno po približno 50 % precepljenosti, ko bodo znani ukrepi ali omejitve za tiste, ki ne bodo cepljeni.
Še nasvet : Protitelesa na kovid vam 100 % in brezplačno ugotovijo na krvodajalski akciji. Stane vas samo 3 litre.

RedDrake ::

Smrekar1 je izjavil:

Se pravi, ko Krek ugotavlja, da bi lahko bilo 90.000 mrtvih je to diletantstvo brez primere.
Ko to ugotavlja Matty Smrekar, freelancer, pa je to vrhunec deduktivnega sklepanja in prave znanosti.

evo še vir, tvojega se prosim.

RedDrake ::

Če je to res (je zgolj špekulacija), potem tudi on ve, da je totalna neumnost sedaj zapirati - pa vseeno grozi z odstopom če ne bo po njegovo.
Morda je imel v mislih, da je potencialno izpostavljene 1/2 delovne populacije.
Morda je pa samo še večji diletnat kot Krek.
Kdo bi vedel.

Smrekar1 je izjavil:

;-) je izjavil:

Seveda imaš potem še ostale goodije divjega prekuževanja. Ogromno dolgotrajnih bolniških iz česar sledi sesuvanje gospodarstva. Več kot daš virusu možnosti večja je možnost za se razvije sev na katerega prekuženi/cepljeni niso odporni. Dolgoročne posledice prebolele bolezni. i.t.d.

3p ::

;-) je izjavil:

evo še vir, tvojega se prosim.

Gantar je v splošnem še kar normalen, za to ablast.
Ampak številke mu pa delajo probleme.

Če bi to držalo, počakamo še en teden, pa je korona mimo.

Isto je imel pred zaprtjem težave z eksponentno funkcijo. Nič mu ni bilo jasno glede potreb po posteljah, številu okuženih... Če bi mu bilo, bi verjetno pravočasno zagnal paniko. ;((
««
120 / 175
»»