» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
119 / 175
»»

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

Najbolj se na vse požvižga Kacinov Jelko ki je PO TEM, ko je nas oštel kako nismo pridni, v zaprtem prostoru dal dol masko in ga je ujela kamera, verjetno zaradi utrujenosti kot Krekster...

In? Ker so oni budale, bodimo še mi?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

lexios ::

zmaugy je izjavil:

lexios je izjavil:

Si prepričan, da slamnatih mož ne pretepaš ti? Sploh veš zakaj Gantar predlaga zaustavitev celotnega gospodarstva, npr. industrije, za 14 dni?

Meni je graf na covid sledilniku zelo zgovoren.

Res? Tale tudi?: https://slo-tech.com/forum/t773723/p695...

Kaj pa ta?:

Mi pol lahko razložiš kateri ukrep je kje prijel, da bomo za naslednjič vedeli ali je bolje najprej prepovedat prodajo tehničnih izdelkov ali znižat davek na luksuzna vozila?

zmaugy ::

SuperKripto je izjavil:

Ja, to je izmikanje odgovoru. Torej ali lahko zaupas organizacijam, ki so na podlagi evropskih raziskav fejkale pandemijo leta 2009?

Nekdo, ki mora zaradi svojih nebuloz zamenjati toliko nickov, kot si jih moral ti, ni kredibilen.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

SuperKripto ::

zmaugy je izjavil:

SuperKripto je izjavil:

Ja, to je izmikanje odgovoru. Torej ali lahko zaupas organizacijam, ki so na podlagi evropskih raziskav fejkale pandemijo leta 2009?

Nekdo, ki mora zaradi svojih nebuloz zamenjati toliko nickov, kot si jih moral ti, ni kredibilen.

Lepo in vztrajno se izmikas odgovoru. Kar pove veliko vec, kot ce bi preprosto odgovoril na enostavno vprasanje.

@lexios:

tale graf mi čisto zadostuje

Edit: prvi graf iz sledilnika. Ne znam ga skopirat sem, dežurnega infektologa iz UKC sem poklical, da mi svetuje, kako prilepim graf sem, ampak trenutno je zaseden. ITjevcev pa nočem spraševat, ker lažejo.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

dexterboy je izjavil:

ČIMPREJ pojdi narediti CT/MR glave...delajo se ti tvorbe, ki škodljivo vplivajo na tvoje razmišljanje! Da ne bo prepozno in končaš kot Covid žrtev!

Been there, done that. So odstranil kar je bilo treba odstranit. Kaj je tvoj izgovor?

dexterboy je izjavil:

Jaz sem še boljši!!! Dnevno skozi več občin, stalno med folkom... jest sem CAR!!!

vem.

Zgodovina sprememb…

zmaugy se ocitno izmika odgovoru. Zakaj le? Je res tako tezko vprasanje? Seveda ne. Kot vidite, je vprasanje zelo preprosto, ki ga lahko odgovori tudi majhen otrok.

SuperKripto je izjavil:

Koliko ljudi je umrlo zarad ukrepov, ker jih ne sprejemajo v bolnico? se zavedate odgovornosti? Koliko ljudi je naredilo samomor zarad financnih in dusevnih stisk. Koliko ljudi je zgubilo sluzbo? Koliko jih ima probleme z dihanjem zarad dolgotrajnega nosenja mask. Zakaj vse to? Zarad gripi podobnem virusu?

Koliko ljudi manj je umrlo zaradi gripe? Koliko manj zaradi čistejšega zraka po mestih? Koliko manj je naredilo samomore zaradi strtega srca? Butl.

ajdov ::

el_bahattee je izjavil:

SuperKripto je izjavil:

el bahate, vi pa ne delate skodo, ce zapirate drzavo po nepotrebnem in zadolzujete drzavljane? Da zarad tega ljudje zgubljajo sluzbe, da ne morejo normalno dihat zrak zunaj cez masko? Da se ne sprejema kriticno bolnih z drugimi boleznimi v bolnico. A se vi zavedate svoje odgovornosti?

Počasi, počasi. Kaj pa dela naša vlada drugače kot ostale države EU?
Ukrepi so namenjeni, da se čimprej prebrodi krizo, nihče ne mara lockdown-a in gospodarske škode, ampak prvo je zdravje. Si videl, kaj se je zgodilo spomladi v Lombardiji? Bi rad, da se kaj takega zgodi pri nas? Ne verjameš zdravnikom, ki opozarjajo, da se sistem preobremenjuje?
Glede zadolževanja pa tudi ne razumem, kaj bi rad povedal - vse države se zadolžujejo, saj to je edini način, če hočeš pomagati zaposlenim, ki imajo izpad.

Prej ko nasprotniki ukrepov (ali vlade) pogruntajo, da je za vse bolje, da se vsi držimo ukrepov, bolje bo.

Če res ne bi marali lockdowna, ga ne bi imeli. Lockdown je izključno politična rešitev.

SuperKripto je izjavil:

zmaugy se ocitno izmika odgovoru. Zakaj le? Je res tako tezko vprasanje? Seveda ne. Kot vidite, je vprasanje zelo preprosto, ki ga lahko odgovori tudi majhen otrok.

Tvoj track record je problem. Škoda mojega časa zate.
Biseri...
neumnosti.

dexterboy ::

Greš pančkat, zmaugy? Nočko, lepe sanje, cmok cmok na lička ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

SuperKripto je izjavil:

Kot vidimo si nazaj. :D S svojimi blodnjami vred. Sem kar naveličan tvoj nick dodajat v skripto.

dexterboy je izjavil:

A ti greš pa dežurat na UKC?
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

Postavil sem cist legit vprasanje, na katerega se izmikate odgovorit na vse pretege. Ja, ce nekdo zastavi vprasanje so to blodnje, ker vi ne zelite odgovrit. Itak, zelo dober izgovor. Not.

;-) ::

Medtem v DZ

nergac ::

zmaugy je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Pobjedoje, zakaj ne greš ti dežurat v UKC?

Ker si nesposoben.

Lupčka in nočko. 8-)

Sem kliknil google search za sliko in prisel do twitterja rumenih jopicev. Na prvem twittu nekaj pisejo o katolikih, pravoslavcih, protestantih. Pozabili pa so na vero svojih pradedkov, staroverstvo.
https://twitter.com/rjopici

nergac ::

Zeh.

Ce ne ves, kdo si, se ocitno z vami lazje manipulira. Pozanimaj se kaj in kdo si. pa kaj vam je bilo vsiljeno. Kdaj in zakaj. Ce ne boste, se bodo z vami lazje igrali. Ocitno.

nergac je izjavil:

zmaugy je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Pobjedoje, zakaj ne greš ti dežurat v UKC?

Ker si nesposoben.

Lupčka in nočko. 8-)

Ne, ne, urgenca v bolnicah bo začela zaposlovat IT fach-nekaje, ki res obvladate medicino - sicer ljubiteljsko in za hobi, ampak strast in ljubezen premagata vse (tudi strokovne ) ovire. :))

PS: Kaj je to “Pobjedoje”? Kakšen nov virus? Posebna lopatka za viruse?
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

;-) ::

ista skripta kot za covid umrle.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

zmaugy je izjavil:

@lexios:

Edit: prvi graf iz sledilnika. Ne znam ga skopirat sem, dežurnega infektologa iz UKC sem poklical, da mi svetuje, kako prilepim graf sem, ampak trenutno je zaseden. ITjevcev pa nočem spraševat, ker lažejo.

Tale?:

No prav, saj lahko mi tudi na tem grafu razložiš kateri ukrepi od oktobra dalje učinkujejo in kako? Ali pa morda to po tvojem ni pomembno in sprejmeš vse kar sprejmemo, lahko tudi prepoved petja na balkonih npr.?
Lahko tudi na logaritemski skali:

Katera stranka se bori za slovensko avtohtono vero? Za vero, ki jo je opisoval Preseren pri krstu pri savici, o staroverstvu. Katera stranka se bori za to? Nobena? Toliko o tem.

lexios je izjavil:

zmaugy je izjavil:

@lexios:

Tale?:

No prav, saj lahko mi tudi na tem grafu razložiš kateri ukrepi od oktobra dalje učinkujejo in kako? Ali pa morda to po tvojem ni pomembno in sprejmeš vse kar sprejmemo, lahko tudi prepoved petja na balkonih npr.?
Lahko tudi na logaritemski skali:

Ja, ta graf sem mislil. Glede na to, da so sprejeli toliko ukrepov naenkrat, si ne domišljam, da VEM, kateri točno je bil.
Ukrepe so metali ob steno in nekaj se je očitno prijelo, sicer bi bila slika drugačna.
Zato je pa treba to vlado zamenjat in potem premisliti in iti naprej, ker ta vlada nima kredibilnosti.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Ne se kregati, vsaka stvar je za nekaj dobra. Po slovenskih in evropskih cestah se, v zadnjih par ali par desetih letih, ni dalo tako goniti z avtom. Ker se nisem še naveličal, naj lockdown-e še za par mesecev podaljšajo. Meni je čisto všeč.
Pa še po štacunah mi ni treba laziti. Mulci po netu naročajo. To je bilo šele mukotrpno.
Hoteli so poceni, kamorkoli greš.
Turistične točke na odprtem prazne in zastonj. Parkirnin ni.
Res sami plusi. Le kakšna oštarija z dobro hrano manjka, pa bi bilo idealno.

Ja, ta graf sem mislil. Glede na to, da so sprejeli toliko ukrepov naenkrat, si ne domišljam, da VEM, kateri točno je bil.
Ukrepe so metali ob steno in nekaj se je očitno prijelo, sicer bi bila slika drugačna.

Ne boš verjel, če ti namignem, da glede na to statistično dato lahko razbereš, da tudi če od začetka novembra dalje ne bi sprejeli prav nič novega, skoraj popolnoma enaka!? ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

feryz je izjavil:

Ne se kregati, vsaka stvar je za nekaj dobra. Po slovenskih in evropskih cestah se, v zadnjih par ali par desetih letih, ni dalo tako goniti z avtom. Ker se nisem še naveličal, naj lockdown-e še za par mesecev podaljšajo. Meni je čisto všeč. Pa še po štacunah mi ni treba laziti. Mulci po netu naročajo. To je bilo šele mukotrpno. Hoteli so poceni, kamorkoli greš. Turistične točke na odprtem prazne in zastonj. Parkirnin ni. Res sami plusi. Le kakšna oštarija z dobro hrano manjka, pa bi bilo idealno.
Če odprejo "Lesniko" pa "Gostilno pri Gašperju", je čisto dovolj ;)

lexios je izjavil:

Ne boš verjel, če ti namignem, da glede na to statistično dato lahko razbereš, da tudi če od začetka novembra dalje ne bi sprejeli prav nič novega, skoraj popolnoma enaka!? ;)

Glede na graf je bilo vse omejevanje od 13.11. naprej brez veze.

Edit: Glede na inkubacijsko dobo imaš prav, od cca 01.11. je bilo prdenje v veter.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

ajdov ::

Zato je pa treba to vlado zamenjat in potem premisliti in iti naprej, ker ta vlada nima kredibilnosti.

zdaj bi mogli vzet nekaj testnih občin in v njih probali preklicat različne ukrepe pa da vidimo kaj bo

ajdov je izjavil:

zdaj bi mogli vzet nekaj testnih občin in v njih probali preklicat različne ukrepe pa da vidimo kaj bo

Naj prekličejo omejitev na občine in omejijo na regije. Za začetek. Pa maske zunaj so tudi BS. Tehnicne trgovine naj omejijo št. kupcev na m2. In potem čez 14 dni še sprostijo še kaj, če ne bo poslabšanja. Se bo tudi folku manj trgalo in bojo bolj upoštevali.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

;-) je izjavil:

Medtem v DZ

V DZ so torej špecarji. Po domače povedano.

Trgovine so zaprli pred 15 dnevi če se ne motim, in zaj ko bi mogli bit rezultati, grejo okužbe spet gor. Tko da to izpade mal brez veze.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

LeQuack ::

To je zaradi Miklavža da zdaj raste.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Miklavž je bil par dni nazaj. Testirajo z hitrimi testi in to se zaj pozna, pa prec panika, pa ta bi to, uni bi odstopu....prava štala, no ampak če pogledamo je mal panike tud že v Avstriji in tud Nemčiji. Pa tam še ni konec sveta, je pa res, da tam niso "svetovni rekorderji" po št. umrlih na 100.000 prebivalcev.

ajdov je izjavil:

Natanko moj predlog za oranžne regije! S tem, da policija nadzira morebitne migracje med regijami in ima kar se tega tiče 0 toleranco, namesto, da se po mestu lovi mularijo, ki je burek na samotni klopci.

Telbanc je izjavil:

;-) je izjavil:

Medtem v DZ

Trgovine so zaprli pred 15 dnevi če se ne motim, in zaj ko bi mogli bit rezultati, grejo okužbe spet gor. Tko da to izpade mal brez veze.

Ker določen delež okužb izvira iz žarišč na delovnih mestih in sekundarno v družinskem krogu, lahko pričakuješ, da bo konec decembra in začetek januarja porast okužb, vsaj minimalen, ne glede na ukrepe... To pa morda niti nima tako velikega vpliva na zdravstvo oz. zasedenost postelj v bolnišnicah, ker večji del teh okužb žurerji prebolijo doma... Če se v DSO-jih in zdravstvu ustrezno pripravi, npr. v tem času poveča testiranje zaposljenih in rizičnih skupin in prične testirat ter izdajat odločbe za samokaranteno vsem rizičnim družinskim stikom + prepiše nadzor oz. jasna pravila za kršenje samokarantene... se lahko več doseže kot z zapiranjem trgovin!

Se bo tudi folku manj trgalo in bojo bolj upoštevali.

Folku se bo manj trgalo tudi, če Hojs nepreklicno odstopi, recimo. Kacin, Krek itd. plača kazen... Ampak ja... Če sprostiš ukrepe v oranžnih regijah, ima to tudi psihološki učinek.

Zgodovina sprememb…

LeQuack je izjavil:

Hja očitno je imel Miklavž korono, ko je raznašal darila. Bebec se ni držal karantene.

Yohan del Sud ::

Še malo semirelevantnega infota. Mesto Manaus na Brazilskem ima približno toliko prebivalcev kot Slovenija. Velja za eno redkih mest, ki naj bi se prekužilo (cca 66%). Mrtvih cca, 4000+. Res pa je, da je prebivalstvo precej mlajše od slovenskega. Vseeno, če čez palec matematiziram, bi rekel, da smo v Sloveniji nekje na 15%.
www.strancar.com

lexios je izjavil:

Telbanc je izjavil:

;-) je izjavil:

Medtem v DZ

Ker določen delež okužb izvira iz žarišč na delovnih mestih in sekundarno v družinskem krogu, lahko pričakuješ, da bo konec decembra in začetek januarja porast okužb, vsaj minimalen, ne glede na ukrepe... To pa morda niti nima tako velikega vpliva na zdravstvo oz. zasedenost postelj v bolnišnicah, ker večji del teh okužb žurerji prebolijo doma... Če se v DSO-jih in zdravstvu ustrezno pripravi, npr. v tem času poveča testiranje zaposljenih in rizičnih skupin in prične testirat ter izdajat odločbe za samokaranteno vsem rizičnim družinskim stikom + prepiše nadzor oz. jasna pravila za kršenje samokarantene... se lahko več doseže kot z zapiranjem trgovin!

Se bo tudi folku manj trgalo in bojo bolj upoštevali.

Folku se bo manj trgalo tudi, če Hojs nepreklicno odstopi, recimo. Kacin, Krek itd. plača kazen... Ampak ja... Če sprostiš ukrepe v oranžnih regijah, ima to tudi psihološki učinek.

Porast okužb bo lahko večji ampak glede na starostno strukturo okuženih bi lah padlo št. bolnikov v bolnišnicah in bi sprostili vsaj trgovine zaj pred novim letom, ker bo škoda drgač zelo velika. Število bolnikov na mašinah se je namreč zmajnšalo, število vseh pa povečalo. To tud nekej pove.

Mislim da zapiranje gospodarstva ne pride v poštev. Če je res že polovica vseh ki delajo okuženih, kot je blo na TV ju...bo to itak samo izvenelo, v tem segmentu populacije, ker bo kmal prekužena.

Yohan del Sud je izjavil:

Še malo semirelevantnega infota. Mesto Manaus na Brazilskem ima približno toliko prebivalcev kot Slovenija. Velja za eno redkih mest, ki naj bi se prekužilo (cca 66%). Mrtvih cca, 4000+. Res pa je, da je prebivalstvo precej mlajše od slovenskega. Vseeno, če čez palec matematiziram, bi rekel, da smo v Sloveniji nekje na 15%.

Jaz sem večji optimist glede tega, smo na okoli 30%.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Zapiranje gospodarstva in dodatni lockdown pred januarjem niti nima smisla, pomeni le več udeležencev in orgij v Bruslju... Itaq je večina novembrskih ukrepov že namenjena lizanju določenih akterjev v vladi po jajcih. >:D

Massacra ::

lexios je izjavil:

Zapiranje gospodarstva in dodatni lockdown pred januarjem niti nima smisla, pomeni le več udeležencev in orgij v Bruslju... Itaq je večina novembrskih ukrepov že namenjena lizanju določenih akterjev v vladi po jajcih. >:D

Vsakršen lockdown je dejansko nesmiselen, če se ne izvede ustreznih ukrepov v skupini najbolj rizičnih!

Yohan del Sud ::

Po smrtnosti na malijon smo sedaj na 10 mestu, pred USA. GO SLOVENIA. Champion of the World!
www.strancar.com

Reycis ::

1:Ali je smrtnost narasla ali ne je zdaj, ko je zdravstvo že skoraj celo leto sabotirano z ukrepi, povsem nerelevanten podatek. NE VEMO v kolikšni meri je ta povečana umrljivost posledica covida ali pa ukrepov proti covidu.
2:Učinkovitost nobenega ukrepa ni bila merjena z znanstveno metodo npr. s kontrolno skupino. Zaradi tega dejansko ne vemo za noben ukrep v kolikšni meri je učinkovit in če opravičuje sorazmernost posega v svoboščine.
3:Ukrepi morajo biti takšni, da so izvdedljivi. Če se ljudje ne držijo nekega ukrepa to ne pomeni, da so ljudje slabi, ampak, da je ukrep slab. Poleg tega je podaljševanje ukrepov z razlago "ker se jih nismo držali" naravnost kriminalno. Za tiste, ki so se jih držali (in to je večina) ni to nič drugega kot oblika kolektivnega kaznovanja.
4:Od države moramo zahtevat, da prepove kakršnokoli diskriminacijo na podlagi tega ali si cepljen ali ne.
Diversity is our greatest strength

BBB ::

Gre za razpravo pred senatnim odborom glede uporabe obstoječih zdravil in terapij za boj proti COVID-19. Tudi za antimaskerje in nasprotnike lockdowna se najde nekaj namigov.

V videu so pomembni predvsem prispevki Perre-ja Kory-ja prvič, drugič in tretjič glede zdravljenja z ivermectinom.

Ivermectin je izredno uspešno zdravilo proti COVID-19 v vlogi profilaktika (preventivno preprečevanje okužbe), za lajšanje simptomov obolelih in občutno zmanjšanje števila smrti. Je brez večjih stranskih učinkov (te se običajno pripisuje simptomom zdravljene bolezni), je poceni in preizkušeno zdravilo. Kako doseči, da se bo pri nas uporabljalo ivermectin proti COVID-19???? Je tu kakšen dohtar, ki bi lahko pri nas sprožil uvedbo zdravljenja z ivermectionom???? Kdaj se bo ukrepalo?????? Ivermectin bi praktično zaključil zgodbo s COVID-19 - vsaj v okviru razsežnosti trenutnih ukrepov.

Raziskave glede ivermectina v zvezi s COVID-19

Mato989 ::

el_bahattee je izjavil:

;-) je izjavil:

Igrajo neko bedasto igro mask, ker smo pač debilen narod ki se še nikoli ni ničemur uprl.

Kako enim še kar ni jasno, da ukrepi ne morejo delovati, če se jih ne drži dovolj ljudi? Če tretjina ljudi v anketi prizna, da ne jemlje resno ukrepov, potem nobena vlada ali strokovni svet ne more delat čudežev. In kar je še večja neumnost je to, da ti še pozivaš k nespoštovanju ukrepov. S tem pa delaš škodo vsem, tudi sebi. Potem pa boš spet kritiziral vlado, da ukrepi ne delujejo. Čisti nonsense.

Kako enim ni jasno da ce se szroka kot je krek ne drzi ukrepov in ce se govorrc ki nam zuga kako smo poredni ne drzi se jih mi tudi ne bomo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

feryz ::

Če laž dovolj dolgo ponavljaš, postane resnica.

Ljudje se ne držijo ukrepov.
Janez pravi, če zapremo regije, se bo stanje izboljšalo.
Janez pravi, če zapremo še gostilne se bo stanje zagotovo izboljšalo.
Janez pravi, če zapremo še šole, se bo stanje sigurno izboljšalo.
Janez pravi, če zapremo še trgovine, knjižnice in občine, se bo stanje sto procentno izboljšalo.
Janez pravi, če prepovemo še alkohol, se bo stanje zilijon procentno izboljšalo.
Če uvedemo 24 urno policijsko uro, zapremo vse trgovine in ukinemo vse gospodarstvo ....

Ljudje se ne držijo ukrepov. Janez, pejmo raje v Izrael in ZDA.

Mr.B ::

lexios je izjavil:

Glede na to da čas od okuzbe do simptovom trajajo X ddni.
SEdaj pa ti obrazloži od kje ti podatki, da se simptomi pojavijo takoj.
Ko boš to razčistil, ti bo tudi graf bolj jasen. Pač samo namignem da ne boš vlekel napačne zaključke, kot sinonim vostok.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B je izjavil:

lexios je izjavil:

Glede na to da čas od okuzbe do simptovom trajajo X ddni.
SEdaj pa ti obrazloži od kje ti podatki, da se simptomi pojavijo takoj.
Ko boš to razčistil, ti bo tudi graf bolj jasen. Pač samo namignem da ne boš vlekel napačne zaključke, kot sinonim vostok.

...14 dnevni zamik upoštevan. ;((

Zgodovina sprememb…

LeQuack je izjavil:

Za povečanje okužb je kriv Miklavž, ker hodi od hiše do hiše...

Yohan del Sud je izjavil:

Po smrtnosti na malijon smo sedaj na 10 mestu, pred USA. GO SLOVENIA. Champion of the World!
Statistično smo po številu samomorov stalno bili med Top Ten ;)

darkolord ::

SuperKripto je izjavil:

Kako to da je gripa skoraj izkoreninjena. Pravijo da zato, ker se je uvedel korona ukrep, ki ocitno deluje. Ko jih vprasas, zakaj se korona se zmeraj siri, se bolj kot prej. Potem pa recejo, zato, ker ljudje ne spostujejo ukrepov. A res. A za gripo jih pa spostujejo?
Tako je, ukrepi ki so dovolj za gripo, za covid niso dovolj.
««
119 / 175
»»