Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
digitalcek ::
Antivakcinerji spet napadajo...
Nič ne napadajo. Le UPRAVIČENO dvomijo v posledice cepljenja. Ker NIHČE ne ve, ali bodo pri komu kakšne posledice, ali ne...
Razen če je za elito kakšno drugo, manj nevarno, oziroma nenevarno cepivo? Mislim, da bo tako.
Politikov v špici pač ne bodo šli tamanit, še posebej, če podpirajo njihovo agendo.
lexios ::
Urbano#Desno je izjavil:
Eh smrekc si naiven. Neznan vir je večinoma kar dobro znan le oseba ga ni želela sporočiti. Tudi delovno mesto je tak fajn priročen izgovor.
Kako naj kdo sploh ve, kje se je okužil? Če si bil na veselici, in ne poznaš nobenega, ki bi bil tam okužen, kako lahko veš, da si se okužil prav na veselici, in ne v trgovini, ali v dvigalu v bloku, ali od tipa, ki je prinesel pizzo...
Pri NIJZ te vprašajo, kje si se najverjetneje okužil in v večini primerov je najbolj pošten odgovor "ne vem". Sicer bi ti pa NIZJ moral povedati, kje si se okužil, ne pa da oni tebe sprašujejo NIZJ ima podatke, ali je kdo v tvojem bloku okužen, ti tega ne veš. NIJZ ve, ali je bila prodajakla v trgovini, kamor hodiš, okužena, ti tega ne veš.
NIJZ je pač povsem odpovedal pri sledenju stikov. Nimajo pojma, koliko okuženih se je vozilo na istem avtobusu, ne vedo, koliko okuženih hodi v isto trgovino... Kar vedo, pa ne povedo - recimo, v katerih podjetjih so okuženi, v katerih blokih...
Če tega, da niso izdajali karantenskih odločb niti ne omenjamo.
Je pač lažje na slepo obtožit ljudi, da zunaj ne nosijo mask in zvečer množično žurajo. Ali da se v službi, ko gredo na malico, preveč "sprostijo".
Se strinjam!
Primer iz naše regije - ko so se začeli pojavljat posamezni okuženi, nihče ni vedel kje so se okužili. Urbanodesni in Beovičke bi zlahka trdili, da v garažah skupaj popivajo... Kje so žarišča je postalo jasno šele, ko so v podjetjih kupili teste in testirali vse zaposljene - rezultat pa zelo zanimiv: 90% vseh okuženih v tej regiji je zaposljenih v proizvodnji/industriji (ali družinskih članov zaposljenih), kjer so s testi potrdili okužbo pri velikem delu zaposljenih. Slednji, da so okuženi sploh niso vedeli!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
sunshine403 ::
Tega tule nihče ne podpira.
Jaz podpiram... vsaj odprtje smucarske sezone Avstrijci zalaufajo naprave (za lokalne in enodnevne goste, ker hoteli ostajajo zaprti) z 18.12., se pred tem pa sole in trgovine. Sicer se nikoli v tej korona zgodbi nismo zgledovali po Avstrijcih, zato predvidevam, da se bo pri nas to odprlo kaksen dan prej ;) Sicer Kacin ze cel teden pravi da so stevilke po bolnicah full boljse, tako da... ;)
Mi je pa realno zares cisto vseeno.... tudi ce vse odprejo verjetno nekega navala v mojih apartmajih ne bo, tako da tu bom pusil se naprej, kot ze celo leto. Drug del businessa laufa kot normalno. Za tisto, kar me pa zares pozimi matra (ja smucanje), bom pa sel iz obcine, tako kot sem do sedaj sel za vse ostale sporte ki se jih grem... cisto legalno in z vsemi papirji.
PS: Ce kdo misli, da je "ne vem kako sem se okuzil" tako neverjetno... se spomnis vseh stikov za zadnjih 14dni? Jaz jih imam skoraj nic, razen ko grem enkrat na teden v trgovino in ko kje po kaksnem gozdu ali hribu tecem mimo kaksnega sprehajalca, pa ni pod razno ne vem kdaj tocno sem kje bil za 14 dni nazaj in koga oz. koliko ljudi sem srecal.
Urbano#Desno je izjavil:
Urbano#Desno je izjavil:
Eh smrekc si naiven. Neznan vir je večinoma kar dobro znan le oseba ga ni želela sporočiti. Tudi delovno mesto je tak fajn priročen izgovor.
Res? Ker se je težko namesto tega, da ne veš, zlagat, da si se okužil v službi ali v trgovini, ali doma? "Ne obravnavani" na grafikonu so morda po tvojem evroposlanci, ki obiskujejo orgije v Bruslju?
Neobravnavani so verjetno tisti ki so preveč arogantni da bi odgovarjali.
Kam pa torej spadajo delavci v zdravstvu, ki "lažejo", da so se okužili pri delu in jim ministrstvo ni hotelo priznati okužbe na delovnem mestu? Kar se je opravičevalo s tem, da okužba na delovnem mestu (ob vsej zaščitni opremi, ki smo jo kupovali zadnji hip na brzino) ni možna; in da so bili testi pozitivni v ponedeljek ter torek (po tej logiki ministrstva naj bi se torej okužili med vikendom), skoraj zagotovo pa se jih ni testiralo vsakodnevno in se je enostavno pozabilo na nekaj dnevno inkubacijsko dobo, v kateri test ne zazna virusa... Tud oni organizirajo orgije in žurajo ob vikenih?
HulkHogan ::
Kam pa torej spadajo delavci v zdravstvu, ki "lažejo", da so se okužili pri delu in jim ministrstvo ni hotelo priznati okužbe na delovnem mestu? Kar se je opravičevalo s tem, da okužba na delovnem mestu (ob vsej zaščitni opremi, ki smo jo kupovali zadnji hip na brzino) ni možna; in da so bili testi pozitivni v ponedeljek ter torek (po tej logiki ministrstva naj bi se torej okužili med vikendom), skoraj zagotovo pa se jih ni testiralo vsakodnevno in se je enostavno pozabilo na nekaj dnevno inkubacijsko dobo, v kateri test ne zazna virusa... Tud oni organizirajo orgije in žurajo ob vikenih?
Ta je res glupa ja. Zdravnik se okuži z vsemi maskami in razkužili, če ima tvoja žena korono, moraš pa še vedno hodit v službo
Mene ni strah korone, bolj me je strah inteligentnih ukrepov naše intelektualne zdravstvene in politične smetane.
Zato ker se je poleti ugotovilo, da proračun za plače v JS, dodatke in pokojnine v nasprotnem primeru tudi ob vsem zadolževanju Sure sheme ne gre skozi... Ampak ker gre za življenja, vam noben politik ne bo odkrito povedal, da rešitve kot si kak Urbanodesno ali Facebook dev predstavlja enostavno ni, neglede na ukrepe (beri zadnje Okapijeve komentarje zgoraj, če ni dovolj jasno)...:
"Veliko ljudi nima za 14 dni rezerve. Marsikdo je zadolžen že ob tem, da redno dobiva plačo.
Pa tudi če bi res imeli vsi rezervo, za 14 dni ne moreš vseh zapreti domov, ker mora še vedno precej ljudi hoditi v službo, da lahko ti tapkaš neumnosti na internetih, da lahko kaj skuhaš za kosilo, da ti teče voda iz pipe, da so radiatorji topli, da bolnice delajo, da televizija in radio dela, da policija preprečuje vandalizem in ropanje in družinsko nasilje, da gasilci gasijo požare...
Pa celo če bi virus v teh 14 dneh uspel povsem zatreti, bi bili pač tam, kjer smo bili 1. marca, ko še ni bilo (kao) nobenega okuženega v Sloveniji. Ali 10. junija, ko niso odkrili nobenega pozitivnega. Kaj bi torej dosegli? V bistvu čiso nič. Če nismo uspeli ohraniti junijskega stanja, tudi ne bi fiktivnega decembrskega, po 14 dneh popolne zapore vsega."
"Veliko ljudi nima za 14 dni rezerve. Marsikdo je zadolžen že ob tem, da redno dobiva plačo.
Pa tudi če bi res imeli vsi rezervo, za 14 dni ne moreš vseh zapreti domov, ker mora še vedno precej ljudi hoditi v službo, da lahko ti tapkaš neumnosti na internetih, da lahko kaj skuhaš za kosilo, da ti teče voda iz pipe, da so radiatorji topli, da bolnice delajo, da televizija in radio dela, da policija preprečuje vandalizem in ropanje in družinsko nasilje, da gasilci gasijo požare...
Pa celo če bi virus v teh 14 dneh uspel povsem zatreti, bi bili pač tam, kjer smo bili 1. marca, ko še ni bilo (kao) nobenega okuženega v Sloveniji. Ali 10. junija, ko niso odkrili nobenega pozitivnega. Kaj bi torej dosegli? V bistvu čiso nič. Če nismo uspeli ohraniti junijskega stanja, tudi ne bi fiktivnega decembrskega, po 14 dneh popolne zapore vsega."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
s1m0n ::
Glede razlogov za vdor virusa v domove je Vincek dejala, da so na začetku jeseni virus v dom vnašali stanovalci, ki so prihajali s pregledov iz bolnišnic. Eden od razlogov so tudi obiski, kot tretji pa zaposleni. Ti pogosto nimajo znakov. Kot je poudarila, se virusu zagotovo ne bomo izognili, ključno pa je, da smo na njegov prihod vedno pripravljeni.
Evo tako je skoraj pri vseh boleznih, ki vdrejo v domove! Prvotno se vnos zgodi prav zaradi stikal oskrbovancev z zdravstvom (zdravnikom ali obiskom v zd. ustanovi)
darkolord ::
digitalcek je izjavil:
Nič ne napadajo. Le UPRAVIČENO dvomijo v posledice cepljenja. Ker NIHČE ne ve, ali bodo pri komu kakšne posledice, ali ne...Torej, za rajo cepivo ni testirano, ker je premalo časa. Cepivo za elito so pa testirali s časovnim strojem?
Razen če je za elito kakšno drugo, manj nevarno, oziroma nenevarno cepivo? Mislim, da bo tako.
zmaugy ::
elfer, imago, darko, kopriva, urbano, fb dev, zmaugy, mr b
If lockdowns do work, why have we then needed another (and another and another and another and another and another and another and another and another and another and another and another).
If lockdowns don't work again why have we needed another.
Either way is evidence they clearly don't.
Če plavanje deluje, zakaj sem po pol ure plavanja še vedno v vodi in ne letim po zraku?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
nekikr ::
Najbrž kaj tudi deluje ampak tega ne vemo, ker se ne zbira in ne predstavi nobenih podatkov. Ustavno sodišče je sicer reklo, da je treba za take hude posege v pravice posameznika na tedenski bazi preveriti, če so ukrepi smiselni, ampak to samo pomeni, da se na dopisni seji vsak teden sprejme, da se podaljšajo ukrepi. Brez debatiranja o tem ali je nek ukrep smiseln ali ne. Pa čeprav že režimski Fafangel pravi, da je zapiranje v občine brez pomena, pa najbrž kaj drugega tudi.
Kenpachi ::
Če ignoriraš fizikalne zakone našega vesolja, mogoče... Al pa najdemo nekoga, ki bi vtipkal "idclip" v konzolo. Že popis prebivalstva traja dlje, pa vsebuje samo zajem osnovnih podatkov.
Popis prebivalstva se ne izvaja v času zaprtja države, zaprtih mej in vsesplošnih prepovedi iti kamorkoli.
Vseeno zgorajšnje drži. Dobiš nobelovo za ukrivljanje prostora in časa, če izpelješ 2x testiranje celotnega prebivalstva v 14 dneh.
Zaraki Kenpachi.
Smrekar1 ::
Vseeno zgorajšnje drži. Dobiš nobelovo za ukrivljanje prostora in časa, če izpelješ 2x testiranje celotnega prebivalstva v 14 dneh.
Drugače sem tako za hec in iz dolgčasa že skiciral načrt. Samo garantiram, da ga ti pajaci niso sposobni izpeljati.
No, ne čisto za ta scenarij. Skiciral sem ga za 3x testiranje celotnega prebivalstva v 15 dneh (samo testiranje traja 9 dni, preostanek so rezervni dnevi če kdo zajebe in dan počitka pred naslednjo operacijo). Zadeva je v celoti izvedljiva, imamo dovolj primernih kadrov in vsega ostalega, samo rabiš nekje 20 osebkov z IQ >110, ki bodo projekt vodili. Težava je, da 40 osebkov z IQ 55 ni to, tale ekipa pa kaj boljšega nima.
Poleg tega potrebuješ nekje mesec dni priprav, tako da je za tole že prepozno. Gre se pač za nesposobno vlado, ki zajebe še v časih debelih krav, v kriznem času pa spominja na srno na cesti.
Kot namig zakaj je zadeva definitivno izvedljiva ti pošiljam tole:
Je pa to seveda stvar organizacije, kjer ta ekipa odpove v celoti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Drugače sem tako za hec in iz dolgčasa že skiciral načrt. Samo garantiram, da ga ti pajaci niso sposobni izpeljati.
No, ne čisto za ta scenarij. Skiciral sem ga za 3x testiranje celotnega prebivalstva v 15 dneh (samo testiranje traja 9 dni, preostanek so rezervni dnevi če kdo zajebe in dan počitka pred naslednjo operacijo). Zadeva je v celoti izvedljiva, imamo dovolj primernih kadrov in vsega ostalega, samo rabiš nekje 20 osebkov z IQ 110, ki bodo projekt vodili. Težava je, da 40 osebkov z IQ 55 ni to, tale ekipa pa kaj boljšega nima.
Poleg tega potrebuješ nekje mesec dni priprav, tako da je za tole že prepozno. Gre se pač za nesposobno vlado, ki zajebe še v časih debelih krav, v kriznem času pa spominja na srno na cesti.
Seveda, par extra problemov maš:
- potrebuješ mnogo ljudi, ki bodo to testiranje izvajali
- ne moreš zagotovit, da se bo izvedlo brez napak (prevoz, hramba, označevanje vzorcev, vnos v bazo)
- ne boš dosegel vseh prebivalcev v tako kratkem času.
- ne moreš zagotovit voljnosti vseh prebivalcev, da se testirajo. Nekak namerit pištolo v glavo ni zaželjeno :)
itd.
Zaraki Kenpachi.
LuiIII ::
Ne ta, ne prejšnja vlada in tudi prihodnja ne bo kriva za širjenje virusa. Najbolj smo krivi kar sami ker se pač v premajhni meri držimo nekih dokaj osnovnih pravil. Skušamo iskati luknje in opravičujemo svoje navade in razvade. Zaradi tega bomo vsi trpeli malo dlje, več jih bo brez služb, več bo kregarije in napetosti doma,... Reality check za marsikoga bi jaz temu rekel.
Kar se tiče testiranja cele populacije je pa zadeva iluzorna. Že čas porabljen za test je bistveno daljši kot pa je čas, ki ga potrebuješ na volitvah, da oddaš glas. Tudi tesiranje vzorca ni enako štetju glasovnice,... Ne bo šlo skozi in tudi če bi neko šlo, se mandeljci iz prvega odstavka tako ali tako ne bodo ničesar držali.
Kako bi sam rešil zadevo? Tako kot Italija, ki ima podobno mentaliteto prebivalstva. Lock down z vojsko. Skratka z represijo.
Kar se tiče testiranja cele populacije je pa zadeva iluzorna. Že čas porabljen za test je bistveno daljši kot pa je čas, ki ga potrebuješ na volitvah, da oddaš glas. Tudi tesiranje vzorca ni enako štetju glasovnice,... Ne bo šlo skozi in tudi če bi neko šlo, se mandeljci iz prvega odstavka tako ali tako ne bodo ničesar držali.
Kako bi sam rešil zadevo? Tako kot Italija, ki ima podobno mentaliteto prebivalstva. Lock down z vojsko. Skratka z represijo.
Invictus ::
Britanci dobijo drug teden že cepivo. Kar ne morem počakat, da vidim vpliv na krivulje. Kot sem že napisal, že sam pojav pandemije bo dal materiala za par deset let člankov in doktoratov, množično cepljenje pa še za par deset...
Glede na rezultate Gatesovega cepivo proti otroški paralizi v Indiji, bo šel graf okužb najbrž navzgor...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Najbolj smo krivi kar sami ker se pač v premajhni meri držimo nekih dokaj osnovnih pravil. Skušamo iskati luknje in opravičujemo svoje navade in razvade. Zaradi tega bomo vsi trpeli malo dlje, več jih bo brez služb, več bo kregarije in napetosti doma,... Reality check za marsikoga bi jaz temu rekel.
Jah, če se ti ne držiš pravil, ne vem zakaj sedaj kar vse vključuješ v to? Sam se popravi in ne pljuvaj po nedolžnih.
Bwaze6 ::
Britanci dobijo drug teden že cepivo. Kar ne morem počakat, da vidim vpliv na krivulje. Kot sem že napisal, že sam pojav pandemije bo dal materiala za par deset let člankov in doktoratov, množično cepljenje pa še za par deset...
Glede na rezultate Gatesovega cepivo proti otroški paralizi v Indiji, bo šel graf okužb najbrž navzgor...
Samo v statistki antivaxxerjev. Pospravi svoje blodnje tja, kamor spadajo.
s1m0n ::
Okužbe bodo definitivno šle dol, če bo toplo bo ta efekt še večji kot bi bil samo s cepivom. Bo pa ob naslednjem pojavu hladnega širitev covida verjetno manjša.
Smrekar1 ::
V planu sem imel 60 000 izvajalcev v šestčlanskih ekipah. 10 000 jih zna jemati brise (dipl.m.s., reševalci, zdravniki ustavljenih programov, zobozdravniki, idr.), 10 000 jih zna izvajati teste (laboratorijski tehniki, inženirji, analitiki, srednje medicinske sestre idr.), preostalih 40 000 jih skrbi za logistiko, red, trkanje na vrata in vpisovanje v sistem. Ti so lahko kdorkoli, brezposelni so logična prva izbira.
Del ekip gre po naslovih, del po odprtih podjetjih. Vsa morajo vnaprej pripraviti sezname testirancev. Tudi zato potrebuješ mesec dni priprav, to ni projekt na horuk.
- ne moreš zagotovit, da se bo izvedlo brez napak (prevoz, hramba, označevanje vzorcev, vnos v bazo)
Ne morem zagotoviti, da napak NE bo. Lahko pa zagotovim, da bo napak zanemarljivo malo. Ena ekipa ima normativ 12 testov na uro, 6 ur na dan. Ravno zgarani ne bodo.
Boš. V interventnem zakonu sprejemeš, da morajo vsa sredstva javnega obveščanja v državi o projektu informirati prebivalce. Vsi na dom dobijo pošto na kateri dan bodo testirani.
- ne moreš zagotovit voljnosti vseh prebivalcev, da se testirajo. Nekak namerit pištolo v glavo ni zaželjeno :)
itd.
Testiranje lahko zavrneš, ampak to pomeni 14 dni karantene brez nadomestka plače. Policija to preverja, kazni so visoke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Testiranje lahko zavrneš, ampak to pomeni 14 dni karantene brez nadomestka plače. Policija to preverja, kazni so visoke.
Glede na to, da gre za nadapokaliptično hud virus, ki je pobil že skoraj procent manj ljudi kot je bilo dosedanje povprečje, bi morda ta korak preskočili in jim poslali metek v glavo? Mislim, za zdravje gre? Zraven bi lahko pobili tudi vse, ki kakorkoli dvomijo v režim ali ukrepe, za vsak slučaj, ko gre za zdravje ne moreš biti dovolj previden.
energetik ::
Kar se tiče testiranja cele populacije je pa zadeva iluzorna. Že čas porabljen za test je bistveno daljši kot pa je čas, ki ga potrebuješ na volitvah, da oddaš glas.No ja, bil sem že na 3 testih v drive-inu, pa sam test trajal nekje 1min, za otroka 1,5min. Jaz več časa porabim na volišču za podpis, obkrožanje in oddajanje.
BigBoss ::
Almost 700,000 driven into poverty by Covid crisis in UK, study finds
Total includes 120,000 children, according to thinktank that is calling for anti-poverty strategy
Bolje lačni otroci kot pa da Bezosu ne gre dobiček gor.
Total includes 120,000 children, according to thinktank that is calling for anti-poverty strategy
Bolje lačni otroci kot pa da Bezosu ne gre dobiček gor.
V planu sem imel 60 000 izvajalcev v šestčlanskih ekipah. 10 000 jih zna jemati brise (dipl.m.s., reševalci, zdravniki ustavljenih programov, zobozdravniki, idr.), 10 000 jih zna izvajati teste (laboratorijski tehniki, inženirji, analitiki, srednje medicinske sestre idr.), preostalih 40 000 jih skrbi za logistiko, red, trkanje na vrata in vpisovanje v sistem. Ti so lahko kdorkoli, brezposelni so logična prva izbira.
Del ekip gre po naslovih, del po odprtih podjetjih. Vsa morajo vnaprej pripraviti sezname testirancev. Tudi zato potrebuješ mesec dni priprav, to ni projekt na horuk.
Ne morem zagotoviti, da napak NE bo. Lahko pa zagotovim, da bo napak zanemarljivo malo. Ena ekipa ima normativ 12 testov na uro, 6 ur na dan. Ravno zgarani ne bodo.
Boš. V interventnem zakonu sprejemeš, da morajo vsa sredstva javnega obveščanja v državi o projektu informirati prebivalce. Vsi na dom dobijo pošto na kateri dan bodo testirani.
itd.
In to bi ti uspelo izvest, za vseh 2.050.189 prebivalcev (latest številka v registru 2011). V 14 dneh. Dvakrat. Kul.
Zaraki Kenpachi.
Glede na to, da gre za nadapokaliptično hud virus, ki je pobil že skoraj procent manj ljudi kot je bilo dosedanje povprečje ....
Manj ? Res ? Torej tole laže, mar ne, Zarota !!!.
Ja, daj za celo leto skupaj podatke*. Pa upoštevaj to, kar piše v opombah. Hint: japonska je imela Oktobra več samomorov kot covid smrti v celem letu. Si sploh predstavljaš kako hudo dober je tam covid sledilnik, koliko vijolične in rdeče barve je šele tam za potrjene** covid smrti?
*Ne vem zakaj https://www.stat.si/StatWeb/Field/Index... tule ni več mogoče dobiti podatkov za 2020. Prejšnji teden so še bili. V najhujši galaksijski zombipokalipsi bi pričakoval, da lahko prideš do tako osnovnega podatka
**Potrjene v smislu, da je vsaka smrt covid smrt, če je nekdo prej poziviten, kar so končno tudi naši priznali
Mato989 ::
Ne ta, ne prejšnja vlada in tudi prihodnja ne bo kriva za širjenje virusa. Najbolj smo krivi kar sami ker se pač v premajhni meri držimo nekih dokaj osnovnih pravil. Skušamo iskati luknje in opravičujemo svoje navade in razvade. Zaradi tega bomo vsi trpeli malo dlje, več jih bo brez služb, več bo kregarije in napetosti doma,... Reality check za marsikoga bi jaz temu rekel.
Treba je razumet da samo preživet ni smisel življenja, in dokler boste govorili kot da je, in izhajali iz tega, je pač vsaka nadaljnja odločitev napačna...
Pomislite kaj bi radi, od jutri naprej raje vsak dan ŽIVELI do 70tega in umrli, ali bi raje od jutri bili do 120 na aparatih v umetni komi...
To je ekstremizirana verzija Covida... jaz se odločim za prvo in verjamem da večina tudi...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Fritz ::
To je ekstremizirana verzija Covida... jaz se odločim za prvo in verjamem da večina tudi...
Sociopati niso večina in normalni ljudje ne delajo primerjav, ki so žalitev za razum.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Facebook dev ()
LeQuack ::
Podjetja sama pravijo, da oni niso vir okužb.
"Predstavniki gospodarskih organizacij so, kot člani Sveta za konkurenčno in stabilno poslovno okolje, uvodoma izpostavili, da so neutemeljene trditve, da so delovna mesta glavni vir okužb. Izpostavili so, da so podjetja poskrbela tako za varno delovno okolje in zaščito zaposlenih, kot tudi za njihovo varno preživljanje odmorov. Zato so zavrnili analizo, ki je temeljila na telefonskih anketah, v katerih so okužene spraševali, kje mislijo, da so se okužili. Tak pristop dojemajo kot nestrokoven in tudi škodljiv, saj ustvarja povsem zgrešeno sliko dejanskih tveganj."
https://www.gov.si/novice/2020-12-02-po...
"Predstavniki gospodarskih organizacij so, kot člani Sveta za konkurenčno in stabilno poslovno okolje, uvodoma izpostavili, da so neutemeljene trditve, da so delovna mesta glavni vir okužb. Izpostavili so, da so podjetja poskrbela tako za varno delovno okolje in zaščito zaposlenih, kot tudi za njihovo varno preživljanje odmorov. Zato so zavrnili analizo, ki je temeljila na telefonskih anketah, v katerih so okužene spraševali, kje mislijo, da so se okužili. Tak pristop dojemajo kot nestrokoven in tudi škodljiv, saj ustvarja povsem zgrešeno sliko dejanskih tveganj."
Quack !
digitalcek je izjavil:
Nič ne napadajo. Le UPRAVIČENO dvomijo v posledice cepljenja. Ker NIHČE ne ve, ali bodo pri komu kakšne posledice, ali ne...Torej, za rajo cepivo ni testirano, ker je premalo časa. Cepivo za elito so pa testirali s časovnim strojem?
Smo brali, da so se nakatera cepiva testirali pet, pa tudi 10 let. Tu pa se "mudi", zelo mudi.
Sicer pa: ti se kar cepi. Ti nobeden ne brani. Samo ne sili v to druge.
Še posebej, če nihče noče podpisati, da odgovarja za morebitne posledice cepljenja.
100.000 ali mogoče 200.000 evrov pa pride prav vsaki NORMALNI slovenski družini.
V ZDA je recimo samo STANDARDNA odškodnina za bolečine, ki jih pacient dobi zaradi morebitne neustrezne (zgrešene terapije), 50. do 60.000 dolarjev. No pa ne...
Najbrž pa tudi dosmrtne rente za najožje družinske člane niso rariteta... Domnevam, da je tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: digitalcek ()
jest10 ::
To pol zgleda takole. (Kopirano z alter foruma)
Danes pride moja domov iz službe in ******* kako so jih šefi v službi napadli, da ne smejo povedat, da so se ženske okužile v službi. Namreč od 10 žensk v oddelku so samo 2 "zdrave", ostalih 8 je pozitivnih zbolelih v dveh dneh.
LeQuack ::
To pol zgleda takole. (Kopirano z alter foruma)
Danes pride moja domov iz službe in ******* kako so jih šefi v službi napadli, da ne smejo povedat, da so se ženske okužile v službi. Namreč od 10 žensk v oddelku so samo 2 "zdrave", ostalih 8 je pozitivnih zbolelih v dveh dneh.
Ja, amapak gospodarska zbornica pravi da so se zihr okužile doma na martinovanju oz. kolinah.
Quack !
Okapi ::
Podjetja tako pravijo, ker se okužba na delovnem mestu uradno šteje kot poškodba na delu in morajo kriti vse stroške, odškodnino...
Saj jih ne rabimo, frizerke lahko delajo tudi od doma. Zdaj jim še računov ni treba brisati, ker jih sploh ne izdajo. Win-win.
cvalsr ::
Argica : Delodajalec mora poskrbeti za zaščito na delovnem mestu; proti poškodbam, zastrupitvam, ... in okužbam!
Potihem pa vemo, da je okužb "na delovnem mestu" nekaj več tudi zaradi 100% bolniške v primerjavi z 80% za okužbo drugje ... Na to ne 'ablast' ne statistiki niso pomislili.
Potihem pa vemo, da je okužb "na delovnem mestu" nekaj več tudi zaradi 100% bolniške v primerjavi z 80% za okužbo drugje ... Na to ne 'ablast' ne statistiki niso pomislili.
3p ::
digitalcek je izjavil:
Kar ne morem počakat, da vidim, koliko ljudi bo umrlo ali postalo invalid zaradi posledic cepiva v prvem letu, v prvih treh letih, v prvih petih letih...
Gotovo bistveno bistveno manj kot 1547, kot pri naravnem "prekuževanju" mogoče 10% slovencev s covidom, do danes.
Ampak antivaxerji se lahko tolažijo, da je tistih 1547 umrlo naravne bio smrti, tisti 1, ki ga mogoče zvije cepivo, bo pa umrl od korporacijske kemije.
Miki N ::
Ma to cepivo bo še najmanj ene 2x, 3x doživelo "naslednji mesec pa res!" situacijo - tako da vzamite "realne" časovne okvire z rezervo.
Facebook dev ::
Tudi ko se bo začelo cepit, bo trajalo še kar nekaj mesecev, da bo stanje šlo nazaj v normalo. Za to zimo se bo treba najbrž kr navadit na to kakor je. Če bomo skupaj pa še veliko trenirali in se družili, pa mogoče še malo hujše omejitve.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
you don't deserve me at my best.
harvey ::
Je kje člen, da mora maske zagotoviti delodajalec?
Maske gredo pod OVO in se uporablja smiselne določbe
Zakona o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1), kar je naloga delodajalca.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Uuu, tile podatki so pa nerodna zadeva. Na moč nerodna.
Ker se izkaže, da že nekaj mesecev nenadoma ni več smrti zaradi kapi, infarktov. zastoja srca, celo sepse.
VSE gre namreč pod "kovid smrti", pa le s težavo "naberemo" tistih 2000 smrti mesečno.
No, smo pa vsaj KONČNO v nekaj mesecih izkoreninili mnoge bolezni.
By pass-i ne bodo več potrebni, operacije preširoke aorte prav tako ne, menjava zaklopk, vstavitve srčnih vzpodbujevalnikov in še in še...
111111111111 ::
Ajde mularija. LEpo se imejte. In nosite maske.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
lotar123 ::
111111111111 je izjavil:
Ajde mularija. LEpo se imejte. In nosite maske.
Ajde številka lepo sledi smeri!
MisterR ::
digitalcek je izjavil:
Uuu, tile podatki so pa nerodna zadeva. Na moč nerodna.
Ker se izkaže, da že nekaj mesecev nenadoma ni več smrti zaradi kapi, infarktov. zastoja srca, celo sepse.
VSE gre namreč pod "kovid smrti", pa le s težavo "naberemo" tistih 2000 smrti mesečno.
No, smo pa vsaj KONČNO v nekaj mesecih izkoreninili mnoge bolezni.
By pass-i ne bodo več potrebni, operacije preširoke aorte prav tako ne, menjava zaklopk, vstavitve srčnih vzpodbujevalnikov in še in še...
Kaj gre vse pod covid, prometne nesreče? Delovne? Gorske? Ne bodi pameten. Ali pa bodi in posreduj podatke o umrlih za november 2019 in 2020. Pa da vidimo. Seveda prosim ne pozabi razčleniti po vzrokih smrtih, kar očitno ne bo težava glede na to, da sedaj VEŠ da gre vse pod covid.
Včeraj in danes je bilo umrlih za covid19 nekaj čez 50, prosim še za številko ostalih umrlih. Kar pomeni 1550 do konca meseca, samo zaradi covida.
P.s.
Zakaj se ukvarjate s statistiko, če je ne razumete?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
PersonaRuda ::
Včeraj in danes je bilo umrlih za covid19 nekaj čez 50, prosim še za številko ostalih umrlih. Kar pomeni 1550 do konca meseca, samo zaradi covida.
P.s.
Zakaj se ukvarjate s statistiko, če je ne razumete?
Meni bo bolj pomemben podatek ob 1550 COVID-19 mrtvih, koliko jih bo v celoti umrlo. Recimo umrlih 1550 od COVID-19, vseh skupaj pa 1660.