Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
3p ::
Dajte no se pretvarjati - dobro VSI veste, da nekateri od teh ukrepov pač nimajo učinka pa če jih 100.0% prebivalstva upošteva 24h na dan, skakajoč na eni nogi s prstom v riti in samo tratijo čas in živce prebivalstvu. Pomankanje idej.
Seveda.
Po drugi strani bi nekateri ukrepi imeli učinek, če bi jih naši vrli podjetniki raje uporabljali.
https://www.youtube.com/embed/tXE2wSf9Z...
Facebook dev ::
Urbano#Desno je izjavil:
Eh smrekc si naiven. Neznan vir je večinoma kar dobro znan le oseba ga ni želela sporočiti. Tudi delovno mesto je tak fajn priročen izgovor.
Nekaj takega ja. Noben ne bo povedal, da je bil v petek zvečer na garažnem partyju. Delovno mesto je pa tudi tak splošen odgovor, ki nikomur ne more nič žalega.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
energetik ::
musicfreak je izjavil:
Ti imaš oprane možgane, samo v drugo smer.musicfreak je izjavil:
pa dobro, a se vedno nekateri ne vidite da do pomladi se ne bo nic odpiralo? ker ni logike, ker bodo stevilke takoj spet zrasle (sploh pa zdaj ko se gripa pride in mrzlo vreme)...ta njihova logika je samo lose lose situacija in pri njej trmasto vztrajajo...sicer pa so to tudi po ovinkih ze povedali, ko je jansa rekel da slovenijo caka isto kot avstralija.Ma kaka gripa. Če s trenutnimi ukrepi podivjan COV2 držimo na R=1, gripe sploh ne bo.
Glede številk pa je očitno, da se zadostno število folka niti osnovnih ukrepov ne drži. Medtem ko nekateri že 2 meseca nimamo fizičnih stikov niti s sorodniki, vse kar je, je trgovina 1x/teden. za koga, da drugi lahko žurajo?
Še dobro, da imamo v občini ogromne gozdne površine in nebroj hribov, da smo lahko stalno v naravi in na rekreaciji. Ne vem, zakaj se stalno ponavlja, da smo več v zaprtih prostorih, mi smo zdaj več zunaj kot poleti.
Ce ti verjames da bos s tem da si brises rit resil cunami pol kar. Jaz se hodim naprej na zurke in vsa moja druzba in se naprej bomo. Vsem ljudem se pac ne da prat mozgane. Get busy living or busy dying.
Jaz vem, glede na znanstvene podatke, da če bi VSI, samo za 14 dni tako upoštevali ukrepe, kot naše gospodinjstvo, bi po 14 dni lahko odprli praktično vse in furali naprej samo z maskami in razkužili.
Ker bi COV2 ostal le še pri tistih v bolnicah. Ni to božiček, ki hodi skozi dimnike v hiše. Če ni stikov, gre virus papa.
Ampak ste pač glupi in bomo šli po poti naravnega prekuževanja ali precepljenosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Smrekar1 ::
Urbano#Desno je izjavil:
Eh smrekc si naiven. Neznan vir je večinoma kar dobro znan le oseba ga ni želela sporočiti. Tudi delovno mesto je tak fajn priročen izgovor.
Aha, torej uradni podatki inštitucije, ki se s tem ukvarja, niso merodajni. Merodajno je samo to, kar si ti potegneš ven iz riti. Eni pač raje verjamejo dildu, se zgodi.
Invictus ::
Facebook dev je izjavil:
Toliko časa je korona zunaj, veš da je kar konkretna smrtnost pri starih ljudeh in potem za svoj argument daš, da jih je nekaj 10 preživelo in ergo, to pomeni, da korona ni nevarna.
50% smrti starejših je v DSOjih, ki so zaprti za obiske od marca.
Kje so se le okužili ?
Izkaže se, da so jih okužili kar zaposleni, ki so kljub pozitivnemu testu morali priti na delo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
BigBoss ::
Neuradno: 7178 opravljenih testov in 2428 potrjenih okužb. 34 odstotna okuženost testiranih.
Naslednjih 14 dni bo ključnih? Zdaj smo po mojem že v tretjem tednu, odkar Kacin pravi, da se razmere kljub visokim številkam izboljšujejo, vlada pa namiguje na skorajšnja odpiranja.
Kacin je načelen človek in svojega mnenja niti s časom ne spreminja. Njegovo mnenje je, da bo naslednjih 14 dni ključnih!
Urbano#Desno ::
Aha, torej uradni podatki inštitucije, ki se s tem ukvarja, niso merodajni. Merodajno je samo to, kar si ti potegneš ven iz riti. Eni pač raje verjamejo dildu, se zgodi.
Ja vir ki je zbran na tak način je vreden pol kurca. Jaz razumem da ti 100% zaupaš ljudem, zato se pa verjetno voziš v avtu iz avtosejma ki ti ga je prodal trikrat žgani cigo. Avto je v 4 barvah a on je rekel da je nekarboliran in prej ga je vozila upokojena učiteljica glasbe. Ti si mu seveda popolnoma zaupal.
Okapi ::
Urbano#Desno je izjavil:
Kako naj kdo sploh ve, kje se je okužil? Če si bil na veselici, in ne poznaš nobenega, ki bi bil tam okužen, kako lahko veš, da si se okužil prav na veselici, in ne v trgovini, ali v dvigalu v bloku, ali od tipa, ki je prinesel pizzo...
Pri NIJZ te vprašajo, kje si se najverjetneje okužil in v večini primerov je najbolj pošten odgovor "ne vem". Sicer bi ti pa NIZJ moral povedati, kje si se okužil, ne pa da oni tebe sprašujejo NIZJ ima podatke, ali je kdo v tvojem bloku okužen, ti tega ne veš. NIJZ ve, ali je bila prodajakla v trgovini, kamor hodiš, okužena, ti tega ne veš.
NIJZ je pač povsem odpovedal pri sledenju stikov. Nimajo pojma, koliko okuženih se je vozilo na istem avtobusu, ne vedo, koliko okuženih hodi v isto trgovino... Kar vedo, pa ne povedo - recimo, v katerih podjetjih so okuženi, v katerih blokih...
Če tega, da niso izdajali karantenskih odločb niti ne omenjamo.
Je pač lažje na slepo obtožit ljudi, da zunaj ne nosijo mask in zvečer množično žurajo. Ali da se v službi, ko gredo na malico, preveč "sprostijo".
Telbanc ::
Počasi bo zmanjkalo municije.
10% starejše ter 5% delovne populacije je že uradno "prekužene". Realno verjetno minimalno x2.
To pomeni, da bo število smrti ter hospitalizacij slej kot prej začelo upadati - ker bo narava preprosto naredila svoje.
Pri tem tempu bo to kar kmalu. Pred marcem zagotovo ...
Pri 60% prekuženosti začne epidemija sama ugašat, pri takem tempu kmal po novem letu. Prhaja še en val u bolnice, tko da bo treba še 500 poselj.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Utk ::
Če so začeli bolj resno testirat zaposlene v DSO-jih, pa še kje, pol itak da je zdaj zrastlo, tudi procent. Bolj je važno kolk jih je v bolnišnicah.
Današnjih podatkov še ni, ampak prejšnje tri dni cifre rahlo rastejo (v bolnicah in na intenzivnih oddelkih). Če zanemarimo manjša dnevna nihanja, smo pa že 14 dni na platoju, brez znakov upadanja.
Za Silvestrovo bomo doma.
V DSO-jih je cca 10,000 ljudi. Tistih 1200 v bolnicah je vsaj 3x premalo. Marsikdo iz DSO bi v normalnih časih bil v bolnici, zdaj pa pač ne more bit. Število v bolnišnicah raste za tolk kolk novih postelj uspejo nekam vtaknit. Realno se ljudi že zdavnaj zavrača oz. selekcionira...
Facebook dev ::
Urbano#Desno je izjavil:
Žal so ti podatki tu lahko točni le toliko kolikor točno so jih povedali ljudje. Kakšen % ljudi boli kurac za ukrepe? Bo tak delež po pravici povedal, kje je bil?
If you can't handle me at my worst,
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Facebook dev ()
50% smrti starejših je v DSOjih, ki so zaprti za obiske od marca.Seveda je tule kriva vlada. Verjetno oskrba stanovalcev v DSO ni raketna znanost, da se je ne bi mogel vsak naučiti v 1-3 mesecih čez poletje. Namesto da se meče stotine miljonov v blaženje ukrepov, bi ponudili 5k bruto za delo oskrbnikov in jim čez poletje zrihtali izobraževanje. Potem pa hermetično zapreti DSO, vsi zaposleni bi morali imeti menjave na 14dni. Seveda bi morali dati na izbiro stanovalcem+svojcem, ali bodo v zaprtem oddelku ali odprtem za obiske ter ustrezno ločiti DSOje.
Kje so se le okužili ?
Izkaže se, da so jih okužili kar zaposleni, ki so kljub pozitivnemu testu morali priti na delo.
Bwaze6 ::
Po mojem je še več virov okužb kar lepo služba.
Poznam primer, kjer je soprog okužene hodil v službo netestiran, saj ni imel simptomov, in mu je to pač po telefonu rekla zdravnica. Še Beovičeva je to zagovarjala po TV. Čez en teden je zbolelo kar nekaj njegovih sodelavcev, on pa ne. Kaj je tu vir okužbe? Za zdravstveni dom je "neznan".
In imamo skrivnostne prenose ljudi, ki nočejo priznat, da ga skrivaj žurajo, ne?
Poznam primer, kjer je soprog okužene hodil v službo netestiran, saj ni imel simptomov, in mu je to pač po telefonu rekla zdravnica. Še Beovičeva je to zagovarjala po TV. Čez en teden je zbolelo kar nekaj njegovih sodelavcev, on pa ne. Kaj je tu vir okužbe? Za zdravstveni dom je "neznan".
In imamo skrivnostne prenose ljudi, ki nočejo priznat, da ga skrivaj žurajo, ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bwaze6 ()
feryz ::
Probaj biti delodajalec in se znajti v tej godlji prepisov, različnih stopenj bolniških nadomestil, različnih plačnikov, nepovratnimi emajli, v prazno zvonečimi telefoni itd.
Ko to enkrat izkusiš, ugotoviš zakaj je za vse boljše, če hodijo, makar na pol mrtvi, v službo.
Ko to enkrat izkusiš, ugotoviš zakaj je za vse boljše, če hodijo, makar na pol mrtvi, v službo.
Urbano#Desno je izjavil:
Kako naj kdo sploh ve, kje se je okužil? Če si bil na veselici, in ne poznaš nobenega, ki bi bil tam okužen, kako lahko veš, da si se okužil prav na veselici, in ne v trgovini, ali v dvigalu v bloku, ali od tipa, ki je prinesel pizzo...
Dejansko ne moreš vedeti. Lahko zgolj sklepaš in NIJZ našteješ vse tvegane dejavnosti. Bi rekel da kakšno družinsko srečanje ali pa frizerja na črno ali pa popivanje v kleti lokalnega bara ljudje tukaj radi 'pozabijo'. Ne pravim da lažejo se pač ne spomnejo.
Telbanc ::
Skoz epidemijo lah gremo zlepa al pa zgrda.
Folk se je odloču za "hard" varijanto, ukrepov se ne držijo..in zdej je treba sam še pojsle zrihtat. A mamo u Sloveniji mobilne krematorije? Vojska naj bi jih mela.
Prav tako je še una vojaška bolnica u Ljubljan prazna, kolk je men znano. Tam je 122 ležišć.
Folk se je odloču za "hard" varijanto, ukrepov se ne držijo..in zdej je treba sam še pojsle zrihtat. A mamo u Sloveniji mobilne krematorije? Vojska naj bi jih mela.
Prav tako je še una vojaška bolnica u Ljubljan prazna, kolk je men znano. Tam je 122 ležišć.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Ampak ste pač glupi in bomo šli po poti naravnega prekuževanja ali precepljenosti.
Glup si kvečjemu ti, ki misliš, da si vsi lahko privoščijo tako razkošje, kot si ga lahko ti.
Vsaj polovica odraslih Slovencev mora hoditi v službo, da lahko na koncu meseca plača položnice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
FoxKnox ::
Po mojih izkušnjah zbolevajo moji sodelavci, ki so DOMA, zaradi varstva otrok ali ker ni javnega prevoza ali pa so v izolaciji DOMA zaradi stika z okuženim družinskim članom.Jaz in drugi , ki vsak dan hodimo v službo smo zdravi že od začetka tega leta pa smo trgovina z vsakodnevnimi bljižnimi stiki ampak se razkužujemo in nosimo maske.Ring any bell ?
Pri nas bo tole trajalo do marca ziher, do nacionalnega cepljenja, pozabite vi Veseli december, Novo leto in smučanje .
Pa še enkrat : Uspešnost ukrepov je obratno sorazmerna z velikostjo človeškega egoizma
Pri nas bo tole trajalo do marca ziher, do nacionalnega cepljenja, pozabite vi Veseli december, Novo leto in smučanje .
Pa še enkrat : Uspešnost ukrepov je obratno sorazmerna z velikostjo človeškega egoizma
3p ::
Pri 60% prekuženosti začne epidemija sama ugašat, pri takem tempu kmal po novem letu. Prhaja še en val u bolnice, tko da bo treba še 500 poselj.
Upam, da je tole mišljeno kot šala.
Recimo, da je dejansko okuženih 5x več. Torej do zdaj okoli 300000. Pa vsak dan 10000 novih. Do novega leta skupaj 600000. Potem do začetka marca 1200000. Kar je ocena navzgor.
Tudi ne vem, o kakšnem valu govoriš. Pri približno konstantnih številih dnevnih okužb, se število hospitaliziranih ne bo bistveno spreminjalo. Žal tudi ne število dnevno umrlih. Mogoče zaniha malo navzdol, ko se bojo domovi za ostarele dokončno prekužili. Ampak v domovih je vseeno manjšina starih.
S to metodo prekuževanja torej do začetka marca blizu 5000 umrlih.
No, za cepivo bomo pa prišparali.
digitalcek ::
sunshine403 je izjavil:
Avstriaj naj bi z 18.12 odpirala smucisca, kar pomeni da zelo verjetno takrat enkrat tudi mi odpiramo meje obcin ;) To je pa zares vse kar rabim, da mi ne bo vec treba sluzbeno naokoli hodit :)
Super, potem pa sredi januarja novi lockdowni :/ Narobe svet.
Lockdowni gor, ali dol.
Trdim, da se, govorim za Slovenijo
- popolnoma ZANEMARJA psihološka plat korona krize
- da bodo posledice nepredvidljive in nepredstavljive, tudi zato, ker se s tem sploh ne ukvarjamo. Verjetno se niti ne želimo s tem ukvarjati... Smo raje psihiatrične bolnice spremenili v kovid bolnice... Adijo pamet!
In če o problemu ne govorimo, ga seveda ni... Super razmišljanje in reagiranje.
Dejstvo pa je, tako povedo dilerji, da je šla poraba uspaval (Sanval, itd). GOR za 1000 odstotkov.
Dilerji pravijo, da sedaj jemljejo sanval tudi mnoge gospodinje.
Moraš biti velik naivnež, da ne previdevaš, da bodo šle tudi bolniške (depresije, itd.) gor za desetkrat. In bolniške, kot vemo, mora nekdo pokriti. In jih bo moral.
Kolateralna škoda pa bo tudi, da bodo mnoge ekipe, oddelki v firmah mesece in mesece, zaradi bolniških, povezanih s psiho, NEPOPOLNI!
Pa se pojdi proizvodnjo, ali kaj drugega.
Skratka, NOBENEGA razmišljanja, kaj bodo prinesli naslednji meseci na področju duševnega zdravja.
Nič rzamišljanja, po sistemu, bo že nekako, Ali mogoče: bomo pa spet natiskali nekaj miljard.
Miljarde nimajo zveze z duševnim zdravjem populacije.
hendriks ::
Povejte mi, tisti ki ste bili okuženi ali v karanteni, kolikokrat v tem času so vas preverili ali ste doma?
Recimo, da je dejansko okuženih 5x več. Torej do zdaj okoli 300000. Pa vsak dan 10000 novih. Do novega leta skupaj 600000. Potem do začetka marca 1200000. Kar je ocena navzgor.
Tudi ne vem, o kakšnem valu govoriš. Pri približno konstantnih številih dnevnih okužb, se število hospitaliziranih ne bo bistveno spreminjalo. Žal tudi ne število dnevno umrlih. Mogoče zaniha malo navzdol, ko se bojo domovi za ostarele dokončno prekužili. Ampak v domovih je vseeno manjšina starih.
https://www.abc.net.au/news/2020-11-28/...
Mi smo se tudi šli swedsko dokler ni začelo pokati
A dej dej. Za 14 dni ima vsak rezerve, oz. bi se vzelo dopust. Si prebral, kaj sem napisal? Samo 14 dni, ampak VSI hkrati in s popolnim upoštevanjem. Ne tako kot zdaj, ko se izčrpava gospodarstvo tedne in tedne, hkrati pa malo učinka. Imaš na strani IJS lepo simulacijo, kako bi bilo, če bi bil od jutri naprej R=0,00
Glup si kvečjemu ti, ki misliš, da si vsi lahko privoščijo tako razkoške, kot si ga lahko ti.
Vsaj polovica odraslih Slovencev mora hoditi v službo, da lahko na koncu meseca plača položnice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
FoxKnox ::
Pa ne kriviti vlade in krizne skupine zaradi smrti v DSO.
Če bi meni umrl bljižni v DSO bi tožil odgovorne v domu zaradi opustitve pomoči in varne oskrbe in povzročitve smrti iz malomarnosti.
Če bi meni umrl bljižni v DSO bi tožil odgovorne v domu zaradi opustitve pomoči in varne oskrbe in povzročitve smrti iz malomarnosti.
Povejte mi, tisti ki ste bili okuženi ali v karanteni, kolikokrat v tem času so vas preverili ali ste doma?Od sodelavca sin je dobil odločbo za 10 dni, ker je bil bolan. 10 dni potem, ko je javil zdravniku oz. po izteku karantene, je šel normalno v službo. Preveril ni nihče popolnoma nič.
Ostali v hiši so dobili zgolj priporočilo, naj ne hodijo v službo. Po par dneh so vseeno šli.
Mato989 ::
Facebook dev je izjavil:
Toliko časa je korona zunaj, veš da je kar konkretna smrtnost pri starih ljudeh in potem za svoj argument daš, da jih je nekaj 10 preživelo in ergo, to pomeni, da korona ni nevarna.
Ja marsikdo je tudi z 2ema promiloma zvozil iz Ljubljane do Kranja brez nesreče, pa to ne pomeni, da je ok tako vozit. In potem gledaš stanje v bolnišnicah, v mrtvašnicah kljub ukrepom in vidiš, da je veliko slabše kot v času najslabše zime, ki smo jo imeli glede gripe in takrat nismo imeli ukrepov in napišeš, da je to danes manj nevarno kot takrat?
Potem omenjaš cepiva, ne da bi se zavedal, da cepiva delujejo preventivno in tudi če obstaja cepivo, ki 100% deluje, ti ne bo pomagalo, če se populacija ne precepi.
Ma vsak pravico do svojega mnenja, dej pa prosim enkrat preberi za sabo kaj napišeš, pa če je neumno, potem raje ne objavi.
Samo neumni mediji in vlada tudi pokažejo, glej niso samo stari rizični je tudi en 42 letnik umrl...
In iz tega zaključijo covid majstri da je nevaren mladim na polno
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Povejte mi, tisti ki ste bili okuženi ali v karanteni, kolikokrat v tem času so vas preverili ali ste doma?Od sodelavca sin je dobil odločbo za 10 dni, ker je bil bolan. 10 dni potem, ko je javil zdravniku oz. po izteku karantene, je šel normalno v službo. Preveril ni nihče popolnoma nič.
Ostali v hiši so dobili zgolj priporočilo, naj ne hodijo v službo. Po par dneh so vseeno šli.
Tole gospe in gospodje je srž problema! Ne mi rečt, da lokalna policija ne bi mogla imeti spisek naslovov, kjer bi 1x dnevno ob random urah preverila ali je celotno gospodinjstvo doma. In tako ne bi potrebovali nobenih lockdown-nov. Samo maske in razkužila, kot je nekdo zgoraj omenil.
A dej dej. Za 14 dni ima vsak rezerve, oz. bi se vzelo dopust. Si prebral, kaj sem napisal? Samo 14 dni, ampak VSI hkrati in s popolnim upoštevanjem. Ne tako kot zdaj, ko se izčrpava gospodarstvo tedne in tedne, hkrati pa malo učinka. Imaš na strani IJS lepo simulacijo, kako bi bilo, če bi bil od jutri naprej R=0,00
Glup si kvečjemu ti, ki misliš, da si vsi lahko privoščijo tako razkoške, kot si ga lahko ti.
Veliko ljudi nima za 14 dni rezerve. Marsikdo je zadolžen že ob tem, da redno dobiva plačo.
Pa tudi če bi res imeli vsi rezervo, za 14 dni ne moreš vseh zapreti domov, ker mora še vedno precej ljudi hoditi v službo, da lahko ti tapkaš neumnosti na internetih, da lahko kaj skuhaš za kosilo, da ti teče voda iz pipe, da so radiatorji topli, da bolnice delajo, da televizija in radio dela, da policija preprečuje vandalizem in ropanje in družinsko nasilje, da gasilci gasijo požare...
Pa celo če bi virus v teh 14 dneh uspel povsem zatreti, bi bili pač tam, kjer smo bili 1. marca, ko še ni bilo nobenega okuženega v Sloveniji. Ali 10. junija, ko niso odkrili nobenega pozitivnega. Kaj bi torej dosegli? V bistvu čiso nič. Če nismo uspeli ohraniti junijskega stanja, tudi ne bi fiktivnega decembrskega, po 14 dneh popolne zapore vsega.
RedDrake ::
Privzemaš, da je % okuženih po celotni populaciji enak po starostnih skupinah.
Pa jasno ni (izberi delež prebivalstva na desni zgoraj)
S tem, da si upam trditi, da je številka x2. To pomeni, da je 10% delovne populacije že imelo covid. In 20% 85+ (ti generirajo smrti v zelo veliki meri).
Municije bo zmanjkalo, ko bo število prekuženih v tistih starostnih skupinah, ki so vektor širjenja dovolj visoko.
Precej očitno je, če se primerja spomladansko krivuljo in ukrepe, ter trenutno krivuljvo, da sta med večjimi deležniki pri visokem R faktorju šola ter služba. Tudi spomladi se je pri hospitalizacijah lepo poznalo, kako je bilo en teden stagnacije (med zaprtjem šol, in zaprtjem praktično vsega).
Zato tudi dvomim, da bodo omejevali kaj "ekstra". Mislim, da je vsem jasno, da je ključ v službah, ki pa jih brez ekonomskega kolapsa pač ne moreš ustaviti. Zato je po vsej Evropi podobno.
Korona je isto kot gripa. Če/ko se pocepijo tisti, kot se za gripo in če bo ta voda vsaj malo učinkovita, bo stanje normalno.
Sicer lažem, korona ni niti blizu gripe. Je gripa mnogo hujša. Se pa okužbe lažje ubraniš oz. se težje prenaša med rajo.
Sicer lažem, korona ni niti blizu gripe. Je gripa mnogo hujša. Se pa okužbe lažje ubraniš oz. se težje prenaša med rajo.
gruntfürmich ::
musicfreak je izjavil:
vlada ni nic kriva...
Da se ji ne verjame?
Jup, je. Ne glede na to zakaj se ji ne verjame je na njih, da si pridobi zaupanje ljudstva.
Konkretno ta vlada, s svojimi sekret 'mediji', gonjo proti medijem, zlorabam položajev, očitnim nepotizmom, očitnim političnim kadrovanjem nesposobnih lakajev, očitnim odstrelom sposobnih ljudi iz političnih razlogov in praktično vsakodnevnimi strokovnimi blamažami je odgovorna še dosti bolj kot je neka osnova.
Nekdo, kdorkoli, Damijan, Karl, Šarec, Fido ali kdorkoli jih nadomesti, mora sklicati izredne razmere in vzpostaviti red. 6. člen zakona o izrednih razmerah se da kar pridno izrabiti, da se situacijo dolgoročno izboljša.
takšni kot si ti ste najslabši v tej situaciji.
folku nabijate krivdo za nastalo situacijo ker se ne drži reda, ob enem pa se zavzemate za kaos z zamenjavo vlade ker obstoječa preveč drugih stvari počne.
to je tipično razmišljanje levega retardiranca.
Glede številk pa je očitno, da se zadostno število folka niti osnovnih ukrepov ne drži. Medtem ko nekateri že 2 meseca nimamo fizičnih stikov niti s sorodniki, vse kar je, je trgovina 1x/teden. za koga, da drugi lahko žurajo?
V bistvu ne.
Največ okužb je na delovnih mestih, sledijo okužbe znotraj skupnega gospodinjstva in okužbe v DSO. Vmes se vrine še "neznan vir okužbe", okej, ampak jasno je, da neka žuranja niso viri okužb.
Zanesljivo so glavni viri delovna mesta, skupna gospodinjstva in okužbe v DSO - po nekem čudnem naključju so to trije viri okužb, ki jim 'naša' 'vlada' ne posveča nobene pozornosti.
pa kaj imajo veze okužbe? jamraš o smrtih, tu pa bluziš o okužbah.
85 letniki ne hodijo v službe, niti ne žurajo po garažah (če pa že pa na lastno odgovornost)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
S tem,da 14 dni zapore itak ni dovolj. Nekdo, ki se je okužil na dan -1, bi zbolel na dan 5 karantene, in bi bil čez 9 dni, ob koncu karantene, lahko še vedno kužen. Tudi tisti, ki bi bili na dan 1 že bolni, ne bi čisto vsi v 14 dneh korone preboleli in ne bili več kužni. Celotno populacijo bi moral zapreti za 3-4 tedne, če bi hotel virus res povsem iztrebiti.
In, kot rečeno, potem bi bili tam, kjer smo letos dvakrat že bili, pa ni nič pomagalo.
darkolord ::
Probaj biti delodajalec in se znajti v tej godlji prepisov, različnih stopenj bolniških nadomestil, različnih plačnikov, nepovratnimi emajli, v prazno zvonečimi telefoni itd.V bistvu sploh ni tako komplicirano oz. je samo, če čakaš, da ti vse prinesejo k riti.
Tako kot pričakujemo od javnih ustanov, da so imele pol leta časa, da so se pripravile na drugo rundo, s(m)o imeli ravno toliko časa delodajalci.
Za delodajalca je bolje, da nekoga preventivno pošlje domov - pa tudi če je fizički radnik - kot da bo potem vzel bolniško skupaj s sodelavci, ki jih je okužil.
Evo, korona update. Pri nas pada sneg, zato lokalni buđovani ne morejo z avtom dol do bunkerja in morajo parkirati zgoraj pred mojim nosom. Poleg tega je bila danes dostava klobas in terana s krasa.
Zato je ogromno degustacij pripeljanega. Vidim po avtih. Skratka, bunker pub laufa na polno. Še šef oficirjev se je prikazal. V civilu, seveda.
Zato je ogromno degustacij pripeljanega. Vidim po avtih. Skratka, bunker pub laufa na polno. Še šef oficirjev se je prikazal. V civilu, seveda.
D3m ::
Po mojih izkušnjah zbolevajo moji sodelavci, ki so DOMA, zaradi varstva otrok ali ker ni javnega prevoza ali pa so v izolaciji DOMA zaradi stika z okuženim družinskim članom.Jaz in drugi , ki vsak dan hodimo v službo smo zdravi že od začetka tega leta pa smo trgovina z vsakodnevnimi bljižnimi stiki ampak se razkužujemo in nosimo maske.Ring any bell ?
Pri nam se menjamo.
vsak drug dan smo doma, da ne bo kdo od koga fasal. :)
Je pa sodelavka fasala od hčerke, ki je dobila Covid v osnovi šoli.
|HP EliteBook|R5 6650U|
S tem,da 14 dni zapore itak ni dovolj. Nekdo, ki se je okužil na dan -1, bi zbolel na dan 5 karantene, in bi bil čez 9 dni, ob koncu karantene, lahko še vedno kužen. Tudi tisti, ki bi bili na dan 1 že bolni, ne bi čisto vsi v 14 dneh korone preboleli in ne bili več kužni. Celotno populacijo bi moral zapreti za 3-4 tedne, če bi hotel virus res povsem iztrebiti.
In, kot rečeno, potem bi bili tam, kjer smo letos dvakrat že bili, pa ni nič pomagalo.
14-dnevna zapora ima smisel, če se jo prav izkoristi.
Denimo takole - v tem času vse prebivalce po 2x testiramo s hitrimi testi (v prvem in v drugem tednu). S tem zajamemo velik delež pozitivnih in jih spravimo v karantene, da virusa ne širijo več.
Kaj smo s tem dosegli? Imamo lahko božično-novoletne praznike, seveda z ukrepi. V zdajšnji situaciji smo zaprti doma, s takim zaprtjem in testiranjem bi lahko imeli vsaj nekaj podobnega praznikom. Virus se takoj po praznikih seveda začne širiti (to se bo v vsakem primeru), ampak vmes smo že začeli s programom cepljenja. Zavedati se moramo, da nam šest tednov kupljenega časa v tistem trenutku pomeni že ogromno. Če z ukrepi kupimo praznike in potem še šest tednov širjenja iz nizke osnove, kjer sledenje stikov in redno testiranje še opazno upočasnjujeta širjenje (zdaj sta blažev žegen, karantenske odločbe pa tudi hodijo po mesec dni in več), je razlika že opazna.
Zavedati se moramo, da božičnih praznovanj in podobnega pač ne bomo preprečili. Zgodila se bodo praktično ne glede na ukrepe, ki jih sprejmemo. Obenem se moramo zavedati, da bo posledica enormen izbruh virusa, ob katerem bo drugi val do sedaj en tak mali griček. To je vse popolnoma jasno, logično in neizbežno. Edino kar lahko naredimo je, da zadevo poskusimo v čim večji meri omiliti in omejiti.
Seveda z napadi na medije, vsesplošnim žaljenjem in hvalisanjem kako v PKP6 nisi pozabil na nikogar in da tisti, na katere si pozabil lahko računajo na PKP7, pač ne bo šlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Britanci dobijo drug teden že cepivo. Kar ne morem počakat, da vidim vpliv na krivulje. Kot sem že napisal, že sam pojav pandemije bo dal materiala za par deset let člankov in doktoratov, množično cepljenje pa še za par deset...
lexios ::
Čeprav vidim samo dve možnosti - da bodo ukazali zaprtje nenujne proizvodnje, in še dodatno omejili gibanje ljudi (recimo na 1 kilometer od doma, oziroma do najbližje trgovine).
Pri vseh teh omejitvah se mora vsak vsaj polsposoben vladar zavedati, da so učinkovite samo toliko kot jih ljudstvo prostovoljno spoštuje. V Sloveniji imamo nekje 50x premalo policistov, da bi lahko učinkovito nadzirali občinske meje. Neke štihprobe se od časa do časa da delati, ampak če mej nočeš spoštovati jih pač ne boš in je to to.
Če ljudi ne prepričaš da morajo omejitve spoštovati je čisto vseeno kakšne omejitve si sprejel. Okej, nenujno proizvodnjo lahko še črtaš. To je koliko, 0,5% okužb? Tam nekje, itak je skoraj vse zaprto.
Kaj dela 'naša' 'vlada'? Predvsem obtožuje, žali, laže in zavaja, sama pa se požvižga na omejitve. Za polno mero še na debelo zlorablja položaj in s tem najmanj odvrača pozornost stran od epidemije. V času, ko bi morali vse sile upreti v boj proti epidemiji, se bolj ukvarjamo s tem, da je vlada (protizakonito in nepotrebno) ukinila financiranje STA. To je glavni razlog zakaj je odziv neučinkovit, nihče jih ne jemlje resno in vsem nam daje cel kup drugih stvari s katerimi se moramo ukvarjati. To je vse še preden začnemo s tistim, da so epidemiologe potisnili daleč na obrobje (nekaj so jih tudi odstrelili) in raje zaupajo strokovnjakom za racionalno rabo antibiotikov in torakalnim kirurgom, čeprav to tudi nanese kar konkretne škode.
Posledica so trupla. Več kot tisoč nepotrebnih, pa še nismo na polovici.
Če pod "nenujno proizvodnjo" šteješ pravzaprav kar vso proizvodnjo je to nekje od 25% okužb navzgor in ne 0.5%... Ostalih 25%+ jih pade na zdravstvo in DSO-je, razlika do 100% pa so sekundarne okužbe v domačem gospodinjstvu, ki izvirajo (tudi) iz okužb na delovnem mestu. Najmanjši delež okužb pade na trgovine in druženja - in zato ukrepi ne delujejo kot pričakujete, ne zaradi omejitev na občine s 101 izjemo ali nespoštovanja policijske ure ali nespoštovanja nošenja mask na prostem.
Žalostno, da je debata o tem sploh potrebna, če pa v isti sapi podpirate odpiranje DSO-jev za obiske ali otvoritev smučarske sezone... Naslednjih "14 dni bo kritičnih" lahko tako vlečemo do konca maja!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
Kenpachi ::
Denimo takole - v tem času vse prebivalce po 2x testiramo s hitrimi testi
Če ignoriraš fizikalne zakone našega vesolja, mogoče... Al pa najdemo nekoga, ki bi vtipkal "idclip" v konzolo. Že popis prebivalstva traja dlje, pa vsebuje samo zajem osnovnih podatkov.
Zaraki Kenpachi.
Če ignoriraš fizikalne zakone našega vesolja, mogoče... Al pa najdemo nekoga, ki bi vtipkal "idclip" v konzolo. Že popis prebivalstva traja dlje, pa vsebuje samo zajem osnovnih podatkov.
Popis prebivalstva se ne izvaja v času zaprtja države, zaprtih mej in vsesplošnih prepovedi iti kamorkoli.
HulkHogan ::
Britanci dobijo drug teden že cepivo. Kar ne morem počakat, da vidim vpliv na krivulje. Kot sem že napisal, že sam pojav pandemije bo dal materiala za par deset let člankov in doktoratov, množično cepljenje pa še za par deset...
Kolikor jaz razumem te cepiva, ne bojo pomagala rizičnim, to je tistim ki so že sedaj kritični da umrejo za korono. Pomagalo bo samo tistim ki morda niti ne vemo če smo korono že preboleli.
digitalcek ::
Kar ne morem počakat, da vidim, koliko ljudi bo umrlo ali postalo invalid zaradi posledic cepiva v prvem letu, v prvih treh letih, v prvih petih letih...
Zaradi cepiva proti gripi nekateri Hrvati (najbrž tudi Slovenci?) danes hodijo z berglami...In Hrvati že veselo vlagajo odškodninske zahtevke.
S tem, da je cepivo proti gripi NEDVOMNO dosti bolj preizkušeno (pa vseeno, kot je očitno, za nekatere precej škodljivo), kot bo tale, na brzino zmešan zvarek, ki vam ga bodo vbrizgali, ne glede na posledice...
In boste veseli, če boste le na berglah. Ker lahko bi šli tudi na pokopališče...
Ne vsi. Verjetno 2 ali 3%. Boste pač "kolateralna" škoda.
https://www.vecernji.hr/vijesti/zbog-cj...
Če pod "nenujno proizvodnjo" šteješ pravzaprav kar vso proizvodnjo je to nekje od 25% okužb navzgor in ne 0.5%... Ostalih 25%+ jih pade na zdravstvo in DSO-je, razlika do 100% pa so sekundarne okužbe v domačem gospodinjstvu, ki izvirajo (tudi) iz okužb na delovnem mestu. Najmanjši delež okužb pade na trgovine in druženja - in zato ukrepi ne delujejo kot pričakujete, ne zaradi omejitev na občine s 101 izjemo ali nespoštovanja policijske ure ali nespoštovanja nošenja mask na prostem.
Marsikdo se ne zaveda v čem je problem omejitve gibanja na občine, policijske ure in nošenje mask na prostem. Problem tu ni, da ti ukrepi nimajo praktično nobenega učinka. Ga nimajo, morebiten učinek je nekje na tretji decimalki, ampak to ni glavni problem.
Glavni problem je, da si marsikdo misli: "Spoštujem omejitev gibanja na občine. Spoštujem policijsko uro. Na prostem vedno nosim masko. Lokali so zaprti, tudi v tem mrazu bi jedel na terasi, ampak ne smem. Pa kaj potem, če gremo s sodelavci na skupaj malico. Kreh, kreh.".
Do tega pride če daš na oblast nesposobne diletante.
Žalostno, da je debata o tem sploh potrebna, če pa v isti sapi podpirate odpiranje DSO-jev za obiske ali otvoritev smučarske sezone...
Tega tule nihče ne podpira.
lexios ::
Urbano#Desno je izjavil:
Res? Ker se je težko namesto tega, da ne veš, zlagat, da si se okužil v službi ali v trgovini, ali doma? "Ne obravnavani" na grafikonu so morda po tvojem evroposlanci, ki obiskujejo orgije v Bruslju?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
crucial ::
Evo povzetek, zakaj taka panika zaradi enega virusa. Ljudje instiktivno čutijo, da nekaj smrdi, zato tudi ne upoštevajo ukrepov.
https://m.youtube.com/watch?v=RPd5l2ekd...
https://m.youtube.com/watch?v=RPd5l2ekd...
https://acu2020.org/english-versions/
Urbano#Desno je izjavil:
Res? Ker se je težko namesto tega, da ne veš, zlagat, da si se okužil v službi ali v trgovini, ali doma? "Ne obravnavani" na grafikonu so morda po tvojem evroposlanci, ki obiskujejo orgije v Bruslju?
Neobravnavani so verjetno tisti ki so preveč arogantni da bi odgovarjali.