Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
111111111111 ::
Sej ti ni nihče branil it v prostor. Pejt lepo not in ne kompliciraj. Sej ti maš masko, pa te bo varovala.
Take ki kličejo policijo bi bilo treba njihove podatke javno objavit.
A res? Potem tudi take, ki ne nosijo maske tudi javno objavit. TAko se bomo znebili špecarjev in tistih, ki ne upoštevajo sistema. Saj si tako mislil mar ne?
sunshine403 je izjavil:
Zakaj pa ne z imenom in priimkom? Ker si prevec rit da bi to upal narediti. Dokler lahko kvazi anonimno (upam da je vsem jasno koliko so klici na policijo zares anonimni) potem bo najhujsi gestapovec, ko pa bi moral povedati ime in priimek se bom pa usral in bil tiho. Tipicen vzhodni nemec, ki je obvescal Stasi o tem, kaj dela zena... seveda anonimno ;)
Seveda anonimno, ker te taki kot je stejan napadejo že ker nosiš masko in se držiš pravil in prijaviš kršitve. Potem pa te bodo še njegovi frendi nabutal, ko boš v zaporu.
Me prav zanima, če bi vidva sploh poklicala policijo, ko bi vama vdirali v bajto brez maske. Verjetno jih ne bi prijavila, ker so kul in so verjetno proti Janši. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
ajdov ::
111111111111 je izjavil:
Sej ti ni nihče branil it v prostor. Pejt lepo not in ne kompliciraj. Sej ti maš masko, pa te bo varovala.
Take ki kličejo policijo bi bilo treba njihove podatke javno objavit.
A res? Potem tudi take, ki ne nosijo maske tudi javno objavit. TAko se bomo znebili špecarjev in tistih, ki ne upoštevajo sistema. Saj si tako mislil mar ne?
So že bili objavljeni in so se opravičili, rekli da so bili utrujeni,..
Ti nalepim slike?
Urbano#Desno ::
111111111111 je izjavil:
Me prav zanima, če bi vidva sploh poklicala policijo, ko bi vama vdirali v bajto brez maske. Verjetno jih ne bi prijavila, ker so kul in so verjetno proti Janši. :D
Verjetno bi jim pomagala ven nosit in na koncu bi padlo vprašanje kje je kakšen fajn garažni žur.
sheeshkar ::
gruntfürmich je izjavil:
ker so navodila (lockdown ipd) napačna, zato pa imamo izbruhe v DSO-jih, in uničevanje gospodarstva ter posledično vseh ostalih kot kolateralna škoda pri tem.
Takšne "uničujoče" napovedi poslušamo že od marca, pa še do danes ni nihče od vas uspel dokazati, da ukrepi in omejitve dejansko škodujejo gospodarstvu.
Potem praviš, da mu pomagajo ? Oz. kakšna je tvoja ocena ?
Pravim, da že od marca svarite pred zlomom gospodarstva zaradi ukrepov, pa ne nikjer ni zloma, niti da v to vodijo ukrepi ter omejitve.
In kako si ti predstavljas zlom gospodarstva? Tako da nekaj poci?
Približno tako, kot vi globalno pandemijo in nevarnost Covid-19.
Lahko pa se potrudiš in dokažeš, da so ukrepi in omejitve krive za slabše gospodarske rezultate. Glede na to, da o tem histerirate že od marca, to ne bi smelo biti problem...
nejodagreat ::
Počasi bo treba priznati da je od ukrepov več škode kot koristi in jih odpravit
kaj pa če tko: če ne bi blo ukrepov bi bla slika še 10x slabša?
Dajmo probat, odprimo vse pa da vidimo
Dejmo rajši probat zapret cel zasebni sektor gospodarstva, pa da vidimo.
Čeprav po eni strani vidim antimask logiko - če nas dosti umre bo vsaj BDP per capita ostal višji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejodagreat ()
111111111111 ::
sunshine403 je izjavil:
Za to obstajajo ustrezne institucije da naredijo red. Ampak imajo njihovi sefi trenutno prevec dela s twittanjem in izmisljanjem vedno novih pravil in sprememb obstojecih pravil, tako da se nihce ne ukvarja s tem, da bi nadziral upostevanje pravil.
Se enkrat pa, ni tvoja naloga da drkas ostale ljudi. Ce zelis to delat, se lahko brez problema zaposlis pri policiji, mestnem redarstvu, raznoraznih inspektoratih, tabornikih, lovskih drustvih, drustvu za opazovanje ptic in bog vedi kdo vse ze sedaj kandidira, da bi opravljal jebanje sodrzavljanov v glavo zaradi nespostovanja pravil in "pravil". Definitivno pa ti kot fizicna oseba nimas nobenih pooblastil da bos pizdakal kaj kdo lahko dela in kaj ne sme. Ja vem, pa tako fino bi bilo ce bi lahko vrnil vsaj malo tistega, ko so te celo osnovno solo zajebavali da si glup.... Kot sem rekel lahko... posljes prosnjo za zaposlitev na mestno redarstvo... tam rade volje jemljejo v sluzbo take paciente.
In če vidite tablico, kdo se je zaletel v parkiran avto in odpeljal, da slučajno ne boste reveža prijavili policiji. Če vam bodo lopovi spraznili hišo, ne kličite policije.
So že bili objavljeni in so se opravičili, rekli da so bili utrujeni,..
Ti nalepim slike?
Potem so vaši. Sedaj boste pa svoje špecal?
Tako da začnejo delniški trgi padat. Seveda mora počit. Balonček.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
GrX ::
Odkar je korona že dolgo nisem nič prebral od HAARP-a, FEMA kampov, chemtrailsov in reptilov.. Vostok si uredu?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrX ()
zmaugy ::
Pošlji ZLATKO5 na 1919, pomagajte antimaskarju.
A mora biti z zlatimi črkai in v cirilici?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
nejodagreat je izjavil:
Počasi bo treba priznati da je od ukrepov več škode kot koristi in jih odpravit
kaj pa če tko: če ne bi blo ukrepov bi bla slika še 10x slabša?
Dajmo probat, odprimo vse pa da vidimo
Dejmo rajši probat zapret cel zasebni sektor gospodarstva, pa da vidimo.
Čeprav po eni strani vidim antimask logiko - če nas dosti umre bo vsaj BDP per capita ostal višji.
Pa parazitom kot si ti ukinit socialno pomoč
Odkar je korona že dolgo nisem nič prebral od HAARP-a, FEMA kampov, chemtrailsov in reptilov.. Vostok si uredu?
Po mojem so ga nezemljani ugrabili in delajo poskuse na njemu. Čez 9 mesecev bi znal roditi.
Pa smo mu rekli, naj pravočasno gre v trgovino po Alu folijo, predno mu je zmanjka.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Mato989 ::
Lahko pa se potrudiš in dokažeš, da so ukrepi in omejitve krive za slabše gospodarske rezultate. Glede na to, da o tem histerirate že od marca, to ne bi smelo biti problem...
Ni problema, vsak ki je zaprt zaradi odlokov vlade lahko tocno pove zakaj je prihodek od storitev 0€ in ne podobno kot lani..
Za razliko pa vi ne morete povedat zaradi tocno katerega ukrepa je zmanjsanje okuzb koliksno
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
;-) ::
Dobra ideja, misliš da bo tak na telefonu ok za neko referenco ? Sam sicer imam uro in mi kar dobro kaže, sem primerjal s tistim prstnim pri zdravniku, nevem kako je s telefoni ? Imajo te naprave v lekarnah naprodaj ?
Če vsaj približno deluje, bo verjetno v redu. Itak hočeš preveriti, če gre proti 90%, ne pa ločiti med 97 in 96%. Preizkusiš ga lahko, da ni čisto zanič, z zadrževanjem diha med merjenjem.
Ok, smo jo peljali v ZD kjer so izmerili spo2 94% pluca so ok, kri ok pravijo, vse je potekalo urgentno hitro kar v avtu vse opravijo. za 15 min so nazaj in povejo mako je. Sem skozi sumil da je le napsihirana ker že od prvega dne kaj je slisala za covid zivi v strahu.
Ni problema, vsak ki je zaprt zaradi odlokov vlade lahko tocno pove zakaj je prihodek od storitev 0€ in ne podobno kot lani..
To so samo trenutne anomalije. Potrebno je pogledati dolgoročne trende. Če pogledamo grafe za vsaj zadnjih 10 let, so trenutni izpadi samo pljunek v morje in dolgoročno ne kažejo nobene bistvene spremembe.
Poleg tega vsak osnovnošolec ve, da je ekonomija zelo ciklična. Kako torej lahko trdite, da so ravno ukrepi in omejitve krivi za morebitne trenutne padce?
Leta 2009 nismo imeli nobenih ukrepov, pa je bil padec gospodarstva resnično katastrofalen, torej trenutno stanje gospodarstva nima nobene veze z omejitvami...
Telbanc ::
sunshine403 je izjavil:
Mrtvašnice se polnijo ker ni reda. Ane, tle se vse neha. Naj še vsak brez maske na majico napiše svoje podatke.
Za to obstajajo ustrezne institucije da naredijo red. Ampak imajo njihovi sefi trenutno prevec dela s twittanjem in izmisljanjem vedno novih pravil in sprememb obstojecih pravil, tako da se nihce ne ukvarja s tem, da bi nadziral upostevanje pravil.
Se enkrat pa, ni tvoja naloga da drkas ostale ljudi. Ce zelis to delat, se lahko brez problema zaposlis pri policiji, mestnem redarstvu, raznoraznih inspektoratih, tabornikih, lovskih drustvih, drustvu za opazovanje ptic in bog vedi kdo vse ze sedaj kandidira, da bi opravljal jebanje sodrzavljanov v glavo zaradi nespostovanja pravil in "pravil". Definitivno pa ti kot fizicna oseba nimas nobenih pooblastil da bos pizdakal kaj kdo lahko dela in kaj ne sme. Ja vem, pa tako fino bi bilo ce bi lahko vrnil vsaj malo tistega, ko so te celo osnovno solo zajebavali da si glup.... Kot sem rekel lahko... posljes prosnjo za zaposlitev na mestno redarstvo... tam rade volje jemljejo v sluzbo take paciente.
Ja no, sam lah da je mela una delavka za šalterjem v banki doma matko, staro 80 let in bo zaj domov prnesla korono. K je tipson 10 minut pljuval okol sebe bacile. Maska pa mu je visela za vratom...
Mene briga kaj kdo dela, ne vtikam se v druge ljudi, dokler ne vdre v mojo zono interesa. In Tle mam tud jaz velik interes da korona ne gre z mano domov. Torej mam nujen opravek na banki, neodložljiv, pa se pokaže, da bi mi rad en model uturu korona za domu. In zaj nej bi bil jaz ena mona. K tega nočem.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
dexterboy ::
111111111111 je izjavil:
Žal nisi edini, ki se takole dela norca. Vas je precej in eni idioti to ne vzamejo kot sarkazem, ampak v smislu, saj je vse skupaj brez veze. In ko vas je takih več, se začne okužba širiti.
Veš da ;) Danes bom res malo soodgovoren, priznam. Do frizerke moram. Šel bi v salon in imel na sebi masko, kot v zadnjih 14 dnevih, pardon, pol leta, ampak ker ja baje to velik, pa kaj velik, gromozanski vir okužb (nimamo pa podatkov o tem) bom šel raje k njej domov. Ne bom nosil maske, plačal bom brez računa. Zaradi tega dejanja pričakujem, da bo jutri okuženih kakšnih 5000 starostnikov v DSOjih, žrtve bodo šle najbrž nekje v milijon in pol (bo IJS izračunal bolj točno, podal sem zgolj spodnjo oceno glede na njihove prejšnje izračune). Na TVju boste apokaliptični pojav lahko zasledili v obliki novice, da je "danes umrlo X ljudi s covidom" (seveda brez podatka o skupno umrlih, ker se ta ne ujema z režimsko doktrino). Pričakujem posledično zaostrovanje ukrepov. Smiselna in upravičena bi bila uporaba ostrostrelcev na strehah stavb, ki vsakega, ki kihne, ustrelijo. Za ostale bi bilo smiselno in upravičeno, da nosijo kakšno zvezdico na jakni, da se ve, kdo podpira ukrepe v katere se tako ali tako ne sme dvomiti in pri katerih je vsako razmišljanje najstrožje prepovedano. Mislim, da je zadnji čas tudi, da ukinemo gospodarstvo in ljudi prezaposlimo v javni sektor in jih damo na čakanje. Da zapremo šole je tako ali tako samoumevno, pa dejansko še najmanj problematično, ker jih že sedaj ni. Mehanik, šolan na daljavo, bo res hud štručko.
Se ne morem zadržati, še zdej se tresem; danes sem hotel pomagati reševalnemu vozilu v Dolu pri Ljubljani. Šel na črno h kolegu v Kamnik na pir, pa je bila nesreča. ustavil in pomagal... No, ni bila prometna nesreča, ker je bilo znotraj ulice še dve gasilki vozili in štiri reševalna. Sem z masko na borazu pristopil k skupini reševalcev, da bi vprašal, če lahko kakorkoli pomagam, pa so me čudno gledali, ko sem se približeval, odmotal stran, kot, da pašem zijala...
Sem pa slišal enega, kako je rekel; "...no, pa se je začelo. Evakuirajte še dve bajti na levi, pa raje se pripravimo na daljšo izmeno, eden pa naj še pokliče Colnarja...". Ostalo nisem več slišal, ker sem šel stran. In si še zdaj ne morem misliti, KAJ se je začelo... nasilje ali pa je dejansko Matilda prišla v Slovenijo... Obrnil sem se nazaj proti LJ in poslal frendu SMS, da me ne bo...
Urbano#Desno je izjavil:
111111111111 je izjavil:
Žal nisi edini, ki se takole dela norca. Vas je precej in eni idioti to ne vzamejo kot sarkazem, ampak v smislu, saj je vse skupaj brez veze. In ko vas je takih več, se začne okužba širiti.Država bi morala razpisati nek bounty sistem za tovrstne kršitve. Soseda striže doma na črno, jo prijaviš njej 15 - 20k kazni tebi 2k nagrade. Pa kazen se seveda iztirja brezkompromisno pa magar s prodajo stanovanja.
Pri nas ni problem način poročanja... Pri nas so problem akterji. Ko pride na "oder" stroka je odnos čisto drugačen, ko pridejo nastavljeni akterji, nastavljena stroka, ki to ni pa se iz poročanje ne da izbrati nič konkretnega ali pa so informacije tako nestrokovno podane, da se jih težko interpretira.Sej Beovička je včeraj končno začela s primerno komunikacijo. Pa vam spet ni prav. Se strinjam da goveda pač ne moreš lepo prosit da naj upošteva ukrepe in pričakovati rezultate.
Jaz bi za takšne, kot si ti, torej t.i. kvizlinge in domobrance, dal nagrado 50k na glavo. Živ ali mrtev. Če te jutri ni več, ne bo nobene škode. Pa tvoji 4-je otroci bodo odrasli v normalne osebe brez fotra psihpoapta. Žalitve in kršenje pravilnika ST? Noup, samo nastavil sem ti ogledalo...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
Ne samo to, celo strokovna študija obstaja, ki zanika, da bi se v fitnesih okužbe širile (če je prezračevanje ustrezno in ni stikov med uporabniki).
V fitnessih imaš brisačo, ki skrbi za stik med tvojim telesom in sedalnim delom naprav (obvezna že od prej, stalno) in papirnate robčke s razkužilom, ki je vsaj tam, kjer sem jaz do zaprtja hodil, že od pamtiveka, tako, da je skoraj nemogoče, da pride do stika med teboj in nekom, ki je okužen. Pa tudi pred korona ni bilo nikomur egotrip, da si sekundo za nekom prijel drog, ki ga je oni pred teboj prej dvigoval... Sploh pa je v fitness centrih procentualno zeeeelo malo ljudi. In tudi v garderobi ne prihaja do stikov. Sej ni pedrov, ki bi se radi drgnili ob tvoje telo... đizs.
Jaz bi za takšne, kot si ti, torej t.i. kvizlinge in domobrance, dal nagrado 50k na glavo. Živ ali mrtev. Če te jutri ni več, ne bo nobene škode. Pa tvoji 4-je otroci bodo odrasli v normalne osebe brez fotra psihpoapta. Žalitve in kršenje pravilnika ST? Noup, samo nastavil sem ti ogledalo...
Da dragec,
kako je že tista o mački, repu in cviležu.
Mr.B ::
Enako kot vostok... Kako se je izslo Trumpu, ko je kazal finger populizma.... Drugace pa dokler balkanci ne poznate kaj pomeni "ne druziti" Pac zna trajat. Pozna se tudi, ko bi preveril, kje in kdo so top okuzeni in koga okuzijijo.. Vem zagotovo primer za dunaj, gres samo po obcinah in gledas casovnico..In kako si ti predstavljas zlom gospodarstva? Tako da nekaj poci?
Za razliko pa vi ne morete povedat zaradi tocno katerega ukrepa je zmanjsanje okuzb koliksno
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Ni osebno, zmaugy, ampak jaz sem denvno med folkom, takšna je pač moja služba. Ne morem se odstraniti pa biti doma... žal. Tako, kot kirurg ne more biti doma ves čas lockdowna, ker bi pacienti umirali na operacijskih mizah. Meni aplikacija pomagala ali ne, jaz svoje moram narediti... in zato jo tudi nimam nameščene. Da pa mi pisak, ko sem zunaj na sprehodu... WTF, a nej imam še Luger s seboj, pa direktno ustrelim tistega, ki je okužen?Trenutno z zapiranjem kaznuje kar vse.Trenutno se z zapiranjem družba odziva na to, da nekateri nočejo prispevati svojega dela pri premagovanju te pandemije. Niti si večina noče namestiti aplikacije, ker tinfoil - omejevanje svoboščin itd. Ampak zato smo pa vsi omejeni na lastno občino in moramo nositi maske zunaj na javnih prostorih. Kitajci so precej dobro to rešili z uporabo informacijske tehnologije. Mi v Evropi in v ZDA, kjer smo izumili moderne informacijske tehnologije, se poslužujemo srednjeveških metod. Ker nas je strah, kaj se nam bo zgodilo, po drugi strani nam pa ameriške korporacije sledijo in prisluškujejo na vsakem koraku.
Butale!
Ni osebno, zmaugy, ampak jaz sem denvno med folkom, takšna je pač moja služba. Ne morem se odstraniti pa biti doma... žal. Tako, kot kirurg ne more biti doma ves čas lockdowna, ker bi pacienti umirali na operacijskih mizah. Meni aplikacija pomagala ali ne, jaz svoje moram narediti... in zato jo tudi nimam nameščene. Da pa mi pisak, ko sem zunaj na sprehodu... WTF, a nej imam še Luger s seboj, pa direktno ustrelim tistega, ki je okužen?Trenutno z zapiranjem kaznuje kar vse.Trenutno se z zapiranjem družba odziva na to, da nekateri nočejo prispevati svojega dela pri premagovanju te pandemije. Niti si večina noče namestiti aplikacije, ker tinfoil - omejevanje svoboščin itd. Ampak zato smo pa vsi omejeni na lastno občino in moramo nositi maske zunaj na javnih prostorih. Kitajci so precej dobro to rešili z uporabo informacijske tehnologije. Mi v Evropi in v ZDA, kjer smo izumili moderne informacijske tehnologije, se poslužujemo srednjeveških metod. Ker nas je strah, kaj se nam bo zgodilo, po drugi strani nam pa ameriške korporacije sledijo in prisluškujejo na vsakem koraku.
Butale!
Kolikor imam sam app, zadeva sploh ni opazna. Sam sem slučajno opazil, ko sem jo odprl, da sem imel en stik nizkega tveganja. Ni bilo nobenega piskanja ipd.
Kitajci imajo menda vsi nameščeno aplikacijo in potem jih spušča ali pa ne skozi kontrolne točke glede na status (tole je po spominu). In ker si ne upajo zajebavat z državo, se držijo in so stvar kot je zaenkrat videti precej dobro zatrli - sploh glede na to, da so bili epicenter okužbe.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
darkolord ::
Meni aplikacija pomagala ali ne, jaz svoje moram narediti... in zato jo tudi nimam nameščene. Da pa mi pisak, ko sem zunaj na sprehodu... WTF, a nej imam še Luger s seboj, pa direktno ustrelim tistega, ki je okužen?Um, aplikacija ne kaže okuženih sproti; ko okuženi vnese kodo, dobijo obvestilo vsi, ki so v zadnjih 14 dneh bili v kontaktu z njim.
Model ti na cesti zateži, ti imaš slab dan, pogojni refleks s pestjo po glavi naredi svoje, mrliški oglednik pa napiše, da je vzrok smrti Corona? Cute ;)sunshine403 je izjavil:
Mi gre pa v nos, ker ima sedaj ze vsaj neke posebne zelje po igranju policajev. Drzi se svojih stvari in pusti ostale na miru. Nisi poklican da bos kontroliral ostale in jim najedal. Ce te motijo pac ne hodis naokoli, pa te ne bodo vec motili.Nah, z npr. opozarjanjem na pravilno nošnjo maske resnično ni nič narobe. Resnično ni problem če nekoga v npr. trgovini prijazno opozoriš da maske ne nosi pravilno, oziroma če lahko prosim poskrbi za varno razdaljo (poudarek na "prijazno"). V resnici lahko posamezniki s takšnim soft peer pressurjem naredimo še največ kar lahko. Je pa prekleto težko nekomu težit da naj se drži ukrepa, za katerega sami vemo da je popolnoma nesmiseln. Najbrž ga ni junaka, ki bo na cesti ustavljal neznance in jim težil da naj si nataknejo masko, pa čeprav daleč naokoli ni žive duše. Posledično takšni nesmisli zbijajo vrednost tudi smiselnejšim ukrepom.
Dobra ideja, misliš da bo tak na telefonu ok za neko referenco ? Sam sicer imam uro in mi kar dobro kaže, sem primerjal s tistim prstnim pri zdravniku, nevem kako je s telefoni ? Imajo te naprave v lekarnah naprodaj ?Mater kuha 7.dan. Danes je vzela tretji lekadol. Drugace se drzi razen glavoboli so nezvdrzni baje. Trenutno imamo dvomestno st. okuzenih v familiji. Nič drastičnega pri nobenem.Ni slabo s kakim oximetrom preveriti stanja, če se zadeva vleče.
Lekarne, Sanolabor, jaz sem mojega kupil prek neta na Mimovrste, če me spomin ne vara... Pa sploh ni drag v osnovi ;)
https://cornucopia.cornubot.se/2020/11/...
oktober 2020 na švedskem mesec z najnižjo smrtnostjo odkar zbirajo podatke
Raptor F16 ::
Evo v skupnem gospodinjstvu smo nedavno potrdili primer tko da 10 dni izolacije ne uide.
Kako so izgledali simptomi?
-pri meni razen glavobola in utrujenosti kar je trajalo samo en dan čisto nič. Telesno tmperaturo mam 35.5 stopinj.
-ostali imajo suh kašelj, vročino in splošno utrujenost.
Kak smo fasali še sami ne vemo.
-pri meni razen glavobola in utrujenosti kar je trajalo samo en dan čisto nič. Telesno tmperaturo mam 35.5 stopinj.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
hendriks ::
V fitnessih imaš brisačo, ki skrbi za stik med tvojim telesom in sedalnim delom naprav (obvezna že od prej, stalno) in papirnate robčke s razkužilom, ki je vsaj tam, kjer sem jaz do zaprtja hodil, že od pamtiveka, tako, da je skoraj nemogoče, da pride do stika med teboj in nekom, ki je okužen. Pa tudi pred korona ni bilo nikomur egotrip, da si sekundo za nekom prijel drog, ki ga je oni pred teboj prej dvigoval... Sploh pa je v fitness centrih procentualno zeeeelo malo ljudi. In tudi v garderobi ne prihaja do stikov. Sej ni pedrov, ki bi se radi drgnili ob tvoje telo... đizs.
Tule si pozabil omeniti, da največ okužb ne pride zaradi stikov kože in potem vnosa v usta oz. nos, ampak preko izdihanega zraka. In če so fitnesi slabo zračeni (prezračevalni sistemi tukaj dejansko NE pomagajo), kar pomeni da ne odpirajo oken, so fitnesi lahko precej dobro gojišče. Sploh pa je dr. Campbell že pred meseci napovedal, da bo zaradi kurilne sezone (droplets precej dlje ostanejo v suhem zraku kot v vlažnem - fizika pač) situacija precej slabša. In se ni motil.
hator ::
COVID se ne prenaša preko kože. Težava nastane ko se počohamo po očeh, nosu.. vdihnemo.
COVID povzroča veliko obremenitev zdravstevnega sistema. Imamo ogromno hospitaliziranih, od tega velika na ICU.
Ostali del zdravstva dela zelo omejeno, ker v teh časih ginekologi, družinskih zdravniki in drugi zdravijo COVID pljučnice. Velik del zdravstva je tudi v karanteni, del jemlje dopust in bolniške, ker enostavno ne zmorejo več. V zadnjem času so morali narediti ogromno nadur.
Poznam kar nekaj primerov rakovih bolnikov, ki so bili prepozni diagnosticirani. Če bi bili prej diagnosticirani prej preživeli, zdaj so paliativa. Za dva vem, da imata adenokarcinom. Pri njima se upam trdit, da par mesecem naredi razliko med življenjem in smrtjo.
Ker imate zelo radi številke. Skupno 5 letno preživetje brez kožnih nemelanosmih rakov je zgolj 60 %. Cena zdravljenja pa je v zadnjem času šla v nebo zaradi tarčnih zdravil.
COVID povzroča veliko obremenitev zdravstevnega sistema. Imamo ogromno hospitaliziranih, od tega velika na ICU.
Ostali del zdravstva dela zelo omejeno, ker v teh časih ginekologi, družinskih zdravniki in drugi zdravijo COVID pljučnice. Velik del zdravstva je tudi v karanteni, del jemlje dopust in bolniške, ker enostavno ne zmorejo več. V zadnjem času so morali narediti ogromno nadur.
Poznam kar nekaj primerov rakovih bolnikov, ki so bili prepozni diagnosticirani. Če bi bili prej diagnosticirani prej preživeli, zdaj so paliativa. Za dva vem, da imata adenokarcinom. Pri njima se upam trdit, da par mesecem naredi razliko med življenjem in smrtjo.
Ker imate zelo radi številke. Skupno 5 letno preživetje brez kožnih nemelanosmih rakov je zgolj 60 %. Cena zdravljenja pa je v zadnjem času šla v nebo zaradi tarčnih zdravil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hator ()
gruntfürmich ::
kolikšno pa je preživetje tistih, ki so umrli za kovidom, pa ga ne bi imeli?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Hemi426 ::
Raptor F16 je izjavil:
Evo v skupnem gospodinjstvu smo nedavno potrdili primer tko da 10 dni izolacije ne uide.
Nespoštovanje ukrepov, žinganje in zasebna druženja, tako ste ga fasali.
hator ::
Problem niso 85 letni starčki.(vsem spoštovanjem do starejših). Imaš ogromno ljudi stari 60, 65 let, ki preživijo z zdravljenjem. Brez njega bi imeli hude posledice oz. umrli. In to je point vsega.
COVID se ne prenaša preko kože. Težava nastane ko se počohamo po očeh, nosu.. vdihnemo.
Efektivno so tudi ljudje ki bodo zdravljeni prepozno zaradi preobremenjenosti zdravstva žrtve covida. Samo splošni populaciji to razložiti je misija nemogoče.
Urbano#Desno je izjavil:
Efektivno so tudi ljudje ki bodo zdravljeni prepozno zaradi preobremenjenosti zdravstva žrtve covida. Samo splošni populaciji to razložiti je misija nemogoče.
Se strinjam. Je Beovička lepo povedala včeraj, da če se boste tako obnašali glede zasebnih druženj in skupnih malic in čik pavz v službah, bolje da ne hodite v bolnišnice.
Pa lepo je odgovorila ljudem, ki jo ogovrjajo, da so izgubili službo zaradi ukrepov. "Njihova izguba je neposredno povezana u zasebnimi druženji, ki jih še vedno imajo."
lotar123 ::
Se strinjam. Je Beovička lepo povedala včeraj, da če se boste tako obnašali glede zasebnih druženj in skupnih malic in čik pavz v službah, bolje da ne hodite v bolnišnice.
Pa lepo je odgovorila ljudem, ki jo ogovrjajo, da so izgubili službo zaradi ukrepov. "Njihova izguba je neposredno povezana u zasebnimi druženji, ki jih še vedno imajo."
Res top način komunikacije, za prepričat ljudi, da so ukrepi potrebni. Kapo dol Zgleda malo preveč dela in se ji je malo sfuzlalo!
Včeraj 1767
Kacin že proslavlja zmago. Še dobro da je leta 1990 imel bolj realen pogled na svet
Kacin že proslavlja zmago. Še dobro da je leta 1990 imel bolj realen pogled na svet
nekikr ::
Nekaj jih je tule govorilo, da bodo morali Švedi odgovarjati za svoje stanje. Pa morda ve kakšna priznanja imajo? Kakšen najvišji red za zasluge imajo sigurno? Kljub pranju možganov dobesedno svetovnih razsežnosti so ohranili mirno kri in sprejeli primerne ukrepe, ki ljudem omogočajo življenje. Mi, kleni Slovenci, z najhujšimi ukrepi na svetu z izjemo Severne Koreje in kitajske, pa iz tedna v teden ugotavljamo ali so vile ali lopata, ljudje pa postajajo čedalje bolj lačni navajeni sanvala in antidepresivov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()
Urbano#Desno je izjavil:
Včeraj 1767
Prehitro! Tako se zgledujemo po Zahodu, a da bi pa avtomatsko imeli ukrepe vsaj do Aprila, kot Francija in Španija, to pa ne.
Vse kar je nad 5% je preveč!
Ampak očitno je bolj pomembno trenutno ilegalno pivo v garaži pri kolegu, kot manj ukrepov čez 14.
Ljudje si sami izbirate pot in ukrepe!
kotanyi ::
Seveda ni za pričakovat, da bi povedala še, da je njihova izguba morebiti malenkost povezana tudi z njo in z vlado, ki:
- ni predvidela posledic neizdajanja odločb o samoizolaciji in nato, ko je postalo jasno za kakšen zajeb gre, ministrstva še tedne niso uredila zadeve. NIJZ je 8. oktobra nehal izdajati odločbe rizičnim stikom. Vlada je čakala do 24. oktobra, preden je končno uredila zadevo. Število primerov je v tem času poskočilo par sto na 2500 in je šele zadnje tedne, ko so se ministrstva zganila, začelo stagnirati oz. upadati.
- ni dala jasnih navodil vsem zdravnikom, da se rizičnim stikom striktno zapove, da naj ostanejo doma, da bodo dobili papir in nadomestilo in da je zadeva jasna. Ne pa da (realen primer izpred dveh tednov) osebna zdravnica nekomu po enem samem telefonskem klicu reče, da če nima simptomov in odločbe, da naj kar hodi v službo, pa čeprav je družinski član doma in vsekakor močno bolan.
- ni dala jasnih navodil delodajalcem, da bo samoizolacijo krila ne glede na odločbo (teh navodil presneto dolgo ni bilo, ministrstva so sicer obljubljala, ampak obljube nekomu, ki mora 15ga izplačat plačo prekleto malo pomenijo). Posledično poznam delavce, ki bi radi ostali doma, pa si niso upali ker so bili delodajalci tako nasikani.
- je čakala z reševanjem pomanjkanja bolniških postelj do oktobra, nato pa se tolkla po prsih ker je z 10-dnevno udarniško akcijo v UKC odprla eno nadstropje. Uau, kaj bi radi, medalje? Zakaj hudiča niso tega predvideli in uredili že poleti.
- situacije v najbolj kritičnih ustanovah, DSO-jih, ni bila sposobna spraviti pod kontrolo ne v prvem, ne v drugem valu. Tu preprosto nimajo prav nikakršnih pametnih idej oziroma politik ki bi preprečile vdor virusa v DSO-je. Pa dobro, to je celo en takih problemov ki ga zgleda nimamo samo v SLO.
- ni uredila sistema za aplikacijo #OstaniZdrav, zaradi česar pridobivanje TAN kod v najbolj kritični fazi širjenja sploh delovalo ni oziroma si kodo dobil ko si bolezen že prebolel. Popoln administrativni fail.
- pripravila tak plan ukrepanja, da se je v navezi s počasnim reagiranjem in nepripravljenostjo sistema sesul v prah praktično v 14 dneh, zaradi česar smo za brezzveze preostro zaprli državo in zaradi česar bosta gospodarstvo in šolstvo trpela bolj kot bi bilo treba.
- sprejela idiotske ukrepe, ki cilje zasledujejo z represijo, ne pa z racionalnimi strokovno dokazanimi efekti. Občine pa maske zunaj sta posebno boleča primera. To seveda ne pripomore ravno pozitivno k zavedanju o spoštovanju smiselnih ukrepov.
- Poskrbela, da so njeni člani vzor spoštovanja ukrepov, ne pa da se opravičujejo in zgovarjajo na utrujenost pa neobstoj jasnih navodil, kar tudi ne pripomore ravno pozitivno k zavedanju o spoštovanju smiselnih ukrepov.
- Nastavila normalne ljudi, ne pa diletante tipa Krek in Hojs ki več kot očitno niso sposobni normalno in strokovno komunicirati z javnostjo. Tudi drugače ministrstva govorijo eden čez drugega, ukrepe so spreminjali na dnevni bazi, nekega strokovnega vodenja ni videti. Za to so sicer krive vse stranke koalicije, ne samo SDS.
To pa ne, ane? Ne ne, vlada dela dobro, ko bi se le grdi ljudje držali ukrepov bi bilo vse fancy dandy.
Prag, metla...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kotanyi ()
Nekaj jih je tule govorilo, da bodo morali Švedi odgovarjati za svoje stanje.
Bi bilo primerno da odgovarjajo ja. Njim se jesenska zabava šele pričenja. Zamik je seveda posledica tega da jih nihče ni spustil iz države čez poletje in posledično niso imeli vnešenih okužb
Urbano#Desno je izjavil:
Treba malo bolj na trdo z ljudmi.
Enkrat puslušaj Fafangla in ga primerjaj z ostalo srenjo, ki nam vsak dan govori, kako smo vsi neodgovorni, sedaj že tudi tisti ki delajo! Mislim da je razlika očitna.
Raptor F16 ::
Urbano#Desno je izjavil:
No no ne bodi nesramen. To kar si napisal je poleg šlužb, kjer malicajo preveč skupaj glavni vir okužb samo kaj pa veš on je lahko izjema.
Razen tega, da sem občasno delat hodil in kar sem bil po štacunah sem zarad študija na daljavo itak skos doma. V bistvu res ne vem kdo je to v hišo prinesel.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Raptor F16 je izjavil:
Urbano#Desno je izjavil:
No no ne bodi nesramen. To kar si napisal je poleg šlužb, kjer malicajo preveč skupaj glavni vir okužb samo kaj pa veš on je lahko izjema.
Razen tega, da sem občasno delat hodil in kar sem bil po štacunah sem zarad študija na daljavo itak skos doma. V bistvu res ne vem kdo je to v hišo prinesel.
Kako si hodil po trgovinah, kako si delal? Si do zadnje črke spoštoval ukrepe, razkužil roke pred in po vstopu, imel gor masko, jo menjeval na dve uri, si držal varnostno razdaljo, si prijema čim manj izdelkov? Si razkužil izdelke po nakupu?
Sta mama in oče kaj žingala po garažah?
Ne sprenevedaj se, da je virus padel na vas iz neba in preprosto sprejmi odgovornost oz. neodgovornost!
Kako si hodil po trgovinah, kako si delal? Si do zadnje črke spoštoval ukrepe, razkužil roke pred in po vstopu, imel gor masko, jo menjeval na dve uri, si držal varnostno razdaljo, si prijema čim manj izdelkov? Si razkužil izdelke po nakupu?
Ne sprenevedaj se, da je virus padel na vas iz neba in preprosto sprejmi odgovornost oz. neodgovornost!
A vadiš da se boš zaposlil na NIJZ kot infektolog za iskanje stikov?
Urbano#Desno je izjavil:
A vadiš da se boš zaposlil na NIJZ kot infektolog za iskanje stikov?
Danes je zgleda že vsak infektolog. Sej kot kaže ni težko ugotoviti iz kje okužba. 99,9% je verjetnost da ga je oseba žingala v garažah
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lotar123 ()