» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
77 / 175
»»

Massacra ::

Massacra je izjavil:

V prvem valu smobimeli 80% vseh smrti v zvezi z DSO-ji. Sedaj ne bo nič bolje!
S tem, da so cifre nekaj 10x višje.

Popolen polom!

Izpostaviti je treba, da smo imeli najvišji delež umrlih starostnikov iz DSOjev v Evropi spomladi, v mesecu novembru pa imamo največjo (oz. top 3) smrtnost na milijon prebivalcev v Evropi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Massacra ()

valkor ::

lexios je izjavil:

Do the math: koliko upokojencev iz DSO-jev je potrebno, da je povprečje na intenzivni okoli 69 let? ;)

Sicer pa kot rečeno, številke so zgovorne same po sebi - delež okuženih v 2. valu je 3-5x višji med upokojenci, kot med žurerji (študenti in mularija)! ;) Preden boš spet izpostavil 30-45 letnike, pa poglej še delež 45-60; to je delovno aktivna populacija, ki se statistično bolj verjetno okuži na delovnih mestih, kot pri popivanju doma! ;)

Povprečna starost covidnih bolnikov na intenzivnih oddelkih v okviru UKC Ljubljana je 69 let, medtem ko so tisti, ki na intenzivnem oddelku umrejo, povprečno stari 75 let, so za STA sporočili z UKC Ljubljana.

Po podatkih NIJZ, ki še niso dokončni, je do konca oktobra umrlo 233 oskrbovancev domov za starejše, ki jim je bila potrjena okužba z novim koronavirusom. Od tega jih je 135 umrlo v domovih in 98 v bolnišnicah.

V prvem valu je sicer umrlo 87 oskrbovancev domov, od tega 55 v domovih in 32 v bolnišnicah. V septembru in oktobru pa je umrlo skupaj 131 oskrbovancev, od tega 73 v domovih in 58 v bolnišnicah.

https://www.iusinfo.si/medijsko-sredisc...

No, pa smo le razčistili.. Un drugi ti je pa kar sledil, čeprav si sam priznal, da si se malo uštel ? pol sem pa jaz bimo ?

Ne, on je razumel iz konteksta, ti nisi. Vseeno hvala za popravek... ;)

Kurca je uni kaj razumel... Oni je mislil, da je 80% ljudi dejansko okuženih v DSOjih. Polovičar en...

In pol druge žali, prekleta bukev...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: valkor ()

jojw ::

Mislim, da ni potrebe po žaljenju. Očitno ne bere natančno, potem pa pride do katastrofe.

Pač človek ne ve in piše kar nekaj v tri krasne. Celo pozval me je naj grem jaz v vse DSO-je opravljati teste. Ojej,res je kriza..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jojw ()

valkor je izjavil:

lexios je izjavil:

Do the math: koliko upokojencev iz DSO-jev je potrebno, da je povprečje na intenzivni okoli 69 let? ;)

Sicer pa kot rečeno, številke so zgovorne same po sebi - delež okuženih v 2. valu je 3-5x višji med upokojenci, kot med žurerji (študenti in mularija)! ;) Preden boš spet izpostavil 30-45 letnike, pa poglej še delež 45-60; to je delovno aktivna populacija, ki se statistično bolj verjetno okuži na delovnih mestih, kot pri popivanju doma! ;)

Povprečna starost covidnih bolnikov na intenzivnih oddelkih v okviru UKC Ljubljana je 69 let, medtem ko so tisti, ki na intenzivnem oddelku umrejo, povprečno stari 75 let, so za STA sporočili z UKC Ljubljana.

Po podatkih NIJZ, ki še niso dokončni, je do konca oktobra umrlo 233 oskrbovancev domov za starejše, ki jim je bila potrjena okužba z novim koronavirusom. Od tega jih je 135 umrlo v domovih in 98 v bolnišnicah.

V prvem valu je sicer umrlo 87 oskrbovancev domov, od tega 55 v domovih in 32 v bolnišnicah. V septembru in oktobru pa je umrlo skupaj 131 oskrbovancev, od tega 73 v domovih in 58 v bolnišnicah.

https://www.iusinfo.si/medijsko-sredisc...

No, pa smo le razčistili.. Un drugi ti je pa kar sledil, čeprav si sam priznal, da si se malo uštel ? pol sem pa jaz bimo ?

Ne, on je razumel iz konteksta, ti nisi. Vseeno hvala za popravek... ;)

Kurca je uni kaj razumel... Oni je mislil, da je 80% ljudi dejansko okuženih v DSOjih. Polovičar en...

In pol druge žali, prekleta bukev...

:)) Ti si šele zadel s svojo betico na glavico (od žeblja).

Kje semnjaz zapisal, da število aktivnih primerov iz DSO-jev predstavlja 80%

Jaz sem napisal, da vsi, ki so povezani z DSO-ji (varovanci, zaposleni, medicinsko osebje, ki skrbi za varovance) predstavljajo najbrž že 50% vseh novih okužb (na dnevni ravni).

jojw je izjavil:

Mislim, da ni potrebe po žaljenju. Očitno ne bere natančno, potem pa pride do katastrofe.

Pač človek ne ve in piše kar nekaj v tri krasne. Celo pozval me je naj grem jaz v vse DSO-je opravljati teste. Ojej,res je kriza..

:))

Ti šele ne veš brati. Zapisal sem, da bodo prav zanimive številke, ko bodo na tedenski/dnevni ravni testirali vse osebje, povezano z DSO-ji.

A tebi sem to naročil, da naj narediš? :))

Glej moron: katastrofa je z DSO-ji, tako kot je bila v prvem valu. S tem, da bo v drugem valu nekaj 10× več umrlih.

Kaj pa je kdo (ne)razumel okrog navedb številk nekoga, pa ni pomembno.
POMEMBNO JE, DA BO NEKAJ 10X VEČ UMRLIH V DRUGEM VALU.

In kdo je za to odgovoren je prav tako popolnoma jasno.

Da tega noben od tistih, ki tukaj trdijo o nekih privat zabavah, otrocih, martinovanjih, druženjih itd. ni pogledal, pa vsekakor ne dvomim oz. sem trdno prepričan, da je temu tako.

https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/17473175...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Massacra ()

jojw ::

Tega nisi napisal ti, ampak lexios. Ti si mu sledil, češ da ima prav, čeprav je na koncu priznal napako. Nima veze.

lexios je izjavil:

28% = 80%??

Še enkrat: težava je v tem kje izvira 80% hospitaliziranih, trdim, da velika večina v DSO-jih - morda ne 80%, nimam podatkov, špekuliram, zagotovo pa vsaj 50%! Zato trditev, da glede na to, da se 50-80% vseh okužb pojavlja ravno v DSO-jih... Ker: Vemo, da se virus širi v vsaj 85% vseh DSO-jev. Povprečna starost na intenzivni negi je bila pred tedni 65 let, povprečna starost umrlih 80 let.

PS: Zavajaš prazavprav ti - največji delež + je med delovno aktivno populacijo, torej približno enak % za starostno skupino 35-45 kot za starostno skupino 45-54.

Zanimivo pa, da z Beovičevo vred niste sposobni opaziti, da je okuženih upokojencev (60+) 3-5x večji delež kot okuženih dijakov in študentov, zaradi katerih smo zapirali diskoteteke in uvajali policijsko uro! Še enkrat, poglej uradne podatke o starostnih skupinah in razmisli.

LOL pa kaj meni soliš pamet. Nisem se jaz izmislil ukrepov, niti ne pravim, da se ne strinjam s teboj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jojw ()

imagodei ::

nekikr je izjavil:

Imagodei, boš prebral tole? Da ne bomo vsi, ki se ne strinjamo z ukrepi, takoj označeni kot organizatorji zasebnih zabav s po 1000 ljudmi, ki za povrh še plunejo vsakega, ki pride, da bo ja za ziher virus šel v njih? Lahko to sprocesiraš? Pa še marsikdo drug tudi.

Gre zgolj za to, da si ti in še par mandeljcev funkcionalno nepismenih, pa iz tega sklepate, da se strinjam z vsemi ukrepi. Česar nisem nikoli napisal, celo eksplicitno sem napisal, da se ne strinjam z vsemi ukrepi. Ampak dlje od tam še nismo uspeli priti, ker je pač treba demantirat druge budalaštine, ki jih trosite. In ob enem vam je treba vzbujat slabo vest za to, da ste soodgovorni za trenutno stanje. Kar je sicer Sizifovo delo, ampak, se trudim vseeno. >:D
- Hoc est qui sumus -

CoolBits ::

British medical journal o covid-19:
https://www.bmj.com/content/371/bmj.m44...

Ne vem kaj ste poslušali zadnje čase ampak sami so povedali, v bolnice vozijo pozitivne iz DSO, noter so po par dni, če se ne pojavijo simptomi gredo nazaj v DSO. To je z namenom, da se viša št hospitaliziranih.
Pod umrle s covid-19 se šteje vse ki so se testirali pozitivno in kasneje umrli zaradi kateregakoli razloga.

fikus_ ::

Lahko je s tujim ku*cem opletat po koprivah oz. lahko je pametovat, ko se nekaj dogaja drugim. Nekateri ste ekstremni egoisti in gledate samo na svojo rit. Če hočemo funkcionirat kot družba, moramo upoštevat tudi potrebe drugih, celo (kako nezaslišano) penzionistov (po mnenju nekaterih priviligirancev iz časa juge).

Ne strinjam se z vsemi ukrepi in trdim, da bi bili precej na boljšem, če bi v drugi rundi nekatere ukrepe premišljeno prej sprejeli. Obseg ukrepov bi se moral fokusirat na zmogljivost bolnišnic in glede na to ohranjat nek nivo. Npr. to populistično novinarsko/vladno poročanje o številu mrtvih je čisto mimo, ker s to "grožnjo" želijo upravičit ukrepe.

Mato989 ::

fikus_ je izjavil:

Lahko je s tujim ku*cem opletat po koprivah oz. lahko je pametovat, ko se nekaj dogaja drugim. Nekateri ste ekstremni egoisti in gledate samo na svojo rit. Če hočemo funkcionirat kot družba, moramo upoštevat tudi potrebe drugih, celo (kako nezaslišano) penzionistov (po mnenju nekaterih priviligirancev iz časa juge).

Ne strinjam se z vsemi ukrepi in trdim, da bi bili precej na boljšem, če bi v drugi rundi nekatere ukrepe premišljeno prej sprejeli. Obseg ukrepov bi se moral fokusirat na zmogljivost bolnišnic in glede na to ohranjat nek nivo. Npr. to populistično novinarsko/vladno poročanje o številu mrtvih je čisto mimo, ker s to "grožnjo" želijo upravičit ukrepe.

Ok, kako pa penzici gledajo zdaj na nas ki smo del druzbe... Kaj mamo mi 30 letniki zdaj kdo za nas skrbi??? Ker te lepe besede kako moramo ne bit egoisti so zelo lepe ampak jaz ne vidim kako se vsaka skupina odreka ampak vidim samo kako se aktivni odrekamo, denar so dobili pa upokojenci in studenti

Ce bi pa vsak zappslen dobil 10 jurckov ker najbolj so ravno zaposleni na slabsem ekonomsko in socialno pa bi se lahko pogovarjali
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato, s teboj se je brezpredmetno ukvarjat. Je zelo verjetno, da boš enkrat "penzič" in računam na to, da boš enako razmišljal kot sedaj in tako tudi ravnal.

Glede slabega ekonomskega položaja ti pa svetujem, saj si še razmeroma mlad, naredi kaj iz sebe, se izobražuj, da boš opravljal bolj zahtebna in bolje plačana dela. Popravljanje telefonov pač ni sanjsko in profitabilno delo. Res pa je tudi, da družba rabi tudi fizikalce.

fikus_ je izjavil:

Mato, s teboj se je brezpredmetno ukvarjat. Je zelo verjetno, da boš enkrat "penzič" in računam na to, da boš enako razmišljal kot sedaj in tako tudi ravnal.

Glede slabega ekonomskega položaja ti pa svetujem, saj si še razmeroma mlad, naredi kaj iz sebe, se izobražuj, da boš opravljal bolj zahtebna in bolje plačana dela. Popravljanje telefonov pač ni sanjsko in profitabilno delo. Res pa je tudi, da družba rabi tudi fizikalce.

Kako je fajn ko nimas drugega kot osebne zalitve.. No kako se penzici odrekajo danes za druge tocno?

Vi si to odrekanje za dobro druzbe vedno predstavljate silno neenakomerno... Eni se bi morali non stop prilagajat ko pa tisti to pricakujemo od vseh skupin pa postanemo sociopati...

Btw ne popravljam telefonov ze vec kot pol leta... Delam kot sistemc ampak ni to bistveno, kot vedno ko pride debata na osebni nivo

gruntfürmich ::

fikus_ je izjavil:

katere potrebe starostnikov? tiste po svobodi in obiskih sorodnikov? ali tiste ko jih zapiramo kot živali pa jih še vedno vse okužimo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

3p ::

CoolBits je izjavil:

British medical journal o covid-19:
https://www.bmj.com/content/371/bmj.m44...

Skratka, tudi Britanci se grejo svoje aferice v stilu "saj ta WC papir z gumico je čisto v redu maska". Nakupili so slabe hitre teste in potem zavajali. Kako domače. Izpustili so podatke o vplivu covid-a na manjšine. Ne dvomim, da bi ablast ravnala podobno.

Skratka, politika (in drugi lobiji) se vpletajo v raziskave? Ja, seveda. Žal nič novega. Saj vsi vemo, do kdaj kajenje ni bilo škodljivo.
To je pač realnost. Slabo, ampak še vedno bistveno boljše kot psevdoznanost in vsepovsod-so-same-zarote(tm), kar zagovarjaš običajno.

Na kaj točno, si nas hotel opozoriti?

"Kako je fajn ko nimas drugega kot osebne zalitve.. "

Kje v mojem zapisu vidiš osebno žalitev?

"No kako se penzici odrekajo danes za druge tocno?""

Npr. tvoji starši so se verjetno čemu odrekli zaradi tebe, ko si bil otrok.

"katere potrebe starostnikov? tiste po svobodi in obiskih sorodnikov? ali tiste ko jih zapiramo kot živali pa jih še vedno vse okužimo? "

Si začel pretepati slamnatega moža, da bi dokazal, da imaš prav?!

Še en dodatek, ker smo ravno pri penzionistih. Tisti pomladanski korona dodatek penzionistom je bil nepotreben, ker se jim finančno ni nič spremenilo, ampak samo kupovanje glasov potencialnih volilcev.

Urbano#Desno ::

Massacra je izjavil:

Tukaj imate izjavo Beovičke danes:

"LJUDJE SE PRITOŽUJEJO, DA SO IZGUBILI SLUŽBE, AMPAK NE VEDO, DA JE TO NEPOSREDNO POVEZANO Z ZASEBNIMI DRUŽENJI, KI JIH ŠE VEDNO IMAJO".

Kot sem že včeraj napisal
Plosk, plosk Bojana govedarskemu narodu je počasi potrebno prenehati saditi rožice kot to počnejo Kacin in podobni ki imajo bistveno premilo komunikacijo.

Kje v mojem zapisu vidiš osebno žalitev?

Kje?

Kdo si pa ti da boš govoril kaj je meni in drugim SANJSKO delo in kaj ni?

Npr. tvoji starši so se verjetno čemu odrekli zaradi tebe, ko si bil otrok.

Zakaj govoriva o preteklosti, življenje teče DANES, ne leta 1996... Mene zanima kako se upokojenci odrekajo danes in koliko odstotkov napram delovno aktivnim in mladim? Kaj in KOLIKO točno vsaka izmed skupin daje za rešitev krize oz. epidemije? Če se prilagajamo samo eni oz. ena skupina je to pač zažiranje ne prilagajanje... ali bomo trpeli vsi ENAKOMERNO ali pa pač egoistično vsak za sebe... Dejansko je tole zdaj EGOIZEM starejših nad mlajšimi in nič drugega...

Še en dodatek, ker smo ravno pri penzionistih. Tisti pomladanski korona dodatek penzionistom je bil nepotreben, ker se jim finančno ni nič spremenilo, ampak samo kupovanje glasov potencialnih volilcev.

Seveda, in zdaj bi jim spet radi pomagali... ves denar bi moral iti SKUPINI katera najbolj trpi in to so mladi in aktivni del populacije... tisti kateri bodo zaradi ukrepov imeli zamaknjeno finančno varnost, osamosvojitev, psihološke težave zaradi manjka socializacije (ja to je hud problem, spomnite se kako starci jamrajo da so osamljeni, mladi enako!) skratka vsi ki še nimajo otrok in ih bodo zaradi korone imeli ŠE kasneje itn...

nekikr ::

imagodei je izjavil:

nekikr je izjavil:

Imagodei, boš prebral tole? Da ne bomo vsi, ki se ne strinjamo z ukrepi, takoj označeni kot organizatorji zasebnih zabav s po 1000 ljudmi, ki za povrh še plunejo vsakega, ki pride, da bo ja za ziher virus šel v njih? Lahko to sprocesiraš? Pa še marsikdo drug tudi.

Gre zgolj za to, da si ti in še par mandeljcev funkcionalno nepismenih, pa iz tega sklepate, da se strinjam z vsemi ukrepi. Česar nisem nikoli napisal, celo eksplicitno sem napisal, da se ne strinjam z vsemi ukrepi. Ampak dlje od tam še nismo uspeli priti, ker je pač treba demantirat druge budalaštine, ki jih trosite. In ob enem vam je treba vzbujat slabo vest za to, da ste soodgovorni za trenutno stanje. Kar je sicer Sizifovo delo, ampak, se trudim vseeno. >:D

Veš da ;) Danes bom res malo soodgovoren, priznam. Do frizerke moram. Šel bi v salon in imel na sebi masko, kot v zadnjih 14 dnevih, pardon, pol leta, ampak ker ja baje to velik, pa kaj velik, gromozanski vir okužb (nimamo pa podatkov o tem) bom šel raje k njej domov. Ne bom nosil maske, plačal bom brez računa. Zaradi tega dejanja pričakujem, da bo jutri okuženih kakšnih 5000 starostnikov v DSOjih, žrtve bodo šle najbrž nekje v milijon in pol (bo IJS izračunal bolj točno, podal sem zgolj spodnjo oceno glede na njihove prejšnje izračune). Na TVju boste apokaliptični pojav lahko zasledili v obliki novice, da je "danes umrlo X ljudi s covidom" (seveda brez podatka o skupno umrlih, ker se ta ne ujema z režimsko doktrino). Pričakujem posledično zaostrovanje ukrepov. Smiselna in upravičena bi bila uporaba ostrostrelcev na strehah stavb, ki vsakega, ki kihne, ustrelijo. Za ostale bi bilo smiselno in upravičeno, da nosijo kakšno zvezdico na jakni, da se ve, kdo podpira ukrepe v katere se tako ali tako ne sme dvomiti in pri katerih je vsako razmišljanje najstrožje prepovedano. Mislim, da je zadnji čas tudi, da ukinemo gospodarstvo in ljudi prezaposlimo v javni sektor in jih damo na čakanje. Da zapremo šole je tako ali tako samoumevno, pa dejansko še najmanj problematično, ker jih že sedaj ni. Mehanik, šolan na daljavo, bo res hud štručko.

mactron ::

nekikr je izjavil:

Veš da ;) Danes bom res malo soodgovoren, priznam. Do frizerke moram. Šel bi v salon in imel na sebi masko, kot v zadnjih 14 dnevih, pardon, pol leta, ampak ker ja baje to velik, pa kaj velik, gromozanski vir okužb (nimamo pa podatkov o tem) bom šel raje k njej domov. Ne bom nosil maske, plačal bom brez računa. Zaradi tega dejanja pričakujem, da bo jutri okuženih kakšnih 5000 starostnikov v DSOjih, žrtve bodo šle najbrž nekje v milijon in pol (bo IJS izračunal bolj točno, podal sem zgolj spodnjo oceno glede na njihove prejšnje izračune). Na TVju boste apokaliptični pojav lahko zasledili v obliki novice, da je "danes umrlo X ljudi s covidom" (seveda brez podatka o skupno umrlih, ker se ta ne ujema z režimsko doktrino). Pričakujem posledično zaostrovanje ukrepov. Smiselna in upravičena bi bila uporaba ostrostrelcev na strehah stavb, ki vsakega, ki kihne, ustrelijo. Za ostale bi bilo smiselno in upravičeno, da nosijo kakšno zvezdico na jakni, da se ve, kdo podpira ukrepe v katere se tako ali tako ne sme dvomiti in pri katerih je vsako razmišljanje najstrožje prepovedano. Mislim, da je zadnji čas tudi, da ukinemo gospodarstvo in ljudi prezaposlimo v javni sektor in jih damo na čakanje. Da zapremo šole je tako ali tako samoumevno, pa dejansko še najmanj problematično, ker jih že sedaj ni. Mehanik, šolan na daljavo, bo res hud štručko.

A tebi tudi še po enem letu korona novic ni jasno komu je virus nevaren?!? Ojej..

2226 / 8063

Zahvala gre seveda vsem kršiteljem in uspešno uničevanje storitvenega sektorja še naprej.

LJUDJE SE PRITOŽUJEJO, DA SO IZGUBILI SLUŽBE, AMPAK NE VEDO, DA JE TO NEPOSREDNO POVEZANO Z ZASEBNIMI DRUŽENJI, KI JIH ŠE VEDNO IMAJO

lotar123 ::

Urbano#Desno je izjavil:

2226 / 8063

Zahvala gre seveda vsem kršiteljem in uspešno uničevanje storitvenega sektorja še naprej.

Se pravi vladi?

Miki N ::

Počasi bo naša stroka morala "diplomirati" naprej od anekdot in tele lahkotne obtožbe tudi podkrepiti z dokazi. Končno, če gre res za splošen pojav ne bo težava dati nekih ocen koliko kje itd.

"Strokovna" skupina bi morala vsak teden za VSAKEGA od ukrepov podati statistično preverljivo oceno - če tega ne morejo storiti, se ukrep suspendira do nadaljnega. Ja to pomeni dejansko delo.

Dovolj je bilo. Nič več na besedo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

lotar123 je izjavil:

Se pravi vladi?

Narobe. Imaš še dva poskusa. :D

mailer ::

valkoor je izjavil:

Osebje po DSO-jih ne predstavlja večine. Je bilo zadnjič po TV lepo obrazloženo. Imamo dobrih 4.000 ljudi zaposlenih po DSO-jih, ki pač opravljajo takšne in drugačne naloge.
Zadnjič je bilo nekje omenjeno, da je v domovih malo čez 20000 stanovalcev in 12000 zaposlenih. Tole veliko pove o učinkovitosti.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

111111111111 ::

nekikr je izjavil:

Žal nisi edini, ki se takole dela norca. Vas je precej in eni idioti to ne vzamejo kot sarkazem, ampak v smislu, saj je vse skupaj brez veze. In ko vas je takih več, se začne okužba širiti.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Okapi ::

mailer je izjavil:

valkoor je izjavil:

Osebje po DSO-jih ne predstavlja večine. Je bilo zadnjič po TV lepo obrazloženo. Imamo dobrih 4.000 ljudi zaposlenih po DSO-jih, ki pač opravljajo takšne in drugačne naloge.
Zadnjič je bilo nekje omenjeno, da je v domovih malo čez 20000 stanovalcev in 12000 zaposlenih. Tole veliko pove o učinkovitosti.

Kaj pove o učinkovitosti?

Miki N je izjavil:

Počasi bo naša stroka morala "diplomirati" naprej od anekdot in tele lahkotne obtožbe tudi podkrepiti z dokazi. Končno, če gre res za splošen pojav ne bo težava dati nekih ocen koliko kje itd.

"Strokovna" skupina bi morala vsak teden za VSAKEGA od ukrepov podati statistično preverljivo oceno - če tega ne morejo storiti, se ukrep suspendira do nadaljnega. Ja to pomeni dejansko delo.

Ti pa samo nehaj s takimi! V režim se ne dvomi! Ajde, kdo ga bo prijavil, 15.000€ kazni mu ne uide. Ne vem od kje ti ideja, da ukrepi morda niso smiselni ali pa da bi moral kdo za uveljavljanje full-lockdowna predstaviti kakršenkoli dokaz. A ti ne razumeš, da se gre za zdravje, za otroke, pa proti terorizmu?!?! Za dosego teh ciljev je potrebno narediti vse in to brez ugovarjanja!
Ti bosta Bojana in Milan razložila, samo da si masko nadeneta, preden začnejo snemati.

111111111111 ::

Miki N je izjavil:

Lahko daš primer drugih držav, ki tako poročajo, da vidimo, kako je v tujini to urejeno, samo pri nas je kaos.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

s1m0n ::

Pri nas ni problem način poročanja... Pri nas so problem akterji.
Ko pride na "oder" stroka je odnos čisto drugačen, ko pridejo nastavljeni akterji, nastavljena stroka, ki to ni pa se iz poročanje ne da izbrati nič konkretnega ali pa so informacije tako nestrokovno podane, da se jih težko interpretira.

111111111111 je izjavil:

Žal nisi edini, ki se takole dela norca. Vas je precej in eni idioti to ne vzamejo kot sarkazem, ampak v smislu, saj je vse skupaj brez veze. In ko vas je takih več, se začne okužba širiti.

Država bi morala razpisati nek bounty sistem za tovrstne kršitve. Soseda striže doma na črno, jo prijaviš njej 15 - 20k kazni tebi 2k nagrade. Pa kazen se seveda iztirja brezkompromisno pa magar s prodajo stanovanja.

s1m0n je izjavil:

Pri nas ni problem način poročanja... Pri nas so problem akterji.
Ko pride na "oder" stroka je odnos čisto drugačen, ko pridejo nastavljeni akterji, nastavljena stroka, ki to ni pa se iz poročanje ne da izbrati nič konkretnega ali pa so informacije tako nestrokovno podane, da se jih težko interpretira.

Sej Beovička je včeraj končno začela s primerno komunikacijo. Pa vam spet ni prav. Se strinjam da goveda pač ne moreš lepo prosit da naj upošteva ukrepe in pričakovati rezultate.

Zgodovina sprememb…

Urbano#Desno je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Država bi morala razpisati nek bounty sistem za tovrstne kršitve. Soseda striže doma na črno, jo prijaviš njej 15 - 20k kazni tebi 2k nagrade. Pa kazen se seveda iztirja brezkompromisno pa magar s prodajo stanovanja.

Če pa se dokaže, da tak sistem ne zajezi okužbe pa predlagatelju dosmrtna.

Urbano#Desno je izjavil:

Massacra je izjavil:

Tukaj imate izjavo Beovičke danes:

"LJUDJE SE PRITOŽUJEJO, DA SO IZGUBILI SLUŽBE, AMPAK NE VEDO, DA JE TO NEPOSREDNO POVEZANO Z ZASEBNIMI DRUŽENJI, KI JIH ŠE VEDNO IMAJO".

Kot sem že včeraj napisal
Plosk, plosk Bojana govedarskemu narodu je počasi potrebno prenehati saditi rožice kot to počnejo Kacin in podobni ki imajo bistveno premilo komunikacijo.

Nehaj zavajati in predoči dokaze, da so zasebna druženja razlog za širjenje okužb in tako visojo smrtnost. In da so zasebna druženja razlog za 10.000 izgubljenih delovnih mest.

Še enkrat:

1. dobro si poglej to predavanje dr. Žige Zaplotnika (drugi predavatelj po vrsti): https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/17473175...

2. poglej si okuženost po starostni skupini in ugotovil boš, da je najmanjša v skupinah do 35 let.

Res mi ni jasno, da to neizobraženo pokvarjenko Beovičevo ne soočijo recimo z dobrimi strokovnjaki, ki razumejo epidemiologijo in matematične modele in kaj so ti modeli pokazali.

gozdar1 ::

Na torek je vedno največ opravljenih testov, je pa danes najmanjši procent pozitivnih od oktobra.
Umrli bodo tudi če jutri vse zaklenemo v stanovanja, ker stvar prihaja z zamikom in ker so težave v dso-jih.
Po nekaterih komentarjih sodeč pa nekateri očitno uživajo v zafrekavanju sodržavljanov, na misel pride zgodba o siti vrani.
Je pa tudi res, da ima vsaka šiba dva konca in nehote se lahko znajdeš na napačnem koncu.

Tako je, se strinjam. Ampak morala bi imeti tudi sistem, ki pravi, da če zapreš recimo frizeraje, ker so baje hudo hud apokaliptični generator, nimaš pa absolutno nobenega podatka o tem, da dobiš kazen enakovredno izpadu dohodka vsem frizerajem (ki se izterja od tebe in tvoje širše žlahte, da ne bo vse na ženo prepisano). Kje podpiševa?

Massacra je izjavil:

2. poglej si okuženost po starostni skupini in ugotovil boš, da je najmanjša v skupinah do 35 let.

Še en norček ki se je prepoznal v Bojaninih besedah.

1) Družijo se seveda tudi starejši
2) Teli do 35 so asimptomatski ali z mili simptomi in se jih ne testira. Okužbe pa seveda veselo širijo naprej.

Še enkrat tole od Bojana je bila prva prava komunikacija iz strani strokovne ekipe. Ljudem je pač potrebno povedati resnico in ne saditi rožic kot to počne Kacin.

Sej Beovička je včeraj končno začela s primerno komunikacijo. Pa vam spet ni prav. Se strinjam da goveda pač ne moreš lepo prosit da naj upošteva ukrepe in pričakovati rezultate.

Niti ne! Ta zadnji njen izpad jo je samo pokazal v pravi sliki kakšne res je! In takšno osebo imamo mi nastavljeno kot stroka? Takšna oseba je zadolžena za osveščanje in komunikacijo z narodom? Ne hvala. Raje poslušam otroške pesmice so polj poučne in strokovne.

s1m0n je izjavil:

Niti ne! Ta zadnji njen izpad jo je samo pokazal v pravi sliki kakšne res je! In takšno osebo imamo mi nastavljeno kot stroka? Takšna oseba je zadolžena za osveščanje in komunikacijo z narodom? Ne hvala. Raje poslušam otroške pesmice so polj poučne in strokovne.

Seveda je to primeren način. Naslednja stopnja pravilne komunikacije pa je pendrek za kršitelje.

Urbano#Desno je izjavil:

Massacra je izjavil:

Še en norček ki se je prepoznal v Bojaninih besedah.

1) Družijo se seveda tudi starejši
2) Teli do 35 so asimptomatski ali z mili simptomi in se jih ne testira. Okužbe pa seveda veselo širijo naprej.

Še enkrat tole od Bojana je bila prva prava komunikacija iz strani strokovne ekipe. Ljudem je pač potrebno povedati resnico in ne saditi rožic kot to počne Kacin.

Ti si res pravi lažnivec in manipulator. Tako kot Beovičeva in celotna sedanja vlada.

Še enkrt (in zadnjič): poglej predavanje dr. Žige Zaplotnika, dobro premisli in potem se vrni na ta forum in probaj postaviti v kontrkst njeno izjavo, predavanje Zaplotnika ter
rekordno smrtnost ter število okužb.

Poglej si še posebej dobro interakcijske stike med ljudmi in porazdelitev po celotni populaciji iz tega predavanja!!!

gozdar1 je izjavil:

Na torek je vedno največ opravljenih testov, je pa danes najmanjši procent pozitivnih od oktobra.

Vse kar je nad 5% pozitivnih in absolutno 200 primerov je prekleto veliko in preveč da bi karkoli sproščali.

Mogoče za takšne kot si ti, ki jim s prstom pokažejo v kot pa se brez pridržkov obrnejo in skrijejo v ta kot...

s1m0n je izjavil:

Mogoče za takšne kot si ti, ki jim s prstom pokažejo v kot pa se brez pridržkov obrnejo in skrijejo v ta kot...

Motiš se. V primeru da bi jaz nastopal na mestu Kacina bi tole poslušali že septembra. Verjamem pa da je z nežnimi snežinkicami potrebno delati v rokavicah, ker drugače je jok in stok in so dosedaj poskušali biti osladno prijazni, a več kot očitno nam sedaj preveč teče voda v grlo in so se odločili spregovoriti bolj direktno. Faking končno

gozdar1 ::

Ne znajo pa porihtat stvari pri sebi v zdravstvu, kjer imajo velike težave z okužbami od zunaj(žurerji).

Urbano#Desno je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Motiš se. V primeru da bi jaz nastopal na mestu Kacina bi tole poslušali že septembra. Verjamem pa da je z nežnimi snežinkicami potrebno delati v rokavicah, ker drugače je jok in stok in so dosedaj poskušali biti osladno prijazni, a več kot očitno nam sedaj preveč teče voda v grlo in so se odločili spregovoriti bolj direktno. Faking končno

Poglej si predavanje dr. Žige Zaplotnika da končno spoznaš, zakaj nam teče voda v grlo in kje je zajebala tako Beovičeva, kot vlada!

Urbano#Desno je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Ampak podatkov za svoje direktne izjave pa nimajo, ane? Kje podpiševa tisto zgoraj, no? A to ti pa ne diši? Korenček ja, palice pa ne bi? Ker ne govorimo o 10EUR višji kazni za prekoračitev hitrosti, govorimo o odvzemu dveh let življenja ljudem, odvzemom šolanja otrokom in odvzemom zdravstva vsem razen covid bolnikom. Pa seveda govorimo in delamo uničenje gospodarstva, torej prihodnosti vseh, ki niso v penziji ali v javnem sektorju. Za tak ukrep bi bilo fino, če ne bi vse ostalo samo pri besedah ampak bi postregli s kakšnim preverljivim podatkom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

Massacra je izjavil:

Poglej si predavanje dr. Žige Zaplotnika da končno spoznaš, zakaj nam teče voda v grlo in kje je zajebala tako Beovičeva, kot vlada!

Beovičeva je zaprtje priporočala že nekje septembra, a jo na vladi niso poslušali. Stanje pa je sedaj takšno kot je in problem je to kar je Bojana izpostavila.

Kje je NIJZ popravil številke za nazaj? Čez koliko časa jih bo? Sploh bo? Kdo laže?

Pa ne spet z izgovori, da NIJZ dobi podatke kasneje, se lepo vidi da sploh nima takih podatkov.

zmaugy ::

nekikr je izjavil:

imagodei je izjavil:

nekikr je izjavil:

Obstaja velika verjetnost, da je tale post škodljiv in ti bo enkrat kasneje, ko boš odrasel in postal malo bolj zrel človek, žal da si ga objavil. Takrat bo prepozno, se boš pa na vsake kvatre spomnil neumnosti, ki si jih pisal v mladosti in si boš želel, da jih ne bi.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Urbano#Desno je izjavil:

Massacra je izjavil:

Beovičeva je zaprtje priporočala že nekje septembra, a jo na vladi niso poslušali. Stanje pa je sedaj takšno kot je in problem je to kar je Bojana izpostavila.

Spet lažeš in zavajaš (saj ni čudno za SDSovce in zagovornike nesposobne Beovičeve).

Še enkrat: poglej si predavanjr dr. Žige Zaplotnika in potem se vrni sem in komentiraj.

Ps: a ti morda nisi sposoben dojeti tega, kar je na tem predavanju razloženo?

nekikr je izjavil:

Ampak podatkov za svoje direktne izjave pa nimajo, ane? Kje podpiševa tisto zgoraj, no? A to ti pa ne diši? Korenček ja, palice pa ne bi? Ker ne govorimo o 10EUR višji kazni za prekoračitev hitrosti, govorimo o odvzemu dveh let življenja ljudem, odvzemom šolanja otrokom in odvzemom zdravstva vsem razen covid bolnikom. Pa seveda govorimo in delamo uničenje gospodarstva, torej prihodnosti vseh, ki niso v penziji ali v javnem sektorju. Za tak ukrep bi bilo fino, če ne bi vse ostalo samo pri besedah ampak bi postregli s kakšnim preverljivim podatkom.

Točno kakšne dokaze pa bi rad? Virus se širi s stiki med ljudmi in največ nezaščitenih stikov je na privat druženjih. Prihodnost uničujejo tisti ki se ukrepov ne držijo, ukrepi samo gasijo požar.

Massacra je izjavil:

Ps: a ti morda nisi sposoben dojeti tega, kar je na tem predavanju razloženo?

To kaj je kdo sposoben dojeti je jasno.
Vprašanje je samo ali ti nisi sposoben ali nočeš ker ne paše v tvoj mali miselni vzorec.

Zgodovina sprememb…

««
77 / 175
»»