» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
70 / 175
»»

sbawe64 ::

c/p iz https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

Kakšen je plan, stroka in vlada? Nekajmesečni?5 tednov smo že precej zaprti, skoraj 2 tedna totalno. Pričakovanega upada števila okužb po vašem ni.
Virus je v vseh DSOjih, torej se bolnice ne bodo praznile, prav tako se število smrti ne bo zmanjšalo, dokler ne bodo umrli vsi tisti, ki jim je to zaradi virusa usojeno.

Na odprte šole in vrtce lahko pozabite. Stroka ne bo dovolila odprtja, drugi nimajo OO. OK, to lahko preživimo.

Kaj boste pa naredili, ker gospodarstvo pač tegale ne bo preživelo.
Razumem, da imamo v Sloveniji toliko upokojencev in javnega sektorja, da ankete kažejo podporo ukrepom, ker njih pač ne skrbi za dohodke.

Ampak dela se nič več ne! In brez dela ni jela. Država pa nič ne da.
Ma, meni res ni jasno, kako mislite, da bo gospodarstvo preživelo?!?!

Če ne delaš, to ne pomeni status quo, potem pa lahko kar nadaljuješ. V nekem trenutku, ko vidiš, da je zmanjkalo rezerv in ni več za plače in položnice je treba zapreti. In to je konec.

Moja starša sta imela firmo, sedaj sta nekaj let v pokoju. In se ne morem več pogovarjati z njima, ker njuna trenutna filozofija je : 'Midva bova že preživela tole'.

Niti enkrat nista vprašala svojih otrok, kako bodo oni preživeli prepoved dela in kako bodo nahranili vnuke, ko bo treba zapreti firme.

Pa komu še ni jasno, kam tole vodi?!
2020 is new 1984
Corona World order

ajdov ::

No, zdaj ste izsilili hude ukrepe (3/4 vam je oproščenega, ker naša nesposobna vlada ni uspela pravilno in učinkovito skomunicirati javnosti, zakaj so bili milejši ukrepi potrebni) - in zdaj se še bolj pritožujete, kako vam je vsega dovolj... Kaj pa, če bi naslednjič raje poslušali strokovnjake? In ne teoretikov zarot?

Ne. Ukrepe je izsilila politika Z vašo podporo. Politike še razumem. Oni bi itak radi imeli popoln nadzor nad družbo. Vas lockdownerje pa ne. Če se počutite ogroženo pejte lepo v klet in počakajte par let, ne pa da zapirate vse.

111111111111 ::

ajdov je izjavil:

Ne. Ukrepe je izsilila politika Z vašo podporo. Politike še razumem. Oni bi itak radi imeli popoln nadzor nad družbo. Vas lockdownerje pa ne. Če se počutite ogroženo pejte lepo v klet in počakajte par let, ne pa da zapirate vse.

Vi ste tisti, ki ogrožate in izpolnjujete samoprerokbe. Vlada nas bo spet zprla v občine, ne nosite mask, pokažite da smo carji. Sedaj smo pa zaprti vsi.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

sbawe64 ::

Oš in SŠ ostajajo zaprte, to pomeni cca 250 k otrok z vicem imenovami "šola na daljavo".
Ter 87 k otrok v vrtcih.

https://www.eurydice.si/novice/zadnje-n...

Bravo korona paničarji in jokice !
Slo gre čedalje bolj po poti talibanov.
2020 is new 1984
Corona World order

111111111111 je izjavil:

ajdov je izjavil:

Vi ste tisti, ki ogrožate in izpolnjujete samoprerokbe. Vlada nas bo spet zprla v občine, ne nosite mask, pokažite da smo carji. Sedaj smo pa zaprti vsi.

Zaprti smo zaradi ljudi, ki to podpirate.

imagodei ::

Mato989 je izjavil:

Problem je v osnovi....

Imaš prav, problem je v osnovi. V tvojem primeru je ta osnova sicer sociopatija. Človek, ki zagovarja socialni darwinizem v najbolj brutalni različici, in človek, ki podaljšanje življenjske dobe človeka vidi kot fail sodobne medicine, je pač docela nekompetenten sogovornik, ko nanese na problematiko javnega zdravja, blaginje, moralnih vrednot, in še bi lahko naštevali.

Večji del vsaj približno razvite družbe, najsibo demokratična ali nedemokratična, se je v 20. stoletju odločil, da si javno in vsem dostopno zdravstvo lahko privoščimo. Še posebej po WWII to drži. Odločili smo se, da leta (bolj) kvalitetnega življenja lahko podaljšamo. In to je šlo vse do trenutka, ko se je spet začel kot rak razraščati nebrzdani, razčlovečeni kapitalizem - neoliberalizem - tokrat oborožen z lepšimi in bolje zvenečimi floskulami, ki jim nasedajo celo pripadniki srednjega in nižjega razreda. V bistvu na področju zdravstva ne preseneča, da smo edino nalezljivo bolezen, črne koze, uspeli eradicirati konec 70-ih let, preden je svet zapadel v neoliberalistično mantro.

V neoliberalizmu pač ni prostora za solidarnost, kot ga terja tak napor. In v njem ni solidarnosti, kot ga terja varovanje najšibkejših pred okužbo s Covid-19.

Mato989 je izjavil:

Krivda za covid tezave lezi v podaljsevanju slabotnih zivljenj ki tako ustvarjajo zafilane bolnice, ne pa v mladenicih ki pijemo in se druzimo

Kot rečeno, kot družba smo se v 20. stoletju odločili, da slabotna življenja lahko in hočemo podaljševat. Človeška življenja so na koncu ponavadi slabotna. Kje pa rišemo mejo, pa na srečo ni odvisno od tebe. Tega torej še nismo opustili. Deal with it.

Mato989 je izjavil:

Skratka starci placujejo svoja predolga zivljenja in zdaj hoces da jaz trpim zato da ne bo trpel obnemogli clovek neje na drugem koncu

Ko berem tvoje sprevržene zapise, me pogosto prime, da bi kozlal. Tvoje trpljenje, ker par tednov ne moreš žurat, se lahko primerja s trpljenjem nekoga, ki se duši in dobesedno utaplja, ko mu zaliva pljuča?

Gnoj.
- Hoc est qui sumus -

Urbano#Desno ::

sbawe64 je izjavil:

Oš in SŠ ostajajo zaprte, to pomeni cca 250 k otrok z vicem imenovami "šola na daljavo".
Ter 87 k otrok v vrtcih.

https://www.eurydice.si/novice/zadnje-n...

Bravo korona paničarji in jokice !
Slo gre čedalje bolj po poti talibanov.

Bodite jezni na tiste ki nalašč kršijo odloke in s tem skrbijo da kužnost v populaciji ostaja konstantna. Za odpiranje morajo biti izpolnjeni minimalni pogoji in danes smo svetlobna leta stran.

ajdov je izjavil:

111111111111 je izjavil:

ajdov je izjavil:

Ta brihtni že ves čas poslušamo strokovnjake. Pred dvema mesecema so pravili, da je dovolj, če dosledno nosimo maske v trgovinah, vzdržujemo socialno distanco, se obnašamo odgovorno (to verjetno pomeni tudi, da ne gremo med službo na malico v obljudeno restavracijo, kjer nam streže natakar z masko pod nosom in hrano pripravlja kuhar brez maske) in pogosto umivamo roke. No, "Dr. Potrč" je takrat povedal, da je to brez veze, drugi ste to isto razlagali po Slo-techu, pa po Fejsiču in se med sabo opogumljali, kakšni butlji smo "koronapaničarji".

Zdaj spet poslušamo strokovnjake. Če jih ne bi, bi bile slovenske bolnišnice že preko svojih zmogljivosti, umirali pa ne bi samo "slabotni" (prosto po Matotu), ampak tudi malo manj slabotni. Ker če neslabotnega, ki ga je bolezen prizadela do te mere, daš v umetno komo in ga priključiš na aparate, bo verjetno preživel. Če pa zanj nimaš prostega aparata (in seveda teama usposobljenih medicincev), bo pa tudi največji kerlc umrl.

PersonaRuda je izjavil:

@imagodei - Brez veze se vam je zdela socialna distanca, higiena rok,... Tu sem nehal brati. si pa drugače res težki lažnivec. Noben ni tega nikoli trdil. Vedno smo ne-maskarji podpirali ukrep socialne distance, za higieno pa skrbimo že od nekdaj. Sramota si pa ti, ki pišeš takšne laži. Sram te bodi!

Ne, ni res. Ti si to menda res podpiral, kdo drug pa ne.

Če drugega nisi prebral pa res ni škode. Prepričanih se seveda ne da prepričat v nasprotno, pišem zaradi drugih, ne zaradi tebe.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

dexterboy ::

Urbano#Desno je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Malce ozadja o ti plandemiji, kogar zanima naj pogleda.
Placanci bodo rekli, da je vse fake, vemo ze v naprej.
https://www.bitchute.com/video/nHRz9BAi...

Moja ura ni poceni, zato bi prosil za kratko obnovo.

:)) :)) :))
Zmagovita! No, moja ura je Amtafit Stratos. Ni Rolex.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

KG-348 je izjavil:

z veseljem bomo doma, samo UTD nam plačujte potem ko bo šle vse v pizdo

To je problem. Pa še vedno očitno nismo dovolj resno vzeli situacije: Mato989 hodi na privat žurke, 70% ljudi je še vedno na delovnih mestih, namesto da bi v čim večji možni meri delali od doma...

Ampak ja... Tole vlado je treba odnesti ven, ker je popolnoma nesposobna za karkoli drugega kot za polnjenje lastnih žepov. Ukrepe bi namreč že najkasneje konec avgusta morali ustrezno (empatično in poljudno strokovno) morali skomunicirati laični javnosti, ter hkrati v začetku septembra sprejeti nekatere zaostritve. Daleč najbolj debilno od vlade je bilo, da so do konca lagali sami sebi in celi Sloveniji, kako si lockdowna ne moremo privoščiti, potem pa so storili točno to.

Ne gre za to, da smo generali po bitki: nekateri striktno upoštevanje navodil stroke zagovarjamo že debela 2 meseca, morda celo tri. Ampak dosledno upoštevanje ukrepov pač ne pomeni, da nosiš masko pod nosom, ane.
- Hoc est qui sumus -

s1m0n ::

Počakajte na večji mraz, na čas gripe... Bo postalo še huje pa nam ti ukrepi ne bodo kaj več pomagali kot nam sedaj.

dexterboy je izjavil:

Urbano#Desno je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Malce ozadja o ti plandemiji, kogar zanima naj pogleda.
Placanci bodo rekli, da je vse fake, vemo ze v naprej.
https://www.bitchute.com/video/nHRz9BAi...

Moja ura ni poceni, zato bi prosil za kratko obnovo.

:)) :)) :))
Zmagovita! No, moja ura je Amtafit Stratos. Ni Rolex.

Ohoho lokalni fen divjega prekuževanja je prišel na plano. :))
Jaz pa nosim casio (klasik edition) dela brezhibno že od novega leta 1995 ko sem jo dobil za dedka mraza.

musicfreak je izjavil:

Vidim da se ni nic spremenilo v teh korona temah odkar sem nazadnje pogledal v njih :D
Eni bi bili zaprti kar se 3-4 leta, samo za to ker kao pomaga to. Drugi so tako naivni, da mislijo da bo cez 1 mesec konec lockdowna, ceprav vsak bedak ve da cez zimo ni sanse, da bi sle stevilke dol in bomo minimalno do marca tako kot sedaj. Tretji mislijo, da po cepljenju pa bo spet vse po starem in da bomo lahko hodili na koncerte, itd... Cetrtim egoistom pase karantena, ker dobivajo malo manjso placo za nic dela ali ker lahko grejo za vsako figo v karanteno (delomrznezi), ne vidijo pa sirse slike miljonov revezev, ki bodo ostali brez sluzb za to da 1 procent ljudi mogoce ne umre. Redko so tisti, ki vidijo da se je zivljenje spremenilo za vedno in da zivljenje, brez socialnih stikov, sporta, ni vredno ziveti, razen se si navajen in nimas prijateljev.

Šokantno je število ljudi, ki jim takšno stanje celo odgovarja in ga ne bi spremenili za nič na svetu... Počasi dojemam, kako so lahko včasih bile tako visoke številke oseb v delavskih taboriščih... prav kruto, res. In potem se sprašujemo, koliko je vredno človeško življenje. Skozi oči takšnih osebkov, bi rekel, da bore malo...

s1m0n je izjavil:

Počakajte na večji mraz, na čas gripe... Bo postalo še huje pa nam ti ukrepi ne bodo kaj več pomagali kot nam sedaj.

Bo pač policajac ura 24/7. Jebi ga nekateri to na vsak način hočejo in dobili bojo.
Menjava vlade tu ne igra nobene vloge. No razen če izvolite dexterja potem se pa pripravite da bo edina služba pogrebnik.

Zgodovina sprememb…

cesnja je izjavil:

Ti hudi ukrepi resujejo zivljenja, ampak ne 90-letnikov. V ICU oni ponavadi ne pridejo, ker zdravniki pravijo, da glede na njihove moznosti prezivetja to ni smotrno. Nazaj k ukrepom, ti izgleda trenutno vzdrzujejo status quo (stevilo ljudi v bolnicah je zadnje par dni precej stabilno). Vseeno je pa s covidom zasedena petina vseh postelj, zdravstvenega osebja mogoce se kaj vec. Ce bi se se naprej hecali, pa bi bil en teden kasneje dodaten naval se enkrat toliksnega stevila obolelih potrebnih hospitalizacije, kam bi jih dali? Se ena zanimivost, zadnje par dni ob porocanju stevila umrlih na sledilniku opazam, da je bila od teh hospitalizirana samo priblizno polovica. A ostali umirajo doma, ker ne morejo pravocasno priti do zdravniske oskrbe?

Jaz vidim tukaj drugo plat medalje; že maja in junija so testi po šolah ugotovili 20 procenti upadec zdravja pri šoloobveznih otrocih. Sedaj je ta procent zagotovo višji. Ob zaprtih športnih dvoranah in medobčinskih mejah se je fizična aktivnost tako rekoč ustavila. Pustimo sedaj ob strani nekaj sociopatov v tej temi, ki trdijo ravno nasprotno, jemljem za primerjavo večino. Torej imamo populacijo, ki je stara od 6 do 60 in ji je odvzeta vsakršna možnost fizične aktivnosti, ki so jo prej izvajali in po kateri zagotov hrepenijo.... in ko se bo (upajmo, da čim prej), vse ponovno odprlo, bo ta horda prebivalstva navalila na šport. Bojim se številk in poročil iz urgence, ko bo folk polomljen, fasal infarkt v hribih, se poškodoval pri brcanju žoge... In če pomislim, da vsaka takšna poškodba lahko traja dlje časa kot covid gripa... je to strel v levo koleno. Dvakrat.
Pred leti, ko sem bil še najstnik, sem v enem časopisu (takrat še ni bilo www) prebral, da imajo ameriške ženske 10 milijonov ton odvečne maščobe! Sprva sploh nisem mogel verjeti številki, dokler nisem šel računati... in če pomislimo, koliko je to veliko energije in če naredimo vzporednico z sedanjim stanjem, bomo rabili koliko MESECEV, da Slovenci pridemo v enako športno formo, kot smo jo imeli pred spomladjo?
Zato pravim, JUTRI je treba spremeniti te debilne, kretenske ukrepe in jih nadomestiti s pravimi, ki učinkujejo! ŽE JUTRI!!!

Urbano#Desno je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Bo pač policajac ura 24/7. Jebi ga nekateri to na vsak način hočejo in dobili bojo. Menjava vlade tu ne igra nobene vloge. No razen če izvolite dexterja potem se pa pripravite da bo edina služba pogrebnik.

Sem ti danes že napisal, kako te imam rad? 8-)
Šalo na stran; sem hotel že pred leti, ko je bil Pahor predsednik vlade, ustanoviti stranko, ker sem že ob začetku mandata trobil, da ne bo zdržal do konca, kar tudi ni... in da, IMEL sem že program za vodenje.

Zgodovina sprememb…

darkolord je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Točno to... zato pa mladi nimamo nič od tega, samo zjebane lajfe od služb do druženja... K sreči se v sredo spet dobimo preko občine!
LOL, "nimamo nič od tega". Kot da ti svet nekaj dolguje. Buhu. Sicer pa, če imate vsi res tako zjebane lajfe, potem je mogoče bolje, da se cela zadeva resetira in se vrnemo "back to the roots". Če je vaše življenje tako labilno, potem je morda čas, da ta balonček poči ...
Me veseli, da nisem edini, ki pravi, da je bolje, če ta balonček čimprej poči. Pa Peter Schiff je istega mnenja. Najebali smo ga na dolgi rok. Ne nahebali, najebali. Na suho, brez lubrikatorja. Še kako bo peklo... in bolelo.

KG-348 je izjavil:

Fak off, pufe in vse bomo plačevali mi, cene nepremičnin bodo verjetno še višje, plače pa kvečjemu ostale enake. Dodaj k temu še starajoče prebivalstvo in verjetno dodatne pufe da plačamo še pokojnine in kmalu se bo pokazalo katera generacija je najbolj profitirala

Z eno besedo: HiperInflacija. Že letos so šle cene gor za desetino. So šla plače in pokojnine tudi?

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Pa saj tole se hecajo, da bi se najemnine zamrznile-jih nebi bilo treba plačat?

Imam kredit za neko luknjo ki ga pokrivam z najemnino in zdaj da bo vlada rekla da nesmem najemnine vzet...pol pa naj kredite tud odpisejo za tisti mesec al kako.

Ti ukrepi "ščitijo" neke navidezno uboge ljudi, na drugi strani pa vse zdrave normalne ubijajo.

Smejko, poslušaj kakšen podcat od Peterja Schiffa. Je zelo lepo in poučno razložil. Na dolgi rok so ga nahebali tisti, ko oddajajo nepremičnino :)))
Prodati flet v teh časih je pa tudi odsvetujoče dejanje. Razen, če ga res ne prodaš po hudi ceni. Ampak bolje čim prej... še letos ;)

kotanyi ::

imagodei je izjavil:

nekikr je izjavil:

Točno tako. Priznam, tudi mene to drugo zaprtje bolj moti, ga težje prenašam, sem bolj nestrpen do "biserov", ki se požvižgajo na ostale, ki se nočejo prilagoditi razmeram , zmerjajo druge, da so ovce, . . .

Ti zaupam kje je problem v tem nerazumevanju drugih? Ne gre za žuriranje, kot to pokroviteljsko omeni kakšen imagodei. Gre za to, da ljudje ostajajo brez služb.

Vsa težava je v tem, da dva meseca nazaj, ko smo tule nekateri govorili, da dosledno nosite maske, tega niste hoteli početi. Ko smo se zgražali, da ljudje nošenja mask ne upoštevajo dosledno, ko smo se zgražali, da po podjetjih ni več nobenih protikoronskih ukrepov in da obiskovalce po teh podjetjih čudno gledajo, če nosijo maske. Ker da je brez veze. Brez veze se vam je zdela socialna distanca, higiena rok, brez veze so se vam zdeli vsi ukrepi. Ker bojda ne pomagajo - šlo pa je zgolj za samoizpolnjujočo se prerokbo: kaj pomagajo ukrepi, če se jih 90% ljudi drži le deloma? Kaj ti pomaga, da nosiš masko v trgovini, če pa greš s sodelavci na malico v bližnjo restavracijo, kjer ti 2-5 sodelavcev škropi svoje aerosole direkt v tvojega dunajca? Da ne omenjam natakarja, ki se hrano nosil z masko, ki ni pokrivala nosu in kuharja, ki je kuhal z masko pod brado. In naj ne omenjam vseh aerosolov drugi obiskovalcev, ki so v istem času prišli v restavracijo na malico.

Že pred dvema mesecema se vam je vedno nekaj zdelo brez veze, že dva meseca imata ob vsaki uvedbi novih ukrepov vedno ste imeli neke izgovore, zakaj teh ukrepov ne. Neumno se vam je zdelo nositi maske (samo) v trgovinah, češ da to nič ne pomaga; da bi vam pa prišlo na misel, da bi jih nosili npr. še v službi, to pa ne?!

Dva meseca nazaj smo nekateri opozarjali, da tovrstna stališča in tovrstne izjave, sploh pa objave na socialnih medijih, pa kozlarije, ki jih je strešal "Dr. Potrč", ustvarjajo t.i. odmevne komore, kjer se bo nezaupanje do strokovnjakov še poglobilo. Opozarjali smo, da se bodo ukrepi še stopnjevali in da boste takrat morali pač priznati tudi svoj prispevek pri tem. No, zdaj ste izsilili hude ukrepe (3/4 vam je oproščenega, ker naša nesposobna vlada ni uspela pravilno in učinkovito skomunicirati javnosti, zakaj so bili milejši ukrepi potrebni) - in zdaj se še bolj pritožujete, kako vam je vsega dovolj... Kaj pa, če bi naslednjič raje poslušali strokovnjake? In ne teoretikov zarot?

Dajmo si nalit čistega vina. Ti pa drugi lahko še tako iščete krivca v narodu in imate morda v majhnem delu še celo prav, ampak s tem pravzaprav držite štango samo nesposobnosti trenutne vlade in brez dokazov obsojate ljudi, ki jih sploh poznate ne za stvari, ki niti slučajno niso dokazane, pa četudi samo statistično.

Ja, tudi jaz poznam nekaj ljudi, ki se ukrepov pač ne bodo držali in bodo nasedli vsakemu ki bo okoli prinesel najbolj neverjetno teorijo 5G satelitov v cepivu Billa Gatesa. Najbrž jih poznamo vsi. In ja, neodgovorno, se strinjam. Določen procent takih bo vedno - v mojem primeru recimo gre predvsem za ljudi, ki so v srednjih ali zrelih letih, kaki obrniki ali celo stalno doma, hobi pa jim je predvsem viset v gostilni in na netu in pit pivo s kolegi.

Poznam pa še precej več takšnih, zasebno in poslovno, ki se že od pomladi držijo večine ukrepov. Ki imajo že od marca naprej na vratih v firmo razkužilo, zastonj maske, odrejajo delo do doma in so na splošno previdni in odgovorni. Poznam ljudi, ki ne gredo v štacuno brez potrebe, striktno pazijo na razdaljo in ne hodijo okoli v gužvo če se le da.

Ugani, iz katere skupine poznam več okuženih? Hint: obrtniki in mamini sinčki še danes še vedno tupijo svoje. Drugi smo pa preboleli.

Veš moj primer? Zbolel sem, ko je zbolela žena. Žena je zbolela, ker je bolezen dobila na delovnem mestu kot še 8 njenih sodelavk. Zgodba se je začela tako, da sta bili dve njeni sodelavki v stiku z okuženim. Takoj ko sta to izvedeli, sta sicer šli samoiniciativno v samoosamitev, žena pa v tistem tednu z njima ni imela stikov. Vendar pa jih je delodajalec dva dneva kasneje poklical nazaj na delo, saj so z ministrstva dobili info da nadomestila ne bo krilo brez odločbe/papirja. Da naj sicer ob znakih bolezni ostanejo doma, ampak nadomestila do pozitivnega testa ne bo. Tri dni po povratku na delo sta bili obe izpostavljeni testirani in pozitivni. V tednu po tem so zbolele še moja žena in še 4 druge sodelavke. Par dni kasneje sem zbolel še jaz in še nekaj drugih družinskih članov teh sodelavk. Skupaj torej najmanj 20 okužb namesto da bi ostalo pri dveh če bi tidve sodelavki lahko ostali doma.

Vse to se je dogajalo dober teden po tem ko je NIJZ prenehal izdajat odločbe. Ministrstvo je čakalo tri tedne preden je status takih zaposlenih le uredilo. Da spomnim, takrat ko je število dnevno pozitivnih naraslo s par 100 na 2500.

In moja zgodba ni edina taka zgodba. Zgodb s popolnoma enakim scenarijem sem se v zadnjem mesecu naposlušal. Zgodbe "sn šu h Lojzu v garažo na tri pere pa sm dva dni kasnej zbolu" pa nisem slišal niti ene. Zato mi je faking težko poslušat to, kako je kriv Potrč pa antivaxxerji pa nenošenje mask zunaj pa martinovanje pa rogljički, če pa vlada:
- ni predvidela posledic neizdajanja odločb o samoizolaciji in nato, ko je postalo jasno za kakšen zajeb gre, ministrstva še tedne niso uredila zadeve. NIJZ je 8. oktobra nehal izdajati odločbe rizičnim stikom. Vlada je čakala do 24. oktobra, preden je končno uredila zadevo. Število primerov je v tem času poskočilo par sto na 2500 in je šele zadnje tedne, ko so se ministrstva zganila, začelo stagnirati oz. upadati.
- ni dala jasnih navodil vsem zdravnikom, da se rizičnim stikom striktno zapove, da naj ostanejo doma, da bodo dobili papir in nadomestilo in da je zadeva jasna. Ne pa da (realen primer izpred dveh tednov) osebna zdravnica nekomu po enem samem telefonskem klicu reče, da če nima simptomov in odločbe, da naj kar hodi v službo, pa čeprav je družinski član doma in vsekakor močno bolan.
- ni dala jasnih navodil delodajalcem, da bo samoizolacijo krila ne glede na odločbo (teh navodil presneto dolgo ni bilo, ministrstva so sicer obljubljala, ampak obljube nekomu, ki mora 15ga izplačat plačo prekleto malo pomenijo). Posledično poznam delavce, ki bi radi ostali doma, pa si niso upali ker so bili delodajalci tako nasikani.
- čakala z reševanjem pomanjkanja bolniških postelj do oktobra, nato pa se tolkla po prsih ker je z 10-dnevno udarniško akcijo v UKC odprla eno nadstropje. Uau, kaj bi radi, medalje? Zakaj hudiča niso tega predvideli in uredili že poleti.
- situacije v najbolj kritičnih ustanovah, DSO-jih, ni bila sposobna spraviti pod kontrolo ne v prvem, ne v drugem valu. Tu preprosto nimajo prav nikakršnih pametnih idej oziroma politik ki bi preprečile vdor virusa v DSO-je. Pa dobro, to je celo en takih problemov ki ga zgleda nimamo samo v SLO.
- ni uredila sistema za aplikacijo #OstaniZdrav, zaradi česar pridobivanje TAN kod v najbolj kritični fazi širjenja sploh delovalo ni oziroma si kodo dobil ko si bolezen že prebolel. Popoln administrativni fail.
- pripravila tak plan ukrepanja, da se je v navezi s počasnim reagiranjem in nepripravljenostjo sistema sesul v prah praktično v 14 dneh, zaradi česar smo za brezzveze preostro zaprli državo in zaradi česar bosta gospodarstvo in šolstvo trpela bolj kot bi bilo treba.
- sprejela idiotske ukrepe, ki cilje zasledujejo z represijo, ne pa z racionalnimi strokovno dokazanimi efekti. Občine pa maske zunaj sta posebno boleča primera.
- Nastavila normalne ljudi, ne pa diletante tipa Krek in Hojs ki več kot očitno niso sposobni normalno in strokovno komunicirati z javnostjo. Tudi drugače ministrstva govorijo eden čez drugega, ukrepe so spreminjali na dnevni bazi, nekega strokovnega vodenja ni videti. Za to so sicer krive vse stranke koalicije, ne samo SDS.

Kdo je torej glavni krivec, vreden obsojanja? Jaz, ker se mi zdi skrajno butasto nosit masko po pločniku (pa jo vseeno nosim) in gledat ali sem slučajno že v drugi občini ko sprehajam psa? Moj kolega teoretik? A misliš da bom kolegu teoretiku zarote ob vsem diletantstvu in ob skrajno butastih ukrepih te vlade resno šel razlagat, da naj si za božjo voljo natakne masko na kumaro ko se srečava pri njegovi živi meji? Ne bom, sploh pa ne dokler vlada ne uredi tistih stvari, kjer bi zares lahko naredili razliko. Dokler vlada dopušča takšne popolne faile kot sem jih naštel zgoraj, je namreč moj kolega teoretik zarote v resnici zgolj prdec v morje.

KG-348 je izjavil:

He He He. Recimo, da je UDT 640 ojrov ali koliko je že minimalec. Kaj si lahko sploh s tem privoščiš? Pa ob naraščajočih cenah bo vrednost le-tega samo še padala. To je zmaga za nekatere, ki imajo kaj zemlje in lahko dokupijo zemljo, da pridelajo kaj dodatnega. V mestu, kjer so stroški življenja visoki, je to blažev žegenj... Pa še eno vprašanje za vso zlato tega sveta;
Če je UTD rešitev vseh problemov, zakaj bi ga uvedli šele SEDAJ, ko je že kriza, zakaj ga nismo uvedli že PREJ, ko je vse cvetelo?

jest10 ::

dexterboy je izjavil:

KG-348 je izjavil:

He He He. Recimo, da je UDT 640 ojrov ali koliko je že minimalec. Kaj si lahko sploh s tem privoščiš?

690€ je bolje, kot 0€.

kotanyi je izjavil:

Dajmo si nalit čistega vina. Ti pa drugi lahko še tako iščete krivca v narodu in imate morda v majhnem delu še celo prav, ampak s tem pravzaprav držite štango samo nesposobnosti trenutne vlade in brez dokazov obsojate ljudi, ki jih sploh poznate ne za stvari, ki niti slučajno niso dokazane, pa četudi samo statistično.

Dajva si najprej midva nalit čistega vina - a ti sploh prebereš moje prispevke? Več kot enega? V celoti? Ker če se ti zdi, da kakor koli podpiram to vlado, potem je brez veze debatirat naprej.
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

kotanyi je izjavil:

Dajva si najprej midva nalit čistega vina - a ti sploh prebereš moje prispevke? Več kot enega? V celoti? Ker če se ti zdi, da kakor koli podpiram to vlado, potem je brez veze debatirat naprej.

Ja, da te potolažim. Tvoje prispevke berem in se v marsičem strinjava, če ne v večini. Zveniš povsem racionalen dečko, nekaj kar se včasih tule gor zdi redko.

Razumem tudi, zakaj z vsemi topovi udarjaš po Matotih, Potrčih pa Dexterjih. Ampak se s tvojim streljanjem nikakor ne morem strinjat - oni pač niso resen problem. Razmišljajo, in to zaenkrat še ni prepovedano in v resnici tudi nočemo da bi bilo, razen če morda resno navijaš za 15kEUR kazni za verbalne delikte ki se nam zgleda obetajo. V tem primeru vzamem tisto zgoraj o racionalnosti nazaj.

Če kaj, je množenje takšnih mišljenj zgolj še ena žalostna posledica popolnega razpada sistema, tako strokovnega kot političnega, pa še komunikacijskega. Večinski krivec se pa ve kdo je.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kotanyi ()

kotanyi je izjavil:

imagodei je izjavil:

kotanyi je izjavil:

Ja, da te potolažim. Tvoje prispevke berem

Ni mi jasno, kako potem objavljaš zgornji zgroženi sestavek direktno kot odgovor na moj prispevek, v katerem sem eksplicitno napisal:
Opozarjali smo, da se bodo ukrepi še stopnjevali in da boste takrat morali pač priznati tudi svoj prispevek pri tem. No, zdaj ste izsilili hude ukrepe (3/4 vam je oproščenega, ker naša nesposobna vlada ni uspela pravilno in učinkovito skomunicirati javnosti, zakaj so bili milejši ukrepi potrebni)
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

kotanyi je izjavil:

Ja, da te potolažim. Tvoje prispevke berem

Ni mi jasno, kako potem objavljaš zgornji zgroženi sestavek direktno kot odgovor na moj prispevek, v katerem sem eksplicitno napisal:
Opozarjali smo, da se bodo ukrepi še stopnjevali in da boste takrat morali pač priznati tudi svoj prispevek pri tem. No, zdaj ste izsilili hude ukrepe (3/4 vam je oproščenega, ker naša nesposobna vlada ni uspela pravilno in učinkovito skomunicirati javnosti, zakaj so bili milejši ukrepi potrebni)

Potem pač preberi še enkrat oba moja zadnja posta :)

vsak od nas ima dolžnost boja proti ukrepom

kotanyi je izjavil:

razen če morda resno navijaš za 15kEUR kazni za verbalne delikte ki se nam zgleda obetajo. V tem primeru vzamem tisto zgoraj o racionalnosti nazaj.

Da te tudi jaz potolažim: nikakor se s tem ne strinjam in če se to uvede, je pa res že skrajni čas, da jih odnesemo na ulice. No, skrajni čas bi bil pred 8 leti, ko je cela Slovenija vpila "Gotofi ste", ampak žal se ni prijelo.

kotanyi je izjavil:

Razumem tudi, zakaj z vsemi topovi udarjaš po Matotih, Potrčih pa Dexterjih. Ampak se s tvojim streljanjem nikakor ne morem strinjat - oni pač niso resen problem. Razmišljajo, in to zaenkrat še ni prepovedano in v resnici tudi nočemo da bi bilo

Ja, nočemo da bi bilo kar vsevprek prepovedano. Ena meja pa bi IMO vseeno morala biti. Primerjat Matota in Potrča tu ni pošteno.

Mato je lokalni sociopat, ki mi osebno vzbuja grozo s svojimi izjavami, iz katere veje popolna odsotnost empatije in razumevanja za tuje probleme. Upam samo, da ni tiste sorte sociopat, ki je v otroštvu mučil in pobijal živali. Sem ga že nekajkrat vprašal, če so v njegovi okolici, ko je bil otrok, izginjale majhne živali, pa ne odgovori. No, če bi bil tovrstni sociopat, bi verjetno zdaj že vedeli... Ampak, imaš prav, on ima precej omejen vpliv.

Potrč, na drugi strani, je t.i. "influencer". Njega poslušajo tisoči Slovencev, ki potem njegove norije ponavljajo na Facebooku, Instagramu, Slo-techu, rtvslo, 24ur, prepričujejo svoje sodelavce, kako bebavo je nositi masko in kako je posiljevanje z obvezno nošnjo maske hud ter nesorazmeren poseg v človekovo zasebnost, integriteto in kaj vem kaj še. Ustvarjajo se t.i. "Eco chambers", odmevne komore, kjer ti ljudje sprejemajo samo še tiste argumente, ki jim že itak verjamejo. Na socialnih omrežjih je ta problem še potenciran, ker so zasnovana tako, da ti namenoma prikazujejo predvsem tiste objave, ki te že tako zanimajo. S tem se pomembno oblikuje javno mnenje in - jebemo sunce, če se javno izjavljaš o neki pereči zadevi, ki ima lahko pomemben vpliv na javno zdravje in varnost državljanov in si hkrati prepoznavna medijska osebnost/influencer, in hkrati te svoje ideje širiš preko medija z velikim dosegom, potem se morajo tvoje izjave presojat malo strožje. Predvsem pa drugače kot izjave nekih anonimnih Matotov989 ali vostokov1.
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

S tem se pomembno oblikuje javno mnenje in - jebemo sunce, če se javno izjavljaš o neki pereči zadevi, ki ima lahko pomemben vpliv na javno zdravje in varnost državljanov in si hkrati prepoznavna medijska osebnost/influencer, in hkrati te svoje ideje širiš preko medija z velikim dosegom, potem se morajo tvoje izjave presojat malo strožje. Predvsem pa drugače kot izjave nekih anonimnih Matotov989 ali vostokov1.

Koliko, 15 jurjev strožje? Zelo zelo tanek led je tole. Poglej z druge strani, vkolikor bi sicer rad videl greznico tipa NovaTV na odpadu zgodovine pod nobenim pogojem ne zagovarjam kazenskih sankcij države, pa če streljajo še takšne idiotizme. Rešitev niso sankcije, rešitev je informiranost.

Toliko glede tega. Dodatno zelo dvomim, da je Potrč naredil kako resno škodo. Našel je par očitnih pomislekov (z nekaterimi se strinjam tudi jaz), dodal še malo šodra in zaslovel. Ampak "trga" zanj ne bi bilo če ne bi bila osnova več kot zrela. Gredo na kateri raste njegova popularnost pa je pognojil - kdo že? Povedano drugače - škoda, ki naj bi jo naredil on, je bila storjena že pred njim.

Zgodovina sprememb…

kotanyi je izjavil:

imagodei je izjavil:

S tem se pomembno oblikuje javno mnenje in - jebemo sunce, če se javno izjavljaš o neki pereči zadevi, ki ima lahko pomemben vpliv na javno zdravje in varnost državljanov in si hkrati prepoznavna medijska osebnost/influencer, in hkrati te svoje ideje širiš preko medija z velikim dosegom, potem se morajo tvoje izjave presojat malo strožje. Predvsem pa drugače kot izjave nekih anonimnih Matotov989 ali vostokov1.

Koliko, 15 jurjev strožje?

Morda tudi zaporne kazni, ja. Odvisno kdo in kaj. Nikakor ne zagovarjam tega za forumske anonimneže. Za javne osebnosti, ki svoje nauke širijo preko daljšega časovnega obdobja in preko kanala, ki doseže veliko število ljudi, pa bi bilo treba od primera do primera presojati.

kotanyi je izjavil:

Zelo zelo tanek led je tole.

Zakaj že? Če ti dokažejo povzročitev splošne nevarnosti, se lahko usedeš za 15 let. Glej 314. člen KZ-1. Zanimiv je morda še 177. člen taistega zakonika.

Eno je izraziti svoje mnenje v enkratni objavi, povsem nekaj drugega pa je, če se greš križarsko vojno proti uradnemu mnenju s serijo objav tudi že potem, ko te demantirajo strokovnjaki, kot je počel Potrč.

Zadeva je podobna kot pri cepivih: dokler gre za neko fascinacijo neke fringe grupe, ki nima pomembnega vpliva na javno zdravje, antivaxxerje še toleriramo. Ko začnejo zaradi njihovih Odmevnih komor umirati otroci, se pa zadeve zakomplicirajo. Ko so v Srbiji pred nekaj leti beležili nekaj smrti med otroci, so hitro ovadili Karleušo, ki se je javno izrekala o tem, kako so cepiva škodljiva in pozivala ljudi proti cepljenju otrok. Kakšen je bil epilog, nimam pojma, se pa spomnim, da so takrat šli ravno z argumentom, da se morajo javne osebe zavedati, da imajo večji vpliv na javno mnenje kot pa neki forumski anonimneži.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

111111111111 ::

ajdov je izjavil:

Žal samo to deluje, ker ne razumete drugega kot silo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Morda tudi zaporne kazni, ja. Odvisno kdo in kaj. Nikakor ne zagovarjam tega za forumske anonimneže. Za javne osebnosti, ki svoje nauke širijo preko daljšega časovnega obdobja in preko kanala, ki doseže veliko število ljudi, pa bi bilo treba od primera do primera presojati.

Super, kaznujmo potem še vse podpornike lockdowna. Tudi take po forumih.

Zakaj take po forumih? Javne, celo odgovorne osebe z znanimi imeni in priimki odločajo o ukrepih. Če se dokaže (kar ne bi smelo biti težko), da so kapitalno zajebali, naj se kaznuje njih.

Stroka trenutno zagovarja lockdown. Le-ta se ne dogaja samo pri nas, ampak že tudi po drugih državah v naši okolici. Zakaj bi torej kaznoval laične ljudi, ki zagovarjajo ukrepe, ki jih priporoča stroka?

Kvečjemu se lahko sprašujemo, ali bi se tem ukrepom lahko izognili s pravočasnim, manj rigoroznim ukrepanjem ter ali lahko najdemo človeka, ki je odgovoren za opustitev ravnanja, ki je bilo tedaj potrebno? Ampak to je mešanje ležajev in kislega zelja.
- Hoc est qui sumus -

Mato989 ::

imagodei je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Problem je v osnovi....

Imaš prav, problem je v osnovi. V tvojem primeru je ta osnova sicer sociopatija. Človek, ki zagovarja socialni darwinizem v najbolj brutalni različici, in človek, ki podaljšanje življenjske dobe človeka vidi kot fail sodobne medicine, je pač docela nekompetenten sogovornik, ko nanese na problematiko javnega zdravja, blaginje, moralnih vrednot, in še bi lahko naštevali.

Večji del vsaj približno razvite družbe, najsibo demokratična ali nedemokratična, se je v 20. stoletju odločil, da si javno in vsem dostopno zdravstvo lahko privoščimo. Še posebej po WWII to drži. Odločili smo se, da leta (bolj) kvalitetnega življenja lahko podaljšamo. In to je šlo vse do trenutka, ko se je spet začel kot rak razraščati nebrzdani, razčlovečeni kapitalizem - neoliberalizem - tokrat oborožen z lepšimi in bolje zvenečimi floskulami, ki jim nasedajo celo pripadniki srednjega in nižjega razreda. V bistvu na področju zdravstva ne preseneča, da smo edino nalezljivo bolezen, črne koze, uspeli eradicirati konec 70-ih let, preden je svet zapadel v neoliberalistično mantro.

V neoliberalizmu pač ni prostora za solidarnost, kot ga terja tak napor. In v njem ni solidarnosti, kot ga terja varovanje najšibkejših pred okužbo s Covid-19.

Mato989 je izjavil:

Krivda za covid tezave lezi v podaljsevanju slabotnih zivljenj ki tako ustvarjajo zafilane bolnice, ne pa v mladenicih ki pijemo in se druzimo

Kot rečeno, kot družba smo se v 20. stoletju odločili, da slabotna življenja lahko in hočemo podaljševat. Človeška življenja so na koncu ponavadi slabotna. Kje pa rišemo mejo, pa na srečo ni odvisno od tebe. Tega torej še nismo opustili. Deal with it.

Mato989 je izjavil:

Skratka starci placujejo svoja predolga zivljenja in zdaj hoces da jaz trpim zato da ne bo trpel obnemogli clovek neje na drugem koncu

Ko berem tvoje sprevržene zapise, me pogosto prime, da bi kozlal. Tvoje trpljenje, ker par tednov ne moreš žurat, se lahko primerja s trpljenjem nekoga, ki se duši in dobesedno utaplja, ko mu zaliva pljuča?

Gnoj.

Poglej imagodei, ce bi covid19 bil kuga kot v srednjem veku ne bi NIHCE protestiral proti ukrepom, enako ne ce bi bil covid19 EBOLA, kaj ti to pove? Da pac covod ni tako nevaren kot ga hocejo mediji in vlade prikazat... Za vecino populacije seveda.

In zdaj bi ti in vlada in se kdo rad da unicimo mesece in leta lajfa in ekonomije samo zato da bodo nekateri ki so vecino lajfa preziveli brez mask, ziveli se par mesecev do nekaj let at best.

In pac marsikomu to ni smiselno in prav je tako... Life goes on!!!

Kar se pa tice tvojega whataboutisma glede zzra pa no comment...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

KG-348 ::

če nam sledi kriza kot zadnja, ki se je vlekla skoraj 10 let smo butli totalni ker se bo verjetno spet ponovilo

Khm, bolje bo, če jest napišem PM matotu, vostoku, ajdovemu pa še komu za ustanovitev stranke...da se javno izpostavimo in popeljemo republiko v boljši jutri preko zmage na naslednjih volitvah?
Imago, nisem psiho, ampak vseeno hvala za kompliment. V ječo s takšnimi, kot sem jaz. Ko boste dojeli, kaj vse podpirate, boste že globo v subutopičnem svetu brez osebne svobode in volilne pravice... pa Potrča ne tukaj dodajat, ga sploh ne gledam.

Reycis ::

111111111111 je izjavil:

ajdov je izjavil:

Žal samo to deluje, ker ne razumete drugega kot silo.

To, kar zagovarjaš je oblika kolektivne kazni.
Diversity is our greatest strength

Reycis je izjavil:

To, kar zagovarjaš je oblika kolektivne kazni.

Ukrepi niso kolektivna kazen, ampak nujno zlo da ohranimo kolikor toliko delujočo državo. Nekako moraš ljudi prisiliti v spoštovanje ukrepov in če ne gre drugače se pač uporabi denarna kazen in v kolikor to ne zaleže stopnjuješ od tu.

dexterboy je izjavil:

Khm, bolje bo, če jest napišem PM matotu, vostoku, ajdovemu pa še komu za ustanovitev stranke...da se javno izpostavimo in popeljemo republiko v boljši jutri preko zmage na naslednjih volitvah?

Zakaj pa ne. :)) Dejansko niti ne boste tako zelo odstopali od trenutne ponudbe na volitvah. Razumevanje ekonomije je nekje na nivoju Mesca, kar se pa tiče kriznega upravljanje pa bi odprli popolnoma novo še neznano dimenzijo bede.

Vam dam ene 50% da pridete v parlament in od tu naprej lahko gradite. :D

Zgodovina sprememb…

dexterboy je izjavil:

Imago, nisem psiho, ampak vseeno hvala za kompliment. V ječo s takšnimi, kot sem jaz. Ko boste dojeli, kaj vse podpirate, boste že globo v subutopičnem svetu brez osebne svobode in volilne pravice... pa Potrča ne tukaj dodajat, ga sploh ne gledam.

Vsi vidimo po kakšnih totalitarističnih vzorcih gre to. Žal se zadeva v zgodovini nikoli ne ustavi v tej fazi ampak šele ko je veliko smrti. Zato pa se pametni rajši ne izpostavljamo (tudi tebi svetujem, da se ne) in poskrbimo za varnost sebe in svojih bližnjih za prihajajoče obdobje. Najpomembnejša stvar je ohranit mirno kri in intenzivno vlagat trud v to, da stvari vidiš čimbolj objektivno. Slednje pa pomeni, da poslušaš in poskušaš razumeti tudi stvari, ki ti niso najbolj všeč. In ravno to je danes postala zelo redka vrlina.

harvey ::

Nove ideje za obvladovanje epidemije s strani JPD, samo kako gre tole skupaj - ostri ukrepi omejevanja druženja ljudi in potem, da se te ukrepe sprosti. Rešitev za gostince v trenutnih razmerah po JPD je strežba na (odprtih, zunanjih) terasah, poletje je žal odšlo in koliko pa je vseh gostincev s terasami, da bi tak ukrep deloval sistemsko. Spet neke izjeme z še več zmede, koliko velika terasa, če imaš marelo ali tendo je terasa, če nimaš ograje, ni terasa.... To je tudi malo zmedena komunikacija.8-O od trenutne, ki je glavni problem za trenutno stanje po mnenju nekaterih. Če pogledamo širše po eu, kjer so tudi visoke številke, je očitno tudi tam problem komunikacija...skratka nič pretresljivo novega.

Na ta vprašanja je v oddaji 24UR ZVEČER odgovarjal kandidat za mandatarja Koalicije ustavnega loka (KUL) Jože P. Damijan. Kot je dejal, je pri tovrstnih epidemijah, še posebej ko uidejo nadzoru, najprej treba uveljaviti zelo ostre ukrepe glede omejevanja druženja ljudi. "Ampak kot se je pokazalo, omejevanje gibanja med občinami ni potrebno. Prav tako je problematično zapiranje šol, predvsem za mlajše," je dejal. Meni, da bi te ukrepe lahko sprostili, po drugi strani pa bi bilo treba bistveno bolje poskrbeti za najranljivejše skupine, predvsem za starejše v domovih za starejše občane, kjer vlada po njegovem mnenju "ni naredila ničesar, da bi omejila vnos okužb".
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

fikus_ ::

JPD&KUL ne bodo odkrili kaj novega. Bistvena napaka sedanje vodilne garniture je prepozen odziv na 2 val, rezultate vidimo. Poleg tega govorijo/zapovedujejo zmedeno, sami delajo pa kontra. Kacin kot govorec se je obnesel/izkazal 1991, sedaj je pa samo bleda senca. Ljudje so naveličani zaprtja, ki še ni dalo rezultatov.

imagodei je izjavil:

kotanyi je izjavil:

imagodei je izjavil:

Koliko, 15 jurjev strožje?

Sorry, nikakor se ne strinjam. Tule si preprosto na napačni strani zgodovine.

Prvo, še enkrat ponovim da so tovrstni vzgibi v javnosti že obstajali in še bodo. Influencerji jih samo zajahajo, bodisi zaradi samopromocije, bodisi zato, ker resnično verjamejo temu kar govorijo. Tega ne boš premagal z zapiranjem, nasprotno, še mučenike boš ustvaril. Proti temu se da učinkovito boriti le z izobraževanjem, kot to počno npr. Mladi zdravniki. V celoti pa takih tendenc nikoli ne boš povsem izkoreninil. Bodo pa ostale marginalne, če bo obstajalo zaupanje javnosti v stroko in politiko. Zaupanje pa bo zaradi represije in idiotskih, nedomišljenih in strokovno konkretno dvomljivih ukrepov samo padalo.

Drugo, kaznovanje/zapiranje ljudi zaradi izražanja je v naši družbi strogo rezervirano zgolj za najhujše primere, kot je npr. pozivanje k pobijanju posameznikov ali posameznih skupin. In to s prekleto dobrim razlogom, ki bi se ga moral zavedat tudi današnji premier ki je bil nekoč zaradi tega zaprt. Sicer te retrospektive ne premore ker je navaden hipokrit in avtokrat, ampak dejstvo je, da kaznovanje verbalnega delikta kot smo se ga šli v Jugoslaviji ne prinese popolnoma nič dobrega. Prehuda pandorina skrinjica je to da bi jo spet odpirali.

Oblast in "stroka" so k temu stanju sami največ prispevali. Nekateri se še spomnemo iraškega jedrskega orožja in številnih drugih primerov. Redki pošteni in tudi naivni kot je bil npr. Šarec, pa takoj ko ugotovijo realno stanje, rajši vržejo puško v koruzo.

Fritz ::

kotanyi je izjavil:

Prvo, še enkrat ponovim da so tovrstni vzgibi v javnosti že obstajali in še bodo. Influencerji jih samo zajahajo, bodisi zaradi samopromocije, bodisi zato, ker resnično verjamejo temu kar govorijo. Tega ne boš premagal z zapiranjem, nasprotno, še mučenike boš ustvaril. Proti temu se da učinkovito boriti le z izobraževanjem, kot to počno npr. Mladi zdravniki. V celoti pa takih tendenc nikoli ne boš povsem izkoreninil. Bodo pa ostale marginalne, če bo obstajalo zaupanje javnosti v stroko in politiko. Zaupanje pa bo zaradi represije in idiotskih, nedomišljenih in strokovno konkretno dvomljivih ukrepov samo padalo.

V splošnem se strinjam, vendar...

Za izobraževanje ljudi s tehtnimi argumenti in dejstvi potrebuješ kar nekaj časa in energije ter poslušalce, ki so pripravljeni brati, razumeti in sprejeti kompleksnejše tematike.

Za širjenje nebuloz potrebuješ butlja z internetnim dostopom in poslušalstvo, ki se mu ne da razmišljati.

Zadnje je lažje, hitrejše in doseže večji del populacije. Zadeva se spremeni šele, ko večji del populacije empirično doživi razodetje (beri, ko mu npr. zaradi Covid-19 umre kdo bližnji).
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

CoolBits ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CoolBits ()

Fritz je izjavil:

kotanyi je izjavil:

Za izobraževanje ljudi s tehtnimi argumenti in dejstvi potrebuješ kar nekaj časa in energije ter poslušalce, ki so pripravljeni brati, razumeti in sprejeti kompleksnejše tematike.

Za širjenje nebuloz potrebuješ butlja z internetnim dostopom in poslušalstvo, ki se mu ne da razmišljati.

Noben ni rekel da je ta problem lahko rešljiv. A bližnjica kazenskih sankcij, ki jo v tem primeru nekateri zagovarjajo(te), se na prvi pogled zdi vabljiva, v resnici pa gre za zablodo ki bo situacijo samo poslabšala. Izkušnje nas učijo, da sankcioniranje v tem primeru na dolgi rok preprosto ni vzdržno, poleg tega da odpira prostor za hude zlorabe.

Žal nismo edini s tem problemom neinformiranosti družbe, ampak to, da en Hojs nabije 15 jurjev kazni enemu Potrču, hkrati pa na sejah visi brez maske medtem ko njegova policija preganja rogljičkarje in sprehajalce, lahko vodi samo v odpor do vseh ukrepov, tudi tistih smiselnih. Da ne omenjam tega, da niti slučajno ne zaupam tej (ali kateri drugi) vladi, da ne bo podarjenega krčenja svoboščin veselo izkoristila naslednjič ko bo treba zatreti in diskreditirati disidente ali protestnike.

Tudi mnenje nekaterih pravnikov sledi mojemu razmišljanju:

Pravnika Katja Filipčič in Aleš Završnik o (ne)sorazmernosti predlaganih glob:

"Osnovno načelo kaznovalnega prava je, da morajo biti kazni sorazmerne teži kršitev. Ali je vlada opravila razmislek v tej smeri, nama ni znano. Vsekakor bi bil potreben, saj predlaga najvišje možne globe, ki jih še dopušča zakon o prekrških. Pri določanju kazni za kršenje določenih pravil se ne sme pozabiti, da bodo ljudje spoštovali pravila, če jih bodo ocenili kot potrebna in utemeljena in ne zaradi visokih zagroženih kazni. V tej smeri je treba okrepiti delovanje različnih institucij in ne zastraševati ljudi z drakonskimi globami, s katerimi država kaže nemoč in da ljudem ne zaupa."

Zgodovina sprememb…

Po domače, če so ukrepi smiselni, strokovno utemeljeni in javnost v splošnem stoji za njimi ter zaupa stroki, potem je tudi peer pressure na razne idiotske skupine lažje izvajati. Če pa gledam Kreka, kako nestrokovno strelja kozle po TV-ju, Kacina, ki brez vsakršnih strokovnih dokazov iz rokava stresa martinovanja, garažne žurke in ljubčkanja po klopcah, pa državne sekretarke ki streljajo bedarije o aerosolih na pločnikih, pa Hojsa ki orgazmira na kaznovanje prehajanja občinskih meja in protestnikov, pa ministre ki tri tedne "iščejo rešitve" za zares kritično pomembne težave, pa druge ministre, ki veselo kršijo ukrepe lastne vlade in jih nato slabo opravičujejo z raznimi nesmiselnimi izgovori, hja, potem mi je pa prekleto težko težit mojemu naivnemu kolegu da naj se zaboga zresni in si natakne masko kot je treba. V bistvu bom raje kar tiho.

Zgodovina sprememb…

CoolBits ::

Nihče ne bo komentiral patentov na koronavirus iz 2003?
A se naravne stvari lahko patentira?
Kaj pa EU patent za cepivo za koronavirus iz 2019?

CoolBits je izjavil:

Nihče ne bo komentiral patentov na koronavirus iz 2003?
A se naravne stvari lahko patentira?
Kaj pa EU patent za cepivo za koronavirus iz 2019?

:))
Poznam fanta
https://slo-tech.com/profili/95521
ki bo z veseljem predebatiral s tabo vse o 'izumu' corona virusa in pa o raznih cepivih. Pa kdo je trenutno največji hudobec na svetu in kdo v mehiških telenovelah. :D

kopriwa ::

Včeraj umrlo 59 ljudi s Covid19. Čakamo spet, da nas kdo pomiri, da je to na ravni sezonske gripe. Apes, together, strong.

Mato989 ::

Fritz je izjavil:

kotanyi je izjavil:

Zadnje je lažje, hitrejše in doseže večji del populacije. Zadeva se spremeni šele, ko večji del populacije empirično doživi razodetje (beri, ko mu npr. zaradi Covid-19 umre kdo bližnji).

In to zadnje je glih razlog zakaj marsikdo ne verjame da imajo resnicno bolezen ki ubija na milijarde kot bi kuga in ebola...

Kot pravim pri kugi in eboli ne bi noben potrcko dvomil da je nevarna, tu pa imamo ironijo ko sp drzavni ukrepi bolj nevarni kot bolezen sama
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
««
70 / 175
»»