Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
mirator ::
...Ne prosim za podatke, ker vem, da jih ni. Vsi namreč vse smrti mečejo v covid koš, kar je vezano tudi na prejeti denar iz EU ali drugih mehanizmov...
Kako to misliš. Dnevno objavjeni podatki smrtnosti so izključno smrtnost po krivdi covid-19. Zdaj ali je to manipulacija ali ne, ne morem trditi, ker dejanskega stanja ne poznam. Zato pa bi moral biti podatek o skupni smrtnosti in smrtnosti po krivdi covid-19.
Ampak, da virus obstaja ni več nobena manipulacija. Tudi ni manipulacija, da virus deluje različno na posameznika in da ni nujno, da so težje oblike samo pri starostnikih.
Torej pamet v glavo in se v danih zmožnostih zaščiti, tudi če se z določenimi ukrepi ne strinjamo (seveda jih pa lahko vedno kritiziramo).
nekikr ::
Torej če nekdo ki ima težave s srcem, zboli za pljučnico in umre. Je umrl zaradi pljučnice ali srca? V katero kategorijo bi ga ti dal?
Jaz ga ne bom dal nikamor, ker nisem zdravnik. Bom pa opozoril na to, je že bilo linkano večkrat, da gripe nikdar nismo pisali kot primarni vzrok smrti, če je obstajala zraven druga, težka bolezen. Razloženo na primeru rakavega bolnika v zadnjem stadiju z dvema dnevoma do konca življenja je kljub temu, da je dobil gripo, bilo zapisano, da je umrl zaradi raka, pod opombami pa tudi, da je imel gripo. Danes pa umre zaradi covida, v opombah je pa morda zapisano, da je imel raka. To je tisto, kar smrdi do neba in je en velik fake news. Ekstra problematično je pa za to, ker se na podlagi takih lažnih novic in lažnih podatkov dela hude ukrepe, ki močno posegajo v življenje in pravice vseh ljudi. S tem se ne gre zajebavat.
Dnevno objavjeni podatki smrtnosti so izključno smrtnost po krivdi covid-19.
Ne, niso. Zato pa zdaj pišejo "umrl s covidom" in ne zaradi. Ampak umrl je najbrž tudi z zaužitim zajtrkom, pa z zjutraj umitimi zobmi itd. Bullshit podatki.
Torej pamet v glavo in se v danih zmožnostih zaščiti, tudi če se z določenimi ukrepi ne strinjamo (seveda jih pa lahko vedno kritiziramo).
Ne, ne smemo jih kritizirati, ker ste se odločili, da v režim ne smemo dvomiti. Kazen je 15.000€. Ampak saj veš kako gre to...jutri pridejo po tebe a ne bo nikogar, ki bi kaj rekel.
darkolord ::
Danes pa umre zaradi covida, v opombah je pa morda zapisano, da je imel raka.Še enkrat - vir?
Slopek ::
Jaz nisem ničemur zavezan, ti pa si, to je razlika. V primeru krize kot je zdaj pa ne boš prodal nič brez izgube. Kaj tu ni jasno?
Ti plačuješ 600. Potem tega ne zmoreš več in si na cesta.
Jaz plačujem 300 in če ne bi zmogel, bi prodal in trenutno imel od tega 50000eur. S tem, lahko grem za 600 v najem.
Res ti ni jasno.
Ti moraś s tem še odplačat kredit, pizda si zabit, adijo pamet, res...
Pol sem ga že odplačal.
Zakaj žališ, če ne razumeš?
50000, mi zdaj ostane, če prodam stanovanje za 100k, kolikor je vredno.
Ti si finančno nepismen.
Daj razloži mi. Dolžan sem še 50k. Stanovanje lahko prodam za 100k. Bom vse dal za poplačilo kredita?
Prosim, če me finančno vsaj toliko izobraziš, da ne bom več mislil, da 50k ostane meni.
nekikr ::
Danes pa umre zaradi covida, v opombah je pa morda zapisano, da je imel raka.Še enkrat - vir?
Spremljaj debato. Samo v tej temi je bilo že trikrat prilepljeno. Če misliš pa na vsaki peti strani nekaj vprašati potem pa prej sam pogooglaj, ker sicer lahko ene in iste stvari limamo na vsaki strani.
CoolBits ::
Malce ozadja o ti plandemiji, kogar zanima naj pogleda.
Placanci bodo rekli, da je vse fake, vemo ze v naprej.
https://www.bitchute.com/video/nHRz9BAi...
Uizi ::
Jaz nisem ničemur zavezan, ti pa si, to je razlika. V primeru krize kot je zdaj pa ne boš prodal nič brez izgube. Kaj tu ni jasno?
Jaz plačujem 300 in če ne bi zmogel, bi prodal in trenutno imel od tega 50000eur. S tem, lahko grem za 600 v najem.
Res ti ni jasno.
Pol sem ga že odplačal.
Ti si finančno nepismen.
Daj razloži mi. Dolžan sem še 50k. Stanovanje lahko prodam za 100k. Bom vse dal za poplačilo kredita?
Prosim, če me finančno vsaj toliko izobraziš, da ne bom več mislil, da 50k ostane meni.
V kriznih časih, ga boš prodal mogoče za 70k, torej imaš 30k izgube in še neodplačan kredit, pristal pa boš v najemu, a razumeš? Ti gledaš tako kratkoročno in zaplankano, da je groza. Zaradi takih kot si ti, banke samo profitirajo v kriznih časih, zdej te mam pa dost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
Urbano#Desno ::
Moja ura ni poceni, zato bi prosil za kratko obnovo.
Mato989 ::
111111111111 je izjavil:
Glej zakaj prosiš za podatke, če jim potem ne verjameš?
Ne prosim za podatke, ker vem, da jih ni. Vsi namreč vse smrti mečejo v covid koš, kar je vezano tudi na prejeti denar iz EU ali drugih mehanizmov. Pred meseci sem pisal kako to počnejo Angleži: smrt zaradi kateregakoli razloga po potrjenem covid testu je bila covid smrt. Četudi je koga zbil avto. Če je bil kadarkoli pred tem pozitiven, je bil covid žrtev. Nato so sami ugotovili, da s takim beleženjem ne bodo prišli daleč in se presečni datum dali na 60 dni, pa potem 28. Takrat ste se smejali, da to pa že ni tako, kljub temu, da je bila to uradna objava in da mi, kleni Slovenci, to delamo drugače. No, zavrtimo nekaj mesecev in tudi naši priznajo, da so vse smrti po potrjenem testu covid smrti. In to nikogar ne moti. S takim bullshit poročanjem in takim bullshit označevanjem mrtvih ti lahko "dokažem" karkoli in moj matematični model bo pil vodo. Na lažnih podatkih pač lahko narediš poljubne lažne zaključke in uvedeš poljubne ukrepe. Kot tisti rumeni naslov prejšnjih dni, da smo presegli 1000 smrti. 1000 kaj, česa? Letno jih je veliko več kot to. 1000 s covidom? Kaj ima to veze s čimerkoli? 1000 zaradi covida? Potem je povprečno število umrlih letno bistveno večje kot prejšnje leto? Ni? Če daš tudi meni pravico, da si izmislim podatke, ti lahko naredim matematični model, ki se bo do potankosti skladal s tvojim zahtevanim rezultatom.
Torej če nekdo ki ima težave s srcem, zboli za pljučnico in umre. Je umrl zaradi pljučnice ali srca? V katero kategorijo bi ga ti dal?
Kaj pa če se zaletiš z avtom v zid? Si umrl v prometni nesreči ali si umrl pri trku v zid?
Poglej, če bi brez Covida še živel Ogromno let zelo kvalitetno potem je verjetno umrl zaradi Covida, če pa bi tudi brez Covida kmalu umrl (kjer je kmalu manj kot 3 leta) ali pa ne bi živel kvalitetno (beri je priklopljen na aparate ali v komi) potem pa to za mene ni smrt zaradi Covida!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
lotar123 ::
Res ti ni jasno.
Pol sem ga že odplačal.
Ti si finančno nepismen.
V kriznih časih, ga boš prodal mogoče za 70k, torej imaš 30k izgube in še neodplačan kredit, pristal pa boš v najemu, a razumeš? Ti gledaš tako kratkoročno in zaplankano, da je groza. Zaradi takih kot si ti, banke samo profitirajo v kriznih časih, zdej te mam pa dost.
Pa pejmo takole:
On kupi stanovanje za 100k, recimo na 10 let, kredita po 5 letih ne more več odplačevati (ostane mu glavnica 50k€) in proda stanovanje za 70k€. V žepu mu ostane 20k€ in -30k€ izgube med nabavno in prodajno ceno.
Ti si ves ta čas v najemu in si za najem zapravil 60 mesecev * 600€ se pravi 36k€ in nimaš nič! Se pravi imaš zgolj in samo -36k€ za čas bivanja v stanovanju.
Kdo je tu nor res ne vem.
musicfreak ::
Vidim da se ni nic spremenilo v teh korona temah odkar sem nazadnje pogledal v njih :D
Eni bi bili zaprti kar se 3-4 leta, samo za to ker kao pomaga to
Drugi so tako naivni, da mislijo da bo cez 1 mesec konec lockdowna, ceprav vsak bedak ve da cez zimo ni sanse, da bi sle stevilke dol in bomo minimalno do marca tako kot sedaj
Tretji mislijo, da po cepljenju pa bo spet vse po starem in da bomo lahko hodili na koncerte, itd...
Cetrtim egoistom pase karantena, ker dobivajo malo manjso placo za nic dela ali ker lahko grejo za vsako figo v karanteno (delomrznezi), ne vidijo pa sirse slike miljonov revezev, ki bodo ostali brez sluzb za to da 1 procent ljudi mogoce ne umre
Redko so tisti, ki vidijo da se je zivljenje spremenilo za vedno in da zivljenje, brez socialnih stikov, sporta, ni vredno ziveti, razen se si navajen in nimas prijateljev.
Eni bi bili zaprti kar se 3-4 leta, samo za to ker kao pomaga to
Drugi so tako naivni, da mislijo da bo cez 1 mesec konec lockdowna, ceprav vsak bedak ve da cez zimo ni sanse, da bi sle stevilke dol in bomo minimalno do marca tako kot sedaj
Tretji mislijo, da po cepljenju pa bo spet vse po starem in da bomo lahko hodili na koncerte, itd...
Cetrtim egoistom pase karantena, ker dobivajo malo manjso placo za nic dela ali ker lahko grejo za vsako figo v karanteno (delomrznezi), ne vidijo pa sirse slike miljonov revezev, ki bodo ostali brez sluzb za to da 1 procent ljudi mogoce ne umre
Redko so tisti, ki vidijo da se je zivljenje spremenilo za vedno in da zivljenje, brez socialnih stikov, sporta, ni vredno ziveti, razen se si navajen in nimas prijateljev.
se sploh ne ubadam več z njim, ker mu ni jasno ama nič...pametuje pa tako, kot to znajo le mulci
in ko vidi da nima za burek, bo ocenjeval stanje na nepremičninskem trgu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
gruntfürmich ::
Ne prenesem pa vase zagledanih egoistov, ki mislijo, da je edino pravilno tako kot oni počnejo, in nimajo niti trohice empatije do soljudi, še posebaj ranljivejše skupine!
tista empatija ki jo ti omenjaš ni nič drugega kot podpiranje propalic. obstajajo ljudje s planom in na drugi strani propalice, ki se jim vedno vse zalomi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
CoolBits ::
Urbano#Desno je izjavil:
Moja ura ni poceni, zato bi prosil za kratko obnovo.
Poslji racun Jansi.
Uizi ::
se sploh ne ubadam več z njim, ker mu ni jasno ama nič...pametuje pa tako, kot to znajo le mulci
Vama res niso jasne osnove. Me ne čudi, da spadata tudi med antimaskarje. Še obresti,davka in stroškov neznata obračunat, just lol. Trdita, da je 30k izgube ZMAGA, pa to ne moreš sploh vrjet, jao. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
Vama res niso jasne osnove. Me ne čudi, da spadata tudi med antimaskarje. Še obresti neznata obračunat, just lol. Trdita, da je 30k izgube ZMAGA, pa to nemoreš sploh vrjet, jao. :)
Nima smisla. Lep dan.
gruntfürmich ::
Pa pejmo takole:
On kupi stanovanje za 100k, recimo na 10 let, kredita po 5 letih ne more več odplačevati (ostane mu glavnica 50k€) in proda stanovanje za 70k€. V žepu mu ostane 20k€ in -30k€ izgube med nabavno in prodajno ceno.
Ti si ves ta čas v najemu in si za najem zapravil 60 mesecev * 600€ se pravi 36k€ in nimaš nič! Se pravi imaš zgolj in samo -36k€ za čas bivanja v stanovanju.
Kdo je tu nor res ne vem.
ne razumem čisto.
on je že dal za stanovanje vsak mesec 1000 v obliki kredita (prvi samo 600 za najemnino), v 5 letih vsaj 50k. če mu ostane glavnica še 50k, in prodaja za 70k, je naredil 30k izgube (on z najemnino pa 36k).
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
PacificBlue ::
With the country assailed daily by news of rising case numbers, judges in Lisbon have described the reliability of tests being rolled out in their tens of thousands as "more than debatable".
Indeed, they cite a study that suggests only 3% of positive tests declared by health authorities may be 'true positives'.
In view of current scientific evidence, this test shows itself to be unable to determine beyond reasonable doubt that such positivity corresponds, in fact, to the infection of a person by the SARS-CoV-2 virus".
RT-PCR tests (standing for polymerase chain reaction tests) "are performed by amplifying samples through repetitive cycles".
"The number of cycles of such amplification results in a greater or lesser reliability of such tests. And the problem is that this reliability shows itself, in terms of scientific evidence (...) as more than debatable."
https://www.portugalresident.com/judges...
https://drive.google.com/file/d/1t1b01H...
I’m out.
:3
:3
Vama res niso jasne osnove. Me ne čudi, da spadata tudi med antimaskarje. Še obresti neznata obračunat, just lol. Trdita, da je 30k izgube ZMAGA, pa to nemoreš sploh vrjet, jao. :)
Nima smisla. Lep dan.
Če sem jaz antimasker, boš ti okrasek.
w0mbat ::
PacificBlue je izjavil:
With the country assailed daily by news of rising case numbers, judges in Lisbon have described the reliability of tests being rolled out in their tens of thousands as "more than debatable".
Indeed, they cite a study that suggests only 3% of positive tests declared by health authorities may be 'true positives'.
In view of current scientific evidence, this test shows itself to be unable to determine beyond reasonable doubt that such positivity corresponds, in fact, to the infection of a person by the SARS-CoV-2 virus".
RT-PCR tests (standing for polymerase chain reaction tests) "are performed by amplifying samples through repetitive cycles".
"The number of cycles of such amplification results in a greater or lesser reliability of such tests. And the problem is that this reliability shows itself, in terms of scientific evidence (...) as more than debatable."
https://www.portugalresident.com/judges...
https://drive.google.com/file/d/1t1b01H...
ta je zelo zanimiva in vzpodbujajoča, samo da ni fake news al placebo vesela novica (ni resnična), se zelo lepo bere.
cesnja ::
Jaz ga ne bom dal nikamor, ker nisem zdravnik. Bom pa opozoril na to, je že bilo linkano večkrat, da gripe nikdar nismo pisali kot primarni vzrok smrti, če je obstajala zraven druga, težka bolezen. Razloženo na primeru rakavega bolnika v zadnjem stadiju z dvema dnevoma do konca življenja je kljub temu, da je dobil gripo, bilo zapisano, da je umrl zaradi raka, pod opombami pa tudi, da je imel gripo. Danes pa umre zaradi covida, v opombah je pa morda zapisano, da je imel raka. To je tisto, kar smrdi do neba in je en velik fake news. Ekstra problematično je pa za to, ker se na podlagi takih lažnih novic in lažnih podatkov dela hude ukrepe, ki močno posegajo v življenje in pravice vseh ljudi. S tem se ne gre zajebavat.
Ti hudi ukrepi resujejo zivljenja, ampak ne 90-letnikov. V ICU oni ponavadi ne pridejo, ker zdravniki pravijo, da glede na njihove moznosti prezivetja to ni smotrno. Nazaj k ukrepom, ti izgleda trenutno vzdrzujejo status quo (stevilo ljudi v bolnicah je zadnje par dni precej stabilno). Vseeno je pa s covidom zasedena petina vseh postelj, zdravstvenega osebja mogoce se kaj vec. Ce bi se se naprej hecali, pa bi bil en teden kasneje dodaten naval se enkrat toliksnega stevila obolelih potrebnih hospitalizacije, kam bi jih dali?
Se ena zanimivost, zadnje par dni ob porocanju stevila umrlih na sledilniku opazam, da je bila od teh hospitalizirana samo priblizno polovica. A ostali umirajo doma, ker ne morejo pravocasno priti do zdravniske oskrbe?
Ti hudi ukrepi resujejo zivljenja, ampak ne 90-letnikov. V ICU oni ponavadi ne pridejo, ker zdravniki pravijo, da glede na njihove moznosti prezivetja to ni smotrno. Nazaj k ukrepom, ti izgleda trenutno vzdrzujejo status quo (stevilo ljudi v bolnicah je zadnje par dni precej stabilno). Vseeno je pa s covidom zasedena petina vseh postelj, zdravstvenega osebja mogoce se kaj vec. Ce bi se se naprej hecali, pa bi bil en teden kasneje dodaten naval se enkrat toliksnega stevila obolelih potrebnih hospitalizacije, kam bi jih dali?
Se ena zanimivost, zadnje par dni ob porocanju stevila umrlih na sledilniku opazam, da je bila od teh hospitalizirana samo priblizno polovica. A ostali umirajo doma, ker ne morejo pravocasno priti do zdravniske oskrbe?
Ostali umirajo doma kot so že prej, ko je mojo prababico INFARKT če bi pa jo zdaj infarkt in bi hrati imela še Covid19 slučajno ne da bi vedla, bi pa bil kriv Covid19 ne infarkt =)
KG-348 ::
mene že boli kurac za vse, spet bo mlajša populacija že drugič v 10 letih plačevala največji davek za svetovno pizdarijo. Kdo je razvajen?
sbawe64 ::
Analysis of Measles-Mumps-Rubella (MMR) Titers of Recovered COVID-19 Patients
https://mbio.asm.org/content/11/6/e0262...
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
mene že boli kurac za vse, spet bo mlajša populacija že drugič v 10 letih plačevala največji davek za svetovno pizdarijo. Kdo je razvajen?
Točno to... zato pa mladi nimamo nič od tega, samo zjebane lajfe od služb do druženja... K sreči se v sredo spet dobimo preko občine!
sbawe64 ::
Prepoved izstopa iz države: Ali je Slovenija postala zapor ?
https://www.dnevnik.si/1042943895
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
darkolord ::
Točno to... zato pa mladi nimamo nič od tega, samo zjebane lajfe od služb do druženja... K sreči se v sredo spet dobimo preko občine!LOL, "nimamo nič od tega". Kot da ti svet nekaj dolguje. Buhu.
Sicer pa, če imate vsi res tako zjebane lajfe, potem je mogoče bolje, da se cela zadeva resetira in se vrnemo "back to the roots". Če je vaše življenje tako labilno, potem je morda čas, da ta balonček poči ...
feryz ::
Seveda mu svet dolguje in sicer življenje. Ni njegova krivda, da se je znašel na njem. In ni se on spomnil, da je zaprt popolnoma brez vzroka.
Razen, če je res okužen, bolan...
Ampak ne more si nič pomagati, ker gre tukaj za prejudiciranje. Kriv brez dokaza, ma kaj brez dokaza, kriv brez dejanja ali brez česarkoli drugega. Enostavno kriv in zaprt.
Razen, če je res okužen, bolan...
Ampak ne more si nič pomagati, ker gre tukaj za prejudiciranje. Kriv brez dokaza, ma kaj brez dokaza, kriv brez dejanja ali brez česarkoli drugega. Enostavno kriv in zaprt.
mirator ::
In kdo vama je kriv, da sta se tako pozno rodila?mene že boli kurac za vse, spet bo mlajša populacija že drugič v 10 letih plačevala največji davek za svetovno pizdarijo. Kdo je razvajen?
Točno to... zato pa mladi nimamo nič od tega, samo zjebane lajfe od služb do druženja... K sreči se v sredo spet dobimo preko občine!
KG-348 ::
Fak off, pufe in vse bomo plačevali mi, cene nepremičnin bodo verjetno še višje, plače pa kvečjemu ostale enake. Dodaj k temu še starajoče prebivalstvo in verjetno dodatne pufe da plačamo še pokojnine in kmalu se bo pokazalo katera generacija je najbolj profitirala
UganiKdo ::
Ni res
Ja pa je
Glede na to da je to povedal nepismen laznjivec potem vemo da ima darko prav.
Saj bi rekel da das vir, pa drugega kot Facebook nebuloz ne bo.
Prepoved izstopa iz države: Ali je Slovenija postala zapor ?
Kak lep click bait. Nisem vedel da je ze dnevnik padel na tako nizek nivo. Me zanima koliko ljudi bo sploh prebralo kaj pise in ne bo orgazmiralo ze pri naslovu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: UganiKdo ()
;-) ::
Fak off, pufe in vse bomo plačevali mi, cene nepremičnin bodo verjetno še višje, plače pa kvečjemu ostale enake. Dodaj k temu še starajoče prebivalstvo in verjetno dodatne pufe da plačamo še pokojnine in kmalu se bo pokazalo katera generacija je najbolj profitirala
Hvala bogu potem, da taki troli kot se ne nasel 3 strani nazaj ne bodo pravili kako so modri s kupom keša na banki ter v najemu. Ce grejo cene nepremicnin gor se mi vsekakor dogaja ugoden scenarij. Kreditek gor/dol.
Ima mogoče kdo podatke kako smo letos kaj z gripo? Se že širi?
ajdov ::
Ne samo mladi. Večina ljudi nima nič od tega. Tudi če se jutri vse odpre, se lahko še vedno vsak zase odloči da ostane doma.
Korist imajo samo tisti ki na račun vseh nas zdaj večajo bogastvo in politično moč.
borut_p ::
Hvala bogu potem, da taki troli kot se ne nasel 3 strani nazaj ne bodo pravili kako so modri s kupom keša na banki ter v najemu. Ce grejo cene nepremicnin gor se mi vsekakor dogaja ugoden scenarij. Kreditek gor/dol.
Ima mogoče kdo podatke kako smo letos kaj z gripo? Se že širi?
Ni se sezona
Sirotinja jedna
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borut_p ()
imagodei ::
Ves kako je to imagodei... Samo 14 dni.... Gamozni nateg kacinkota... Fool me once, shame onyou, fool me twice....
Enkrat ste nas nategnili da bo samo 14 dni, drugic pa nas ne boste..
Jst te nisem nič nategnil, nategnila te je nesposobna vlada. Jaz od tebe zahtevam samo malo pameti, sočutja in zmožnosti predvidevanja, če že ne zaupanja strokovnjakom. Z mnogimi ukrepi, ki jih imamo sedaj, se pa sploh strinjam ne.
Strokovnjaki so pa že ves čas mnenja, da je boljše orenk stopit na zavoro v trenutku, ko se laični javnosti to zdi še popolnoma brez veze in pretirano. Takrat lahko narediš največ v najkrajšem času. Če ukrepaš, ko se ti zdi, da je čas ukrepati in ko že laična javnost (oziroma velik del nje) opozarja, da je treba ukrepati, potem si z ukrepi zamudil:
Matematične zakonitosti širjenja epidemije nam nalagajo zgodnje ukrepanje @ RTVSLO
Kako bi družba sprejela stroge ukrepe v zgodnejšem obdobju epidemije?
"Ne vem, ali bi to šlo. Ljudje v gospodarstvu imajo en pogled, v turizmu drug, v zdravstvu spet tretji. Dokler se te pogledi krešejo v medijih, je proces do konsenza in enotnosti zelo dolg. Ukrepi sicer predstavljajo trpljenje na kratek rok, epidemija pa trpljenje na dolgi rok. Če bomo kratkovidni, nas bo epidemija udarila v drugem ali pa tretjem valu in to se zdaj dogaja," dodaja Jakulin.
"To je psihološka težava nalezljivih bolezni. Če ukrepaš takrat, ko je čas za to, ti splošna javnost očita, da zganjaš paniko, da si preveč in prestrogo ukrepal. Če ukrepaš takrat, ko se zdi, da je treba, pa si že prepozen," meni Kadunc. Družba bi najbrž zgodnje ukrepanje sprejela slabo, a le, dokler ne bi imele težav druge države.
- Hoc est qui sumus -
Ves kako je to imagodei... Samo 14 dni.... Gamozni nateg kacinkota... Fool me once, shame onyou, fool me twice....
Enkrat ste nas nategnili da bo samo 14 dni, drugic pa nas ne boste..
Jst te nisem nič nategnil, nategnila te je nesposobna vlada. Jaz od tebe zahtevam samo malo pameti, sočutja in zmožnosti predvidevanja, če že ne zaupanja strokovnjakom. Z mnogimi ukrepi, ki jih imamo sedaj, se pa sploh strinjam ne.
Strokovnjaki so pa že ves čas mnenja, da je boljše orenk stopit na zavoro v trenutku, ko se laični javnosti to zdi še popolnoma brez veze in pretirano. Takrat lahko narediš največ v najkrajšem času. Če ukrepaš, ko se ti zdi, da je čas ukrepati in ko že laična javnost (oziroma velik del nje) opozarja, da je treba ukrepati, potem si z ukrepi zamudil:
Matematične zakonitosti širjenja epidemije nam nalagajo zgodnje ukrepanje @ RTVSLO
Kako bi družba sprejela stroge ukrepe v zgodnejšem obdobju epidemije?
"Ne vem, ali bi to šlo. Ljudje v gospodarstvu imajo en pogled, v turizmu drug, v zdravstvu spet tretji. Dokler se te pogledi krešejo v medijih, je proces do konsenza in enotnosti zelo dolg. Ukrepi sicer predstavljajo trpljenje na kratek rok, epidemija pa trpljenje na dolgi rok. Če bomo kratkovidni, nas bo epidemija udarila v drugem ali pa tretjem valu in to se zdaj dogaja," dodaja Jakulin.
"To je psihološka težava nalezljivih bolezni. Če ukrepaš takrat, ko je čas za to, ti splošna javnost očita, da zganjaš paniko, da si preveč in prestrogo ukrepal. Če ukrepaš takrat, ko se zdi, da je treba, pa si že prepozen," meni Kadunc. Družba bi najbrž zgodnje ukrepanje sprejela slabo, a le, dokler ne bi imele težav druge države.
Problem je v osnovi.... Krivda za covid tezave lezi v podaljsevanju slabotnih zivljenj ki tako ustvarjajo zafilane bolnice, ne pa v mladenicih ki pijemo in se druzimo
Jaz sem dal covid skoz z 6 lekadoli samoplacnisko....
Skratka starci placujejo svoja predolga zivljenja in zdaj hoces da jaz trpim zato da ne bo trpel obnemogli clovek neje na drugem koncu
On se nikoli ni sekiral za moje financno stanje ko je bla kriza niti ko sem bil jaz bolan
111111111111 ::
Poglej, če bi brez Covida še živel Ogromno let zelo kvalitetno potem je verjetno umrl zaradi Covida, če pa bi tudi brez Covida kmalu umrl (kjer je kmalu manj kot 3 leta) ali pa ne bi živel kvalitetno (beri je priklopljen na aparate ali v komi) potem pa to za mene ni smrt zaradi Covida!
Torej mejo bi postavil, samo drugam kot jo postavljajo danes da bi bilo manj smrtnih žrtev COVID 19 in bi ti lahko žural po občinah?
Edino vprašanje, ki je v tem primeru resnično je: "Ali bi pacient, ki leži pred mano, danes še živel, če ne bi fasal COVID19?"
Pojdi peš. Ceste so narejene iz davkov. In dokler si državljan boš upošteval pravila, če ne te bomo pa oglobili. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
111111111111 ::
Barabe! Krivi ste za 45 smrtnih žrtev danes.
Ti so še od Šarca.
Evo Mato, začni masturbirati: https://www.24ur.com/novice/korona/dire...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
cesnja ::
Jaz sem dal covid skoz z 6 lekadoli samoplacnisko....
S sorodnikom sva oba prebolela brez kakrsnihkoli simptomov. Pomoje je to dovolj dober argument, da ti naredis harakiri, da ne bos obremenjeval nase zdravstvene blagajne.
Precej slabse pa so jo odnesli ostali stirje, eden je celo dva dneva pocakal v bolnici na kisiku.
For the record, mnenja o smotrnosti (in smotanosti) ukrepov zaradi izkusnje nisem spremenil.
imagodei ::
Točno tako. Priznam, tudi mene to drugo zaprtje bolj moti, ga težje prenašam, sem bolj nestrpen do "biserov", ki se požvižgajo na ostale, ki se nočejo prilagoditi razmeram , zmerjajo druge, da so ovce, . . .
Ti zaupam kje je problem v tem nerazumevanju drugih? Ne gre za žuriranje, kot to pokroviteljsko omeni kakšen imagodei. Gre za to, da ljudje ostajajo brez služb.
Vsa težava je v tem, da dva meseca nazaj, ko smo tule nekateri govorili, da dosledno nosite maske, tega niste hoteli početi. Ko smo se zgražali, da ljudje nošenja mask ne upoštevajo dosledno, ko smo se zgražali, da po podjetjih ni več nobenih protikoronskih ukrepov in da obiskovalce po teh podjetjih čudno gledajo, če nosijo maske. Ker da je brez veze. Brez veze se vam je zdela socialna distanca, higiena rok, brez veze so se vam zdeli vsi ukrepi. Ker bojda ne pomagajo - šlo pa je zgolj za samoizpolnjujočo se prerokbo: kaj pomagajo ukrepi, če se jih 90% ljudi drži le deloma? Kaj ti pomaga, da nosiš masko v trgovini, če pa greš s sodelavci na malico v bližnjo restavracijo, kjer ti 2-5 sodelavcev škropi svoje aerosole direkt v tvojega dunajca? Da ne omenjam natakarja, ki se hrano nosil z masko, ki ni pokrivala nosu in kuharja, ki je kuhal z masko pod brado. In naj ne omenjam vseh aerosolov drugi obiskovalcev, ki so v istem času prišli v restavracijo na malico.
Že pred dvema mesecema se vam je vedno nekaj zdelo brez veze, že dva meseca imata ob vsaki uvedbi novih ukrepov vedno ste imeli neke izgovore, zakaj teh ukrepov ne. Neumno se vam je zdelo nositi maske (samo) v trgovinah, češ da to nič ne pomaga; da bi vam pa prišlo na misel, da bi jih nosili npr. še v službi, to pa ne?!
Dva meseca nazaj smo nekateri opozarjali, da tovrstna stališča in tovrstne izjave, sploh pa objave na socialnih medijih, pa kozlarije, ki jih je strešal "Dr. Potrč", ustvarjajo t.i. odmevne komore, kjer se bo nezaupanje do strokovnjakov še poglobilo. Opozarjali smo, da se bodo ukrepi še stopnjevali in da boste takrat morali pač priznati tudi svoj prispevek pri tem. No, zdaj ste izsilili hude ukrepe (3/4 vam je oproščenega, ker naša nesposobna vlada ni uspela pravilno in učinkovito skomunicirati javnosti, zakaj so bili milejši ukrepi potrebni) - in zdaj se še bolj pritožujete, kako vam je vsega dovolj... Kaj pa, če bi naslednjič raje poslušali strokovnjake? In ne teoretikov zarot?
In še enkrat: želja zagovornikov mask, (mehke) socialne distance in higiene rok že pred dvema mesecema ni bil totalni lockdown. Danes si ga jaz osebno še manj želim. Nobenemu obrtniku, ki ta trenutek obupuje in razmišlja o zaprtju svojega podjetja, ne privoščim situacije.
Mi gre pa velikokrat skozi glavo, kako bi bilo s temi obrtniki, če bi 2 meseca nazaj ljudje dosledno nosili maske, namesto da so frajarili po fejsbukih, instagramih in slotechih. Ne na glavi, ne pod brado in ne tako, da ni pokrivala nosa, pač pa pravilno. In če bi vlada že 2 meseca nazaj znala ustrezno skomunicirati delodajalcem, naj čim več ljudi dela od doma, naj spet uvedejo striktne protikorona ukrepe, če bi restavracijam že pred dvema mesecema naložili, da malice lahko samo razvažajo ali kvečjemu izdajajo za sabo...
- Hoc est qui sumus -
PersonaRuda ::
@imagodei - Brez veze se vam je zdela socialna distanca, higiena rok,... Tu sem nehal brati. si pa drugače res težki lažnivec. Noben ni tega nikoli trdil. Vedno smo ne-maskarji podpirali ukrep socialne distance, za higieno pa skrbimo že od nekdaj. Sramota si pa ti, ki pišeš takšne laži. Sram te bodi!
Točno tako. Priznam, tudi mene to drugo zaprtje bolj moti, ga težje prenašam, sem bolj nestrpen do "biserov", ki se požvižgajo na ostale, ki se nočejo prilagoditi razmeram , zmerjajo druge, da so ovce, . . .
Ti zaupam kje je problem v tem nerazumevanju drugih? Ne gre za žuriranje, kot to pokroviteljsko omeni kakšen imagodei. Gre za to, da ljudje ostajajo brez služb.
Vsa težava je v tem, da dva meseca nazaj, ko smo tule nekateri govorili, da dosledno nosite maske, tega niste hoteli početi. Ko smo se zgražali, da ljudje nošenja mask ne upoštevajo dosledno, ko smo se zgražali, da po podjetjih ni več nobenih protikoronskih ukrepov in da obiskovalce po teh podjetjih čudno gledajo, če nosijo maske. Ker da je brez veze. Brez veze se vam je zdela socialna distanca, higiena rok, brez veze so se vam zdeli vsi ukrepi. Ker bojda ne pomagajo - šlo pa je zgolj za samoizpolnjujočo se prerokbo: kaj pomagajo ukrepi, če se jih 90% ljudi drži le deloma? Kaj ti pomaga, da nosiš masko v trgovini, če pa greš s sodelavci na malico v bližnjo restavracijo, kjer ti 2-5 sodelavcev škropi svoje aerosole direkt v tvojega dunajca? Da ne omenjam natakarja, ki se hrano nosil z masko, ki ni pokrivala nosu in kuharja, ki je kuhal z masko pod brado. In naj ne omenjam vseh aerosolov drugi obiskovalcev, ki so v istem času prišli v restavracijo na malico.
Že pred dvema mesecema se vam je vedno nekaj zdelo brez veze, že dva meseca imata ob vsaki uvedbi novih ukrepov vedno ste imeli neke izgovore, zakaj teh ukrepov ne. Neumno se vam je zdelo nositi maske (samo) v trgovinah, češ da to nič ne pomaga; da bi vam pa prišlo na misel, da bi jih nosili npr. še v službi, to pa ne?!
Dva meseca nazaj smo nekateri opozarjali, da tovrstna stališča in tovrstne izjave, sploh pa objave na socialnih medijih, pa kozlarije, ki jih je strešal "Dr. Potrč", ustvarjajo t.i. odmevne komore, kjer se bo nezaupanje do strokovnjakov še poglobilo. Opozarjali smo, da se bodo ukrepi še stopnjevali in da boste takrat morali pač priznati tudi svoj prispevek pri tem. No, zdaj ste izsilili hude ukrepe (3/4 vam je oproščenega, ker naša nesposobna vlada ni uspela pravilno in učinkovito skomunicirati javnosti, zakaj so bili milejši ukrepi potrebni) - in zdaj se še bolj pritožujete, kako vam je vsega dovolj... Kaj pa, če bi naslednjič raje poslušali strokovnjake? In ne teoretikov zarot?
In še enkrat: želja zagovornikov mask, (mehke) socialne distance in higiene rok že pred dvema mesecema ni bil totalni lockdown. Danes si ga jaz osebno še manj želim. Nobenemu obrtniku, ki ta trenutek obupuje in razmišlja o zaprtju svojega podjetja, ne privoščim situacije.
Mi gre pa velikokrat skozi glavo, kako bi bilo s temi obrtniki, če bi 2 meseca nazaj ljudje dosledno nosili maske, namesto da so frajarili po fejsbukih, instagramih in slotechih. Ne na glavi, ne pod brado in ne tako, da ni pokrivala nosa, pač pa pravilno. In če bi vlada že 2 meseca nazaj znala ustrezno skomunicirati delodajalcem, naj čim več ljudi dela od doma, naj spet uvedejo striktne protikorona ukrepe, če bi restavracijam že pred dvema mesecema naložili, da malice lahko samo razvažajo ali kvečjemu izdajajo za sabo...
Nima veze ker imamo drzave z enakimi ukrepi z enako okuzenimi na milijon kot drzabe z blazjimi ukrepi in to sosedje...
Hrvati majo manj okuzenih kot mi pa majo 10x manj ukrepov
In niti ne zacni da so oni manj balkanci kot mi kot eni mecete pod nos pri svedih
Po drugi strani pa imajo v franciji obvezno nosnjo mask zunaj ze mesece oz dooosti dalj kot mi in spet ni nic boljse
Tudi pri nas po 4 tednih ni nic boljse pa ste pravli cez 14 dni se pokaze ucinek.... Torej ce ga ni bi pricakoval da to priznajo in ti tukaj in odpravimo ukrep ker ucinka nima
Martinovanje je blo problem kot kaze so v dsojih martinovali