» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
27 / 175
»»

Slopek ::

Nadpovprečen torej. Si vse povedal s tem.
Koliko časa so občine zaprte?
Koliko časa maske na prostem?
Je rezultat? Kdaj bo? 14dni?

Kopriva še to?
Kakšne so možnosti, da dobim virus zunaj, če je doma le 10-40% možnosti, da od žene dobim.
Povej kako stvari delujejo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

lexios ::

kopriwa je izjavil:

... ljudje pa smo v povprečju butasti (takisto kot politiki) in nam je težko dotupit kako lahko zmanjšamo možnost za okužbo in prenos le-te in se tega po "zdravi pameti" tudi držati. Skratka, pomoči nam v splošnem ni, razen drakonski ukrepi, ki bodo omilili rast hospitaliziranih.

Prevod za butaste:

Vse od kar poznamo gripo, kljub vsem cepivom, smrtnim žrtvam in vsemu napredku ter bolniškam, nismo izkoreninili NITI navadne gripe, tu pa je govora o novem tipu tega virusa. Duh je ušel iz steklenice, good luck fighting it:

Vse skupej zgleda kot bolana groteskna komedija, kjer se vsevprek vzneseno mlati z macolo po komarjih. "Borci v prvih bojnih vrstah" se zagnano borijo z mlini na veter.

Spodnje pa beri s kančkom sarkazma, prosim:

In ker je zdravstveni sistem (finančno) dihal na škrge že pred korono, blizu kolapsa pa je v tej državi še kaj drugega, pokojninski sistem npr., je boj s korono ogromen napor, še posebno ker je potrebno situacijo izkoristiti, v politične namene in s polnjenjem žepov ali pridobivanjem točk popularnosti. Farmacevtski lobij v teh časih mastno služi, preprodajalci zdravstvene opreme tudi, nedvomno so si odlične provizije razdelili tudi razni člani mafijsko političnih organizacij, ljudje so srečni ker delajo od doma (vse kar je potrebno odpreti je vrtec!)... Zato je stanje potrebno čimdlje nategnit, da se ne prenehata cediti med in mleko! ;(( Nevarnost protestov pa bistveno zviša! ;((

Mediji pa še nikoli niso imeli tako lahkega dela, saj se zgodba ponavlja, drugih pomembnih dogodkov doma in v tujini o katerih bi poročali ni (za tiste, ki imate TV paket s časovnim zamikom pa je povsem enako ali si recimo v torkih zvečer ogledate TV dnevnik s torka, ponedeljka ali prejšnjega tedna...vse po istem skriptu!)... ;(( To:

"Borci v prvih bojnih vrstah" se zagnano borijo z mlini na veter.
Pokajo po sivih v skrajnih naporih od tm nek konc avgusta naprej, ko je blo le ene 10+ revezev na intenzivni.
Medtem si Izvoljenci ljudstva, nedvomno nadljudje, pisejo uredbe, prilagajajo zakone in narekujejo rezimskim trobilom zadnje alarmantne podatke.
Pred objavo jih je potrebno samo se opremit s kar se da dramaticnimi fotkami. Zamaskiranih sester naprimer. Novinarstvo v svojih najboljsih casih, tukaj in zdaj.
Novinarstvo se nikol ni blo tko dobro placano za tko malo dela.
Neodvisno in raziskovalno - mogoce na kaksni drugi zemljepisni sirini. V Severni Koreji II se s takimi pritlehnimi packarijami res ne bomo obremenjevali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

lexios ::

PS: Brez skrbi, zmaga nad korono je napovedana za prihodnje poletje! Zmaga nad temnimi silami, v primeru zmage Biden-a, tudi in ravnovesje bo povrnjeno! >:D

kotanyi ::

Slopek je izjavil:

Jaz vse bolj verjamem, da sem imun na ta covid19.
Kako se okužijo cele ekipe, v "kužnih" dvoranah? Kako se lahko okužim na cesti, v trgovini, v hribih?

Kako je to možno, če je doma od žene 10-40% možnosti prenosa?

Bil sem 2x v "virusni komori", pa nisem zbolel.

Vse bo šlo tako daleč, da bomo te "prisilno" umetno komirane bolnike prevažali po Evropi sem ter tja, dokler ne uvedejo zares kakšnih kempov. Ne verjamem, da bodo sredi borovega gozdička ;)

Hja, jaz verjamem, da z veliko verjetnostjo nisi imun na COVID, le da imaš bodisi malček sreče, bodisi si asimptomatski prenašalec. Zadeva JE zelo nalezljiva. V krogu okuženih ki ga poznam se je izkazalo, da je bilo za okužbo dovolj že to, da so bili ljudje pol ure skupaj v sobi. Sam sem bolezen od žene dobil cca. tri dni po tem, ko je bila ona izpostavljena. Nalezljivosti ni za podcenjevat. Iz enega samega začetnega primera v ženini službi smo mi našteli cca. 25 okužb, pa dvomim da smo prešteli vse.

Tudi resnost bolezni ni kar za ignorirat. Jaz in žena sva imela dokaj srečo s potekom, pa po 14 dneh še nisva čisto OK. Pa sva oba srednjih let (manj kot 40) in precej fit. Sam potek je bil podoben ali malce slabši kot pri gripi, kondicijsko pa kljub temu, da sva glede na zdravstvene znake bolezen prebolela, nisva 100% OK. S tem, da poznam druge, ne toliko starejše ljudi ki so imeli precej slabši potek in se jim zadeva konkretno vleče že tretji ali četrti teden.

Pod črto, tudi če drži, da večina ljudi bolezen preboli brez hujših posledic, je nekateri pač ne. In ti nekateri so lahko tvoji bratje in sestre ali tvoji starši. Zato neko zdravorazumsko upoštevanje preventivnih ukrepov definitvno ima smisel.

Vendar pa to ne pomeni, da vlada s svojo politiko do bolezni ni zajebala na celi črti. Poleg tega, da so s svojim nedelom poskrbeli za slabšanje stanja epidemije (glej moje primere zgoraj), so z nedomišljenimi in za brezzveze represivnimi ukrepi škodovali tako gospodarstvu kot kredibilnosti smiselnih ukrepov. Da popolnega faila pri komunikaciji ne omenjam - za prav vse krivijo narod in opozicijo, v ogledalo se pa ne znajo pogledat. Največje luknje pa so prav tam, kjer bi lahko oni naredili največ - pri pripravi sistema na epidemijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kotanyi ()

CoolBits ::

Vi to mešate malce hujši prehlad al pa gripo zraven :) Pozitiven test ti ne pove če si okužen!

kopriwa ::

Slopek je izjavil:

Nadpovprečen torej. Si vse povedal s tem.
Koliko časa so občine zaprte?
Koliko časa maske na prostem?
Je rezultat? Kdaj bo? 14dni?

Kopriva še to?
Kakšne so možnosti, da dobim virus zunaj, če je doma le 10-40% možnosti, da od žene dobim.
Povej kako stvari delujejo?

Če bo ostalo pri teh ukrepih, se bo število hospitaliziranih/na intenzivni negi začelo zmanjševati v roku 7-10. A treba je vedeti, učinek ukrepov je odvisen tudi od tega koliko je virus razširjen. Bolj je razširjen težje je uravnati krivuljo dnevnega naraščanja novookuženih.

Maske zunaj: niso zadosten, so pa nujen ukrep za maksimiziranje učinka zmanjšanja širjenja okužbe. Na tej stopnji gostote okužb so nujne tudi zunaj. Če to ne bi bil ukrep vlade, bi se ljudje tudi zunaj začeli družiti brez maske in bi s tem odprli enega od možnih vektorjev prenosa. Moje osebno mnenje glede mask zunaj: ni potrebno dokler si sam, oz. v krogu ljudi s katerimi preživiš večino dneva in hkrati v neposredni bližini ni drugi ljudi, ki so zunaj tvojega "kroga".

Tistih 10-40% predvidevam izhaja iz statističnega podatka, koliko partnerjev se je okužilo po tem, ko je bil drugi partner predhodno okužen. Reči za posameznika ali se bo okužil, je odvisno od mnogo parametrov: 1) Koliko časa je partner preživel z okuženim predno je le-ta izvedel za pozitiven test, 2) ter vseh strokovno priporočenih ukrepov, ki se jih partner lahko drži, da zmanjša tveganje za prenosa okužbe. In ja, vse je stvar statistike. Tudi, če se jih držiš kot pijanec plota, je neničelna verjetnost da se boš okužil, in tudi če se jih popolnoma ne držiš boš našel tudi take, ki se ne bodo okužili. Absolutno pa je možnost za prenos okužbe statistično znatno manjša, če se držiš (čim več in čim bolj dosledno) predlaganih ukrepov.

;-) ::

CoolBits je izjavil:

Vi to mešate malce hujši prehlad al pa gripo zraven :) Pozitiven test ti ne pove če si okužen!

Jaz sem pozitiven, brez testa, kaj pa mi pove to?

kotanyi, kakšno srečo?
obakrat sem bil v avtu, na "dolgi" vožnji, pa prvič še cel vikend skupnega gospodinjstva.
Avto je komora, kjer virusu nisem ušel. Je pa ena od teh oseb, še 2 meseca after, brez vonja in okusa, pa lahko sklepam, da je virus kar pravi ;)

;-) je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Nič, ljudje smo pač večinoma pozitivni.

;-) je izjavil:

CoolBits je izjavil:

ne vem kaj tebi, meni to, da nočeš na testiranje :)

Zdravica je rekla da me ne bodo testirali ker je podatek nepomemben, ker ne zivim s starci.

Da sem pozitiven brez testa na podlagi stika z okuzeno osebo ter driske.

Ko je vprasala kako je stik zgledal in sem opisoval kostanjev piknik ter mesanje kozarcev, sem povedal tudi da je vse skupaj nerelavantno ker sem itak razkuzeval. Na drugi strani je bila tisina.

In sedaj sem zaprt po bedariji.

HappyPills ::

Cajcek in knjiga. Se malo pa smo. Srečno.

mr_chai ::

;-) je izjavil:

in sem opisoval kostanjev piknik ter mesanje kozarcev...
In sedaj sem zaprt po bedariji.

Očitno je res full težko 2 tedna ne it na kostanjev piknik, al pa bog ne daj, ga pač eno leto preskočiti.
Pa vzunaj gledam folk, ki se pogovarja na 20 cm, faca na faco...in pol je vsega ta vlada kriva. Krivi ste vi, ki se ne znate držat osnov, ampak res, čistih debilnih osnov.

Urbano#Desno je izjavil:

HappyPills je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Javim se in grem brezplačno v infekcijsko kliniko, brez maske, pod pogojem, da lahko snemam in objavim kar bom videl.
A mi je to dovoljeno? Dvomim.

Kje je naš šolski sistem zgrešil da lahko izpljune tak produkt mentalitete.

:)):))
A res neverjetno, zato ker se vsak random redneck ne more prosto sprehajati med posteljami na intenzivi je to kronski dokaz da je vse skupaj zaigrano. Res bi bilo fino raziskati kaj je v naravi v njegovem domačem okolju, ker do takšnega razmišljanja ne more priti brez škodljivih vplivov nečesa blizu njega.

Ziher je iz Moravč... :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

Vajenc ::

Kotanyi, hvala za konstruktivne odgovore in ugotovitve. Strinjam se prakticno v vsem. Upam, da odnesete brez hujsih posledic.

Urbano#Desno je izjavil:

Egidij88 je izjavil:

Torej ukrepi se nadaljujejo...še vsaj en teden brez gostiln. :(

Presenečen?
Tam nekje marca boš pa lahko šel na kavo.

Decembra bo vse odprto in 3. val bo zagotovo. Zakaj je tako pravilno in neizogibno pa je stvar treznega razmisleka.

Slopek je izjavil:

Kako se okužijo cele ekipe, v "kužnih" dvoranah? Kako se lahko okužim na cesti, v trgovini, v hribih?

Beri in/ali poslusaj najnovejse ugotovitve potrjenih zdravstvenih strokovnjakov pa ti bo jasno. Tudi, ce ti ne bo je to prava smer. Tvoj obcutek je ocitno napacna smer.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Tako je, nihce ne sme razmisljat z lastno glavo. Vse treba ubogat oblastnike do potankosti saj oni nam zelijo samo dobro.

Očitno je res full težko 2 tedna ne it na kostanjev piknik, al pa bog ne daj, ga pač eno leto preskočiti.
Pa vzunaj gledam folk, ki se pogovarja na 20 cm, faca na faco...in pol je vsega ta vlada kriva. Krivi ste vi, ki se ne znate držat osnov, ampak res, čistih debilnih osnov.

Kaj pa tebe briga kaj je meni težko, itak vidim da je vse skupaj nategancija, razglasili so me za pozitivnega za džabe, zdaj pa bom spet jaz organizator piknika ker nikamor ne smem. Sama zguba.

Vajenc je izjavil:

Kotanyi, hvala za konstruktivne odgovore in ugotovitve. Strinjam se prakticno v vsem. Upam, da odnesete brez hujsih posledic.

Urbano#Desno je izjavil:

Egidij88 je izjavil:

Torej ukrepi se nadaljujejo...še vsaj en teden brez gostiln. :(

Presenečen?
Tam nekje marca boš pa lahko šel na kavo.

Decembra bo vse odprto in 3. val bo zagotovo. Zakaj je tako pravilno in neizogibno pa je stvar treznega razmisleka.

Slopek je izjavil:

Beri in/ali poslusaj najnovejse ugotovitve potrjenih zdravstvenih strokovnjakov pa ti bo jasno. Tudi, ce ti ne bo je to prava smer. Tvoj obcutek je ocitno napacna smer.

če že pametuješ, povej vse, ali pa bodi tiho...sem se naposlušal v tem letu, pa čeprav teveja ne gledam sploh. Ampak izvoli, bom poslušal. Kakšne so najnovejše ugotovitve? Kaj sem naredi narobe, da sem virus vdihaval, pa nisem zbolel? Zanima me prava smer, ki je verjetno hkrati, tudi obvezna smer.

Zgodovina sprememb…

harvey ::

CoolBits je izjavil:

Ne pove ti ali si bolan - zato nihče ne dela diagnoz samo na osnovi testa. Si pa v predsimptomatski fazi zelo kužen.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Urbano#Desno ::

Vajenc je izjavil:

Močno dvomim da so tako nori da bi decembra odpirali lokale. Tam nekje do srede decembra bo ravno zdravstvo rahlo zadihalo in odprtje vsega bi zaradi takrat še vedno velike prisotnosti virusa seveda takoj povzročilo nov porast in ponovno zapiranje v januarju. Smo pregloboko zabredli da bi tako hitro izplavali.

harvey je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Ne pove ti ali si bolan - zato nihče ne dela diagnoz samo na osnovi testa. Si pa v predsimptomatski fazi zelo kužen.

Ne, niti da si okuzen ti ne pove, ker zazna tudi ze premagan virus kot pozitivno.
Dokler ni simptomov nisi kuzen, ne nasedajte vsaki bedariji, to je dobro preucena zadeva.
Koronavirusov obstaja okrog 140000

Urbano#Desno je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Močno dvomim da so tako nori da bi decembra odpirali lokale. Tam nekje do srede decembra bo ravno zdravstvo rahlo zadihalo in odprtje vsega bi zaradi takrat še vedno velike prisotnosti virusa seveda takoj povzročilo nov porast in ponovno zapiranje v januarju. Smo pregloboko zabredli da bi tako hitro izplavali.

Kolikor časa bredeš, toliko časa potrebuješ, da splavaš. Krivulje gor, krivulje dol. Vsi malo preveč polagajo zaupanje v hitre teste kot izhodno strategijo. Morda kot pripomoček vsem ostalim stvarem, da se hitro oceni situacijo, kaj več pa zaenkrat ne obetajo.
------

CoolBits je izjavil:

Ne, niti da si okuzen ti ne pove, ker zazna tudi ze premagan virus kot pozitivno.
Dokler ni simptomov nisi kuzen, ne nasedajte vsaki bedariji, to je dobro preucena zadeva.

Na testiranju moraš seveda preseči določen prag da se te šteje za pozitivnega. False positive tese je nečeloma možen amapak z zelo nizko verjetnostjo, dosti bolj je verjeten false negative test zaradi površno odvzetega vzorca.

Pcr test lahko pokaze tudi banani da je pozitivna, ce naredis dovolj ciklov.
Ce naredis dovolj ciklov smo vsi pozitivni.

CoolBits je izjavil:

:)):)):))
Baje mikrobiolegov manjka tako da lahko s tem izjemnim znanjem kandidiraš, boš komisiji vsaj popestril izbirni postopek.

CoolBits je izjavil:

harvey je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Žal si v zmoti.

According to ECDC and WHO, viral RNA can be detected from one to three days before the onset of symptoms (6,7). The highest viral loads, as measured by RT-PCR, are observed around the day of symptom onset, followed by a gradual decline over time (1,3,8–10)
vir

Patogenih koron za človeka pa tam 7 (tipiziranih).
------

Urbano#Desno je izjavil:

CoolBits je izjavil:

:)):)):))
Baje mikrobiolegov manjka tako da lahko s tem izjemnim znanjem kandidiraš, boš komisiji vsaj popestril izbirni postopek.

Zakaj tako misliš. Lahko poveš več? Kje se CoolBits moti? Si ti mikrobiolog, infektolog?

Slopek je izjavil:

Zakaj tako misliš. Lahko poveš več? Kje se CoolBits moti? Si ti mikrobiolog, infektolog?

Nisem samo zaupam ljudem ki se s tem ukvarjajo in ne nekomu ki tu shit posta vsako conspiracy blejanje. Kot cel svet uporablja nek standardizirani test bom verjel da je zadeva zanesljiva. Seveda pa lahko rečemo da so vsi podkupljeni. :))
Se bom popravil banano lahko definitivno testiras kot pozitivno, če prej nanjo kihne okuženi.

Zdej že kar vidim da coolbits googla 'banana pcr positive result' in ziher bo nekaj najdu. :))

Aha logi je predlagal izbis. Še en ljubitelj facebook znanosti. :))

Zgodovina sprememb…

Urbano#Desno je izjavil:

Slopek je izjavil:

Nisem samo zaupam ljudem ki se s tem ukvarjajo in ne nekomu ki tu shit posta vsako conspiracy blejanje. Kot cel svet uporablja nek standardizirani test bom verjel da je zadeva zanesljiva. Seveda pa lahko rečemo da so vsi podkupljeni. :))
Se bom popravil banano lahko definitivno testiras kot pozitivno, če prej nanjo kihne okuženi.

sori za izbris.
Ja ti si zaupljiv, eni pa nismo, ker so nas ti ljudje že prevečkrat naplahtali. Politika sploh. Saj te nič ne ogrožamo taki. Po večini spoštujemo vse te neumnosti.
Testi so zanesljivi, kot so lahko. Je to zadosti? Za preplah prav gotovo.
Vsi podkupljeni? Samo tisti , ki morajo biti. Zakaj vsi?
Tistih par tisoč doktorjev v Nemčiji, ne šteje? To, so sami šalabajzerji, šarlatani.
Je bil pa mango pozitiven. Sicer v Tanzaniji, ampak ja.

Zgodovina sprememb…

Woody Allen

Vajenc je izjavil:

Logi, par linkov osnovnih in najnovejsih ugotovitev na to temo.

https://covid-19.sledilnik.org/sl/links

https://www.euronews.com/2020/02/11/cor...

https://www.google.com/amp/s/www.mercur...

fak of..super spreder neumnosti!
Ne bom se več ponavljal, ampak samo zate. Bil sem precej s KOPB sorodnikom. Ne vem, če bi preživel obiske super sprederja.
Beri kaj drugega raje.

harvey je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Žal si v zmoti.

Žal imaš povsem prav, CoolBits pa se moti. Definitivno si kužen pred pojavom simptomov, kar je tudi eden izmed razlogov za to, da je ta virus tako smotan. Jaz sem se okužil od žene ko še ni kazala simptomov. Ona v službi prav tako.

kotanyi je izjavil:

harvey je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Žal si v zmoti.

Žal imaš povsem prav, CoolBits pa se moti. Definitivno si kužen pred pojavom simptomov, kar je tudi eden izmed razlogov za to, da je ta virus tako smotan. Jaz sem se okužil od žene ko še ni kazala simptomov. Ona v službi prav tako.

2dni pred simptomi naj bi bil že kužen. Ne vedno, je pa možnost tega, pravijo.

Slopek je izjavil:

sori za izbris.
Ja ti si zaupljiv, eni pa nismo, ker so nas ti ljudje že prevečkrat naplahtali. Politika sploh. Saj te nič ne ogrožamo taki. Po večini spoštujemo vse te neumnosti.
Testi so zanesljivi, kot so lahko. Je to zadosti? Za preplah prav gotovo.
Vsi podkupljeni? Samo tisti , ki morajo biti. Zakaj vsi?
Tistih par tisoč doktorjev v Nemčiji, ne šteje? To, so sami šalabajzerji, šarlatani.
Je bil pa mango pozitiven. Sicer v Tanzaniji, ampak ja.

V tanzaniji je bilo pozitivno tudi motorno olje, če jim seveda verjameš, da so to spustili skozi mašino v laboratoriju.
Teh tisoč doktorjev ima seveda možnost napraviti raziskavo kjer dokažejo da testi ne delujejo in ne da zgolj obstaja članek na neki XY strani z bombastičnim naslovom '1000 najboljših strokovnjakov je ugotovilo.....'
Še enkrat nihče ne trdi da so 100% zanesljivi so pa najboljše kar imamo. Možnost napačno pozitivnega testa je ocenjena na 4% možnost napačno negativnega pa na 30% (kot posledica napačno odvzetega vzorca) zato se test tudi ponovi.

Slopek je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Logi, par linkov osnovnih in najnovejsih ugotovitev na to temo.

https://covid-19.sledilnik.org/sl/links

https://www.euronews.com/2020/02/11/cor...

https://www.google.com/amp/s/www.mercur...

fak of..super spreder neumnosti!
Ne bom se več ponavljal, ampak samo zate. Bil sem precej s KOPB sorodnikom. Ne vem, če bi preživel obiske super sprederja.
Beri kaj drugega raje.

Ma fck off ti ignorant! Rec, da noces vedet pa je. Zal je samo to, da nisi edini
Woody Allen

CoolBits je izjavil:

Vi to mešate malce hujši prehlad al pa gripo zraven ;)

Še to, simptomi definitivno niso podobni prehladu. Tudi gripi so podobni bolj na daleč. Oboje sem že (valjda) imel, ne gre za isto bolezen. Težko ti razložim, sploh če si ultra skeptik, ampak jaz sem preprosto vedel da ni isto. Pri gripi je bil pri meni potek bolezni precej hitrejši in bolj intenziven, pa simptomi so se kazali precej drugače, dolgotrajnejših podobnih posledic pa praktično ni bilo. Prehlada pa sploh ni za mešat zraven ker je to nekaj čisto drugega.

kotanyi je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Vi to mešate malce hujši prehlad al pa gripo zraven ;)

Še to, simptomi definitivno niso podobni prehladu. Tudi gripi so podobni bolj na daleč. Oboje sem že (valjda) imel, ne gre za isto bolezen. Težko ti razložim, sploh če si ultra skeptik, ampak jaz sem preprosto vedel da ni isto. Pri gripi je bil pri meni potek bolezni precej hitrejši in bolj intenziven, pa simptomi so se kazali precej drugače, dolgotrajnejših podobnih posledic pa praktično ni bilo. Prehlada pa sploh ni za mešat zraven ker je to nekaj čisto drugega.

Jaz ne vem od kje tako ponarodela ta primerjava z gripo. Ko bi vsaj virusa bila iz iste skupine pa še to nista.....

Zakaj ne bi verjel Tanzanijcem?
Doktorji, ki niso skladni z vladinimi ukrepi, ne pridejo do objave in zato je stran xy.
Ja, testerji, so najboljše kar imamo in zadostuje za dosego želenega. Se strinjam.

Vajenc, si prepričan, da ne vem tega kar mi linkašŽ? Super spreder? Preberi si malo o bolnikih z KOPB. Super spreder, bi ga ubil, če je tako, kot pravijo. Jaz ga nisem. Več krat.

Urbano#Desno je izjavil:

Jaz ne vem od kje tako ponarodela ta primerjava z gripo. Ko bi vsaj virusa bila iz iste skupine pa še to nista.....

Morda zato ker je potek bolezni pri večini res še najbolj podoben (ne enak!) eni gripi pa je zato lažje razložit.

kotanyi je izjavil:

Urbano#Desno je izjavil:

Morda zato ker je potek bolezni pri večini res še najbolj podoben (ne enak!) eni gripi pa je zato lažje razložit.

Zdravniki o COVID-19: Saj mi COVID-19 nič ne more?

------

Mato989 ::

kotanyi je izjavil:

Slopek je izjavil:

Vse bo šlo tako daleč, da bomo te "prisilno" umetno komirane bolnike prevažali po Evropi sem ter tja, dokler ne uvedejo zares kakšnih kempov. Ne verjamem, da bodo sredi borovega gozdička ;)

Hja, jaz verjamem, da z veliko verjetnostjo nisi imun na COVID, le da imaš bodisi malček sreče, bodisi si asimptomatski prenašalec. Zadeva JE zelo nalezljiva. V krogu okuženih ki ga poznam se je izkazalo, da je bilo za okužbo dovolj že to, da so bili ljudje pol ure skupaj v sobi. Sam sem bolezen od žene dobil cca. tri dni po tem, ko je bila ona izpostavljena. Nalezljivosti ni za podcenjevat. Iz enega samega začetnega primera v ženini službi smo mi našteli cca. 25 okužb, pa dvomim da smo prešteli vse.

Tudi resnost bolezni ni kar za ignorirat. Jaz in žena sva imela dokaj srečo s potekom, pa po 14 dneh še nisva čisto OK. Pa sva oba srednjih let (manj kot 40) in precej fit. Sam potek je bil podoben ali malce slabši kot pri gripi, kondicijsko pa kljub temu, da sva glede na zdravstvene znake bolezen prebolela, nisva 100% OK. S tem, da poznam druge, ne toliko starejše ljudi ki so imeli precej slabši potek in se jim zadeva konkretno vleče že tretji ali četrti teden.

Pod črto, tudi če drži, da večina ljudi bolezen preboli brez hujših posledic, je nekateri pač ne. In ti nekateri so lahko tvoji bratje in sestre ali tvoji starši. Zato neko zdravorazumsko upoštevanje preventivnih ukrepov definitvno ima smisel.

Vendar pa to ne pomeni, da vlada s svojo politiko do bolezni ni zajebala na celi črti. Poleg tega, da so s svojim nedelom poskrbeli za slabšanje stanja epidemije (glej moje primere zgoraj), so z nedomišljenimi in za brezzveze represivnimi ukrepi škodovali tako gospodarstvu kot kredibilnosti smiselnih ukrepov. Da popolnega faila pri komunikaciji ne omenjam - za prav vse krivijo narod in opozicijo, v ogledalo se pa ne znajo pogledat. Največje luknje pa so prav tam, kjer bi lahko oni naredili največ - pri pripravi sistema na epidemijo.

Ampak za vse bolezni pred Covidom19 je veljalo to kar pišeš boldano... =) Pa smo zaradi tega poostrovali? Enako je gripa ubila nekatere, pa pljučnica, nenazadnje je koga ubil celo navaden PREHLAD... lahko je bil celo tvoj nek sorodnik ali moj, in kaj ima to veze?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

spegli ::

Vsak dan 30 mrtvih.

PersonaRuda ::

Mato989 je izjavil:

kotanyi je izjavil:

Slopek je izjavil:

Ampak za vse bolezni pred Covidom19 je veljalo to kar pišeš boldano... =) Pa smo zaradi tega poostrovali? Enako je gripa ubila nekatere, pa pljučnica, nenazadnje je koga ubil celo navaden PREHLAD... lahko je bil celo tvoj nek sorodnik ali moj, in kaj ima to veze?

Moj sorodnik je umrl pred parimi leti. Boril se je z rakom. Več let. In tik pred pomladjo zbolel s prehladom, pristal v bolnišnici in 3. dan umrl. V evidenco se je zavedlo, da je umrl od raka. Samo v info kako se je včasih beležilo in kako se danes vse beleži, da je vzrok COVID-19. Čista manipulacija in propaganda.

spegli je izjavil:

Vsak dan 30 mrtvih.

A to pomeni vsak dan 30mrtvih več, kot v nekovid času?

spegli je izjavil:

Vsak dan 30 mrtvih.

Povprečje zadnjih 10 let je vsak dan 55 mrtvih. Potrebno bo pogledati koliko manj ljudi je umrlo od raka in ostalih bolezni v 2020, napram letih 2010-2019. Takrat boš mogoče spregeldal...
...sicer močno dvomim v to.

djabi ::

lexios je izjavil:

Spodnje pa beri s kančkom sarkazma, prosim:

In ker je zdravstveni sistem (finančno) dihal na škrge že pred korono, blizu kolapsa pa je v tej državi še kaj drugega, pokojninski sistem npr., je boj s korono ogromen napor, še posebno ker je potrebno situacijo izkoristiti, v politične namene in s polnjenjem žepov ali pridobivanjem točk popularnosti. Farmacevtski lobij v teh časih mastno služi, preprodajalci zdravstvene opreme tudi, nedvomno so si odlične provizije razdelili tudi razni člani mafijsko političnih organizacij, ljudje so srečni ker delajo od doma (vse kar je potrebno odpreti je vrtec!)... Zato je stanje potrebno čimdlje nategnit, da se ne prenehata cediti med in mleko! ;(( Nevarnost protestov pa bistveno zviša! ;((

Zaradi korone se bodo sedaj magično rešili drugi primeri, ki so čakali na operacije itn. Ker ti tega ne bodo dočakali, seveda izpadejo iz igre (beri: lahko se zgodi, da prej umrejo kot je bilo predvideno*). Kar bo nekaj časa "rešilo" težave ZPIZ-a in ZZZS-ja.

* no, odvisno od farmacevtskih lobijev, kako bodo pritiskali na države

PersonaRuda je izjavil:

spegli je izjavil:

Vsak dan 30 mrtvih.

Povprečje zadnjih 10 let je vsak dan 55 mrtvih. Potrebno bo pogledati koliko manj ljudi je umrlo od raka in ostalih bolezni v 2020, napram letih 2010-2019. Takrat boš mogoče spregeldal...
...sicer močno dvomim v to.

Ne, ne. Zdaj ni drugih bolezni. Vse je magično izginilo, oz. postalo drugorazredno, pometano pod preprogo. Ostaja samo korona.
Umreš lahko samo od korone.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: djabi ()

Vrejetno ste videli, da smo najhujši pri smrtnih žrtvah v EU.

spegli je izjavil:

To pa zato, ker nihče več ne umre od raka in drugih bolezni, ampak vse beležimo pod korono. Če bi bili pošteni in pisali tako kot v preteklosti, bi danes imeli 3 mrtve od korone in 27 mrtvih od ostalih bolezni...

spegli je izjavil:

V čem? A imamo napram lani najhujši poras umrlih na letni osnovi? Kaj šele 10 letni moving average?

Dajte no nehat srat... a zna sploh kdo točno povedat KOLIKO ljudi je letos do danes umrlo v Sloveniji zaradi KATEREGAKOLI RAZLOGA in koliko lani do istega dneva?

In na UKC se pa sam mal hecajo

spegli je izjavil:

In na UKC se pa sam mal hecajo

Ti meni povej kolko več mrtvih zaradi vseh razlogov imamo od lanih in koliko več v 10 letnem povprečju!

Na UKC VSAKO LETO JAMRAJO KAKO NI KADRA in kako bi višje plače... nič novega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()
««
27 / 175
»»