Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
3p ::
Ja, tole mora biti eden napopularnejših, pa še slabo razumljenih, citatov, sploh. Ki se ga da uporabiti skoraj kadarkoli.
https://www.npr.org/2015/03/02/39024503...
No, za vas, preden začnete noreti, ko bo čas za cepljenje, še en njegov citat:
“In 1736 I lost one of my sons, a fine boy of four years old, by the smallpox taken in the common way. I long regretted bitterly and still regret that I had not given it to him by inoculation. This I mention for the sake of the parents who omit that operation, on the supposition that they should never forgive themselves if a child died under it; my example showing that the regret may be the same either way, and that, therefore, the safer should be chosen.”
Skratka, obžaloval je, da ni malo svobode žrtvoval za (zdravstveno) varnost.
Vajenc ::
Mirne proteste kdo upošteva?
Mirni protesti so ustavna pravica. Nasilni pač ne. In kdo pravi, da mora kdorkoli upoštevati proteste? Na protestu bi se moralo na miren način opozarjati oz izražati svoja prepričanja. V nasprotnem bi se nas par zbralo in protestiralo zaradi svobode izražanja lexiosov in odločevalci bi nas morali upoštevati? Kolikor jaz zastopim, se na petkovih zbiranjih protestira proti JJ in vladi v upanju, da jih v naslednji sestavi ljudje ne izvolijo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
CoolBits ::
To je pravo razmišljanje ja, ljudje na vladi so nadljudje, skoraj bogovi in so nedotakljivi. Njim zakoni nemorejo nič, z narodom pa lahko počnejo kar jim je volja. Ljudje pa lahko mirno protestirajo kolikor hočejo saj jih nihče ne upošteva.
Kam smo prišli.
Kam smo prišli.
3p ::
Mirne proteste kdo upošteva?
Mirni protesti so ustavna pravica. Nasilni pač ne. In kdo pravi, da mora kdorkoli upoštevati proteste? Na protestu bi se moralo na miren način opozarjati oz izražati svoja prepričanja. V nasprotnem bi se nas par zbralo in protestiralo zaradi svobode izražanja lexiosov in odločevalci bi nas morali upoštevati? Kolikor jaz zastopim, se na petkovih zbiranjih protestira proti JJ in vladi v upanju, da jih v naslednji sestavi ljudje ne izvolijo.
Temu včeraj bi sploh težko rekel protesti.
Zgledalo je, kot da so bratovščini slovenskih nasilnežev popustili živci, ker se že dolgo niso zmlatili po tekmi.
Zahojs se je pa že vnaprej slinil, da bo lahko za nasilje obtožil:
-opozicijo,
-"msm" medije, ki kao že pol leta podpirajo proteste (in "nasprotujejo" protikoronskim ukrepom vlade, s čemer so zakrivili drugi val)
-itak petkove protestnike, ki so se od protestov že vnaprej ogradili (in pozvali kolesarje, naj ne hodijo tja),
-Galeta, ki se je dal tam videti
-(se bo že še kdo našel)
To je pravo razmišljanje ja, ljudje na vladi so nadljudje, skoraj bogovi in so nedotakljivi. Njim zakoni nemorejo nič, z narodom pa lahko počnejo kar jim je volja. Ljudje pa lahko mirno protestirajo kolikor hočejo saj jih nihče ne upošteva.
Kam smo prišli.
Lahko tudi revolucionarno obglavijo ta glavne, ampak to prinese poleg padca vlade še kaj drugega, celo hujšega od te vlade.
Woody Allen
Woody Allen
Huje od te vlade že imamo, in to nam je prinesla ravno ta vlada. No ni rečeno da nebi tudi kakšna druga ampak to ne vemo.
109 ljudi imamo na respiratorjih (tj. v umetni komi) zaradi covida, vi pa še vedno tolčete v smeri, da je vse skupaj zarota?
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
Javim se in grem brezplačno v infekcijsko kliniko, brez maske, pod pogojem, da lahko snemam in objavim kar bom videl.
A mi je to dovoljeno? Dvomim.
Javim se in grem brezplačno v infekcijsko kliniko, brez maske, pod pogojem, da lahko snemam in objavim kar bom videl.
Pomoje si kot prostovoljec dobrodošel.
Woody Allen
Woody Allen
energetik ::
To je pravo razmišljanje ja, ljudje na vladi so nadljudje, skoraj bogovi in so nedotakljivi. Njim zakoni nemorejo nič, z narodom pa lahko počnejo kar jim je volja. Ljudje pa lahko mirno protestirajo kolikor hočejo saj jih nihče ne upošteva.Sori, v demokraciji smo zmenjeni, da se predstavnike oblasti voli na 4 leta. Ampak na volitve pride 15% folka, sami ste si krivi. Ustanovi stranko(e), prepričajte 80% volilnih upravičencev, da vas volijo, pa bodo vsi, ki so trenutno v vladi in opoziciji, izginili v pozabo. A, ne, lažje je razbijati po LJ.
Kam smo prišli.
Pri nas žal demokracije ni več že nekaj časa. To ni demokracija.
To ti verjameš?
Nimaš vstopa v infekcijsko kliniko, ne se slepit.
To ti verjameš?
Nimaš vstopa v infekcijsko kliniko, ne se slepit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CoolBits ()
Ja SMC poslanci so netegnili svoje volivce. Sicer pa se še vedno voli po stari zakonodaji in ne po moči glasilk na trgu.
Woody Allen
Woody Allen
;-) ::
Dali te bodo merit temperaturo kot vse na vhod neke stavbe, notri pa dela 20% oddelkov 80% zdravstva si pa nima kaj začet. Moja dela v zdravstvu in točno tako je. Iskanje "prostovoljcev" je metanje peska v oči.
HappyPills ::
nergac ::
HappyPills je izjavil:
Kje je naš šolski sistem zgrešil da lahko izpljune tak produkt mentalitete.
Kaj pa če je on izstopil iz šolskega sistema?
Prostovoljno.
feryz ::
Urbano#Desno ::
HappyPills je izjavil:
Kje je naš šolski sistem zgrešil da lahko izpljune tak produkt mentalitete.
A res neverjetno, zato ker se vsak random redneck ne more prosto sprehajati med posteljami na intenzivi je to kronski dokaz da je vse skupaj zaigrano. Res bi bilo fino raziskati kaj je v naravi v njegovem domačem okolju, ker do takšnega razmišljanja ne more priti brez škodljivih vplivov nečesa blizu njega.
109 ljudi imamo na respiratorjih (tj. v umetni komi) zaradi covida, vi pa še vedno tolčete v smeri, da je vse skupaj zarota?Non stop eno in isto!!!
Kaj imajo korona bolniki veze z umskimi bolniki in njihovimi krajami!?
Ne vem jaz. Vprašaj CoolBitsa.
Woody Allen
Woody Allen
Jaz nisem privlekel bolnikov na plan, ti si jih.
Jaz vem, da bolniki so bili in bodo, ne bo pa to podrlo zdravstva. Politika ga bo.
Jaz vem, da bolniki so bili in bodo, ne bo pa to podrlo zdravstva. Politika ga bo.
Jaz nisem privlekel bolnikov na plan, ti si jih.
Ok, se opravičujem, sem te narobe razumel, da tebe moti ta svetovna zarota s covidom, ki jo je pri nas zmontirala trenutna vlada.
Woody Allen
Woody Allen
A tebe to ne moti? Te bo pa kmalu, tudi pote pridejo, brez skrbi, njih ne briga ali verjameš ali ne in ali si levi ali desni.
A tebe to ne moti? Te bo pa kmalu, tudi pote pridejo, brez skrbi, njih ne briga ali verjameš ali ne in ali si levi ali desni.
Ne, ker jaz verjamem, da je 109 ljudi na respiratorjih zaradi covida.
Woody Allen
Woody Allen
MSM torej. 109 je ravno iz vsake druge slovenske občine eden, če verjameš, da jih je toliko.
lexios ::
Mirni protesti so ustavna pravica. Nasilni pač ne.
A ok! Na pildek spiši, da greš protestirat, zagotovo velja kot opravičljiv razlog za prečkanje medobčinskih meja. In da slučajno ne bi ušel domov pred deveto! Sicer ti je pa CoolBits odgovoru povsem pravilno na ta komentar, ampak če si ovca si ovca (in ovca nisi ker si solidaren do zdravstva ali rizičnih skupin), temveč ker ne razmišljaš z lastno glavo.
Ja SMC poslanci so netegnili svoje volivce. Sicer pa se še vedno voli po stari zakonodaji in ne po moči glasilk na trgu.
Demokracije marsikje ni več že dolgo! Tisočletja, ponekod vse rimskih časov in Cezarja dalje. Sicer pa kaj imata t.i. demokracija in "korona" protesti skupnega z netransparentnostjo, korupcijo in okoriščanjem, nepotizmom in klientelizmom, elitizmom in krediti?
A je kdo vidu koga protestirat proti temu, da se omeji obiske v DSO-jih ali z ukrepi zmanjša možnost okužb v te rizične skupine v DSO-jih, npr? Vsi protesti do dandanes so bili proti-vladni, pa še to večinoma le proti JJ. Brez JJ, 90% ljudi sploh ne ve več, proti čemu naj sploh protestira. No, morda bi lahk prot Hojsu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
opeter ::
Tole je bil pač začetek. Pridejo tudi bolj nasilni protesti.
Misliš? Prej bo asteroid padel na Ljubljano.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Dr_M ::
Skoda, da je samo covid in ne ebola, da bi mal zradiral to drhal brezdelno. Upam, da policaji zacnejo streljat s pravimi naboji na to drhal, ker ogrozajo drzavno varnost.
Seveda, kretencici protestirajo proti JJ, ko jih pa uprasas zakaj, pa nimajo pojma.
pa še to večinoma le proti JJ.
Seveda, kretencici protestirajo proti JJ, ko jih pa uprasas zakaj, pa nimajo pojma.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
mojsterleo ::
Meni nekaj ni jasno. Ko gledaš podatke vlade, dnevno zaradi korone umre npr. 30 ljudi (podatek za dan 4.11.). Ko pogledaš sledilnik podatkov na spletni strani NIJZ (excelova tabela s statističnimi podatki), je za isti dan navedeno število umrlih zaradi Covida 6 (?!) oseb. Celo po spolu, starosti in po občini. Mi lahko kdo pojasni, kam se je izgubila razlika. Pa ni samo za ta dan problem. Statistični podatki smrti so za vse dneve občutno nižji. Nateg oblastnikov?
nergac ::
Nekateri so malce zašli.
Podatki in statistika in testi ter branje le te so v drugi temi.
Tukaj se pogovarjamo bolj o valovih in curkih.
Podatki in statistika in testi ter branje le te so v drugi temi.
Tukaj se pogovarjamo bolj o valovih in curkih.
kotanyi ::
109 ljudi imamo na respiratorjih (tj. v umetni komi) zaradi covida, vi pa še vedno tolčete v smeri, da je vse skupaj zarota?
Ni zarota, pomojem bolj nesposobnost.
109 ljudi imamo na respiratorjih tudi, če ne predvsem zaradi nesposobne vlade, ki je s svojim nedelom poskrbela, da je drugi val eksplodiral kot je. JJ in njegova velesposobna vlada je lastnoročno poskrbela za dvig okužb, ker v dveh tednih niso bili sposobni urediti posledic neizdajanja odločb NIJZ-a. Zaradi tega je v službe hodil folk, ki bi moral ostati doma. NIJZ je 8. oktobra nehal izdajati odločbe rizičnim stikom. Vlada je čakala do 24. oktobra, preden je končno uredila zadevo.
Kaj se je vmes zgodilo s krivuljo novookuženih? Narasla je z 300 na 2000. Med obolelimi sem tudi jaz, ker sem dobil virus od žene, ki ga je dobila od - sodelavke, ki bi morala biti v samoizolaciji, pa ni imela podlage/odločbe za to in je morala na zahtevo delodajalca delat.
Sposobna vlada bi to predvidela že mesece nazaj in pripravila sistem na to. Polsposobna vlada bi reagirala takoj, ko bi NIJZ javil da ne zmorejo. Nesposobna vlada se pa praska po jajcih tri tedne preden ukrepa.
Link 1 Link 2 Link 3
Ta vlada si zasluži vso kritiko ki jo dobi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kotanyi ()
;-) ::
V vsaki drugi občini torej imamo enega malce resneje bolanega in bi morala biti še večja galama ?
Naj povem da sem politično neopredeljen in obravnavan kot pozitiven.
Naj povem da sem politično neopredeljen in obravnavan kot pozitiven.
lexios ::
Skoda, da je samo covid in ne ebola, da bi mal zradiral to drhal brezdelno. Upam, da policaji zacnejo streljat s pravimi naboji na to drhal, ker ogrozajo drzavno varnost.
pa še to večinoma le proti JJ.
Majke mi! Zato se folk počuti ogrožen in #ostane doma!
// S. off
Kotanyi je zadel bistvo! Ni pa to le težava te vlade...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
robertotrm ::
Vse skupej zgleda kot bolana groteskna komedija, kjer se vsevprek vzneseno mlati z macolo po komarjih. "Borci v prvih bojnih vrstah" se zagnano borijo z mlini na veter.
Pokajo po sivih v skrajnih naporih od tm nek konc avgusta naprej, ko je blo le ene 10+ revezev na intenzivni.
Medtem si Izvoljenci ljudstva, nedvomno nadljudje, pisejo uredbe, prilagajajo zakone in narekujejo rezimskim trobilom zadnje alarmantne podatke.
Pred objavo jih je potrebno samo se opremit s kar se da dramaticnimi fotkami. Zamaskiranih sester naprimer. Novinarstvo v svojih najboljsih casih, tukaj in zdaj.
Novinarstvo se nikol ni blo tko dobro placano za tko malo dela.
Neodvisno in raziskovalno - mogoce na kaksni drugi zemljepisni sirini. V Severni Koreji II se s takimi pritlehnimi packarijami res ne bomo obremenjevali.
Zmedena raja pa ob vsej tej poplavi svetih resnic samo ugiba od kod so se ob vzeli neverniki korone?
Pokajo po sivih v skrajnih naporih od tm nek konc avgusta naprej, ko je blo le ene 10+ revezev na intenzivni.
Medtem si Izvoljenci ljudstva, nedvomno nadljudje, pisejo uredbe, prilagajajo zakone in narekujejo rezimskim trobilom zadnje alarmantne podatke.
Pred objavo jih je potrebno samo se opremit s kar se da dramaticnimi fotkami. Zamaskiranih sester naprimer. Novinarstvo v svojih najboljsih casih, tukaj in zdaj.
Novinarstvo se nikol ni blo tko dobro placano za tko malo dela.
Neodvisno in raziskovalno - mogoce na kaksni drugi zemljepisni sirini. V Severni Koreji II se s takimi pritlehnimi packarijami res ne bomo obremenjevali.
Zmedena raja pa ob vsej tej poplavi svetih resnic samo ugiba od kod so se ob vzeli neverniki korone?
kotanyi ::
robertotrm je izjavil:
Vse skupej zgleda kot bolana groteskna komedija, kjer se vsevprek vzneseno mlati z macolo po komarjih. "Borci v prvih bojnih vrstah" se zagnano borijo z mlini na veter.
Seveda. In ko nekdo izpostavi, da bi morda bolj kot nedokazano učinkovite maske na prostem in nedokazano učinkovito preprečevanje prehajanja med občinami pomagalo, če bi ablast dejansko premaknila svoje riti in pripravila sistem na drugi val, usekajo po njem vsi antiteoretiki zarot.
Kaj nam nuca faking aplikacija #OstaniZdrav, če pa okuženi več kot en teden ne dobi TAN kode, pa ne zato ker se ne bi trudil (moja osebna izkušnja).
Tragikomedija.
nekikr ::
Točno tole. Pred meseci je bil bombastični članek, da so zdravniki na koncu z močmi, ker so ob trenutno sedmih (7) bolnikih v bolnišnici tisti dan sprejeli še nove tri (3). Ne morejo več, izgoreli so. Ne vedo več kako naprej. Morda bi šlo z višjo plačo ali vsaj 24 urnim trojno plačanim dežurstvom (od doma). Potem je epidemija eksplodirala in v bolnišnici so imeli 25 bolnikov. Stanje je bilo tako katastrofalno, da je bila bolnišnica pred sesutjem. Spet bi morda lahko stisnili z večjimi dodatki.
Danes je v bolnišnicah en (1) človek iz vsake druge (2) občine in sistem je pred razpadom. Morda bi šlo z višjimi dodatki... Ampak verjemite, da gre za nečloveške napore! Tako takrat, ko so imeli sedem obolelih, kot danes, ko jih je 25. Ampak tudi pri 0 obolelih so bili na koncu z močmi, podhranjeni in predvsem preslabo plačani.
Slopek ::
Jaz vse bolj verjamem, da sem imun na ta covid19.
Kako se okužijo cele ekipe, v "kužnih" dvoranah? Kako se lahko okužim na cesti, v trgovini, v hribih?
Kako je to možno, če je doma od žene 10-40% možnosti prenosa?
Bil sem 2x v "virusni komori", pa nisem zbolel.
Vse bo šlo tako daleč, da bomo te "prisilno" umetno komirane bolnike prevažali po Evropi sem ter tja, dokler ne uvedejo zares kakšnih kempov. Ne verjamem, da bodo sredi borovega gozdička ;)
Kako se okužijo cele ekipe, v "kužnih" dvoranah? Kako se lahko okužim na cesti, v trgovini, v hribih?
Kako je to možno, če je doma od žene 10-40% možnosti prenosa?
Bil sem 2x v "virusni komori", pa nisem zbolel.
Vse bo šlo tako daleč, da bomo te "prisilno" umetno komirane bolnike prevažali po Evropi sem ter tja, dokler ne uvedejo zares kakšnih kempov. Ne verjamem, da bodo sredi borovega gozdička ;)
Okapi ::
kopriwa ::
Morda so pa želeli že pred meseci ljudem dopovedati naj se ne zajebavajo in naj upoštevajo splošna navodila proti širjenju virusa. Jasno, vlada ni bila zmožna predvidevati kaj se lahko zgodi v primeru drugega vala in je pogrnila na celi črti, ljudje pa smo v povprečju butasti (takisto kot politiki) in nam je težko dotupit kako lahko zmanjšamo možnost za okužbo in prenos le-te in se tega po "zdravi pameti" tudi držati. Skratka, pomoči nam v splošnem ni, razen drakonski ukrepi, ki bodo omilili rast hospitaliziranih.
Slopek ::
Morda so pa želeli že pred meseci ljudem dopovedati naj se ne zajebavajo in naj upoštevajo splošna navodila proti širjenju virusa. Jasno, vlada ni bila zmožna predvidevati kaj se lahko zgodi v primeru drugega vala in je pogrnila na celi črti, ljudje pa smo v povprečju butasti (takisto kot politiki) in nam je težko dotupit kako lahko zmanjšamo možnost za okužbo in prenos le-te in se tega po "zdravi pameti" tudi držati. Skratka, pomoči nam v splošnem ni, razen drakonski ukrepi, ki bodo omilili rast hospitaliziranih.
Kakšne neumnosti si natrosil.
Kako vlada in stroka nista bili zmožni predvidet tega? A Bergamo se pa še danes lahko naprej meče?
Drakonski ukrepi? Povej več.
Zdrava pamet, je pa pri zdravih ljudeh, v zdravi družbi. Tega ni več in so tovrstna pričakovanja utopična. Če 14 dni po zadnjih ukrepih ne poštekaš, da ne delujejo, je zgoraj napisano, več kot očitno.
nekikr ::
Morda so pa želeli že pred meseci ljudem dopovedati
Morda bi bilo pa bolje, če bi ustrezno komunicirali? Ker če rečeš, da se zdravstveni sistem pri sedmih bolnikih sesuva, potem vsak z IQjem nad lediščem zamahne z roko in reče fake news (kar tako poročanje dejansko tudi je).
Če rečeš, da je zadeva na ravni srednjeveške kuge in WW2 skupaj zato, ker je umrl 95 letnik, s tremi pridruženimi težkimi boleznimi, imel je pa tudi covid, spet vsak z IQjem nad lediščem zamahne z roko in reče "fake news", kar tako poročanje dejansko tudi je.
Če obenem rečeš še, da med rednim seksanjem s partnerjem obstaja 10-40% možnost prenosa okužbe najbolj apokaliptično apokaliptičnega morilsko zombijevskega virusa na Zemlji (in širše) in da moramo zato vsi zunaj nositi maske, potem si pa tako ali tako za umobolnico.
kopriwa ::
Kakšne neumnosti si natrosil.
Kako vlada in stroka nista bili zmožni predvidet tega? A Bergamo se pa še danes lahko naprej meče?
Drakonski ukrepi? Povej več.
Zdrava pamet, je pa pri zdravih ljudeh, v zdravi družbi. Tega ni več in so tovrstna pričakovanja utopična. Če 14 dni po zadnjih ukrepih ne poštekaš, da ne delujejo, je zgoraj napisano, več kot očitno.
Nimaš pojma, kredibilnost na 0. Poskušaš razumet stvari pa si še skoraj neskončno daleč. V povprečju ljudje ne razumejo kako se virus širi in kateri so vektorji prenosa (dejstvo). Da, Bergamo je primer, ki vam ga lahko vedno podturimo pod nos kot dokaz kako gredo stvari lahko narobe ampak povprečni in podpovprečni ljudje ste zamahnili z roko in začeli iskati reorije zarote (dejstvo). Zdravstvo je pretiravalo takrat, ko je bilo še mogoče spametovati vlado in rajo. Pogrnili smo na obeh alinejah, tudi zavoljo vseh antikoronistov v taki in drugačni obliki. Sicer pa drugi val je tu in je povsod, v najboljšem primeru bi nanj lahko bili bolje organizacijsko pripravljeni.