Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
;-) ::
Pozitiven sem že od rojstva, nisem si pa predstavljal da ratas tako pozitiven na kovid preko telefona.
ko me bo res zahakljalo bom pa drugič.
PersonaRuda ::
Švedska je uradno padla na desetletno povprečje števila smrti..v prvih 10 mesecih tega leta je tam umrlo v povprečju 248.8 ljudi na dan.
Povprečje desetih let od 2010 do 2019 je 90.655 na leto oz. 248.3 na dan..
Največ v desetletju je bilo leta 2018, ko je umrlo 92.185 ljudi oz. 252.7 na dan..
Najmanj v desetletju je bilo leta 2019, ko je umrlo 88.766 ljudi oz. 243.2 na dan..
2010 - 90.487 smrti - 247.9 dnevno
2011 - 89.938 - 246.4
2012 - 91.938 - 251.2
2013 - 90.402 - 247.7
2014 - 88.976 - 243.8
2015 - 90.907 - 249.1
2016 - 90.982 - 248.6
2017 - 91.972 - 252
2018 - 92.185 - 252.6
2019 - 88.766 - 243.2
2020* - 75.644 - 248.8
-------------------
2010-2020* - 982.197 - 248.3
*do 30. oktobra oziroma 304 dni..
Slika:
i.ibb.co/0VCCGRZ/sweden-2020-deaths.jpg
Povprečje desetih let od 2010 do 2019 je 90.655 na leto oz. 248.3 na dan..
Največ v desetletju je bilo leta 2018, ko je umrlo 92.185 ljudi oz. 252.7 na dan..
Najmanj v desetletju je bilo leta 2019, ko je umrlo 88.766 ljudi oz. 243.2 na dan..
2010 - 90.487 smrti - 247.9 dnevno
2011 - 89.938 - 246.4
2012 - 91.938 - 251.2
2013 - 90.402 - 247.7
2014 - 88.976 - 243.8
2015 - 90.907 - 249.1
2016 - 90.982 - 248.6
2017 - 91.972 - 252
2018 - 92.185 - 252.6
2019 - 88.766 - 243.2
2020* - 75.644 - 248.8
-------------------
2010-2020* - 982.197 - 248.3
*do 30. oktobra oziroma 304 dni..
Slika:
i.ibb.co/0VCCGRZ/sweden-2020-deaths.jpg
nekikr ::
Brišite ga! Hitro! Ne boš ti nam govoril, da se ne gre za Apokaliptični Virus, če pa mrtvi ležijo na vsakem koraku in je okoli vsakega posameznika oblaček virusov! Zažgimo ga!
Pozitiven sem že od rojstva, nisem si pa predstavljal da ratas tako pozitiven na kovid preko telefona.
Vidiš jaz sem pa drugače odreagiral. V ponedeljek sem imel napade suhega kašlja, kjer konstantno 15-20 sekund kašljaš in bi dal 100€ za požirek kakršne koli tekoči. Enostavno ne nehaš. To se je ponovilo med službo 3x. Pridem domov, izmerim temperaturo in je bila 37.6 °C, jaz pa dokaj normalno funkcioniral. Pokličem delodajalca in ga prosim za dopust do konca tedna, hkrati pa ne kličem zdravnika, ker je zadnja stvar, ki si jo želim, da me preko telefona ocenijo pozitivnega na korono. In danes sem že zdrav in bi lahko šel delati, pa vseeno sedaj lepo zjutraj čajčeka pijem in bom še malo odležal to. Drugače pa sem fasal prehlad in ni pogojev, da imam korono. Kajti imel sem cel čas vonj in okus, ter me ni nikjer stiskalo v prsih.
Torej fasal sem virusno obolenje in sem danes v četrtek že čisto zdrav brez povišane temperature. V ponedeljek, pa si nisem takoj šel zbijati temperaturo z lekadoli. Popil sem 3/4 litra čaja in se takoj ulegel v posteljo, ter pokril. Zmes zaspal za 2-3 ure, se zbudil zašvican in ko sem si šel izmeriti temperaturo je bila 37.2 °C.
Facebook dev ::
Ena izmed lastnosti moving averagea je, da lepo zakrije odstopanja, saj več členov za nazaj ko gledaš, manjšo težo ima tisti člen, ki na veliko odstopa od povprečja.
Zdaj so našli 10 letni moving average in ugotovili, da na švedskem ni nekih sprememb. Če 10letni moving average ne bi deloval, bi sedaj danes brali tukaj poste o tem, kako je potrebno pogledat 15 letno povprečje, 20 letno ali pa 30 letno povprečje. Vse to le za to, da bi ugajali svoji viziji in prepričanju.
Še zmeraj je pa zelo aktualna 170 smrti glede gripe lani ali predlani, letos smo pa že blizu 500 zaradi covida. Pa imamo tudi ukrepe zraven.
Da se ne bomo razumel narobe, virus ima smrtnost krepko manj kot procent in večinoma zadane zelo staro prebivalstvo. Ni pa vse samo v smrtnosti. Če te spravi v posteljo za dva tedna, pa si drugače zdrav 35 letnik tudi ni ravno prijetno. Tako da je primerjanje gripe in covida in kako ni nič takega, ignorantsko in narobe. Zdej ali je potrebno zato ne dovolit ljudem, da zapustijo stanovanja, ali pa da morajo na sprehod v hosto za hišo nujno z masko, je pa drugo vprašanje.
Zdaj so našli 10 letni moving average in ugotovili, da na švedskem ni nekih sprememb. Če 10letni moving average ne bi deloval, bi sedaj danes brali tukaj poste o tem, kako je potrebno pogledat 15 letno povprečje, 20 letno ali pa 30 letno povprečje. Vse to le za to, da bi ugajali svoji viziji in prepričanju.
Še zmeraj je pa zelo aktualna 170 smrti glede gripe lani ali predlani, letos smo pa že blizu 500 zaradi covida. Pa imamo tudi ukrepe zraven.
Da se ne bomo razumel narobe, virus ima smrtnost krepko manj kot procent in večinoma zadane zelo staro prebivalstvo. Ni pa vse samo v smrtnosti. Če te spravi v posteljo za dva tedna, pa si drugače zdrav 35 letnik tudi ni ravno prijetno. Tako da je primerjanje gripe in covida in kako ni nič takega, ignorantsko in narobe. Zdej ali je potrebno zato ne dovolit ljudem, da zapustijo stanovanja, ali pa da morajo na sprehod v hosto za hišo nujno z masko, je pa drugo vprašanje.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
Facebook dev je izjavil:
Kaj ti si si kupil magisterij matematike? Kako lahko primerjaš 160 smrti v treh mesecih leta 2019 z 10 meseci leta 2020?? Tako se primerjave ne delajo! Nimam magisterija matematike pa to vem. Prava primerjava je, da narediš primerjavo za prve 3 mesece v letu 2019 in 2020 ali pa pol leta ali pa za oba obdobja 10 mesecev oz. najbolje celo leto, ampak ker še celega leta ni konec se naredi primerajo za prvih 10 mesecih v obeh letih. In ti sedaj pišeš kot, da je v celem letu 2019 umrlo 160 ljudi. Smo ti že 100x dali linke do vira, da je to bilo v prvih 3 mesecih leta 2019, pa še kar nisi pokapiral.
Vajenc ::
PersonaRuda je izjavil:
"Ni gostiln, ni šole, ni treningov mladih. Hodimo z maskami, spati s kurami, število okuženih ne pada. Nekaj ne delamo prav ..." je zapisal Mladen Dabanović in tako poslal zelo odločno sporočilo vladi.
Število okuženih ne pada, ampak se potencialna rast umirja, kar je dobro. Nekateri ukrepi očitno delujejo. Sedaj jih v bolnice dnevno sprejmejo cca 100 in cca 50 odpustijo, umre jih cca 20. Brez ukrepov bi bila številka višja. Povsod kjer sprejmejo stroge ukrepe se korona umiri. Jaz verjamem, da zdravstveno osebje, ki dela s korona bolniki ne laže glede tega.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Facebook dev ::
PersonaRuda je izjavil:
Facebook dev je izjavil:
Kaj ti si si kupil magisterij matematike? Kako lahko primerjaš 160 smrti v treh mesecih leta 2019 z 10 meseci leta 2020?? Tako se primerjave ne delajo! Nimam magisterija matematike pa to vem. Prava primerjava je, da narediš primerjavo za prve 3 mesece v letu 2019 in 2020 ali pa pol leta ali pa za oba obdobja 10 mesecev oz. najbolje celo leto, ampak ker še celega leta ni konec se naredi primerajo za prvih 10 mesecih v obeh letih. In ti sedaj pišeš kot, da je v celem letu 2019 umrlo 160 ljudi. Smo ti že 100x dali linke do vira, da je to bilo v prvih 3 mesecih leta 2019, pa še kar nisi pokapiral.
Gripa je aktualna samo začetne mesece leta. Če bi bilo 500 mrtvih od gripe, bi najbrž v medijih tudi zasledili kak članek, kako je leta XXXX umrlo 500 ljudi od gripe? Nenazadnje je to še bolj senzacionalen članek kot pa 170 mrtvih.
If you can't handle me at my worst,
Ne zastopim adminov, zakaj pustijo istim osebkom stalno spamanje večkrat dokazano ovrženih teorij. CoolBits je neokusen, kot bi ti en pokvarjen ričet z zajemalko v usta tlačil in govoril kako je dobro.
Woody Allen
Woody Allen
CoolBits ::
Raje z argumenti ovrži kar je povedano v posnetku. Nisem jaz posnetka naredil, sem ga samo pokazal kot zanimivost v razmišljanje.
Raje z argumenti ovrži kar je povedano v posnetku. Nisem jaz posnetka naredil, sem ga samo pokazal kot zanimivost v razmišljanje.
Nobenega smisla nima iskati za vsak "kaj pa če" argumente. Pomembni so bistveni pogledi in ti so bili tudi v tej temi večkrat z verodostojnimi linki potrjeni.
Woody Allen
Woody Allen
A je bilo kaj govora tudi o tem?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl...
Ker nisem zasledil.
Da je virus hoax je dejstvo.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl...
Ker nisem zasledil.
Da je virus hoax je dejstvo.
Mato989 ::
Facebook dev je izjavil:
Ena izmed lastnosti moving averagea je, da lepo zakrije odstopanja, saj več členov za nazaj ko gledaš, manjšo težo ima tisti člen, ki na veliko odstopa od povprečja.
Problem zakaj ne smemo gledat manj kot 10 letni moving average je v tem, ker samo ob 10 letnem povprecju zajamemo umrle ki bi umrli v prej kot 3 letih ne glede na covid...
Recimo ce vzamemo da ima slovenija povprecje 20.000 mrtvih letno in bo letos 21.500... Boste rekli to je korona... Ce bo drugo leto 19.500, pa pol spet 19.500 pa spet 19.500 to pomeni da naceloma so umrli skorajda samo taki ki bi tudi brez korone umrli v naslednjih letih
In to meni pove da so ukrepi kontraproduktivni
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Povsod kjer sprejmejo stroge ukrepe se korona umiri.
Aja? V prvem valu so jo Švedi praktično brez omejitev odnesli precej bolje kot pa Italijani in Španci, ki so sprejemali hudo hude ukrepe. V drugem valu so jo Švedi praktično brez ukrepov odnesli precej bolje kot pa večina ostalih, ki so sprejeli hudo hude ukrepe. V tretjem valu bo najbrž enako, v četrtem in petem tudi. Potem pride poletje, ko bo zatišje, ukrepi bodo namreč Junija blazno dobro delovali in bodo zaslužni, da prehlada ne bo več, nakar pride šesti val Oktobra in deveti Novembra.
Zapomnite si, naslednjih 14 dni bo ključnih!
Okapi ::
Recimo ce vzamemo da ima slovenija povprecje 20.000 mrtvih letno in bo letos 21.500... Boste rekli to je korona... Ce bo drugo leto 19.500, pa pol spet 19.500 pa spet 19.500 to pomeni da naceloma so umrli skorajda samo taki ki bi tudi brez korone umrli v naslednjih letih
Še en od tistih, ki mu dol visi, če njegova mama in fotr umreta par let prej, kot bi sicer. Bo vsaj prej kaj podedoval.
In potem se bomo čudili, ko bo mladina odrastla in imela prekomerno težo, ter povišan holesterol in bodo potrebovali prekomerno zdravstvene storitve do sovje smrti. Z ukrepi marsikoga uničujemo. Ščitimo pa tistih 100, kateri so že krepko 80+ let stari in jim podaljšamo življenje za 2-3 mesece. Nice!
Brez rednih ur športne vzgoje ter ob začasno zaprtih športnih klubih, društvih in telovadnicah pa se v teh dneh številni starši sprašujejo tudi o tem, kako poskrbeti za zadostno telesno dejavnost otrok in mladostnikov. Kmalu po spomladanskem valu epidemije so v javnost prišli skrb vzbujajoči podatki raziskave fakultete za šport o velikem padcu telesne pripravljenosti slovenskih otrok.
Meritve, ki so jih pri več kot 20.000 osnovnošolcih opravili maja in junija, kažejo upad vseh gibalnih sposobnosti, največji pa pri vzdržljivosti in koordinaciji celotnega telesa, je poročal Radio Slovenija. Čeprav so upad pričakovali, so za strokovnjake izsledki šokantni.
Gibalna učinkovitost je namreč upadla pri skoraj dveh tretjinah otrok, pri povprečnem otroku za več kot 13 odstotkov. Kot je za Radio Slovenija opozoril Vedran Hadžić z ljubljanske fakultete za šport, bi dodatni upad lahko povzročila tudi trenutna situacija.
Brez rednih ur športne vzgoje ter ob začasno zaprtih športnih klubih, društvih in telovadnicah pa se v teh dneh številni starši sprašujejo tudi o tem, kako poskrbeti za zadostno telesno dejavnost otrok in mladostnikov. Kmalu po spomladanskem valu epidemije so v javnost prišli skrb vzbujajoči podatki raziskave fakultete za šport o velikem padcu telesne pripravljenosti slovenskih otrok.
Meritve, ki so jih pri več kot 20.000 osnovnošolcih opravili maja in junija, kažejo upad vseh gibalnih sposobnosti, največji pa pri vzdržljivosti in koordinaciji celotnega telesa, je poročal Radio Slovenija. Čeprav so upad pričakovali, so za strokovnjake izsledki šokantni.
Gibalna učinkovitost je namreč upadla pri skoraj dveh tretjinah otrok, pri povprečnem otroku za več kot 13 odstotkov. Kot je za Radio Slovenija opozoril Vedran Hadžić z ljubljanske fakultete za šport, bi dodatni upad lahko povzročila tudi trenutna situacija.
Smrekar1 ::
PersonaRuda je izjavil:
Prejšnji teden smo imeli cca 150 smrti zaradi Covid-19. Ta teden bo podobno.
3p ::
Aja? V prvem valu so jo Švedi praktično brez omejitev odnesli precej bolje kot pa Italijani in Španci, ki so sprejemali hudo hude ukrepe. V drugem valu so jo Švedi praktično brez ukrepov odnesli precej bolje kot pa večina ostalih, ki so sprejeli hudo hude ukrepe. V tretjem valu bo najbrž enako, v četrtem in petem tudi. Potem pride poletje, ko bo zatišje, ukrepi bodo namreč Junija blazno dobro delovali in bodo zaslužni, da prehlada ne bo več, nakar pride šesti val Oktobra in deveti Novembra.
Res je. Le da je fabula, da Švedi nimajo ukrepov, že večkrat ovržena (imate par strani nazaj poročilo iz prve roke). Pač nimajo vsiljenih ukrepov. Pa niso edini. Pač, ni potrebno povsod s ljudstvu groziti s pendrekom. (Ena uspešnejših držav z bolj liberalnim pristopom je, recimo, Danska.)
Italijani in Španci so jo odnesli slabo, ker so ukrepe sprejeli (pre)pozno. Ampak takrat je bil virus še nov in verjetno bi se podobno izšlo tudi drugje, če bi bili prvi na tapeti.
Slovenci (pa Čehi, pa Belgijci, pa Švicarji) smo to izvedli v drugem valu, ko je bila pandemija že tu. Po poletnih in zgodnjejesenskih veselicah ob zmagi zaradi virusa.
Bilo bi zanimivo vedeti, kakšen del Slovencev in Čehov je, na primer, poleti delal na daljavo, in kakšen del Švedov. Kakšen del Švedov je šel na dopust v gnečo, in kakšen del Slovencev.
Švedi v drugem valu zaenkrat še niso ničecar odnesli, ne boljše ne slabše niti enako. Pri njih tudi drugi val očitno prihaja z zakasnitvijo. Ali je krivo tudi zgoraj omenjeno (to, da so efektivno poleti imeli v veljavi več ukrepov kot mi) ali kaj drugega, lahko zaenkrat ugibamo.
Od držav z bolj "liberalnim" pristopom da pandemije lahko vržeš oko tudi na Švico.
KAVINSKY ::
PersonaRuda je izjavil:
Prejšnji teden smo imeli cca 150 smrti zaradi Covid-19. Ta teden bo podobno.
Pa pozablja se na vse ukrepe. Prejšnja leta ni nihče razkuževal rok in nosil mask. O gripi poleti ni noben ničesar slišal, prosto se je gibalo po državah...
Aja? V prvem valu so jo Švedi praktično brez omejitev odnesli precej bolje kot pa Italijani in Španci...
Švedom do sedaj ni bilo treba zaostrovati ukrepov, ki jih seveda tako kot povsod po svetu imajo. Pri nas smo npr v prvem valu z ukrepi imeli boljšo epidemiološko sliko kot Švedi.
Aja? V prvem valu so jo Švedi praktično brez omejitev odnesli precej bolje kot pa Italijani in Španci...
Švedom do sedaj ni bilo treba zaostrovati ukrepov, ki jih seveda tako kot povsod po svetu imajo. Pri nas smo npr v prvem valu s (pre)strogimi ukrepi imeli boljšo epidemiološko sliko kot Švedi.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
PersonaRuda je izjavil:
In potem se bomo čudili, ko bo mladina odrastla in imela prekomerno težo, ter povišan holesterol in bodo potrebovali prekomerno zdravstvene storitve do sovje smrti. Z ukrepi marsikoga uničujemo. Ščitimo pa tistih 100, kateri so že krepko 80+ let stari in jim podaljšamo življenje za 2-3 mesece. Nice!
Po mesecih rednega "twit"-stormanja v covid temah še vedno nisi doumel: ukrepe se gremo zato, ker bi brez njih, po vseh ocenah, vsi skupaj odnesli slabše. Kot vidiš, imamo ob vnovičnih gestapo-stil ukrepih v bolnišnicah tretutno 1000+ covid bolnikov? Kaj misliš, v kakšnem stanju bi bila država, če bi pustili to številko na 5000?
Povsem jasno je, da bojo ukrepi pustili delu populacije ekonomske in zdravstvene posledice. Kar je točno to kar smo vam "prestrašeni maskarji" poskušali dopovedati že pred časom. Cota preko face, pranje rok in čim učinkovitejše vzdrževanje distance, kjer je to mogoče - vse to so v primerjavi s tem zdaj zelo blagi ukrepi.
c3p0 ::
Brišite ga! Hitro! Ne boš ti nam govoril, da se ne gre za Apokaliptični Virus, če pa mrtvi ležijo na vsakem koraku in je okoli vsakega posameznika oblaček virusov! Zažgimo ga!
Pa kaj res niste videli kitajskega videa? Ljudje so padali sredi ulice, iz lepega. S tem se ni za hecat, narod moj.
Pa kaj res niste videli kitajskega videa? Ljudje so padali sredi ulice, iz lepega. S tem se ni za hecat, narod moj.
Seveda, Kitajci so vse skupaj vzeli kot šalo. Posebej dobra šala se jim zdi naše upiranje ukrepom.
V Sloveniji smo potrdili pol manj primerov covida kot na Kitajski. In približno desetkrat manj mrvih. Ob tem da so zlobni kitajci najprej virus izpustili pri sebi. Če to ni smešno.
voditelj ::
Če te spravi v posteljo za dva tedna, pa si drugače zdrav 35 letnik tudi ni ravno prijetno.
Zate ne vem, ampak jaz bi raje bil dva (al pa tudi 4) tedna bolan kot pa to kar se gremo zdaj. Še posebej zato ker bomo neglede na vse ukrepe prej ali slej zboleli skoraj vsi.
darkolord ::
Včeraj je umrlo 30 ljudi z/zaradi COVID-19.
Povprečen dan zaradi vseh razlogov skupaj umre okrog 55 ljudi.
Kje je naslednji goal post?
ukrepe se gremo zato, ker bi brez njih, po vseh ocenah, vsi skupaj odnesli slabše
Ni res. Na račun ukrepov jo bomo mladi in zdravi odnesli slabše. Brez ukrepov bi pa jo slabše odnesli stari in bolani.
Včeraj je umrlo 30 ljudi z/zaradi COVID-19.
A je včeraj potem umrlo 85 ljudi ali pa recimo 66 ker se nekatere smrti pokrijejo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: voditelj ()
Če te spravi v posteljo za dva tedna, pa si drugače zdrav 35 letnik tudi ni ravno prijetno.
Zate ne vem, ampak jaz bi raje bil dva (al pa tudi 4) tedna bolan kot pa to kar se gremo zdaj. Še posebej zato ker bomo neglede na vse ukrepe prej ali slej zboleli skoraj vsi.
Saj je precej preprosto:
1) Poskušamo zagotoviti, da bo tisti, ki bo zaradi tega, ker bo zbolel, dobil mesto v bolnišnici, ker bi sicer tudi smrtnost bistveno poskočila.
2) Poskušamo, z nekaj sreče, čim več ljudi "prekužiti" s cepivom, namesto z virusom, ker postane na ta način smrtnost zanemarljiva.
A je včeraj potem umrlo 85 ljudi ali pa recimo 66 ker se nekatere smrti pokrijejo
Najbrž nekje vmes. Žal lahko zaenkrat le bajamo, ker so na surs-u na voljo le podatki do letošnjega avgusta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 3p ()
Te številke hospitaliziranih in umrlih so zaenkrat vse namenjene samo za strašenje in niso relevantne.
Zakaj?
Kar mešamo številke samo UKC-lj vs cela slo, obdobja 3 mesece, 10 mesecev, eno leto in nenazadnje tudi to, da so za gripo večinoma pri smrti pripisovali osnovno bolezen za covid pa se dogaja ravno obratno, vedno je covid.
Na 2.11 piše NIJZ da je za covid 280 umrlih, vlada piše že skoraj 500??
Tako da dejansko na koncu bo štela samo cifra povprečno umrlih, ki pa zaenkrat ne kaže nekega odstopanja.
Pa še to cifro lahko od vlade postavljen človek na koncu malo frizira, upam pa da mu ne uspe.
Zakaj?
Kar mešamo številke samo UKC-lj vs cela slo, obdobja 3 mesece, 10 mesecev, eno leto in nenazadnje tudi to, da so za gripo večinoma pri smrti pripisovali osnovno bolezen za covid pa se dogaja ravno obratno, vedno je covid.
Na 2.11 piše NIJZ da je za covid 280 umrlih, vlada piše že skoraj 500??
Tako da dejansko na koncu bo štela samo cifra povprečno umrlih, ki pa zaenkrat ne kaže nekega odstopanja.
Pa še to cifro lahko od vlade postavljen človek na koncu malo frizira, upam pa da mu ne uspe.
feryz ::
Facebook dev je izjavil:
Da se ne bomo razumel narobe, virus ima smrtnost krepko manj kot procent in večinoma zadane zelo staro prebivalstvo. Ni pa vse samo v smrtnosti. Če te spravi v posteljo za dva tedna, pa si drugače zdrav 35 letnik tudi ni ravno prijetno. Tako da je primerjanje gripe in covida in kako ni nič takega, ignorantsko in narobe. Zdej ali je potrebno zato ne dovolit ljudem, da zapustijo stanovanja, ali pa da morajo na sprehod v hosto za hišo nujno z masko, je pa drugo vprašanje.Da se ne bomo razumeli narobe, ti ne opisuješ korone, ampak gripo.
Korona ne polaga 35 letnikov v postelje, razen redkih izjem.
Po drugi strani, gripa v posteljo polaga vse, tudi male mulce. In seveda tudi z lahkoto ubija starejše.
Tako da korona ni glih gripa. Ji še veliko manjka.
Luk as ::
Če je to res, v čemu je potem smisel zapiranja?
Da se počutiš varneje in ne rogoviliš.
Točno to kar že govorim pol leta.
Zanimivo, da sem o tem govoril pred pol leta in bil izbrisan.
-----------------
Ne govorim o virusu kot takem. Govorim o ukrepih. Virus je. Toda ne tako hud kot napihujejo.
Gre se zaradi ukrepov, ki se jih ne upošteva. Pustimo sedaj smiselnost. Gre se, da če jih ne bomo upoštevali, da jih bodo podalješevali tako ali drugače. Kot rečeno pa lahko protestirate kot hočete.
Ista fora tu na forumu. 1.Vodstvo ima prav. Če nima si še enkrat preberite prvo točko.
Tako pa je povsod drugje. Na žalost. Razumem, da ste še neizkušeni, neki magistri in podobno, toda manjkajo vam leta izkušenj pa tu ne pomagajo nobeni magisteriji.
Ravno zaradi takih, ki morajo hodit na kostanjeve piknike je to kar je. Halo pikniki taki in drugačni kaj vam ni jasno.
Res je. Le da je fabula, da Švedi nimajo ukrepov, že večkrat ovržena (imate par strani nazaj poročilo iz prve roke). Pač nimajo vsiljenih ukrepov. Pa niso edini. Pač, ni potrebno povsod s ljudstvu groziti s pendrekom. (Ena uspešnejših držav z bolj liberalnim pristopom je, recimo, Danska.)
Italijani in Španci so jo odnesli slabo, ker so ukrepe sprejeli (pre)pozno. Ampak takrat je bil virus še nov in verjetno bi se podobno izšlo tudi drugje, če bi bili prvi na tapeti.
Slovenci (pa Čehi, pa Belgijci, pa Švicarji) smo to izvedli v drugem valu, ko je bila pandemija že tu. Po poletnih in zgodnjejesenskih veselicah ob zmagi zaradi virusa.
Bilo bi zanimivo vedeti, kakšen del Slovencev in Čehov je, na primer, poleti delal na daljavo, in kakšen del Švedov. Kakšen del Švedov je šel na dopust v gnečo, in kakšen del Slovencev.
Švedi v drugem valu zaenkrat še niso ničecar odnesli, ne boljše ne slabše niti enako. Pri njih tudi drugi val očitno prihaja z zakasnitvijo. Ali je krivo tudi zgoraj omenjeno (to, da so efektivno poleti imeli v veljavi več ukrepov kot mi) ali kaj drugega, lahko zaenkrat ugibamo.
Od držav z bolj "liberalnim" pristopom da pandemije lahko vržeš oko tudi na Švico.
Točno to kar hočem dopovedat. Problem je samo v naših glavah.
Če bi bili sposobni se vseh teh ukrepov držat brez prisile bi bili lahko brez prisile tako pa je to kar je. Smo pač slovenci (najbolj pametni na balkanu) in ne Švedi in Danci.
Kot večkrat že povedano o prečiščenosti sem pisal pred pol leta pa sem bil izbrisan, sedaj ko to pišejo uradno(bilo napisano par postov nazaj) in se strinjajo tudi nekateri na forumu pa je vse v redu.
O testiranju vseh prebivalcev sem pisal pred pol leta, bil izbrisan, sedaj ko to počnejo določene države in bo podobno tudi pri nas(uradno se že sprašujejo) sedaj pa nisem več tako neumen a ne.
Ne uresniči se samo tisto kar vodstok napoveduje
riba smrdi pri glavi
Gre se, da če jih ne bomo upoštevali, da jih bodo podalješevali tako ali drugače.
Ne. To je napačno razmišljanje. Dokler bomo ukrepe upoštevali se jih ne znebimo. Ko jih enkrat začne dovolj ljudi preprosto ignorirat, bo konec.
lexios ::
Nove študije o tem, da je prenašalcev bistveno manjši procent (okoli 8% vseh okuženih) kot se je domnevalo in o vplivu mask (bistveno manjša zaščita, kot se prikazuje), ste že kaj pokomentirali?
Koliko časa bodo mainstream mediji še napihovali? Do spomladi? Bo komentar brisan bluefish?
https://val202.rtvslo.si/2020/11/smrtno...
Koliko časa bodo mainstream mediji še napihovali? Do spomladi? Bo komentar brisan bluefish?
https://val202.rtvslo.si/2020/11/smrtno...
Nove študije o tem, da je prenašalcev bistveno manjši procent (okoli 8% vseh okuženih) kot se je domnevalo in o vplivu mask (bistveno manjša zaščita, kot se prikazuje), ste že kaj pokomentirali?
Ugotovitev je zanimiva in ji kar verjamem. V nekaterih primerih se ne okužijo vsi družinski člani. V drugih pa uspe posamezniku učinkovito oprašiti praktično vse okoli sebe. Ampak zanimiva je le, ker kar dobro pojasnjuje videno. Zankrat pa ni koristna, ker ne znamo ločiti tistih, ki okužbo širijo, od tistih, ki je ne.
Mediji bojo zadevo "napihovali" do pomladi, seveda. Še raje do cepljenja.
Meiniken ::
PersonaRuda je izjavil:
Pa čez eno leto bomo še poslušal novice kako rodnost v sloveniji pada. Ziher bojo rabli strokovnjake, da bojo zadevi prišli do dna zakaj tako je
Še en od tistih, ki mu dol visi, če njegova mama in fotr umreta par let prej, kot bi sicer. Bo vsaj prej kaj podedoval.
Spet podtikanje... Jaz vem da moramo vsi umret in podredit celo druzbo starim samo ustvarja nelagodje in psihozo celega Sveta.
Ukrepe imamo površno rešene se mi zdi.
Mojda dela v zdravstvu je lahko v stiku itd. dela dalje, dopusta ni.
Otrok kašlja že od morja ne more v vrtec. V vrtec ne more tudi ker jaz ne morem dobiti potrdila da hodim v sluzbo ker delam od doma...
Torej kam z otrokom ce ne more v vrtec imas pa obveznosti do delodajalca 8ur dopoldan?
Otrok kašlja že od morja ne more v vrtec. V vrtec ne more tudi ker jaz ne morem dobiti potrdila da hodim v sluzbo ker delam od doma...
Torej kam z otrokom ce ne more v vrtec imas pa obveznosti do delodajalca 8ur dopoldan?
kaj pa kak sirup/tablete proti kašlju? pač da ne kašlja v vrtcu
pa navsezadnje, kaj je sploh problem če se za par tednov sesuje zdravstveni sistem, toliko da se prekužimo? pa saj en mesec si komot brez zdravstva? kdaj ste bili nazadnje pri zdravniku?
energetik ::
Ukrepe imamo površno rešene se mi zdi.Vzameš Varstvo otroka? Ga pelješ k pediatrinji, da mu predpiše nekaj proti kašlju in pregleda, če je kaj narobe?
pa navsezadnje, kaj je sploh problem če se za par tednov sesuje zdravstveni sistem, toliko da se prekužimo? pa saj en mesec si komot brez zdravstva? kdaj ste bili nazadnje pri zdravniku?Komot. Če si v tem mesecu ne zlomiš noge, ne dobiš angine, te ne rukne infarkt, ne dobiš hude alergije itd, itd.
Al pa če bi namesto prikuževanja, ki morda zrži nekaj mesecev in pusti hude posledice na zdravstvu, raje vsi skupaj stisnemo za 14dni, ostanemo popolnoma brez stikov in zbijemo dnevne okužbe na nekje blizu ničle?
A znaš ti slučajno kaj razmišljati ali samo nabijaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Javni sektor in penzionisti pravijo, da daj odpoved, firma naj pa lepo zapre vrata, treba je namreč potrpeti naslednjih 14 dni, pa naj stane kar hoče. Vsako življenje šteje. No, ne čisto vsako. Prihodnost mladih, srednje starih in rahlo starih ne šteje.
Al pa če bi namesto prikuževanja, ki morda zrži nekaj mesecev in pusti hude posledice na zdravstvu, raje vsi skupaj stisnemo za 14dni, ostanemo popolnoma brez stikov in zbijemo dnevne okužbe na nekje blizu ničle?
A znaš ti slučajno kaj razmišljati ali samo nabijaš?
Tako, tako. Naslednji 14 dni bo ključnih (bomo poslušali od leta 2025) in vmes poslušali izjave, da se bo treba navaditi na novo prihodnost brez medsebojnih stikov, šolanjem na daljavo itd.
pa navsezadnje, kaj je sploh problem če se za par tednov sesuje zdravstveni sistem, toliko da se prekužimo? pa saj en mesec si komot brez zdravstva? kdaj ste bili nazadnje pri zdravniku?
Brez zdravstva cel mesec? Rojstva, slepič, kap, zlomljen kolk babice, ureznine, poškodbe, ki jih zadajo razni kriminalci, elektro udari... zagotovo sem kaj očitnega spustil. Logika: "Kdaj si nazadnje jedel pripravljen inzulin? No vidiš, nihče ga ne rabi.", ne zdrži resnega preverjanja.
Woody Allen
Woody Allen
c3p0 ::
Seveda, Kitajci so vse skupaj vzeli kot šalo. Posebej dobra šala se jim zdi naše upiranje ukrepom.
V Sloveniji smo potrdili pol manj primerov covida kot na Kitajski. In približno desetkrat manj mrvih. Ob tem da so zlobni kitajci najprej virus izpustili pri sebi. Če to ni smešno.
Missed the point, pa vendar: zakaj v Evropi ljudje niso cepali sredi ulice iz mira, tam pa? So imeli še kako hujšo verzijo virusa?
Brez zdravstva cel mesec? Rojstva, slepič, kap, zlomljen kolk babice, ureznine, poškodbe, ki jih zadajo razni kriminalci, elektro udari... zagotovo sem kaj očitnega spustil. Logika: "Kdaj si nazadnje jedel pripravljen inzulin? No vidiš, nihče ga ne rabi.", ne zdrži resnega preverjanja.
Rojstva preguramo, kap jebiga, je isto kot korona, zlomljen kolk babice, sama si je kriva, naj bo pri miru doma, če mi ne smemo na party zakaj bi morala ona skakat okrog? ureznine saniraj doma če imaš opravljeno prvo pomoč moraš to znat, koliko točno je na mesec poškodb zaradi kriminalcev? Elektro udari pa ostanite doma kot nam nabijate pa jih ne bo... pa ni treba šraufat nič.
Skratka, razen rojstev vse nepomembno marginalno in samokrivdno...
v 10 letih sem bil pri zdravniku DVAKRAT... obakrat zaradi zdravstvenega pregleda za delovno mesto... Še zdaj ko sem bil KORONA POZITIVEN sem samo preko telefona bil najavljen pol sem pa vzel škatlico lekadola NA LASTNE STROŠKE in pojedel ene 7 komadov vsak dan 1 zjutraj po navodilu sorodnice ki je zdravnica.
Veste kaj je največji "uspeh" zdravstva po Svetu? Da že komajda najdemo zdrave ljudi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
r3dkv1c4 ::
Super, še en idiot, ki bi bolanega otroka poslal v vrtec.
Ti si za v zapor.
Čez 3 dni bo 10 staršev na bolniški zaradi tebe.
Iq na stopnji sobne rastline. Ckap clap
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
Super, še en idiot, ki bi bolanega otroka poslal v vrtec.
Ti si za v zapor.
Čez 3 dni bo 10 staršev na bolniški zaradi tebe.
Iq na stopnji sobne rastline. Ckap clap
A dejansko misliš da je otrok še vedno kužen od morja? Tudi če je imel kako nalezljivo bolezen po 2+ mesecih ni več kužen.
Brezskrbi je bil pri zdravniku, pokasljuje zdravnica je rekla iz navade, včasih kak dan več včasih manj, ampak v tem času s tem ne more v vrtec ker je znak za covid. Doma ne kašlja, vrjetno mu v vrtcu ne ustreza pretirano razkuževanje igrač in pohištva ali kaj nevem.
Pa tudi če to odmislimo če delaš od doma nimaš kam z otrokom.
Sedaj imam itak samoizolacijo 10 dni zaradi driskice
Pa tudi če to odmislimo če delaš od doma nimaš kam z otrokom.
Sedaj imam itak samoizolacijo 10 dni zaradi driskice
feryz ::
Sem že enkrat pisal o ženi kolega. Rojstni dan z dvanajst udeleženci, ko je imela virus že krepko zasidran, bil je v soboto, v nedeljo se je pričel kašelj. Mož jo je še ruknil tisto noč, tudi zalizal verjetno.
V ponedeljek zdravnik in izolacija. Moža in sina so dali posebej, ker sta bila negativna, šest letna hči je živela pri njej in z njo, ker je bil test nejasen. Na kasnejših testih je bila hči negativna, vendar je ostala z materjo 4 tedne, ker je bilo, tako ali tako, vseeno. Dotična ni nalezla nikogar drugega. Se je pa, pri 40-ih letih kar dolgo mučila doma. Bolna je bila en mesec, kašelj, težko dihanje, vročina ...
V ponedeljek zdravnik in izolacija. Moža in sina so dali posebej, ker sta bila negativna, šest letna hči je živela pri njej in z njo, ker je bil test nejasen. Na kasnejših testih je bila hči negativna, vendar je ostala z materjo 4 tedne, ker je bilo, tako ali tako, vseeno. Dotična ni nalezla nikogar drugega. Se je pa, pri 40-ih letih kar dolgo mučila doma. Bolna je bila en mesec, kašelj, težko dihanje, vročina ...
dexterboy ::
PersonaRuda je izjavil:
+1
Ampak, če kaj napišem, sem mentalni retardiranec....
Kje je zdej tisti meteorit, da trešči v Zemljo?
Vidim na svojih dveh otrocih in njihovih prijateljih. Ni samo pomanjkanje gibanja v nebo vpijoč alarm. Prav tako, ali pa še bolj, je zaprtje šol. Ja, dejmo rešiti tiste v DSO-jih, ker je mladina nepomembna!
Bom še enkrat, mogoče komu preklopi kolešček v glavi;
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.