» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
22 / 175
»»

feryz ::

Seveda je tudi JJ kriv, kaj pa blebetate da ne? Kriv je 4 leta, potem še eno leto, zadnjih 6 mesecev pa bolje da niti ne omenjamo.
Zdaj bo poizkusil razmontirati še tisto malo, kar je ostalo. Za rajo ga boli k..., zase pa bo že poskrbel na privat klinikah v tujini.
Važno je, da se krade, krade, krade. Zase in za prijatelje.

sbawe64 ::

vostok_1, kaj znano ?

Glede na sedanje obnašanje sedanji drugi val nikakor ne bo zadnji (in z njim vse "dobrote" lockdowna).Počasi, a zanesljivo bo šla ekonomija v takim "programom" (ko se izvaja od letos marca) v maloro, in kaj potem ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Urbano#Desno ::

sbawe64 je izjavil:

vostok_1, kaj znano ?

Zeh
Je že blo, dejte si novga izvirnega izmislit.

jojw ::

CoolBits je izjavil:

Maske so krive za porast pljučnic, a je kdo presenečen?
https://www.globalresearch.ca/medical-d...

Hahahahahaha... GlobalResearch je pro ruska stran, ki jo upravlja pro ruski trol, živeč v Kanadi. Spletna stran poveličuje Rusijo, Putina, zanika holokavst, občasno pa propagira politiko Kitajske in S. Koreje..

Ko sem jo pred leti prebiral, sem se ob tem prav prijetno zabaval..

Fak, kako ste nekateri naivni! Blagor ubogim na duhu..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jojw ()

dexterboy ::

Luk as je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Magister, pa ti sploh POMISLIŠ kaj na to, KAKŠNE posledice bi to zaprtje do aprila imelo za ljudi in gospodarstvo? Ali vidiš samo sebe ali pa se ti kdaj pred očmi prikažejo tudi tisoči zaposlenih, ki ne bodo več imeli službe? Ti je RES tako vseeno za soljudi? Ker po drugi strani zagovarjaš maske in razkužila. Torej imaš sodržavljane tako rad, da bi jih v svojem objemu ljubezni (lockdowna) "fental", hkrati pa zagovarjal, da je to dobro za vse? Danes so mi frendi razlagali za Šmarno Goro in rašico, bilo je prejšnji teden po drugih mestih; začele se je doba "inkasanstva", kjer se ciljano preži na mimoidoče, ki ne nosijo mask. Clap - Clap _ Clap! Vse bolje nam gre! Po drugi strani južni sosednje nimajo zaprtja? Le kateri prebivalci so sedaj bolj srečni?
Kaj ti misliš sploh nima veze. Tako je in tako bo kot je rekel @Facebook dev. Pa se lahko na trepalnice postaviš. Narod je treba prisilit v ukrepe in jih zaostrit, da potem vsaj 50% tistega ubogajo. Jaz do aprila ne bi sproščal ukrepov. Da se bo folk vsaj malo držal ukrepov. Saj se nobeden ne drži ukrepov. Potem pa jok in stok zakaj je tako kot je. Največ jokajo ravno tisti, ki se ne držijo ukrepov. Včeraj so podali, da je malo manj okuženih in da se obrača na bolje, danes pogledaš po naselju nobeden več ne nosi mask, grupirajo se po 10 in več na kupu. Nobenega reda. Brez veze da se eden drži 10 drugih pa ne. Ni treba, da si ravno zdravnik, da napovem že sedaj kaj bo čez mesec ali dva. Še premalo so strogi ukrepi. Pa da ne bi kdo mislil, da verjamem v ta cirkus okoli virusa. Po moje je vse 10x prenapihnjeno. Toda če so pravila so pravila za vse in se jih je treba držat. Vsi ali nobeden.
Šolski primer Domobranca? Se tukaj vidiš? Ti bi vse v taborišča? Upam, da te je SDS že opazil, ako nisi že njihov član... takšne rabijo! ZAKAJ samo do Aprila, če je UČINKOVITO, zakaj raje ne kar STALNO? Noben drugi, tretji in ostali valovi, KONSTANTNI LockDown, to je prihodnost!

darkolord je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Velika večina je doma, proizvodnja ni v polnem teku, turizem je šel po gobe, prodaja se zmanjšala, ablast nam pa servira gospodarske uspehe? Verjameš ali ne, tudi v ZDA je tako! Delnice Boeinga so tudi zrasle, pa čeprav firma odpušča! Oh, pa kako je to mogoče? (Te zanima odgovor? Vržeš 1000 milijard na borzo in VSE raste!) No, sej sploh ni treba o tem razmišljati, sej imamo gospodarsko rast! Juhejjj... :)
To, da je "velika večina doma", je bullshit. Tisti, ki so doma, v veliki večini delajo, in marsikdo celo bolj produktivno, kot v pisarni (ni kofetkanja).
Da se je prodaja ne vem kako zmanjšala, je tudi bullshit. Offline se je malo zmanjšalo, se je pa online močno povečajo. MSM trobi, kakšen doomsday je, edino kar pa na koncu pokažejo je pa par lastnikov kafičev in enega frizerja. Že marca je bilo trobljenje, kako bo gospodarstvo popolnoma devastated, kako bodo ljudje umirali od lakote itd itd. Kje so zdaj ti kupi trupel?

Očigledno lahko pišem v nedogled, ampak vam ni pomoči. Če za vas zaprtje pomeni, da samo propade par kafičev pa frizerji, ste pač še zelo mladi ali pa totalno nerazgledani (neizobraženi), da bi uvideli ekonomske posledice LockDowna... mogoče na to gledate kot na igro Monopoly?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

Uizi ::

Če se firme niso sposobne prilagodit, naj propadejo, sploh kafiči.. V času debelih krav samo trpate dobiček namesto, da bi si ustvarili prihranke za hude čase, ker ti pridejo na cikluse pa naj bo to finančna ali naravna kriza. Kdor je sposoben, nič ne jamra in čaka, temveč se prilagodi in išče rešitve, je pa težko se prilagodit, če maš vikend, luksuzne avte in vse spičkaš. Zdaj pa jokajo razne Ote Roš in podobni, torej kje je ves dobiček? Gostinci ste pa najslabši, stvar kupiš, prestaviš in nabiješ maržo, strežejo pa študenti, lastnik se pa fura v mečki naokoli, ko vas jebe take, pocrkajte... lahko gredo pa za trak delat, ampak se nočejo odreči "standardu", fuck off.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uizi ()

alternative ::

Pripravlja se že protinapad, a izgleda, da zaenkrat še bolj počasi:

Uizi ::

Če smo preživeli 2sv in 70 let komunističnega uničevanja gospodarstva po njej, bo tale gospodarska kriza en mačji kašelj.

CoolBits ::

V naslednjem posnetku vidimo kako vam vaša "stroka" govori enkrat eno drugič drugo, jasno da "po nareku"
Vidimo kako vaša "stroka" sama prizna, da nima dokaza o virusu.
Vidimo kako vaša "stroka" sama prizna, da je smrtnost enaka gripi.
Glejte do konca saj je tam še en bonus za vas.

https://vimeo.com/475349845

c3p0 ::

LeQuack je izjavil:

Slovencem ni panike ker ima vsaj vsaj ene 100k v stanovanju, tako da zna bit celo da smo med najbogatejšimi svetovno.

Tudi če ima, bo to ob vsem printanju denarja, kmalu vredno še 50k in nato 10k in nato za sladoled.

Smurf ::

sbawe64 je izjavil:

vostok_1, kaj znano ?

Zadnjic sem se spraseval kako zanic je tale dokument spisan, da bi komot naredil bistveno bolj kvalitetnega ter da bi zgledal bolj "resnicno".

Potem sem se pa spomnil, da so verjetno ciljna publiki tako in tako najbolj naivni ljudje in mora zato biti cimbolj preprosto napisano.

cvalsr ::

Še ena kost za glodanje; v raznorazne zarote ne verjamem, ampak tega ne razumem:

Okuženemu / bolnemu človeku zdravnik odredi karanteno, na vprašanje, če velja tudi za ženo, otroke in vse ostale svojce pa pove, da NE in naj kar hodijo na šiht, v šolo, trgovino, kamorkoli že. Ne verjamem, da je bil ta zdravnik prepričan, da se okužba med njimi 100% ne bo prenesla (med seksom !?), torej je namerno širil / povzročal širjenje okužbe? Zdravnik!?
To se je dogajalo pred tem velikim porastom drugega vala, slišal sem za več primerov.

Zato, ker točno vedo, da ta virus ni tak bavbav kot nam ga predstavljajo.
Bistveno jim je da napihujejo številke pozitivnih in s tem opravičujejo nesmiselne ukrepe.

hendriks ::

CoolBits je izjavil:

Bistveno jim je da napihujejo številke pozitivnih in s tem opravičujejo nesmiselne ukrepe.

Aha, povečevanje hospitaliziranih in oseb na intenzivni negi je pa iz trte zvito a ne? Ti in tebi podobni ste soodgovorni, da je stanje takšno kakršno je. Močno upam, da bodo vsi t.i. "Influencerji", ki širijo govorice po socialnih omrežjih, da je Sars-Cov2 navadna gripa in da so ukrepi nesmiselni, kazensko odgovarjali za svoja dejanja.

lotar123 ::

hendriks je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Aha, povečevanje hospitaliziranih in oseb na intenzivni negi je pa iz trte zvito a ne? Ti in tebi podobni ste soodgovorni, da je stanje takšno kakršno je. Močno upam, da bodo vsi t.i. "Influencerji", ki širijo govorice po socialnih omrežjih, da je Sars-Cov2 navadna gripa in da so ukrepi nesmiselni, kazensko odgovarjali za svoja dejanja.

Tudi jaz upam , da bo politika nekoč kazensko odovarjala za nesorazmerne ukrepe. Naprimer zapiranje naroda v občine!

hendriks je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Kakšno povečanje?
Trenutno smo na podobnih cifrah kot vsako leto ob tem času, le da je letos pomanjkanje kadra še bolj izrazito.
Zakaj mislite da morajo delat po 12 in več ur? Ker je toliko sprejetih ali ker primanjkuje kadra že od nekdaj?

;-) ::

Tak pa sem bil v nedeljo v stiku z potrjeno okuzenim.

Zdravnice ne dobim znakov nimam, kako se obnasat nevem danes sem doma...

Delodajalec pravi naj jutri pridem na delo in danes popoldan speljem sestanek s stranko. Ko sem slisal to sem dobil drisko.

Zdravnica se vedno ne dvigne, pisem mail cakam da poklice.

Rad bi samo bolnisko do petka da sem do nedelje doma in vidim ce sem stakno ta prehlad ali ne ampak nimas se na koga obrnit, osebni zdravniki ne dvigujejo telefona, koga vprasat?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

darkolord ::

Trenutno smo na podobnih cifrah kot vsako leto ob tem času,
NE, nismo.

Ta trenutek je hospitaliziranih toliko ljudi, kot jih je "vsako leto ob tem času" v celi sezoni.

Kot je pojasnila predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Tatjana Lejko Zupanc, je bilo letos [2019] zaradi akutnih okužb dihal hospitaliziranih več kot 700 pacientov,

Aston_11 ::

;-) je izjavil:

Visokorizičen stik? Več kot 15 minut brez mask? Dotikanje? Skupen zajtrk, kosilo? Prevoz v istem vozilu?

::

darkolord je izjavil:

NE, nismo.

Ta trenutek je hospitaliziranih toliko ljudi, kot jih je "vsako leto ob tem času" v celi sezoni.

Kot je pojasnila predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Tatjana Lejko Zupanc, je bilo letos [2019] zaradi akutnih okužb dihal hospitaliziranih več kot 700 pacientov,

Ne moreš jim parirati, ker so tako sveto prepričani v svoj prav.
Najprej sploh ni bilo virusa. Potem je bil, ampak je samo navaden nenevaren prehlad, saj v bolnišnicah ni bilo bistveno več ljudi, kakor običajno. Tisti, ki umirajo za covidom, so bili itak 2 dni pred smrtjo in bi v vsakem primeru umrli. Sedaj, ko so bolnišnice polne, slišimo, da ljudi notri zapirajo preventivno ....

darkolord je izjavil:

NE, nismo.

Teh 700 lani velja samo za UKC LJ, za covid pa štejejo hospitalizacije po celi državi + da gripe praktično ni nikjer beležene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CoolBits ()

hendriks ::

CoolBits je izjavil:

hendriks je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Kakšno povečanje?
Trenutno smo na podobnih cifrah kot vsako leto ob tem času, le da je letos pomanjkanje kadra še bolj izrazito.
Zakaj mislite da morajo delat po 12 in več ur? Ker je toliko sprejetih ali ker primanjkuje kadra že od nekdaj?

A res? Na podobnih cifrah? A so bili lansko leto kakšni ukrepi glede gripe? Daj ne bodi nevednež, kot ostala FB populacija.

http://www.times.si/slovenija/epidemija...

Miki N ::

Nenavadno. Že skoraj tri tedne je saj Ljubljana kot kulise kakšnega B-produkcijskega nindža filma... učinka pa ni.

Čas da vsak nosi po 2 maski naenkrat. Dvojni učinek!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Ja samo če bomo tekali po gozdu v maskah se ljudje ne bodo nič manj onegavili po zasebnih orgijah.

Celo bi rekel da z nošnjo mask zunaj legitimiziramo te barabe!

Mi je pa zanimivo, da ni nihče pomislil na najbolj očiten ukrep: PROHIBICIJO ALKOHOLA :D

Začasno seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

PersonaRuda ::

Imamo že skoraj 2 tedna strogih ukrepov in maske smo bolj ali manj začeli nositi tudi tisti procent, kateri prej nismo, pa imamo še vedno visoko število okuženih. 2027 okužb od 6311 testov. Delež pozitivnih je torej 32,1 odstoten. Torej tisti, ki premorem kanček logike prihajamo do ugotovitev, da kljub lockdown je porast okužb in ne padajo, torej je vse skupaj brezveze in je vsako leto v sezoni virusnih obolenj ogromno obolelih.

Aston_11 je izjavil:

;-) je izjavil:

Visokorizičen stik? Več kot 15 minut brez mask? Dotikanje? Skupen zajtrk, kosilo? Prevoz v istem vozilu?

Koatanjev piknik, logično brez mask. 5-6 ur večino časa sem sedel nasproti mize, mogoče smo kdaj zamešali kozarce ko se je pil mošt,smo pa razkuzevali na 30min z 60% zganice.

Nič ti ne bo, nihče ni potrjeno okužen ampak lahko je samo potrjeno pozitiven. To pa ne nujno pomeni da je okužen in niti da bo zbolel.

Mene najbolj boli, da so se očitno ves ta čas dogajale vse te nore razuzdane zabave in orgije, jaz pa jih kar nekako ne najdem. Saj zdaj mi je jasno zakaj folk izgleda tako poklapan - nič poklapani, prekrokani so od vseh teh divjih zabav!!! ;(

s1m0n ::

PersonaRuda je izjavil:

Imamo že skoraj 2 tedna strogih ukrepov in maske smo bolj ali manj začeli nositi tudi tisti procent, kateri prej nismo, pa imamo še vedno visoko število okuženih. 2027 okužb od 6311 testov. Delež pozitivnih je torej 32,1 odstoten. Torej tisti, ki premorem kanček logike prihajamo do ugotovitev, da kljub lockdown je porast okužb in ne padajo, torej je vse skupaj brezveze in je vsako leto v sezoni virusnih obolenj ogromno obolelih.

Počakaj še kak teden/dva... Trenutno obdobje je prekratko za analizirat ali delujejo ali ne.

Počakaj še kak teden/dva poslušamo že od pomladi...

Slopek ::

PersonaRuda je izjavil:

ja saj smo to že vedli, hehe
Ampak zdaj pravijo je ok, ker ne narašča strmo, ko sta bila dva dneva prej "malo manj".
Kakšne budaleštine, res. Jaz sem pa zdaj 5.dan po stiku, pa za 1x še ok. Če ne zbolim, bom verjel, da sem imun ;)

CoolBits je izjavil:

Nič ti ne bo, nihče ni potrjeno okužen ampak lahko je samo potrjeno pozitiven. To pa ne nujno pomeni da je okužen in niti da bo zbolel.

Oseba je zbolela ni samo pozitivna na testu. Boleče grlo, vročina, bolečine po vsem telesu. Vceraj jo je kontaktiral nijz da je bila v soboto kuzna.

Lahko je tudi samo gripa, so enaki simptomi.

Vseeno je kaj je trenutno imam drisko in nevem ce jutri lahko ostanem doma.

Ja glej, če tam nimaš wc blizu, je bolje da si doma, kaj naj rečem.

PersonaRuda je izjavil:

Točno tole sem hotel napisati!

donvito ::

Ja glej, če tam nimaš wc blizu, je bolje da si doma, kaj naj rečem.

Ali si natakneš pampers in greš delat. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: donvito ()

MisterR ::

;-) je izjavil:

Vseeno je kaj je trenutno imam drisko in nevem ce jutri lahko ostanem doma.

Pa koliko si ti star? Tlinajst? Če si bolan potem ti pripada bolniška (in driska spada pod bolniško odsotnost). Pa ne rabiš dobiti zdravnice takoj na telefon, jo lahko dobiš v naslednjih dneh, le delodajalcu moraš pravi čas sporočiti. Tako je že od leta xyz, ne pa od februarja 2020.

Ampak glede na tvoje mišljenje o covidu mislim da ti nič ni ampak da si drisko dobil, ker si živčen če te bo covid spravil v bolnišnico na aparate ali pa celo huje. Jej malo oglja pa bo. Maš ti to! /sarkazem

Malo resnosti, želim ti da preboliš čim prej in brez zapletov!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

Okapi ::

Že pred nekaj časa sem pisal o tem, da bi morali vse zaposlene v domovih starejših in bolnicah in še kje redno testirati (s hitrimi testi).

Minister Gantar danes pravi:
Uvesti bomo poskušali redno tedensko ali dvakrat tedensko testiranje za pravočasno ugotavljanje tudi nesimptomatskih ali tistih z blago simptomatiko okužbe, ki pa lahko predstavljajo vir širjenja okužb.

Jaz bi sicer testiral vsak dn, ampak OK, tudi 2x tedensko je za silo v redu.;)

Je kdo opazil, da se podatki NIJZ in podatki v medijih in vladi tudi ne ujemajo?
Podatki NIJZ (tab6): https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/f...
Uradne podatke z medijov poznate.

Okapi ::

CoolBits je izjavil:

Je kdo opazil, da se podatki NIJZ in podatki v medijih in vladi tudi ne ujemajo?
Podatki NIJZ (tab6): https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/f...
Uradne podatke z medijov poznate.

Podatki so čedalje bolj pomanjkljivi in čedalje manj uporabni.
Še en od uspehov te vlade.;((

https://medium.com/sledilnik/kako-vemo-...

voditelj ::

nergac ::

Miki N je izjavil:

Mene najbolj boli, da so se očitno ves ta čas dogajale vse te nore razuzdane zabave in orgije, jaz pa jih kar nekako ne najdem. Saj zdaj mi je jasno zakaj folk izgleda tako poklapan - nič poklapani, prekrokani so od vseh teh divjih zabav!!! ;(

To nima veze s kovidom.
Sam se trudim že četrt stoletja za kak trojček, pa nič.
Tolažim se z reinkarnacijo.

Slopek ::

voditelj je izjavil:

Covid20 je tukaj

https://www.dr.dk/nyheder/indland/alle-...

https://www.bt.dk/politik/alle-mink-ska...

Vostok je imel prav

huda zadeva. Virus mutiral, prenašalci kune, vse farme s temi živalmi so okužene. Nevarnost, da se razširi.
A je dokazan prenos na človeka?

voditelj ::

https://www.24ur.com/novice/korona/dans...

S to verzijo je okuženih vsaj 12 ljudi

Že pripravljajo teren za covid-21 :))

CoolBits je izjavil:

Že pripravljajo teren za covid-21 :))

Ne ne, ne bo covid bo fur-21

najprej driska zdaj grlo. Okus se imam vonj malce nedefiniran.

Javila se mi je sestra zdravnice da moje zdravnice danes vec ni. Rekel sem naj me poklice zjutraj ker mam drisko, mislim da zaradi hrane.

Testiranja se negrem, tako da upam da jutri poklice da se resim sihta pa se do nedelje pocajtam.

;-) je izjavil:

najprej driska zdaj grlo. Okus se imam vonj malce nedefiniran.

Mogoče je pa ta kombinacija celo sreča v nesreči ...

Kombinacija ni dobra ker če jo povem sem na testu, raje bi videl prehlad kot drisko.

Trenutno razkužujem s Strohom 80+%
««
22 / 175
»»