Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
Smrekar1 ::
"Ljubljana" je tudi pol Gorenjske, ki hodi na šiht v Ljubljano. Tam je pa katastrofa. Če nekdo hodi samo spat v Kamnik, se šteje pod Kamnik, lahko se bi pa tudi pod Ljubljano.
No, kot sem rekel. Možnosti sta dve: ena je nesposobnost, druga so načrtne dezinformacije, ki dodatno slabšajo epidemijo, da bi 55-80 dobivala politične točke. Glede na razlago očitno spadaš v drugo kategorijo. Verjetno nisi edini.
Uizi ::
Na Gorenjskem je standard, da poiščeš zdravnika šele ko si na pol mrtev. pa v službo smrkav, da šefu lezeš v rit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
CoolBits ::
3p ::
Ljubljana je kljub temu še vedno pod nacionalnim povprečjem, približno 10% manj okužb v zadnjih 14 dneh na 100 000 prebivalcev kot imamo tega po celi državi. Zanimivo, ni kaj - sploh glede na to, da so mesta epidemiološko po naravi nevarnejša od vukojebin. Celo Grosuplje ima slabšo epidemiološko sliko kot Ljubljana, čeprav tam ni bilo nobenih politkolesarjev.
"Ljubljana" je tudi pol Gorenjske, ki hodi na šiht v Ljubljano. Tam je pa katastrofa. Če nekdo hodi samo spat v Kamnik, se šteje pod Kamnik, lahko se bi pa tudi pod Ljubljano.
Res je. In itak je migriranje na šihte (znanih 100k dnevno v Lj) največje "druženje" in širjenje virusa.
Ampak glavno je, da spet ne smemo v sosednjo občino iti gob nabirat.
Če bi bil razlog v zdravstvu, zakaj imajo ostale bolj razvite države enak problem? Nekaj ne gre skupaj ane...
Čisto lepo gre skupaj ko dojameš, da gre za globalno zaroto na podlagi PCR testov.
Bolj na podlagi pomanjkanja antipsihotikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 3p ()
PersonaRuda ::
Teheran je koronavirusu napovedal "popolno vojno z vsemi sredstvi", potem ko je v državi drugi dan zapored umrlo rekordno število ljudi. Zdravstveni sistem, ki ga močno ovirajo ameriške sankcije, pritiska na bolnišnice ne zmore več. 80-milijonski Iran je najbolj prizadeta bližnjevzhodna država, saj je do zdaj v državi umrlo 33.714 bolnikov s covidom-19, skupno se je okužilo že več kot pol milijona ljudi.
Sankcij pa nemislijo zamrznit? Genocid v 21 stoletju..
CoolBits ::
Fake news. Bodo pa tudi pri nas sedaj smrti malce poskočile, sicer ne od virusa ampak od cepljenja proti gripi.
Jasno bo za to kriv virus.
Jasno bo za to kriv virus.
3p ::
PersonaRuda je izjavil:
Zakaj so potem bolnišnice že sedaj prepolne? ali morda niso in je samo napihovanje?
Saj pa so sami javno izjavljali, da vsakega penzionista iz domov za ostarele, ki je bil pozitivni na testu...vozijo v bolnico...preventivno (tudi če niso imeli simptomov)...že od septembra...
Nekaj časa so to počeli, ja. (Takrat ko je bilo prostora dovolj.) Zdaj imajo domovi svoj rdeče cone za okužene, ki ne rabijo nujno bolnišnice. (A dnevnika nisi gledal že cel mesec?)
Če se tole ne ustavi v kratkem, bojo "penziči" tisti, ki bojo prvi iz bolnišnic povsem izpadli (namesto "korona ne obstaja" teoretikov zarot).
Freezy ::
Spodnji graf prikazuje celotno število smrti na teden v US po različnih starostnih skupinah.
Vir podatkov: CDC data
V letu 2020 je bilo tedensko število smrti kar precej večje v večini starostnih skupin. Tudi skeptiki teh podatkov ne morejo zanikati.
Po moje je kriv covid. Bo pa zanimivo opazovati, če bo število smrti v prihodnjih letih manjše, ker so letos smrti v presežku.
V letu 2020 je bilo tedensko število smrti kar precej večje v večini starostnih skupin. Tudi skeptiki teh podatkov ne morejo zanikati.
Po moje je kriv covid. Bo pa zanimivo opazovati, če bo število smrti v prihodnjih letih manjše, ker so letos smrti v presežku.
Magic1 ::
Ko bo intenzivnih mest zmanjkalo, bodo morali določit katerih pacientov se več ne bo sprejemalo. Edino univerzalno merilo je starost. Mato989 verjetno že skače od veselja, saj on bi penzioniste že pred korono kar odrezal.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
PersonaRuda je izjavil:
Zakaj so potem bolnišnice že sedaj prepolne? ali morda niso in je samo napihovanje?
Saj pa so sami javno izjavljali, da vsakega penzionista iz domov za ostarele, ki je bil pozitivni na testu...vozijo v bolnico...preventivno (tudi če niso imeli simptomov)...že od septembra...
Nekaj časa so to počeli, ja. (Takrat ko je bilo prostora dovolj.) Zdaj imajo domovi svoj rdeče cone za okužene, ki ne rabijo nujno bolnišnice. (A dnevnika nisi gledal že cel mesec?)
Če se tole ne ustavi v kratkem, bojo "penziči" tisti, ki bojo prvi iz bolnišnic povsem izpadli (namesto "korona ne obstaja" teoretikov zarot).
Pokaži ta moj vpis, kjer sem napisal "korona ne obstaja!. Prosim, da mi več ne podtikaš teh svojih laži...
Urbano#Desno ::
Kritično razmišljujoči bodo rekli da nekaj letno povprečje smrti ne bo odstopalo, kar je res ker tekom naslednjih 50 let bi 99% teh tako ali tako umrlo.
To bo hudo v US, glede na to kolk ljudi imajo s prekomerno težo po 200kg.. Mogoče tudi zato več smrti med 30-40leti.
belo mleko ::
Urbano#Desno je izjavil:
Kritično razmišljujoči bodo rekli da nekaj letno povprečje smrti ne bo odstopalo, kar je res ker tekom naslednjih 50 let bi 99% teh tako ali tako umrlo.
Odsteti je se potrebno zrtve lockdowna. To so vsi ki doma umirajo zaradi banalnih in nebalanih zadev, ker se jih strasi po vseh moznih kanalih in zato nocejo k zdravniku.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg
Zgodovina sprememb…
- spremenil: belo mleko ()
c3p0 ::
Facebook dev je izjavil:
Kolega ga je dobil, star 25 let, fizično aktiven, pa je vseeno potreboval skoraj 2 tedna, da ga je prebolel.
Kot vsak, ki dobi gripo. Sam sem še cel mesec čutil v pljučih in grlu, da ni isto, čeprav sem normalno funkcioniral. Pri teku pa se je še dolgo poznalo.
Facebook dev je izjavil:
Kolega ga je dobil, star 25 let, fizično aktiven, pa je vseeno potreboval skoraj 2 tedna, da ga je prebolel.
Kot vsak, ki dobi gripo. Sam sem še cel mesec čutil v pljučih in grlu, da ni isto, čeprav sem normalno funkcioniral. Pri teku pa se je še dolgo poznalo.
Pa si vsaj naredil objavo na FB, napisal clanek in ga poslal na 24ur? Lahko bi bil slaven.
nekikr ::
Včeraj 2488 okužb / 7202 testov / 34,55% / 14 umrlih
Umrlih je bilo seveda več. A si to mislil zaradi covida? Ker tega podatka pa nimaš, ker ne obstaja.
Zakaj se en novinar ne obleče v skafander in posname paciente in razmere v naših bolnicah? To bi prepričalo in hkrati razblinilo vse dvome. Sam to mi ne gre v glavo... do your fucking job ne pa sam copy/paste tujih hiš.
Zgodovina sprememb…
DeeJay ::
Včeraj 2488 okužb / 7202 testov / 34,55% / 14 umrlih
Umrlih je bilo seveda več. A si to mislil zaradi covida? Ker tega podatka pa nimaš, ker ne obstaja.
Samo posredujem uradne informacije. Kaj stoji za njimi vpraši Janšo. Niso pa zastonj namestili svojega človeka na SURS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
Zakaj se en novinar ne obleče v skafander in posname paciente in razmere v naših bolnicah? To bi prepričalo in hkrati razblinilo vse dvome. Sam to mi ne gre v glavo... do your fucking job ne pa sam copy/paste tujih hiš.
Beh lunatiki bi itak rekli da gre za igralce in da njih pa že ne bo nihče tkole zavajal.
Nekateri rabijo zgodbe, drugi pogledamo statistiko ki ni slaba. Prvi zato ponoci tezko spite, drugi pa dobro. Mogoce morate propagando bolj okrepiti? V stilu tiste bullshit zgodbe o hrvaski najstnici, ki je "umrla zaradi covida".
Že samo mesto Mumbaj, je v obdobju 1.3 - 31.7 imelo 13,058 več smrti glede na 2019, kar je 100% povišanje.
Kaj pa tole? Tudi sezonska gripa? Pod kaj pripišemo? Pokvarjen curry?
Zgodovina sprememb…
Že samo mesto Mumbaj, je v obdobju 1.3 - 31.7 imelo 13,058 več smrti glede na 2019, kar je 100% povišanje.
Skrij se v bunker. Prihaja nova sezona prehladov. Res ni druge rešitve kot, da se paničarjem omogoči, da grejo živet v bunker in se od vseh živih bitij distancirajo. Mi vsi, ki pa ne paničarimo pa se vrnemo nazaj v življenje kot smo ga poznali do leta 2020. Win-win za celotno človeštvo.
kopriwa ::
PersonaRuda je izjavil:
Skrij se v bunker. Prihaja nova sezona prehladov. Res ni druge rešitve kot, da se paničarjem omogoči, da grejo živet v bunker in se od vseh živih bitij distancirajo. Mi vsi, ki pa ne paničarimo pa se vrnemo nazaj v življenje kot smo ga poznali do leta 2020. Win-win za celotno človeštvo.
Ne, prešteli se bomo, kdo je za ukrepe in kdo ne. Če nas bo več za ukrepe mi ostanemu tu, vi si pa sami najdite prostor pod soncem. To je tam kjer nas ne bo. Deal? Deal!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kopriwa ()
PersonaRuda je izjavil:
Ne, prešteli se bomo, kdo je za ukrepe in kdo ne. Če nas bo več za ukrepe mi ostanemu tu, vi si pa sami najdite prostor pod soncem. To je tam kjer nas ne bo. Deal? Deal!
DEAL
Kdaj bo referendum? Sam ne poznam niti enega paničarja. Poznam pa jih okoli 20 na Slo-Tech. Tako, da referendum moremo gladko dobiti s 75%+ vsi ne-paničarji.
"The fact that an opinion has been widely held is no evidence whatever that it is not utterly absurd; indeed in view of the silliness of the majority of mankind, a widely spread belief is more likely to be foolish than sensible."
Utk ::
Lockdown bo (oz. je že več ali manj) ali pa ne, in če bo, je bolje, da je čim prej, ker bo tako krajši.
Veliko cenejše je za 2-3 tedne zapret VSE (zarad mene lahko tudi dopust kurimo), kot pa celo zimo bit napol zaprt. Da bo zdaj čez zimo normalno laufal turizem, koncerti in ne vem kaj, je pač fantaziranje. Tudi proizvodnja se ne more tako it, da bo vsak dan trepetala kolk ljudi bo sploh prišlo na šiht in če bo prišla roba itd. Cenejše je za 3 tedne vse poslat domov, in potem delat dalje na polno.
Veliko cenejše je za 2-3 tedne zapret VSE (zarad mene lahko tudi dopust kurimo), kot pa celo zimo bit napol zaprt. Da bo zdaj čez zimo normalno laufal turizem, koncerti in ne vem kaj, je pač fantaziranje. Tudi proizvodnja se ne more tako it, da bo vsak dan trepetala kolk ljudi bo sploh prišlo na šiht in če bo prišla roba itd. Cenejše je za 3 tedne vse poslat domov, in potem delat dalje na polno.
Lockdown bo (oz. je že več ali manj) ali pa ne, in če bo, je bolje, da je čim prej, ker bo tako krajši.
In potem dalje delat na polno... en mesec. Potem pa spet v lockdown. Prej kot sodu odpade dno, prej bo konec zapiranje tega ali onega.
vostok_1 ::
Kitajci se nam smejejo, pomehkužena, degenerirana, egocentrična družba si zasluži propad. 1.5 milijarde pa so bolj homogeni kot 2 milijona butalcev.. Svoboda govora in demokracija pač ne deluje, bedake je treba utišat, da ne okužijo ostalih labilnih bedakov. Nekontroliran internet in socialna omrežja so lahko zelo nevarna za družbo. Kitajskemu načinu vladanja nebi rekel represija, preveč svobode tudi ni dobro z ljudmi se da preveč manipulirat.
Tam bi Zlatko in podobni kljukci končali v zaporu, upravičeno.
No comment.
Zanimivo, kako verjamete gospe, ki pravi da je slisala od sodelavke, kateri je povedala kolegica... Pred tem navrze, da so peer review ugotovitve fejk oz neponovljive, da beliverji ne bi pogledali oz zaupali potrjenim znanstvenim ugotovitvam. Tako se zlaze tudi o neizoliranem virusu izven Kitajske in se kaj.
G. Ihana, ki je zivljenje posvetil tej temi pa zavracate, ker slucajno ni komentiral zgornjega BS videa. Preberite kako je odgovoril tistemu Pirnatu na prve nestrokovne pomisleke.
Zanima me, npr Vostok, kako komentiras vec kot 100/dan novih covid bolnikov v bolnicah. So stevilke potegnjene iz riti? So to steti tudi bolniki iz ortopedije, onkologije...? In nazadnje, a sploh upas do trgovine stopit, ce verjames v take zarote?!
Zato pa želim od dr. Ihana par odgovorov.
Koliko hospitaliziranih bi lahko prebolevalo doma.
Kako merijo okužene, s kakimi parametri.
dr. Ihan je dosedaj bolj ali manj zgolj samo 24ur level izjave dajal. Torej nekonkretizirane in neoštevilčene izjave, ki nam pomagajo pol k**** nič.
Prepričan sem, da v tej "paniki" v bolnico sprejemajo ne samo nepotrebne covid hospitalizirance, ampak tudi marsikatero drugo bolezen, ki se dotika pljuč.
Ne zanikam sicer, da ni virusa. Zgleda, da je, ampak ne v tej meri kot korona-teroristi predstavljajo.
Sej je ze povedal, tam so zato ker je panike, ne zato ker bi dejansko bili bolani.
Ko bodo zaceli ven nositi tudi truplja v malce vecjem stevilu, bo preklopil na svojo drugo dogmo. Da sej jih ni tako veliko umrlo v primerjavi z celotnim stevilom mrtvih v tistem letu (seveda po njegovem mnenju). :)
Evo, da bom se malce bolj konskruktiven:
Da malce bolje razumemo teoretike zarot:
“Teorija zarote je poskus posameznika, da bi razložil kaotičnost sveta. Zato so te teorije tako zelo logične, vzročno-posledične in posamezniku ponujajo tolažbo v razmerah eksistencialne ogroženosti. Ponujajo odgovore na vprašanji, zakaj se je nekaj zgodilo in kako naj se vedemo v tej situaciji.”
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
A ti res misliš, da me bo tak normie poskus razorožil?
A želiš, da povlečem vn Princa Wilhelma iz naftalina spet?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
Utk ::
Potem pa spet v lockdown. Prej kot sodu odpade dno, prej bo konec zapiranje tega ali onega.
Za koga boš pa delal če bojo vsi po bolnicah? Ljudje bojo umirali pred vhodom v bolnico, njihovi otroci pa kupovali kramo, ki je niti v normalnih časih ne rabijo, samo zato, da boš ti lahko nekaj delal? Pa kje vi živite? Prioritete...niso brez veze.
Zdaj je prepozno, morali bi vse zapret že en mesec nazaj, zdaj bi bili iz najhujšega. Tako bomo pa vlekli do novega leta. Pa da vidimo kaj je cenejše... In tudi ko ne bi bilo lockdowna, še zmeraj ostali ukrepi lahko veljajo, samo da se tudi normalno dela.
Bojevnik ::
Potem pa spet v lockdown. Prej kot sodu odpade dno, prej bo konec zapiranje tega ali onega.
Za koga boš pa delal če bojo vsi po bolnicah? Ljudje bojo umirali pred vhodom v bolnico, njihovi otroci pa kupovali kramo, ki je niti v normalnih časih ne rabijo, samo zato, da boš ti lahko nekaj delal? Pa kje vi živite? Prioritete...niso brez veze.
Zdaj je prepozno, morali bi vse zapret že en mesec nazaj, zdaj bi bili iz najhujšega. Tako bomo pa vlekli do novega leta. Pa da vidimo kaj je cenejše... In tudi ko ne bi bilo lockdowna, še zmeraj ostali ukrepi lahko veljajo, samo da se tudi normalno dela.
90k mrtvih bo
Spodnji graf prikazuje celotno število smrti na teden v US po različnih starostnih skupinah.
Even if. Se zavedaš kako majhen delež je tisto nad povprečjem?
To je kvečjemu indikativno na malo močnejšo sezono gripe. Ne pa pandemijo apokaliptičnih razsežnosti.
Kakšna iz riti potegnjena izjava je tole?
Argumentiraj mi zakaj je zapret vse za 2-3 tedna učinkovito?
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
c3p0 ::
Smurf ::
Urbano#Desno je izjavil:
Gripozne bolezni je fanj gledat na dve leti. Kar ne pomre novembra pomre februarja. Kar ne pomre februarja pomre novembra.
A ti res misliš, da me bo tak normie poskus razorožil?
A želiš, da povlečem vn Princa Wilhelma iz naftalina spet?
Ne, sej mislim, da se lahko ze z intervjuja sklepa, da te to ne bo prepricalo.
Bolj je bil misljen link za druge ljudi, da lazje razumejo zakaj tako razmislas.
Prepričal me bo argument po možnosti z številkami.
Kar me ne prepriča je nek normie filozof, ki bluzi kaj se njemu zdi, kdo so teoretiki zarot in kako razmišljajo.
Predvsem pa me ne prepričajo ljudje, ki ga linkajo in mislijo, da so pri tem pametni.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
Badwolff ::
Ne vostok, argumenti s številkami te tudi ne prepričajo. V bistvu trenutno ni stvari, ki bi te prepričala. Vse argumente vitezov svetlobe pa vzameš 100%. Tle nekega bližanja sredini ne bo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Badwolff ()
Katere podatke pa si pokazal?
Incidenco respiratornih bolezni približno isto kot incidenco covida letos?
Oh right...tisto sem jaz ne ti.
Sredina?
Saj sem vam stopil naproti.
Priznam, da smo v neki zdravstveni anomaliji.
Sedaj mi zgolj povejte kam sodi policijska ura in zaklepanje v občine pri tej sliki.
go on...i'm waiting.
Sredina?
Saj sem vam stopil naproti.
Priznam, da smo v neki zdravstveni anomaliji.
Sedaj mi zgolj povejte kam sodi policijska ura in zaklepanje v občine pri tej sliki.
go on...i'm waiting.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
Badwolff ::
Argumentov takih in drugačnih je v teh temah bilo že veliko, pa vse zavrneš. Ima pa težo slovenska izseljenka, ki je slišala od prijateljice, da so vsi njeni profesorji kupljeni.
Ps nisem gledal videa, tako da je opis od oka.
mr_chai ::
Facebook dev je izjavil:
posledice boš najverjetneje imel za vedno. Pa boh ne daj, da se ponovno okužiš, ker zna biti huje.
Argumentov takih in drugačnih je v teh temah bilo že veliko, pa vse zavrneš. Ima pa težo slovenska izseljenka, ki je slišala od prijateljice, da so vsi njeni profesorji kupljeni.
Ps nisem gledal videa, tako da je opis od oka.
Posearchaj:
Incidenčna stopnja akutnih okužb dihal v sezoni 2019/2020 in 2018/2019
Sem naredil napako...incidenčna stopnja je 1000/100k. Torej dvakrat višja od covida.
Lahko pa se še naprej delaš pametnega in brez podatkov meniš, da imaš prav, ker nisi teoretik zarot in zato imaš zagotovo bolj prav.
Right.
---------
In the news:
https://www.24ur.com/novice/korona/vlad...
vlada bo analizirala nove ukrepe
Saj veste kaj to pomeni?
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
PS. @Badwolff. Se pa strinjam, argumentov je bilo veliko. Veliko si jih tudi ignoriral.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Smurf ::
Prepričal me bo argument po možnosti z številkami.
Kar me ne prepriča je nek normie filozof, ki bluzi kaj se njemu zdi, kdo so teoretiki zarot in kako razmišljajo.
Predvsem pa me ne prepričajo ljudje, ki ga linkajo in mislijo, da so pri tem pametni.
Si ze dokazal, da te v bistvu cifre ne zanimajo, ker jih interpretiras po svoje.
Tako, da v bistvu neke motivacije, da bi te prepriceval vec ni. Ce bi kaj pomagalo, bi v teh mesecih ze pogruntal.
Seveda jih interpretiram po svoje, ker vaše interpretacije so bolj mlahave, ali pa kar bullšit.
Se bo treba malo bolj potrudit.
Ti pa ne preprečujem širjenja histerije še naprej.
Sicer pa menim, da bodo PCR okuženi visoki še do sprejetja totalnega lockdowna. Potem se bo začelo manj testirat in epidemija bo izginila.
PS. Še vedno iščem junaka, ki mi bo iz grafa našel dosedaj sprejete ukrepe. Je med nami kak pogumnež?
Se bo treba malo bolj potrudit.
Ti pa ne preprečujem širjenja histerije še naprej.
Sicer pa menim, da bodo PCR okuženi visoki še do sprejetja totalnega lockdowna. Potem se bo začelo manj testirat in epidemija bo izginila.
PS. Še vedno iščem junaka, ki mi bo iz grafa našel dosedaj sprejete ukrepe. Je med nami kak pogumnež?
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…