» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
46 / 175
»»

dexterboy ::

Mato989 je izjavil:

Okapi je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Tina Bregant izdala navodilo: okuženi naj delajo https://necenzurirano.si/clanek/aktualn...
A je problem? Če nimaš simptomov, si po definiciji zdrav. Če pri tem izločaš viruse, si nevaren samo tistim, ki še niso okuženi. V čem je torej problem, če tak zdrav človek dela s tistimi, ki so že okuženi? V resnici manjka še navodilo, da bi vse tiste, ki so korono že preboleli, premestili na delo z okuženimi, in potencialno okuženimi, saj so načeloma imuni, oziroma je veliko manjša nevarnost, da se okužijo. Precej bolj pametno in varno je, da z okuženimi dela nekdo, ki je korono že prebolel, kot nekdo, ki je še ni.
Problem je v tem ker so mene vedno zdravniki ucili da moramo dona odlezat bolezen ker je to hitreje in z manj potencialnimi posledicami. Je pa seveda vprasanje zakaj pol testirano ce okuzeni hodino okrog. Zakaj pol lockdown

Smotko ;)
Lockdown je zato, da zdravi čepijo lepo po domovih, supersprederji pa kršijo odločbe in hodijo okoli ter širijo virus. Ravno obratno koristno od čebele, ki leta od cveta do cveta in nabira med.

kancler je izjavil:

Je še komu zanimiva tudi ta delitev? Npr. pri nas leva opcija ni tolikšen fen ukrepov in nošenja mask in so anti Trump, desna opcija pa pro Trump in pro maske. V ameriki pa ravno drugačen obrat, levica pro maske in lockdown, desnica (Trump) pa čisto anti.
Vseeno, nekaj vprašanj.
1) Kako lahko okužba "zaide" v 85% domov po Slovenijii?? Je to dostava hrane po domovih? To absolutno nima nobenega smisla, posebej po tem, ker domovi, kao, ful pazijo na vnos tega in onega. Očitno ne pazijo ali pa se virus širi komplet drugače kot mislijo, ali pa je virus (covid) že prej obstajal in se ga šele danes zaznava (izmeri).
2) Kaj sedaj pomaga app, če smo vsi že več kot 10 dni doma? Moj bluetooth se sreča samo s telefonom moje žene, morda še s kom v trgovini ..
3) Kako bo zdravstvo (družba, celota) zmogla 4ti, 5ti val, če gremo spet dnevno na več tisoče okuženih? Tale corona bo kot groundhog day s tem načinom spopadanja. A res ne obstaja drug, bolj pameten, način?

1.) je že bilo po netu, da virus obstane na površini telefona celih 28 dni!
2.) ti si doma, tvoja žena pa pri sosedu in ljubimcu v sosednji občini. tebi ne piska, njej pa non-stop!
3.) to sem pa že pisal nekajkrat (pa brez heca ali sarkazma), ampak koronapaničarjem pač nikoli ne bo potegnilo... "fojbemorjobitpolne
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

kancler je izjavil:

Ma dobro, lahko smo kritični do vlade kolikor hočemo, ampak objektivno jim gre kar ok tole spopadanje. Covid je serious shit, ker skos po medijih tolče, Trumpa je že stalo volitve, tudi te vlade po državah EU, ki se sedaj spopadajo bojo dobile nek politčni račun (churchil je zgubil volitve po ww2, in še kakšen primer bi se našel ko "zmagovalci" pol zgubijo volitve). Merklova ima srečo da so volitve za njo, Kurz je sredi mandata ravno, bomo videli ane.
Menim, da je vseeno fer, da se vlade (katerekoli) ne drka preveč in ko bo čas za politični obračun stanja bomo že volilci povedali (stari rek pravi da imamo vedno prav).
Realno bi jaz dal vladi tam 6 ali 7 od 10, nikakor pa ne 1 ali 2, 9/10 pa tudi ne. Pač poslušajo tiste, ki mislijo da največ vedo, Beović se trudi da zajema sliko. Meni npr. je bil odziv Šabedra boljši kot Gantarjev in če Janša bi tukaj lahko malo "covid narodne enotnosti" vpeljal, da bi vključil Šabedra kot govorca ali kako drugače ...
Jaz si ne želim nobenih volitev v covid situaciji, ker ameriške so bile totalen clusterfuck in dejansko se je zasejal dvom o zmagovalcu. So pa američani dobili "taste of their own medicine", ker skos drkajo druge države okrog izvedbe volitev (Belorusija, in drugod razni ozn "opazovalci" volitev -- totalen bulšit) in ko agenda ne gre v njihovo smer, so takoj poročila o "večjih kršitvah" na voliščih in se jim kar na besedo verjame tem opazovalcem -- japajade.
Ampak pustmo politiko, resno jo je čisto preveč, ne moreš se izognit tudi če ful poskušaš ...

Realno ta vlada ni OPERATIVNO SPOSOBNA, kaj šele, da bi znala voditi ljudi skoz takšno krizo!
Še NISEM videl policijo, ki bi kakšnemu starejšemu paru odnesla hrano na dom, da se ne matrajo do štacune pa nazaj. Imajo pa NADČLOVEŠKE zmožnosti šetanja po cesti in jebati vsakega brez maske v glavo do onemoglosti in nazaj. Ja, dejmo jim raje 12 od 12, ker je še 11 premalo! Če pa že koga zanima, informacija iz prve roke; politikom DOL VISI za rajo. Kako je v tujini, ne vem, v kokški je pač tako.

Urbano#Desno je izjavil:

ajdov je izjavil:

V korona religiji so maske to kar je za kristijane verižica s križem
:)) Tako je razkužilo pa kot sveta voda (al kaj je že tisto v umivalniku sredi cerkve :D).

:) :D :))
Make My Day!
( ..."ništa mi neče ovaj dan pokvarti..." )

olegq ::

"Uradniki v Wadsworth Centru, državni laboratorij v New Yorku, imajo dostop do vrednosti CT iz testov, ki so jih obdelali, in na zahtevo The Timesa analizirali njihovo število. Julija je laboratorij ugotovil 872 pozitivnih testov na podlagi praga 40 ciklov.

Z mejo 35 se približno 43 odstotkov teh testov ne bi več kvalificiralo kot pozitivne. Približno 63 odstotkov ne bi bilo več ocenjenih kot pozitivnih, če bi bili cikli omejeni na 30.

V Massachusettsu bi med 85 in 90 odstotki ljudi, ki so bili julija pozitivni na testiranju s pragom cikla 40, negativno, če bi bil prag 30 ciklov, je dejala dr. Mina. "Rekel bi, da nobenega od teh ljudi ne bi smeli izslediti, niti enega," je dejal.

Drugi strokovnjaki, obveščeni o teh številkah, so bili osupli."

https://www.nytimes.com/2020/08/29/heal...

Urbano#Desno je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Fak kako se usujete placanci po kaki mocnejsi objavi :))
Kako imaš prav vsi smo plačanci (ne vem sicer kdo nas naj bi plačeval?). :)) Se mi zdi da se predvsem ti trudiš dokazati svoj prav, meni je tole samo še zabava ker če nekateri po 8 mesecih še niste ugotovili da ne gre za zaroto čarovnic khhmmmm elit, ampak da gre za zdravstveno krizo potem pač ne boste nikoli.:)

"Kranjcem se vremena še kmalu izbistró"
Mogoče se ti bo pa le počasi posvetilo, da je današnje stanje v zdravstvu posledica prejšnjih 20+ let zanikanja problemov, ki so jih sistematsko pometali pod preprogo?

PersonaRuda je izjavil:

borut_p je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

borut_p je izjavil:

Pravi naziv imas kamikaza. Milenijec ki gleda samo na svojo rit
Nevem o kakem milenijcu je govora. Počasi bom 40 let star. In ne gledam na svojo rit samo, amapk na riti 99,9% ljudi. Umirajo od korone pa največ 85+ letni. Na respiratorju pa je v povprečju najmlajši star 65+ let. Nerazumem zakaj sem dosedaj lahko normalno živel, sedaj pa naenkrat nebom mogel več tako živeti. Pa tudi cepivo ne bo uničilo te korone. Torej naj celo življenje živimo s temi ukrepi kot jih imamo danes? Budala si!
Po tvoje torej lahko stari nad recimo 65 veselo grejo na zale, samo da je tebi fajn. Super
Samo dokazuješ to kar sem zapisal za tebe, ker tvoji možgani ne ločijo, da 99% ljudi preživi vsako leto 1% pa jih umre. To je naraven cikel bolj ali manj po celem Svetu. Torej za Slovenijo je normalno, da jih letno umre 20.000 (1%), ko pa jih bo umrlo 70.000 ali 90.000, takrat pa bom tudi jaz za te drastične ukrepe kot jih imamo danes. In ne umre vsak 65+ let star kot to ti trdiš. To pa zato, ker nimaš možgane za razmišljanje, ampak mediji namesto tebe razmišljajo. Daj si nagobčnik gor (ko sediš za računalnikom) ovca oprana, pa direktno v bunker, če še hočeš dočakati leto 2021.

Take oprane owce ne rabijo nagobčnika. Imajo prosto pot do britofa... ups, bunkerja.

Urbano#Desno je izjavil:

Seveda jaz ne vidim samo tistih nekaj smrtnih primerov, ampak predvsem da zdravstvo pospešeno opušča programe ker gredo vsi napori v covid in to je tudi glavni problem zakaj imamo ukrepe ker si ne moremo privoščiti da nam 1/4 vseh postelj zasedejo ljudje z eno diagnozo. No vaša rešitev bi bila verjetno da se jih pusti doma umret. Dogaja se nič drugega kot globoka zdravstvena kriza, ker smo ukrepe sprejeli prepozno (kakšen mesec) in moramo sedaj z rigoroznimi ukrepi spraviti R0 močno pod 1, ker 1 pomeni takšno stanje kot je danes do pozne pomladi kar pa ne more biti sprejemljivo. Verjamem pa da je simple mind hitreje zadovoljen z razlago o čarovnicah ki bodo resetirale svet. :))

A ti se pa ne bi veselil smrti tvojega 73 letnega soseda, ki fura Range Roverja? Ključe bi itak ti pol dobil ;)

borut_p je izjavil:

Si pa res bogi - verjetno ti gre res tezko v zivljenju ko ne dobis kae hoces. Ne znas argumentirat samo nabijas svoje v tri krasne, ko ti pa spage zmanjka pa takoj na osebno raven.
Delat se spravi ne pa jamrat za racunalnikom sedet. Wolt ima sigurno se kaj placa

Dej še meni napiši, če veš za kakšno dobro službo, prosim. Tko, kej v JU pa jurja neto. Sem skromen fant ;)

Zgodovina sprememb…

chort je izjavil:

CoolBits, naj ti bo, še ena Švedska, za ilustracijo kakšne so razmere v gospodarstvu, ki ga imate razni zanikovalci tako radi: Čez dva tedna moram službeno na ladjo za cca deset dni. Pred odhodom moram bit en teden doma (tehnično v brezdelju, ne smem v trgovino, med ljudi itd), a bom za to plačan. Nato letim v UK, kjer me bodo po COVID testu dali v hotel, kjer dva dni čakam rezultate (spet plačan), preden me spustijo na ladjo. Po opravljenih desetih dneh dejanskega dela bom doma še deset dni v izolaciji (spet plačan). Torej me bodo za 10 dni efektivnega dela plačevali 29 dni, zaradi ničesar? 8-O
Takšno službo imel bi tudi jazst ;)

PersonaRuda je izjavil:

Evo še enkrat ta komantar za Švedsko. Vem, da gustek lahko 100x prebere to in si pogleda grafe, pa mu kljub temu nebo nič jasno. On vidi samo apokalipso in mrtve na ulicah. Do sedaj je že videl 90.000 mrtvih v Sloveniji. Gustek pač. Nobene zamere @borut p, kvečjemu se mi smiliš.
Vidiš, meni se pa taki popolnoma nič ne smilijo. Pravzaprav, če pomisliš, kako bi bil svet lepši brez takšnih primerov, da ne govorim o njihovem CO2 podpisu in onesnaževanju s plastiko. Zakaj? Ker, in the first place, smo mi za boruta kreteni, torej nismo deležni nobenega spoštovanja, ker razmišljamo samokritično in se pač sprašujemo običajne stvari... ( #fojbemorjobitpolne )

Mato989 ::

Imamo epidemijo in pandemijo na svetu pa se stevilo ljudi veca...

Narobe svet
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

CoolBits je izjavil:

In če gremo malo naprej pod vzroke epidemije:
...

...
...

---
A se bolje vidi širšo sliko?

Bravo, kapo dol za takšne poste! Mogoče se pa verniki le prebudijo v spoznanju, da je JaJo edini pravi bog! :))

gozdar1 ::

dexterboy je izjavil:

CoolBits je izjavil:

In če gremo malo naprej pod vzroke epidemije:
...

...
---
A se bolje vidi širšo sliko?

Bravo, kapo dol za takšne poste! Mogoče se pa verniki le prebudijo v spoznanju, da je JaJo edini pravi bog! :))

Pandemija bo na rodnost pomembno vplivala samo v razvitem svetu(evropa,..) afrike , ki ima mlado prebivalstvo stvar ni posebno prizadela. Rast svetovnega prebivalstva se bo nadaljevala več ali manj z nezmanjšano hitrostjo, druga stvar je seveda naša celina, ki je bila že pred pandemijo v resnih težavah.

Uizi je izjavil:

https://siol.net/novice/svet/razpad-sis... Takole zgleda, ko stvar uide iz rok.

Ojoj, pa TO je strašno! Kako lahko sploh dopustijo takšne nesreče? Umrl na stanišču!
( ...iskreno sožalje svojcem preminulega izrekajo tudi prebivalci Sirije, Iraka, Libije, Gaze, Afganistana.. )

Miki N ::

Na RTV imajo danes članek, da moramo biti vsi pridni kitajčki.

Samo kako boš reševal življenja ljudem... ki ga ne bodo imeli?

borut_p ::

dexterboy je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Evo še enkrat ta komantar za Švedsko. Vem, da gustek lahko 100x prebere to in si pogleda grafe, pa mu kljub temu nebo nič jasno. On vidi samo apokalipso in mrtve na ulicah. Do sedaj je že videl 90.000 mrtvih v Sloveniji. Gustek pač. Nobene zamere @borut p, kvečjemu se mi smiliš.
Vidiš, meni se pa taki popolnoma nič ne smilijo. Pravzaprav, če pomisliš, kako bi bil svet lepši brez takšnih primerov, da ne govorim o njihovem CO2 podpisu in onesnaževanju s plastiko. Zakaj? Ker, in the first place, smo mi za boruta kreteni, torej nismo deležni nobenega spoštovanja, ker razmišljamo samokritično in se pač sprašujemo običajne stvari... ( #fojbemorjobitpolne )

Zanimivo - razlagas da govoris samokriticno (verjetno si mislil kriticno do situacije) in se ne znas objektivno postaviti na drugo stran. Malo se v ogledalo poglej in mogoce bos zastopil - oz skupaj s kamikazo, da vama tisti, ki se ne strinjamo, da je za tem teorija zarote, vracamo zogico na drugo stran. Da sami nabijate argumente v tri krasne, da navajate vire ki sploh nimajo veze z virusom itd. Ce bi malo pobrskal po forumu bi znal prebrat, da je tudi meni jasno, da testi niso zanesljivi, da je kar nekaj false pozitive/negative.

Razlagate kako je treba protestirat, ko pa protestirate imate pa Zlatkota za idola. Ajde organizirajte se in akcija. 500 ljudi spravte skupaj in naredte poskus kolik vas bo zbolelo in kolik vas bo imel zarad tega tezave.

Kar se pa tice sihta Dexter - sorry nimmam nic JU za tebe, delam v gospodarstvu. Za 1ke pa se niti iz pojstle ne dvignem. Mogoce pa vprasi v Mcdonaldsu, tam so se odprti.

lexios ::

jernejl je izjavil:

olegq je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Korona drugi val, trije dnevi 119 mrtvih, tojk kot v eni sezoni za gripo.

Čudn da se noben ne spomni. Sploh tisti, ki so pisali, da je to k en prehladek.

Imas kje dokaz, da je toliko mrtvih zarad covid 19?

Če si se odločil, da dokazom ne verjameš, je to tvoj problem.
Eni se odločijo tudi, da živijo na ploščati zemlji, pa, zakaj bi jim branili, če jim tako ustreza.

A imamo statistiko, koliko mrtvih povzroči gripa - če se nihče ne cepi? Katerega leta nazadnje v DSO-jih niso cepili nikogar? Ker vsi en mal pozabljate, da je v DSO-jih precepljenost tudi 80%, enako precepljenost zdravstvenih delavcev, in delež smrti starostnikov nad 65. letom, z oslabljenim imunskim sistemom, dost nižji predvsem zaradi cepljenja. Tko, ker spet opletate s številom mrtvih. ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Recimo, v teoriji, da bi se npr izvedelo in potrdilo, da je bila pandemija mocno pretirana in da so naredili napako zarad nenatancnih pcr testov. Kaj bi se zgodilo? Ali bi folk vse pometel pod preprogo? Ali pa bi nehali zaupat odgovornim? Ali pa kaj tretjega?

Uizi ::

Nekaj četrtega pomojem.

borut_p ::

Ljudje bi rekli, super samo da je mimo.

Problem bi bil v naslednji rundi

Se vedno pa je stanje v bolnicah zaskrbljujoce tako da tile testi niti niso tako vazni.

Kot sem ze nekajkrat napisal - realno je tezavo treba gledat s stevilom ljudi na intenzivni/bolnici ne pa skozi stevilo okizenih

olegq je izjavil:

Recimo, v teoriji, da bi se npr izvedelo in potrdilo, da je bila pandemija mocno pretirana in da so naredili napako zarad nenatancnih pcr testov. Kaj bi se zgodilo? Ali bi folk vse pometel pod preprogo? Ali pa bi nehali zaupat odgovornim? Ali pa kaj tretjega?

V Sloveniji: Nič! Kot vsa leta do sedaj, ko so vam kradli in se javno delali norca iz vas. NIČ se ne bi zgodilo! In tudi določene javne pravice ne pridejo nazaj (pa s tem ne mislim policijske ure ali omejitev gibanja, temveč tisto kar se sprejema v ozadju...). Cankar je vedu s kom ima opravka! :D

Sicer pa ima to borut prav - "realno je tezavo treba gledat s stevilom ljudi na intenzivni/bolnici ne pa skozi stevilo okizenih" oz. je treba na težavo gledat tudi s stališča ukrepov vlade, ki so do tega stanja pripeljali.

Zgodovina sprememb…

Meiniken ::

olegq je izjavil:

Ljudje že sedaj ne zaupajo oblastem.

borut_p je izjavil:

Se vedno pa je stanje v bolnicah zaskrbljujoce tako da tile testi niti niso tako vazni.

Kot sem ze nekajkrat napisal - realno je tezavo treba gledat s stevilom ljudi na intenzivni/bolnici ne pa skozi stevilo okizenih

Imas dokaze, da je v bolnicah bistveno drugace kot prejsnja leta? Umrljivost ne izstopa od dolgoletnega povprecja. Covid testi pa so nezanesljivi. V bolnice pa sprejemajo samo tiste, ki se testirajo s tem testom. Vse vec znanstvenikov pravi, da testi v velikem procentu pokazejo napacno pozitivno, torej bolni ljudje v bolnici, ce umrejo, so lahko lazno covid pozitivni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: olegq ()

Meiniken je izjavil:

olegq je izjavil:

Ljudje že sedaj ne zaupajo oblastem.

Takšni ljudje "volijo "nove" obraze" in zgodba gre dalje. Šolski primer vsem "demokracijam" je postavil že J. Cezar! In če še kdo sanja o poteh nazaj v "normalo", naj le pogleda v zgodovino (lahk tudi dobrih 2000 let nazaj: Ides of March and what comes after)...

//Sarcasm mode on

Še kolcal se vam bo po Janši! >:D

Zgodovina sprememb…

s1m0n ::

Umrljivost ne izstopa od dolgoletnega povprecja.

Do septembra res ni!
Zadnji trije meseci ter prihajajoči bodo umrljivost za mesec povečali za konkretne %. Namesto, da bo mesečno umrlih med 1500-2000 (npr. januar letos jih je bilo skoraj 2000 na mesec, septembra slabih 1700). Kakšni bodo podatki za letošnji oktober, november in december? Sem prepričan, da vsaj po 200+. Prihajajoč januar bo še hujši (je čisto vsako leto več umrlih v času gripi podobnih bolezni).

Če se bo število gibalo med nekje 1800-2000 pol pa res lahko rečemo, da ni nekega presežka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

sheeshkar ::

olegq je izjavil:

borut_p je izjavil:

Imas dokaze, da je v bolnicah bistveno drugace kot prejsnja leta? Umrljivost ne izstopa od dolgoletnega povprecja. Covid testi pa so nezanesljivi. V bolnice pa sprejemajo samo tiste, ki se testirajo s tem testom. Vse vec znanstvenikov pravi, da testi v velikem procentu pokazejo napacno pozitivno, torej bolni ljudje v bolnici, ce umrejo, so lahko lazno covid pozitivni.

Ti bom še tukaj napisal isti odgovor, kot v Musk temi:

Tudi, če bi vsi testi v obstoju bili povsem nezanesljivi, to ne spremeni dejstva, da se podirajo rekordi po hospitalizacijah in zasedenosti intenzivne nege. Noben Covid test te ne hospitalizira/da na intenzivno - tja te položijo hujše zdravstvene težave.

Sploh pa ne razumem, kako ste nekateri sposobni "doktorirati" iz Covid testiranj, a vam še danes ni jasno, da noben test (pri praktično katerikoli bolezni) nikoli ni 100%. PCR testi so dovolj zanesljivi, da z njimi lahko oblikujemo različne modele in strategije, kjer je jasno, da ob določenem porastu okužb (tudi, če so med njimi kakšne "lažne") sledi danes precej jasen procent hospitaliziranih, iz tega procent na intenzivni in iz tega procent umrlih.

s1m0n je izjavil:

Do septembra res ni!
Zadnji trije meseci ter prihajajoči bodo umrljivost za mesec povečali za konkretne %. Namesto, da bo mesečno umrlih med 1500-2000 (npr. januar letos jih je bilo skoraj 2000 na mesec, septembra slabih 1700). Kakšni bodo podatki za letošnji oktober, november in december? Sem prepričan, da vsaj po 200+. Prihajajoč januar bo še hujši (je čisto vsako leto več umrlih v času gripi podobnih bolezni).

Seveda vsi, ki štejejo umrle, pri svojih kalkulacijah upoštevajo, da imamo od marca 2020 v veljavi n-krat strožje ukrepe kot v preteklosti (še sredi poletja, ko smo imeli praktično zanemarljivo število okuženih, smo imeli mnogo strožje ukrepe kot v najhujših sezonah gripe)?

Zgodovina sprememb…

sheeshkar je izjavil:

... imamo od marca 2020 v veljavi n-krat strožje ukrepe kot v preteklosti (še sredi poletja, ko smo imeli praktično zanemarljivo število okuženih, smo imeli mnogo strožje ukrepe kot v najhujših sezonah gripe)?

Pa jih imamo res? >:D

Če pomisliš striktno s stališča števila mrtvih...

Samo za trenutek, ko debatirate o številu mrtvih, razmišljajte o cepljenju prot gripi (ki je skoraj obvezno v zdravstvu in v DSO-jih), kot da je cepljenje akumulacija vseh možnih lockdownov in ukrepov! :D Zaj... ob stran, ne moreš primerjat, če ne razumeš osnov in razlik!

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

sheeshkar je izjavil:

... imamo od marca 2020 v veljavi n-krat strožje ukrepe kot v preteklosti (še sredi poletja, ko smo imeli praktično zanemarljivo število okuženih, smo imeli mnogo strožje ukrepe kot v najhujših sezonah gripe)?

Samo za trenutek, ko debatirate o številu mrtvih, razmišljajte o cepljenju v DSO-jih, kot da je cepljenje akumulacija vseh možnih lockdownov in ukrepov! :D

???

Oprosti, brez podjebavanja, ampak niti slučajno ne razumem, kaj sploh želiš povedati.

Mato989 ::

borut_p je izjavil:

Marca so bli ukrepi pa ni blo tezave v bolnicah, takrat ste spet opravicevali po svoje

sheeshkar je izjavil:

olegq je izjavil:

borut_p je izjavil:

Ti bom še tukaj napisal isti odgovor, kot v Musk temi:

Tudi, če bi vsi testi v obstoju bili povsem nezanesljivi, to ne spremeni dejstva, da se podirajo rekordi po hospitalizacijah in zasedenosti intenzivne nege. Noben Covid test te ne hospitalizira/da na intenzivno - tja te položijo hujše zdravstvene težave.

Sploh pa ne razumem, kako ste nekateri sposobni "doktorirati" iz Covid testiranj, a vam še danes ni jasno, da noben test (pri praktično katerikoli bolezni) nikoli ni 100%. PCR testi so dovolj zanesljivi, da z njimi lahko oblikujemo različne modele in strategije, kjer je jasno, da ob določenem porastu okužb (tudi, če so med njimi kakšne "lažne") sledi danes precej jasen procent hospitaliziranih, iz tega procent na intenzivni in iz tega procent umrlih.

s1m0n je izjavil:

Do septembra res ni!

Seveda vsi, ki štejejo umrle, pri svojih kalkulacijah upoštevajo, da imamo od marca 2020 v veljavi n-krat strožje ukrepe kot v preteklosti (še sredi poletja, ko smo imeli praktično zanemarljivo število okuženih, smo imeli mnogo strožje ukrepe kot v najhujših sezonah gripe)?

Rekordi v intenzivnih se podirajo ker dajo folk v intenzivno kar bi prejsnje leto bila paliativna oskrba na domu

To je enostavno priredit

Ce se jutri v sloveniji zabijeta 2 avtobusa po 60 ljudi imamo spet rekorde na intenzivni

s1m0n je izjavil:

Do septembra res ni!

Če se bo število gibalo med nekje 1800-2000 pol pa res lahko rečemo, da ni nekega presežka.

Tudi ce bo umrljivost zadnje 3 mesece 3.000 na mesec moramo pogledat kaksna bo naslednje 4 leta... Tako bomo videli ali so umirali zdravi ali slabotni in bolani in stari

2017 smo meli tudi spike pa ni blo panike.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

s1m0n je izjavil:

Do septembra res ni!

Torej ugibamo vnaprej kot baba vanga? Ce do septembra res ni, zakaj so vsakodnevno povzrocali paniko o zelo nevarnem virusu? Zakaj se vedno testirajo s testi, ki v vecji meri pokazejo napacno pozitivno?

sheeshkar je izjavil:

lexios je izjavil:

sheeshkar je izjavil:

Samo za trenutek, ko debatirate o številu mrtvih, razmišljajte o cepljenju v DSO-jih, kot da je cepljenje akumulacija vseh možnih lockdownov in ukrepov! :D

???

Oprosti, brez podjebavanja, ampak niti slučajno ne razumem, kaj sploh želiš povedati.

Da ste že dosadni s temi primerjavmi z gripo in mrtvimi. Manj mrtvih v najhujših sezonah gripe imamo enostavno zaradi cepiva! Konec. Pika. Amen.

Kakšne mnogo strožje ukrepe smo imeli sedaj še sredi poletja, primerjalno z ukrepi v najhujših sezonah gripe je povsem irelevantno. Ker za gripo poznamo cepivo in je večina DSO-jev precepljenih...

hator ::

olegq je izjavil:

V bolnišnicah imaš ogromno ljudi. Intenzive so tudi nabito polne. Vsi imajo respiratorno okužbo, katera je tudi slikovno dokazana. Tople vode pa ni treba odkrivat. 8-O

V bolnisnicah je vedno veliko ljudi. Vsak dan tudi pred korono so ljudje umirali. Ce imajo lazno pozitivno pa lahko napacno interpretirajo, da je umrl zarad covid. To se je ze dogajalo, primer Velike Britanije, kjer so napacno steli umrle.

Žal se motiš, ti lahko iz prve roke potrdim.

Manj mrtvih v najhujših sezonah gripe imamo enostavno zaradi cepiva! Konec. Pika. Amen.

A imas kaksen dokaz? V sloveniji se cepi priblizno 4%, kaksen let se manj kot to. V bergamu, kjer so imeli enega najvecjih koncentracij ljudi, ki so bili cepljeni, pa zacuda najvec zrtev zarad covid.

Zgodovina sprememb…

Badwolff ::

olegq je izjavil:

V bolnisnicah je vedno veliko ljudi. Vsak dan tudi pred korono so ljudje umirali. Ce imajo lazno pozitivno pa lahko napacno interpretirajo, da je umrl zarad covid. To se je ze dogajalo, primer Velike Britanije, kjer so napacno steli umrle.

Če to zanikaš, prideš pač do čist drugih zaključkov. Sam pol ne moreš govorit, da je zdravstvo ustavljeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Badwolff ()

@olegq, ne bo držalo, tako kot so ti že predhodniki povedal imamo za gripo učinkovito orožje (cepivo). Čeprav je tudi za gripo veliko hospitaliziranih (tudi 500+ v sezoni gripe / začetku leta) je boj proti gripi veliko bolj učinkovit tudi, ko ljudje pristanejo v bolnici ali na intenzivni negi... Proti Covid smo vsaj kar se tega tiče še na začetku in širjenja prav tam kjer najbolj kosi ne moremo preprečiti tako kot nam to uspeva pri gripi.

Ce pravite, da do septembra res ni bilo bistvenih razlik v splosni umrljivosti. Zakaj ste potem ze marca strasili s pretiranimi stevilkami in napovedi umrlih. Torej priznate, da ste se motili? Skupaj z odgovornimi? Ze takrat ste napovedovali kot jasnovidci, da bo smrtnost nevem kolikokrat visja. Pa ni bila. Zdaj spet poskusate napovedovat neke visoke stevilke in strasit .

49106 ::

Konflikt interesa. Približno polovica ima zdaj višje prihodke in približno polovica pa precej nižje. Ko vam zmanjka za položnice in nato za hrano, pojdite najprej to tistih, ki imajo višje.

Ta forum ne odraža realne slike, saj se imamo tukaj gor bolje, kot se imajo drugi po Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

lexios je izjavil:

Da ste že dosadni s temi primerjavmi z gripo in mrtvimi.

Povej to vsem, ki menijo, da je Covid-19 ena navadna gripa in vsem ki govorijo, da je trenutna smrtnost primerljiva s sezonami gripe.

lexios je izjavil:

Manj mrtvih v najhujših sezonah gripe imamo enostavno zaradi cepiva! Konec. Pika. Amen.

Kakšne mnogo strožje ukrepe smo imeli sedaj še sredi poletja, primerjalno z ukrepi v najhujših sezonah gripe je povsem irelevantno. Ker za gripo poznamo cepivo in je večina DSO-jev precepljenih...

Ja, to povej tistim, ki enačijo Covid-19 z gripo ali prehladom. In jim še povej, da za Covid-19 še nimamo cepiva, Covid-19 je tudi precej bolj nalezljiv od gripe, Covid-19 več ljudi spravi v bolnico ter intenzivno, kjer ti pacienti preživijo dlje časa itd.

Zato potrebujemo bistveno bolj stroge ukrepe kot pri sezonah gripe, da s tem znižamo obremenjenost bolnišnic ter imamo posledično manj mrtvih. Morda jim še povej, da zanesljivost testov s hospitalizacijami ter številom pacientov na intenzivni negi nima prav nobene veze.

Uizi ::

Olegq alias hr_natakar alias -insert name-, vas trolla že 2 meseca vi mu pa še vedno nasedate, nevem kdo je bolj neumen. :)),

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uizi ()

Dohtarji ne znajo locit simptomov od gripe in covid. Potem strokovnjaki in znanstevniki opozarjajo na teste, ki dajejo lazno pozitivne na podlagi odmrlih virusov. Marca so mocno pretirano objavljali visoko smrtnost, pa ni bila. Posnetki na zacetku pandemije, kjer ljudje po ulici padajo kot muhe in dozivljajo epilepticni napad je ocitno bila laz. Elon Musk se je v enem dnevu 4x testiral. Dvakrat je bil pozitiven, dvakrat pa negativen. 50% moznosti, kot da bi vrgel kovanec. Povedal je, da ima simptome navadnega prehlada. NA svojem tviterju.

Zgodovina sprememb…

DeeJay ::

Nč skrbet.

Drugač pa, izpolnite tole anketo in pomagite Sledilniku
https://1ka.arnes.si/a/3889
https://twitter.com/sledilnik/status/13...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

olegq je izjavil:

A imas kaksen dokaz? V sloveniji se cepi priblizno 4%, kaksen let se manj kot to. V bergamu, kjer so imeli enega najvecjih koncentracij ljudi, ki so bili cepljeni, pa zacuda najvec zrtev zarad covid.

V domovih za ostarele je delež cepljenih velik, v nekaterih DSO-jih tudi 80%! V (vsaki hudi) sezoni gripe je cepljenih tudi ogromno zaposljenih v zdravstvu... Če je skupno cepljenih samo 4% (nisem preverjal, ti verjamem na besedo) populacije, je 80% precepljenost v zdravstvu in DSO-jih pač dovolj, saj se s tem izognemo nastankom žarišč!

V Bergamu ljudje niso bili cepljeni proti Covid-19, temveč proti H2N3, H1N1...

Povej to vsem, ki menijo, da je Covid-19 ena navadna gripa in vsem ki govorijo, da je trenutna smrtnost primerljiva s sezonami gripe.

Razumemo, da z eno besedo "GRIPA" poimenujemo cel kup virusov in različnih sevov teh virusov, ki povzročajo blažje ali hujše okužbe dihal, spodnjih, zgornjih in dodatnih zapletov? Covid-19 je enostavno nov tip virusa, tko kot je bil 50 let nazaj H2N3 ali kot je bil H5N1 ("ptičja gripa") in še nismo imeli cepiva... Če tega ne razumeš, ko slišiš primerjavo z gripo, pol nima smisla razlagat česarkoli! Zato imam ukrepe, ker je narod glup! ;)

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Ko končno pride cepivo bo smrtnost že tako padla (od prvega vala do drugega je padla iz 3% na 1 %. To so uradne merjene številke, ker pa je veliko asimptomatskih je najbrž v drugem valu zgolj še 0.5%) da masovno cepljenje ne bo več imelo smisla in bo cepljenje na nivoju gripe (zdravstveni delavci in kritična populacija) čisto dovolj da se to spravi pod kontrolo. Kot je zgoraj napisal lexios če ti pocepiš zdravstvene delavce rešiš nastanek zarišč v zdravstveniih ustanovah in DSO in s tem rešiš glavnino problema.

Vprašanje pa je kaj bo rekla vladajoča elita, če se bo strinjala z tem ali bo hotela bolj masovno cepit, da upraviči nakupe miljone odmerkov...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Massacra ::

Lonsarg je izjavil:

Ko končno pride cepivo bo smrtnost že tako padla (od prvega vala do drugega je padla iz 3% na 1 %. To so uradne merjene številke, ker pa je veliko asimptomatskih je najbrž v drugem valu zgolj še 0.5%) da masovno cepljenje ne bo več imelo smisla in bo cepljenje na nivoju gripe (zdravstveni delavci in kritična populacija) čisto dovolj da se to spravi pod kontrolo. Kot je zgoraj napisal lexios če ti pocepiš zdravstvene delavce rešiš nastanek zarišč v zdravstveniih ustanovah in DSO in s tem rešiš glavnino problema.

Vprašanje pa je kaj bo rekla vladajoča elita, če se bo strinjala z tem ali bo hotela bolj masovno cepit, da upraviči nakupe miljone odmerkov...

Saj cepljenje ne bo obvezno! Tudi proti gripi ni.

nekikr ::

Ko končno pride cepivo bo smrtnost že tako padla (od prvega vala do drugega je padla iz 3% na 1 %. To so uradne merjene številke, ker pa je veliko asimptomatskih je najbrž v drugem valu zgolj še 0.5%)

To je seveda velika laž. Ni znano koliko je mrtvih zaradi covida, znano je le, da se sedaj razlog smrti označi v nasprotju z vsem kar smo počeli do sedaj in je vse covid, če je bil pacient predhodno pozitiven. Kar je totalen bullshit. Pa še celo s temi fiktivnimi in iz riti potegnjenimi podatki je zadeva na nivoju močnejše gripe, ki smo jo imeli že ničkolikokrat (nazadnje leta 2017).

Lonsarg ::

To je najboljša možna približna ocena ki smo jo trenutno možno potegnit, ocena nikoli ne more biti laž ker je zgolj ocena. Oceno sem znižal za faktor 2 kar delno tudi že upošteva kake fiktivne napačne podatke, tak da stojim za tem da je 0.5% čisto dobra ocena za trenutno stanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

nekikr ::

Ne, trenutna najboljša ocena, za katero še vedno upoštevamo, da je razlog kakršnekoli smrti covid, če je bil test pozitiven, je 0,13%. Kar je 5x manj kot sredi leta in 20x manj kot na začetku leta. Trenutni val ima bistveno manj žrtev in tako ne bi bilo napačno sklepati, da bo ta procent še padel. Konkretno. Če bi upoštevali še enake vatle kot vedno do sedaj, se pravi, da 95 letnik s tremi raki v zadnjem stadiju ne umre zaradi gripe/prehlada/covida, bi bil ta procent še manjši. Zanemarljivo majhen celo, kar je razvidno iz letnih odstopanj smrti.

Za vse korona fantike;
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/tret...
brawo, clap clap. dejti se še anuse zašit, da ne boste virusa trosili preko kanalizacije...
#fojbemorjobitpolne

Ah saj smo tudi v prvem krogu na dnu za gospodarstvo... Smo se tudi te najslabše odnesli.

dexterboy je izjavil:

Za vse korona fantike;
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/tret...
brawo, clap clap. dejti se še anuse zašit, da ne boste virusa trosili preko kanalizacije...
#fojbemorjobitpolne

"More than 60 prominent Swiss economists have added their names to an open letter urging the government to rethink its coronavirus strategy and impose a nationwide lockdown as Covid-19 cases across the country soar."
https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/...
««
46 / 175
»»