» »

Cena goriva

Cena goriva

««
61 / 100
»»

WizzardOfOZ ::

Buggy je izjavil:

@WizzardOfOZ: jaz te razumem in te pri tem podpiram. Po drugi strani bi lahko imel celo Porsche GT3 RS za 200K€ pa za vikende na dirkaliscih gume radiral. Al pa tako kot jaz pustil brezveze avto laufat 3 ure. Tvoja varianta je dost cenej pa se vec imas od tega :)

zdej smo lih nazaj iz korzike. 2800 kilometrov smo nardil po korziki, ogledal smo si cel severni del do glavnega mesta proti jugu. seveda smo tut hodili veliko, vsak dan vsaj 4 ure po lepi naravi, ....
speedboate smo tut uporabljal, enga z 4x 250km mašinami in enga z 3x 300km. noro. kok to leti po vodi.
pa nobenga ni zanimal kok je poraba takrat. pač greš, najameš, se zgoniš, pripelješ nazaj in greš v miru naprej.
in jaz bom to še vedno počel. ne glede na ceno goriva in zafrustriranost nekaterih, ki bi radi živeli v jamah, samo jih moti ker svojih i naprav ne morejo tam filat.
jaz raje 2 do 3 tedne bluzim naokoli za tisti denar, ki bi ga dal za i napravo. cena je tam-tam.
hotel z zajtrkom in večerjo je 90€ na dan, kosilo pa itak poješ nekje vmes, ko raziskuješ državo in njihove specialitete.
poleti pa še ceneje, ko daš šotor na streho in prespiš kje v kakem naravnem parku.

pa za na dirkališče se ne splača met porša, greš tja pa najameš avto za tisti dan. se zgoniš in potem odpelješ pomirjen domov, brez drugih stroškov vzdrževanja. na redbull ringu si lahko najameš kr nekaj različnih zadev in se lahko orenk zgoniš. ne rabiš pa nič skrbet za vzdrževanje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

KKKAAAJJJJ, uničevali in zastrupljali ste habitat morskemu živežu, ko ste se podili okoli s Speedboati? Strašno, kakšni uničevalci narave ste, da vas ni sram!!!
:) :D :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

LeQuack ::

2800 kilometrov saj to več časa preživiš v avtu kot pa na Korziki. V bistvu si šel na dopust v avto.
Quack !

m0LN4r ::

LeQuack je izjavil:

2800 kilometrov saj to več časa preživiš v avtu kot pa na Korziki. V bistvu si šel na dopust v avto.

Ma kaki to je ena ura voznje, ce je sel za 1 mesec.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Buggy ::

...vprasaj to koga v obcestenm baru, ki se ganja za duso po Route 66 :P

To razumes zgolj, ce ti je vsec road trip in vse peripetije na poti, ker je to car cele zadeve!

Buggy je izjavil:

To razumes zgolj, ce ti je vsec road trip in vse peripetije na poti, ker je to car cele zadeve!

Ja sam v tem primeru rabiš cabrio, da se voziš z vetrom v laseh.
Quack !

LeQuack je izjavil:

ti veš kake ceste so na korziki, pa kako vozijo tam?
pei nas bi se slovenija po prebivalstvu zmanjšala vsaj za tretjino, če bi tko vozil.
cona 30 - vozijo od 50 navzgor
naselje - vozijo od 70 navzgor
izven naselja - vozijo od 110 navzgor.
v vsem času tam sem videl eno samo nesrečo. promet teče izredno tekoče, vejo kaj je zadrga tudi pri višjih hitrostih,...

ceste pa ovinkaste, ozke, z norimi razgledi, ...

Zgodovina sprememb…

LeQuack je izjavil:

Buggy je izjavil:

nope, mora bit s streho. gre otrok vedno zraven in ni dobro da ga prepiha pa varnostno je kletka močnejša če maš streho.

yep..vsaj to, ce ne raje nekaj na dveh kolesih. Jaz sem imel sicer letos v planu road trip na sever (Svedsko) pa bom verjetno pocakal na bolse case :D

BTW...take porabe se feryz z zafiro nima :))

LeQuack je izjavil:

od 2 do 5 ur, s postanki za slikanje razgledov, znamenitosti, ....
med vožnjo pa učenje otroka - tuj jezik, matematika, znamenitosti, geografija, zgodovina, ...

Buggy je izjavil:

yep..vsaj to, ce ne raje nekaj na dveh kolesih.

če si sam, potem ja. jaz grem vedno z ženo in otrokom, tako da to odpade.

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Pokositi travnike drug teden , ali počakati na električni traktor? To je sedaj vprašanje!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Buggy je izjavil:

Jaz sem imel sicer letos v planu road trip na sever (Svedsko) pa bom verjetno pocakal na bolse case :D

norveška je bolj zanimiva. al pa islandija. cel krog okol islandije z avtom je lih za 14 dni. je pa noro doživetje. pa njihov bovšjak vsako nedeljo v glavnem mestu je tudi svojevrstno doživetje.

Zimonem je izjavil:

Pokositi travnike drug teden , ali počakati na električni traktor? To je sedaj vprašanje!

veš kak bo odgovor ljudi, ki si radi vrtajo v kolena? sej lahko tudi na roko, s koso. :))

Zgodovina sprememb…

Zimonem je izjavil:

Hehe dobra!

BTW: a kmetje nimajo kaksnih subvencij za gorivo oz. vprasam drugace ali teli 100K€ traktorji ne laufajo vec na cvicek...mimgrede a se to sploh se kje dobi?

Prevozniki imajo s prodajalci goriv indivudalne pogodbe in s tem cist druge cene (BTW: tam eni FO pri koritu se zmeraj dobivajo poceni gorivo) ne vem pa kako je to za kmete.

tudi kmetje dobijo povrnjeno. 70% trošarine dobijo nazaj. na 1000 litrov je to 231€

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

pa davek tudi, v kolikor si davcni zavezanc.
#brezpodpisa

torej po kaksni logiki potem drazijo prehrambene produkte sorazmerno z gorivom in to uporabljajo za razlog ?

Pohlep much?

Svet je sel res adijo, samo se sla po dnarju!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

precej surovin, ki jih rabis za kmetijstvo, so se v tem casu _precej_ podrazale. Kmetijstvo ni samo nafta, k jo porabis pr oranju ;)
#brezpodpisa

asdf_jklc ::

Evo poročam en realen primer porabe pri vožnji 96 na uro :). Prevozil dobrih 430km, od tega je 75km po odprtih cesta z nekaj kraji, nobene gužve ter 334 km avtoceste, ves čas 96 km na uro, rahel dež večino časa. Avto polno naložen. Lani je bila poraba pri vožnji 130+ 6.5 l / 100km.

In koliko je bla zdej ? :))
#brezpodpisa

precej surovin, ki jih rabis za kmetijstvo, so se v tem casu _precej_ podrazale. Kmetijstvo ni samo nafta, k jo porabis pr oranju ;)

Seveda! Podrazilo se je vse. Meni so tudi nadstresek delal, ko se je jeklo drazilo vsak teden za 30% pa zaradi tega ni bila cena nic drazja kot po predracunu, ceprav je tip posteno povedal, da ima surovine se na zalogi, ce pa ne placam predracuna cene ne bo moral vec garantirat cene, ker bo nova dobava po novih cenah.

Vsaj (upam) da se kmeti ne lotevajo stvari od danes na jutri, ko cene blaznijo oni kupujejo (gnojila, krme)...a nimajo jebenih silosov pa deponij?
Sicer pa gnojnica za travnike ni nic drazja, trava, ki jo pokosijo in za njo dobijo celo subvencije pa tudi ne cuti UA/energetske krize, da se zivali v stali ali po moznosti celo na prostem (zal tudi v nehumanih temperaturnih razmerah) redijo in posljejo v zakol.

Sej drugega nasi kmeti prakticno ne zmorejo oz. se jim kobajagi ne izplaca z vsemi subvencijami, ki jih dobijo pa ce je susa, toca, moca al pa kar tako. Zmeraj je nekaj...fuckink prilagodi se!
Da bi se lotili poljedeljstva v smeri kar je ustrezno podnebju pa bo ze tezka, ker je treba pol subvencioniran in predimenzioniran traktor za 100K€ celo prpeljet okoli mal bol resno ne sam do vaske ostarije :))

Tisti, ki se pa prilagodijo in specializirajo na nisne poljscine, pa verjetno nimajo takega razumevanja od kmetijskega ministrstva. Pa smo spet pri drzavi in upam da se tukaj koncno naredi red!

Dtrader ::

"...po moznosti celo na prostem (zal tudi v nehumanih temperaturnih razmerah)"

Sej se hecaš, a ne ?
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)

nope...na nasem koncu gledam krave zunaj se pri konstantnih minus 5 cez noc in konje za meso v ze zdavnaj popasenih ogradah pri 35 stopinj brez sence in vode!

...zakaj vprasas?

V stale pa marsikdaj sploh vpogleda nimam...kaj bi bilo sele tam?

Nocem pa posplosevat...to pa ne!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

feryz ::

Mene je mulc prosil, če ga pridem na Dunaj iskat ta teden. Sem falil en odcep in sem se znašel na Češkem. Potem sem pa še v enem križišču narobe zavil in sem bil sredi Poljske. No, potem se sem vendar nekako skoncentriral in našel Dunaj. 2500 km sem pokuril. Boljše, če bi šel tamau tudi nazaj z vlakom.

kmetje podražijo za par centov, posredniki pa za par evrov. niso kmetje tisti, ki si vzamejo največji kos pogače, posredniki so. preprodajalci, ki nič ne delajo, samo preprodajo naprej. in mi smo država preprodajalcev.

cena za srčni spodbujevalnik je pri proizvajalcu 500€, pri nas pa 5000€, ker imamo 4 posrednike vmes, ki si vzamejo vsak 900€, zadnjih 900 vzame pa država.

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

Mene je mulc prosil, če ga pridem na Dunaj iskat ta teden. Sem falil en odcep in sem se znašel na Češkem. Potem sem pa še v enem križišču narobe zavil in sem bil sredi Poljske. No, potem se sem vendar nekako skoncentriral in našel Dunaj. 2500 km sem pokuril. Boljše, če bi šel tamau tudi nazaj z vlakom.

zafira I ali II?

hujsk1999 ::

Bi plačevali za liter dizla 5€? Ali bi potem raje vzeli eko kredit za električno vozilo?
Intel Core i9-13900KS/MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24G/EKWB Custom

hujsk1999 je izjavil:

Bi plačevali za liter dizla 5€? Ali bi potem raje vzeli eko kredit za električno vozilo?

Kje bo država dobila trošarino, ki jo sedaj dobiva od goriva, če tega goriva ne bodo nič več prodali? Bodo pa na elektriko za polnjenje elektro vozil dali trošarino. Cena v končni fazi bo enaka na prevožen kilometer.

hujsk1999 je izjavil:

dokler kobajagi kupujete skatle 3090 GPU-jev je 5€ na liter milina...zivel kapitalizem >:D

Pa naj da drzava subvencije na EV glede na place. Tisti ki imajo priblizno do jurja na mesec dobijo 30% subvencije glede na ceno nabavljenega EV, tisti ki imajo 1200 naj dobijo 20% subvencije, tisti z do 1500, samo 10% in tisti nad 1500 pa nic majo dnar za oboje brenz ali pa nov EV.

Tisti na minimalni pa 50% subvencije na Soncno elektrarno.

Zdaj pa kaj, tisti z 2 jurja place dobi enako subvencijo za EV, kot tisti z jurja. Ce ze silijo zeleni EV, naj silijo socialno.
Trade Republic 38MVDVXM

fikus_ ::

Buggy je izjavil:

BTW: a kmetje nimajo kaksnih subvencij za gorivo oz. vprasam drugace ali teli 100K€ traktorji ne laufajo vec na cvicek...mimgrede a se to sploh se kje dobi?

Prevozniki imajo s prodajalci goriv indivudalne pogodbe in s tem cist druge cene (BTW: tam eni FO pri koritu se zmeraj dobivajo poceni gorivo) ne vem pa kako je to za kmete.

Če tankaš cviček, se še po 10-tih tankih da ugotoviti, da je bil enkrat noter. DURS oz. FURS to ve in ter kontrolira, zato se tega ne počne več.

Prevoznik in kmetje dobimo povrnjene del trošarine. Porabljeno gorivo se dokazuje z računi.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

zobnik ::

WizzardOfOZ je izjavil:

tudi kmetje dobijo povrnjeno. 70% trošarine dobijo nazaj. na 1000 litrov je to 231€

Nekje okol 1000 evrov dobimo za 15-17 ha travnikov....ne vem kakšne kriterije imajo, ker se to vlaga lastnik kmetije.

1000 evrov ti niti strosek nove kose ne pokrije, ce se zlomi ali pokvari kaj na traktorju.
Trade Republic 38MVDVXM

Daniel ::

Buggy je izjavil:

Seveda! Podrazilo se je vse. Meni so tudi nadstresek delal, ko se je jeklo drazilo vsak teden za 30% pa zaradi tega ni bila cena nic drazja kot po predracunu, ceprav je tip posteno povedal, da ima surovine se na zalogi, ce pa ne placam predracuna cene ne bo moral vec garantirat cene, ker bo nova dobava po novih cenah.

Vsaj (upam) da se kmeti ne lotevajo stvari od danes na jutri, ko cene blaznijo oni kupujejo (gnojila, krme)...a nimajo jebenih silosov pa deponij?
Sicer pa gnojnica za travnike ni nic drazja, trava, ki jo pokosijo in za njo dobijo celo subvencije pa tudi ne cuti UA/energetske krize, da se zivali v stali ali po moznosti celo na prostem (zal tudi v nehumanih temperaturnih razmerah) redijo in posljejo v zakol.

Sej drugega nasi kmeti prakticno ne zmorejo oz. se jim kobajagi ne izplaca z vsemi subvencijami, ki jih dobijo pa ce je susa, toca, moca al pa kar tako. Zmeraj je nekaj...fuckink prilagodi se!
Da bi se lotili poljedeljstva v smeri kar je ustrezno podnebju pa bo ze tezka, ker je treba pol subvencioniran in predimenzioniran traktor za 100KEUR celo prpeljet okoli mal bol resno ne sam do vaske ostarije :))

Tisti, ki se pa prilagodijo in specializirajo na nisne poljscine, pa verjetno nimajo takega razumevanja od kmetijskega ministrstva. Pa smo spet pri drzavi in upam da se tukaj koncno naredi red!

Si se pa kar potrudil in napisal kar nekaj bedarij.

Gnojil se ne kupuje za več kot leto vnaprej, ker je to pokvarljiva roba, vlaga jim izdatno škodi.

Ne, Slovenski kmetje razen par res velikih nimajo svojih silosov, ker je strošek izgradnje tega prevelik, kmetije pa premajhne.

Gnojnica je toliko dražja, kolikor so dražji inputi za živali. Zraven tega je je dosti premalo in v luči novih vegi politik je bo kvečjemu zmeraj manj in bomo še bolj odvisni od kemičnih gnojil.

Trava sicer res zraste brez gnojnice, vendar se to zgodi samo tam nekje 2x na leto namesto 5 - 6 krat, kolikor zraste ob gnojenju. Torej bi rabil za enak pridelek 3x toliko travnikov, za obdelavo katerih bi porabil 3x toliko goriva itd....

Živali brez večjih težav prenašajo temperature tam nekje med -10 do + 20. Kar je višje pa povzroča vročinski stres. Torej, če vidiš žival zunaj v snegu pri -10 to še ne pomeni kolapsa sistema.

To, da se kar tako nekaj dobi je neka bedarija, ki se širi povsod. Recimo zadnji znan primer, ki se ga spomnim, je bila pozeba v vinogradih menda lani spomladi, škoda ocenjena na 40% iz strani države pa poslane zavrnitvene odločbe, ker škoda ni bila 60%. Ali pa varianta, škoda ocenjena na 60 EUR vendar se ne izplača, ker je zakonsko določeno, da mora škoda za izplačilo znašati najmanj 100 EUR. Ni to kar tako, da bi nekdo kar metal denar vate. Še najboljše se je sploh ne zanašati na državo, saj tako najlažje vidiš, ali je delo, ki ga opravljaš sploh še smiselno ali je bolje pustiti vse skupaj in se pridružiti ostalim, ki "čakajo" na delo.

Definiraj poljščine prilagojene podnebnim razmeram. A je tukaj govora o sudanski travi? Morda banane?

Traktorji niso subvencionirani, razen izjemno redke skupne naložbe (pa še to ne vem, če sploh še obstaja), jih je pa večina teh tvojih vrednih 100k EUR na lizing. Laži komu drugemu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

m0LN4r je izjavil:

1000 evrov ti niti strosek nove kose ne pokrije, ce se zlomi ali pokvari kaj na traktorju.

Za 1000 EUR dandanes serviser niti na dvorišče več ne pride.

Cene delov pa so pač odvisne od tega koliko želita prodajalec in tovarna zaslužiti.

Recimo ležaj planetnega reduktorja sprednjega pogona za traktor, 170 EUR (navaden ležaj ampak brez oznak, de težje dobiš ponaredek) rabiš pa 2 za en reduktor. En navaden gumb, 70 eur (stikalo na prestavni ročici traktorja). Če je treba razdreti denimo menjalnik pa se takoj pogovarjamo o zneskih od 2000 EUR pa tam nekje do 10000 na popravilo.

Znancem je na traktorju padla ven kardanska gred, ker je zatajilo mazanje z oljem (bojda nek okvarjen ventil) in je pobralo ohišje okrog ležaja. Popravilo malo manj kot 7000 EUR... itd. itd. itd.

Zgodovina sprememb…

pandin99 ::

Daniel je izjavil:

Gnojnica je toliko dražja, kolikor so dražji inputi za živali. Zraven tega je je dosti premalo in v luči novih vegi politik je bo kvečjemu zmeraj manj in bomo še bolj odvisni od kemičnih gnojil.

Trava sicer res zraste brez gnojnice, vendar se to zgodi samo tam nekje 2x na leto namesto 5 - 6 krat, kolikor zraste ob gnojenju. Torej bi rabil za enak pridelek 3x toliko travnikov, za obdelavo katerih bi porabil 3x toliko goriva itd....

Wait, what? Ne razumem kako bi porabil 3x več goriva če bi moral pokosit 3x več travnikov, 3x manjkrat na leto? Nekaj več ker bi moral dlje vozit razumem, 3x toliko goriva pa ne. Bi zihr lahko več gnojnice svoje živine prodal, če je že tako dragocena

No, tole je morda res malo pretirano, mišljeno je predvsem ker se moraš voziti na več površin in realno več časa prebiješ na cesti namesto na travniku.

Gnojnice se ne prodaja, ker je večina že zase nima dovolj. Že tako je zaradi cene umetnih gnojil povečano povpraševenje, ker se ljudje izogibajo tiste iz bioplinarn zaradi slabih preteklih izkušenj, ko se je notri navozil ves plevel, kasneje pa z gnojnico semena le tega na njive in travnike. Posledice so znane. Nekateri sicer gnojijo s tem, predvsem njive, ki jih nimajo v lasti ali pa če nimajo živine in naslednikov, pa jim je pač malo vseeno.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Vem kakšni so stroški, ampak 1000 evrov pa vseeno je nekaj.

CleanPower ::

Pa kaj jokate za 1000eur, po drugi strani pa bi imeli tesle, ki se pokvarijo po 3 letih, takoj ko pridejo iza garancije, in stanejo 80k eur.

Kar se mene tice, lahko gre dizel na 2,5, pa ga bom se vedno kupoval. Vmes pa ustvarjal nove biznise, da prinesem denar not.
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

lebang1 ::

Od kje dobijo razne aplikacije ceno goriva?
Ker trenutno se ne sklada tista online in tista na črpalki...

Slika 1

Slika 1

Slika 2

Slika 2

bf4ed ::

Cene posodobljene 8. Maj...včeraj

Itak je vseeno, kolko je, je.

DamijanD ::

Kdaj mislite, da je/bo letos najbolj primeren čas za nabavo kurilnega olja? Je sploh kakšna šansa, da bi se poleti situacija umirila?

wcpapir ::

S kmetom se zmeni in nasipaj nafto 70% trosarine ti odbije in cao. Racune mu prineses od tankanja.

nejc_nejc ::

LeQuack je izjavil:

Ocitno se nisi sel mal dlje od hr.
Kako bos pa se recimo v Normandijo in okolico, a z avijonom.
2800 sploh ni veliko.

hujsk1999 ::

Liter dizla že sredi leta okoli 3EUR.
Intel Core i9-13900KS/MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24G/EKWB Custom

Zgodovina sprememb…

wcpapir je izjavil:

S kmetom se zmeni in nasipaj nafto 70% trosarine ti odbije in cao. Racune mu prineses od tankanja.

Ne to pa tko ne gre, so omejitve, maš lahko 1000 računov, ampak max. 100 pa jih bodo upošteval....pa še fino bi sebe prijavil.

Spet gor, sploh bencin

1.717€
NMB-95
1.862€
Dizel
1.927€
NMB-100
1.374€

D3m ::

Kako če cene na borzi padajo :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

FoxKnox ::

D3m je izjavil:

Kako če cene na borzi padajo :D

Padejo in spet zrastejo :P

TESKAn ::

Višajo, ker lahko in ker jim dovolimo. Rekordni dobički se ne ustvarijo sami.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TESKAn je izjavil:

Višajo, ker lahko in ker jim dovolimo. Rekordni dobički se ne ustvarijo sami.

Se ustvarjajo sami. Poglej si kripto ali nepremičnine.
Quack !
««
61 / 100
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5313651 (10227) sbawe64
»

Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915017 (13194) St235

Več podobnih tem