Forum » Problemi človeštva » Cena goriva
Cena goriva
Buggy ::
pebi, varčne avte kupte, pa nebo problem k bo nafta 2e/l
Da se vrnemo na temo, ker politikanstvo res ne pase v vsako temo (zdej pa sploh vec ne), sem nasedel zagrenjenim trolom zgoraj, ki so retardirano okrivili novega mandatarj, ki to sploh se ni LOL...my bad.
Glede na tole zgoraj povedano je pa tako. Lep cas, dokler bo pizdarija v UA/RU se lahko pricakuje cene goriv primerljive s sosednjimi EU drzavami z rahlimi korekcijami glede na nas BDP.
Se da pa naucit tudi lepse vozit, ne rabis menjat avta...jaz sem prvic videl pri Alltracku porabo na 100km relaciji po BC 4.7l/100km ROFL
...je pa res da imam zdej nove letne gume z zelo majhnim kotalnim uporom, pa hribov ni bilo in tempomat je bil v igri ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
D3m ::
Že imam.
VAG TSI z izklopom valjev. xD
|HP EliteBook|R5 6650U|
MetalLord ::
IL_DIAVOLO ::
Nočem vedeti kaksno porabo imas pri 150.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
chucki ::
max omejitve so 130kmh, tako da 150 nima veze
Gorivo ni samo, da se vi vozite, ampak prinese podražitev tudi pri hrani in storitvah. Boste pač škrbasti in jedli fižol. Tonemo fantje in to s svetlobno hitrostjo
Gorivo ni samo, da se vi vozite, ampak prinese podražitev tudi pri hrani in storitvah. Boste pač škrbasti in jedli fižol. Tonemo fantje in to s svetlobno hitrostjo
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chucki ()
hojnikb ::
Danes narejen "hypermiling" na AC. ~3,1L/100km
Ne, ni 1.2TDI v lupotu
To je uber požrešna krava in retrospect :)
Ne, ni 1.2TDI v lupotu
Že imam.
VAG TSI z izklopom valjev. xD
To je uber požrešna krava in retrospect :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Valvoline ::
Na madzarskem se vedno 1.29. najcenejsi v EU.
https://www.amzs.si/na-poti/cene-goriv-...
https://www.amzs.si/na-poti/cene-goriv-...
IL_DIAVOLO je izjavil:
Nočem vedeti kaksno porabo imas pri 150.
150 vožnja je povsem drugačna od 120, ker moraš neprestano turirat, če hočeš voziti 150. Ta tank sem še nazadnje spucal motor pri 160-180 (no, kakšen tank na leto bo verjetno še), okroglih 9l je bilo, kar je precej malo za stopalko vedno do podna. 150 na prazni cesti bi bilo pa 8l.
Gorivo ni ves strošek, če imaš za servis samo 85EUR na leto kot sem dal jaz, valda ne boš šel menjati avta tudi za takega s 3l porabe. Ravno dizli imajo precej dražje servise.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MetalLord ()
ZveeZ ::
Od kar so se pogonske zupice podrazile je prav neverjetno kasno je povprasevanje po varcnih superminijev. Po celotni eu se varcni jajcki tipa ibiza/fabia/polo 1.2tdi ali c1/p107/aygo 1.4hdi prodajo v prakticno nekaj sekundah po objavi oglasa. Klanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
respect! Sam se tudi poigravam z 300KM pod pokrovom "how low can you go"...limbo dance
Ni drame ..vozil se bomo pa naj bo kar bo.
Zgodovina sprememb…
LeQuack ::
Drago gorivo je dobro, ker ljudi spodbudi o alternativnih načinih prevoza. Tako sklepam da tudi trenutna cena goriva ni visoka, ker se vsi še vedno enako vozijo kot prej.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
respect! Sam se tudi poigravam z 300KM pod pokrovom "how low can you go"...limbo dance
Ni drame ..vozil se bomo pa naj bo kar bo.
Yep. To sn dosegu v moji limuzinski 1.5t kravi z 2.0 "tdi". Pa nekih 190 ponijev. Čisto normalna varčna voznja LJ-CE. Resetan BC ob štartu in checkan ob parkingu na dom. Torej realno kar se da recimo dosezit pri dnevnih migracijah ;)
#brezpodpisa
Predvsem ne razumete, da vecina Slovenije nima opcije javnega prevoza. V LJ vam to nekak ni jasno.
Tako da ne, ni potrebe po 3 cilindrski trugi z 60 konji za ~3 litrske porabe. Če kaj, te sploh niso dobre za 90kmh+, ker imajo običajno premal moči in prekratke prestave za takšmno voznjo. Verjetno mesto+regionalka do ~70-80kmh bi bla druga zgodba.
#brezpodpisa
Magic1 ::
O javnem prevozu govori zgolj tisti, ki ga nikoli ne uporablja. Kranj-Lj, Škofljica, Kamnik, Brezovica so mogoče uporabne trase, če je urnik primeren. Vse dlje je neuporabno, če vsaj malo ceniš čas.
Magic
zobnik ::
Tud Horjul in Polhov Gradec, pač hribvci gredo z avtom dol in se peljejo z busom dalje, mislim d ajih nekaj uporablja tak način.
Gre za cono 1 cenejšo karto, če pa bus gre naprej v hribe je pa Cona 2 dražje.
Po mojih izračunih se ne splača, porabiš ravno toliko goriva kot daš za bus prevoz.
Teli busi pridejo na Brezovico in gredo po Tržaški na avtobusno, kaj pa če delaš v BTC-ju pol rabiš še mestni bus. Se prav naprej avto, bus, trola....in pol isto nazaj...eh brezveze.
Gre za cono 1 cenejšo karto, če pa bus gre naprej v hribe je pa Cona 2 dražje.
Po mojih izračunih se ne splača, porabiš ravno toliko goriva kot daš za bus prevoz.
Teli busi pridejo na Brezovico in gredo po Tržaški na avtobusno, kaj pa če delaš v BTC-ju pol rabiš še mestni bus. Se prav naprej avto, bus, trola....in pol isto nazaj...eh brezveze.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Tako da ne, ni potrebe po 3 cilindrski trugi z 60 konji za ~3 litrske porabe. Če kaj, te sploh niso dobre za 90kmh+, ker imajo običajno premal moči in prekratke prestave za takšmno voznjo. Verjetno mesto+regionalka do ~70-80kmh bi bla druga zgodba.
Ne recem da ni mogoce, ampak ponavadi *hypermiling* fantazije se skoraj vedno realno (ne BC) ujemajo z tovarniskimi specsi AC pri 90kmh. Tak da ce tovarna *laze* 3.5 litre na AC je pac to neka skrajna spodnja meja, 99% casa nedosegljiva. Za po mestu pa ta varcni malcki zmagajo, papcajo vsaj pol manj dizla kot klasicne heavy weight kravice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
feryz ::
S čim se folk obremenjuje!?
Prodajte avto in se trajbajte z biciklom. Če nimate za nafilat 80 litrski tank pri porabi malo čez 10 litrov. Kar je ultra mjhna poraba btw.
Sicer sem tudi jaz začel šparati. Zdaj se s kombijem vozim naokrog in ga ne tiščim več do konca. Samo še do 170 km/h.
Prodajte avto in se trajbajte z biciklom. Če nimate za nafilat 80 litrski tank pri porabi malo čez 10 litrov. Kar je ultra mjhna poraba btw.
Sicer sem tudi jaz začel šparati. Zdaj se s kombijem vozim naokrog in ga ne tiščim več do konca. Samo še do 170 km/h.
Men je 18 let nazaj Škoda favorit 1.3 60km pila 9l bencina, še star način delovanja, frgazara, pa vw 1.8 motor poraba 9-10l. Pol sem kupil golfa dizel poraba 5.5l povprečja.
Le kakšna je bila cena bencina takart ko smo dobil evro. Mislim da je blo nekje 0.8-0.9 evra/litr. Pa plače so bile pol nižje, torej smo se včasih dražje vozil kot danes
Danes pa maš neke 1.3 dizle k lahk pije 4l izven mesta na regionalni.
Le kakšna je bila cena bencina takart ko smo dobil evro. Mislim da je blo nekje 0.8-0.9 evra/litr. Pa plače so bile pol nižje, torej smo se včasih dražje vozil kot danes
Danes pa maš neke 1.3 dizle k lahk pije 4l izven mesta na regionalni.
Zgodovina sprememb…
https://www.spritmonitor.de/de/detailan...
Tezko najdes kravico z taksnim povprecjem. Pa fabia sploh ni manjen avto. 1.2 tdi je zakon.
Tezko najdes kravico z taksnim povprecjem. Pa fabia sploh ni manjen avto. 1.2 tdi je zakon.
Kdo pa ima 80 litrov tank, saj ne vozimo tovornjakov. Meni gre noter 48l, tankat probam pri 40l.
Kombiji pa drugače res dobro šopajo, se moram še jaz z 1.3t 200KM avtom pomatrat da jih prehitim, ker nekateri kar šopajo 160. Ne vem kaj imajo pod pokrovom to zaene beštije, ne more biti samo 2.0 TDI, verjetno 2.5.
Zdaj ko je delo od doma postalo popularno, se ne rabi več folk vozit v LJ.
sveta preproscina. Ja marsikdo od nas lahko dela od doma vecina pac ne! Ljubljancani/mescani imate pa se zmeri po vec avtov na gospodinjstvo ki na leto naredijo ne vec kot 10K kilometrov, pa jih sploh ne rabite, delate pa guzvo v mestu s parkingi, ko vam drugi resujemo rit
Ne recem da ni mogoce, ampak ponavadi *hypermiling* fantazije se skoraj vedno realno (ne BC) ujemajo z tovarniskimi specsi AC pri 90kmh. Tak da ce tovarna *laze* 3.5 litre na AC je pac to neka skrajna spodnja meja, 99% casa nedosegljiva. Za po mestu pa ta varcni malcki zmagajo, papcajo vsaj pol manj dizla kot klasicne heavy weight kravice.
BC vsaj v konkretnem primeru laze za +- 0,1dcl (predhodno skalibriran preko testerja). So pa tu lahko variacije tudi na pumpi (50l na stevcu pumpe se ne pomen 50l v keslu) pa tudi prevozeni kilometri ki jih kaze stevc niso do metra tocni kot ce bi jih meru z gps. Tako da merske napake so, ampak se vedno se pogovarjamo o realni sub 4l porabi v relativno komfortni kravi (torej ni shitbox klase polota). Ampak seveda to zahteva varcno voznjo; konstatno pospesevanje od 130-180 pac taksna poraba ne gre. Pravilna merska enota bi sicer mogla bit EUR/100km(gps) prevozenih. Ker ta je precej bolj bistvena za denarnico, l/100km zgolj arbitrarna meritev, ki sama po seb nic ne pomen.
https://www.spritmonitor.de/de/detailan...
glede na rezim voznje, ki ga tipo opisuje (max 95kmh, 90% AC) je taksna poraba kamot dosegljiva tudi na precej tezji 2.0d kravi. Sam da se ne vozis v konzervi, ampak v necem, k je dostojno udobno. Ergo je glede na kompromise tale fabia izjemno pozresna ;)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
kixs ::
Kdo pa ima 80 litrov tank, saj ne vozimo tovornjakov. Meni gre noter 48l, tankat probam pri 40l.
Kombiji pa drugače res dobro šopajo, se moram še jaz z 1.3t 200KM avtom pomatrat da jih prehitim, ker nekateri kar šopajo 160. Ne vem kaj imajo pod pokrovom to zaene beštije, ne more biti samo 2.0 TDI, verjetno 2.5.
Sopajo 160km/h in se moras z 200KM avtom pomatrat??? Ne vem kaj naj recem... verjetno imas 75KM :lol:
chilaks...kaksnih 180kmh na AC to je bilo ze pred arestantovo regulacijo lame. Mocan avto imas, da se varno resis debilov na cesti kadar ti hoceh, potem pa lagano sportski z odprto streho in dobro muziko kruzas naprej in si zvizgas pesem Svobode
Po ravnini na AC zna vsak bebo stiskat na gas, ovinki znotraj omejitev po regionalkah pa marsikoga hudo zjebejo...been there done that. Ohhh what a joy!
Po ravnini na AC zna vsak bebo stiskat na gas, ovinki znotraj omejitev po regionalkah pa marsikoga hudo zjebejo...been there done that. Ohhh what a joy!
Zgodovina sprememb…
scipascapa ::
Namesto, da bi jebeno prenehali biti odvisni od avtov, ste še bolj.
1.2 mio za 1.7 mio folka - toliko je volilnih upravičencev, ergo potencialnega folka, kateri ima izpit...od teh 1.7 odbijete ene 0.5mio iz različnih razlogov (starost, zdravstvene, ni denarja za nakup) in pridemo na 1:1...
KATASTROFA !!!!!!!!!!!!!!!!!
1.2 mio za 1.7 mio folka - toliko je volilnih upravičencev, ergo potencialnega folka, kateri ima izpit...od teh 1.7 odbijete ene 0.5mio iz različnih razlogov (starost, zdravstvene, ni denarja za nakup) in pridemo na 1:1...
KATASTROFA !!!!!!!!!!!!!!!!!
jest10 ::
Jokica spet ni sposobna pogleda izven svojega zabačenega mehurčka.
Dej pejdi raje po Kranju šteti šiptarje
Dej pejdi raje po Kranju šteti šiptarje
Webmojster ::
Ko je blokiral ceno ni bilo prav, zdaj spet ni prav.
No šele zdej se vidi, da je blokiral ceno le zaradi volitev, ker je mislil, da bo s tem kupil glasove. Sreča večina le vidi širšo sliko in se ne pusti kupit s par centov cenejšim bencinom in raznimi vauvčerji. Bomo pa pri Orbanu tankali, tam je še 1,3 pa kak dobr golaž tam pojedli in ene par Pickovih za domov...
Zakaj so pa potem danes kolone avtov na bencinskih, če pa je po tvojem mnenju ljudem vseeno za par centov :)
DamijanD ::
Sopajo 160km/h in se moras z 200KM avtom pomatrat??? Ne vem kaj naj recem... verjetno imas 75KM :lol:
Jah, obstajajo tudi kazni, tako da ne moreš prehitevat ravno z 200 km/h, ki je hitrost za lepo prehitet 160.
Po tej logiki potem rabiš vsaj 170 km/h, da prehitiš enega, ki vozi 130km/h
Sem mislil it tankat, pa se mi ne da iskat bencinske po hrvatiji.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
A so guzve za tankat danes? Je kdo preveril?
so ja in čez dan bo zmanjkal nafte....a si mislu da ovce ne bodo stale v vrsti
Zgodovina sprememb…
LeQuack ::
Jutri bo boljši bencin. Ta dražji, danes bodo pocen zaloge spucal, tist k ma razne nečistoče notri.
Quack !
A bodo spet cisterne vozil okol in kantice. Zdej se znajo policaji tud več vozit, ker to paše pod preovz nevarnih tekočin.....A cene po EU jim niso dovolj da je povsod čez 1.8 evra a so mislil, da bo še naprej 1.5. Več kot dost cajt aje blo da so si domov navozil nafto....tud kmetje.
Aja sej zdej jih 1/3 ne bo ker so na Hrvaškem morju.
Aja sej zdej jih 1/3 ne bo ker so na Hrvaškem morju.
Zgodovina sprememb…
S kanticami na črpalki, a naslednji teden grem pa stavit da bodo vsi vozili enako, precej pacientov še vedno gas do fula in potem bremza na polno ko pride do kolone. Bo morala cena priti vsaj do 2EUR preden začne folk umirjeno 120 vozit, še precej več kot 2EUR pa da začnejo voziti v toku s tovornjaki.
Pa da se tudi malo popuca pleh iz cest, ta podražitev ni nič slabega.
Pa da se tudi malo popuca pleh iz cest, ta podražitev ni nič slabega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MetalLord ()
so ja in čez dan bo zmanjkal nafte....a si mislu da ovce ne bodo stale v vrsti
Jaz sem ob 6h tankal ko sem sel v sluzbo in je ze folk cakal da odprejo
Ce je sobota?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
D3m ::
A so guzve za tankat danes? Je kdo preveril?
Ja. Na našem koncu je.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ce je sobota?
Ja in. Črpalke delajo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
endelin ::
1 teden že nisem prižgal avta.
Razen 4 vožnje z avant2go :P
Razen 4 vožnje z avant2go :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Pač se manj voziš problem pa je ko rabiš drva, pesek plačaš več.
Kamionarji cene dvignejo takoj. Če bi vsi dvignil je pa vprašanje, če bi ljudje sploh še naročil tako storitev....
Kamionarji cene dvignejo takoj. Če bi vsi dvignil je pa vprašanje, če bi ljudje sploh še naročil tako storitev....
Venezuela. Bogi tist, ki ina sluzbo zjutraj pa bo brez goriva ostal
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13651 (10227) | sbawe64 |
» | Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15017 (13194) | St235 |