» »

Cena goriva

Cena goriva

««
49 / 100
»»

zobnik ::

Logo črpalka Škofja Loka, točil sem okol 20,30 ure po 86 centov, lahko da je bila čez dan cena druga.

WizzardOfOZ ::

zanimivo. pol so mal zapozneli. tukaj v lj je bila cena 1.04 že prejšnjo soboto.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

FilipF ::

Ponekdo po EU je nafta že 2.4 evra/litr, mi bomo čez 2 tedna imel 1.8 evra+ in lahko tud 2 evra/litr.
Ni kaj vse se bo zarad tega še dodatno podražil.

enemon ::

zobnik je izjavil:

Ponekdo po EU je nafta že 2.4 evra/litr, mi bomo čez 2 tedna imel 1.8 evra+ in lahko tud 2 evra/litr.

Po mojem bo regulacija podaljšana do 24. 4. ;)

msms ::

Ehh kaj se sekirate sej bo zmagal gospod Golob in bomo imeli zeleno energijo in vsi EVje ter sončno na strehi. :)

a_borlak ::

Res je, to je Golobov plan, ampak bo še malo zasuka, najprej vsi sončne, potem vsi baterijske zalogovnike in nato vsi drago plačevali odjem kljub sončnim in zalogovnikom. Tako bo ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: a_borlak ()

kow ::

RedDrake je izjavil:

kow je izjavil:

Lahko nakladate koliko hocete. Raje povejte kje bo recimo cena cez 2 meseca. Kaj je nova ravnotezna cena.
Ce si sploh kdo upa napovedati. Pa bomo za nazaj pogledali.

5EUR/L bo še pred koncem marca.
Me sicer ne gane preveč. Glede na mojih letno ~10.000km in porabo okoli 9/100 je to še vedno "samo" 5k EUR letno za benz. šestina samo mojega dohodka. Če dodam še ženo je to nekje 1/9 do 1/10 letnega prihodka. Ajde ni mal, ampak me ne gane sploh.

Sami genijalni napovedovalci, v tej temi.

Telbanc je izjavil:

zobnik je izjavil:

To je kazen za tiste ki so točil, po 1000 litrov in s tem odžiral del nafte nekomu, ki se je vrnil iz šihta in al naletel na prazno črpalko ....al pa je morala čakat take da so nafilal 1000 litrov.
Sistem deluje tako da je za vse v omejenem obsegu in to bi se moral zavedat vsi.

Čez en mesec bo nafta 3 evre in bojo tako še več zaslužili.

Še en "prognostik".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

m0LN4r ::

zobnik je izjavil:

Cene grejo dol
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Nore cene po Evropi že okol 1.8-2.2 evra....mi smo dobri za vsaj 1 mesec s ceno 1.5 evra.
https://www.amzs.si/na-poti/cene-goriv-...

Buggy ::

sej tega osnovnega dejstva, ce se goriva podrazijo se podrazijo celotne cene dobrin in storitev v verigi (upraviceno ali pac ne, razlog imajo) se zavedate in da nobeni vladi, sploh pred volitvam to na kratki rok ni v interesu?

hujsk1999 ::

Gorivo bo prej ali slej šlo do 5€ na liter. Zato je treba najti alternativo tej umazani tehnologiji preden uničimo planet. Jaz bi dal litar na 10€ pol pa da vidimo kdo je pravi frajer.
Intel Core i9-13900KS/MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24G/EKWB Custom

svecka ::

hujsk1999 je izjavil:

Gorivo bo prej ali slej šlo do 5€ na liter. Zato je treba najti alternativo tej umazani tehnologiji preden uničimo planet. Jaz bi dal litar na 10€ pol pa da vidimo kdo je pravi frajer.

in potem boš jokal, ker bo kruh stal 100 eurov, moka 50 eurov, kumarice 1000 eurov in ostala fasnga. Še en ki nima pojma o ekonomiji.

ZveeZ ::

hujsk1999 je izjavil:

Gorivo bo prej ali slej šlo do 5EUR na liter. Zato je treba najti alternativo tej umazani tehnologiji preden uničimo planet. Jaz bi dal litar na 10EUR pol pa da vidimo kdo je pravi frajer.

Ce to ne bi pomenilo se podrazitev vseh izdelkov ter storitev, bi se morda se strinjal.
Pa da ne pozabimo na preobremenitev elektricnega omrezja in posledicne dodatne podrazitve elektrike.
Tako nas danes stane voznja 8EUR/100km z dizlom in 2EUR/100km z EVjem.
Po tvojem predlogu pa bi nas stala voznja z dizlom 55EUR/100km, z EVjem pa 15EUR. Da niti ne omenjamo koliko bi preplacali se ostalo porabo elektrike v gospodinjstvu.
Zelo premisljen predlog, priznam!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Če bi stala vožnja s svinjskim dizlom ali bencinom 50€/100km, who cares? Če stane cena z EVjem iz zelenih virov 10€/100km, ne vidim problema. Planet je en in vožnja s kolesom stane natanko 0€/100km in pri tej ceni bo ostalo še zelo zelo dolgo časa.

M-XXXX ::

hujsk1999 je izjavil:

Če bi stala vožnja s svinjskim dizlom ali bencinom 50€/100km, who cares? Če stane cena z EVjem iz zelenih virov 10€/100km, ne vidim problema. Planet je en in vožnja s kolesom stane natanko 0€/100km in pri tej ceni bo ostalo še zelo zelo dolgo časa.

Super, mi das telefonsko številko. Te pokličem da mi boš naslednic prišel s kolesom prestaviti bager.

Madona ste eni omejeni pri razmišljanju, prav neverjetno.

hujsk1999 je izjavil:

Voznja s kolesom je dalec od 0€/100km.

enemon ::

ZveeZ je izjavil:

hujsk1999 je izjavil:

Voznja s kolesom je dalec od 0€/100km.

Ja, neki je treba pojest, da lahko goniš.

Trance4mer ::

Pa katera tehnologija je umazana ??? Folk je razvajen, da se pelje z avtom v hribe na štrukle, za 100m se morajo zapelat v trgovino za 1 škatlico čikov in 6 pack. To je totalno zgrešena poraba goriva. V tem primeru bi res želel 10€ na L. Jaz se peljem če le ne dežuje, kljub mrazu 20km skolesmo, samo zato, da mi ostane tank v avtu za kak izlet s prijatelji.
Strošek je tud na kolesu samo se pozna po letu dni uporabe, ko je treba menjat ketno, bremze, gume pa daš 100€.
Zdej če je E energija čista, mi gre pa že na bruhanje, kot je ekološko kmetovanje. Vse je isto zavajojoče sranje. Najbolš, da gremo nazaj na konje, osle in jih vprežiš na voz.

Prednaročate svinjske avte za katere čakate dve leti na dobavo in jih povrhu vsega še grdo preplačujete. Ker pa to nikogar ne gane, je traba pač dvignit liter goriva na vsaj 5EUR. To bo povrzočilo šele premike v razmišljanju in ljudje bodo začeli več pedalirat. Stavim, da se vsaj polovica ljudi danes vozi kar tako malo tjavendan iz razvade in bi lahko pedalirali ali se sprehodili peš. Cena litra nad 2EUR, bo motivirala kakšnih 20%, cena litra nad 5EUR pa bi morala motivirati vsaj polovico teh, ki se danes vozijo večinoma iz razvade.

Zgodovina sprememb…

hujsk1999 je izjavil:

Prednaročate svinjske avte za katere čakate dve leti na dobavo in jih povrhu vsega še grdo preplačujete. Ker pa to nikogar ne gane, je traba pač dvignit liter goriva na vsaj 5EUR. To bo povrzočilo šele premik v razmišljanju in ljudje bodo začeli več pedalirat. Stavim, da se vsaj polovica ljudi danes vozi kar tako malo tjavendan iz razvade in bi lahko pedalirali ali se sprehodili peš. Cena litra nad 2EUR, bo motivirala kakšnih 20%, cena litra nad 5EUR pa bi morala motivirati vsaj polovico teh, ki se danes vozijo večinoma iz razvade.

Za resevanje takega problema, bi morali najprej zagotoviti prevoznikom nizje cene. Torej drago gorivo zgolj za osebno rabo. 2€/l ne bo drasticno vplivalo. 5€ pa kar konkretno.
Za tak ukrep pa bi morali najprej urediti javni prevoz.

Mogoče si pa kupiš motor in se voziš v lepem vremenu z njim v službo, v trgovino zakaj smo se včasih 10 let vozil tako, sem iz trgovine vozil vse živo 5km po hribih do trgovine.

Drugč tud lpg noro drag 1.06 evra, pred 5 leti pa je bil okol 55 centov. + treba vedet, da lpg porabi 10-20% več, + oljno mazanje (1l pride 20 evrov) + vzdrževanje LPG sistema.

Mato989 ::

hujsk1999 je izjavil:

Ne dajmo benz na 10e na l in elektrik 40e na kilovatno uro... Pa da vidimo vas pametnjakovice kako bi evje meli
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

spegli ::

Zabitost ljudi in botov me vedno preseneti

hujsk1999 je izjavil:

Irelevantno, preden se bo planet unicil bo en kup mongolodiov zaradi premajhnega genoma vrste, razen ce se razvijemo v kaksno drugo vrsto, ki bo znala dihati super z slabsim onesnazenim zrakom.

hujsk1999 je izjavil:

Zeleni vir obstaja samo tolko, kolko obstajajo unicorni.

Brezveze, elektriko podraziti na 50 centov. Tam je treba pobirati, kjer ga je najvec potrosenega.

PS: Ne se prestrasit, ko boste sli nrp. v Lidl cez 1-2 tedna.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Smo videli v nemčiji, ko so zeleni glasni, dokler je elektrika pa gretje. Ko obojega zmanjka so tiho ko riti in jim tudi poljski premog in kurjenje le tega zelo ustreza. Pa ponovno zaganjanje jedrskih elektrarn tudi.

Zgodovina sprememb…

Bolje rešit planet za naslednje generacije in zmrznit zdaj, kot pa uničit planet za naslednje generacije in dobesedno zgoret še pred penzijo.

Magic1 ::

Čaki zdej, kaj bomo zdaj zgoreli ali se utopili8-O
Magic

Mal toplej bo, več bo rastlo, mal hujša neurja bodo, človek se bo pa prilagodil. Problem je ker si eni žeijo nič sprememb in bi radi, da tako kot je ostane še naprej. Pa čeprav vemo, da se zemlja spreminja tudi brez človekovega vpliva.

Ker večina ljudi misli da so podnebne spremembe zrežirane kot klofuta Willa Smitha iz Oskarjev, bomo verjetno zamudili vlak. Že čez pol leta bo prag tveganja revščine nad povprečno neto plačo, ki je danes tam cirka 1300€ v Sloveniji. Pomeni da boš s 1300€ lahko vozil samo še od mesca do mesca in bo nujno pobirat kripto profit za kaj več.

Jaz mislim vsako leto začenši z 2022 prodat od 0.75-1.50 BTC in tako nekako prilezt čez največjo krizo po drugi svetovni vojni. Večini ljudi se bo drastično znižal indeks telesne mase ITM.

Saj bos starejsi in vedno manj igral igre na potratnem hardweru, pa se bo planet zacel ohlajati.
Spet bodo namizne igre, lesene zlice in sklede popularne, cuz save the planet.

S cim kurijo v rogaski steklarni?
Trade Republic 38MVDVXM

hujsk1999 je izjavil:

Večini ljudi se bo drastično znižal indeks telesne mase ITM.

Ah, ne bo tako hudo.
Ce ne bo prsuta, bomo pa ribe jedli.

Mal vec koruze in sladkorne pese se bo spet pridelovalo, pa zapuscene travnike in zarascene parcele se bo spet zaoralo.
Itak je ze bilo ogromno zapuscenih domacij.
Vec polente, manj banan.
Trade Republic 38MVDVXM

Fantje, prevec ga pijete. Same neumnosti pisete. Bencin pa se vedno pod 2e.

hujsk1999 je izjavil:

Ker večina ljudi misli da so podnebne spremembe zrežirane kot klofuta Willa Smitha iz Oskarjev, bomo verjetno zamudili vlak. Že čez pol leta bo prag tveganja revščine nad povprečno neto plačo, ki je danes tam cirka 1300€ v Sloveniji. Pomeni da boš s 1300€ lahko vozil samo še od mesca do mesca in bo nujno pobirat kripto profit za kaj več.

Jaz mislim vsako leto začenši z 2022 prodat od 0.75-1.50 BTC in tako nekako prilezt čez največjo krizo po drugi svetovni vojni. Večini ljudi se bo drastično znižal indeks telesne mase ITM.

Pa ne zarad podnebnih sprememb, ampak zaradi butastih odločitev politikov. Ena izmed teh bedarij je recimo zaprtje jedrskih elektrarn.

kow je izjavil:

Fantje, prevec ga pijete. Same neumnosti pisete. Bencin pa se vedno pod 2e.

Na pumpah ja, ampak razliko plačaš pa z davki.

Zgodovina sprememb…

Kripto mesi ::

Tak za info hujsk1999 je poznan trol, brez zveze odgovarjat.

Zgodovina sprememb…

En kmet je zadnjič zelo lepo povedal. Dokler država pušča travnike zaraščat, najboljše njive uporabi za gradnjo blokov in na preostalih travnikih v nižinah pase govedo, toliko časa bodo problemi.
Travnike spremenit nazaj v njive, gradit na slabih površinah, krave pa v planine pošibat, da se bodo tam pasle, pa bo bolje.

WizzardOfOZ je izjavil:

Ne drzi. Cirka 1.8e bi bil sicer. Skratka, bullshitas.

WizzardOfOZ je izjavil:

En kmet je zadnjič zelo lepo povedal. Dokler država pušča travnike zaraščat, najboljše njive uporabi za gradnjo blokov in na preostalih travnikih v nižinah pase govedo, toliko časa bodo problemi.
Travnike spremenit nazaj v njive, gradit na slabih površinah, krave pa v planine pošibat, da se bodo tam pasle, pa bo bolje.

Se podpisem.
Lahko pa dopolnim, da se dela tako, ker ni neke prave panike, dokler hodi folk iz trgovin z polnimi vozicki.
Trade Republic 38MVDVXM

kow je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Ne drzi. Cirka 1.8e bi bil sicer. Skratka, bullshitas.

Gorivo je subvencionirano že ves čas. Nekje okoli 100 milijonov je vsako leto subvencij države za pogonska goriva. Trenutno pa dodatno še ceno umetno dol držijo, tako da bi bila brez subvencij in državne blokade verjetno konkretno čez 2€ na liter dizla in bencin okoli 1.9€.

Subvencije, ki so v nasprotju z zniževanjem izpustov toplogrednih plinov, se v Sloveniji povečujejo. To je subvencioniranje rabe fosilnih goriv, ki je samo leta 2017 znašalo 135,2 milijona evrov. Za primerjavo, istega leta je Eko sklad za zmanjševanje izpustov v javnem sektorju, gospodinjstvih in prometu namenil le 21 milijonov evrov nepovratnih sredstev.

Zgodovina sprememb…

jotunn2 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Drzava nima z zarascanjem travnikov nic. Ta doticni kmet pac. Kmet je tisti, ki skrbi za travnike in obdeluje njive ne drzava. Razen ce je hotel povedati, da dobi prevec subvencij da bi se mu dalo ukvarjati z obdelovanjem njim in kosnjo travnikov. No ja, saj naceloma je res drzava kriva... ukine naj subvencije, pa bo kmet moral delat, ne pa da je kot je.

WizzardOfOZ je izjavil:

Gorivo je subvencionirano že ves čas. Nekje okoli 100 milijonov je vsako leto subvencij države za pogonska goriva. Trenutno pa dodatno še ceno umetno dol držijo, tako da bi bila brez subvencij in državne blokade verjetno konkretno čez 2€ na liter dizla in bencin okoli 1.9€.

Subvencije, ki so v nasprotju z zniževanjem izpustov toplogrednih plinov, se v Sloveniji povečujejo. To je subvencioniranje rabe fosilnih goriv, ki je samo leta 2017 znašalo 135,2 milijona evrov. Za primerjavo, istega leta je Eko sklad za zmanjševanje izpustov v javnem sektorju, gospodinjstvih in prometu namenil le 21 milijonov evrov nepovratnih sredstev.

Moj bencin ni prav nic subvencioniran, kvecjemu "subvencioniram" drzavo jaz. Poglej si cifre in procente davkov na bencin, pa bos potem govoril o "subvencioniranju". Fosilna goriva pa ni samo bencin, pac pa se boga in pol drugih stvari od kolma za TES naprej.

Subvencije so bile 95 milijonov na dizel in 35 milijonov na premog.

Bencin pa ni subvencioniran, dizel je.
Višina vračila za 1000 litrov porabljenih energentov za leto 2021 znaša 271,37 EUR.

Zakaj je bilo plinsko olje (dizel) z nižjo trošarino od bencina vsa ta leta? Da so manj vrnili trošarine nazaj.

Zgodovina sprememb…

SambaShare ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Veleprodajna cena becina/dizla je 0.9€/l, ampak ja sure kar je na pumpi manj od 2€/l je subvencioniranje. Daj glavo iz riti pa si poglej strukturo cene.

Kje je inzenir?
Rekel je da bom do konca marca tankal za 3€ na liter.
Danes videl na pumpi, da smo sli za 30 centov dol in napovedi v novicah, da bo elektrika sla konkretno gor.
Trade Republic 38MVDVXM

WizzardOfOZ je izjavil:

Subvencije so bile 95 milijonov na dizel in 35 milijonov na premog.

Trosarine so veliko vecje. Subvencionirana je pa seveda proizvodnja, transport, infrastruktura itd. Ampak neto, dvomim da je subvencionirano.

buttcrack ::

bomo videli kakšna bo cena po 15.4.

se bojim, da bo blizu 2€, če ne bo ivan spet odprl bonboniero

Bi bilo fer, da se cene sprostijo.
Ne vem zakaj bi vsi davkoplacevalci financirali gorivo nam voznikom.

ZveeZ je izjavil:

Bi bilo fer, da se cene sprostijo.
Ne vem zakaj bi vsi davkoplacevalci financirali gorivo nam voznikom.

Ker mi tudi financiramo vsem pešcem in kolesarjem pločnike in kolesarske steze, pa še ceste, da se vozijo po njih. Prav tako vsi davkoplačevalci subvencioniramo električne avtomobile, ki jih vozijo posamezniki.

kriptobog ::

buttcrack je izjavil:

bomo videli kakšna bo cena po 15.4.

se bojim, da bo blizu 2€, če ne bo ivan spet odprl bonboniero

Cena nafte na borzi pada. Ko je zletelo gor se jim je mudilo z dražitvijo, zdaj ko paa jih pa boli k.
««
49 / 100
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5313853 (10429) sbawe64
»

Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915214 (13391) St235

Več podobnih tem