Forum » Problemi človeštva » Cena goriva
Cena goriva
Valvoline ::
.....I am Spanish. And I am here to tell you things were even more messed up than this. What I can tell you is that the popular party (with mariano rajoy as president) did a law in 2015 called "el impuesto al sol" ("sun tax") by which you were littrrally TAXED FOR generating your own solar energy. Politicians said it was a way to compensate the government for not using the public electrical grid and public electric companies. So it wasn't even a way to make business, you couldn't even had solar panels in the country that has more sun in europe.....
Valvoline ::
Soncne elektrarne bodo obdavcene, za vsak pridelan kw, ali letno na m2 instaliranih panelov. Placalo se bo tako kot se danes placa ce imas lasten vodnjak pred bajto. Se zrak bo kmalu obdavcen.
Pa tako bo npr strom iz omreza 6 centov za *pridelanega* doma pa bos placal recimo 5 centov davka z minimalnim prihrankom.
Pa tako bo npr strom iz omreza 6 centov za *pridelanega* doma pa bos placal recimo 5 centov davka z minimalnim prihrankom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
m0LN4r ::
Kot si povedal si ti v Nemiji, kjer imate zlatarsko elektriko.Normalno, ce pa so na vladi taksni ekstremisticni ekofasisti, kot si ti. To je samo pogled v prihodnost.
Se je EU že dogovorila za jedrsko energijo, je obnovljiv vir?
To glih ni vazno, ce bodo potem otroci hodili po planetu, kjer bodo pod nogami imeli zakopane radioaktivne odpadke zravn podtalnice.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
m0LN4r ::
Jaz sem te vprasal, ce bos v Sloveniji danes gradil z cokoladnimi kovanci.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
fikus_ ::
Inženirček, ne laži, zavajaj in bluzi!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
eventyrer ::
98 oktanski ni važen. Nihče ga ne toči. Razen rožic ki mislijo da bo njihov Clio dobil še 10 konjev zato ker plačajo 10% več za gorivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
kriptobog ::
Ti si ga drkaš na višje cene bencina al zakaj tako ploskaš podražitvam? Zaradi mene tudi če gre na 5€/l. Bo manj gužve na cesti.
ginekk ::
98 oktanski ni važen. Nihče ga ne toči. Razen rožic ki mislijo da bo njihov Clio dobil še 10 konjev zato ker plačajo 10% več za gorivo.
v bistvu je za kar precej sodobnih bencincev predpisan 98 oktanc, vključno s hibridi.
Kar je logično, turbo + visoka kompresija, zahteva svoje.
jotunn2 ::
jotunn2 ::
In se enkrat, ko je razlika med spodobnim EV in spodobnim ICE 50 ali 60.000eur, traja precej dolgo da prides na nulo. In da ne bos spet o 15 letih... nihce ne kupuje avta za 15 let pac pa za 5-6, tako da racunaj na ROI 5-6 let ne 15.
ne briga me, bencin je zakon.
I simply dont care "kolk se štrom bolj splača".
Avto mora bit na bencin in mora imeti turbo. Vse ostalo je samo prevozno sredstvo.
I simply dont care "kolk se štrom bolj splača".
Avto mora bit na bencin in mora imeti turbo. Vse ostalo je samo prevozno sredstvo.
Zgodovina sprememb…
lol, Renault XD
Daj, povej mi, si vračunal koliko kave moraš spiti ko čakaš pol ure na hitri polnilici ko se pelješ iz Kopra do Maribora in nazaj do Kopra ob vikend izletu? Na koncu je pot dražja kot če tankaš bencin.
Daj, povej mi, si vračunal koliko kave moraš spiti ko čakaš pol ure na hitri polnilici ko se pelješ iz Kopra do Maribora in nazaj do Kopra ob vikend izletu? Na koncu je pot dražja kot če tankaš bencin.
Zgodovina sprememb…
Kripto mesi ::
Saj je povedal kaj vozi, kinderjajček škatlo: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
kriptobog ::
Kripto mesi je izjavil:
Saj je povedal kaj vozi, kinderjajček škatlo: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
To moraš imeti 50kg sposteljo vred, da lahko normalno sediš v tej škatli. Bohnedaj, da ste 4 članska družina
Domet vozila 85km, pozimi 65km lol. S tem greš lih do trgovine in nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Kripto mesi je izjavil:
Menjava vseh baterij na citroen c-zero stane mislim da okoli 18.000 EUR.
Tako da vsi prihranki so izračunani zgolj v upanju da ne boš rabil menjati iztrošenih baterij (ki bodo iztrošene ker avto ne uporabljaš tako kot je bil dizajniran, ga več polniš kot so inženirji pričakovali da boš, avto uporabljaš v hudo vročih ali hudo mrzlih razmerah in podobno).
Zgodovina sprememb…
Niti za nekoga, ki lahko doma fila ni "primeren". "Primeren" je zgolj za navdušence nad elektriko.
Vsak ki si lahko privošči teslo ima doma še enga zelo močnega bencinarja ali dizla za dolga potovanja.
Torej kdor ima Teslo si lahko privošči še en avto za 30 do 40.000 EUR za potovanja.
Ga ni človeka ki bi imel dober električen avto in ne bi imel dodatno še en potovalni avto za dolge vožnje. Električni avti so kvečjem kupljeni za dušo, ne pa ker "bi se jih splačalo".
EV so hudo zanimivi, odlični za vozit....ne pa me jebat z izjavami da so "primerni" in da "se jih splača".
Na podlagi takih premožnejših ljudi so postala popularne tudi Citroen C-Zero igračke ki nimajo absolutno nobene funkcije.
Vsak ki si lahko privošči teslo ima doma še enga zelo močnega bencinarja ali dizla za dolga potovanja.
Torej kdor ima Teslo si lahko privošči še en avto za 30 do 40.000 EUR za potovanja.
Ga ni človeka ki bi imel dober električen avto in ne bi imel dodatno še en potovalni avto za dolge vožnje. Električni avti so kvečjem kupljeni za dušo, ne pa ker "bi se jih splačalo".
EV so hudo zanimivi, odlični za vozit....ne pa me jebat z izjavami da so "primerni" in da "se jih splača".
Na podlagi takih premožnejših ljudi so postala popularne tudi Citroen C-Zero igračke ki nimajo absolutno nobene funkcije.
Zgodovina sprememb…
endelin ::
Mato: če ne moreš filat doma cena vožnje ne bo dosti nižja in stalno zajebavanje s polnjenjem.
Drugače je pa zgornji megan precej sladek ja
Drugače je pa zgornji megan precej sladek ja
Ni res, avto mora biti na bencin (ali dizel, če ga rabiš). Me ne brigajo "teoretični" izračuni nategunskih ekonomistov ki hočejo narediti hype da bi folk zapravil več za nakup avta kot je potrebno.
Zgodovina sprememb…
Mato989 ::
Torej
Z mojo delava LETNO 7-9k kilometrov torej med 19-24,5km vsak dan. Trenutno voziva Megane II z povprečno porabo med 5,7 in 6,2 s katerim skoraj nimam stroškov
Če stane tale Megane e-tech 30-38k, to pomeni da moram kako dolgo vozit na elektriko da pridem na 0
Z mojo delava LETNO 7-9k kilometrov torej med 19-24,5km vsak dan. Trenutno voziva Megane II z povprečno porabo med 5,7 in 6,2 s katerim skoraj nimam stroškov
Če stane tale Megane e-tech 30-38k, to pomeni da moram kako dolgo vozit na elektriko da pridem na 0
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Torej
Jah jaz ugibam da bo 30-38k EUR ampak le Nissan Leaf stane med 30 in 40k EUR, VW ID3 ravno tako ne vidim razloga da bi bil Megane prodajan za 25.000 EUR.
Električnih avtov firme ne delajo ker jih briga zrak ali "fajna uporaba". Samo hype hočejo naredit da bodo lahko dvignili cene avtov.
Zgodovina sprememb…
Cene v Sloveniji se bodo začele od 299 evrov na mesec za vozilo z opremskim paketom equilibre z manjšo baterijo kapacitete 40 kWh in električnim motorjem z močjo 96 kW (130 KM). Redna maloprodajna ceno je sicer od 33.990 evrov dalje. Za najem od 339 evrov na mesec naprej bo v ponudbi vozilo z opremskim paketom techno, s 60 kWh akumulatorskim sklopom in 160 kW (220 KM) e-motorjem, z redno maloprodajno ceno od 41.990 evrov.
Fino, sem kar zadel.
Približno ekvivalenten Megane na bencin je pa vreden koliko? 20.000 EUR?
Torej privarčuješ za cca 20.000 EUR bencina, če kupiš bencinskega Megana. Koliko kilometrov moraš narediti z bencinarjem da dosežeš ceno električnega Megana (skupaj s stroški hitrega polnenja električnega Megana na hitrih polnilnicah ali stroški polnenja doma)?
Približno ekvivalenten Megane na bencin je pa vreden koliko? 20.000 EUR?
Torej privarčuješ za cca 20.000 EUR bencina, če kupiš bencinskega Megana. Koliko kilometrov moraš narediti z bencinarjem da dosežeš ceno električnega Megana (skupaj s stroški hitrega polnenja električnega Megana na hitrih polnilnicah ali stroški polnenja doma)?
Zgodovina sprememb…
Ja, kupiš bencin in si rešil svet.
Mater si trapast. Sigurno delaš za neko avtohišo kjer prodajaš crap avtomobile in na forumu iščeš načine kako ljudi prepričat da so EV fajn.
Mater si trapast. Sigurno delaš za neko avtohišo kjer prodajaš crap avtomobile in na forumu iščeš načine kako ljudi prepričat da so EV fajn.
Zgodovina sprememb…
Ma tip prodaja avtomobile. Tu samo vadi kako uboge ljudi prepričat da zapravijo za električni avto da si bo lahko kupil močnega bencinarja od provizije ki jo bo dobil od vseh prodanih avtov.
Ni drugega razloga da tako sili z glavo skozi zid.
Ni drugega razloga da tako sili z glavo skozi zid.
Zgodovina sprememb…
Problem te debate je v tem, ker Valin ne razume segmenta ljudi ki uporabljajo in kupujejo 10 let stare avte...
Recimo kot pravim jaz sem pred leti kupil Megana II za 2,5k na keš... v 6 letih sem v njega vložil nove gume in menjavo zavor pa mislim da 2x luč pa 1x mi je guma počla... no res je da bom letos moral menjat jermen al ketno karkoli pač ma, nisem strokovnjak... v teh 6 letih sem z njim naredil 47.275km (informacija od včeraj) pa je bilo 1 leto dosti vožnje ker sem delal v MBju in sem naredil tisto leto preko 12.000km...
In takih kot sem jaz je kar nekaj ki dajo za avto do 3k in z njimi delajo manj kot 10k letno... recimo moj deda ima peugeota malega, kupil pred 12 leti, dela letno manj kot 2k kilometrov, peljeta se z babico do vikenda pa nazaj 2km pa do hčerk, trgovine... se mu ne splača zdaj vržt v EV za 25k niti za 6k rabljenega, ker preden on porabi 6k bencina pri 2k letno bo že pod rušo na žalost... glede na to da je star 89...
Recimo kot pravim jaz sem pred leti kupil Megana II za 2,5k na keš... v 6 letih sem v njega vložil nove gume in menjavo zavor pa mislim da 2x luč pa 1x mi je guma počla... no res je da bom letos moral menjat jermen al ketno karkoli pač ma, nisem strokovnjak... v teh 6 letih sem z njim naredil 47.275km (informacija od včeraj) pa je bilo 1 leto dosti vožnje ker sem delal v MBju in sem naredil tisto leto preko 12.000km...
In takih kot sem jaz je kar nekaj ki dajo za avto do 3k in z njimi delajo manj kot 10k letno... recimo moj deda ima peugeota malega, kupil pred 12 leti, dela letno manj kot 2k kilometrov, peljeta se z babico do vikenda pa nazaj 2km pa do hčerk, trgovine... se mu ne splača zdaj vržt v EV za 25k niti za 6k rabljenega, ker preden on porabi 6k bencina pri 2k letno bo že pod rušo na žalost... glede na to da je star 89...
ginekk ::
@valin, asuran2 in ostali nicki v namen spamanja, dej že odjebi s forsiranjem EV v tej temi
Jaz sem čez vikend z nasmehom na ustih kuril okoli 13l/100km in to 100 oktanca.
V nobenem EV ne bi doživel toliko zadovoljstva in avto lahko v tem trenutku prodam dražje kot sem dal za novega.
Jaz sem čez vikend z nasmehom na ustih kuril okoli 13l/100km in to 100 oktanca.
V nobenem EV ne bi doživel toliko zadovoljstva in avto lahko v tem trenutku prodam dražje kot sem dal za novega.
Zakaj bi kupil električni avto če lahko kupiš motor?
Porabo imajo zanemarljivo nizko, pospeški so boljši, užitek v vožnji je čudovit.
Porabo imajo zanemarljivo nizko, pospeški so boljši, užitek v vožnji je čudovit.
Z motorjem imaš komot porabo med 4 in 5 litri na 100 km, stroški nakupa so bistveno nižji kot stroški nakupa potovalnega avtomobila (električneg ali navadnega).
Za tiste parkrat na leto ko rabiš narediti velikanski šoping pa lahko rentaš avto. Za letni dopust tudi lahko rentaš avto. Zakaj rabiš avto?
Za tiste parkrat na leto ko rabiš narediti velikanski šoping pa lahko rentaš avto. Za letni dopust tudi lahko rentaš avto. Zakaj rabiš avto?
Zgodovina sprememb…
Ni isto. Ti serješ s porabo.
na motorju je poraba zanemarljiva.
Zakaj bi namesto navadnega GOlfa moral kupiti električnega. Zakaj ne bi raje kupil motor?
na motorju je poraba zanemarljiva.
Zakaj bi namesto navadnega GOlfa moral kupiti električnega. Zakaj ne bi raje kupil motor?
Zgodovina sprememb…
ja, trapast hibridni avto porabi toliko kot 150 konjski enduro motor Triumph Tiger.
Cestni motor porabi še manj.
Cestni motor porabi še manj.
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ ::
Če kupiš avto za 6000€, s porabo 5 litrov, se lahko 10 let voziš, da boš prišel na ceno električnega avtomobila s podobno udobnostjo. Golf, zoe, mg in podobna jajca namreč niso pojem udobnosti vožnje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
https://insideevs.com/news/373339/new-e...
Take težave je nekoč imela Lada, dokler se je še prodajala v Sloveniji.
Torej dajmo primerjat ena na ena.
Zakaj bi kupil Teslo namesato Lado in prihranil za 25.000 EUR goriva?
Take težave je nekoč imela Lada, dokler se je še prodajala v Sloveniji.
Torej dajmo primerjat ena na ena.
Zakaj bi kupil Teslo namesato Lado in prihranil za 25.000 EUR goriva?
Zgodovina sprememb…
Zakaj bi kupil Teslo namesto Lado in prihranil za 25.000 do 30.000 EUR goriva?
Kvaliteta izdelave je identična (razen tega da Lada nima nobenega touchscreena).
Kvaliteta izdelave je identična (razen tega da Lada nima nobenega touchscreena).
Zgodovina sprememb…
Razen zabavanja nad vožnjo avtov tipa nek "smiseln" nakup avtov ne briga. Nikdar ga ni brigal. Samo usekan je na luksuz.
Sej njegove videote je hudo zabavno gledat, nivo snemanja je visok. Ampak z realnim svetom imajo njegovi posnetki tolk skupnega kot Top Gear...nič.
Sej njegove videote je hudo zabavno gledat, nivo snemanja je visok. Ampak z realnim svetom imajo njegovi posnetki tolk skupnega kot Top Gear...nič.
Zgodovina sprememb…
I dont care, bencin je zakon.
poberi se iz debate o cenah goriv.
poberi se iz debate o cenah goriv.
Zgodovina sprememb…
Preberi faking naslov teme.
Vtakni si duracel baterijo v rit in odskakljaj v debato o električnih avtih.
Vtakni si duracel baterijo v rit in odskakljaj v debato o električnih avtih.
Zgodovina sprememb…
na inženirskem forumu smo. Nihče ne bo obubožal če bo gorivo po 2 EUR na liter. Fajn ni, nihče pa ne bo zaradi tega šel EV kupovat no, ne bodi trapast.
Rešitev? faking dobi dobro službo da se ne boš sekiral če se gorivo podraži za par centov.
Rešitev? faking dobi dobro službo da se ne boš sekiral če se gorivo podraži za par centov.
Zgodovina sprememb…
Obnašaš se kot da je avto človeška pravica in ne luksuz.
Bo pač 3 EUR na liter, so what. Prej kot bo, prej bodo EV toliko razvili da jih bo smiselno gledat. Zaenkrat jih ni. Nikakor.
Bo pač 3 EUR na liter, so what. Prej kot bo, prej bodo EV toliko razvili da jih bo smiselno gledat. Zaenkrat jih ni. Nikakor.
Zgodovina sprememb…
Prav, še 8 let se bo prodajalo dobre avtomobile potem bom pač prislijeni najebati.
Hvala za ta link da bom vedel kdaj se moram podvizati in kupiti zadnji dober avto na bencin.
Hvala za ta link da bom vedel kdaj se moram podvizati in kupiti zadnji dober avto na bencin.
Zgodovina sprememb…
Prav, še 8 let se bo prodajalo dobre avtomobile potem bom pač prislijeni najebati.
Tudi okoli 2050 se bomo še kar vozili z ICE avtomobili, EV bo šel pa v pozabo kot faliran projekt.
Opel ima tovarno v Veliki Britaniji, ki ni del Europske Unije.
PAč v Evropski Uniji ne bo tovarne ki bi delala motorje na bencin. V UK bodo še vedno delali. :D
PAč v Evropski Uniji ne bo tovarne ki bi delala motorje na bencin. V UK bodo še vedno delali. :D
Zgodovina sprememb…
EV je faljena zadeva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13952 (10528) | sbawe64 |
» | Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15271 (13448) | St235 |