» »

Cena goriva

Cena goriva

««
42 / 100
»»

zobnik ::

Zanimivo petrol je ceno avtoplina dvignil na 1.05 evra, medtem ko bencin ostaja pod vladno zahtevo 1.5 evra. Najcenejši avtoplin je še na Logu črpalki v Škofji Loki, 86 centov.
8l plina je 8 evrov/100km, 7l bencina je 10.5 evra/100km, tako da razlika bo še vedno.
Če vlada nebi posegla v ceno bencina bi stal 1.7 evra+ al pa celo 1.8 evra.

m0LN4r ::

Treba je dvigovat, kar lahko. Plin in elektriko.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

hator ::

https://www.finance.si/8988350/Mali-crp...

V tej državi je oblast brez kompasa. Iz ene skrajnosti v drugo. Marža mora biti od 6 do 8 centov. Nič več in nič manj. Ne pa iz 20 centov na -10 centov.8-O

zobnik ::

Pa naj zaprejo, tako kot v Italiji, ko sem pred parimi leti videl trajno zaprte črpalke

b3D_950 ::

Lmao. Za devetimi gorami...Peezda kje jst žvim.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

D3m ::

En bo rekel, da v EU drugi pa, da v SLO tretji pa Balkan. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

kow ::

zobnik je izjavil:

Pa naj zaprejo, tako kot v Italiji, ko sem pred parimi leti videl trajno zaprte črpalke

To je sele neumno. Biznis ima da laufa.

Telbanc ::

kow je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Čez en mesec bo nafta 3 evre in bojo tako še več zaslužili.

Ne bo. Se ti bomo smejali cez 1 mesec.

https://pbs.twimg.com/media/FOD_Fb0VkAg...
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

DamijanD ::

Vlada je omejila samo maloprodajne cene, veleprodajnih pa ne - posledično bi mali prodajalci zdajle delali samo izgubo:
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/poci...

Mr.B ::

Popularna

Popularna

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kow ::

Telbanc je izjavil:

kow je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Se ti bomo smejali cez 1 mesec.

feryz ::

Buggy je izjavil:

@feryz: a se je na zafiri pocedil zgoraj na sliki motor al menjalnik? Bos rihtal...zdej ko cena goriva pada ;)
Na zafiri je počil sprednji kardan.
To je, po bavarsko, polosovina, ki jo imajo vsi ostali. Le oni dajo kurčev kardan. Deklarirana uporaba je 300kkm, meni ga je utrgalo pri 155 kkm.
Seveda ni šel samo kardan, ampak še pokrov motorja, en vmesni hladilnik je tam in šop kablov, ki jih bo treba menjati. Plus plus kup drobnih delcev.

Predviden strošek popravila je 8 jurjev. Za 10 kil materiala. Ki ga naročiš pri bavarcih, da popraviš njihov jeben bavarski škart klump. Pizda, par koščkov plačaš več, kot dobijo oni za nov, tono težak avto.
Nisem še požegnal, ker bom verjetno zafiro raje zakuril in poslal video bavarskim idiotom. 50 jurjev gor ali dol. Kolikor naj bi bil še vreden.

ker bom verjetno zafiro raje zakuril in poslal video bavarskim idiotom.

Posnemi, zažgi....pa daj na twitter pod "slava Ukraina!"

:D
|HP EliteBook|R5 6650U|

nirburu ::

DamijanD je izjavil:

Vlada je omejila samo maloprodajne cene, veleprodajnih pa ne - posledično bi mali prodajalci zdajle delali samo izgubo:

Vlada dela dobro.

Seveda dela dobro. Za Petrol in OMV. Povezave boste že našli, še hipatijec bi jih.

Baja ::

nirburu je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Vlada dela dobro.

dobava kurilca, petrol, 3-6 tednov. maja si ga lahko nalijejo tja, kamor sonce ne sije.

nirburu ::

Vlada dela super duper dobro.

Itak. Za vseh šest lopovov okrog korita. Potem se pa počasi neha.

Buggy ::

hehe...premium gorivo zaradi omejitev vlade ista cena kot navadno gorivo, a zal goriva ni :D

@feryz: uff jeba...pa ti ta defekt ne priznajo v okviru garnacije ali vsaj kulance? Nich...bos mogu spet anemicno zafiro II zalaufat :P

Utk ::

feryz je izjavil:

Buggy je izjavil:

@feryz: a se je na zafiri pocedil zgoraj na sliki motor al menjalnik? Bos rihtal...zdej ko cena goriva pada ;)
Na zafiri je počil sprednji kardan.
To je, po bavarsko, polosovina, ki jo imajo vsi ostali. Le oni dajo kurčev kardan. Deklarirana uporaba je 300kkm, meni ga je utrgalo pri 155 kkm.
Seveda ni šel samo kardan, ampak še pokrov motorja, en vmesni hladilnik je tam in šop kablov, ki jih bo treba menjati. Plus plus kup drobnih delcev.

Predviden strošek popravila je 8 jurjev. Za 10 kil materiala. Ki ga naročiš pri bavarcih, da popraviš njihov jeben bavarski škart klump. Pizda, par koščkov plačaš več, kot dobijo oni za nov, tono težak avto.
Nisem še požegnal, ker bom verjetno zafiro raje zakuril in poslal video bavarskim idiotom. 50 jurjev gor ali dol. Kolikor naj bi bil še vreden.

A ni tako, da samo pri tesli stane 10 jurjev ko se karkoli pokvari?

Že guglam za kaj drugega. Ampak kaj ko popolnoma nič ni.
Avti so šli u kurac, kot vse ostalo. Sama žalost na izbiro.

Btw, včeraj sem dobil račun za menjavo računalnika/navigacije/radia. Sploh ne vem, zakaj sem plačal dva jurja in pol!? Če bi vedel, da bo tako, tudi tega ne bi menjal.
Kot sem že napisal, svetovna bavarska jajca. Svetlobna leta daleč od kakršnekoli kvalitete. Ni da ni, da ni bilo že menjano na tem avtu.
Ampak zdaj je kurbež ven iz garancije, pa je malo problem. Starina pač.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Že guglam za kaj drugega. Ampak kaj ko popolnoma nič ni.

RedDrake ti je dal zelo dober predlog in se mu tudi sam pridruzujem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Mi manjka enih 10 let za take zadeve. Sicer takrat bo že vse dobro, trenutno pa ni tako.
Študiram da bi vzel S8, čeprav mi tudi ta zadeva ne gre glih preveč.

fikus_ ::

Ja, če je brez "bio" komponente in pravilno shranjeno.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Biodizel se ob prisotnosti zraka spreminja v kisline. To ni ireverzibilen postopek.
Za etanol ne vem, bo povedal kakšen kemik.

Berem, da so protesti kmetov v Franciji zaradi višjih cen goriv.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Berem, da so protesti kmetov v Franciji zaradi višjih cen goriv.

Prinas pa ne?
Trade Republic 38MVDVXM

Nobeden na MSM ne poroča?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Horas ::

pri nas imajo kmetjw prevelike subvencije, beri socialko. so raje tiho.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Telbanc ::

kow je izjavil:

Telbanc je izjavil:

kow je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Se ti bomo smejali cez 1 mesec.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/cij...

"Cijene nafte prešle 106 dolara":D
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Daniel ::

Horas je izjavil:

Ne nakladaj, če nimaš pojma o stvari, ki jo komentiraš.

Horas je izjavil:

V celi EU ne enak sistem, tudi v usa, . . .

kixs ::

je zanimivo za videt, vendar v praksi tega videl ne boš.

Mislim, da bos tole cedalje veckrat videl in tudi dozivel, ce sploh imas EV seveda.

1. Električni avtomobili se 364 dni na leto filajo doma preko noči, čas za vklop kabla znaša 5 sekund,
Ni res.
nafila se preko noči zjutraj vsak dan štartamo z "polnim tankom"
torej se ponoci ne vozis z tako dragim avto, ker ga je treba sparat.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Z model 3 500km? Kaj si jedel?
Zato se ti modeli vozijo izven naselja 70.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Z mojim načinom vožnje, s katerim zlahka demoliram bavarca, bi Tesla žrla okrog 45 kW. Daljšo življenjsko dobo, ob taki uporabi, tega polizdelka lahko samo sanjaš. Sicer bi bil non stop priklopljen, ampak že tisto malo vmes, bi jo uničilo takoj.
Recimo ti dam primer. Če v enem dnevu prevozim 100 km, potem to pomeni, da bo bavarec par 100x v tistem dnevu vlekel z vsemi 400 konji in vsemi 800 Nm navora. Lahko zgolj sekundo, lahko 5, lahko 10 skupaj. Tudi 250 km/h je dnevno na sporedu. In to vsak dan, leta zaporedoma.
Zdaj mi pa ti, valin, povej, če misliš, da kdorkoli tako teslo vozi. In če se ti zdi, da bi to lahko zdržala.
Aja, za take fore porabim max 10,5 l/100 km.

Vsak dan? To so klasični posnetki za duvanje, par minut in to je to.
Jaz imam tega na ure in ure. Ker vedno tako vozim.

@feryz: Taycan je sicer grd...audi RS eTron GT pa ista osnova sam lepsi. Vmesno zafiro si ze imel iz Audi krogov tako da go for it, ce je zafira I v popravilu ;)

E-trona bi od normalnih elektricarjev tudi sam imel (prej kot Teslo)...ne rabim glih RS-a, sam nimam tolk dnarja na razpolago za premicnine..pa tud na firmo stroski ne bi sli, kot gre to lahko pri kot feryz-u ;)

Pomoje se kaksno olajsavo pri bonitetah dobi na firmi s tem.

Sicer pa pocakajmo 24.4 in volitve, da pride Golob z vizijo o samooskrbi, kar postaja vedno bolj aktualno. Takrat bomo imeli subvencionirano vsi soncne elektrarne na strehah, pa cez 5 let, ko bosta moj dizel smrduh in LPG turbak (vsak po cca 300KM) koncno dobil decent naslednika... 5-6s do 100kmh do ene 60K€ pa roka?

Mneneje Valin?

energetik ::

Po koliko pa je kaj bencin?
Mater ste spet zajadrali, a je tolk težko pisat v namensko EV temo? Aja funkcionalno nepismenim očitno je.
vires in numeris

jotunn2 ::

Na Hoferju 1.503eur/liter. Tolk pocen, da z EV nikoli ne prides na nulo :))

IL_DIAVOLO ::

Cene so regulirane navzgor, nizje ne bojo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

jotunn2 je izjavil:

Na Hoferju 1.503eur/liter. Tolk pocen, da z EV nikoli ne prides na nulo :))

EV je pac prihodnost, nic slabega, ce razmisljamo ze sedaj o tem. Fosilno gorivo bomo pa tocili po kakrsni ceni pac bo...o tem kaksna bo, boste pa odlocal na volitvah 24.4. Trenutna vlada je v tem kontekstu naredila vse mozne zajebe, zacenjsi z deregulacijo cen, napacno analizo situacije ter miloreceno debilnimi in prepoznimi ukrepi, za zajezitev podrazitev goriva oz. energentov, ki se posledicno prestavljajo v podrazitve vseh ostalih storitev in artiklov. Dobili so jih spet s spuscenimi hlacami...od vlade, kjer pozira custveno nestabilen SDS primat, drugi mu pa kimajo drugega pac ni za pricakovat. Pogled v prihodnost imajo zgolj do naslednje spovedi, kjer jim je potem vse oprosceno :))

Odlocitve so bolj kot ne na pladnju, jajca je treba imet pa nekaj v glavi, da se naredi tisti potreben korak v prihodnost, kjer ne bomo tako odvisni od drugih deleznikov in ne bomo taki suznji tega zacaranega kroga.

Jep... big steps, ne pa cepetanje na mestu :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Valin vse prav, sam dej ti men razlozi zakaj jaz na moji lokaciji ne morem soncne elektrarne dobit, ker trafo nima vec kapacitet? Infrastuktura je zaenkrat podhranjena. Kot uporabnik LPG ze cca 15 let vem tudi, kako pocasi so se polnilnice pojavljale pri nas...ne zgolj mesto predvsem podezelje moras upostevat.
Fosilna goriva bodo se lep cas nas spremljevalec, dokler ne bo neka vlada naredila zadeve tudi za fosilneze manj logisticno enostavne - hard cut.
Ko ne bo tankstele na vsake 20km, bodo ljudje mogoce zaceli razmislati v tej smeri a vseeno se pricakuje, da bo hitrih polnilnic se pred masovno uvedbo EV vedno vec...jaz tega trenutno zal ne vidim.

Valin, da se ne bova razumela narobe. Tvoje prizadevanje mi je cisto povsec in je tudi pravilno. Si pa IMO idealist, ki zapostavlja manjko interesa globalno ter pokvarjenost lokalno.
Jaz sem bil vedno prvi v vseh t.i alternativah in vedno izmed mainstreama. FFS, se ko sem bajto na kljuc kopaval in zahteval, da mi namesto predvidenega plina...montirajo pec na pelete, so me vsi debelo gledal pred skoraj 20leti in sem zato odpustil strojnika za instalacije, ker se zadeve ni zelel lotit, da ne govorim, da so bile takrat za klene slovence montazne hise z dobro izolacijo zgolj seniki :))

Tudi avto sem imel prvi uplinjen, pa se tunan zraven...ko so ljudje govorili o tem, da je plin za kuhanje, pa jih je "sporhet" z 265KM prehiteval, kjer se le dalo...vozil sem se pacenej kot vsak smrdljivec :))

OMFG..sry...sam s tem Vizjakom si pa pri meni izgubil vso kredibilnost. Tega pokvarjenga bota, ki se brati ne zna kaj sele da bi kej naredil ti resno jemljes?

BTW:
Po statistikah zavrnejo od 0,5 do 2 % prošenj za sončne elektrarne (odvisno od regije) ker so kapacitete omrežja pri teh kablih ki so položeni že zapolnjene, žal ti spadaš pod teh manj kot 2 %. 98 % ljudi s tem nimajo problema in lahko sončno elektrarno zgradijo brez težav. Ti pa dajo opcijo da sam nadgradiš kable na lastne stroške.

...bos to statistiko prisel zagovarjat na mojo lokacijo, ker se zal ne poklapa?

Ti ponujaj te svoje štromarje komu drugemu.
V letu 2019 sem imel 32 dnevnih voženj preko 500 km, od tega 22 preko 1000 km. Tudi 1300 km sem naredil v enem dnevu.
Tako da je ta šara za kogar je. Za tiste s preveč denarja. Tudi narejeni so tako, da so zgolj šara. Omejitve na 150 km/h, omejevanje pospeševanj in podobne fore.
Pač, novodobne fore. Prihodnost je v prepovedih in omejitvah. In štromarji so že narejeni v to smer. Za sužnje več kot odlični.

Zdaj se trajbam s kombijem naokrog, takim tapravim, ta velikim. V zadnjih desetih dneh, me ni niti en avto, ponavljam, niti eden prehitel na AC. Na navadnih cestah pa še posebej ne. Prav groteskno je, ko s kombijem prehitevaš razne nove mečke s, kupe poršejev, celo maseratije in podobno. Očitno folk res kupuje pleh samo zato, da jih sosed vidi. Za župco pa nimajo.

Valvoline ::

Inginrec edini janezek danes brez avta vedno pozablja da so danes elektrikasi paraziti na cestah. Lahko on obraca besede do petka in svetka dejstvo pa je da za njihovo parazitiranje placajo vsi ostali se posebej revezi na minimalcih pr teh cenah. Vsak prihranjen elektroparazitski evro se potem nalozi na hrbet revezu z 20+ let starim kliotom. Elektrikasi tudi levitirajo kljub 2x teze, zato so oprosceni tudi placila cestne takse. Pa spet un z 20+ cliotom mora placat za njihov nadstandard. Dobr se to raja pusti nategovat, kar na suho, pa tiho.

Zgodovina sprememb…

Se kr se nisi naucil pravilno odgovarjati in ostati na glavni niti? Saj pa ni tako tezko.

Se vidi, da nimas nic prakse, zato pa si zanalasc izpustil vprasanje.
Trade Republic 38MVDVXM

b3D_950 ::

Ta slika je iz 2019, slikano v Mehiki.
https://news.knowyourmeme.com/photos/21...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
««
42 / 100
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5313858 (10434) sbawe64
»

Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915220 (13397) St235

Več podobnih tem