» »

popravilo oz. lepljenje stekla, kozarec

popravilo oz. lepljenje stekla, kozarec

2f4u ::

Iscem in ne najdem podobne teme.

Med transportom (frcoplan) sem razbil kozarec. Na 3 dele je pocil. Ker je unikat, porisan, spomin, ga zelim zlepiti oz. spravit v cim boljse stanje.

Nisem nasel nikogar za obnovo, lepljenje keramike, stekla...

Lepila so na osnovi silikonov ali pa uv strjevNje.

Ali ima kdo kak predlog, nasvet?
Lokacija "lj severno".

starfotr ::

http://www.samson-kamnik.si

Tu zagotovo kupuje kak umetnik ali mojster, pa ti bodo dali kak kontakt.

FrRoSt ::

Kozarcev se načeloma ne lepi! ;)

Ker gre vtvojem primeru za primerek izjemne in nenadomestljive vrednost, ga boš odnesel kakemu mojstru, da ga restavrira oz. Zlepi!

Drugace lepijo steklo vsa lepila, ki niso namenjena samo papirju! ;)

Na to moraš biti sedaj malo bolj pozoren, ker smo pred zacetkom novega šolskega leta!! :D
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

SeMiNeSanja ::

Pokličeš v mestni muzej in vprašaš za kakšnega restavratorja, da ti pove s čem oni lepijo razbito steklovino, ki jo izkopljejo...
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

tlozej ::

Mislim da bi moralo uspeti z dvokomponentnim epoksi lepilom...
Nekaj takega:
https://www.merkur.si/univerzalno-lepil...

Moraš pa kar pohiteti, ker imajo čas odprtosti (med zmešanjem in nanosom) kar kratek. Tako da potreniraj "na suho" preden začneš :)

LP

Evo mene. Rešeno. Tesni. Se vsekakor pozna na lomu svetlobe. Rabil nekje 6ur. (Še dobro da sem na čakanju.lol)

Mal pomoči komu drugemu.
Priporočam UV lepilo in vse skupaj pripravljaš v "temnici". 2 komponentno, tist prvi post, sem se pogovoril in mi ni bil všeč.
Naredil sem si podstavek in začel prilagajati črepinje. Ko se kozarec razbije, se notranje napetosti in deformacije sprostijo in 3 kose je nemogoče sestaviti brez malega zamika. Torej, 2 površini skupaj odlično. Brez "roba". Zadnji kos, tam kjer je stičišče 3 delov žal pride do roba. Nekje 0,2mm. Z nohtom čutiš. Sestavljal sem več kombinacij 123, 231 in še kaj.

Ko sestaviš je lepilo kot voda. Uporabiš stojalo, nekaj gumic da drži kozarec skupaj => to postaviš na sonce za nekje 3 do 4min. Vzameš skalpel in postrgaš viške lepila stran. Nato nazaj na sonce nekje urco. Za 1. in 2. črepinjo je šlo hitro. 3tja je bila jeba.

Zraven še aceton, alkohol, vato, latex rokavice, ušesne palčke, bucike, skalpel, naglavno povečevalo ker je kriza gledat steklo od blizu - tisto "za gledat elektroniko".... pa še nekaj pulirne paste za steklo. Pazit sem moral na barvo slikic (to sem prešprical z teflon sprejem za zaščito kolesa). Ni da ni.

Kupil sem tole:
Bisol

Upam, da sem pomagal še komu.
=>
Edino kar bi rad še naredil je zaobljil rob, kjer se pije iz kozarca; to še moram dodelat.

Okapi ::

Brez slike te umetnine ni nič.;)

nejcek74 ::

lepo, da si sestavil nazaj, za naslednji pa, japonci ne poskusajo zakriti, da je bila posoda razbita: Kintsugi
"Kintsugi, also known as kintsukuroi, is the Japanese art of repairing broken pottery by mending the areas of breakage with lacquer dusted or mixed with powdered gold, silver, or platinum, a method similar to the maki-e technique."
Ker tisto, kar je bilo razbito, ni uničeno, temveč je dobilo novo življenje.

btw, tudi jaz prosim za sliko :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejcek74 ()

Tukaj.

Metulj je cel.
Oljka je desna polovica case bila v 3h delih. Zadaj se vidi najmanjsi segment.

oba kozarca

oba kozarca

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ahac ()

nejcek74 ::

Kul, ce bi pa z zlatim lepilom ko japanerji delal pa bi blo se boljse :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava steklene kuhinjske obloge? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5221030 (6462) Invictus
»

Popravilo počenega stekla na telefonu

Oddelek: Mobilne tehnologije
1913236 (1478) dr.Akula
»

Kako se znebit teh madežev na avtu??

Oddelek: Na cesti
399330 (7460) mat xxl
»

ohišje iz pleksi stekla - homemade