» »

Sinology NAS in shared folder

Sinology NAS in shared folder

gregor_m ::

Pred kratkim sem kupil Sinology 218 in na njemu naredil nekaj shared folderjev. Recimo mape filmi, glasba, slike, dokumenti, lastno mapo...
Sedaj pa želim na vsakem računalniku narediti en sam "map drive", preko katerega bo imel uporabnik dostop do točno določenih shared folderjev.

Primer uporabnik A bi imel map drive "z" v katerem bi bili shared folder: filmi, glasba, slike ne pa tudi dokumenti.
To znam rešiti, če naredim tri "map drive", samo je nepregledno. Želel bi, da ima vsak uporabnik samo en map drive in notri več shared folderjev.

Ima kdo idejo kako to narediti?

UganiKdo ::

Das zadeve v eno krovno mapo, nastavis map drive na krovno mapo in potem nastavis pravice dostopa za podmape?

gregor_m ::

Ja, to sem že razmišljal in bom tudi tako naredil, če ne bo drugače šlo. Zanimalo me je, če je kakšna druga tehnična rešitev.

EvilDare ::

Jaz uporabljam Synology drive. Tudi zaradi zunanjega dostopa. Samo v tvojem primeru daš uporabnikm dostop do map preko tega in imaš potem kot Google Drive, One Drive povezavo v raziskovalcu. Za mapiranje na črko pogona pa verjetno potem kaj takega uporabiš Mapiranje Google drive na pogon, če potrebuješ.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SMB povezava Winows 10 s Synology NAS

Oddelek: Operacijski sistemi
323391 (2657) dukedl
»

arhiviranje - inkrementalno kopiranje

Oddelek: Programska oprema
223321 (2278) Nikonja
»