Forum » Programiranje » 1.stl - info, tutorial, help
1.stl - info, tutorial, help
jlpktnst ::
1.)Zanima me če kdo pozna kakšno kvalitetno dokumentacijo za STL? V obliki, ki se jo da prenest na domač računalnik. (tako za sprotno referenco, z opisi objektov in funkcij; koristno pa bi bilo seveda tudi imeti kakšne primere uporabe...) - sit sem branja zadev iz headerjev.
LP
LP
OwcA ::
C/C++ Reference ali SGIjev STL (imajo sicer nekaj nestandardnih razširitev, ampak te tako ali tako pridejo z večino implementaciij STLja).
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
da ne bi odpiral nove teme:
stl:Nekako mi ni jasno, obstaja mogoče direktna pot za dobit podatke iz fstream v nek container (vector, map, list...) in obratno (vem da obstaja neka copy funkcija, vendar pa ne najdem iteratorjev-adapterjev za fstreame)
mogoce ima kdo kaksno idejo?
LP
stl:Nekako mi ni jasno, obstaja mogoče direktna pot za dobit podatke iz fstream v nek container (vector, map, list...) in obratno (vem da obstaja neka copy funkcija, vendar pa ne najdem iteratorjev-adapterjev za fstreame)
mogoce ima kdo kaksno idejo?
LP
OwcA ::
using namespace std; vector<int> v; ifstream fin("blabla.txt"); istream_iterator<int> itbegin(fin), itend; // če iteratorju ne določimo streama se bo obnašal kot end() copy(itbegin, itend, v.begin());
Zelo preprosto je tudi prebrati celo datoteko v std::string
using namespace std; ifstream fin("blabla.txt"); istream_iterator<char> itbegin(fin), itend; // hitreje je, če uporabimo char kot std::string string str(itbegin, itend);
Kolikokrat se pojavi beseda ovca v datoteki:
using namespace std; ifstream fin("blabla.txt"); istream_iterator<char> itbegin(fin), itend; cout << "Število ovac: " << count(itbegin, itend, "ovca") << endl;
Otroška radovednost - gonilo napredka.
dobr owca! padu si mi z neba, hvala!
... sem ze skor resetiru v winse pa sel igrce spilat (obupan) ...
samo ugotovim se kako naj operator overloadam za svoj tip, pa mogoce se kk se bi map bral s fajla, verjetn sam operator? (to je retorično vprašanje)
če mi kaj ne bo jasno pridem nazaj
Pa hvala se enkrat!
LP
... sem ze skor resetiru v winse pa sel igrce spilat (obupan) ...
samo ugotovim se kako naj operator overloadam za svoj tip, pa mogoce se kk se bi map bral s fajla, verjetn sam operator? (to je retorično vprašanje)
če mi kaj ne bo jasno pridem nazaj
Pa hvala se enkrat!
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [cpp]Kako ugotoviti koliko zapisov je v arrayu?Oddelek: Programiranje | 840 (759) | technolog |
» | vprasanje c++Oddelek: Programiranje | 2475 (2474) | Volk| |
» | std containers vs. own custom containersOddelek: Programiranje | 3817 (3638) | Mmm'Aah |
» | int to string v c++Oddelek: Programiranje | 2342 (2070) | OwcA |
» | [C++][Naloga_polja]MIN in MAX polja, izpis za x.100 stevilOddelek: Programiranje | 2946 (2757) | snow |