Forum » Hlajenje in modifikacije » AMD Box cooler vs. Arctic Cooling CS2
AMD Box cooler vs. Arctic Cooling CS2
nAVID ::
Imam AMD XP Bartona 2500+ 1800@2200. Pri box hladilniku imam pri full load temp. proca cca. 57 stopinj C. A bom kej pridobu (izgubu na temperaturi), če bom box zamenjal z Artic Coolerjem CS2?
nAVID do konca....
robinson33 ::
Prav gotovo boš. Sam sem na enakem procesorju originalen box hladilnik zamenjal za Volcano 11, pa mu je temperatura padla za 9 stopinj (51 -> 42 v mirovanju) . Pa je Volcano po testih sodeč bolj pri repu...
LP
LP
robinson33 ::
Pri nenavitem imam sedaj temperature 43/50 (prosti tek/obremenitev), če dvignem FSB na 200MHz, se pozna komaj za kakšni dve stopinji. Ravno za toliko (2 stopinji) je pomagalo tudi, ko sem Vulcanotu odstranil tisto mrežico, ki je bila sicer zelo lepa. Hitrost ventilatorja imam nastavljivo. Glasnost je znosna za nočno delo tam do 3000 obratov. Ob najnižjih obratih 1700 je temperatura 50/57, ob najvišjih 4600 pa 39/45. Glasnost pri 4600 pa je sprejemljiva samo za najbolj vzdržljive.
LP
LP
M&M ::
Js Bartona hladim s Arctic Cooling - Copper Silent 2, ki mi prijetno pihlja na borih 2100 obr/min, pri tem pa je temp 50 stopinj, ful load pa 56. CPU je navit na 3200 XP (11*200)
M&M
pikachu004 ::
jst imam tudi bartona 2.5 pa box hladilnik. pa vetilator dela na enih 3300 obratov temperatura proc v mirovanju pa je enih 55stopinj. zakaj vedno ko pade temperatura za nekaj stopinj naprimer na 53 se zmanjsajo obrati ventilatorja in temperatura spet zraste?
a nej kam drugam priklucim ventilator da bo delal vedno enako?
a nej kam drugam priklucim ventilator da bo delal vedno enako?
M&M: 2100 RPM? A ga kaj "bremzaš"? Ker po defaultu ma AC CS2 2200 RPM .
Pikachu004: Sej je logičn, da ti z manjšanjem obremenitve zmanjšuje obrate...
LP
Pikachu004: Sej je logičn, da ti z manjšanjem obremenitve zmanjšuje obrate...
LP
nAVID do konca....
Nič ga ne brzdam, tako mi dela. Ta trenutek se mi vrti na 2071 !
A bi me moralo kaj skrbeti ?
A bi me moralo kaj skrbeti ?
M&M
M&M: dokler maš take temperature pomoje ne...
A si se kej dost zaje**val z montažo ?
LP
A si se kej dost zaje**val z montažo ?
LP
nAVID do konca....
niti nem ker sem že nekoč imel težave z montiranjem,... namreč v trgovini so mi namontirali, jaz pa nisem rekel da bi še sprobali,.. pa je kretenski serviser polomil CPU. potem pa mi je trdil, da sem ga jaz polomil!!! Tokrat pa sem kupoval v Avstriji v PELUGI, pa sem trgovca lepo prosil, naj mi naredi skup plato CPU in cooler, pa da vse to stestiramo (sem imel še srečo, ker mi je hotel najprej nedelujoče rame podtakniti )
Drugače pa je montaža ista kot pri ostalih coolerjih. Kar dobro se moraš potrudit, da ga pritisneš gor,... pa kakšen šravfciger ti tudi prav pride
Drugače pa je montaža ista kot pri ostalih coolerjih. Kar dobro se moraš potrudit, da ga pritisneš gor,... pa kakšen šravfciger ti tudi prav pride
M&M
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za Socket A (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 19636 (16759) | Wofk |
» | Hladilnik za BartonaOddelek: Kaj kupiti | 1605 (1365) | Jan987 |
» | Hladilnik za athlon 2500+Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2031 (1353) | TribesMan |
» | Mnenje o navitju Athlon 2500+ in temperaturiOddelek: Navijanje | 1098 (926) | Desk-Star |
» | Koliko se greje vaš mlinčekOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2119 (1417) | tx-z |