Forum » Strojna oprema » Ali je pravi čas za nakup novega pc-ja?
Ali je pravi čas za nakup novega pc-ja?
MarkZC8261 ::
pozdrav!
planiram zdaj v roku enega meseca nabaviti nov pc po delih in ga bom tudi doma sestavil.
budgeta imam okoli 2100e z monitorjem vred. zanima pa me zdaj če bi bila dobra odločitev glede cen zdaj in covid-19. gledam malo na computeruniverse pa sem ogledal r7 3700x oz 3800x in pa msi 2070s gaming x trio. hvala za pomoc!!!
planiram zdaj v roku enega meseca nabaviti nov pc po delih in ga bom tudi doma sestavil.
budgeta imam okoli 2100e z monitorjem vred. zanima pa me zdaj če bi bila dobra odločitev glede cen zdaj in covid-19. gledam malo na computeruniverse pa sem ogledal r7 3700x oz 3800x in pa msi 2070s gaming x trio. hvala za pomoc!!!
mirancar ::
če ne rabiš nujno, bi blo vredno počakat do konca leta na nove gpu-je od nvidie (in amd) in nove ryzen 4000 series procesorje
ToniT ::
Pri nakupu novega računalnika je tako, da se moraš odločiti in ga kupiti. Drugače lahko zmeraj nekaj čakaš....
Danes na novo grafiko, jutri na nov procesor itd.
Danes na novo grafiko, jutri na nov procesor itd.
techfreak :) ::
https://www.computeruniverse.net/de/asu... je 30e drazja in malenkost boljsa.
Sicer pa kot so napisali zgoraj, ce nimas PCja oz. trenutni ni dovolj dober, potem pac kupi zdaj. Ce pa imas moznost pocakati nekaj mesecev, pa se ti splaca pocakati na nove graficne in Ryzen 4000 procesorje, ker bi naj prinesli konkretne izboljsave, v najslabsem primeru bodo pa takrat obstojece komponente nekaj cenejse kot sedaj.
Sicer pa kot so napisali zgoraj, ce nimas PCja oz. trenutni ni dovolj dober, potem pac kupi zdaj. Ce pa imas moznost pocakati nekaj mesecev, pa se ti splaca pocakati na nove graficne in Ryzen 4000 procesorje, ker bi naj prinesli konkretne izboljsave, v najslabsem primeru bodo pa takrat obstojece komponente nekaj cenejse kot sedaj.
FireSnake ::
Takole je: vedno se splača čakat (v nedogled, če želiš).
V zadnjih letih je bil pa tak preboj v razvoju, da se ne splača več čakati, če rabiš.
Kot so zgoraj rekli: vedno lahko čakaš.
Lahko pa ubereš dve poti:
- danes kupiš močno konfiguracijo, ki jo boš uporabljal leta in leta,
- danes kupiš, ampak nekaterih komponent (CPU, grafična) ne kupiš najboljših/najdražjih in jih kasneje menjaš (staro pa prodaš). s tem pokriješ scenarij jeseni, ki se zgoraj omenja (nVidia in Ryzen 4000).
Drugače pa: glede na zapravljen denar boš v vsakem primeru imel mir par let.
V zadnjih letih je bil pa tak preboj v razvoju, da se ne splača več čakati, če rabiš.
Kot so zgoraj rekli: vedno lahko čakaš.
Lahko pa ubereš dve poti:
- danes kupiš močno konfiguracijo, ki jo boš uporabljal leta in leta,
- danes kupiš, ampak nekaterih komponent (CPU, grafična) ne kupiš najboljših/najdražjih in jih kasneje menjaš (staro pa prodaš). s tem pokriješ scenarij jeseni, ki se zgoraj omenja (nVidia in Ryzen 4000).
Drugače pa: glede na zapravljen denar boš v vsakem primeru imel mir par let.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
FTad ::
Na podlagi cesa se ostali odlocate, da je pa sedaj cas za nakup bodisi nove komponente ali celo celotnega pc-ja/laptopa? Sele ko komponenta odpove, ali na podlagi drugih razlogov?
kixs ::
Na podlagi cesa se ostali odlocate, da je pa sedaj cas za nakup bodisi nove komponente ali celo celotnega pc-ja/laptopa? Sele ko komponenta odpove, ali na podlagi drugih razlogov?
Ce igras najnovejse igre, je vedno vse prepocasi, se posebej na 4K :lol:
Sicer pa ne mene vprasat, ker imam se comp iz 2010/11 - Phenom X6 se cisto lepo tiktaka :lol:
FireSnake ::
Jaz postopoma nadgrajujem vseskozi.
Primeri:
- ko so SSDji padli na razumno cifro sem zamenjal HDD,
- ko so prišli Ryzen procesorji druge generacije sem se znebil i7,
- ko so se nVme diski spustili na razumno ceno sem zamenjal SSD,
- pri grafični nisem tako zelo zahteven zato menjam, ko pride dobra kartica srednjega razreda (nazadnje RX 480). To bom menjal, ko bo prišlo nekaj hitrejšega in bo pilo samo 75W
Ciljam tudi na to, da imam hitrejšo komponento, porabo pa zmanjšujem.
Tako bo treba tudi EVGA 750W G3 Gold zamenjati za kaj bolj šibkega, ker nima več smisla imeti tak napajalnik.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Kurzweil ::
Kolikor gledam, se bolj ali manj vse izplača... samo z grafično se malce počaka oz. potrpiš s trenutno, če je seveda to še mogoče... drugače je pa tako, kot so že zgoraj napisali, vedno ko boš nekaj čakal, bo takrat, ko boš počakal, spet za počakat kaj boljšega,... neverending story po domače.
Glugy ::
Težko rečt. Na papirju se splača ja ker bo naslednja generacija grafičnih dost napredovala. Sam po drug stran pa ob vsaki generacije cene ponorijo preden se po mesecu dveh normalizirajo. Pričakuje pa se da bo konec septembra Nvidia dala grafične ven potem do konca leta pa še AMD. Dokler oba ne data ven grafičnih nove generacije + mal počakat da se trg stabilizira se ne splača kupovat. To se vseskp lahk zavleče do januarja februarja. Lahko pa tud ne; odvisno od tovarn in korone; odvisn kak dobr je planiran. V glavnm septembra boš verjetno vsaj na papirju ; priporočena cena dobil 10-20% več za isto ceno. Ampak ja to je vse na oko; to je vse ocena. Jz na tvojem mestu bi počakal; sam če si neučakan pač pa boljš da takoj kupiš preden bo staro generacijo grafičnih začel zmanjkovat in bo mini vakum dokler bo nova generacija v polnem zamahu na policah. Sam če bi takoj kupil ne bi plačeval več kot 5700XT za 381eur + poštnina do Slovenije (prideš skoz pod 400 eur za Sapphire Pulse varianto) k ga dobiš na Mindfactory. 2070 super dobiš za 100 eur več. Ampak ja jz mislm da se višji rang kartic ne splača kupovat zdele. Boljš kupit 1660 Super za vmesni čas do v najslabšem primeru januarja ko se trg normalizira. Tud recimo Raytracing bo neprimerno boljši na novih Nvidia karticah v primerjavi z starimi 2070 Super npr. Ne splača se stare šare kupovat. In ja to bo kmal zastarelo. No sej to je dinamika PC komponent na splošno sam ja najbl fajn je kupovat ravno ko se trg normalizira po izidu AMD in Nvidia grafičnih. Takrt za najdaljši čas si najbolj pokrit za denar ki ga vložiš.
Kvinta ::
Jaz že 5 let nisem kupil nič ,ker vedno pravijo počakaj do novega leta na nove gpu-je + to in ono in akcije pol po novem letu pravijo počakaj na nove matične in Intel procesorje pol malo za tem pridejo Amd-ji pol pa spet počakaj do novega leta in jovo na novo ,če misliš kupi ne čakat.
A.C.A.B
mahoni ::
Jaz sem v koroni zagonil skoraj 3 tisocaka brez monitorja. Leto in pol prej pa se 900tko za ultra wide monitor. Pametna odlocitev? Ce gledam na povprecne finance ljudi, potem nikoli ni pravi cas. Ce gledas potrebe, je ponavadi tak kompjuter presereavanje vsaj za vecino nas, ki ljubiteljsko gejmamo. Drugo so ti folk, ki nabija games za kes, pa seveda graficni razvijalci ipd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | INTEL Xe GPU (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 34561 (8909) | WizzardOfOZ |
» | nakup grafične v letu 2019 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 50326 (43560) | Glugy |
» | "Zdaj ni pravi čas za nakup PC-ja..." (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 21408 (16455) | Bwaze6 |