Forum » Strojna oprema » nove prihajajoče tehnologije in prihajajoči izdelki
nove prihajajoče tehnologije in prihajajoči izdelki
Ijus ::
Se pravi kaj sedaj?
PCIe v4.0 je že vzunaj.
Temu primerni M.2 moduli so že vzunaj. Hitrosti so kar zanimive.
Posledično so tudi že plate vzunaj take.
Pridejo pa še tele stvari v zelo kratkem ven (- do konca leta?):
- DDR5 pomnilniki
- nVidia RTX 30xx serije grafičnih kartic
- in AMD Ryzen 4000 serije procesorjev
Je še kaj kar pride zelo kmalu ven? - Da je omembe vredno.
To sprašujem iz osebnih firbčnih razlogov ter mogoče bo še komu prav prišlo, če se ta na novo odprta tema razvije.
Načeloma je tole glede zgoraj napisanih 4 stvari zelo dobro. Časovno precej na kupu vse skupaj.
Torej se zelo, zelo splača počakati, da manjkajoče tri zadeve relisajo.
--------------------
Porka madonna... se že veselim nakupa desktopa. ČE bo vse po sreči. Moglo bi biti.
ATM imam prenosni računalnik (2. po vrsti v moji osebni zgodovini računalništva - pred tem sem imel vedno samo desktope) in bi bilo prav ubersko cool doživet izkušnjo na kakem še hitrejšem procu kot je ATM Ryzen 9 3900X (ta me je zanimal glede nakupa dokler nisem izvedel da pridejo ven 4000 serije). Že ta proc je taka brutalija, da boh pomagi. - Za zelo ugodno ceno. Sedaj imam CPU: i7-7700HQ. Hehe. V primerjavi s 3900X je p.d. - Vem, da ne marate PassMark zadeve, vendar bi vseeno omenil: 7K score proti 33K score. :D LOL.
Full me je začelo zanimati in mikati, da bi si kupil nov PC - dekstopa. Itak potrebujem nov PC zaradi dela - glasba - omenjeni laptop je na momente zelo počasen. Ter začenjajo me počasi zopet zanimati igrice. Hehe. Dolgo jih nisem igral. Edino HearthStone igram vsak dan. Sam to ni neka uber grafična izkušnja.
PCIe v4.0 je že vzunaj.
Temu primerni M.2 moduli so že vzunaj. Hitrosti so kar zanimive.
Posledično so tudi že plate vzunaj take.
Pridejo pa še tele stvari v zelo kratkem ven (- do konca leta?):
- DDR5 pomnilniki
- nVidia RTX 30xx serije grafičnih kartic
- in AMD Ryzen 4000 serije procesorjev
Je še kaj kar pride zelo kmalu ven? - Da je omembe vredno.
To sprašujem iz osebnih firbčnih razlogov ter mogoče bo še komu prav prišlo, če se ta na novo odprta tema razvije.
Načeloma je tole glede zgoraj napisanih 4 stvari zelo dobro. Časovno precej na kupu vse skupaj.
Torej se zelo, zelo splača počakati, da manjkajoče tri zadeve relisajo.
--------------------
Porka madonna... se že veselim nakupa desktopa. ČE bo vse po sreči. Moglo bi biti.
ATM imam prenosni računalnik (2. po vrsti v moji osebni zgodovini računalništva - pred tem sem imel vedno samo desktope) in bi bilo prav ubersko cool doživet izkušnjo na kakem še hitrejšem procu kot je ATM Ryzen 9 3900X (ta me je zanimal glede nakupa dokler nisem izvedel da pridejo ven 4000 serije). Že ta proc je taka brutalija, da boh pomagi. - Za zelo ugodno ceno. Sedaj imam CPU: i7-7700HQ. Hehe. V primerjavi s 3900X je p.d. - Vem, da ne marate PassMark zadeve, vendar bi vseeno omenil: 7K score proti 33K score. :D LOL.
Full me je začelo zanimati in mikati, da bi si kupil nov PC - dekstopa. Itak potrebujem nov PC zaradi dela - glasba - omenjeni laptop je na momente zelo počasen. Ter začenjajo me počasi zopet zanimati igrice. Hehe. Dolgo jih nisem igral. Edino HearthStone igram vsak dan. Sam to ni neka uber grafična izkušnja.
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus
Vuli ::
DDR5, AM5 in Zen4 ?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
DarwiN ::
Meh, splača se počakat samo na nove grafe do septembra-novembra.. Ram in procesorji so skoraj irelevantni.. Premajhen napredek, da bi čakal v nedogled.. DDR5 denimo bo na voljo za nas navadne potrošnike leta 2022, ampak bodo hitrosti relativno nizke in cene nabite, tko da se nekak splača preskočit prvo DDR5 generacijo matičnih plošč in smo torej v letu 2023.. Procesorji so pa tudi čisti šmorn. Zdaj ko smo prešli na up-to 16 jeder, se bo tukaj v mainstreamu ustavilo in bo napredek le še ~15% na leto, kar je zanemarljivo, razen če ciljaš na 360Hz monitor. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naslednji mesec dobimo Ryzene 3000XTOddelek: Novice / Procesorji | 8963 (5883) | Wrop |
» | Nova kišta | 1000€ | video obdelava (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 12290 (8086) | Yenk |
» | Nadgradnja računalnika pred izidom DDR5?Oddelek: Strojna oprema | 2867 (1940) | GeForce GTX |