Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi

endelin ::
pujsekpepe je izjavil:
Nazaj na 66000![]()
Bolj bougo je tole. Pričakuj sub 63000 konec tedna.
69 k in pumpa
Baje je target 500k
Xrp baje lahko ponovi x15
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
kronos_10_ ::
Očitno so mi izbrisali post.
Želel sem povedati, da se izplača voliti stranko, katera ima namen pustiti neobdavčene kriptovalute.
Sedanja imam občutek, da nam drugo leto sledi obdavčitev.
Sem za neobdavčitev.
Želel sem povedati, da se izplača voliti stranko, katera ima namen pustiti neobdavčene kriptovalute.
Sem za neobdavčitev.
3man ::
Bitcoin društvo je stranke vprašalo po zdravi pameti, oz. kaj porečejo na bitcoin in na davke na denar: https://bitcoin.si/volitve2026/answers....
pujsekpepe ::
kronos_10_ je izjavil:
Sem za neobdavčitev.
Meni so tudi post zbrisali. Sem pa svoje povedal
kronos_10_ ::
Bitcoin društvo je stranke vprašalo po zdravi pameti, oz. kaj porečejo na bitcoin in na davke na denar: https://bitcoin.si/volitve2026/answers....
Hvala za deljenje.
Rihito ::
Živjo, eno kratko vprašanje ... verjetno bo kdo znal povedati kaj več od FURS spletne strani.
Mi lahko kdo iz osebnih izkušenj pove oziroma ali ima kdo kako informacijo o obdavčitvi "trgovanja" kriptovalut? Če imam max 2-3 nakupe/prodaje na mesec se to že smatra za trgovanje ali ne? Nimam ideje kaj je sploh ta meja, kjer te usekajo in zaznajo kot trgovanje in obdavčijo.
Gre se za fizično osebo seveda s portfeljem majhnim nekaj tisoč evrov.
Mi lahko kdo iz osebnih izkušenj pove oziroma ali ima kdo kako informacijo o obdavčitvi "trgovanja" kriptovalut? Če imam max 2-3 nakupe/prodaje na mesec se to že smatra za trgovanje ali ne? Nimam ideje kaj je sploh ta meja, kjer te usekajo in zaznajo kot trgovanje in obdavčijo.
GupeM ::
Premalo transakcij. V njihovem primeru pred leti sicer niso navedli koliko točno je ta številka. Glede na primer pa ocenjujemo na nekje 1000 transakcij na leto. Takrat to po fursovo postane dejavnost.
Rihito ::
Dobro, js niti občutka nisem imel in na spletni strani je blo tko vague napisano, da glava boli. Torej je ta "cifra" očitno veliko višja, kot sem sam mislil.
pujsekpepe ::
3man ::
Živjo, eno kratko vprašanje ... verjetno bo kdo znal povedati kaj več od FURS spletne strani.
Preberi si sam: https://www.fu.gov.si/fileadmin/Interne...
Kripto ::
kronos_10_ je izjavil:
Sem za neobdavčitev.
Potem ne boš volil Svobode, Levice, SD...
Wealth is mindset!
PacificBlue ::
Gregor P ::
A to kripto nekaj miga
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Tajska222018 ::
In kaksna je korelacija z 2012?
Potegni linije. Enostavno..poglej tudi log krivuljo. Vsaj 30000 je minimum. Do takrat pa tišina. Nato pa 15000.
Slab signal danes ponoči
Kateri?
moj. bog......rit posrana, ni cudno da tudi za Rovinj ta bull run ni zasluzil
Zdaj na koncu so nenadoma bili skoraj vsi proti davkom in za izboljšanje stanja podjetnikov, tako da ...
Špricer ::
Tajska222018 je izjavil:
In kaksna je korelacija z 2012?
Potegni linije. Enostavno..poglej tudi log krivuljo. Vsaj 30000 je minimum. Do takrat pa tišina. Nato pa 15000.
Slab signal danes ponoči
Kateri?
Dobro se drži...smo že na 68000. Prosim zadrži se zlobnih komentarjev lažnjivi kljukec.
moj. bog......rit posrana, ni cudno da tudi za Rovinj ta bull run ni zasluzil
https://slo-tech.com/novice/t852142#crta
Sodišče v San Franciscu je odločilo, da je Elon Musk odgovoren za nekatere izgube, ki so jih utrpeli delničarji Twitterja, ker je v javnih objavah pred štirimi leti zavajal. Višina odškodnine bo znana v prihodnjih tednih, odvetniki tožečih strank pa pričakujejo poltretjo milijardo dolarjev.
Musk je Twitter po daljših pogajanjih in preigravanjih kupil oktobra 2022 in za podjetje odštel 44 milijard dolarjev. Pred tem je bil na Twitterju objavil, da bo prekinil prevzemni postopek, kar je povzročilo padec tečaja delnice. Nekateri vlagatelji so tedaj delnice prodali, kasneje pa je Musk vseeno kupil podjetje. Očitajo mu, da je z neresničnimi objavami pritiskal na Twitterjevo poslovodstvo in želel izsiliti nižjo ceno. Zaradi podobnih dejanj, tudi pri drugih podjetji, je bil Musk kasneje tarča več tožb.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
Kripto ::
Zdaj na koncu so nenadoma bili skoraj vsi proti davkom in za izboljšanje stanja podjetnikov, tako da ...![]()
Ve se kdo je bil že ves čas oz. na začetku.
Wealth is mindset!
Tajska222018 je izjavil:
Smo že dosegli dno? Špricko? When 50k/btc?
Ne poslušat špricerja....on čaka 17k.......previdno z njegovimi napovedmi, da ne ostanete brez denarja kot on ta bull run........vi naslednji bull run ;-)
Sem že dočakal spet 68000. In še gre dole. Na sub 60000.
driftwood ::
več ali manj se da predvidet do kliko bo padlo. 200 tedensko povprečje na tedenski je 60k. torej tam do nekje 50k lahko pade, za kakšen dan ali teden. mogoče kakšen black swan event lahko potegne za moment ali dva še dol do 40k. vse ostalo je že znanstvena fantastika.
več ali manj se da predvidet do kliko bo padlo. 200 tedensko povprečje na tedenski je 60k. torej tam do nekje 50k lahko pade, za kakšen dan ali teden. mogoče kakšen black swan event lahko potegne za moment ali dva še dol do 40k. vse ostalo je že znanstvena fantastika.
Se popolnoma strinjam. Lahko še nižje. Samo rosi ne razumje tega. Hepan pač. Mu ni pomoči.
The Saylor Paradox: When Buying Bitcoin Breaks Bitcoin
The Illusion of Infinite Demand
It's a statement that has echoed across social media with religious fervor. Michael Saylor, the executive chairman of Strategy (formerly MicroStrategy), has become the de facto high priest of Bitcoin maximalism, and his congregation is devout.
His company now holds 761,068 BTC -- approximately 3.6% of all Bitcoin that will ever exist -- acquired at an average cost of $75,696 per coin.
But those Bitcoin orange dots do not appear to be lining up.
If Saylor's thesis were correct -- that concentrated, relentless buying would create an unstoppable supply shock -- Bitcoin wouldn't be trading at under $70,000, down 43% from its October 2025 all-time high of $125,700.
The math doesn't lie. The market doesn't care about your conviction. And the store-of-value narrative is starting to show cracks -- despite a backdrop of global instability that should, in theory, favor it.
The Illusion of Infinite Demand
It's a statement that has echoed across social media with religious fervor. Michael Saylor, the executive chairman of Strategy (formerly MicroStrategy), has become the de facto high priest of Bitcoin maximalism, and his congregation is devout.
His company now holds 761,068 BTC -- approximately 3.6% of all Bitcoin that will ever exist -- acquired at an average cost of $75,696 per coin.
But those Bitcoin orange dots do not appear to be lining up.
If Saylor's thesis were correct -- that concentrated, relentless buying would create an unstoppable supply shock -- Bitcoin wouldn't be trading at under $70,000, down 43% from its October 2025 all-time high of $125,700.
The math doesn't lie. The market doesn't care about your conviction. And the store-of-value narrative is starting to show cracks -- despite a backdrop of global instability that should, in theory, favor it.
Tajska222018 je izjavil:
Ne poslušat špricerja....on čaka 17k.......previdno z njegovimi napovedmi, da ne ostanete brez denarja kot on ta bull run........vi naslednji bull run ;-)
Nihce ni rekel da je bottom in ......svoje 30k in nato 17-15 k pa ne boš dočakal
Na 68k si čakal 2 leti , vmes ssmo šli na 125k ;-)
Tajska222018 je izjavil:
Tajska222018 je izjavil:
Nihce ni rekel da je bottom in ......svoje 30k in nato 17-15 k pa ne boš dočakal
Na 68k si čakal 2 leti , vmes ssmo šli na 125k ;-)
Brez tebe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tajska222018 ()
Ko bo kakšna vojna vmes končala, se bo tudi kaj zgodilo na trgih.

CharlieKK ::
Mene je tisti wick včeraj čisto presral, kaj takega še nisem doživel. Zaprl aplikicijo nekaj šel delat čez 2min spet odprem in boom iz 68 na 71. Tole niso več heci. 
Danes sem hotel odpret short spet na 71300 pa sem bil preveč usran, zdaj se pa sekiram. Fck man precej profita bi imel. Sem kar slutil, da bo konkreten drop, ko je Iran zavrnil govorice o pogajanjih.
Pričakujem test 70k pol pa možno da gremo spet na 65k.
Danes sem hotel odpret short spet na 71300 pa sem bil preveč usran, zdaj se pa sekiram. Fck man precej profita bi imel. Sem kar slutil, da bo konkreten drop, ko je Iran zavrnil govorice o pogajanjih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
Mene je tisti wick včeraj čisto presral, kaj takega še nisem doživel. Zaprl aplikicijo nekaj šel delat čez 2min spet odprem in boom iz 68 na 71. Tole niso več heci.
Je že padnulo...rossi se je že fsral.

Meh zdaj je oversold se bo odbilo nazaj proti 70k imo pol pa malo sideways pa spet dol, seveda pod pogojem, da Trump ne čivkne kaj pozitivnega, sploh ne moreš reagirat na kaj takega, ker prebije vse stop losse.
Zgodovina sprememb…

Ma dej špricer poglej si graf in ne bluzi, točno tako se je odvilo kot sem napisal.
Lep short danes is 71900. Moar
Lep short danes is 71900. Moar
Zgodovina sprememb…

Popoldne nazaj na 70800 čez vikend 65k ali pa še nižje, gremo po low liquidity top je bil že pobran. Lp
Zgodovina sprememb…

Možno, tam je največja long liquidity cona, dvomim, da bodo pustili nove ATH brez da se to počisti. Že cel mesec samo lovimo liquidity cone, je res očitno, če pogledaš heat map.
Zgodovina sprememb…
Nea verjamljem, da bo bolje. Fse pada, gotofi ste. Pika, koma josef.
Nea verjamljem, da bo bolje. Fse pada, gotofi ste. Pika, coma josef.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
Benny123 ::
Lokalno dno bo v aprilu okol 60000 pol pa po poletju pride crash epskih razsežnosti, kaj ga bo sprožilo lahko samo ugibamo. Filam na 52000 vrečo pa na dol do 40000 30000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Benny123 ()