» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1609 / 1616
»»

Baja ::

kot pravi Igor, vsi alti grejo dolgoročno glede na btc proti 0. ne rabis mi verjeti, odpri tradingview pa poglej grafe.

v bistvu gre vse proti 0. piza je bla 15 let nazaj 10k btc, zdaj jo dobis za 10k sat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

tilio ::

Baja je izjavil:

kot pravi Igor, vsi alti grejo dolgoročno glede na btc proti 0. ne rabis mi verjeti, odpri tradingview pa poglej grafe.

Ja, Igorju gre res za zaupat. On je finančni strokovnjak prve klase.

To kar praviš je traderski pogled. Vsak graf kaže preteklost in ne prihodnosti. Res lahko kaže trenutni trend ampak trendi se ne obračajo zaradi grafa. Graf se obrne zaradi novega trenda. Tudi če Bitcoin ostane digitalno zlato ne morejo zato drugi blockchaini iti na 0, ker odpirajo druge možnosti uporabe in ekonomijo, ki jo Bitcoin ne more.

Uživajte v vaših BTC "numba go up" debatah.

IgorCardanof ::

Nisem noben strokovnjak in tudi ne rabis biti strokovnjak, da vidis, da kripto ni sproduciral nicesar uporabnega. Bilo je pa definitivno zabavno in za marsikoga tudi lepa priloznost, da skoci v kak drug premozenjski razred.

Kaj imas pa danes? Stotisoce neuporabnih projektov, vsak z bolj ekstrakcijsko tokenomijo kot prejsni. Noben vec v nic ne verjame. Polno scammov. In tisto malo kar je blo retaila ta balon, je zagemblalo ves kes na pump.fun

Tako da ja, res ne vidim kako bi v tej greznici kripta karkoli lahko dolgorocno slo kamorkoli drugam kot na 0.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

ker odpirajo druge možnosti uporabe in ekonomijo, ki jo Bitcoin ne more.

ja, je res. problem je drobljenje tega trga. vcasih je bil eth, zdaj pa mas se 100 eth-like coinov in to drobi trg, zato bodo dolgoročno vsi zgubljali.

če bi se vsi ti devi spravli v razvoj btc bi imeli danes layer20 ne samo layer2. moraš tudi razumeti da se btc network ne more iti "let's break things razvoja", ker če btc počepne, bodo alti res na 0.

še ena stvar pri altih, nekdo hekne smart contract (ker pač, let's break things dev-i), hja, bomo rollback naredli. to je NO-GO! in noben resen ne bo porinil notri dnarja v to.

o ntfjih, meme, ... sploh ne bom. to je čisti gambling.

tilio ::

Baja je izjavil:

ker odpirajo druge možnosti uporabe in ekonomijo, ki jo Bitcoin ne more.

ja, je res. problem je drobljenje tega trga. vcasih je bil eth, zdaj pa mas se 100 eth-like coinov in to drobi trg, zato bodo dolgoročno vsi zgubljali.

če bi se vsi ti devi spravli v razvoj btc bi imeli danes layer20 ne samo layer2. moraš tudi razumeti da se btc network ne more iti "let's break things razvoja", ker če btc počepne, bodo alti res na 0.

še ena stvar pri altih, nekdo hekne smart contract (ker pač, let's break things dev-i), hja, bomo rollback naredli. to je NO-GO! in noben resen ne bo porinil notri dnarja v to.

o ntfjih, meme, ... sploh ne bom. to je čisti gambling.

Tako je. Ampak drobljenje trga je rešitev in hrati problem. Zakaj rešitev?

Ker v Bitcoinu se zelo težko dogovorijo za kakršnokoli spremembno. Charles je večkrat dejal, da so poskusili z idejami v Bitcoinu ampak so jih Bitcoin core devi hitro zatrli. Kaj narediš, ko te ljudje ne slišijo? Greš drugam ali narediš svoj chain, če imaš možnost.

In to se je zgodilo tudi zgodilo. Nekateri so odšli drugam. Denar je verjetno velik motiv, ni pa edini motiv in ni nujno glavni motiv, ker so si ljudje različni. Ironično je, da omenjaš "move fast break things". Cardano dela točno kontra temu, je 100x povedal, da dela kontra in je načelo katerega se še zdaj drži. Zato so se pa šli ves research preden so šli v implementacijo. In ko sem pred meseci tu pisal kakšne procedure ima Cardano za razvoj in da dela po metodologiji NASA so se tu "znalci" smejali in norčevali. Pojdi si pogledat kako se lotevajo Leios (skalabilnost na L1 nivoju), ki bi lahko dosegal do 10k TPS. Research paper so pisali 3 leta in ga lani maja releaseali. Slabo leto delajo na 2 simulatorjih, enega v Haskelu in enega v Rustu, da bi videli, če so rezultati podobni. Poganjajo z različnimi nastavitvami networka, da vidijo kako se bo network odzival. Ko dobijo odgovore na vprašanja kje so bottlenecki in kaj so tradeoffi in katere tradeoffe community želi, tedaj gredo v implementacijo. To je njihov proces in rezultat do sedaj je 0 downtime v 7+ letih. Ampak seveda raja, ki se ne spozna na development in si zatiska oči in ušesa kriči "To je scam, scam, scam!" in leti na chaine, ki obljubljajo velike hitrosti in hiter tempo razvoja, potem pa jokajo, da se chain reverta, pa da ni decentraliziran, pa da samo kradejo itd.

Ljudje so se nasrali in zdaj je vsaka zvita vrv kača. Tako Igor pravi, da nikjer ni praktične uporabe a gradi se njemu pod nosom. Ni kaj. Tu sem pisal informacije misleč, da samo slabo poznate pozitivne strani Cardana ampak vidim, da je stanje bolezensko in izvolite, ne bom se več z vami prerekal ali delil informacij.

Srečno!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

sam ne spremljam več kripta glih podrobno, tako da zaradi mene ne rabis nehati deliti info. nimam nič proti Kardanu ali kateremu koli drugemi coinu, povedal sem samo svojo splošno mnenje glede kripto stanja. bom vesel ce cardanu in v njega vlagateljem uspe.

ne vem sicer kdaj pa kaj so meli z btc core devi, ampak mogoče, če bi vložli 4 leta R&D v btc, bi mogoče tudi s core devi šlo kaj skoz.

zodiak ::

Tajska222018 je izjavil:

chrush je izjavil:

Rosi, ti si motena oseba. Si nepismen in z bipolarno motnjo. Toliko, kot si ti zasluzil, jaz dam pri nakupu runde pira za napitnino. Ce se bos odstranil, bos naredil najvec koristnega za vse.

Mojega denarja verjemi,da ti prestet ne bi znal :-)

Mrs v sluzbo za minimalca

Ta bull run si pusnil ,tako kot prejsnjega

Rossi ve kam market gre in kje bo kupoval

Vam bo pa tale frfrfr povedal

hahaha

Pokazi izpisek iz banke. Na lepe oči ne veerjamem ničesar...

3man ::

Evo, v SPAR-ih po Švici sprejemajo Bitcoin Lightning brez težav:
 SPAR sprejema plačila v BTC

SPAR sprejema plačila v BTC

Le zakaj se niso odločili za enega izmed mnogih najbolšejših šitkojnov, pa čeprav bitcoin pomoje uporabljajo izključno za plačila in jih instantno retvarjajo v CHF. 8-)
Sori, zgleda ne znam več slike pripet... :/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 3man ()

kobacajko ::

Za vse, ki se ukvarjate z DeFi, pa tudi za tiste, ki šele vstopate v ta svet in bi radi imeli enoten pregled nad svojim portfeljem brez stalnega preklapljanja med protokoli.

Če iščete orodje, ki vam olajša sledenje in optimizacijo vaših DeFi investicij, toplo priporočam, da preizkusite DeFi.app.
https://app.defi.app/join/2VQTpX

Tajska222018 ::

LeQuack je izjavil:

Lennzi je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

Upam, da ste kupili dip in niste prodali. #tothemoon2025

Dead cat bounce

Mogoče pa je Rossi prehitro prodal in gre zdaj na 150k. Saylor še zmer vsak ponedeljek kupi in to bo delal dokler ne umre, to pomeni da je skoz pritisk na ceno gor.

Rossi je prodajal,da bi kupoval nižje,ne da bi mislil da je bull run končan.

Ashrack ::

Tajska222018 je izjavil:

alekskac je izjavil:

Tajska222018 je izjavil:

Shit

Tole se ne bo dobro koncalo

Delno prodajam

Na dolgi rok se za nikogar ne konča dobro.

Zame se definitivno je.
Btc sem kupil v rangu 16-18 k,prodal na 107k,kupil nazaj pri 76k in delno prodal na 107k z namenom da zopet kupim nizje

Dr. Profit?
....

mAXTER ::

Dr. Profit je tisti flash crash iz 92k na 76k dobro trofil, vse ostalo je pa bolj meh...nekaj časa je xrp najjači, potem spet več ni...nekaj časa prisega pri napovedi da bo šla cena do 68k ampak se nato pri nekje 76k premislil in začne folku nabijat da naj kupuje ker bo 120k naslednja meja ;((

Long story short...noben nima kristalne krogle in vsi faking ugibajo, trg pa medtem gre po svoje.

Tajska222018 ::

Ashrack je izjavil:

Tajska222018 je izjavil:

alekskac je izjavil:

Tajska222018 je izjavil:

Shit

Tole se ne bo dobro koncalo

Delno prodajam

Na dolgi rok se za nikogar ne konča dobro.

Zame se definitivno je.
Btc sem kupil v rangu 16-18 k,prodal na 107k,kupil nazaj pri 76k in delno prodal na 107k z namenom da zopet kupim nizje

Dr. Profit?

Sicer ga ne sledim,sem šel pa preverit njegov profil

čist ok dec,velikim računom ne zaupam, čeprav je moj med njimi :-D , proda se lahko vsak odvisno za koliko , jaz pa osebno več denarja kot ga imam, ne rabim.

enako je kupoval 16-18k ,prodajal 90k,kupil 77k prodal 103k in 103k nazaj kupil

Jaz sem kupoval 16-18k enako,prodajal 105k,kupil 76k-prodal 108k in minimalno kupil 99k

definitivno sva oba bullish glede xrp ,tukaj sem vas na topu opozoril, da ne zganjat fomo in od takrat sem tiho.
Iz njega sem pobral profite in mislim ga kupit nazaj

Tarča za moj xrp nakup je pa bistveno nižja ,on je kupoval 2.20 kot vidim

morda se motim in ima prav on, ampak jaz tu ne kupujem.

Yuka ::

Nisem na tekočem, ma sigurno tle veste, kako najlažje spravit cca 3500€ na račun iz kripto denarnice, da te ne upalijo razna preverjanja in nevem kaj še vse? Ni to nek znesek.. Nekje sem čital, da zdej na ATM vse preverjajo AML in rabiš cel kup dokazil? Kaj pa te borze ala bitstmap ipd, kaj moraš gor dat?

Kako to v praksi deluje, namreč dolgo dolgo let nazaj sem dobil kripto na denarnico od raznih virov, katerih polovica več ne obstaja.. nimam nobenih logov ipd. kako potem to dokazuješ?

Lonsarg ::

Do januarja 2026 brez problemov brez kakrsnegakoli prijavljanja. Potem bomo pa se videli kaj bodo spalamudili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Yuka je izjavil:

Nisem na tekočem, ma sigurno tle veste, kako najlažje spravit cca 3500€ na račun iz kripto denarnice, da te ne upalijo razna preverjanja in nevem kaj še vse? Ni to nek znesek.. Nekje sem čital, da zdej na ATM vse preverjajo AML in rabiš cel kup dokazil? Kaj pa te borze ala bitstmap ipd, kaj moraš gor dat?

Kako to v praksi deluje, namreč dolgo dolgo let nazaj sem dobil kripto na denarnico od raznih virov, katerih polovica več ne obstaja.. nimam nobenih logov ipd. kako potem to dokazuješ?

Nakazi si teg 3500 na svoj bancni racun. Za ta “drobiz” ne bo nihce mrdnil.
Ne odgovarjam na DM.

Motion ::

Kje smo, razen bikojna in ene par fart kojnov sploh še aj kam leze?
Gamefi je totalna polomija.

Konsenz večine in tudi čedalje več oseb je, da je vse itak scam. 99.9999% projektov ne rabi tokena.
Ne odgovarjam na DM.

Meh to je že dolgo znano, sam me zanima kaj je sedaj "in". Game fi ni. Ai tudi šepa, lunchpadi so odslužili, o nft sploh nebi zgubljal besed, ....
Se mi zdi da je scena postala zelo dolgočasna na nek način...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Ja dejansko ni nič. Le mogoče kaksni specificni kovanci kot so recimo ta Fartcoin, Hype, Syrup, Useless, ... In pa četudi kaj pumpa, folk tudi zelo hitro pobira profite, ker pač ve, kako hitro lahko postanejo bagholderji. In potem nič zares dolgo ne pumpa, ker noben noče holdat predolgo.
Ne odgovarjam na DM.

Dejansko ni več doliva retail ke?a več.

johnnyyy ::

Motion je izjavil:

Se mi zdi da je scena postala zelo dolgočasna na nek način...

Pa saj alt scena je vedno bila dolgočasna - razen v alt sezoni. Pa saj z BTC je podobno. Ko smo v bear-u je itak BTC največji fail in bo propadel in šel na -100k. Potem neha padati je zatišje, potem začne rasti je zatišje, ko doseže ATH se full govori, potem pride FOMO in je eksplozija. Potem pade, pa se cikel obrne.

Imam občutek, da trg nekako deluje na način, da so nihanja visoka in da kupiš ko je visoko in prodaš ko je nizko.

Kje pa smo sedaj? Se mi zdi da.l alt sezone ni blo že 5 let..

No, sam sem zagovornik, da je tudi vec ne bo. Razlogi za to so pa:

- 2017 je blo 50 kovanckov za zbirat, danes jih imas milijone
- realizacija vecine, da kripto projekti v 99.99% ne doprinesejo nicesar in so samo v celofan zavitw sheme za ekstrakcijo denarja. Torej avtomatsko se ti gre samo za to, da bos svoje kovancke prodal vecjemu idiotu za vec. Od projekta itak ne bo nikoli nic
- ni novega retaila, kateremu bi lahko prodal altcoin zgodbo. Tisti ki pa je prisel, smo mu pa na hitro pobrali denar na pump.fun, Trumpo coinom, Libro, etc.
- ni toliko denarja na voljo s strani retaila kot ga je bil 2021 recimo
- kripto market se je izpopolnil v smislu, da so tisti pri vrhu ugotovili, kako maksimalno denarja iztisnit iz retaila. Ta denar ne gre vec v alte. Ce pogledas koliko denarja je bilo potegnjenega ven iz raznih shem v zadnjem letu ali dveh, govorimo o vec 10 milijardah $.
- lep pogled je tut na unlocke v kriptu. Mislim da se mesecno odklene za milijardo ali dve $ novih kovanckov.

Kar bo v prihodnje, bodo mogoce kake mini alt aezone, kjer bo pumpala le pescica izbranih kovancev. Ne bo trajalo dolgo, ker se je folk naucil pobirat profite.
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Motion je izjavil:

Kje pa smo sedaj? Se mi zdi da.l alt sezone ni blo že 5 let..

Alt seznona je ko alti delajo v povprečju bolje kot BTC in takrat dominanca BTCju (btc.d) pada. Zadnja večja alt sezona je bila med jauarjem in majem 2021.

Trenutno smo IMO tam, da bo FED jeseni začel nižati OM. In to bo začelo poganjati BTC navzgor do neke točke, takrat pa se bo altom strgalo.

IgorCardanof je izjavil:

Kar bo v prihodnje, bodo mogoce kake mini alt aezone, kjer bo pumpala le pescica izbranih kovancev. Ne bo trajalo dolgo, ker se je folk naucil pobirat profite.

Temu ne verjamem. Veliko ljudi je nagonsko pohlepnih in pri nagonu rabiš izredno disciplino da si vzdržen. In ko bo prišlo do situacije rasti, bodo ljudje v kripto metali denar v upanju za zaslužek, hodlerji pa bojo držali in to kovancem z majhno likvidnostjo viša ceno.

mAXTER ::

Pač vsak nov bullrun so druga pravila oz. modne niše pri altih...2017 so bili ICO-i tisti ki so moneygrabal, 2021 eksplozija NFT-jev in ostalga defi šrota, 2025 so pa memecoini pri retailu posrkal večina likvidnosti. Bomo videli jeseni na čem smo točno, če FED zniža obrestne mere bi znalo to biti dosti goriva za štart alt sezone, lahko pa tudi ne. Ampak all in all vsem, ki se bunijo glede zaspane sezone...BTC se je dvignil iz 76k na 108k v manj kot mesecu nazaj...to je pa samo ca. 4% od ATH-ja, tako da iz tega vidika je 2025 bullrun v polnem pogonu 8-)

Casi hude volatilnosti so mimo. BTC in ETH postajata oba stabilna. Miljarde cakajo za nakup ce bi cena padla, torej zaradi tega ne more prevec pasti.

Skratka pocasi bosta namesto za namen spekulacije postala res samo hranilca vrednosti, rasla skupaj z inflacijo, podobno kot zlato.

Ampak pocasi, dokler se dokoncno ne stabilizira se lahko se kak skok navzgor zgodi.

Zgodovina sprememb…

Morte se pa zavedat zakaj BTC raste oziroma je tako visoko. Po drugi strani je pa zlo zaskrbljujoce gledat, da je btc tako nizko, medtem ko Saylor in mnogi copycati sedaj mecejo po milijarde notr vsak teden.
Ne odgovarjam na DM.

2% svetovnega denarja je v BTC, cirka 20% v zlatu. Ce bi 100% BTC nadomestil zlato je to x10 rast, ampak seveda da ga ne bo 100% nadomestil. Lahko ga pa v roku vec desetletij 50% nadomesti, kar je x5 rast (govorim korelirano z inflacijo seveda).

Ampak x5 rast v roku vec desetletij je manj kot je marsikdo vajen da raste hehe, skratka ni vec neke eksponentne rezerve za rast. Ampak predikcija Saylorja da raste vsaj 10% na leto (cirka toliko ti Saylor izplacuje ce kupis obveznice njegove BTC podjetja) je cisto realna. V kolikor bo seveda BTC res nadomestil zlato, vsaj delno. Ce ga ne bi pa se lahko zgodi da vrednost stagnira ali celo pade.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

En whale ki je kupil 10k bitcoinov pod 1$ jih je sedaj prodal za več kot milijardo.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

merlin2 ::

LeQuack je izjavil:

En whale ki je kupil 10k bitcoinov pod 1$ jih je sedaj prodal za več kot milijardo.

Še ne menda. Je pa bilo iz več 14 let spečih denarnic na CEX prenešenih BTC v vrednosti 5 miljard aneriških $.

Se pričakuje dump BTC?
So v ozadju institucionalne denarnice?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: merlin2 ()

Se bliža BTC dump?
https://x.com/lookonchain/status/194112...

A Bitcoin OG holding at least 80,009 $BTC($8.69B) woke up after 14+ years of dormancy and transferred out 40,000 $BTC($4.35B) today!

This OG controls about 8 wallets, 2 of which received 20,000 $BTC($15,600 at the time, $2.18B now) on April 2, 2011, when the price of $BTC was 0.78.

The other 6 wallets received 60,009 $BTC($202K at the time, $6.52B now) on May 4, 2011, when the price of $BTC was $3.37.

Today, 4 wallets transferred out 40,000 $BTC, while 4 more wallets remain dormant.

Trias ::

107k btc retest. Gremo počas na del, ko se prelije iz btc na shitcoine.

hamez66 ::

merlin2 je izjavil:

Se bliža BTC dump?
https://x.com/lookonchain/status/194112...

A Bitcoin OG holding at least 80,009 $BTC($8.69B) woke up after 14+ years of dormancy and transferred out 40,000 $BTC($4.35B) today!

This OG controls about 8 wallets, 2 of which received 20,000 $BTC($15,600 at the time, $2.18B now) on April 2, 2011, when the price of $BTC was 0.78.

The other 6 wallets received 60,009 $BTC($202K at the time, $6.52B now) on May 4, 2011, when the price of $BTC was $3.37.

Today, 4 wallets transferred out 40,000 $BTC, while 4 more wallets remain dormant.

Bravo jim, diamantnim rokicam.

2013, ko sem začel, so rekli, da si whale, če imaš 1000 bitcoinov, pri 100 bitcoinih si pa delfinček. Super whale 10000+ bitcoinov.

Pa če jih ima en Slovenec res 15k+, je potem zdaj najbogatejši Slovenec. Konec leta bo moral poročati Fursu :D

Zgleda se je Špricer pospravil v kočo. Končno..

Traktor1989 ::

Haha ja kakšen mir ko ni špricerja. Smo ga končno pregovorili naj odneha in odide.
Fant je res odšel v Polje. Bolje zanj.
Zdej lepo uživa.

Siso ::

vsaj malo upanja za uporabnost

https://captainaltcoin.com/stellar-spik...

Cringe.
Ne odgovarjam na DM.

endelin ::

Spricer je cashoutal za dva meseca dominikanke;)

Btc prebil 111k usd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

A pričakujete do konca leta 150-200k?
Quack !

alekskac ::

Želel bi si tvojo višjo številko (potihem, vsaj 200K), a realno računam bolj v tvojo nižjo napoved ...

To je še vedno 50% rast v pol leta, ti to ni dovolj?
Quack !

Fantje, kaj je sedaj to? Bolj kot kaže BTC znake življenja, bolj tale debata postaja mrtvilo. Kaj ste že vsi likvidirali?

Traktor1989 ::

Spricerja se niso pobrusili.
Nabralo se je.

johnnyyy je izjavil:

Fantje, kaj je sedaj to? Bolj kot kaže BTC znake življenja, bolj tale debata postaja mrtvilo. Kaj ste že vsi likvidirali?

Ko bo tale tema spet aktivna, smo najbrž zelo blizu (lokalnega) vrha.

Fora je pa itak, da vsi držijo samo ničvredne alte, ti so pa daleč od kakršnihkoli zavidljivih vrednosti.
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Jaz opažam kripto utrujenost. Ta super cikel je naporen

alekskac ::

LeQuack je izjavil:

To je še vedno 50% rast v pol leta, ti to ni dovolj?

Eno so želje, najbrž ne bo pa zares. Verjetno bo manj, 140-150k tudi ni ravno porazno.

IgorCardanof je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Fora je pa itak, da vsi držijo samo ničvredne alte, ti so pa daleč od kakršnihkoli zavidljivih vrednosti.

Alti so v 8-mih mesecih nardil 400%. Ni to super?

Altseason 2017/18 nas je razvadil. Ob treh zjutraj smo čakali da pristopimo za THEKEY ico. Na koncu je uspelo samo matotu ko je poslal Excel :D

Večina altov je sicer v kurcu. Zato med retail ni več navdušenja. Kakšen triljon bi se moral sedaj preliti v alte :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

merlin2 je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Alti so v 8-mih mesecih nardil 400%. Ni to super?

Idk buddy. Če odmislimo kak Fartcoin, XRP, Syrup, Hype, je vse kar dobro dol.
Ne odgovarjam na DM.
««
1609 / 1616
»»