Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi

Špricer ::
Minimalen odbojček z bull trap.
Fear and greed index na extreme fear 23
https://alternative.me/crypto/?daily_ha...
Fear and greed index na extreme fear 23
https://alternative.me/crypto/?daily_ha...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()

kow ::

Ekonomska gospodarska zima
https://www.24ur.com/novice/tujina/mili...
Delam. To je reden donos. Ne špekuliram in hazardiram kot večina forumašev. Najbolj stabilen incom je delo. Denar takpj dosegljiv brez posrednikov ali borz. Popoldan pa fušanje.
https://www.24ur.com/novice/tujina/mili...
Shortam btc 300 eur od 76000 do 66000 odprte pozicije. Prodal že prej na 70000 na kar sem ponosen. Alte imam pa vse krepko v rdečem. Vendar nimam v njih večine denarja.
Imas samo 300e? Kaj zivis pod mostom?
Delam. To je reden donos. Ne špekuliram in hazardiram kot večina forumašev. Najbolj stabilen incom je delo. Denar takpj dosegljiv brez posrednikov ali borz. Popoldan pa fušanje.
Zgodovina sprememb…

tilio ::
Kdo bo zaupal rdečemu nestabilnemu krompirju? Iz danes na jutri lahko spremeni mnenje. Izvoli. Vlagaj sedaj. Zaradi nezaupanja sledi gospodarski zlom.
A ti misliš, da zdaj pada, ker mu ne zaupajo ali ker so carine uvedene?
Ne rečem, da nezaupanje ni faktor ampak mislim, da trenutno še zdaleč ne toliko kolikor sprejeti ukrepi. Zaupanje se bo vrnilo takoj, ko (če) se izkaže, da je vse skupaj blef. da se lahko pogaja - kar je problem je, da časovnice ne vemo - zato folk prodaja :-) Ampak te stvari se lahko zrihtajo v nekaj mesecih, tako kot jih je poslabšal v par mesecih.

Kdo bo zaupal rdečemu nestabilnemu krompirju? Iz danes na jutri lahko spremeni mnenje. Izvoli. Vlagaj sedaj. Zaradi nezaupanja sledi gospodarski zlom.
A ti misliš, da zdaj pada, ker mu ne zaupajo ali ker so carine uvedene?
Ne rečem, da nezaupanje ni faktor ampak mislim, da trenutno še zdaleč ne toliko kolikor sprejeti ukrepi. Zaupanje se bo vrnilo takoj, ko (če) se izkaže, da je vse skupaj blef. da se lahko pogaja - kar je problem je, da časovnice ne vemo - zato folk prodaja :-) Ampak te stvari se lahko zrihtajo v nekaj mesecih, tako kot jih je poslabšal v par mesecih.
Brez filozofiranja lahko rečem da je tu leto 1928. Le da se sedaj manipulira z algoritmi.

Traktor1989 ::
Špricer nič ne boli. Jaz kupujem danes in se smejem tebi. Ti pa so žalosten in jokas.
Kupuje se ko je rdeče. Aja sam ti kopujes v zelenem saj res. Pol pa jokas tukaj. Joj otrocicek.
Kupuje se ko je rdeče. Aja sam ti kopujes v zelenem saj res. Pol pa jokas tukaj. Joj otrocicek.

mtosev ::
Meni so kriptovalute dol za 210EUR. A naj prodam ali naj še držim in čakam?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Lonsarg ::
Buy the dip.
Seveda ne smes za to strategija bit psihicno pussy, mora bit pripravlje leto ali dve bit v rdecem pa potem profit :)
Seveda ne smes za to strategija bit psihicno pussy, mora bit pripravlje leto ali dve bit v rdecem pa potem profit :)

Jokica si ne zasluži 100e dobička.
Robčki za brisanje so zanj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Traktor1989 ()

Kripto ::
Odvisno kaj imaš. Če so kakšne meme, pump & dump...potem bo to zelo bolelo.
Wealth is mindset!

Traktor1989 je izjavil:
Jokica si ne zasluži 100e dobička.
Likvidacija naročila. Si vesel? Tale odboj je pa zaradi takih kot si ti, ki upajo na boljše čase. Kdo ti garantira da pa bo dobiček s sedanjim nakupom? BULL TRAP. POZOR!
Btw. Gledam 5 min grafe in diagrame.
Zgodovina sprememb…

mtosev ::
ETH in bitcoin imam
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,

24 UR
Milijarder in vlagatelj Bill Ackman pravi, da je Amerika na poti k "ekonomski jedrski zimi", ki si jo je zaradi uvedbe carinske politike predsednika Donalda Trumpa nakopala sama. Pozval je tudi k 90-dnevni prekinitvi uveljavitve carin, da bi se lahko pogajali in rešili nepoštene asimetrične carinske dogovore. Trump medtem svoje odločitve še naprej zagovarja.
Milijarder in vlagatelj Bill Ackman pravi, da je Amerika na poti k "ekonomski jedrski zimi", ki si jo je zaradi uvedbe carinske politike predsednika Donalda Trumpa nakopala sama. Pozval je tudi k 90-dnevni prekinitvi uveljavitve carin, da bi se lahko pogajali in rešili nepoštene asimetrične carinske dogovore. Trump medtem svoje odločitve še naprej zagovarja.

endelin ::
evropski odgovor carinam v sredo je že vštet v padce?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

ETH in bitcoin imam
Stvar je taka, da če prodaš npr. zdaj in spet nazaj kupuješ, ko gre še nižje je super. Ampak kaj pa, če se odbije gor in te bo panika zagrabila in boš spet kupil po višji ceni kot si prodal?
Če že res hočeš prodati počakaš, če se zgodi odboj gor in potem prodaš. Kupuješ nazaj ko pade. Če se hočeš iti tak način moraš imeti res potrpežljivost in disciplino. Če tega nimaš je morda najbolje držati pozicijo.
Wealth is mindset!

Spricer ne da se mi več s tabo ukvarjat. Škoda časa. Ga bom porabil za nekaj bolj pametnega.
Ti pa jokaj se naprej.
In ja fantje prodajte vsi vse kot pravi spricer. on ima prav. Da nas bo pol več ko bomo milijonarji.
Lepo bodite.
Ti pa jokaj se naprej.
In ja fantje prodajte vsi vse kot pravi spricer. on ima prav. Da nas bo pol več ko bomo milijonarji.
Lepo bodite.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Traktor1989 ()

ETH in bitcoin imam
Stvar je taka, da če prodaš npr. zdaj in spet nazaj kupuješ, ko gre še nižje je super. Ampak kaj pa, če se odbije gor in te bo panika zagrabila in boš spet kupil po višji ceni kot si prodal?
Če že res hočeš prodati počakaš, če se zgodi odboj gor in potem prodaš. Kupuješ nazaj ko pade. Če se hočeš iti tak način moraš imeti res potrpežljivost in disciplino. Če tega nimaš je morda najbolje držati pozicijo.
@Kripto ima prav! Je pa od vsakega posameznika je odvisno v kakšnih okoliščinah je.
Če te ne moti, da čakaš 6 mesecev ali po potrebi 1 leto ali 2 potem je zdaj dober čas, da počasi dokupuješ tisto kar ima potencijal, da bo uporabno in je preživelo že kakšno kripto zimo. Izogibal bi se VC coinov.
Če bi bil dober trader potem bi lahko tradeal non stop, v dobrih in slabih časih. Ampak dobrih traderjev je malo.
Če boš poskušal tradeat se boš verjetno samo opekel in kot pravi @Kripto, za to potrebuješ neverjetno potrpežljivost in živce. Verjemi, teh je škoda za to.

Traktor1989 je izjavil:
Spricer ne da se mi več s tabo ukvarjat. Škoda časa. Ga bom porabil za nekaj bolj pametnega.
Ti pa jokaj se naprej.
Lepo bodite.
Špricer ima prav zase - ne zame ali zate ali za tretjo osebo. Njegov pogled verjetno izhaja iz dejstva, da je prodal BTC pri 70k in nujno hoče nižjo ceno, da ga lahko kupi več. Zato je negativno nastrojen že toliko časa in taka miselnost vodi v živčnost, ko trg ne gre v tvojo smer, kar je pa zelo utrujajoče za psiho.

Mene noro mika eth. Je skoraj "na dnu" če gledamo padce od 2021.
Potencialnih x3 na dolgi rok
Lulz xrp skor pol od vrha januarja :/
Potencialnih x3 na dolgi rok
Lulz xrp skor pol od vrha januarja :/

Zgodovina sprememb…

IgorCardanof ::
Problem lovljenja telih popustov je, da je 99.9% kovanckov vrednih 0$, kar pomeni da so kljub vec zaporednim padcem za 20% se zmeraj neskoncno precenjeni. Ce kupujete sedaj, kupite kaj, kar ima vrednost/status.
Za ethereum dvomim. Ga cisto lahko vidim, kako se nikoli vec ne pobere.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

In ja, Bitcoin je najbrz res jasen buy. Edino kar je zaskrbljujoce je, da je Saylor zmetal notri 41 milijard $ in smo kjer smo.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:
Problem lovljenja telih popustov je, da je 99.9% kovanckov vrednih 0$, kar pomeni da so kljub vec zaporednim padcem za 20% se zmeraj neskoncno precenjeni. Ce kupujete sedaj, kupite kaj, kar ima vrednost/status.
100% se strinjam kar se tiče vrednosti. Tudi pomisleki glede ETH-ja so po mojem mnenju na mestu vendar kljub temu, da nisem pristaš Ethereuma mu je potrebno priznat, da je največja smart contract platforma in je kot tak še vedno relativno varen. Mogoče ne bo dosegel več ATH ampak ne bo propadel čez noč in bo še vedno možno kaj zaslužit.
Poglejte si charte top 50, 100 coinov. Večina vse tradea na all time low in večina od teh se ne bo več pobrala. Kar je centralizirano je skrb vzbujajoče, ker račune bo potrebno plačat in v slabem marketu bo to težko.
IgorCardanof je izjavil:
In ja, Bitcoin je najbrz res jasen buy. Edino kar je zaskrbljujoce je, da je Saylor zmetal notri 41 milijard $ in smo kjer smo.
Tudi s tem se strinjam.
Je pa lahko dobra priložnost coin, ki je eden najbolj decentraliziranihco coinov (in je zelo kompatibilien z BTC) in bo postal "L2" za bitcoin. Mislim, da se ne zavedate dobro kaj to pomeni: Bitcoin bo dobil kompletno "smart contract" funkcionalnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()

Kripto mesi ::
Smo v superciklu. Nazadnje smo dobili interne informacije glede XLM od boga, jaz jim verjamem.

Gregor P ::
Za XRP si po najbolj optimalnem scenariju ne morem predstavljati, da bi šel več kot na 5.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Za XRP si po najbolj optimalnem scenariju ne morem predstavljati, da bi šel več kot na 5.
Če sem prav razumel je ideja, da XRP uporabnost doseže svoj maksimum šele takrat, ko je tako likviden in ima tako visoko ceno, da dnevno preprodajanje in špekuliranje ne bo več vplivalo na ceno. Postal bo neke vsrte stable coin. Torej je cena $5 premalo.

Ideja je naravnost absurdna, še vsem valutam dnevno niha cena vključno z USD.
Se strinjam. Ne delam FUD za XRP ampak moji možgani ne morejo dojeti te logike.
Denimo, jaz pošljem stricu v Ameriko $10. Vmes se $1000 dolarjev pretvori v XRP, potuje po Ripple omrežju in ko pride v Ameriko se iz XRP spet pretvori v USD.
Torej, če nekdo ali nekaj igralcev v tistem trenutku zamaje trg in pade XRP za 10% se lahko zgodi, da stric dobi samo $900. Torej, XRP ne sme nihati, sicer ljudje ne bodo imeli zaupanja. Torej mora biti njegov market cap ogromen in čimbolj distribuiran med ljudi, da je velikih igralcev, ki bi lahko premaknili trg čimmanj. Kar trenutno ni slučaj.
Druga opcija je, da mi zagarantirajo ceno, ki jo vidim pri pošiljanju. @Merlin2, a to je možno? Za to rabiš smart contracte. In če imaš smart contracte potem stvari ne morejo biti več tako hitre v sistemu kot je Ripple.
Skratka, problem še zdaleč ni rešen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()

Če sem prav razumel je ideja, da XRP uporabnost doseže svoj maksimum šele takrat, ko je tako likviden in ima tako visoko ceno, da dnevno preprodajanje in špekuliranje ne bo več vplivalo na ceno. Postal bo neke vsrte stable coin. Torej je cena $5 premalo.
Še vedno bo XRP imel kot bridge currency nihanje tako kot običajne valute, nikakor pa ne tako kot ga vidimo zdaj, ko smo v teritoriju špekulacije. Kdo pa bo pobiral razliko? Ponudniki likvidnosti. Mi smo v špekulativnem teritoriju in posledica tega je tudi volatilnost. Večina ne razume, da še nismo v času stalnega real demanda za katerega je pogoj utility. Stalen real demand je pogoj za rast in stabilen cash flow.
Vključitev XRP v ameriške strateške blagovne rezerve pomeni, da bi XRP z lahkoto dosegel 1000 USD. Za večino je to težko verjeti, ampak nič ni narobe s tem. Čas bo pokazal svoje.
Wealth is mindset!

Še vedno bo XRP imel kot bridge currency nihanje tako kot običajne valute, nikakor pa ne tako kot ga vidimo zdaj, ko smo v teritoriju špekulacije. Kdo pa bo pobiral razliko? Ponudniki likvidnosti. Mi smo v špekulativnem teritoriju in posledica tega je tudi volatilnost. Večina ne razume, da še nismo v času stalnega real demanda za katerega je pogoj utility. Stalen real demand je pogoj za rast in stabilen cash flow.
Vključitev XRP v ameriške strateške blagovne rezerve pomeni, da bi XRP z lahkoto dosegel 1000 USD. Za večino je to težko verjeti, ampak nič ni narobe s tem. Čas bo pokazal svoje.
Dobra primerjava. Torej bo delovalo kot zdaj delujejo liquidity pooli na DEXih. Ne vidim kako lahko to funkcionira dokler se distribucija tokena ne popravi. Torej razpršiti se mora med čimveč holderjev. Trenutno je distribucija zelo slaba + Ripple si lasti preveč XRP-ja. Precej odbita ideja IMHO.

Dobra primerjava. Torej bo delovalo kot zdaj delujejo liquidity pooli na DEXih. Ne vidim kako lahko to funkcionira dokler se distribucija tokena ne popravi. Torej razpršiti se mora med čimveč holderjev. Trenutno je distribucija zelo slaba + Ripple si lasti preveč XRP-ja. Precej odbita ideja IMHO.
Ripple stalno širi mrežo finančnih institucij. V ozadju so pogodbe in NDA. Kaj pa če istočasno gradi tudi distribucijo in mrežo likvidnosti? Saj ne vemo...mi lahko samo špekuliramo. Nekega dne pa se zgodi samo VKLOP ali postopno vklapljanje bank in ostalih inštitucij.
Do takrat pa bomo videli špekulativne pumpe, balone...npr. do 3,5 USD, pa spet nazaj na 0,5 USD itd.
Wealth is mindset!

Tajska222018 ::
Moja tarca za spx kot beste je bila 4800/4900 ,ki je disezena
Mi pa iskreno povedano ni usec nacin ,ki nas je pripeljal do nje
Mi pa iskreno povedano ni usec nacin ,ki nas je pripeljal do nje

Noro, eth že 10% od lowa
Covid rebound pred vrati?
Se bo spet izkazalo da je bil dan za tiste z jajci?
Covid rebound pred vrati?
Se bo spet izkazalo da je bil dan za tiste z jajci?
Zgodovina sprememb…

Xrp že na 2 skor nazaj.
Spet zamudili vsi šanso?
Xrp že 20% od dna :D
Haha keri market.
Še dow je zelen
Xrp prebija 2usd skorajda je ratalo
Spet zamudili vsi šanso?

Xrp že 20% od dna :D
Haha keri market.
Še dow je zelen
Xrp prebija 2usd skorajda je ratalo
Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::
Sicer pa tudi mene zanima psihologija zakaj nedelja zvečer za padec, to so mali paničarji ne velike ribe. Velike ribe bodo v ponedeljek delale karkoli bodo delale.
Po mojem ljudje vidijo slabe novice in je potrebno prodat prvi, ker v ponedeljek je delovni dan in bodo institucije prodajale. Potrebno se je zavedati, da je vrednost na trgu le redko realna, ampak je vedno špekulativna, saj ljudje ne kupujejo delnic/kripta glede na današnjee podatke, ampak glede na prihodnost. In če mediji na veliko govorijo da prihodnost ni svetla, da prihaja recesija, lahko pride do situacije da trgi padejo konkretno pod realo in ko se zadeve umirijo so tudi odboji konkretni. Saj podobno je tudi rastjo.

"Trump is reportedly considering a 90 day pause on all tariffs except China.
The S&P 500 has shot up by almost 8% in response."
Ravno o tem sem danes pisal, ko je @Špricer sejal doom & gloom.

Da vas ne nategne bull trap..
Trg iz rdeče v zeleno zaradi lažne novice
Delniški trg je za kratek čas poskočil, ko je zaokrožila novica, da je najvišji gospodarski svetovalec Bele hiše Kevin Hassett dejal, da Trump razmišlja o 90-dnevnem premoru glede carin, o čemer je poročala agencija Reuters. Nato je račun Bele hiše na omrežju X sporočil, da je šlo za lažno novico, poroča Associated Press.
Beri zgoraj. Pika. Preveč hopiuma zamegli razum.
Trg iz rdeče v zeleno zaradi lažne novice
Delniški trg je za kratek čas poskočil, ko je zaokrožila novica, da je najvišji gospodarski svetovalec Bele hiše Kevin Hassett dejal, da Trump razmišlja o 90-dnevnem premoru glede carin, o čemer je poročala agencija Reuters. Nato je račun Bele hiše na omrežju X sporočil, da je šlo za lažno novico, poroča Associated Press.
"Trump is reportedly considering a 90 day pause on all tariffs except China.
Beri zgoraj. Pika. Preveč hopiuma zamegli razum.
Zgodovina sprememb…

https://x.com/RapidResponse47/status/19...
Ubogljive opice s foruma pa z ušesi ploskajo na vsako lažno novico. Bodite exit liquidity, izvolite.
Dirigiran p n d. Da so bogati še bogatejši. Legalno.
Ubogljive opice s foruma pa z ušesi ploskajo na vsako lažno novico. Bodite exit liquidity, izvolite.
Dirigiran p n d. Da so bogati še bogatejši. Legalno.
Zgodovina sprememb…

Ne pozabite, da se trgovine zaprejo ob 21:00. Nakupite zaloge supervpojnih plenic, saj ne boste zdržali pritiska.

Maybe je WW3 in velik reset najbolj +EV play za clovestvo.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

Upam da imate za 1 leto gotovine. Da niste od meseca v mesec. Da boste brezskrbni nekaj časa. Da boste lahko ulovili kripto dno
Zgodovina sprememb…