» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1530 / 1566
»»

endelin ::

Jaz sem imel obcutek kot da je bil flash crash.:O

Je spet kak korejec napovedal izredno stanje?:D

Kraken na telefonu niti stanja ne kaže ker je tako obremenjeno :/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

matic492 ::

dončič77 je izjavil:

Portfolijo pada in pada, v sekundah se spreminja za več 100. Močna korekcija? Pa da vidimo, kdo bo vztrajal in kdo prodajal.

Hehe, my sweet summer child, meni se v takih crashih premika gore/dole od par jurjev pa tja do nekje za eno letno minimalno ali povprečno plačo, pa verjetno nimam največ na tem forumu.

endelin je izjavil:

Jaz sem imel obcutek kot da je bil flash crash.:O

Je spet kak korejec napovedal izredno stanje?:D

Kraken na telefonu niti stanja ne kaže ker je tako obremenjeno :/

Weak hands test, treba je malo spucat ven, preden greš naprej.

ETH feeji spet through the roof lol, a niso rekli da bo boljše, zdej ko ni več minerjev :P
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Sem v kritpu že dolgo ampak kar se je dogajalo pred 15 minutami nisem spremljal v živo še da bi kar navpično padalo.

To je bil prosti pad

Zgodovina sprememb…

Je blo kr napeto ja, mislim za alte je jasno zakaj padajo, ker sta ETH/BTC padla in potem arbitrage boti služijo miljone na arbitraži med USDT pa ETH/BTC marketi.

Vanquish ::

Jaz sem dokupoval, na zalost nisem zadel najnizje tocke, upam pa da sem vseeno zadel dovolj nizko

Jaz sem nekaj malega dokupil z tem, kar sem si dobička od RSR izplačal. Zaenkrat še vedno vse HODL razen RSR sem dumpnil vse ko je bil skoraj 2x višje.

Zanimivo da najbolj safe so v teh crashih največji shitcoini lol :) Razni POOH in podobno se niso skoraj nič premaknili, ker ETH feeji spikajo in potem noben ne prodaja, ker noben noče dat 300$ za swap fee.

Zgodovina sprememb…

Jaz nimam jajc sedaj dokupovati. Ne veš ali gre za padajoče nože ali... so pa super šanse vsaj za nekaj procentov če niste pohlepni
Vsaka čast fantje:)

Mene dejansko več ne gane... malo je treba dat v perspektivo, BTC je bil prejšnji mesec tak čas 76k, danes pa cela panika, ko je padel na 93k.

Špricer ::

merlin2 je izjavil:

Špricer je izjavil:

merlin2 je izjavil:

Tisto ko ti končno predela in bi rad ves navdušen razložil drugim:)

https://x.com/XRP_DigiGold/status/18660...

Koliko coinov ima garlinghouse skritih da jih zdumpa? Ameriški zapori so premajhni za te oderuhe preklete.

Pa se zavedaš, da pišeš totalne neumnosti? Seveda ne boš napisal kje so ti coini in niti tega da sta Ripple in XRP Labs dve različni firmi. Da je XRP Labs in XRP coin obstajal pred ustanovitvijo podjetja Ripple. Da je Ripple od XRP Labs dobil XRP tokne z namenom. Koliko ima Ripple XRPja na escrovu in čemu je to namenjeno? Zakaj ne nspišeš, da Ripple na marketu odkupuje XRP coine?
Cajt bi bil da te nekdo zabriše s foruma. Mislim, da se veliko forumašev strinja z menoj.
Še nekaj. Lahko bi bil vesel da Ripple mesečno v obtok potisne po 1.000.000.000 XRP ja. Ravno zato smo ga lahko v preteklih letih nekateri lahko disciplinirano akomulirali. Ampak če je človek pameten kot ti, se pač mora zadovoljit z drobtinicami za 50 Evrov. Res si sinonim za presežke.

Koga boš ti brisal? A boš prodal kaj? Flash crash.

Še 10 trilijonov v nekaj sekundah. Prenehaj s svohim šilanjem, ker te boti berejo. Vsem želuš najslabše zgleda, bolj kot šhilaš bolj pada portfolio...

Lahko ste likvidacijski pool. Izvolite ovce:

Over $750 million worth of leveraged derivatives positions were liquidated across all digital assets over the past day, CoinGlass data shows, the ovewhelming majority of which were bullish bets. That puts today's flush almost on par with the August 5 crash and just trailing last Thursday's wild swing when BTC plunged to $90,000 from above $100,000.

Crypto liquidations (CoinGlass)
Crypto liquidations (CoinGlass)
There are some signs of waning momentum on the crypto markets, including declining exchange volumes and heavy profit-taking by long-term holders, analytics firm 10x Research pointed out in a Monday morning note.

President-elect Trump's latest Bitcoin play is a proposed national reserve of the cryptocurrency, but one critic said the plan could be viewed as pandering to special-interest campaign contributors from the crypto industry.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

kriptobog ::

lol, kaksna panika no :))

Ko gre 400+% gor v enem mesecu je vse normalno, ko pa pade za 15% je pa konec sveta haha.
Btw, tusi us indexi padajo.

Ja leverage trading je jeba :) V takem crashu grejo ljudem life savingsi, če so dovloj butasti, da so jih ape-ali v leverage

Zgodovina sprememb…

Skeptics of the Bitcoin reserve plan say that using tax dollars to buy a volatile asset such as Bitcoin could put the government and U.S. citizens at risk. One critic, Peter Schiff, the CEO and chief global strategist of Euro Pacific Precious Metals, who is known for predicting the 2008 financial crisis, has said getting the government involved with Bitcoin could lead to a chain reaction of buying that could ultimately crash the value of the dollar.

matic492 je izjavil:

Mene dejansko več ne gane... malo je treba dat v perspektivo, BTC je bil prejšnji mesec tak čas 76k, danes pa cela panika, ko je padel na 93k.

Problem je ko/če človek razmišlja o nerealiziranih profitih, ker je bil pohlep premočan da bi razumno ukrepal in pobral profit.

Zgodovina sprememb…

Ja samo treba se je spomnit tudi to, da če se greš aktivno trejdanje takih swingow, tudi če ti uspejo, te zna potem FURS z davkom upalit kasneje :) Zato rajši držim oziroma samo dokupujem. Preveč riskantno je z vsemi faktorji. Vedno preden sell sistem pomislim na FURS.

Zgodovina sprememb…

hamez66 ::

Lepe so alt sezone. Bitcoin malo pade, alti padejo veliko. Bitcoin -4.2%, ada -16%, atom -18%, eth -7.4%, doge -10%, xrp -13.8%, xlm -19%, zec -22%. To gledam trenutno stanje glede na 24 ur nazaj.

Če bi imel danes naštimane nizke buye, bi lahko imel zdaj že lep procent plusa v 15 minutah.

Bizkit45 ::

Hja, a dokupit zdej al bo china naredila se en rdeci val..to je sedaj vprasanje..

zodiak ::

Malo še bo padlo pomojem....

Spet flash crash xrp:))
Danes se veliki playerji zabavajo

Malo potisneš in ko začne leverage trejde likvidirat je freefall.

Kripto ::

Flash crash algoritmi?
Wealth is mindset!

"Ne morem verjeti kako enostavno lahko zaslužimo denar zaradi strahu" algoritmi

Vid123 ::

matic492 je izjavil:

Ja samo treba se je spomnit tudi to, da če se greš aktivno trejdanje takih swingow, tudi če ti uspejo, te zna potem FURS z davkom upalit kasneje :) Zato rajši držim oziroma samo dokupujem. Preveč riskantno je z vsemi faktorji. Vedno preden sell sistem pomislim na FURS.

Kako je glede tega v praksi, ima kdo izkušnje? FURS ima navedenih več kriterijev, in tudi navajajo, da se presoja primer po primer itd. Sam sem npr. v zadnjih 2,3 tednih naredil več trejdov v iskanju boljšega profita, vendar je bilo vse skupaj zelo amatersko in tudi končen efekt vsega tega je praktično 0 (meaning da sem na koncu skorajda na istem).

Tako kot si sam napisal, presoja se vsak posamezen primer, ne moremo ti nič bolj konkretnega napisat :) Jaz sem si izplačal za polog za stanovanje okoli leta 2021 pa me še do danes nikjer nobeden ni nič vprašal.

Drugače pa ja, ne probat bit trejder zato, ker si si na youtubu pogledal en video, kaj je to RSI pa support leveli. Če ne sediš celi dan pred grafi in imaš ogromno izkušenj, ne pipaj nič in samo drži.

Zadaj si neko cifro, ki misliš da je realna in tam prodaj.

Zgodovina sprememb…

Še enkrat za vse neznalce...danes je rdeče. Upam, da boste spet shilali krippla. Opozoril sem vas, da se je trgovao z vzvodi.

merlin2 ::

Špricer je izjavil:

Še enkrat za vse neznalce...danes je rdeče. Upam, da boste spet shilali krippla. Opozoril sem vas, da se je trgovao z vzvodi.

Tebe je treba zqbrisat s foruma Nodi. Vsem si že dopuzdil 8-) razen svojim drugim alter profilom :)).

Nič lepšega ko gre dol. Lahko gre še naslednjih 15-20 procentov brez skrbi...

Avtocesta prihodnosti se gradi
8-)

aulcnik ::

merlin2 je izjavil:

Špricer je izjavil:

Tebe je treba zqbrisat s foruma Nodi. Vsem si že dopuzdil 8-) razen svojim drugim alter profilom :)).

8-)

hm pri pepetu opažam da se bbtrend krepi, se pravi da je že ven iz dna,sedaj pa mislim, da bo v prihodnjih dneh doseglo raven, 0,00003😁

Do kam bo šek deep po tem? ;)

https://www.bloomberg.com/news/articles...

P.s.
Kako prikladen timing Rippla z njegovim stabilnim kovancem RLUSD :), ki pa ga bo prenašal ne pozabimo XRP. 8-)

Dajmo še kakšen res huuud deep. Prosiiiim kreatorji :)

Gregor P ::

hamez66 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Sem šel za hec pogledat samo moje komentarje iz tistega časa in vem, da so tudi ostali svetovali enako:

Gregor P je izjavil:

Ja pa ne bo se vse zgodilo v enem dnevu; kaj ste zdaj vsi tako živčni. Zdaj ma da se naloudate (v bistvu bi se že mogli!), potem pa lepo počakate na naslednji val8-)

Gregor P je izjavil:

Zopet čas za šoping torej8-)

Gregor P je izjavil:

To je zdaj zadnja diskontna razprodaja pred jesensko-zimskim bull run-om, tako da zdaj je čas za "all-in" fantje in dekleta* :D

* torej v resnici mišljeno z denarjem, ki ga lahko izgubite

Evo lih 4.8. sem kupil dogecoine po najnižji možni ceni v dipu. XRP prvi teden novembra, Ada pa še nekaj dni kasneje po 0.7$ povprečno, čeprav bi lahko še po 0.35 dva dni prej. Ne vem, a si ti kakšen vedeževalec, da si tako dobro napovedal :D
... ne, tole je bilo tako kot iz kripto učbenika, vidno iz aviona, kaj se bo zgodilo oz. kaj se dogaja:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

enemon ::

Kakšna panika, wtf. BTC ima strong resistance na 102k, do 92k pa ni praktično volumna. Pričakovano. Tudi 40% gre lahko dol, pa potem še bolj nazaj zraste.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

merlin2 je izjavil:

Špricer je izjavil:

8-)

Poglej se v ogledalo. Koga drugega nadleguj. Opozarjal sem vas na strašansko visok RSI, in ste se mi posmehovali. Ves kripto od novembra je na vzvodih. Radiranje bo 80%. Vi kar čakajte famoznih 40% dip. Mato je popušil v prvem valu, ker je hodlal. Weak hands pridejo sedaj še kako prav.

enemon je izjavil:

Kakšna panika, wtf. BTC ima strong resistance na 102k, do 92k pa ni praktično volumna. Pričakovano. Tudi 40% gre lahko dol, pa potem še bolj nazaj zraste.

Tolaži se. Malo daj zoom out in poglej nerealen graf od 2012...pač to je vrh. Kje je težava. Ko vsi čakajo trumpovo inauguracijo pametni prodajajo! Verjetno tudi saylor in garlinghouse.

Cardano in Kripple pa v prostem padu. Toliko o zaupanju vlagateljev. Preštejem vas na prste ene noge.

TOLE JE BOLJ DONOSNO

https://www.rtvslo.si/slovenija/trgovan...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

Kripto ::

Sentiment je še vedno zelo ugoden kljub temu, da je popustil momentum.
Wealth is mindset!

Špricer je izjavil:

merlin2 je izjavil:

Špricer je izjavil:

8-)

Poglej se v ogledalo. Koga drugega nadleguj. Opozarjal sem vas na strašansko visok RSI, in ste se mi posmehovali. Ves kripto od novembra je na vzvodih. Radiranje bo 80%. Vi kar čakajte famoznih 40% dip. Mato je popušil v prvem valu, ker je hodlal. Weak hands pridejo sedaj še kako prav.

enemon je izjavil:

Tolaži se. Malo daj zoom out in poglej nerealen graf od 2012...pač to je vrh. Kje je težava. Ko vsi čakajo trumpovo inauguracijo pametni prodajajo! Verjetno tudi saylor in garlinghouse.

Cardano in Kripple pa v prostem padu. Toliko o zaupanju vlagateljev. Preštejem vas na prste ene noge.

TOLE JE BOLJ DONOSNO

https://www.rtvslo.si/slovenija/trgovan...

Če mene ne skrbi za moj denar, čemu se potem ti sekiraš bebo bebav? :))

Kolk profilov boš še kreiral ob pomoči admina? Tole je podobno globalističnim psyop, ki se vodijo po socialnih medijih. Greznica.
Tvoje trolanje je namenjeno, da bi se novice izgubile v množici drugih.
Itak pa nimaš za burek, kaj šele za neumnosti ki jih propagiraš 🤣

Lock in! Pametni štekajo 8-)

borč ::

Ja zdaj sledi malo padca, da se poberejo dobički in se vse konsolidira. Jas mislim, da se bo ponovilo, kot pred prvim mandatom Trumpa, da bilo enako tako. Pomoje bo Btc do drugega leta jeseni tam okrog 200k.Splača se počasi postopoma dokupovat neglede, če še bo padec al vzpon, ker vedno zna presenetit pozneje.

Garlinghouse 60 minutes intervju je sprožil največjo likvidacijo kripta letos:))

To od nedelje ponoči do danes je bilo res boleče in marsikateri nov kripto trader je cvilil in že končal kripto kariero;((

Zgodovina sprememb…

Bogati zmagujejo, ker vplivajo na ceno,kriptomenjalnice dodatno, manjši vlagatelji lahko samo mirno čakajo.

Če pade btc na 70k bodo altcoini šli za oreščke;(

endelin je izjavil:

To od nedelje ponoči do danes je bilo res boleče in marsikateri nov kripto trader je cvilil in že končal kripto kariero;((

Leverage traderjem je treba vsake tolko pobrat ves denar :))

energetik ::

endelin je izjavil:

Garlinghouse 60 minutes intervju je sprožil največjo likvidacijo kripta letos:))

Haha, berem take komentarje, pogledam graf in vidim da je cen BTC za 12k višja kot samo 3 tedne nazaj. To je res smešno, kaj zganjate trejderji :))
vires in numeris

Altcoini so že dost naredili donose, vsaj večina. Treba kupovat in reskirat z več manjšimi zneski in vlagat tam, kjer še ni bilo večje rasti ali kjer se že zgodil padec in kjer malo vloženega denarja. Jas sem memo coine pokupil po več različnih z nizko likvidnostjo pred 3 meseci in vsi so dali vsaj 5x donos. Btc se splača še, če vložite vsaj 100k,ampak že to je pol rizično reskirat, ker nevemo kaj se bo zgodilo in če se splača reskirat za 1x donos.

traderji tak v večini izgubijo denar. Men se zdi to potrata denarja sanjarit o bogastvu z tem, ker jih 95% na koncu izgubi vse. To je nateg vsaj za nekoga, ki nima dovolj znanja in inteligence.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: borč ()

Je lahko sploh še nadaljevanje bulla po takšnih likvidacijah?:P

Seveda, why not?

Ponavadi je to turning point cikla.

Vedno bo prisoten padec in vzpon. Zdaj še dost vplivajo BTC skladi, ko odkupujejo po znižanih cenah in drago prodajajo. Jas mislim, da lahko BTC izgubi v kratkem od največje vrednosti tudi 30%, ter se nato odbije navzgor do 200k do naslednje jeseni.

endelin je izjavil:

Samo SP500 in ostali so še vedno visoko, in Trump effect pomojem še ni mimo. Pač nasplošno še ni občutek, da bo konc IMO.

Pa BTC je bolj dipnil v četrtek, včeraj so alti najebali zato ker je ETH močno dipnil.

Zgodovina sprememb…

seveda. Pišem v izrazih zdrave kmečke pameti in lastnih preteklih izkušenj. Vedno je tako, da težje obogatet z tem takrat, ko večina enako razmišlja. Iz zatišja je presenečenje, takrat da človek si pripravlja teren, ko ni zanimanja, ne takrat, ko so vsi na fronti, pol je že borba za preživetje in pol si zapomnite, da v tem kripto boju zmagujejo bogati?

pomoje bo večji padec tam od konc januarja pa do junija nebo večje rasti, pol pa proti jeseni bum in se igra do konc drugega leta za neki časa zaključi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: borč ()

enemon ::

matic492 je izjavil:

endelin je izjavil:

Samo SP500 in ostali so še vedno visoko, in Trump effect pomojem še ni mimo. Pač nasplošno še ni občutek, da bo konc IMO.

Pa BTC je bolj dipnil v četrtek, včeraj so alti najebali zato ker je ETH močno dipnil.

ETH ima key resistance na 4k in je bilo tudi za pričakovat dip. Ko prebije to mejo, se nadaljuje vse skupaj.

M3hanik ::

Živjo družba
spremljam tale forum zadnjih nekaj mesec bolj kot gledalec ... veliko se nasmejim velik preklejem in se tudi nekaj naučim ;)
Vstopil letos v kripto januarja .. tako da prvi bullrun
Berem ogromno vsega in se učim vendar sem očitno edini ali pač nisem zasledil ki tišim dnar v alte ki se jih tukaj ne omenja.
nekak sem full bulish na solano ekosistem že zaradi priročnosti cen in enostavnega ekosistema
pyth, jupiter, kamino .... bolj novi "projekti" vendar odlično zastavljeni in z svetlo prihodnostjo mislim...sploh JUP ki ima po zadnjem galsovanju videno najjači community kaj sm videl ...
Tudi NFT sem nekaj kupoval od berachain Honeycomb in nazadnje Pytheniansa od Pyth ki kar delujejo... aha o Berachainu tukaj nisem zasledil nič .. pa naj bi bila letos ob TGE explozia ... najbol odpičen ekosistem res kapo dol ;)

Evo malo kosti vrgel .. zaj me pa rastrgajte ;)
SOLANA shiller ;)

Lep dan še naprej Fam

LeQuack ::

Boštjančič obdavčuje joške, ne pa sebe
V kriptovalutah so milijarde evrov. Zakaj še vedno niso obdavčene?

https://www.finance.si/bostjancic-obdav...
Quack !

ETH še ima nekaj potencijala da ustvari dobičke ravno zato, ker so tu prisotni vedno večji padci in potem v % večji donosi,ob pravem času vlaganj.Pač v tem primeru, ko predvidevam padec določena sredstva samo razpršim drugam, ostalo pa v USDC začasno.

M3hanik,če si začetnik, ti priporočam Coinbase denarnico, ter trguješ v Coinbase Wallet v omrežju Base Swap, kjer lahko manjša sredstva razpršiš, menjavaš, ter plačuješ nizke provizije??
««
1530 / 1566
»»