Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
Gregor P ::
Jp, čas je za (delni) DCO, torej toliko da se v glavnem pokrijejo stroški :-)
FUDajo na polno kiti.
… kakrkoli sem del XRP prodal sedaj pri 2,74 evra; tako da vsi kripto stroški več kot pokriti in lahko zdaj mirno opazujem, v katero smer se bo vse skupaj razpletlo :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Špricer ::
Lepa korekcija. Kupil na 2.21
Razprodaje. Limite urejene. Vse na 20 do 25 procentov korekcije. Držim pesti.
FUCK. Btc 89000. Leveragi...lepa korekcija. Nekoga v tej temi boli rit? Fud novice lepo delajo. 8 ura zjutraj v NY dela svojo pot.
Razprodaje. Limite urejene. Vse na 20 do 25 procentov korekcije. Držim pesti.
FUCK. Btc 89000. Leveragi...lepa korekcija. Nekoga v tej temi boli rit? Fud novice lepo delajo. 8 ura zjutraj v NY dela svojo pot.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
If you entered XRP at a high price, don't panic sell. For example, if you bought at $1.80, you're already sitting on a profit with the current price swinging between $2.40 and $2.60. You can use Binance's advanced tools to protect yourself:
oSet a stop limit slightly above your entry price (e.g., $2.10-$2.20).
oIf the price drops, you secure a small profit or avoid losing your initial investment.
oIf the price rebounds after approaching your stop, you stay in the game without selling too early.
oSet a stop limit slightly above your entry price (e.g., $2.10-$2.20).
oIf the price drops, you secure a small profit or avoid losing your initial investment.
oIf the price rebounds after approaching your stop, you stay in the game without selling too early.
endelin ::
Zlom marketa ali samo začasna korekcija da se gre višje? upam da ni konec
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
matic492 ::
Malo čudno je, ker moraš ročno vpisat pravilen token, ne zaznajo ga še avtomatsko pravilno. Pa samo na SushiSwapu mi je šlo skozi, kyberswap pa okx ni šel skozi.
Pa pazi, ker je veliko scam tokenov z istim imenom, samo ta, ki ga je marjan objavil je vsaj po mojem researchu pravilen. Pa ETH sem moral konvertat na ARB za feeje, kjer je bil faking 15$ fee samo za to lol.
Slab reasarch si naredil..Tole je iz njihovega discorda
https://ibb.co/6Jc3Lg2
Je 100% honeypot ja, sem preveril, ima isti bytecode kot 357 drugih contractov, jebiga še en scam
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
IgorCardanof ::
Mislim, sej pogledaš tale graf in je zelo očitno. Isto za tisti drugi nateg, ki ga je marjan objavil, isti graf.
https://dexscreener.com/arbitrum/0xa20d...
Možno celo, da je zadaj slovenska ekipa scammerjev, ki jih sicer sploh ni malo. Bi rekel, da je tudi zrelo za prijavo na policijo. Nič se ne bo zgodilo, ampak, če obstaja pa minimalna možnost, da gre tak izmeček v zapor, se pa splača.
Možno celo, da je zadaj slovenska ekipa scammerjev, ki jih sicer sploh ni malo. Bi rekel, da je tudi zrelo za prijavo na policijo. Nič se ne bo zgodilo, ampak, če obstaja pa minimalna možnost, da gre tak izmeček v zapor, se pa splača.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
Ja večraj je bil šele par urc gor coin, pa na discordu ni bilo ničesar :) Sej zato se pa v take coine ne meče veliko denarja.
Je pa kar elaborate, ker ogromno walletov coine prodaja... samo meni ni uspelo prodat, pomojem ima contract kodo, kjer moraš biti whitelistan, da lahko sploh prodaš. Ker swap samo unknown error vrže.
Je pa kar elaborate, ker ogromno walletov coine prodaja... samo meni ni uspelo prodat, pomojem ima contract kodo, kjer moraš biti whitelistan, da lahko sploh prodaš. Ker swap samo unknown error vrže.
Tako nekako. No sej tudi ko sem včeraj komentiral za tisti drugi kovanec, je bilo ogromno jasnih red flagov. Isti playbook kot tale.
Poleg tega, da je račun, ki je bil registriran včeraj. Smo imeli nekaj let nazaj tudi aktivnega scammeraj. Alien123 ali nekaj podobnega je bilo ime tistemu klovnu.
Poleg tega, da je račun, ki je bil registriran včeraj. Smo imeli nekaj let nazaj tudi aktivnega scammeraj. Alien123 ali nekaj podobnega je bilo ime tistemu klovnu.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
hamez66 ::
Developer naredi coin, ki ga ne more nihče prodati, potem pa ga sam napumpa, da se nariše graf. Ker ga nihče ne more prodati, ni v nobenem tveganju. Potem se pa kje najde kakšna ribica, ki to kupi.
Lahko pogledaš tudi top traders in ti je takoj jasno, da je nekaj fishy. Noben dejansko ni v profitu, vsi samo kupujejo. Kar pa se v resničnem življenju seveda nikoli ne zgodi. Folk takoj pobira profite.
So pa res postali dosti bolj elaborate glede tega. Včasih je bil tipičen honeypot, danes res probajo "risat" čimbolj realne grafe. No tale dva od marjana sta sicer zelo klavrn poskus.
Developer naredi coin, ki ga ne more nihče prodati, potem pa ga sam napumpa, da se nariše graf. Ker ga nihče ne more prodati, ni v nobenem tveganju. Potem se pa kje najde kakšna ribica, ki to kupi.
So pa res postali dosti bolj elaborate glede tega. Včasih je bil tipičen honeypot, danes res probajo "risat" čimbolj realne grafe. No tale dva od marjana sta sicer zelo klavrn poskus.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
Jaz sem zasledil na uradni spletni strani, da obstajajo neki tokeni, ki se bodo kasneje zamenjali za taprave, zato sem mislil, da je legit. Drugače pa honeypot pač ja, samo včasih so honeypoti bili bolj simple, ta dejansko ima nek trading volume, pa včeraj še ni bil tako direkt gor, je bil šele par ur star token.
Najbolj useful način, da ga odkriješ (well za mene naslednjič) je da daš pod contracts da najde exact in similar matche, ker so skoraj vsi contracti isti za te.
RSR What the fuck. Skočlo iz +70% na +140%
Najbolj useful način, da ga odkriješ (well za mene naslednjič) je da daš pod contracts da najde exact in similar matche, ker so skoraj vsi contracti isti za te.
RSR What the fuck. Skočlo iz +70% na +140%
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
gogocak ::
Pozdravljeni,
a je treba kaj posebnega narediti, če si nakažeš denar iz etora?
Če bo še kaj raslo bom tudi sam začel prodajat, katera borza je najboljše za nakazilo nazaj na račun. Večino denarja pred leti sem gor zmetal preko bitstampa...
Hvala in srečno nam vsem
a je treba kaj posebnega narediti, če si nakažeš denar iz etora?
Če bo še kaj raslo bom tudi sam začel prodajat, katera borza je najboljše za nakazilo nazaj na račun. Večino denarja pred leti sem gor zmetal preko bitstampa...
Hvala in srečno nam vsem
Edorta ::
Ko bo zmanjkalo denarja, se bo rast ustavila in ko se bo rast ustavila se bodo začele realizacije dobičkov. Vsi bomo prodajali, če bomo imeli komu :)
aulcnik ::
IgorCardanof je izjavil:
Mislim, sej pogledaš tale graf in je zelo očitno. Isto za tisti drugi nateg, ki ga je marjan objavil, isti graf.
nastaviš parametre tako,da ti izloči projekte z zelo nizkim povpraševanjem (volume) in likvidnsotjo. Stem močno zmanjšaš verjetnost, da naletiš na tim scam.Upam , da sem kaj pomagal
Gregor P ::
Meni je recimo od mrtvih vstal Tron, na katerega sem pozabil, da ga sploh imam
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
PlayTheGame ::
Mogoče samo nekaj kot zanimivost:
4.1.2018 je XRP na Bistampu dosegel svoj ATH pri 2,76 eur. Dne 3.12.2024 je XRP na Bitstampu ponovil svoj ATH v eur z identično vrednostjo 2,76
Takrat l. 2018 se je nato po 4 dneh zabava končala, se lahko to ponovi v 2024?
4.1.2018 je XRP na Bistampu dosegel svoj ATH pri 2,76 eur. Dne 3.12.2024 je XRP na Bitstampu ponovil svoj ATH v eur z identično vrednostjo 2,76
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
Lahko se ponovi. Je bilo pa 2018ga zelo očitno, da je čas za prodajo, saj je bitcoin crashnil že okoli božiča, medtem ko so alti še kar vztrajali tam nekje do 14.1, potem se je pa začela kriza.
Kripto ::
Lahko se ponovi. Je bilo pa 2018ga zelo očitno, da je čas za prodajo, saj je bitcoin crashnil že okoli božiča, medtem ko so alti še kar vztrajali tam nekje do 14.1, potem se je pa začela kriza.
Ja takrat se je prodajala pravljica o kitajskem novem letu 2018 kot vzrok...
Wealth is mindset!
merlin2 ::
PlayTheGame je izjavil:
Mogoče samo nekaj kot zanimivost:
Ne more. Razmere so danes bistveno drugačne.
https://cointelegraph.com/news/ripple-r...
gogocak ::
Če bo rastlo boš prodajal, če pa padalo pa ne?
Seveda, zaj---bom tako ali tako:)
A je že bil sprejet kak zakon glede obdavčitve dobitkov ?, ker jaz se spomnim vsake 4 leta na kripto, ko visoko kupujem in nato nikoli ne prodam---pa nimam pojma kaj in kako. Če mi pa letos rata kaj prodati bi si pa rad to nakazal na račun. Če komu ni odveč mi prosim samo napiše, katera borza za izplačilo in kaj naj pazim. Imam pa tudi neki denar na etoru, katerega bi tudi rad prenakazal nazaj...
dope1337 ::
Vas uspeva kaj služiti na onchain volumnu? Dexi imajo trenutno bombastičen revenue.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Kje pa to gledaš in kaj naj bi to naredil? Posodiš coin, da z njim margin trejdajo, in dobivaš del provizije?
Pa ... več ali manj je ve(3,3) dex play. Vam bolj znani aerodrome oz. thena princip. LPjaš, dobivaš emisije, dumpaš emisije. Še bolje je, če si na takšni platformi veNFT locker. Se pravi voliš za emisije in prevzemeš vse feeje+bribe (če obstajajo), ki se naberejo v enem epochu.
Jz sm recimo v vseh projektih, ki so del Kingdom. Se pravi Ramses, Nile, Pharaoh, Nuri, Cleopatra
Več ali manj zaenkrat kaže, da bo v prihodnosti večji del likvidnost prehajal skozi ve(3,3) dexe oz. metaDexe, kot se rad izraža founder Aerodrome-a/Velodrome-a Alex Cutler. Po domače povedano, vsaka veriga oz. L2/L3? bo imel svoj od foundationa pseudo-subvencioniran metaDEX. Pač, trenutno je ta pristop najbolj capital efficient.
Lahko vam povem za dve, ki še niso launchale, ampak bodo v bližnji prihodnost. Ampak je kar riskantno na začetku vstopiti, ker so emisije prvih par epochov brutalne in je razvrednotenje velikansko. Metadex je res long play.
Sonic: ShadowDEX - imajo malo spremenjen mehanizem imenovan x(3,3)
Solana: Yeve
Disclaimer: Jz dobim za obe zgornji airdrope, tako sem pristranski. Na Sonicu bi znal biti zanimiv še Equalizer, ampak se v kanalih malo šušlja, da bo Sonic Foundation malo bolj zalagal ShadowDEX s subvencijami. Hvala Andre Cronje
NFA
Jz sm recimo v vseh projektih, ki so del Kingdom. Se pravi Ramses, Nile, Pharaoh, Nuri, Cleopatra
Več ali manj zaenkrat kaže, da bo v prihodnosti večji del likvidnost prehajal skozi ve(3,3) dexe oz. metaDexe, kot se rad izraža founder Aerodrome-a/Velodrome-a Alex Cutler. Po domače povedano, vsaka veriga oz. L2/L3? bo imel svoj od foundationa pseudo-subvencioniran metaDEX. Pač, trenutno je ta pristop najbolj capital efficient.
Lahko vam povem za dve, ki še niso launchale, ampak bodo v bližnji prihodnost. Ampak je kar riskantno na začetku vstopiti, ker so emisije prvih par epochov brutalne in je razvrednotenje velikansko. Metadex je res long play.
Sonic: ShadowDEX - imajo malo spremenjen mehanizem imenovan x(3,3)
Solana: Yeve
Disclaimer: Jz dobim za obe zgornji airdrope, tako sem pristranski. Na Sonicu bi znal biti zanimiv še Equalizer, ampak se v kanalih malo šušlja, da bo Sonic Foundation malo bolj zalagal ShadowDEX s subvencijami. Hvala Andre Cronje
NFA
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dope1337 ()
jih aktivno farmas? Ravno par dni nazaj spet slisal za Pharaoh, danes gledam tudi razmes. Mas kar lepe apr na stabilce tudi.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Na panckakeswap sem gledal, so tudi visoki aprji. Kaže 700+% za xrp. Kaj je fora? Sploh ne razumem, kaj so tisti liquidity rangeji in kaj se zgodi, če gre cena ven iz rangea?
Včasih sem uporabljal pancakeswap v2, zdaj je to v3.
hvala dope1337 za razlago, si bom malo pogledal te zadeve.
Eh ... jz sm pa s temi pjebi ze vec k eno leto. Poznamo se s founderji (DOG, Northpool in GigaSafu so ta glavne 3 glavce. DOG prednjaci). V bistvo smo ze od OXD skupaj ("liquid wrapper" od originalnega Solidly launcha na Fantomu iz strani Andre Cronje). Potem so se lotili z Roosh-em (X handle @kingsFantom) in Seraph-om (X handle @Seraph_333) lotili popravljati kar je Andre zasral v svoji "CA immutable" iteraciji Solidly experimenta, kjer je predvsem Seraph vlekel nelogicne poteze (ki so mejile na ruge) in so se razsli. Rezultat tega razhoda je bil najprej Ramses na Arbitrumu, potem se vse ostalo.
Pravkar so tudi zakljucili 3 audite, dva sta opravile profi firme, eden je bil odprte narave, ala hackaton - 120k$ prize pool) za katere so vse skupaj porabili cca 700k$. V prihodnjih tednih se pricakuje nov deploy V3 vseh Kingdom DEXov. Losal so se veliko proxy CA, kriticno infro naredili immutable. S tem se cilja na "institucionalne" investitorje. Vecino iz kripto scene, ne pravih podjetij, da se razume. Mogoce, se jim pa celo zgodi Thena oz. Aerodrome. Na dnevni bazi so v kontaktu z Consenys, Bybit, AVAX found, Sonic foundation (Shadow je tudi "njihov"), itd.
Aglavnem ... pjebi so glavce in res legit.
Pravkar so tudi zakljucili 3 audite, dva sta opravile profi firme, eden je bil odprte narave, ala hackaton - 120k$ prize pool) za katere so vse skupaj porabili cca 700k$. V prihodnjih tednih se pricakuje nov deploy V3 vseh Kingdom DEXov. Losal so se veliko proxy CA, kriticno infro naredili immutable. S tem se cilja na "institucionalne" investitorje. Vecino iz kripto scene, ne pravih podjetij, da se razume. Mogoce, se jim pa celo zgodi Thena oz. Aerodrome. Na dnevni bazi so v kontaktu z Consenys, Bybit, AVAX found, Sonic foundation (Shadow je tudi "njihov"), itd.
Aglavnem ... pjebi so glavce in res legit.
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
Za kaksna vprasanje glede delovanje teh tipov DEXov, vam z veseljem razlozim, ker je stvar kar ... kompleksna. Je veliko kolesja v flywheelu in se lahko kar hitro zakomplicira. V bistvu je tako, da ko stavis na metaDEX, stavis na chain na katerem se nahaja. Ko pojanje volumen, cena tokena vec ali manj zgrmi, ker ni vec pasivnega zasluzka z njim. Imas pa tudi liquid wrapperje veNFTje, ki volijo namesto tebe in so insta-dumpable. En izmed njih je naprimer Abacus.
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
Na panckakeswap sem gledal, so tudi visoki aprji. Kaže 700+% za xrp. Kaj je fora? Sploh ne razumem, kaj so tisti liquidity rangeji in kaj se zgodi, če gre cena ven iz rangea?
To so klasični uniV3 pooli. Če gre izven range-a ti ostane samo en izmed obeh poolanih tokenov. Tako da ... previdno s tem xD Jz sm med učenjem najbrž izgubil 30% vrednosti svojega portfolia, tako da ... Če ne veš točno kaj delaš, ne LPjat v uniV3/V4 LPjih.
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Aha ... Mogoče še en uporaben trik, če poslujete na Linea L2. Ta je pač zkRollup in za njih je značilno to, da se s povečanjem števila txov, zmanjšuje strošek posameznega txa na samem L2ju. Trenutno "ni veliko" txov in so precej dragi. Izkazalo pa je, da njihov resolver sprejme tudi "under bidded" txe. Se pravi, da lahko ob slabem L2 prometu poizkusite tudi z zelo zmanjšanim gasom. Trenutno lahko nastavite GAS na 0.07 gwei in bo tx šel čez. s tem boste prišparali cca 80% na txih.
Optimistični rollupi delujejo drugače, zato imajo tudi "probleme" ob povečanem prometu. Zato se je Optimism lotil "Superchaina", ki ni nič drugega kot glorificiran outsource prometa na L3.
Optimistični rollupi delujejo drugače, zato imajo tudi "probleme" ob povečanem prometu. Zato se je Optimism lotil "Superchaina", ki ni nič drugega kot glorificiran outsource prometa na L3.
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
endelin ::
Btc prebija 100ico?
Ali še zadnji poskus pred crashom?
Ali še zadnji poskus pred crashom?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Ja če je powell sedaj rekel, da je bitcoin digitalno zlato. Sky is the limit. We are early
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
LeQuack ::
Saj ne rabiš da gre čez. Kupiš na 95, prodaš na 99, in ponavljaš to vsak dan in je isto kot da bi vedno raslo.
Quack !
ViperR ::
kronos_10_ ::
Mogoče nova milijarda USDT-ja...med drugim.
Sem pričakoval preboj 100k.
Do kam gremo je vprašanje.
Sem pričakoval preboj 100k.
Do kam gremo je vprašanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kronos_10_ ()
Po dolgem času spet v tej temi. Zgleda, da je meja 140000. A je nogoče tale novica pozitivno vplivala https://slo-tech.com/novice/t835913#crt...
Na alt sezono lahko pozabimo do februarja, če sploh bo. Portfolio je spet v minusu. Kripple mi je pridelal 30 eur izgube. Nasedel sem spletnim šarlatanom.
Na alt sezono lahko pozabimo do februarja, če sploh bo. Portfolio je spet v minusu. Kripple mi je pridelal 30 eur izgube. Nasedel sem spletnim šarlatanom.
Zgodovina sprememb…
Mato989 ::
Špricer ti si največja jokica ever... če bi kupoval vsak mesec 50EUR tudi XRP zadnji 2 leti namesto trollal bi zdaj imel lep plus.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Špricer ti si največja jokica ever... če bi kupoval vsak mesec 50EUR tudi XRP zadnji 2 leti namesto trollal bi zdaj imel lep plus.
Ni res. Xrp ni vreden počenega groša. Oba z ado sta padla konkretno ob rasti btc. Kdo bi take coine uporabljal za transakcijo če pa pade za 10 procentov v enem dnevu. Neuporabna tehnologija za sajenje rožic in dreves v nigerijski puščavi.
Do Božiča 110k je kr realna a...
Do drugega tedna.
Zgodovina sprememb…
johnnyyy ::
Špricer je legenda. XRP naredi 400% v enem tednu, podre ATH iz 2018, a on na njem pridela izgubo.
Kupoval sem na 2.65. Da so lahko dumpnili kiti. Govora je bilo o zdaj zdaj preboju 3.00
Prebil je 2021 ath! Malo se poduči.
Zgodovina sprememb…
Mato989 ::
Ni res. Xrp ni vreden počenega groša.
XRP je vreden toliko kto market pravi da je, ne to kar ti govoriš.
Kupoval sem na 2.65. Da so lahko dumpnili kiti. Govora je bilo o zdaj zdaj preboju 3.00
Govora je bilo tudi da bo XRP 5 USD kmalu in to že 2-3 leta, pa ga nisi ves čas kupoval, če bi ga bi bil zdaj v lepem plusu
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!