Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
matic492 ::
Buy high sell low je kripto way, na forumu ni nič drugače
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Gregor P ::
Nekateri pa smo le tu in tam napisali, da ste nekateri malo pozni za nakupovanje kripta, razen seveda, če bi zmagala Kamala :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Tapravi entriji so itak bili 2022-23
Anney ::
Večina kle pa 2021, na vrhu, ane Igor? Kak pa kaj Vrane, futraš kaj?
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
tilio ::
Kateri kreten pumpa ado? Upam, da je to začasno, ker je za bruhat. Ne morem gledat lažnega preroka charlesa.
Kaj ima veze všečnost človeka s kvaliteto projekta? Steve Jobs je bil asshole do zaposlenih ampak Apple je vedno delal dobre produkte in cena delnic je rastla.
Kateri kreten pumpa ado? Upam, da je to začasno, ker je za bruhat. Ne morem gledat lažnega preroka charlesa.
Kaj ima veze všečnost človeka s kvaliteto projekta? Steve Jobs je bil asshole do zaposlenih ampak Apple je vedno delal dobre produkte in cena delnic je rastla.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
IgorCardanof je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
Mene si prepričal. Sem vrgel celotno mesečno plačo skupaj z dodatki (reci piši 1300e +) v cardano.
Hvala Tilio! Cardano danes 15% gor, 200 evrov cistega profita ze.
No, sm kr presenečen. Tole smo pa sedaj že skoraj na x2.
Nekaj bo pa sicer tudi še potrebno da zraste, da bo moj avg buy price pri 2.7$ na 0 :D
Pozabi ta scenarija. Inflacija ade je prevelika, da bi dosegla to ceno. Krat 6 je pri takem številu novih kovancev preveč. Ado kupujejo samo zaradi nizkih feejev in prenašanja na menjalnice in med njimi.
Daj se z radensko razredči, ker nekam močne streljaš. Cardano ima zelo nizko inflacijo (staking nagrade) v primerjavi z večino coinov in znaša trenutno cca 2.5%. Inflacija se zmanjšuje vsakih 5 dni. Trenutno je ~80% ada v obtoku. Čez cca 30 let bo v obtoku 99% ada. Ada je dosegla ceno ~$3.18 in cca 100 milijard tržne vrednosti, ko še ni imela smart contractov. Zdaj ima cvetoč ekosistem.
Več o staking nagradah tukaj.
Bl4ckSw4n ::
Pozabi ta scenarija. Inflacija ade je prevelika, da bi dosegla to ceno. Krat 6 je pri takem številu novih kovancev preveč. Ado kupujejo samo zaradi nizkih feejev in prenašanja na menjalnice in med njimi.
Enako bi se lahko reklo za Solano, pa poglej kje je v enem letu. Kar se tiče ADA pa pričakujem da bo poletela, ko se odpre defi za BTC holderje v prihodnjih mesecih (BitcoinOS sodelovanje).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bl4ckSw4n ()
Špricer ::
Enako bi se lahko reklo za Solano, pa poglej kje je v enem letu. Kar se tiče ADA pa pričakujem da bo poletela, ko se odpre defi za BTC holderje v prihodnjih mesecih (BitcoinOS sodelovanje).
Razsvetli me? Kupujemo gainerje ne pa tehnologije. Kripto je hazarderstvo. Za vse vas vernike v starinske coine.
Želim, da jutri pade ada na ceno 30 centov, kamor tudi spada. Obljube že 5 let. Pokažejo pa enako kot so v shiba projsktih naredili v 1 letu. Razsvetlite me? Programiranje v ada okolju je nikakvo!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
Razsvetlite me? Programiranje v ada okolju je nikakvo!
Kolko Cardano smart contractov si pa že napisal? Pa s pomočjo katere knjižnice.
Kar se tiče kupovanja "gainerjev" pa. LUNA je bil tudi hud gainer. Poglej kje je sedaj.
Zgodovina sprememb…
Kolko smart contractov si pa že napisal?
Z enakimi obljubami so vabili 2018. Ljudje vlagali v athju, ker je 12.septembra napovedoval charles izjemen! LAUNCH. Če bi držal od takrat bi bil sedaj v minusu 70%. Kje je dodana vrednost za mojo denarnico? Enako sedaj obljube, obljube...ko bo šlo čez 1,7 eur bodo vsi prodali, saj je bila to psihološka meja, ko so vsi tulili, da ne more pod. Komaj čakajo, da se rešijo crapa.
Zgodovina sprememb…
Nisi mi odgovoril na vprašanje.
https://www.quora.com/Did-Ada-fail-as-a...
https://www.reddit.com/r/cardano/commen...
Zgodovina sprememb…
energetik ::
doktorproof je izjavil:
Kako na binancah pogledaš vso zgodovino trgovanja naenkrat? Je to sploh možno?Po 1 leto naenkrat si lahko izvoziš. Jaz to delam januarja za prejšnje leto, vse TX hočem imeti pri sebi, nikoli se ne ve, kaj bo treba poročat FURS.
Sicer pa, ADA do 10€, pa smo zmagal.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
Razsvetli me? Kupujemo gainerje ne pa tehnologije. Kripto je hazarderstvo. Za vse vas vernike v starinske coine.
Želim, da jutri pade ada na ceno 30 centov, kamor tudi spada. Obljube že 5 let. Pokažejo pa enako kot so v shiba projsktih naredili v 1 letu. Razsvetlite me? Programiranje v ada okolju je nikakvo!
E, tu se pa razlikujemo. Vsako vlaganje je hazarderstvo zato, ker kupuješ nekaj kar še ni ampak predvidevaš da bo. So pa stopnje "hazarderstva" različne in obvladanje tveganja je tudi razprševanje naložb.
"Starinski coin" kot ga ti imenuješ je state of the art tech. Tebi očitno ni jasno kaj pomeni decentralizacija sicer ne bi streljal takih neumnosti. Narediti decentraliziran sistem odporen na vse možne napade, ker je odprt protokol na internetu ni kar tako.
Strategija Solane (in mnogih coinov):
Naredimo hiter chain, da čimprej poberemo vse uporabnike. Decentralizirali bomo pozneje.
Strategija Cardana:
Naredimo chain, ki bo maksimalno možno decentraliziran in varen, ker je ideja da bo to finančni operacijski sistem, kjer ni prostora za napake. Za aplikacije, ki potrebujejo hitrost bomo razvili različna orodja za različne potrebe (L2, side chains, state channels). S tem bo lahko vsak izbral ali mu pomeni več varnost ali hitrost.
Zato je trajlo ne 5 let ampak 10 let. Leta 2014 je Charles startal firmo. Septembra 2017 so startali ADA. Kdor sledi dogajanju vidi kako hitro se pojavljajo nove rešitve v zadnjem letu v primerjavi z letom 2021, ko je Cardano dobil smart contracte. Cardano je v tem času doživel optimizacije hitrosti na več področjih, dodatne feature-je, nove jezike v katerih lahko programiraš smart contracte.
Tu imaš statistko. 93k smart contractov je že.
doktorproof ::
doktorproof je izjavil:
Kako na binancah pogledaš vso zgodovino trgovanja naenkrat? Je to sploh možno?Po 1 leto naenkrat si lahko izvoziš. Jaz to delam januarja za prejšnje leto, vse TX hočem imeti pri sebi, nikoli se ne ve, kaj bo treba poročat FURS.
Se pravi, da je največji interval 12mesecev. Na Bitstampu stisneš "all" in ti izpiše vse transakcije.
Ja, tudi jaz sem vesel in hvaležen, da se je Tilio potrudil z svojimi obširnimi in prepričljivimi analizami Ade... za razliko od nekih vinskih derivatov.
Z enakimi obljubami so vabili 2018. Ljudje vlagali v athju, ker je 12.septembra napovedoval charles izjemen! LAUNCH. Če bi držal od takrat bi bil sedaj v minusu 70%. Kje je dodana vrednost za mojo denarnico? Enako sedaj obljube, obljube...ko bo šlo čez 1,7 eur bodo vsi prodali, saj je bila to psihološka meja, ko so vsi tulili, da ne more pod. Komaj čakajo, da se rešijo crapa.
Pojdi v vrtec. Blockchain ni zate. Ti si verjetno tak poštenjak, da ko prodajaš svoj rabljen avto poveš za vse najmanjše napake in zaokrožiš porabo navzgor a ne? Močno dvomim.
Charles nikoli ne hype-a ADA neposredno. Ja, določene zadeve so bile malo napihnjene za tisti čas (zgodile so se pozneje) ampak če ne znaš brat med vrsticami si si sam kriv.
Drugo je da mešaš optimizem z obljubami: Charles je rekel da bo čez 1 leto tisoče aplikacij in zdaj jih ni! Charles BAD!
Čarli ne more vedet ali bodo aplikacije ali ne. To je samo vizija in navdušenje, ki ga deli z ljudmi.
energetik ::
doktorproof je izjavil:
Ja, Bitstamp je tu 100 let naprej, izvozi ti v 1 fajlu vse TX pa še vse depozite/dvige (fiat in kripto). Ima pa precej večje fee-je, tudi za dvig kripta.doktorproof je izjavil:
Se pravi, da je največji interval 12mesecev. Na Bitstampu stisneš "all" in ti izpiše vse transakcije.
vires in numeris
hamez66 ::
Pojdi v vrtec. Blockchain ni zate. Ti si verjetno tak poštenjak, da ko prodajaš svoj rabljen avto poveš za vse najmanjše napake in zaokrožiš porabo navzgor a ne? Močno dvomim.
Charles nikoli ne hype-a ADA neposredno. Ja, določene zadeve so bile malo napihnjene za tisti čas (zgodile so se pozneje) ampak če ne znaš brat med vrsticami si si sam kriv.
Drugo je da mešaš optimizem z obljubami: Charles je rekel da bo čez 1 leto tisoče aplikacij in zdaj jih ni! Charles BAD!
Čarli ne more vedet ali bodo aplikacije ali ne. To je samo vizija in navdušenje, ki ga deli z ljudmi.
Ja, on ga nikoli neposredno ne hypa, pa ti nikoli neposredno ne shillaš ade. Drugače je precej normalno, da ko prodajaš avto, da poveš za vse napake, male in velike.
Ja, on ga nikoli neposredno ne hypa, pa ti nikoli neposredno ne shillaš ade. Drugače je precej normalno, da ko prodajaš avto, da poveš za vse napake, male in velike.
https://www.quora.com/Why-do-some-think...
Enostavno se ne morem strinjati. Ob prvem pumpanju ade so bila polna usta vseh šhilerjev kako gre na 10 dolarjev. Ko je prišlo do launcha septembra pa samo sell the news. Imaš lepo graf. Črno na belem.
Zgodovina sprememb…
Hi,
Holder since 2017, here's a few thoughts.
First, this forum is dead. There's no hype, activity or utility. A quick trip to the Solana forum (full disclosure, never owned SOL) shows hundreds of recent posts asking about unique projects. Here, it's just general chatter of "why Cardano is green" and "Cardano credit cards". These are talking points from 7 years ago.
Where is the use case? Where is the direction? It seems like thousands of us are just spinning around and chasing our tail trying to figure what this tech will be used for, but nobody here is building.
I understand that this is a long term project. But in 7 years since launch, there's still not a single company or token with a use case. All we have are AMM exchanges used to swap useless tokens with no liquidity. I'm concerned that without a focus, we're building an amazing technology without users. Will Voltaire change things?
Hi,
First, this forum is dead. There's no hype, activity or utility. A quick trip to the Solana forum (full disclosure, never owned SOL) shows hundreds of recent posts asking about unique projects. Here, it's just general chatter of "why Cardano is green" and "Cardano credit cards". These are talking points from 7 years ago.
Where is the use case? Where is the direction? It seems like thousands of us are just spinning around and chasing our tail trying to figure what this tech will be used for, but nobody here is building.
I understand that this is a long term project. But in 7 years since launch, there's still not a single company or token with a use case. All we have are AMM exchanges used to swap useless tokens with no liquidity. I'm concerned that without a focus, we're building an amazing technology without users. Will Voltaire change things?
Zgodovina sprememb…
Enostavno se ne morem strinjati. Ob prvem pumpanju ade so bila polna usta vseh šhilerjev kako gre na 10 dolarjev. Ko je prišlo do launcha septembra pa samo sell the news. Imaš lepo graf. Črno na belem.
OK, zdaj govoriš o "vseh šilerjev". Kdo so to? A je več Charlesov ali kako? Ja, bil je "sell the news" dogodek. Tako funkcionira tudi delniški trg.
Priznaj si, da si zajebal ker si kupil na vrhu in zdaj je projekt zanič. V tej igri je veliko špekulativnega kapitala. Ljudje se prepustijo hype-u in brezglavo kupujejo. Nekdo pač pobere profite. Ta kapital ni ves v Charlesovih rokah, da bi on lahko manipuliral trg. To so različni špekulanti. Če nočeš te igre potem trgovanje na blockchainu ni zate.
Nima pa to nobene veze s projektom ali kvaliteto projekta. Malo je projektov, ki so tako transparentni kot je Cardano in tudi malo takih, ki bi imeli boljšo razporeditev kapitala. Poglej si tukaj.
Zgodovina sprememb…
Spremljam forum od leta 2017. Nikoli nisem pisal do pred kratkim. Imam dovolj jamračev in širjenja neresnic o Cardanu. Če berem te neresnice o Cardanu bom pač povedal drugo plat. In kako lahko ovržem neresnice s tem, da ne razložim podrobnosti? Ko mi poveš kako lahko to naredim bom tiho.
OK, ponavadi poveš vse o avtomobilu. Poanta si razumel, če si želel. Noben prodajalec ne bo nič prodal, če ne bo "olepšal" izdelka/storitve, ki ga prodaja. Zato pa so reklame. "Kupite Apple iPhone, da boste posebni". Samo še par milijonov ljudi ima iPhone. Torej so vsi ti milijoni posebni?
Ne vem, kaj ima Apple veze s čimerkoli. Pač si izrazil, da se ti zdi normalno, da se človeka malo nategne pri prodaji avtomobila, jaz ti pa spročam, da to ni normalno, ampak umazano.
Ja, fino, tisti iz leta 2017 so še vedno v minusu, ali so že v plusu do zdaj?
Hi,
To je DEBILEN argument. Tip pravi "swapping useless tokens". Kaj pa delajo uporabniki na drugih chainih? Kupujejo meme coine. Cardano ima cca 35k uporabnikov dnevno in skoraj 5M walletov. Ja, ni veliko v primerjavi z drugimi blockchaini ampak Cardano ne dela marketinga kot Solana in veliko drugih. 60% ada je stakeane. Veliko ljudi drži in čaka na višjo ceno in ne počne nič. Nič ne počnejo, ker ni še aplikacij, ki bi se masovno uporabljale. Se pa te aplikacije gradijo. Bistvo je, da se ves čas izboljšuje in postopoma raste.
Ker je napisan v angleščini mu boš verjel? Iščeš potrditve svoje teze od nekega neznanca na forumu in ne gledaš developmenta na chainu.
https://x.com/DarkhorseDNME4/status/174...
https://k33.com/research/articles/why-y...
So why is Ada currently worth $19 billion?
Ada is a well-established coin that is tradeable 'everywhere', also on smaller local exchanges, making it one of the coins that are "pushed" to aspiring crypto investors. Cardano also has an enticing story for newcomers, with Cardano being branded as "the peer-reviewed research-driven blockchain network".
The scientific mumbo-jumbo story will fool more people into Cardano, but the best bet is that they are growing ever fewer by the day.
Things never happen overnight, and these processes often take years to play out fully. Still, all price signals also point to Ada gradually disappearing from the crypto map. Ada has not rallied in line with other 'stronger' smart contract tokens when markets have improved, which is a strong indicator of a dying coin. The market doesn't kill these coins quickly; it rather bleeds them out.
Ada is a well-established coin that is tradeable 'everywhere', also on smaller local exchanges, making it one of the coins that are "pushed" to aspiring crypto investors. Cardano also has an enticing story for newcomers, with Cardano being branded as "the peer-reviewed research-driven blockchain network".
The scientific mumbo-jumbo story will fool more people into Cardano, but the best bet is that they are growing ever fewer by the day.
Things never happen overnight, and these processes often take years to play out fully. Still, all price signals also point to Ada gradually disappearing from the crypto map. Ada has not rallied in line with other 'stronger' smart contract tokens when markets have improved, which is a strong indicator of a dying coin. The market doesn't kill these coins quickly; it rather bleeds them out.
Zgodovina sprememb…
Ne vem, kaj ima Apple veze s čimerkoli. Pač si izrazil, da se ti zdi normalno, da se človeka malo nategne pri prodaji avtomobila, jaz ti pa spročam, da to ni normalno, ampak umazano.
Nimam časa debatirat o teh nesmiselnih podrobnostih. Če nočeš razumet pač nočeš.
Kar se tiče cene: Ti trdiš, da ker je cena nizka je projekt zanič. Ker če bi bil dober bi bila cena visoka. Jaz pa pravim, da je projekt zelo kvaliteten in dober in da cena trenutno ni racijonalna ampak slej ko prej bo verjetno usklajena s pravo vrednostjo blockchaina.
Po tvojih neumnih kriterijih bi sicer moral Cardano danes biti zate najboljši projekt, ker je od včeraj do danes šel gor 41%.
Gor je šel iz čiste špekulacije trga, ker je Charles povedal, da bo sodeloval s Trumpom pri formiranju kripto zakonodaje.
Oh, saj ti ni treba kupit ADA no. Zakaj govoriš o nečem, česar nočeš. Pojdi naprej in kupi kar želiš.
Daj še na NASO pošlji ta link, da bodo vedeli, da Cardano ni za uporabo, ker imajo zdaj tam pilotni projekt.
Pa še na Wurht pošlji, pa na Huwaei, Unicef, Leonardo AI, itd...
Zgodovina sprememb…
Still, all price signals also point to Ada gradually disappearing from the crypto map. Ada has not rallied in line with other 'stronger' smart contract tokens when markets have improved, which is a strong indicator of a dying coin. The market doesn't kill these coins quickly; it rather bleeds them out.
Poglej danes na Coingecko/CMC
Takšni linki se najdejo za vsak coin, ker vsak hvali svojega boga.
Zgodovina sprememb…
Nimam časa debatirat o teh nesmiselnih podrobnostih. Če nočeš razumet pač nočeš.
Kar se tiče cene: Ti trdiš, da ker je cena nizka je projekt zanič. Ker če bi bil dober bi bila cena visoka. Jaz pa pravim, da je projekt zelo kvaliteten in dober in da cena trenutno ni racijonalna ampak slej ko prej bo verjetno usklajena s pravo vrednostjo blockchaina.
Po tvojih neumnih kriterijih bi sicer moral Cardano danes biti zate najboljši projekt, ker je od včeraj do danes šel gor 41%.
Gor je šel iz čiste špekulacije trga, ker je Charles povedal, da bo sodeloval s Trumpom pri formiranju kripto zakonodaje.
Oh, saj ti ni treba kupit ADA no. Zakaj govoriš o nečem, česar nočeš. Pojdi naprej in kupi kar želiš.
Daj še na NASO pošlji ta link, da bodo vedeli, da Cardano ni za uporabo, ker imajo zdaj tam pilotni projekt.
Pa še na Wurht pošlji, pa na Huwaei, Unicef, Leonardo AI, itd...
Česa nočem razumet? Da je zatajitev napak pri prodaji avtomobila nezakonita, ali da je nepoštena? Veš, da je oboje. Če ti nekdo po pomoti vrne preveč denarja, se mu ga vrne, ne pa, da se naredi francoza. In praksa, da prodaš sranje naprej, je slaba praksa. Nisem prodajal grafičnih, oz sem jih zelo malo prodal, in čisto vsi so vedeli, da sem z njimi rudaril, in nikoli ni noben prišel nazaj.
Pač sem vprašal, če so tisti, ki so kupovali 2017, že zlezli v zeleno. Ker so bile objube leta 2017 identične tem, ki jih danes razlagaš. Sem tudi preveril cene in so bile 2017 večinoma nižje od trenutne cene. In nikjer nisem trdil, da bi morala biti boljša zadeva dražja, samo spraševal sem se, kako je kaj z vlagatelji, ki so leta 2017 verjeli enakim obljubam, kot jih ti danes daješ.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
LeQuack ::
A je to že top, ko je prva novica na 24ur.com?
Bitcoin prvič prebil mejo 80.000 ameriških dolarjev
https://www.24ur.com/novice/tujina/bitc...
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Gregor P ::
Čeprav je res, da pravi ATH-ji za alte še sledijo, je bila ADA dosedaj najvišje na 1,88 evra. Če bo res dosegla 10 dolarjev, zagtovo to ne bo zaradi tehnologije v ozadju, ampak čistega hazarderskega pohlepa, kot tudi pri ostalih altih
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Anney ::
Zakaj pol dinozavra kupuješ? Ne vem, ne vidim smisla.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
LeQuack ::
Še daleč je do vrha :)
A ni tko da vrh naznani to da se začne o tem zanimati folk ki se prej ni, npr. sorodniki, ali pa 24ur.com in podobno?
Quack !
... je bila ADA dosedaj najvišje na 1,88 evra
ADA ATH je 3.10$.
Če bo res dosegla 10 dolarjev, zagtovo to ne bo zaradi tehnologije v ozadju, ampak čistega hazarderskega pohlepa, kot tudi pri ostalih altih
Drži.
Zgodovina sprememb…
Še daleč je do vrha :)
A ni tko da vrh naznani to da se začne o tem zanimati folk ki se prej ni, npr. sorodniki, ali pa 24ur.com in podobno?
Je res, ampak ljudje še ne hypajo notri.
Pač sem vprašal, če so tisti, ki so kupovali 2017, že zlezli v zeleno. Ker so bile objube leta 2017 identične tem, ki jih danes razlagaš. Sem tudi preveril cene in so bile 2017 večinoma nižje od trenutne cene. In nikjer nisem trdil, da bi morala biti boljša zadeva dražja, samo spraševal sem se, kako je kaj z vlagatelji, ki so leta 2017 verjeli enakim obljubam, kot jih ti danes daješ.
Jaz dajem obljube? Halo!?
Kaj zate sploh pomeni beseda obljuba?
Ok, zanimalo me je, kako je kaj z vlagatelji, ki so verjeli enakim shillom, kot jih ti daješ danes. Bo ?
Smo pač že leta 2017 poslušali pravljice o znanstvenosti projekta in tisočih matematikih, tako da super, da smo danes že tako daleč, da je na vidiku nek projekt.
Smo pač že leta 2017 poslušali pravljice o znanstvenosti projekta in tisočih matematikih, tako da super, da smo danes že tako daleč, da je na vidiku nek projekt.
Zgodovina sprememb…
TezkoDihanje ::
A je to že top, ko je prva novica na 24ur.com?
Retaila sploh še ni v kriptu
StarMafijec ::
TezkoDihanje je izjavil:
Po mojem je retail že notri.
K.S. je napisala članek
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/bitc...
TezkoDihanje ::
StarMafijec je izjavil:
TezkoDihanje je izjavil:
Po mojem je retail že notri.
K.S. je napisala članek
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/bitc...
Napisala?
članek je egzaktno enak temu na 24ur
Ok, zanimalo me je, kako je kaj z vlagatelji, ki so verjeli enakim shillom, kot jih ti daješ danes. Bo ?
Tisočih matematikih :-) LOL. Tole si namislil, da je bolj sočno za branje. Dejsto je, da je Cardano osnovan na raziskavah, ki so javno objavljene. Ja, delali so jih matematiki, profesorji in drugi raziskovalci. Ne vem kaj je s tem narobe? Tudi ne vidim problema, da se to poudari, ker to je ena izmed lastnosti, ki dela Cardano unikaten.
Ne vem kaj je zate pravljica. Ne dajem nobenih shillov in ne prodajam pravljic. Vse kar pravim je: Če ne verjameš v Cardano prav. Ne kupuj. Če ti ne verjameš ne pomeni, da je projekt zanič.
Kar sem napisal niso pravljice. So dejstva in možni scenariji. Če si ti gradiš pravljico iz dejstev je to tvoj problem.
Kar je tudi dejstvo je, da razni maksi-ji se bojijo, da če bi drugi chaini bili uspešni potem njihov ne bo imel dovolj priliva kapitala. Zato blatijo druge chaine, da so zanič. Če navijaš za svoje, navijaj samo prosim drži se tehnoloških dejstev in ne raznih pravljic. Pravljice si bo vsak sam naredil, če boš podal dejstva.
Namislil? Izmislil?
Ne, že leta 2017 smo poslušali o tisočih matematikov in znanstvenikov, ki delajo na projektu. In se mi pač zdi smešno in patetično, da nekdo reciklira te zgodbe iz leta 2017, kot da se je spomnil česa novega.
Smo že vse to slišali in čakamo na rezultate. Ves čas shillaš kardano in istočasno trdiš, da ga ne shillaš.
Ne, že leta 2017 smo poslušali o tisočih matematikov in znanstvenikov, ki delajo na projektu. In se mi pač zdi smešno in patetično, da nekdo reciklira te zgodbe iz leta 2017, kot da se je spomnil česa novega.
Smo že vse to slišali in čakamo na rezultate. Ves čas shillaš kardano in istočasno trdiš, da ga ne shillaš.
Namislil? Izmislil?
Zakaj posvečaš toliko časa stvari, ki ne maraš?
Shilling
The short answer: Shilling a cryptocurrency refers to the advertising of a project before it ends in a rug pull.
The slightly longer answer: crypto shilling is when a person is actively engaging in covert endorsement of a cryptocurrency, they’re shilling it. The end goal is to generate hype around the project so that people buy into the buzz and invest. People invest > the demand for the token rises > the price increases.
Ti imaš pomešane pojme. Ravno z vso transparenco, vso odprto kodo in raziskavami in vsem kar sem že 100x napisal Cardano ni rug pull. Je resen projekt.
Nič ne shillam. Ne delam hype-a. Vse kar sem do sedaj povedal je preverljivo. Če bi delal hype bi tukaj nabijal o ceni. Jaz pa pravim (že 101x) da je soliden projekt. Kaj bo s ceno ne vem ampak predvidevam, da bo sledila fundamentom, ker sem prepričan da je tehnično eden najboljših blockchainov. Navedel sem razloge zakaj tako mislim. Poišči mi chain, ki je tako decentraliziran in varen in ima velik community in tako aktiven razvoj. Potem se lahko pogovarjamo naprej.
VSEM KI TO BERETE. NE KUPUJTE CARDANO ČE NE VESTE KAJ KUPUJETE. POZANIMAJTE SE. ENAKO VELJA ZA BTC IN VSE OSTALE VALUTE. NE KUPUJTE ČE NE RAZUMETE. ČE KUPUJETE IN NE RAZUMETE POTEM GEMBLATE.
A si zadovoljen zdej?
Ker smetiš po temi s shillanjem ADE, istočasno pa trdiš, da ne shillaš. Pač moja domača tema, sem bil v "tej" temi tudi, ko se je prejšna začela (isti naslov, samo moderator jo je potem zaklenil).
Saj super, da je cardano resen project. Če si še igorja prepričal, da je kupil, mora biti nekaj na tem. Samo smo se dovolj naposlušali znanstvenosti cardanota in čakamo na rezulate. Zgodbice, ki jih ponavljaš, so enake tistim iz leta 2017.
Saj super, da je cardano resen project. Če si še igorja prepričal, da je kupil, mora biti nekaj na tem. Samo smo se dovolj naposlušali znanstvenosti cardanota in čakamo na rezulate. Zgodbice, ki jih ponavljaš, so enake tistim iz leta 2017.
Zgodovina sprememb…
Ker smetiš po temi s shillanjem ADE, istočasno pa trdiš, da ne shillaš. Pač moja domača tema, sem bil v "tej" temu tudi, ko se je prejšna začela (isti naslov, samo moderator jo je potem zaklenil).
Daj mi razloži kaj ti razumeš pod shillanje, ker očitno definicija z interneta zate ne velja.
Kakšna domača tema? Ne vem o čem govoriš. Tu piše "splošna kripto debata". Torej lahko govorim o čemer hočem v povezavi s kriptom. Tako kot ti in ostali. Sem že povedal. Bolj kot boste haterji nabijali kako brezvezen projekt in rug pull je Cardano bolj bom razlagal zakaj ni.
Do sedaj nisem dobil niti enega tehtnega razloga zakaj je to "shitcoin" in zakaj je slab projet. Same neumnosti kopirane iz interneta od haterjev, maxijev in plačancev, da širijo propagando proti enemu od redkih decentraliziranih blockchainov, ker z njim ne morejo VCji služit in ga dumpat na mase ljudi.
Mimogrede. Igor se je sam odločil. Nisem nikogar prepričeval v nič.
Zgodovina sprememb…
Shilling refers to the increasingly popular phenomenon of promoting any crypto coin through implicit advertising.
Ja, piše splošna kripto debata in kot sem napisal, je to "moja" domača tema. Tema, kjer se počutim doma. In v tej temi si se pojavil pred nekaj časa in ves čas si samo pozitiven in oh in sploh glede ade, spoznaš se na vse - POS, POW in vse ostalo, čeprav verjetno v življenju nisi naredil enega uspešnega 51% napada, da bi vedel, kako stvari v resnici potekajo, ali ga celo poskušal. Pojava Charlesa je nepomembna in je povsem nepomembno to, da si je njegova, na videz mentalno zaostala, priležnica, vtetovirala kardano na glavo in se fotografirala z njim. Seveda je vse dovoljeno in legalno, ni pa okusno.
Zakaj je shitcoin? Ker že toliko let obljublja stvari, pa nimajo nič za pokazat, razen prenapihnjenega market capa za svoj utility (kar pa ne pomeni, da se market cap ne more dvigniti še za 15x). Lahko pa seveda pokažeš uporabne aplikacije na ada blockchainu, pa bomo začeli tam služiti in uporabljati.
Igor je napisal, da si ga prepričal.
Bo treba narediti imgur, boš šel preveriti zgodovino, mi boš verjel na besedo? Aja, ni bil tvoj namen prepričati točno Igorja, si ga pa prepričal.
Ja, piše splošna kripto debata in kot sem napisal, je to "moja" domača tema. Tema, kjer se počutim doma. In v tej temi si se pojavil pred nekaj časa in ves čas si samo pozitiven in oh in sploh glede ade, spoznaš se na vse - POS, POW in vse ostalo, čeprav verjetno v življenju nisi naredil enega uspešnega 51% napada, da bi vedel, kako stvari v resnici potekajo, ali ga celo poskušal. Pojava Charlesa je nepomembna in je povsem nepomembno to, da si je njegova, na videz mentalno zaostala, priležnica, vtetovirala kardano na glavo in se fotografirala z njim. Seveda je vse dovoljeno in legalno, ni pa okusno.
Zakaj je shitcoin? Ker že toliko let obljublja stvari, pa nimajo nič za pokazat, razen prenapihnjenega market capa za svoj utility (kar pa ne pomeni, da se market cap ne more dvigniti še za 15x). Lahko pa seveda pokažeš uporabne aplikacije na ada blockchainu, pa bomo začeli tam služiti in uporabljati.
Igor je napisal, da si ga prepričal.
Bo treba narediti imgur, boš šel preveriti zgodovino, mi boš verjel na besedo? Aja, ni bil tvoj namen prepričati točno Igorja, si ga pa prepričal.
Zgodovina sprememb…