» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1477 / 1497
»»

PrihajaNodi ::

Cardanof si dokupil ze kaj Ade al se vedno oklevas?

Opa ze na 68 k se mal pa bo 100
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Špricer ::

Nehaj šilati mew. Mislim, da je to to. Dosegel je svohe. 100 poato v enem letu. Next shitcoin...

Špricer je izjavil:

Nehaj šilati mew. Mislim, da je to to. Dosegel je svohe. 100 poato v enem letu. Next shitcoin...

Dal sem vam ga! Imel ste opcijo kupit po 0.031! Ce pade me zbudi. Zihr gre se ena nula stran al pa dve

Nehvalezni ste!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Špricer je izjavil:

Dal sem vam ga! Imel ste opcijo kupit po 0.031! Ce pade me zbudi. Zihr gre se ena nula stran al pa dve

Nehvalezni ste!

Zakaj naj bi šel po kakšnem drugem ključu kot ostali nategunski kovanci?

Ker se samo se caka listanje na binance pa kraken, prevelik marcet cap, velik community...valda je lahko exploitan ni pa scam.

Evo mew ze med top 100.

Evo
https://coinmarketcap.com/currencies/me...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Kaj pa zdaj ko je mew prebil nov ath? A ne bos prodal?

Zakaj? Glej wifa? Zdej je baje landwolf popularen. Mew je tudi za kmete, da lahko delajo profite, kot bi izjavil kriptobog iz svojega urusa. Z mem koini se lahko konkretretno zasluzi.
Jaz pa vsakemu osebno zelim da naredi dobicek in pusti sluzbo ter zivi zivljenje.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Kaj pa zdaj ko padamo v dnevnih svečah? Smo dosegli vrh mew? Ne bi rad kupoval pri vrhu in delal exit liquidity za prevarante. Wif so imeli žurko z drogami, tripali po odru in se nam smejali za naložen denar. Mularija, ki je nategnila ribice. Poglej videje...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

Leto mackov bo leto 2025

Cestitke vsem za nakup mewa po 0.0031
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Leto mackov bo leto 2025

Cestitke vsem za nakup mewa po 0.0031

Buyhigh sell low. Žal smo prepozni na 0.087

Saj sem vam ga dal. Mogice bo penzija coin
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Se ene par kovancev ki se promovirajo
https://coinmarketcap.com/currencies/ba...

https://coinmarketcap.com/currencies/la...

https://coinmarketcap.com/currencies/qu...

Žalosti me padec ETH, saj sem predvideval, da bo s trgovanjem ETF skladov včeraj cena poletela, kvečjemu pa pada. Še vedno velja buy rumour sell the news..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

miha98 ::

Tak je to... jaz sem raje prodal preden sem prišel v minus...

Gregor P ::

Ko ste že ravno omenili, jaz sem pri ETH skladu za 40% v plusu (od marca). Ne vem pa, koliko časa bo to trajalo, ker načeloma investiram v ETH za daljše obdobje (predvsem zaradi davka).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

enemon ::

Gregor P je izjavil:

Ko ste že ravno omenili, jaz sem pri ETH skladu za 40% v plusu (od marca). Ne vem pa, koliko časa bo to trajalo, ker načeloma investiram v ETH za daljše obdobje (predvsem zaradi davka).

Kakšnega davka? In pa kakšnega sklada od marca? ETF za ETH je par dni tukaj in še to samo za ZDA, ker ni UCITS.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

GupeM ::

Se vidi, da kar nekaj nabija. Bi pa samo na tole opozoril:

Če crypto (BTC in ETH) kupuješ preko ETFov, je treba plačati davek.

enemon je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Kakšnega davka? In pa kakšnega sklada od marca? ETF za ETH je par dni tukaj in še to samo za ZDA, ker ni UCITS.

Imaš prav sem se zmotil, se opravičujem, mi je napačno ostalo v spominu, preveč teh različnih pojmov (kupil in pozabil); ni ETH, ampak "VanEck Crypto and Blockchain Innovators (Acc)"; takrat sem iskal ETH sklad in ga nisem našel oz. sem potem našel tega.

Davka na dobiček seveda, saj veste kako gre po letih, ni to za dnevno trgovanje.

Je gdo kupil?
https://coinmarketcap.com/currencies/la...

Landwolf je prijatelj od Pepeta, Andya pa Bretta.

https://x.com/investwithrex/status/1815...

Boys club:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Kripto ::

PrihajaNodi je izjavil:

Kakšen ima ADA realen potencial v tem bull runu?

Money is mindset!

0dvisno vse od Charlesa.

Je gdo dokupil Landwolfa?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Mato989 ::

Daj nehajte sanjat ada je fail kot narsikaj drugega

Charles pa majmun
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

Daj nehajte sanjat ada je fail kot narsikaj drugega

Charles pa majmun

V Afriki je odprl svojo solo recimo, pa drevesa sadi pol ma pa se svojga sokola s katerim lovi zajce. Pustolovec
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Ne vem če je ada paradni konj. V vsakem drevesu je že asa miner pa še vedno ni afrika povezana z internetpm. Glede teh šitkojnov bi pa bil previden. Vsakič ko nekdo šila na x ali IG veš, da je nateg.

Vse pada...upajmo, da samo začasno. Portfelj že trpi.

ViperR ::

Spet na 67k, kar impresivno. Sem hotel dodat k longu na tem dipu, ampak mogoce ne bo priložnosti.

Všeč mi je volatilnost, ker mi Pionex bot dela denar...

globoko grlo ::

To je to, gremo na luno oz luna je ze prebliz :)

Nodi, a ves da je glavna novica za ado da si je un model brado odstranu? To je vse kar se na adi dogaja.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Kot sem že napisal, ADA gre oz. bo šla gor, ko bo v navalu pohlepa šlo praktično vse gor.

Mato989 je izjavil:

Kolk ti pa dela pa kok mas kesa not?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

tilio ::

Kripto je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Dajmo pogledat izhodišča:
Trenutno večina MISLI, da ceni TPS (hitrost), kar je narativa VC-jev. Nihče v retailu se ne obremenjuje z decentralizacijo in robustnostjo. Trg je čisto ok s tem, da sem pa tja "decentraliziran" sistem pade ali se poheka (Solana npr). Cardano teh hitrosti v tem trenutku še nima - prav tako nima padcev omrežja in hackov.

Kar cardano ima:
- ~3k stake poolov (najbolj decentraliziran sistem na splošno - tudi bolj kot bitcoin)
- trenutno se stake pooli nadgrajujejo za Voltaire fazo projekta, kar predstavlja zadnji korak v decentralizaciji - kompleten nadzor omrežja bo v rokah ADA holderjev vključno z 1.5m milijarde ada v zakladnici za nadaljni razvoj omrežja. Proces se bo zaključil konec leta oz. v začetku prihodnjega leta. Ne ker bi zamujali ampak, ker je to boostrap faza in socialni problem, kjer je potrebno zbrati na kup ljudi in poskrbeti, da vedo kaj delajo (izobraževanja).
- omrežje je up'n'running brez preknitve in brez hackov že 2495 dni (skoraj 7 let)
- ada token supply je omejen na 45 milijard za razliko od veliko omrežij, ki imajo inflacijo (solana, ethereum, polkadot, cosmos, ...)

Scaling na L1 so raziskovalci rešili. Specifikacija je narejena. Zdaj je to le še inženiring problem.
Na nivoju L2 ima veliko rešitev:
- hydra, ki je že 1 leto na mainnetu ampak se kontinuirano izboljšuje (podobno kot bitcoin lightning network). To omogoča milijone TPS.
- optimistic rollups (base rešitev se pričakuje v roku ~ pol leta). To je podobno kot Arbitrum na Ethereumu z razliko, da so te rešitve na ETH vse centralizirane in drage, na Cardanu bodo pa poceni in decentralizirane.
- zk rollups - prihaja še letos.
- sidechains

Ekosistem je živ in trenutno se izvaja 980 projektov, ki so dobili sredstva od omrežja. 911 je že zaključenih.

Cardano je interoperabilen in postaja vse bolj povezan z drugimi chaini preko DEXov. Uporabniška izkušnja danes je svetlobna leta naprej od izpred 2 let in se še izboljšuje.

Mislim, da bi Cardano lahko šel do $7-11. $11 še vedno postavlja Cardano pod market cap, ki ga je imel ETH v prejšnjem bull runu. VC-ji Cardanu niso v pomoč, ker shillajo Solano. Tako, da Cardano rabi kakšno pozitivno novico v smislu sodelovanja s kakšnim večjim podjetjem, državo in vse se lahko v trenutku obrne.

Dejstvo je, da je Cardano to kar je bil namen BTC-ja: decentraliziran sistem, kjer se lahko njegova valuta uporablja v vsakodnevnih transakcijah kot denar.

Ne poslušaj butt-hurt uporabnikov, ki so vložili na vrhu in zdaj jokajo. Vsi chaini, ki prihajajo in obljubljajo hitrost imajo še ogromno dela na drugih področjih. Z marketingom in VCji lahko pridejo na vrh ampak da tam obstanejo bodo potrebovali nekaj več. To sicer ne pomeni, da ne bodo šli gor. Verjetno bodo imeli celo večjo rast kot tisti, ki so že pri vrhu.

Ali bo Cardano uspešen? Če svet potrebuje decentralizacijo (mislim, da jo) sem 99% prepričan da bo uspešen. Če je svet ne rabi in je vse skupaj samo cirkus za to, da se na hitro zasluži potem morda ne bo.

EDIT: Ne vem sicer kakšne so številke ampak sem mnenja, da na ceno ADA vpliva tudi dejstvo, da veliko projektov gradi na Cardanu. Vsi ti projekti, ki prodajajo svoje žetone za ADA potem tudi prodajo ADA za dolarje, da lahko financirajo razvoj. Prav tako je s projekti, ki jih je financiralo omrežje. Ampak na ta račun se omrežje izboljšuje in s produkti bodo prišli tudi uporabniki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

tilio je izjavil:

....

Očitno ne znam editirat s slo-tech editorjem. Tole sem želel še dodat.

EDIT: Ne vem sicer kakšne so številke ampak sem mnenja, da na ceno ADA vpliva tudi dejstvo, da veliko projektov gradi na Cardanu. Vsi ti projekti, ki prodajajo svoje žetone za ADA potem tudi prodajo ADA za dolarje, da lahko financirajo razvoj. Prav tako je s projekti, ki jih je financiralo omrežje. Ampak na ta račun se omrežje izboljšuje in s produkti bodo prišli tudi uporabniki.

EDIT2: Še ena zanimivost o prizemljenosti Cardano community-ja. Pred kakšnim mesecem je FC Barcelona v sodelovanju še z nekaterimi podjetji zaprosila Cardano omrežje za ~$850k za projekt, ki bi ga razvili na Cardanu. Cardano community je ocenil, da je to previsok znesek in projekta ni izglasoval. FC Barcelona se je odločila, da projekt nadaljuje in bo zaprosila ponovno - domnevam, da ko bodo imeli kaj pokazati.

Kripto ::

tilio je izjavil:

Kripto je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Dajmo pogledat izhodišča:
Trenutno večina MISLI, da ceni TPS (hitrost), kar je narativa VC-jev. Nihče v retailu se ne obremenjuje z decentralizacijo in robustnostjo. Trg je čisto ok s tem, da sem pa tja "decentraliziran" sistem pade ali se poheka (Solana npr). Cardano teh hitrosti v tem trenutku še nima - prav tako nima padcev omrežja in hackov.

Kar cardano ima:
- ~3k stake poolov (najbolj decentraliziran sistem na splošno - tudi bolj kot bitcoin)
- trenutno se stake pooli nadgrajujejo za Voltaire fazo projekta, kar predstavlja zadnji korak v decentralizaciji - kompleten nadzor omrežja bo v rokah ADA holderjev vključno z 1.5m milijarde ada v zakladnici za nadaljni razvoj omrežja. Proces se bo zaključil konec leta oz. v začetku prihodnjega leta. Ne ker bi zamujali ampak, ker je to boostrap faza in socialni problem, kjer je potrebno zbrati na kup ljudi in poskrbeti, da vedo kaj delajo (izobraževanja).
- omrežje je up'n'running brez preknitve in brez hackov že 2495 dni (skoraj 7 let)
- ada token supply je omejen na 45 milijard za razliko od veliko omrežij, ki imajo inflacijo (solana, ethereum, polkadot, cosmos, ...)

Scaling na L1 so raziskovalci rešili. Specifikacija je narejena. Zdaj je to le še inženiring problem.
Na nivoju L2 ima veliko rešitev:
- hydra, ki je že 1 leto na mainnetu ampak se kontinuirano izboljšuje (podobno kot bitcoin lightning network). To omogoča milijone TPS.
- optimistic rollups (base rešitev se pričakuje v roku ~ pol leta). To je podobno kot Arbitrum na Ethereumu z razliko, da so te rešitve na ETH vse centralizirane in drage, na Cardanu bodo pa poceni in decentralizirane.
- zk rollups - prihaja še letos.
- sidechains

Ekosistem je živ in trenutno se izvaja 980 projektov, ki so dobili sredstva od omrežja. 911 je že zaključenih.

Cardano je interoperabilen in postaja vse bolj povezan z drugimi chaini preko DEXov. Uporabniška izkušnja danes je svetlobna leta naprej od izpred 2 let in se še izboljšuje.

Mislim, da bi Cardano lahko šel do $7-11. $11 še vedno postavlja Cardano pod market cap, ki ga je imel ETH v prejšnjem bull runu. VC-ji Cardanu niso v pomoč, ker shillajo Solano. Tako, da Cardano rabi kakšno pozitivno novico v smislu sodelovanja s kakšnim večjim podjetjem, državo in vse se lahko v trenutku obrne.

Dejstvo je, da je Cardano to kar je bil namen BTC-ja: decentraliziran sistem, kjer se lahko njegova valuta uporablja v vsakodnevnih transakcijah kot denar.

Ne poslušaj butt-hurt uporabnikov, ki so vložili na vrhu in zdaj jokajo. Vsi chaini, ki prihajajo in obljubljajo hitrost imajo še ogromno dela na drugih področjih. Z marketingom in VCji lahko pridejo na vrh ampak da tam obstanejo bodo potrebovali nekaj več. To sicer ne pomeni, da ne bodo šli gor. Verjetno bodo imeli celo večjo rast kot tisti, ki so že pri vrhu.

Ali bo Cardano uspešen? Če svet potrebuje decentralizacijo (mislim, da jo) sem 99% prepričan da bo uspešen. Če je svet ne rabi in je vse skupaj samo cirkus za to, da se na hitro zasluži potem morda ne bo.

Hvala za informacije...

Money is mindset!

Dej ne seri ada je mrtev coin isto kot tezus, avax...za odpad. Solana na drugi strani pa res pumpa meme coine. Se mal pa bo vec mem coinov na prvi strani kot "resnih" projektov.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

PrihajaNodi je izjavil:

Dej ne seri ada je mrtev coin isto kot tezus, avax...za odpad. Solana na drugi strani pa res pumpa meme coine. Se mal pa bo vec mem coinov na prvi strani kot "resnih" projektov.

Tudi delnice so meme coini realno, nimajo veze z vrednostjo podjetja veliko, ampak samo od trenutnega razpoloženja.
Quack !

PrihajaNodi je izjavil:

Ne vem kje ti to vidiš. Mogoče lahko bolje argumentiraš. Mogoče zaradi cene? Meni se zdi Cardano community precej živahen. Veliko projektov se razvija. Veliko je kvalitetnih vsebin, ki prihaja iz community-ja.

LeQuack je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Tudi delnice so meme coini realno, nimajo veze z vrednostjo podjetja veliko, ampak samo od trenutnega razpoloženja.

Nic ne recem. Tud “mem” delnice cvetijo

tilio je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ne vem kje ti to vidiš. Mogoče lahko bolje argumentiraš. Mogoče zaradi cene? Meni se zdi Cardano community precej živahen. Veliko projektov se razvija. Veliko je kvalitetnih vsebin, ki prihaja iz community-ja.

Bagholderji ki nocjo prodajat. Drugace je pa to ckrnen konj. Projekti se “razvijajo” ze vse od nastanka ade, vse v razvoju. Rajs kup kak mem coin na solani

https://coinmarketcap.com/currencies/sk...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Zdj me pa ne vec motit ker mam se kak 10 x za ulovit kjer lahko vsak kmet naredi profit, ceprav se kriptobog neb strinjal.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Bagholderji ki nocjo prodajat. Drugace je pa to ckrnen konj. Projekti se “razvijajo” ze vse od nastanka ade, vse v razvoju. Rajs kup kak mem coin na solani

A se drugi projekti slučajno ne razvijajo in nimajo nadgradenj? Sicer malo mešaš jabolke in hruške. Zaključuje se razvoj prve verzije governance faze. Prihaja še implementacija L1 skalabilnosti. Ostale zadeve so na L2, sidechaini in dAppi. Vse to ne zahteva razvoja ali spremembe Cardano omrežja. In tu se gradi zdaj večina projektov. Ves ta razvoj ne prihaja od Charlesa, ki ga tako obožujete ampak prihaja od community-ja, podjetij. Seveda se bo razvoj nadaljeval tudi na L1 ampak pričakujemo lahko, da bolj počasi oz. v manjšem obsegu. Npr. zdaj prihaja 3. verzija smart contractov, ki omogoča ZK rollupe, smart contracti so hitrejši it.. Vglavnem je Cardano zdaj v "celoti" postavljen.

Zanimivo je, da ljudje pljuvajo po Cardanu, ki da vse na gradnjo dobrih temeljev in se trudi zgradit maksimalno možno decentralizirano omrežje, to kar naj bi sploh blockchain bil. Ko pa centralizirana konurenca prdne pa vsi ploskajo in vsi so vzhičeni. Se vprašate zakaj je tako? Res retardirana logika retaila. Ampak razumem. Retail kupi kar mu VCji rečejo. V marketing vlagajo velike količine denarja, da vam perejo možgane. Danes je to TPS ali pa meme coini. Poglej si koliko meme coinov je na Solani naredilo -95% v zadnjem mesecu.

Ko bo retail vse izgubil, ker se peha za čimhitrejšo penzijo in lamboti in sheboy-i na Tajskem bosta sam dve opciji:
- ali bodo odšli stran od kripta in prepričevali vse okoli sebe, da je to nateg (hint, hint)
- ali pa bodo končno spoznali, da je bolje vlagati v projekte, ki delajo vse prav

Zapomnite si: TPS je bitka, ki vam jo prodajajo danes. Jutri bo večina blockchainov imela to rešeno. Največji problem bo prava decentralizacija in dolgoročna obstojnost (brez inflacije, brez MW energije za poganjanje blockchaina).

Ne govorim, da je Cardano edina rešitev ampak je pa zelo dobra rešitev. Zdaj, ko Charles ne bo več glavni in prevzema vse skupaj community si boste morali haterji dobiti nekaj drugega. Lahko pa sprejmete Cardano in pomagate gradit boljši svet.

Wow hvala za whitepaper. Papir vse prenese:)
Ada bi mogla neki pokazat v vseh teh letih. Sicer charlesu ne zamerim da hod po afriki in s sokolom lovi podgane ni pa to nekaj kar bi doprineslo k adi

Ko bo retail vse izgubil, ker se peha za čimhitrejšo penzijo in lamboti in sheboy-i na Tajskem bosta sam dve opciji:
- ali bodo odšli stran od kripta in prepričevali vse okoli sebe, da je to nateg (hint, hint)
- ali pa bodo končno spoznali, da je bolje vlagati v projekte, ki delajo vse prav

Ceu kripto je nateg. Razlika je sam v tem da se zdaj malo bolj ve in se ne kupuje vec fancy projektov aka ada ki obljubljajo polete na luno pac pa macke in pse
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Wow hvala za whitepaper. Papir vse prenese:)
Ada bi mogla neki pokazat v vseh teh letih. Sicer charlesu ne zamerim da hod po afriki in s sokolom lovi podgane ni pa to nekaj kar bi doprineslo k adi

Ceu kripto je nateg. Razlika je sam v tem da se zdaj malo bolj ve in se ne kupuje vec fancy projektov aka ada ki obljubljajo polete na luno pac pa macke in pse

Ada vse kaže v teh letih. Sam ti ne vidiš. Saj vsi boste spet skakali v luft in kupovali, ko bo ada $5.

Ti in še marsikdo tu se obnašate kot nedonošenčki, ker ne znate sprejemat odgovornosti za svoja dejanja. Pogledal sem ogromno Charlesovih videov v vseh teh letih in človek dejansko nikoli ni shillal ade. Če pogledaš njegov začetni znameniti "white board video" Iz leta 2017(če se ne motim) boš videl, da je danes Cardano to kar je takrat v videu obljubljal.

Kripto ni nateg. Je pa močno orodje s katerim retail ne zna delat in misli, da bo magično denar padal z neba. Ponavljam, vsi vidite samo lambote in penzijo. To je vaš problem. To ni problem blockchaina. Na blockchainu so nekateri zelo resni projekti, ki delajo na tem, da naredijo stvari boljše, cenejše, bolj transparentne in vrnejo moč in avtonomijo v roke posameznika v največji možni meri.

Me ne zanima. Ce si kupil ado na 3 usd koliko si dol v vseh teh letih oz casu?
Jasno da vsi vidimo lambote za to smo tu ne da gledamo kaj charles (darwin) cara.

Ce si mewa kupil ko sem ga omenil na 0.003 si naredu vec kot 100 posto, landwolf je dal 50% ko sem ga omenil.
Ada pa pac ada tam je kjer je:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Kdo je tu nor? Jaz mislim,da iz vsega pisanja najebejo ada verniki. Kar vlečejo jih za nos. Inflacija pa taka, da kljub kupovanju za menjavo za transakcije prek menjalnic cena stagnira oz celo pada. Ada je na nivoju stable coina in ne pričakujte več pump. Samo še en USDT like coin.

Špricer je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Kdo je tu nor? Jaz mislim,da iz vsega pisanja najebejo ada verniki. Kar vlečejo jih za nos. Inflacija pa taka, da kljub kupovanju za menjavo za transakcije prek menjalnic cena stagnira oz celo pada. Ada je na nivoju stable coina in ne pričakujte več pump. Samo še en USDT like coin.

Skupaj s kovanci xtz, eos, neo. Tega sranja retail vec ne kupuje kjer so sam prazne flaskule kaj in kako bo vse funkcioniralo z lepimo frazami ki jih noben ne razume
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Recimo cocaine mi je naredu 300% vzel profit pa nekaj pustil notri.

Je pa res da vsakomur privoscim profit z ado ali brez:(
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

ViperR ::

Tilio ti ne razumeš da ljudje ki kupijo karkoli drugega razen btcja so v kriptu zaradi gemblanja in jih boli kurac za tvoj coin, nadgradnje, utility, insert random buzzword. Zato pa cvetijo meme coini. Pa tukaj vsaj tezje koga nategneš, če daš vse kovance takoj na trg. Pri teh tvojih projektih maš dev ekipo ki je itak motivirana sam da proda svojo idejo da si napolnijo žepe in spet nastrada retail ki ne more razločit legit coinov v tej poplavi nategov.

PrihajaNodi je izjavil:

Me ne zanima. Ce si kupil ado na 3 usd koliko si dol v vseh teh letih oz casu?
Jasno da vsi vidimo lambote za to smo tu ne da gledamo kaj charles (darwin) cara.

Ce si mewa kupil ko sem ga omenil na 0.003 si naredu vec kot 100 posto, landwolf je dal 50% ko sem ga omenil.
Ada pa pac ada tam je kjer je:)

Zaradi mene lahko hočete lambote ali karkoli.

Če si kupil na $3 si trenutno kar globoko v minusu, jasno. In kaj ima s tem kvaliteta projekta? Nič. Vemo, da cene blockchain tokenov zelo nihajo. ADA ni nobena posebnost tu. Večina projektov je po tržni vrednosti še v minusu. Pravzaprav so v grobem na boljšem le:
- BTC
- nekateri novi coini (ljudje imajo radi nove projekte, ki bodo "spremenili celotno igro")
- in nekateri meme coini (vemo kako je s tem)

Z meme coini seveda lahko obogatiš in greš v penzijo vprašanje je samo verjetnosti.

Če bi verjel v cardano projekt bi kupoval pri $0.2 in bi si zdaj bil že v veliko boljšem položaju, ko je cena $0.4.

Špricer je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Saj ne rabiš verjet. Greš uporabljat aplikacije, sodeluješ v governancu in vidiš, da se dogaja. Inflacija pa taka, da je verjetno ena najnižjih v kriptu in še to je "začasna", ker je supply navzgor omejen. To sem ti že zadnjič povedal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

Če bi verjel v cardano projekt bi kupoval pri $0.2 in bi si zdaj bil že v veliko boljšem položaju, ko je cena $0.4.

Dej zresn se, to se inflacije ne pokrije. Ne, ne verjamem:)

Za resne stvari je pa sam zlato pa nepremicnine ne pa ada:)

Pa oprosti ker shilam mem koine lahko bi kaj kupil in zasluzil.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

ViperR je izjavil:

Tilio ti ne razumeš da ljudje ki kupijo karkoli drugega razen btcja so v kriptu zaradi gemblanja in jih boli kurac za tvoj coin, nadgradnje, utility, insert random buzzword. Zato pa cvetijo meme coini. Pa tukaj vsaj tezje koga nategneš, če daš vse kovance takoj na trg. Pri teh tvojih projektih maš dev ekipo ki je itak motivirana sam da proda svojo idejo da si napolnijo žepe in spet nastrada retail ki ne more razločit legit coinov v tej poplavi nategov.

O, razumem dobro, da so ljudje tu zaradi dobičkov. Tudi z gemblerji, ki se zavedajo, da so si sami krivi nimam problemov. Problem imam samo s tistimi gemblerji, ki pljuvajo po projektih in širijo laži. To meče slabo luč na vse ljudi v ekosistemu, ki se trudijo delat dobro.

Se tudi strinjam, da retail težko razloči med dobrimi in slabi coini. Zato pa široko pišem o tem kar vem. Da ima retail več informacij in bodo moje informacije nekoga mogoče spodbudile, da globlje pogleda v projekt. Ne delam top shop reklame. Pišem dejstva v dobri veri brez neumnosti: Cardano bad. Cardano shit.

PrihajaNodi je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kolk ti pa dela pa kok mas kesa not?

Včeraj 3 USDT na BTCju, moram še malo spimpat parametre, je pa not 8k USD... ampak dobro iz 8k 3 USDT na dan je več kot 1k USDT letno... to je pa več kot 10%...
««
1477 / 1497
»»