» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1473 / 1497
»»

Špricer ::

_wtf_ je izjavil:

s čim polnimo košarice? pa ne mi omenjat ade ter shitcoinov ;)

Shiba, doge, polka, eth

PrihajaNodi ::

_wtf_ je izjavil:

s čim polnimo košarice? pa ne mi omenjat ade ter shitcoinov ;)

Mev, ada
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

globoko grlo ::

Pol pa se pepe
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Pesimistično.

HIGHLIGHTS
Mt. Gox moves $2.7 billion worth of Bitcoin, further sparking fears of sell off.

Bitcoin Fear & Greed Index fell from 44 (FEAR) to 29 (FEAR), signaling the increasing uncertainty.

Markets showing historic levels of FUD, data from Santiment shows.

https://coingape.com/markets/btc-sol-pr...

https://www.mitrade.com/insights/news/l...

Mt Gox moved 47,228 BTC valued at $2.71 billion on Friday.

On-chain data shows miners' selling activity is increasing, signaling bearish momentum.

German government continues moving Bitcoin to exchanges.

Bitcoin Cash has dropped below the weekly support level of $378.6, marking a 20% decline this week. Currently trading around $310, marking a 6% decline on the day. Trustee Nobuaki Kobayashi's announcement of Mt. Gox's repayment plan in early July, coupled with the movement of 47,229 BTC worth $2.71 billion on Friday, indicates market fear, uncertainty and doubt (FUD) that could potentially lead to a decline in BCH prices in the coming days.

https://www.fxstreet.com/cryptocurrenci...

https://www.google.com/amp/s/www.cnbc.c...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

Zgodovina sprememb…

EU z julijem zaostrila pravila na trgu kriptosredstev

https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

kriptobog ::

Špricer je izjavil:

EU z julijem zaostrila pravila na trgu kriptosredstev

https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

A to ste sele zdaj nasli? Nekatere borze so zaradi mice za eu ze delistale nekatere coine ;)

Lonsarg ::

Te zaostreni pogoji so dejansko prednost ne slabost. Ravno zaradi takih pogojev hoces imeti kripto v menjalnici ki je registrirana v EU, namesto v taki ki je kje drugje.

Lonsarg je izjavil:

Te zaostreni pogoji so dejansko prednost ne slabost. Ravno zaradi takih pogojev hoces imeti kripto v menjalnici ki je registrirana v EU, namesto v taki ki je kje drugje.

Res je. Bo pa manj špekuliranja in nihanja. Cena bo obstala na neki vrednosti. Kdaj bodo kiti prodajali?

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Se pravi 1% ljudi ima kolk, 80 ali 90% vseh coinov?
Quack !

wilbur ::

LeQuack je izjavil:

Se pravi 1% ljudi ima kolk, 80 ali 90% vseh coinov?

Saj tko nekak je z vsem premoženjem

Potem oni določajo, kakšna bo cena, ne pa nek imaginarni trg.
Quack !

hamez66 ::

Zakaj potem ne določijo, da je cena 100000000$?

hamez66 je izjavil:

Zakaj potem ne določijo, da je cena 100000000$?

Ker pač so na počitnicah. Gorivo za jahto je drago. Sedaj prodajajo tebi, ki si v bullu v svojih sanjah.

Zgodovina sprememb…

zelenobeli ::

Kaj se uporablja na binancah namesto usdt-ja?

Kmalu bomo pod 2 trilijona vsega MC. To bo še zanimivo. Obrali nas bodo kiti in inštitucije.

Ne jamrat pa kupovat. Ada tako poceni ne bo vec
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Retail ne kupuje ade zaradi tehnologije, ampak zaradi transakcij na ledger ali menjalnico. Nikoli več ne bo zrastla, mark my words! Bo pa ostala kot sredstvo za lupljenje in financiranje charlesovih akademskih umotvorov. Ne prodaja se več tehnologija kot 2018, ico so pase. Nft so pase. AI evforija tudi končuje. Play to earn je nasičen. Rudarjenje btc se ne splača. Na blokchainu se počasi zaključuje razvoj, saj zaradi nasičenosti ne vedo več kaj bi bilo prvovrstno, edinstveno. Mogoče bo kaj vezano na digitalne valute v prihodnosti....to kupuj.

Zgodovina sprememb…

tilio ::

Špricer je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Retail ne kupuje ade zaradi tehnologije, ampak zaradi transakcij na ledger ali menjalnico. Nikoli več ne bo zrastla, mark my words! Bo pa ostala kot sredstvo za lupljenje in financiranje charlesovih akademskih umotvorov. Ne prodaja se več tehnologija kot 2018, ico so pase. Nft so pase. AI evforija tudi končuje. Play to earn je nasičen. Rudarjenje btc se ne splača. Na blokchainu se počasi zaključuje razvoj, saj zaradi nasičenosti ne vedo več kaj bi bilo prvovrstno, edinstveno. Mogoče bo kaj vezano na digitalne valute v prihodnosti....to kupuj.

Če si tako prepričan, da ADA ne bo več nikoli zrastla potem jo shortaj in boš milijonar.

Se strinjam, da se obdobje evforije, kot smo jo poznali do sedaj počasi končuje oz. se bo preoblikovala v nekaj drugega. Do sedaj so se prodajale obljube, počasi bodo pa morali vsi blockchaini izpolniti ta pričakovanja. Preživeli bodo tisti na katerih se bodo gradili obljubljeni produkti in ne samo centralizirani DEXi in L2ji. Regulacija se počasi formira. Evropa je tu pred ZDA ampak tudi tam se obeta dober razplet. Kateri blockchaini misliš, da bodo ostali? Tisti, ki sprejemajo "move fast and break things" razvoj ali tisti, ki preden se lotijo implementacije teoretsko raziščejo področje in matematično dokažejo svoje modele, kot to dela Cardano? V nekem trenutku bo nek regulator prišel in rekel pokažite nam, da ste "zeleni": Izvolite, tu so metodologije meritev in številke. Pokažite nam, da ste decentralizirani: Izvolite, tu je objavljena raziskava in metodologija merjenja decentraliziranosti. Vprašali bodo "kdaj pa ste nazadnje imeli izpad?". Nikoli, že 2475 dni omrežje deluje. Kdaj ste imeli zadnji hack? Zaenkrat, ga še nismo imeli.

Cardano trenutno ni zanimiv, ker se VCji zelo trudijo promovirati svoje "izume" samo, da bi oželi retail. Kot pravijo, ko bo oseka se bo videlo, kdo je brez kopalk.

EDIT: dodajam link za centralizirane L2 https://x.com/BoringSleuth/status/18096...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

Mato989 ::

tilio je izjavil:

Špricer je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Če si tako prepričan, da ADA ne bo več nikoli zrastla potem jo shortaj in boš milijonar.

Se strinjam, da se obdobje evforije, kot smo jo poznali do sedaj počasi končuje oz. se bo preoblikovala v nekaj drugega. Do sedaj so se prodajale obljube, počasi bodo pa morali vsi blockchaini izpolniti ta pričakovanja. Preživeli bodo tisti na katerih se bodo gradili obljubljeni produkti in ne samo centralizirani DEXi in L2ji. Regulacija se počasi formira. Evropa je tu pred ZDA ampak tudi tam se obeta dober razplet. Kateri blockchaini misliš, da bodo ostali? Tisti, ki sprejemajo "move fast and break things" razvoj ali tisti, ki preden se lotijo implementacije teoretsko raziščejo področje in matematično dokažejo svoje modele, kot to dela Cardano? V nekem trenutku bo nek regulator prišel in rekel pokažite nam, da ste "zeleni": Izvolite, tu so metodologije meritev in številke. Pokažite nam, da ste decentralizirani: Izvolite, tu je objavljena raziskava in metodologija merjenja decentraliziranosti. Vprašali bodo "kdaj pa ste nazadnje imeli izpad?". Nikoli, že 2475 dni omrežje deluje. Kdaj ste imeli zadnji hack? Zaenkrat, ga še nismo imeli.

Cardano trenutno ni zanimiv, ker se VCji zelo trudijo promovirati svoje "izume" samo, da bi oželi retail. Kot pravijo, ko bo oseka se bo videlo, kdo je brez kopalk.

Če ada nikoli več ne zraste ne pomeni da boš s shortom milijonar... ker lahko tudi nikoli ne pade... tako da bad try.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Gregor P ::

Po mojem pa nas čaka še najmanj en zelo visok val čistega pohlepa>:D

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Mato989 je izjavil:

Če ada nikoli več ne zraste ne pomeni da boš s shortom milijonar... ker lahko tudi nikoli ne pade... tako da bad try.

Haha. To nisi najbolj premislil. Še zlato lahko šortaš in misliš, da crypto valute ne moreš? Ljudje ADA ne dojemajo kot BTC (čeprav ima omejeno zalogo) in ima zato samo dve opciji. Ali se naprej razvija ali propade. In tako tudi večina ostalih blockchainov. Mogoče lahko neko obdobje stagnira ampak razloži mi zakaj bi nekaj stagniralo? Če ljudje ne vidijo uporabne vrednosti bodo odšli s svojim kapitalom drugam.

Zgodovina sprememb…

V glavnem ljudje ne kupujejo kripta zaradi uporabne vrednosti ipd., kupujejo ga iz čistega pohlepa in želje po hitrem zaslužku, pa če takoj potem vse skupaj propade8-)

Čisto tako, da se razumemo. :-)

Gregor P je izjavil:

V glavnem ljudje ne kupujejo kripta zaradi uporabne vrednosti ipd., kupujejo ga iz čistega pohlepa in želje po hitrem zaslužku, pa če takoj potem vse skupaj propade8-)

Čisto tako, da se razumemo. :-)

Ja to je sicer res ampak to nima nobene veze z uspehom blockchaina. Ti ljudje so koristni. Prinašajo denar v sistem, da se ta lahko razvija in raste. Tisti blockchaini, ki gradijo na resni osnovi bodo zmagovalci. ADA ne gre gor zato, ker ni hypea in ne zato, ker bi bil cardano slab produkt. To je razlika. Amazon je leta 2000 padel za 90%? Folk je zganjal paniko, Bezos pa je gradil dalje. A je bil Amazon slab, ker je padel za 90%? Ne. Imel je odlično idejo in odlične temelje.

EDIT: Cena blockchainov, ki bodo preživeli bo rastla, če bodo na blockchainu produkti, ki jih bodo ljudje potrebovali. Uporabniki ne bodo sploh nujno vedeli, da uporabljajo blockchain. Večina bo plačevala fee-je v svoji valuti zato, da bo lahko uporabljala produkt na blockchainu. Blockchain bo imel prihodke in cena omrežja bo zato rastla.

Zgodovina sprememb…

Gregor P je izjavil:

Po mojem pa nas čaka še najmanj en zelo visok val čistega pohlepa>:D

Ja kdaj si pa not vstopu? Pohlepa je blo ze kr ornk. Vsak, skoraj vsak coin naredil x 4. Poglej recimo Andya kolk posto je naredu, da pepija ne omenjam
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Vem le, kateri mi ni naredil nekega zaslužka -> ADA>:D

Ja, ker je speci velikan:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Mato989 ::

tilio je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Haha. To nisi najbolj premislil. Še zlato lahko šortaš in misliš, da crypto valute ne moreš? Ljudje ADA ne dojemajo kot BTC (čeprav ima omejeno zalogo) in ima zato samo dve opciji. Ali se naprej razvija ali propade. In tako tudi večina ostalih blockchainov. Mogoče lahko neko obdobje stagnira ampak razloži mi zakaj bi nekaj stagniralo? Če ljudje ne vidijo uporabne vrednosti bodo odšli s svojim kapitalom drugam.

Odlično sem premislil ti nisi premislil kaj tehnično pomeni short...

Da ti obrazložim... če nekaj shortaš in "forever" bostoji na isti fiat value ne boš nikoli nič zaslužil ampak boš v minusu sploh ker short pomeni da si si sposodil in nekaj prodal in plačuješ za to obresti načeloma...

Ne pravim da se to zgodi pravim da izjava da ČE ADA NE BO RASTLA shortaš pa je, NE drži
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

IgorCardanof ::

Boljše da začnejo ljudje s kapitalom hitro pumpat crypto in shitcoine, ker sicer se mi zdi, da bomo hitro imeli porast skokov z mostov in stolpnic.

Nerealno kako veliko število ljudi je tokrat bolan šlo all in seveda še nima skoraj nič BTC/ETH/SOL in je tudi trenutno skoraj 100% v kriptu.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

tilio je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Odlično sem premislil ti nisi premislil kaj tehnično pomeni short...

Da ti obrazložim... če nekaj shortaš in "forever" bostoji na isti fiat value ne boš nikoli nič zaslužil ampak boš v minusu sploh ker short pomeni da si si sposodil in nekaj prodal in plačuješ za to obresti načeloma...

Ne pravim da se to zgodi pravim da izjava da ČE ADA NE BO RASTLA shortaš pa je, NE drži

Ja Mato, prav imaš :-) Zdaj mi lahko greš v mojih postih še vejice popravit, če misliš da bo vse kot mora bit.

Egii ::

tilio je izjavil:

Mato989 je izjavil:

HAHA o čem ti nabijaš, kaka uporabna vrednost, ti kopuješ zato da podpiraš razvoj oziroma misliš da oni razvijajo zato ker mi kopujemo?. Oni so samo izkoristli srečo ker je to trenutno najlažji način do pohlepa (zaenkrat), mi butli jih pa fojtramo, vse ostalo je pa never ending story.

Egii je izjavil:

tilio je izjavil:

Mato989 je izjavil:

HAHA o čem ti nabijaš, kaka uporabna vrednost, ti kopuješ zato da podpiraš razvoj oziroma misliš da oni razvijajo zato ker mi kopujemo?. Oni so samo izkoristli srečo ker je to trenutno najlažji način do pohlepa (zaenkrat), mi butli jih pa fojtramo, vse ostalo je pa never ending story.

Res, da sem hitel, ko sem pisal odgovor ampak ne zdi se mi,da sem pisal kitajsko. "Oni" razvijajo, ker mi kupujemo. Če retail ne bi kupoval, denarja za razvoj ne bi bilo. Niti ne bi bilo interesa, da oni kaj prodajo, če noben njihovih zgodb (tokenov) ne bi kupoval. To je jasno. Imaš pa na strani prodajalcev tako raznoliko paleto ljudi kot na strani retaila, ki kupuje. Eni nategujejo, drugi imajo z razvojem čisto resne namene. Eni probajo jezdit valove hype-a (meme coini, VC pumped coini) drugi vlagajo v projekte z dobrimi temelji.

Vsak ima svojo strategijo ampak vsem, tako prodajalcem kot kupcem, je osnovni cilj isti: zaslužek. Pot do zaslužka (ali do izgube) je pa lahko zelo različna.

EDIT: In ja, uporabna vrednost je. Ni pa nujno, da vsi vidimo uporabnost enako. Meni je pomembno, da je blockchain decentraliziran in premissionless. Noben ti ne more vzet ali preprečit transakcij. Lastnik sem vseh svojih NFTjev, ki lahko predstavljajo knjige, glasbo, video vsebino. Če kdo želi spremeniti knjigo ali jo izbrisati jo ne more. Na Amazonu se je to že zgodilo. Če nekaj kupiš je tvoje. Če želiš prodat lahko prodaš ali pa daš na izposojo. In še bi lahko naštevali...

Zgodovina sprememb…

Ne vem kaj je tako težko razumeti. Počasi izčrpavajo kripto. Smo že na meji z 2.trilijonoma MC. Potem pa prosti pad!

solv ::

To ni še p od padca. Treba je razumeti, da je kripto igra na srečo. Za visoke donose je potreben priliv svežega denarja. Izgubi 95%. Vsak upa, da bo med ostalimi 5% ali celo med top 1%. To je ta čar. Nikoli ne smete izgubiti upanja na visoke donose!

Btc je mocan in se dobro drzi. Charles pravkar sem dodal se 50€ in upam da beres ta forum
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

miha98 ::

Naj pade btc na 15 k spet... pol pa jovo na novo...

125 k pa roka
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zakaj BTC ne naredi 10:1 ali 100:1 split kot to delajo delnice. Folk bi raje kupil BTC če bi bil znosnih vrednosti, tako pa lahko samo neke majhne deleže kupijo.
Quack !

miha98 ::

Ka te misliš, da bom držal to tvojo Romunsko rokico eno... Verjetno je tak jo kakšen pes poscal celo...

solv ::

LeQuack je izjavil:

Zakaj BTC ne naredi 10:1 ali 100:1 split kot to delajo delnice. Folk bi raje kupil BTC če bi bil znosnih vrednosti, tako pa lahko samo neke majhne deleže kupijo.

Ne smejo. To bi to zagnalo novo kriptomanijo, ki bi preštevilne forumaše pognala v pokoj. Je treba delat, ker primanjkuje delovne sile kot še nikoli prej.

IgorCardanof ::

Nemsa vlada ne vceraj prodala 1 milijardo $ btcjev.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Technics111 ::

Če kdo rabi invajt na telegrami za Hamster kombat mi naj piše na zs.

Neon87 ::

Technics111 je izjavil:

Če kdo rabi invajt na telegrami za Hamster kombat mi naj piše na zs.

Ali mi lahko pošlješ ZS in ti potem odpišem (imam blokirano začeti pošiljanje zasebnih sporočil :))?

H&s formacija. Masivni pump bo
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

chrush ::

BTC se bo vrnil na 60k ocitno. Potem pa bomo videli, kam naprej. Zaenkrat nimam odprtih pozicij. Imam pa odprtega ETH long. Ampak za male pare, kjer se pricakuje do 1k€ dobicka.
V zdanjih tednih sem bil prevec izpostavljen na BTC in mi je prop firm dal opozorilo, da mi bo v bodoce zavrnil izplacijo, v kolikor se bom izpostavil na vec kot 65% portfelja.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

BenjaminTB ::

Najboljša razlaga kriptovalut in Bitcoina.

Satošiju nažlost ni uspelo tisto kar je želel...

chrush ::

Prevod prosim. Ne razuem te spakedranscine.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

BenjaminTB ::

chrush je izjavil:

Prevod prosim. Ne razuem te spakedranscine.

Drugi bodo razumeli :)

alekskac ::

chrush je izjavil:

BTC se bo vrnil na 60k ocitno. Potem pa bomo videli, kam naprej. Zaenkrat nimam odprtih pozicij. Imam pa odprtega ETH long. Ampak za male pare, kjer se pricakuje do 1kEUR dobicka.
V zdanjih tednih sem bil prevec izpostavljen na BTC in mi je prop firm dal opozorilo, da mi bo v bodoce zavrnil izplacijo, v kolikor se bom izpostavil na vec kot 65% portfelja.

The NVT Golden Cross is an on-chain indicator that measures Bitcoin's activity to predict market moves. Yesterday's alert at -2.77 suggests Bitcoin is undervalued, similar to a January 2024 signal that led to an 85% price increase. This tool indicates buy signals below -2 and sell signals above 2.2. Despite market drops, the current value points to a potential rally. Use it with other indicators for better trading decisions.

NFA, me se zdi da še bo veselo ... Če bi imel kaj fiata na razpolago bi doložil. Pa nimam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alekskac ()

DeeJay ::

BenjaminTB je izjavil:

Najboljša razlaga kriptovalut in Bitcoina.

Satošiju nažlost ni uspelo tisto kar je želel...

tolk enih besed, povedal je pa da bo cena ali zrastla ali padla :D
Don't f with me.
««
1473 / 1497
»»