Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
tomz1 ::
Ne ni noben nateg. Če je kdo resen, ki mi lahko pomaga prosim za ZS in razkrijem več podrobnosti. Vesel bom tudi usmeritve kam se lahko obrnem.
https://postimg.cc/rRC6Lr6X
https://postimg.cc/7bgrzp5C
https://postimg.cc/rRC6Lr6X
https://postimg.cc/7bgrzp5C
IgorCardanof ::
Btw, kje si slišal za to stran?
https://who.is/whois/degatebut.com
Meni se zdi, da je uradna stran za degate: degate.com
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
Kolektirajo, že tako od trgovalnih provizij veliko služijo, pa jim ni dosti. Sem poskušal pregovorit podporo, da jim dam nekaj provizije, če mi odklenejo sredstva za poplačilo kredita, pa ne gre. Držijo se pogodbe kot pijanec plota. Sam sem kriv, ker prej nisem podrobno prebral pogodbe. Odplačati moram do torka, potem začnejo pobirat dodatne obresti. A kdo ve kako si sposodit za 105k usd kripto sredstev za en dan, da tole sprostim?
To je znotraj platforme OnChain od Crypto.com. Je namenjeno kratkoročnemu trejdanju.
Drugače je vse transparentno, sem že prenakazal dobičke od tam na Kraken Pro in naprej na Revolut
To je znotraj platforme OnChain od Crypto.com. Je namenjeno kratkoročnemu trejdanju.
Drugače je vse transparentno, sem že prenakazal dobičke od tam na Kraken Pro in naprej na Revolut
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomz1 ()
Ne poznam situacije, ampak tole se zdi kot textbook scam. "Nakaži denar, da lahko potem withdrawaš".
Lahko odpreš stran degate.com in degatebut.com. Slednja registrirana šele letos, design pa tudi spominja kot na neko tipično scam stran.
Si ziher, da si vedno trgoval na degatebut.com in ne degate.com? Twitter od degate tudi kaže na degate.com https://x.com/DeGateDex
Lahko odpreš stran degate.com in degatebut.com. Slednja registrirana šele letos, design pa tudi spominja kot na neko tipično scam stran.
Si ziher, da si vedno trgoval na degatebut.com in ne degate.com? Twitter od degate tudi kaže na degate.com https://x.com/DeGateDex
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Bizkit45 ::
Lahko si loan prenakaže na drug račun, tam doda nekaj fundsov (toliko kolikor bo izgubil fee-ja med transakcijami), in si potem iz tistega računa nakaže nazaj na svojega - ČE JE ŽE RES POTREBNO PLAČATI Z EXTERNAL FUNDS, čeprav dvomim, da gre za takšen case in bolj diši po scamu :)
Sredstva so blokirana, dokler ne pokrijem kredita, prenakazilo ni možno.
https://postimg.cc/wRB85ByK
IgorCardanof je izjavil:
Ne poznam situacije, ampak tole se zdi kot textbook scam. "Nakaži denar, da lahko potem withdrawaš".
https://postimg.cc/wRB85ByK
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomz1 ()
Še zmeraj si na degatebut.com, ki se "oglašuje" kot degate, hkrati pa nikjer in res nikjer ni nobene vezi, ki bi povezovala degate.com z degatebut.com
Praksa, ki se je grejo tudi deluje izredno scammi. Design spletne strani popolnoma drug kot od degate. Design prav tako deluje scammi. Domena registirana šele letos, podatki na na whois skriti.
Kontaktiraj support od official degate.com in jih tam povprašaj o degatebut.com. Skratka, sem skoraj prepričan, da ko boš nakazal 105k na njihov račun, bodo samo prekinili kontakt s tabo in sredstev ne boš nikoli več videl.
Kako si našel to spletno stran in ne uradne "degate.com"?
Te je kontaktirala kaka azijka, ki je vmes med pogovorom mimogrede navrgla, kako trejda in služi?
Praksa, ki se je grejo tudi deluje izredno scammi. Design spletne strani popolnoma drug kot od degate. Design prav tako deluje scammi. Domena registirana šele letos, podatki na na whois skriti.
Kontaktiraj support od official degate.com in jih tam povprašaj o degatebut.com. Skratka, sem skoraj prepričan, da ko boš nakazal 105k na njihov račun, bodo samo prekinili kontakt s tabo in sredstev ne boš nikoli več videl.
Kako si našel to spletno stran in ne uradne "degate.com"?
Te je kontaktirala kaka azijka, ki je vmes med pogovorom mimogrede navrgla, kako trejda in služi?
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
zodiak ::
Kolektirajo, že tako od trgovalnih provizij veliko služijo, pa jim ni dosti. Sem poskušal pregovorit podporo, da jim dam nekaj provizije, če mi odklenejo sredstva za poplačilo kredita, pa ne gre. Držijo se pogodbe kot pijanec plota. Sam sem kriv, ker prej nisem podrobno prebral pogodbe. Odplačati moram do torka, potem začnejo pobirat dodatne obresti. A kdo ve kako si sposodit za 105k usd kripto sredstev za en dan, da tole sprostim?
Vzami kredit. Ne vem v čem je problem, če ga takoj vrneš. Lahko greš na katerokoli banko....
tilio ::
Banke dajo do 40k nenamenskega kredita, ki ga dobiš takoj. Če imaš še kakšno bližnjo osebo, ki ti verjame lahko hitro uredite. Prej kot preko interneta. Ne bom trdil, da je scam ampak se moraš zavedat, da ta rešitev, ki jo iščeš preko interneta pomeni velik riziko za ljudi. Marsikaj gre lahko narobe.
DeeJay ::
Če imaš nepremičnino vredno vsaj 200k, potem jo lahko zastaviš za posojilo. Brez tega in samo na lepe oči, bo pa zelo težko.
Don't f with me.
Naredil sem si onchain wallet, in poiskal degate app. In odpre mi degate na degate.com domeni.
https://postimg.cc/Rqh5sXVk
Si zrtev scamma. Si poslal kaj denarja gor? Slaba, naj ti bo to sola za naslednjic. Nisi nic poslal gor? Potem bodi vesel, da si zasluzil 5k al koliko kolikor so ti poslali. Sem sedaj 99.9% preprican, da si scaman.
Zelo zanimivo, da noben drug forumas ne omeni tega, pac pa ti pomagajo kako hitro zgubit 105k$. Zgovorno samo po sebi.
Si zrtev scamma. Si poslal kaj denarja gor? Slaba, naj ti bo to sola za naslednjic. Nisi nic poslal gor? Potem bodi vesel, da si zasluzil 5k al koliko kolikor so ti poslali. Sem sedaj 99.9% preprican, da si scaman.
Zelo zanimivo, da noben drug forumas ne omeni tega, pac pa ti pomagajo kako hitro zgubit 105k$. Zgovorno samo po sebi.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
RealmanSlo ::
Saj mu sploh ni jasno, da ni registriran na pravi strani. Če si je lahko dol nakazal, potem je vsekakor poslal gor precej več denarja. Scamerji ne dajo crypto gratis nikoli.
IgorCardanof, ti je lepo napisal, žal so te nagnili, če pa najdeš bebčka s 105k, pa boš še ti njega.
Zato si pa bil tako uspešen pri trgovanju, AI dela čudeže danes.
IgorCardanof, ti je lepo napisal, žal so te nagnili, če pa najdeš bebčka s 105k, pa boš še ti njega.
Zato si pa bil tako uspešen pri trgovanju, AI dela čudeže danes.
IgorCardanof je izjavil:
Naredil sem si onchain wallet, in poiskal degate app. In odpre mi degate na degate.com domeni.
Ti si edinstven zgleda.
Samo, da te spomnim... od tega, da si ga zmerjal s scamerjam si zdaj prišel do tega, da je žrtev.
IgorCardanof je izjavil:
Ti si edinstven zgleda.
Samo, da te spomnim... od tega, da si ga zmerjal s scamerjam si zdaj prišel do tega, da je žrtev.
Seveda. Je eno ali drugo. Najprej je potrebno opozorit ostale. Sedaj ko je več informacij jasnih, se vidi, da je žrtev on. Na srečo nisi ti prvi odgovoril in mu pomagal dobit 3 potrošniške kredite pri treh različnih bankah.
Poleg tega, tole je opozorilo.
IgorCardanof je izjavil:
Seveda prosim vse, ki tole berete, da se zavedate, da vas tomzi z verjetnostjo 99.5% želi nategnit.
Chatgpt tudi pravi, da crypto.com takega načina kredita nima.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
PujsekPepe ::
IgorCardanof je izjavil:
Al pa hoce se ksnga nategnit pa se vecini ne da s tem hecat ane?
hamez66 ::
Glede na to, da je tip član sloteha že 14 let, je verjetno žrtev scama.. ki bi bil dvojno nategnjen, če bi poslal še teh izposojenih 105k. Nezavidljiva situacija.
DeeJay ::
poglobljena analiza na ChatGPT pravi, da je degatebut.com po vsej verjetnosti scam
**Conclusion:** there is **no credible evidence** that **degatebut.com** is affiliated with the official DeGate project (degate.com). Multiple site-reputation services flag it as suspicious or untrusted. Treat it as high-risk and **don't connect wallets, send funds, or share private keys** with that site. ([ScamAdviser][1])
**Conclusion:** there is **no credible evidence** that **degatebut.com** is affiliated with the official DeGate project (degate.com). Multiple site-reputation services flag it as suspicious or untrusted. Treat it as high-risk and **don't connect wallets, send funds, or share private keys** with that site. ([ScamAdviser][1])
Don't f with me.
IgorCardanof je izjavil:
Seveda. Je eno ali drugo. Najprej je potrebno opozorit ostale. Sedaj ko je več informacij jasnih, se vidi, da je žrtev on. Na srečo nisi ti prvi odgovoril in mu pomagal dobit 3 potrošniške kredite pri treh različnih bankah.
Ne vleči se ven. Obtožil si ga, ker si tak, da najprej streljaš in potem sprašuješ.
A ti res misliš, da ljudje stojijo v vrsti, da mu posodijo 100k? A si rešil 5 forumašev pred tem, da mu posodijo denar? Ziher je imel že 5 sporočil v mailboxu od Pirana do Ptuja. Not. Fak, še 100 evrov bi od koga težko dobil. Če si tak super član skupnosti/(scam detektiv) bi lahko začel z vprašanji in ne obtožbami :-)
Gregor P ::
Ne podcenjuj naivnosti ljudi. Ljudje leta v nogavicah hranijo na desettisoče evrov in so jih sposobni v minuti predati scammerjem.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
novi 123 ::
Za tomz1
Vse je bilo že napisano. Dve podobne spletne strani, ena prava, druga za goljufanje. Investiranje na strani za goljufe je "zelo" uspešno. Premoženje raste tako hitro, da mu sploh ne slediš. Nato pa bi želel nekaj dvigniti in šok. Ne gre. Potrebno je plačati nekaj malega, nato malo več in nato še več. V glavnem denarja ni, ker ga nikoli ni bilo, ampak je investicija rasla le goljufovi spletni strani. Osnovni vložek je že zdavnaj izgubljen.
K sreči je privarčeval vsaj 105.000 USD, ker mu jih noben ne bo posodil, ker ostali forumaši razumejo, da gre za goljufanje.
Vse je bilo že napisano. Dve podobne spletne strani, ena prava, druga za goljufanje. Investiranje na strani za goljufe je "zelo" uspešno. Premoženje raste tako hitro, da mu sploh ne slediš. Nato pa bi želel nekaj dvigniti in šok. Ne gre. Potrebno je plačati nekaj malega, nato malo več in nato še več. V glavnem denarja ni, ker ga nikoli ni bilo, ampak je investicija rasla le goljufovi spletni strani. Osnovni vložek je že zdavnaj izgubljen.
K sreči je privarčeval vsaj 105.000 USD, ker mu jih noben ne bo posodil, ker ostali forumaši razumejo, da gre za goljufanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: novi 123 ()
Upam, da ne pade na naslednjo finto.
Dosedaj je izgubil le osnovni vložek, vendar verjame, da je pametnejši od goljufov in ga bo želel nazaj.
Na spletu je veliko spletnih strani, ki obljubljajo vračila tako izgubljenih sredstev. Žal jih večina le zaračuna nekaj tisoč EUR, koristi pa nobene. Torej drugič izgubljen denar.
Dosedaj je izgubil le osnovni vložek, vendar verjame, da je pametnejši od goljufov in ga bo želel nazaj.
Na spletu je veliko spletnih strani, ki obljubljajo vračila tako izgubljenih sredstev. Žal jih večina le zaračuna nekaj tisoč EUR, koristi pa nobene. Torej drugič izgubljen denar.
Ja. Ena izmed moznih zgodb je, da ga je kontaktirala kaka azijka z z zeljo po romanticnih stikih. One investirajo vec mesecev v take scamme. Po nekaj casa se pohvali koliko je zasluzila v kriptu, ti ker ji seveda zaupas potem sledis temu namigu nakar te ona napelje na to scam platformo in caka na tvoj deposit. Sedaj ko si pa enkrat deposital, se pa igra spremni v to, za koliko te lahko ozamejo.
Razlika med pakistanskimi in nigerijskimi scammerji je ta, da grejo ti ponavadi za male vlozke. Medtem ko azijski scammerji zrtvam posvetijo vec mesecev casa in delujejo zelo pristno, potegnejo pa potem od zrtev ogromne stevilke.
Kar se tega tice, upam da nisi izgubil prevec. Ta denar je izgubljen. Ni poti nazaj. Dostikrat se pri teh stvareh pojavijo moznosti, da dobis denar nazaj, a ta storitev stane recimo. Na koncu je pa to le se druga runda ko te nategnejo se enkrat.
Razlika med pakistanskimi in nigerijskimi scammerji je ta, da grejo ti ponavadi za male vlozke. Medtem ko azijski scammerji zrtvam posvetijo vec mesecev casa in delujejo zelo pristno, potegnejo pa potem od zrtev ogromne stevilke.
Kar se tega tice, upam da nisi izgubil prevec. Ta denar je izgubljen. Ni poti nazaj. Dostikrat se pri teh stvareh pojavijo moznosti, da dobis denar nazaj, a ta storitev stane recimo. Na koncu je pa to le se druga runda ko te nategnejo se enkrat.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Pri teh zadevah je tezko definirat scam. Naredil sem nekaj izplacil brez problema. Ker gre za decentrelizirano platformo, seveda ni regulirana, tako kot ni reguliran degate.com. Bom še premislil kako rešit zadevo, hvala za vse komentarje.
RealmanSlo ::
Ampak ti še vedno ni jasno, da gre za scam. Koliko svojega vložka si pa lahko izplačal? Če je več kot 20%, si lahko vesel, da si vsaj nekaj dobil nazaj. Če pa hočeš še 100k izgubit, pa lahko rečem samo, da naivnežev nikoli ne zmanjka.
Ok, vidim, bil sem žrtev scama. Še dobro, da se ni nihče javil za pomoč. Kar je izgubljeno, pač je. Investiral sem sredstva, ki jih lahko pogrešam. Življenje gre dalje, nič ni izgubljeno.
hamez66 ::
Jaz sem pa že računal, kaj boš zastavil pa koliko boš dal obresti.. O škoda..
Malo heca, in sožalje.
Malo heca, in sožalje.
Ok, vidim, bil sem žrtev scama. Še dobro, da se ni nihče javil za pomoč. Kar je izgubljeno, pač je. Investiral sem sredstva, ki jih lahko pogrešam. Življenje gre dalje, nič ni izgubljeno.
Vse drži.
Če mogoče koga zanima pa še tole:
0. Najbolj važno: nikoli ne nameščati nobenih aplikacij za oddaljen doatop, kot so npr. Anydesk, Supremo, Timviewer....
1. Ne vlagat preko platform, ki bi naj z neko AI inteligenco plemenitila investiran denar, ker gre v večini primerov za posrednika, ki bo enostavno zadržal vaš investiran denar.
2. Če gre za neznano, novo spletno stran se preveri njena domena. Kot je bilo že napisano, predvsem kdaj je bila registrirana, kje, ali so vidni podatki o registrantu....
Če je domena stara nekaj mesecev in so podatki skriti prste vstran.
3. Lahko še preveritev preko Chatgpt,če kaj ve o domeni in pa malo poguglat o njej.
Pa kljub temu se najde kdo, ki te nagne.
Trias ::
CZ se norca dela iz celega crypto marketa z dumpi. Verjetno bo crypto market to uničilo na daljši rok...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Trias ()