Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
johnreese ::
Zivjo, se opravicujem ce to ni ta prav kraj za spresevati... Uglavnem zanima me, ce se je kdo kej ukvarjal s polymarketom in pac kako withdrawas iz tam pol ce kej zmagas, pac kera crypto platforma je najboljsa za to, da ima majhne fee-je, preferably eu based, pa da ni na slabem glasu ker blokirajo racune itd. Ig izhajam iz tega da je najblolj verodostojen meni izgledal bitvevo, ampak ne dovoluje depositov oz. nakazil za stable coine (polymarket po defaultu uporablja usdc na polygon networku kukr sem razumel), z bitcoinom se mi pa ne da vbadati. Sepravi ce kdo ve dober nacin za dobit sredstva iz polymarket na recimo revolut sepa racun (tudi od kripto pretvorbe naprej mi ni cisto jasno). Hvala

Kretencr ::
Pošlješ usdc iz poly v svoj wallet tam menjaš v XRP in pošlješ na Revolut, tam pretvoriš v EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kretencr ()
Ja no sej katera platforma se splaca za "svoj wallet" ali je svoj wallet nekaj drugega? Nimam nobenega walleta, se nisem nikoli vbadal s kripto... Also zakaj XRP in zakaj ne bi raje ze v izbrani platformi pretvoril v eur in si nakazal na revolut... kolikor vem ima revolut visoke fee-je?

pujsekpepe je izjavil:
Vprasaj kak AI
Točno tako.
Revolut nima visokih feejev iz tam pošlješ na svoj bančni račun. Malo razišči in se kaj sam nauči alpa mamo vprašaj.
Zgodovina sprememb…
AI je glup, predlaga bitvevo, ki ne podpira trenutno stable coin transactionov, pa kraken ki je US based. A ima kdo predlog, ki si je ze dejansko nakazal sredstva in koliko pridejo fee-ji?

AI je glup? Čisto odvisno od uporabnika. 
Hmmm razmisli malo kaj je stable coin in kakšne so alternative temu. Še enkrat:
Poly -> USDC/T -> Binance -> XRP -> REVOLUT -> EUR -> TRR.
Hmmm razmisli malo kaj je stable coin in kakšne so alternative temu. Še enkrat:
Poly -> USDC/T -> Binance -> XRP -> REVOLUT -> EUR -> TRR.
Zgodovina sprememb…
Gregor P ::
USDC in na nexo card In tam kupiš.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
amacar ::
AI je glup, predlaga bitvevo, ki ne podpira trenutno stable coin transactionov, pa kraken ki je US based. A ima kdo predlog, ki si je ze dejansko nakazal sredstva in koliko pridejo fee-ji?
Kaj caras, uporabis Kraken ali Binance in je to to. 1EUR provizije za sepa nakazilo. Kraken pa ima tudi Krak card.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
FireSnake ::
Tole spada sem:
https://www.linkedin.com/feed/update/ur...
https://www.linkedin.com/feed/update/ur...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Povezava je popolnoma uporabna. Sem še enkrat preveril.
Kripto mesi ::
Kripto mesi je izjavil:
Povezava je popolnoma uporabna. Sem še enkrat preveril.
nisi ti najbolj oster nož v predalu![]()
Imaš se za nekoga, ki da nekaj nase, nimaš pa linkedin računa?
Naj ugibam: na vseh ostalih hojladraj socialnih omrežjih pa imaš račun, drži?
In ti bi o ostrini nožev?
Naslednji
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Mica: Binance naj bi imele težave z licenco glede tega.
Evo politike :)
Evo politike :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
asPeteR ::
Fantje, kaj je zdaj z BTCjem? Natega, al kaj je to, sam pada. Pravjo, da bo slo na 0?
Kdaj boste prodali? Ali cakali vse do 0?
http://blog.stegnar.com
Pravjo, da bo slo na 0?
Kdo to pravi?
Nadalje: normalno je, da gre gor in dol.
Na vsakem posamezniku pa je, koliko to izkoristi.
kamiKaZaA ::
Ko balon poči v povprečju pada 1 leto, da se doseže novo dno. Balon je počil lani oktobra in pričakuje se, da bo padalo do oktobra letos. Lahko da bo dno že septembra ali avgusta? Kaj bo točno nihče "točno" ne ve. Vse se samo špekulira. Da bi šlo na nulo? Tudi možno, je pa večja možnost da bo novo dno med avgustom in novembrom in potem nova raketa do novega vrha konec leta 2029 in potem spet leto dni padanje in ponovi vajo.
pujsekpepe ::
Fantje, kaj je zdaj z BTCjem? Natega, al kaj je to, sam pada. Pravjo, da bo slo na 0?
To se ne bo nikol zgodil ker ima mato buy orderje ko pride na 1 usd za vse btcje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pujsekpepe ()

Ko balon poči v povprečju pada 1 leto, da se doseže novo dno. Balon je počil lani oktobra in pričakuje se, da bo padalo do oktobra letos. Lahko da bo dno že septembra ali avgusta? Kaj bo točno nihče "točno" ne ve. Vse se samo špekulira. Da bi šlo na nulo? Tudi možno, je pa večja možnost da bo novo dno med avgustom in novembrom in potem nova raketa do novega vrha konec leta 2029 in potem spet leto dni padanje in ponovi vajo.![]()
LOL
Zgodovina sprememb…
IgorCardanof ::
Potrebno je omenit, da je bil protokol na Cardanotu exploitan za 20m$. Tagam še @tillio zraven, ki je bil prepričan, da se to ne more zgodit, ker je Cardano chain tako dober.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
tilio ::
IgorCardanof je izjavil:
Potrebno je omenit, da je bil protokol na Cardanotu exploitan za 20m$. Tagam še @tillio zraven, ki je bil prepričan, da se to ne more zgodit, ker je Cardano chain tako dober.
Potrebno je izpostaviti, da je @IgorCardanof zlonameren človek. Namreč, IgorCardanof ne poroča o dejstvih ampak dela senzacijo tako kot celotni web3 mediji. Takih exploitov je na Etheremu bilo ogromno. Tudi na Solani in tudi na SUI in drugod. To je prvi obseženjši "hack" v Cardano ekosistemu po 9 letih delovanja blockchaina s katerim Cardano nima nič.
1. Protokol ni bil exploitan. Cardano deluje normalno in ni bil pohekan.
2. Pohekana je bila ena od denarnic. Ta denarnica je bil prvi light wallet na Cardanu imenovan Yoroi in je bil za začetek odličen wallet. Ta wallet so sedaj upokojili in ga nadomestili z novim walletom imenovanim SecondFi. Nov wallet naj bi podpiral tudi nekatere druge blockchaine.
3. Kaj je znano? Pri generiranju seedphrase-a so upoabili prenizko entropijo za generiranje naključnih besed. Nekdo je to exploital in začel prenašati sredstva iz denarnic. To nima nobene zveze s Cardanom. To je izključno napaka tistega, ki je implementiral wallet.
4. Trenutno še ni uradne izjave ali so prizadeti tudi uporabniki Yoroi walleta ali le kdor je naredil wallet na SecondFi. Težava je tudi če si je nekdo uvozil denarnico v SecondFi wallet s seedphraseom.
5. Ocenjuje se, da so 3 napadalci pobrali cca 18M ada kar je cca $2.7M pri ceni ada $0.15.
6. Emurgo, avtor walleta, naj bi povrnil stroške. To je sicer še prezgodaj in ni potrjena informacija.
Kar bi svetoval, če imate Yoroi/SecondFi:
- Instalirajte si neko drugo denarnico.
- Importirajte seed iz Yoroi/SecondFi
- Kreirajte novo denarnico z novim seedom
- Premaknite sredstva v novo denarnico
Najbolje pa je, da uporabite HW denarnico.
Bi pa ob tem izkoristil priložnost, oznaniti novico, ki jo je IgorCardanof spregledal. To je, Cardano je včeraj dobil Leios upgrade na testnet. Kaj Leios omogoča? Trenutna verzija omogoča do 50x povečavo števila transakcij brez izgube varnosti, t.j., še vedno mora napadalec zavzeti 51% stakea za uspešen napad, ker je veliko več kot je v ostalih PoS chainih kot je Solana, Cosmos, SUI, kjer običajno zadošča 33%. Leios je v nastajanju od leta 2021 in prinaša še druge stvari, ki jih IgorCardanof ne zna ceniti.
Hvala za update! Sem dokupil se malo Cardanota.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Po treh ledenih mozeh je prisla se tauscana zofka (v kripto)
Ti si ga ze v startu kupoval ne? Koliko let ga ze drzis
IgorCardanof je izjavil:
Hvala za update! Sem dokupil se malo Cardanota.
Ti si ga ze v startu kupoval ne? Koliko let ga ze drzis
Zgodovina sprememb…
lynnnn ::
Meni je pri teh platformah vedno manj pomembno samo to, koliko featurejev imajo na papirju, in vedno bolj to, ali vse skupaj dejansko deluje kot smiseln sistem.
Zato mi je bil BYDFi zanimiv bolj kot produktni primer kot pa kot še ena menjalnica. Spot in derivati so danes standard, ampak ko imaš zraven še copy trading, bote, fiat on-ramp, card funkcije in support plast, je po moje pomembno predvsem to, ali je to med sabo logično povezano ali pa je samo nametano skupaj.
Pri veliko platformah imam občutek, da z vsakim novim dodatkom samo raste kompleksnost. BYDFi mi je tukaj pustil malo bolj povezan vtis, kot sem pričakoval. Ne pravim, da to avtomatsko pomeni najboljšo izbiro, ker so likvidnost, provizije in execution še vedno ključni, ampak kot celota se mi je zdel bolj premišljen kot precej drugih.
Zato mi je bil BYDFi zanimiv bolj kot produktni primer kot pa kot še ena menjalnica. Spot in derivati so danes standard, ampak ko imaš zraven še copy trading, bote, fiat on-ramp, card funkcije in support plast, je po moje pomembno predvsem to, ali je to med sabo logično povezano ali pa je samo nametano skupaj.
Pri veliko platformah imam občutek, da z vsakim novim dodatkom samo raste kompleksnost. BYDFi mi je tukaj pustil malo bolj povezan vtis, kot sem pričakoval. Ne pravim, da to avtomatsko pomeni najboljšo izbiro, ker so likvidnost, provizije in execution še vedno ključni, ampak kot celota se mi je zdel bolj premišljen kot precej drugih.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: IgorCardanof ()
Zgornji post je vec kot ociten poskus oglasevanja platforme in ni dejansko uporabnikovo mnenje. Zelo verjetno je tudi, da je ta platforma samo SCAM.
Ne rabimo nobenih novih platform in tudi karkoli je tole zgoraj, legit ali ne, je zagotovo 100x slabse od vseh glavnih priznanih platform.
Ne rabimo nobenih novih platform in tudi karkoli je tole zgoraj, legit ali ne, je zagotovo 100x slabse od vseh glavnih priznanih platform.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Gregor P ::
IgorCardanof je izjavil:
Zgornji post je vec kot ociten poskus oglasevanja platforme in ni dejansko uporabnikovo mnenje. Zelo verjetno je tudi, da je ta platforma samo SCAM.
Uporabniško ime lynnnn
Čas prve prijave 25.06.2026 03:45:18
Čestitke ob dnevu državnosti :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Kripto je passe, stocks of milenials...
Kdo sploh še kupuje ta drek, če pa AI delnice delajo po 1000% i.e. Micron
Kdo sploh še kupuje ta drek, če pa AI delnice delajo po 1000% i.e. Micron
Zgodovina sprememb…
Kripto kot ga poznamo je večinoma pase. Ne skrbi, dumb money se bo vrnil, ob uspešnih projektih, ko bo cena že 50x ali 100x previsoka. Takrat bodo spet vsi leteli noter tako kot zlato v zadnjih mesecih in tako kot SpaceX in AI.
Kripto kot ga poznamo je večinoma pase. Ne skrbi, dumb money se bo vrnil, ob uspešnih projektih, ko bo cena že 50x ali 100x previsoka. Takrat bodo spet vsi leteli noter tako kot zlato v zadnjih mesecih in tako kot SpaceX in AI.
Do takrat boš pa bag holder.
Ja imaš par projektov Venice AI, virtuals pa še kak se najde, sam teh projektov ne boš tu gor dobil plus so že previsok.
Sicer pa zakaj kripto če delnice delajo več?
Zgodovina sprememb…