Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
Trias ::
Težka bo.
Trenutno BTC pod 50 tedenskim povprečjem (50MA) na tedenski karti. Zgodovinsko, se je bitcoin redkodaj vrnil v bullmarket support band, ko se je spustil pod 50MA. Svetle izjeme: 2019 kovid dump, 2021 double top.
Rešuje nas mogoče, da ni bilo še blow off top evforije.
Po moje se bo BTC še eno leto vrtel med 85-100k.
Upam, da se motim in bo do Božiča še en ATH.
86-87k nakup. Pa pol naprej vidmo kaj bo.
PujsekPepe ::
Carl Schwab podpira btc
Mr beast bo nafedil svoj financijski app in se in se dobrih kripto novic
Mr beast bo nafedil svoj financijski app in se in se dobrih kripto novic
Ja. Drzis kaj btcja? Zdj je pocen ker fiat printer dela brrr
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()
Kripto ::
Še en teden bitcoin krepko pod 50 WMA. Resistenca ne popušča... Težka bo.
Wealth is mindset!
Metulj-1 ::
Glede ehnične analize je zadeva dokaj jasna. Na W intervalu od sept. 2023 naredili 5 valov navzgor-konec septembra letos prešli v ABC korekcijo. Izgubili 50EMA na w-intervalu, trenutno sedimo na 100 EMA. Na 5D intervalu sredi novembra prebili navzdol gaussianov kanal in trenutno že dvakrat testirali spodnji rob kanala na 5D intervalu, kateri se trenutno nahaja pri 93000-vedno neuspešno. Vzorec na D intervalu je klasičen bear flag kar nakazuje na nadaljevanje trenda. V kolikor ne zaključimo tedna z ceno nad 93000 (znotraj gaussianovega kanala-kar se mi zdimalo verjetno), so naslednje podpore med 80k in 78k. V tem primeru bi tudi prebili 100 W EMA. Trenutno se mi zdi veliko bolj verjeten bearish scenarij.
Špricer ::
Glede ehnične analize je zadeva dokaj jasna. Na W intervalu od sept. 2023 naredili 5 valov navzgor-konec septembra letos prešli v ABC korekcijo. Izgubili 50EMA na w-intervalu, trenutno sedimo na 100 EMA. Na 5D intervalu sredi novembra prebili navzdol gaussianov kanal in trenutno že dvakrat testirali spodnji rob kanala na 5D intervalu, kateri se trenutno nahaja pri 93000-vedno neuspešno. Vzorec na D intervalu je klasičen bear flag kar nakazuje na nadaljevanje trenda. V kolikor ne zaključimo tedna z ceno nad 93000 (znotraj gaussianovega kanala-kar se mi zdimalo verjetno), so naslednje podpore med 80k in 78k. V tem primeru bi tudi prebili 100 W EMA. Trenutno se mi zdi veliko bolj verjeten bearish scenarij.
Bravo. Laikom še vedno ni jasno da so gotofi. Se vidimo pri 30000. Leta 2028 pa 150000, če ne bo ww3. Sicer pa v fabriko reveži.
Traktor1989 ::
Sam iz sebe delaš norca.
Pojdi nazaj na brušenje. Nimaš pojma.
Že si govoril konec je, ko je bil btc prejšnjihc na 80k pa je šel do 124k.
Se poslušaš?
Revež si.
Polje te vabi nazaj.
Tam je tvoje mesto.
Se poslušaš?
Revež si.
Polje te vabi nazaj.
Tam je tvoje mesto.
Benny123 ::
Ne vem kaj hoce povedat ampak da gremo na 30 k pa pol na 150 k al kva .. nic ga ne razumem,.mi pac kupujemo dalje kot da ni nic vsak mesec ko lahko dokupimo in če bo ta njegova napoved resnična bomo se prej bogati.
Traktor1989 je izjavil:
Sam iz sebe delaš norca.
Se poslušaš?
Revež si.
Polje te vabi nazaj.
Tam je tvoje mesto.
Pada kot tvoj drek.
Špricer je bolnik.
Tu je zato da vas prepriča da prodate. Vam je faus.
Že pred meseci sem mu rekel naj pokaže grafe in indikatorje kjer kaže na vrh. Pa nič od njega.
Le prazno govorjenje in nabijanje. To je on.
Revež. Sirota. Nevednež.
Jaz govorim o dejstvih ki so dostopne vsem. Torej noben indikator 30 od 30 ni pokazal vrh.
Kdo ima prav? In kdo nabija?
Jaz ali on?
Jaz imam uradno dejstvo kot dokaz. On pa nima nič. Le jezik vrti in vam škoduje.
Preberite ga. Preberite njegov namen. Človek potrben zdravljenja. Zadnji čas. Ali pa pod vlak.
Že pred meseci sem mu rekel naj pokaže grafe in indikatorje kjer kaže na vrh. Pa nič od njega.
Revež. Sirota. Nevednež.
Jaz govorim o dejstvih ki so dostopne vsem. Torej noben indikator 30 od 30 ni pokazal vrh.
Jaz ali on?
Jaz imam uradno dejstvo kot dokaz. On pa nima nič. Le jezik vrti in vam škoduje.
Preberite ga. Preberite njegov namen. Človek potrben zdravljenja. Zadnji čas. Ali pa pod vlak.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Traktor1989 ()
Traktor1989 je izjavil:
Špricer je bolnik.
Revež. Sirota. Nevednež.
Jaz ali on?
Bolnik si ti, ki verjemeš da bo poletelo do konca leta. Zate bull traja vsako leto smrkavec. Leta 2021 je bil zadnji...letos smo 2025...a boš vlekel tele tvoje tehnične indikatore do 2028? In se takrat bahal? Pravi si ti tehničar. Nič ne gre več po tvojih grafih. Važen je sentiment, ki ga pa ni več. V zadbji 8 letih je vekiko mladih izgubilo zaupanje v kripto, ker so taki kot si ti napihovali balon. Vložili svoje prihranke in peneze od plače, na koncu pa spušiki fse. Osel ne gre 2 krat na led, samo ti še upaš pa saylor.
tilio ::
A je res pomembno kdo ima prav? Traktor stavi na long, Špricer na short in stvar je rešena.
Kdo zmaga in zgubi mi je čisto vseeno. Nobenga ne bom dol tlačil, če zgreši in nobenga ne bom v zvezde koval če zadane. Si predstavljam, da je ljudem na forumu čisto vseeno kaj si neki anonimneži mislijo. A res rabite to, da vam ego poteši?
Kdo zmaga in zgubi mi je čisto vseeno. Nobenga ne bom dol tlačil, če zgreši in nobenga ne bom v zvezde koval če zadane. Si predstavljam, da je ljudem na forumu čisto vseeno kaj si neki anonimneži mislijo. A res rabite to, da vam ego poteši?
sparklyslo ::
Sej folk tudi kupuje loto ceprav so moznosti 1/50 000 000
Kripto bum je ciklični, na svetu pa polno pohlepnezev, tako da se ni za bati da ne bo slo vec gor. Je pa res da bo slo vmes lahko tudi se krepko dol...
Kripto bum je ciklični, na svetu pa polno pohlepnezev, tako da se ni za bati da ne bo slo vec gor. Je pa res da bo slo vmes lahko tudi se krepko dol...
Sam kripto ni vec kot je bil. Alti redko kdaj se naredijo x5 lot zec zdj, scamom ne bom stel tu, tko da je po eni strani bols v delnice metat
Mogoce pa bo alt sezona ker pac cikli
Mogoce pa bo alt sezona ker pac cikli
Joj bog pomagaj.
Ksni zelenci.
Poglejte grafikon total marketcap exc btc and eth.
Altseason se sploh ni bil.
8letni vzorec bo prebil vsak čas naraščajoči klin
Res ne mislite z svojo glavo nic in ne raziskujete?
Špricer zate vemo da si bil na brušenju in greš še naprej.
Jaz sem ta vikend z veseljem vložil 2k. In ne ni strah in ne jokam.
Špricer ti si pa taka jokica kot dojenček.
Nevem kaj sploh ti jokaš če si zaključil.
Pusti nas pri miru.
Ksni zelenci.
Pusti nas pri miru.
Zgodovina sprememb…
Traktor1989 je izjavil:
Joj bog pomagaj.
Ksni zelenci.
Pusti nas pri miru.
Ja kje si pa ti bil ko so delal po x5? Ze xrp je kar dolgo cepel na 0.5 pol pa bun na 3.5. Zakaj pa more sploh bitbalt sezona?
A zate je x5 altseason?
Še en ta pravi. Altcoini so se sam ogrevali..
Glejte malo in razmislite s svojo glavo.
Še en ta pravi. Altcoini so se sam ogrevali..
Glejte malo in razmislite s svojo glavo.
Zgodovina sprememb…
In kolk mislis da bo sel mc sel se gor. Isto kot iz 2021 na 2025? Plus to da imas miljon novih kovancev, plus njihov supply ki ga vcji dumpajo na vase glave (xtz) vsak novejsi vecji scam. Aster ma namen lansirat L1 recimo...ce bo bo alt szn, je pa moznost da ne bo. Mislim si letnik 89 ce do sedaj nisi nekaj nagrabil gres lahko nazaj na siht od 9-5 pa pustis kripto. Sej ne rabis miljonov ok je ze en flat al pa kul avto.
Zgodovina sprememb…
Tajska222018 ::
Traktor1989 je izjavil:
Špricer je bolnik.
Revež. Sirota. Nevednež.
Jaz ali on?
Bolnik si ti, ki verjemeš da bo poletelo do konca leta. Zate bull traja vsako leto smrkavec. Leta 2021 je bil zadnji...letos smo 2025...a boš vlekel tele tvoje tehnične indikatore do 2028? In se takrat bahal? Pravi si ti tehničar. Nič ne gre več po tvojih grafih. Važen je sentiment, ki ga pa ni več. V zadbji 8 letih je vekiko mladih izgubilo zaupanje v kripto, ker so taki kot si ti napihovali balon. Vložili svoje prihranke in peneze od plače, na koncu pa spušiki fse. Osel ne gre 2 krat na led, samo ti še upaš pa saylor.
Jah enkrat si moral imeti prav.Bull run je bilo konec pri 125 k.Bounci so pa drugo
Špricerček za naslednji bull run bodi bolje pripravljen.
Da ti spet ne uide vlak
Pozdrav od Rossi....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tajska222018 ()
Na podlagi česa mislite da je konec?
Povejte da slišimo.
Ker je 4letni cikel?
Tega ni več in ne bo.
Gleda se poslovni cikel.
Šele začnemo..
Zapomnite si to.
Lep pozdrav
Povejte da slišimo.
Ker je 4letni cikel?
Tega ni več in ne bo.
Gleda se poslovni cikel.
Šele začnemo..
Zapomnite si to.
Lep pozdrav
Zgodovina sprememb…
Btc lahko potegne, eth tud, xrp tud ostalo je pa kot rečeno preveč kovancev plus dumping supplya ki se izvaja periodično.
Za primer če ti misliš da bo dino coin xtz še kdaj od 4-10 usd si na glavo padu.
Kje si bil za alt szn da nisi nabavu kovancev Fartcoin, Pengu...itd. Ja, jih je težko najdt, ti pa misliš da bo kot včasih ko je blo 100 kovancev pa so vsi delal po 20x. Tega je konc.
Za primer če ti misliš da bo dino coin xtz še kdaj od 4-10 usd si na glavo padu.
Kje si bil za alt szn da nisi nabavu kovancev Fartcoin, Pengu...itd. Ja, jih je težko najdt, ti pa misliš da bo kot včasih ko je blo 100 kovancev pa so vsi delal po 20x. Tega je konc.
Zgodovina sprememb…
Taki kot si ti in špricer so in bodo ostali reveži. Take rabimo.
Ti imej svojo strategijo. Jaz pa mam svojo. In sem vesel da jo mam kakršno imam.
Lep pozdrav.
Ti imej svojo strategijo. Jaz pa mam svojo. In sem vesel da jo mam kakršno imam.
Lep pozdrav.
Zgodovina sprememb…
DarwiN ::
Sej alt sezona je bila nedavno, ampak je samo XRP zastopal shit coine, plus mogoče še kakšna druga izjema.. Ostali so očitno v "end of life" fazi. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
A Virtual bos spustu? Tezko je najdt take ja se strinjam, sploh v poplavi scamov, folk pa se kr mece dnar v dino kojne. Mors bit v grupah da zadanes taksne.
Alt sezona je bla sam za redke kojne, dinoti pa umirajo.
Alt sezona je bla sam za redke kojne, dinoti pa umirajo.
Zgodovina sprememb…

endelin ::
Si predstavljate situacijo, da ste od 2021 crasha dalje dokupovali polkadot, tezos in ostale? In sami pri sebi govorili kako gre to x10 v naslednjem bullu z lahkoto? :/
Rabimo se enega saylorja ki bo specializiran za shitcoine
Rabimo se enega saylorja ki bo specializiran za shitcoine
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Se zadnjič se oglasim ker mi je škoda časa tule z takimi nevedneži.
Poglejte malo grafe od alt. Kako stojijo v paru z btc itd.
Uporabite glavo.
Še enkrat uporabite glavo.
Ne na pamet.
To je to.
Lp
Poglejte malo grafe od alt. Kako stojijo v paru z btc itd.
Uporabite glavo.
Še enkrat uporabite glavo.
Ne na pamet.
To je to.
Lp
Sej alt sezona je bila nedavno, ampak je samo XRP zastopal shit coine, plus mogoče še kakšna druga izjema.. Ostali so očitno v "end of life" fazi. :D
Neumnost. Alt sezone ni bilo. XRP je bil bolj kot ne izjema, ker so ga leta 2021 zatrli s sodnimi spori in njegova rast v tem "ciklu" je bila posledica odprave tožb.
Kolikor je Trump naredil dobrega za kripto, ko ga je začel sprejemati, toliko je naredil slabega - njegova meme coina, nenehno nepredvidljivo dr*anje carin in geopolitično zaostrovanje.
Dodaj k temu, da se je retail že precej izčrpal v prejšnjem bullrunu (VCji in sleparji so posrkali ogromno likvidnosti) + velike količine denarja so šle v AI + kripto utility ni na nivoju na katerem se ga je prodajalo. Ljudje precenjujejo kaj se bo zgodilo na kratek rok in podcenjujejo kaj se bo zgodilo na dolgi rok. Tehnologija se še vedno gradi in izboljšuje. Blockchain ima svetlo prihodnost - trik je napovedat kaj točno bo obstalo in kaj ne.
1. Bitcoin
2. Ethereum
5. BNB
7. Solana
8. TRON
11. Cardano
15. Bitcoin Cash
23. Hyperliquid
26. Monero
29. Litecoin
30. Sui
31. Zcash
32. Avalanche
33. Hedera
39. Toncoin
40. Cronos
47. Bittensor
50. Canton
52. NEAR Protocol
55. MemeCore
57. Ethereum Classic
61. Internet Computer
64. Pi Network
72. Provenance Blockchain
74. Kaspa
85. Aptos
90. Algorand
95. Filecoin
97. VeChain
99. Flare
To zgoraj je seznam 30 L1 blockchainov razvrščenih po market capu in številka pred imenom je pozicija po market capu med vsemi blockchaini/projekti.
Koliko projektov ima:
- dovolj razvojnega kadra
- dovolj kapitala za nadaljni razvoj
- močan community
- koliko projektov je unikatnih in resnično rešujejo probleme, t.j. prenost vrednosti, programabilni denar, pametne pogodbe,...
- koliko let so že prisotni na trgu, brand name
V 16 letih je področje postalo zelo dobro raziskano. Ve se kaj so težave, tradeoffi, možne rešitve. Možnost, da pride nek nov chain, ki bo super duper odpravljal vse težave in imel neskončno skalabilnost so vsak dan, ki mine, bližje 0.
Gre se samo še za različne tradeoffe: decentralizacija, varnost, robustnost vs centralizacija, hitrost. Dejstvo je, da slednje ima večjo izvršitveno učinkovitost - vsaj na kratki in morda srednji rok. To lahko vpliva na to kateri blockchain bo prevladal/preživel.
Kdor sanja, da bo Bitcon nekoč internetni denar, ker bo skalabilen... skalabilen zelo verjetno ne bo nikoli, kar pomeni, da se bo za hitrost in ostale stortive (če želi ostati ali postati internetni denar) moral zanašati na druge rešitve. Moje mnenje je, da možnost, da se razvijejo posebej L2 layerji za Bitcoin, je minimalna. Zakaj bi bili specifični L2 na Bitcoinu namreč boljši od tega kar ponujajo drugi L1, ki se razvijajo že vrsto let in lahko služijo Bitcoinu kot L2?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
Sam Kaspa je naredila kar nekaj xov zakaj bi mogla it se 100x gor isto Bitsensor, Hyperliquid sam to si bli prej na dexih ko pridejo na cexe je ze prepozn. Kdo torej pravi da ni blo altszn? Zec je npr naredil koliko 32x?
Pa Aster bo imela tud svoj L1
Nevem pa kako ma Ada lahko tak MC no ja ta dino coin bo bolj pocasi umrl.
To kar ti pises o kapitau, ekipah je nemogoce predvidet ker ne ves kaj tocno delajo. Poleg pa se vcji dumpajo supply. Kaspa je sicer kul projekt isto Bitsensor sam kot receno ko gre x1000 je res mal blesavo pricakovat se x10 al 100
To kar ti pises o kapitau, ekipah je nemogoce predvidet ker ne ves kaj tocno delajo. Poleg pa se vcji dumpajo supply. Kaspa je sicer kul projekt isto Bitsensor sam kot receno ko gre x1000 je res mal blesavo pricakovat se x10 al 100
Zgodovina sprememb…
PujsekPepe je izjavil:
Sam Kaspa je naredila kar nekaj xov zakaj bi mogla it se 100x gor isto Bitsensor, Hyperliquid sam to si bli prej na dexih ko pridejo na cexe je ze prepozn. Kdo torej pravi da ni blo altszn? Zec je npr naredil koliko 32x?
Kaspa ni slab projekt. Launchala se je leta 2022. Seveda kot nov projekt je pumpala. Veliko novih projektov pumpa. Še meme coini pumpajo, ko jih launchajo. Kaspa je trenutno po svoji funkcionalnosti bolj konkurenca Bitcoinu kot ostalim, ker nima še programabilnosti. In ko jo bo dobila bo morala zgraditi vse appe, ki jih ostali že imajo. Listingi na T1 CEXih so problem, ker včasih so te listali zastonj, zdaj pa moraš plačat v milijonih. Še slabše je s stablecoini. Vsak L1, ki danes pride ven bo moral čez to in to bo vedno težje.
Hyperliquid - hiter L1, ki ni open source. Bravo!
zec - anomalija - posledica geopolitičnih premikov, kolikor sem bral.
Ni bilo alt seasona, kjer bi velik del trga pumpal.
Ja, če ti ni jasno zakaj ima Cardano tak MC po vsem kar sem pisal potem ti nimam več kaj povedat - Velik del ada vlagateljev verjame v decentralizacijo in razvoj se nadaljuje. Večina novih chainov pa tu dela velike kompromise.
Meni predvsem ni jasno zakaj toliko sovražnosti do projekta, ki se trudi delat stvar prav. OK, Charles si s svojimi izpadi včasih to zasluži, to je dejstvo. Samo je tudi dejstvo, če Charlsa odmisliš, da je chain zelo, zelo soliden.
Sem ti napisal da so pumpal in si potrdil. In ne, mem coini ne pumpajo, par od miljon jih naredi x100 ostalo je scam.
Cardana pa kot dino coin isto kot xtz noben ne uporablja.
Sicer je pa Aster dost bols kot Hype. Preberi sam zakaj
Zgodovina sprememb…
PujsekPepe je izjavil:
Sem ti napisal da so pumpal in si potrdil. In ne, mem coini ne pumpajo, par od miljon jih naredi x100 ostalo je scam.
Če 10, 20 coinov pumpa to ni altseason. Verjetno se strinjaš.
Aster in Hype sploh ne bi smela bit v kategoriji L1, ker sta bolj kot ne v glavnem DEXa.
L1 so blockchaini, ki imajo generalno uporabo in rešujejo problem decentralizacije na najvišji možni ravni. Ostalo so tako kot sem prej napisal, večinom le mešanica različnih tradeoffov, večinoma s tradeoffom hitrosti na račun decentralizacije.
@pujsekPepe,
Tu imaš bitcoin dominanco. Mislim, da je iz grafa jasno videt kaj je alt sezona.
https://coinmarketcap.com/charts/bitcoi...
Tu imaš bitcoin dominanco. Mislim, da je iz grafa jasno videt kaj je alt sezona.
PujsekPepe je izjavil:
Če 10, 20 coinov pumpa to ni altseason. Verjetno se strinjaš.
Aster in Hype sploh ne bi smela bit v kategoriji L1, ker sta bolj kot ne v glavnem DEXa.
L1 so blockchaini, ki imajo generalno uporabo in rešujejo problem decentralizacije na najvišji možni ravni. Ostalo so tako kot sem prej napisal, večinom le mešanica različnih tradeoffov, večinoma s tradeoffom hitrosti na račun decentralizacije.
Aster bo imel svoj L1 to sem napisal? seveda 10-20-30 coinov pumpa ce jih je pa stokrat vec kot leta 2021. Mislis da bodo kar vsi
@pujsekPepe,
Idiotizem. Pokazi se koliko novih neuporabnih kovancev so nastancal od leta 2018.
Pa koliko joh je z omejenim supplyom in ne dumpajo kokosov na kupce
Zgodovina sprememb…
Tilio..
Spoznal sem tuki gor da jih kar neki ne pozna kripto prostora, alt sezone itd ..
Škoda časa tukaj razpravljat z otroci.
Spoznal sem tuki gor da jih kar neki ne pozna kripto prostora, alt sezone itd ..
Škoda časa tukaj razpravljat z otroci.
PujsekPepe je izjavil:
Aster bo imel svoj L1 to sem napisal?
Aster ima lahko svoj L1. Tudi Arbitrum je imel plan, da bo L1. Ampak kakšen L1 bo to? Kako decentraliziran bo? L1 nalepko lahko daš na karkoli kar ima svoj konsenzus. Ti govoriš/gledaš samo hitrost. Ne razumeš, da decentralizacija je problem, ki je omejen s fiziko. Inženiring lahko problem optimizira in išče trike v algoritmih ampak v osnovi vedno naletiš na omejitev. L2 niso narejeni kar brezveze. Kaspa obljublja velike hitrosti na L1 ampak brez smart contractov. In kaj veliko prometa na L1 pomeni za podatke. A hočeš imet na L1 promet celotnega sveta, vsak kupljen žvečilni gumi na blockchainu? A ti veš koliko podatkov je to? S temi podatki je treba nekaj počet. Ni to "dejmo hitrost navit" in problemi so rešeni. Stvar ima veliko večjo kompleksnost. Zato imaš L2, sharding, itd...
Aster je, tako kot Hyperliquid, trading protokol in tudi če bo L1, sem prepričan da bo optimiziran za tradanje in zelo verjetno bo precej slabo decentraliziran, ker FIZIKA. Ne moreš imet hitrosti brez tradeoffov v varnosti in decentralizaciji.
PujsekPepe je izjavil:
Idiotizem. Pokazi se koliko novih neuporabnih kovancev so nastancal od leta 2018.
Pa koliko joh je z omejenim supplyom in ne dumpajo kokosov na kupce
Dominanca na grafu, ki sem ti ga prilepil nima nobene zveze s tem koliko coinov imaš. Gre se za BTC vs vse ostalo. In preliva denarja, ki se mu reče "alt sezona" tokrat ni bilo v taki meri kot v preteklosti.
Res pa je, da tudi če bi do preliva iz BTC prišlo tako kot v preteklosti, bi bil manj izrazit. Po drugi strani lahko v prihodnje pričakujemo, da se bodo L1 skristalizirali (kaj bo preživelo in kaj ne) in preživeli bodo spet bolj pospešili navzgor, ker ostali bodo počasi propadli. Nekako to kar se je v tem ciklu zgodilo z Bitcoinom, ki je dominiral.
Zgodovina sprememb…
Tisto listo 30. L1 blockchainov sem prilepil, da se lahko vprašaš kaj kateri blockchain prinaša k mizi.
Moje razmišljanje je, da npr. Litecoin ne prinaša čisto nič posebnega. Pa to je kovanec, ki sem ga na začetku največ imel. Imaš še nekaj takih. Zakaj rabiš oba, Monero in Zcash? Toncoin? Eth Classic? Ti coini imajo še kar nekaj denarja, ki se bo začel prelivat v to kar bo obstalo. Da ne omenjamo tistih, ki so višje na lestivici. Takrat bodo "dino coini", ki so živi že 3, 5 ciklov in ne izgubljajo mest na marketcapu dobili nov zagon.
Kdaj bo altsezona ne vem. Kot si videl pri Zcashu ali XRP lahko ena prava novica potisne coin hitro gor. Zato vlagam tja, kjer se gradijo fundamenti, in kjer se tech želi odcepit od VCjev in korporacij. Novice bodo enkrat sledile fundamentom. S Trumpom, ki tako nepredvidljivo objavlja danes eno jutro drugo pa ne mislim lovit tajminga. Seveda, komur je to veselje in ima znanje lahko vmes lovi "nove shiny tech" in tudi dobro zasluži.
V tej temi pozabljate, da ni vsak v kriptu za najnovejši meme/chain. Imaš tudi take kot so bitcoinaši, ki jim je čisto OK, če je napredek zelo počasen in take, ki bi kupili blockchain na centralizirani bazi, samo da je hiter in vse ostale vmes. Kupi kar ti paše.
Moje razmišljanje je, da npr. Litecoin ne prinaša čisto nič posebnega. Pa to je kovanec, ki sem ga na začetku največ imel. Imaš še nekaj takih. Zakaj rabiš oba, Monero in Zcash? Toncoin? Eth Classic? Ti coini imajo še kar nekaj denarja, ki se bo začel prelivat v to kar bo obstalo. Da ne omenjamo tistih, ki so višje na lestivici. Takrat bodo "dino coini", ki so živi že 3, 5 ciklov in ne izgubljajo mest na marketcapu dobili nov zagon.
Kdaj bo altsezona ne vem. Kot si videl pri Zcashu ali XRP lahko ena prava novica potisne coin hitro gor. Zato vlagam tja, kjer se gradijo fundamenti, in kjer se tech želi odcepit od VCjev in korporacij. Novice bodo enkrat sledile fundamentom. S Trumpom, ki tako nepredvidljivo objavlja danes eno jutro drugo pa ne mislim lovit tajminga. Seveda, komur je to veselje in ima znanje lahko vmes lovi "nove shiny tech" in tudi dobro zasluži.
Tisto listo 30. L1 blockchainov sem prilepil, da se lahko vprašaš kaj kateri blockchain prinaša k mizi.
V tej temi pozabljate, da ni vsak v kriptu za najnovejši meme/chain. Imaš tudi take kot so bitcoinaši, ki jim je čisto OK, če je napredek zelo počasen in take, ki bi kupili blockchain na centralizirani bazi, samo da je hiter in vse ostale vmes. Kupi kar ti paše.
Zgodovina sprememb…